Bilde 1 av Søbstadvegen 58CBilde 2 av Søbstadvegen 58C
Digital salgsoppgave
Søbstadvegen 58C

7088 Heimdal • Trondheim kommune

Prisantydning

kr 3 810 000

Omkostninger: kr 110 100Totalpris: kr 3 920 100
Flat tomt med meget god beliggenhet nært Heimdal Sentrum | Rammetillatelse & tegninger for enebolig m/utleie foreligger.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Boligtomt
Eierform
Selveier
Kommunale avgifter
kr 202 / Mnd
Prisantydning
kr 3 810 000
Omkostninger
kr 110 100
Totalpris
kr 3 920 100
Tomt
Eiet tomt 365 m²
Oppdragsnummer
97240030
card-default

Andreas Forsell Lund

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Les om Andreas
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 810 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 810 000,-)kr 95 250,-
Boligkjøperforsikring Standalonekr 13 650,-
  
Totalpris kr 3 920 100
Eiendom
Søbstadvegen 58C, 7088 Heimdal

Matrikkel
Gnr. 197 Bnr. 971 i Trondheim kommune

Boligtype
Boligtomt

Eierform
Selveier

Areal
Vi henviser til matrikkelkart for nøyaktige mål av tomtegrenser. Tomten måler ca. 365kvm.

Tomt
Eiet tomt 365 kvm.
Graving/planering må gjøres av kjøper av boligtomten. Kjøper overtar tomtens beskaffenhet.

Prisantydning
3 810 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 810 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 13 650,- (Boligkjøperforsikring Standalone)
kr 95 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 810 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 110 100,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 920 100,- (Totalpris inkl omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 2 424 pr. år
Oppgitte sats er p.d.d. Det ble fakturert kr 606,- i termin nr. 4 av 4 i 2023.

Kommunale avgifter for vann/avløp/renovasjon må betales av kjøper til Trondheim kommune i henhold satsene som til enhver tid gjelder for kommunen. Kommunale avgifter vil tilkomme for vann, kloakk, renovasjon - samt eiendomsskatt ved utbygging av tomten.

Kjøper må selv betale kostnadene for graving av vann- og avløpsledning fra hovednettet i feltet og inn til egen tomt. På samme måte bekoster kjøper anlegg av vei fra hovedveien i feltet og inn til egen tomt. Ved oppføring må kjøper påregne påkoblingsavgifter. Det kan også komme kostnader forbundet med klargjøring av tomt. Vi oppfordrer interessenter til å ta kontakt med fagkyndige / entreprenører for å få prisestimat på hva dette kan koste.

Eier
Søbstadvegen 197/971 AS v. Vigdis Helmersen Søbstadvegen 197/971 AS v. Tom Helmersen

Beskrivelse
Fin og flat tomt med godkjent rammetillatelse for oppføring av enebolig med utleie. Se rammesøknadstegninger vedlagt i salgsoppgaven.

Tegningene viser en enebolig på to plan med garasje for hoveddel og carport for utleiedel. Boligens tiltenkte førsteetasje består av en hoveddel og en utleiedel. Hoveddel i første etasje inneholder: inngangsparti/gang, bad og vaskerom, stue/kontor med utgang til markterrasse og soverom. Utleiedelen inneholder: inngangsparti/gang, bad og vaskerom, stue/kontor med utgang til markterrasse og soverom. Hoveddel i andre etasje inneholder: åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til veranda, to soverom, gang/bod og bad/vaskerom.

Parkering
Se vedlagte tegninger i salgsoppgaven.

Beliggenhet
Tomten har en meget god beliggenhet mellom Heimdal Sentrum og Saupstad, sør for bykjernen. Den nære tilknytningen til naturen, med Saupstad skisenter i nærheten, er et av områdets mange høydepunkter. Dette gir enkel tilgang til et stort nettverk av turstier, ideelt for familieaktiviteter hele året. Landskapet mot Byneset tilbyr vakre veier med flott utsikt, perfekt for utflukter, trening og avslapning.

Eiendommen har en praktisk beliggenhet med tanke på fritidsaktiviteter, med kort avstand til både Husebyhallen og Huseby kunstgressbane. Heimdal har et mangfold av fritidsaktiviteter og idrettsfasiliteter, inkludert idrettshaller, svømmehaller, fotballbaner og treningsstudioer for alle aldersgrupper. For barn og voksne finnes det flere veletablerte idrettsforeninger som tilbyr fotball, håndball, ski m.m. Huseby svømmehall er åpent for ordinært publikumsbading, og tilbyr også vanngym og babysvømming. Nærmeste treningssentre er 3T-Saupstad og EasyFit Heimdal.

Heimdal er et attraktivt område, med tilgang på de fleste fasiliteter man måtte behøve. Dette innebærer både skoler, barnehager og butikker. Heimdal har et mangfoldig utvalg av butikker, som Rema, Extra og Bunnpris, kjøpesentre som City Syd og Tiller Torget, og mindre markeder som Eurasia og Nor Asiamat Dagligvare. Det finnes også helsefasiliteter som legekontorer, tannklinikker og apotek i Heimdal. I Heimdal sentrum finner du også Heimdal Kunstforening som tilbyr kunstutstillinger og kursaktiviteter.

Området er godt betjent av offentlig transport, inkludert busser og tog, som gir enkel tilgang til sentrum av Trondheim og andre nærliggende områder. Heimdal sentralstasjon har flere avganger inn til sentrum og direkte inn til Trondheim Lufthavn Værnes. Nærmeste bussholdeplass er Søbstadvegen med metrobussen 2 som har hyppige avganger hver time, og kjører gjennom sentrum mot Strindheim.

