Bilde 1 av Østabøringen 31Bilde 2 av Østabøringen 31
Digital salgsoppgave
Østabøringen 31

4163 Talgje • Stavanger kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 8 750 000

Omkostninger: kr 237 500Totalpris: kr 8 987 500
Lekker enebolig med fantastisk utsikt i idylliske og maritime omgivelser
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
210 m²
Bruksareal (BRA)
251 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
41 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
120 m²
Kommunale avgifter
kr 1 758 / Mnd
Prisantydning
kr 8 750 000
Omkostninger
kr 237 500
Totalpris
kr 8 987 500
Byggeår
2022
Tomt
Eiet tomt 739 m²
Oppdragsnummer
82240019
card-default

Linn Høen Thommesen

Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Les om Linn
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 8 750 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 750 000,-)kr 218 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 8 987 500
Eiendom
Østabøringen 31, 4163 Talgje

Matrikkel
Gnr. 143 Bnr. 27 i Stavanger kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 251 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 210 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 41 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 120 kvm

Antall soverom
5

Byggeår
2022

Tomt
Eiet tomt 739 kvm

Prisantydning
8 750 000

Tilstandsrapport
Det er utarbeidet tilstandsrapport for boligen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 8 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 218 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 750 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 219 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 969 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 987 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 21 096 pr. år

Eier
Eigir Malmgren Moberg Hege Moe

Beskrivelse
Drømmer du om å bo i et idyllisk hjem, hvor strandliv og moderne komfort møtes på en sjarmerende øy? Da kan denne boligen i Østabøringen 31 på Talgje være noe for deg. Her rusler du ned til strandkanten på få sekunder, enten det er for et bad eller for å sette ut på eventyr med kajakken. Her får du ikke bare et hjem, men også et landsted, hvor du kan skape minner og oppleve livets enkle gleder.

Tomten er 739 kvm. Det er en pent opparbeidet, men samtidig lettstelt tomt. Her er det sømløse overganger med interne stier, dekorstein, trapp i betong, flott beplantning, lys og vanndammer. Det er flere uteplasser og du kan flytte deg rundt etter sol- og vindforhold. Det er også en gressplen hvor familien kan boltre seg med lek og moro.

Boligen, som stod ferdigstilt i 2022, omfavner øylivets ro og sjarm samtidig som den tilbyr deg moderne komfort. Hele boligen har en gjennomgående god standard, så her kan du flytte rett inn. Alle gulvene har et slitesterkt laminatgulv, delikate fargevalg og listefrie overganger.

Med en praktisk og familievennlig planløsning, vil du føle deg hjemme fra første stund. I første etasje er det blant annet fire soverom, perfekte for barna eller gjestene, samt en TV-stue og et praktisk vaskerom. Her får barna eller ungdommen nærmest sin egen etasje og rikelig med boltreplass.

Badet i 1. etasje er helfliset i grå fliser og har en flott baderomsinnredning med toppmontert vask og speil med integrert belysning. Det er ellers innredet med dusjnisje og vegghengt toalett. Vaskerommet har også en moderne innredning med vaskemaskin og tørketrommel i praktisk høyde.

En flott trapp med belysning fører deg opp til andre etasje. Her blir du møtt med store vindusflater og en fantastisk sjøutsikt! På de kalde dagene kan du nyte en kaffekopp foran peisen mens sjøen bruser ute - gled deg! På de varme dagene kan du ta med deg kaffekoppen ut på terrassen og følge med på båtene som glir forbi. På terrassen kan du nyte ettermiddagssolen og flotte solnedganger.

Kjøkkenet fra Aubo er et drømmested for enhver matentusiast. Her er det rikelig med plass til å utfolde seg samt integrert kombiovn, stekeovn, kaffemaskin, kjøleskap, oppvaskmaskin og induksjonstopp. Det er også en barløsning langs den ene benken, en hyggelig plass hvor gjestene kan vente mens du gjør siste finish på maten.

I 2. etasje er det også et stort hovedsoverom med direkte adkomst til walk-in closet og et eget bad. Med et lunt teppegulv, lekre farger og gardinskinne i taket får du virkelig hotellfølelsen. Dette er ikke bare et soverom, men også et sted du kan trekke deg tilbake og slappe av. Om ønskelig er det også plass til kontorpult på soverommet.

Badet i tilknytning til soverommet har grå fliser og en lekker sort baderomsinnredning med dobbel servant og armaturer direkte ut fra veggen. Det er ellers innredet med dusjnisje, badekar og vegghengt toalett.

Er du glad i båtlivet kan det også nevnes at det per dags dato er mulighet for å kjøpe båtplass/sjøbod i Østebø båthavn, se Diverse.

Er dette ditt nye hjem?

Parkering
Parkering i garasje.

Beliggenhet
Eiendommen har en enestående beliggenhet kun 60 meter fra sjøen, i et nyetablert eksklusivt boligområde i Østabøvågen på Talgje. Med "orkesterplass" til sjøen og gode solforhold fra morgen til kveld, gir boligen en fantastisk opplevelse av det maritime livet.

I tillegg til den praktfulle sjønære beliggenheten, kan øya by på flotte turområder i nærliggende skogsområder. En kort spasertur fra eiendommen ligger det blant annet en frisbeegolfbane, en morsom aktivitet for hele familien. En idyllisk lagune, godt skjermet for vær og vind, gjør området til et ideelt sted for vannsportsaktiviteter.