Tomt
Eiet tomt, 365 kvm.
Digitalt basiskart fra NorKart medfølger.

Adkomst
Fra Heimdal sentrum kjør Søbstadvegen, ta stikkvei til venstre rett før Døveskolen. Tomten ligger rett ved hus nummer 58.

Skole/barnehage
Eiendommen sogner til Stabbursmoen barneskole. Det er vedtatt at skolen skal rives sommer/høsten 2024 og ferdigstilles ny til høsten 2026. Elevene vil bli flyttet til Kolstad Skole under byggningsperioden. Videre sogner eiendommen til Huseby Ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Heimdal videregående skole og Cissi Klein videregående skole. Nærmeste barnehager er Skyttervegen barnehage, Saupstad barnehage og Kongsvegen barnehage.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Se vedlagte plantegninger i salgsoppgaven.
Tegningsmateriale følger med i orginalfil ArchiCad på det nivå som forelå ved Rammetillatelse.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, da eiendommen er ubebygd.

Det foreligger rammetillatelse for en enebolig over to etasjer med utleiedel. Igangsettingstillatelse kan ikke gis før vilkår i rammetillatelsen er oppfylt, ansvarsrett er tildelt og kontrollomfang er avgjort samt eventuelle tillatelser fra andre myndigheter foreligger, jf. pbl § 21-5 første ledd. For mer informasjon rundt prosessen, konferer kommunen. Kjøper må selv føre tegningsprosess og søknadsprosess videre fra gitte rammetillatelse til ferdigattest.

Kommunale avgifter
Kr. 2 424 pr. år Oppgitte sats er p.d.d. Det ble fakturert kr 606,- i termin nr. 4 av 4 i 2023.

Kommunale avgifter for vann/avløp/renovasjon må betales av kjøper til Trondheim kommune i henhold satsene som til enhver tid gjelder for kommunen. Kommunale avgifter vil tilkomme for vann, kloakk, renovasjon - samt eiendomsskatt ved utbygging av tomten.

Kjøper må selv betale kostnadene for graving av vann- og avløpsledning fra hovednettet i feltet og inn til egen tomt. På samme måte bekoster kjøper anlegg av vei fra hovedveien i feltet og inn til egen tomt. Ved oppføring må kjøper påregne påkoblingsavgifter. Det kan også komme kostnader forbundet med klargjøring av tomt. Vi oppfordrer interessenter til å ta kontakt med fagkyndige / entreprenører for å få prisestimat på hva dette kan koste.

Eiendomsskatt
Skattesatsen for ubebygd tomt er i Trondheim kommune på 3,37, Eiendomsskatteverdien utgjør 100% av verdi fastsatt av en kommunal takst.

For boliger er skattetaksten 2,65. Bunnfradraget er på 550 000 kroner. Eiendomsskatteverdien utgjør 70% av verdi fastsatt av en kommunal takst.

For mer informasjon om eiendomsskatt, konferer Trondheim Kommune.

Formuesverdi
Formuesverdi kan ikke oppgis, da tomten er ubebygd.

Diverse
Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, tomten selges med utviklet prosjekt, det foreligger rammetillatelse

Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Nei. Det er ikke søkt brukstillatelse eller ferdigattest. Det foreligger rammetillatelse. Det er ei ubebygd tomt.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja. Det må peiles VA-ledninger, mottatte kart fra kommunen er ikke sikkert stemmer ifølge naboer.

Se egenerklæringsskjema vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med denne.

Annet
Det er registrert en byggeplan fra Trondheim Kommune med reguleringsplan ID r20130003.

Det framkommer av reguleringsplanen at det skal bygges nytt fortau i Søbstadvegen, samtidig som avløpsledningene skal separeres langs Søbstadvegen, Brudalsvegen, Holtvegen og Gulbrandsvegen. Forøvrig er det ikke avklart når arbeidet skal begynne da det fortsatt er under planlegging. Konferer megler ved spørsmål.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende tinglyste heftelser følger eiendommen:
1922/900405-1/107  Bestemmelse om gjerde  
07.11.1922 
Overført fra: 5001-197/130
Gjelder denne registerenheten med flere

Følgende tinglyste rettigheter følger eiendommen:
Rettigheter på 5001-197/139
Rettigheter i eiendomsrett
2021/235909-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
25.02.2021 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:TRONDHEIM KOMMUNE BYUTVIKLING  
Org.nr: 969999544
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:197 Bnr:971  
 
Rettigheter på 5001-197/139
Rettigheter i eiendomsrett
2021/235909-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
25.02.2021 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:TRONDHEIM KOMMUNE BYUTVIKLING  
Org.nr: 969999544
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:197 Bnr:971  

Rettigheter på 5001-197/130
Rettigheter i eiendomsrett
2021/506151-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
30.04.2021 21:00 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:197 Bnr:971  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

Rettigheter på 5001-197/130
Rettigheter i eiendomsrett
2021/506151-2/200  Bestemmelse om bebyggelse  
30.04.2021 21:00 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:197 Bnr:971  
Rett til adkomst for vedlikehold av bygning
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m

Grunndata:
2021/235899-1/200  Registrering av grunn  
25.02.2021 21:00 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5001 Gnr:197 Bnr:130

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 

Utleie
De godkjente rammesøknadstegningene inneholder planlagt utleiedel. Utleiedelen kan fritt leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er ikke tilknyttet