Talgje er også utstyrt med et eget grendahus som har en klatrevegg. Her finner du også en av landets eldste steinkirker, lekeplasser, selskapslokaler, samt en sandvolleyballbane og en ballbinge. I tillegg er det kort vei til Finnøy, hvor du finner et sentrum med matbutikker, bensinstasjon og bank. Det er fem matbutikker innen en kjøretid på ca. 15 minutter.

Barna på Talgje går på Finnøy skole, mens den tidligere skolen på Talgje nå fungerer som øyas barnehage. Barnehagen ligger kun 1,2 km fra boligen, og ble etter en foreldrekåring i 2023 kåret til landets beste. Både barne- og ungdomsskolen og Finnøy idrettslag ligger innenfor ca. 15 minutters kjøring, i tillegg stopper skolebussen ca. 200 m unna.

Talgje er en øy i Stavanger kommune i Rogaland, med et areal på 4 km². Med omtrent 250 fastboende og et betydelig antall fritidsboliger, er øya den sørligste i Stavanger kommune. Siden 2009 har øya hatt fastlandsforbindelse gjennom Talgjefjordtunnelen (Finnfast) som forøvrig også har bomfri passering (gratis). Tunnelene i retning Stavanger er også bomfrie (Mastrafjordtunnelen og Byfjordtunnelen). Uansett om du reiser med bil eller sjøveien, er avstanden til Stavanger omtrent den samme, og det tar ca. 30 minutter å komme dit. Hurtigbåten går også innom Talgje, noe som gjør det enkelt å reise til Stavanger eller andre øyer i Ryfylke. Fra boligen er det kun 2,8 km til hurtigbåtkaien.

Bebyggelse
Området er bebygd med diverse boliger og fritidsboliger.

Tomt
Eiet tomt, 739 kvm

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig
Første etasje:
BRA 105 m²
- BRA-i 105 m²: Gang, tekniskrom, bod, bad, vaskerom, tv stue og 4 soverom.

Andre etasje:
BRA 105 m²
- BRA-i 105 m²: Stue, kjøkken, bad, soverom, garderobe og kontorplass.

Garasje
BRA 41 m²
- BRA-e :Garasje.

Terrasse i 1 etasje oppmålt til 60 m2 (TBA). Terrasse i 2 etasje oppmålt til 60 m2 (TBA).

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Boligbygg oppført i 2022. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med trekledning. Etasjeskillere av tre og betongkonstruksjoner. Flatt tak (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med asfaltpapp. Vinduer og balkongdør med tre-lags glass. Tomt opparbeidet med grus, steinheller, diverse beplantninger, plenareal, Egen inngang. Frittstående garasje. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Tilstandsrapporten inneholder 88% TG 1, 6% TG 2, 1% TG 3 og 5% TG IU (ikke undersøkt).

Følgende bygningselementer har fått TG2:
- Våtrom - Vaskerom: Fallforhold gulv
- Våtrom - Bad 2.etg.: Fallforhold gulv
- Øvrige rom: Overflater gulv. Det er stedvis knirk i gulvflater. Innerdører (Dørbladet til innerdør ved bad/soverom 2.etg kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes)
- Balkonger, terrasser, veranda etc.: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (Rekkverkshøyden er under 1,0 meter)

Følgende bygningselementer har fått TG3:
- Utvendige trapper: Helhetsvurdering (Det mangler rekkverk. Rekkverk må etableres. Sjablongmessig prisanslag gjelder montering av rekkverk. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000)

Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert: 17.10.2022. I følge selger er det kun rekkverk på utvendig trapp som gjenstår for å få ferdigattest, konf. megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Peisovn i stue. Elektrisk.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Kr. 21 096 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene og utgjør kr 1490,- pr. halvår.

Faste løpende kostnader
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig avgift er kr. 4 896,-

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. ,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen, se forøvrig vedlagt løsøreliste.

Per 17.04.2024 er det mulig å få kjøpt båtplass/sjøbod i Østebø båthavn som ligger like nedenfor boligen. Båtplassen er merket med 105 og sjøboden ligger på Gnr. 143 Bnr. 60 og er ca. 4,5 kvm. Prisen for båtplassen er kr 180 000 og prisen for boden er kr 40 000,- totalt kr 220 000. Ett eventuelt kjøp av båtplass/sjøbod er ikke en del av denne handelen og en avtale gjøres direkte med eieren av båtplassen/sjøboden, Yngve Sundt (tlf.: 932 92 781 / e-post: yngve.sundt@hotmail.com). Konf. megler ved spørsmål.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

2011/398705-1/200  Erklæring/avtale  
25.05.2011
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m
Bestemmelse om telefonledning/telesentral
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rett til utføring av grunnarbeid m.v.

Kopi av dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Offentlig. Privat eier 143/64.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsplankart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 8 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 218 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 750 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 219 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 969 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 987 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.22 000)
Markedspakke (Kr.29 500)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 8 750 000,-) (Kr.175 000)
Totalt kr. (Kr.233 400)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
82-24-0019

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Espen Eide & Partnere AS
EIE Stavanger
Org. nr: 896253492
Niels Juels gate 50
4008 Stavanger
Tlf: 51 90 57 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Espen Eide

Saksbehandlere
Espen Eide
EIE Stavanger
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 93 04 03 00 / E-post: ee@eie.no

Linn Høen Thommesen
Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Mob: 41 69 42 05
[/ E-post: lht@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Østabøringen 31
For mer om objektet
Østabøringen 31

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: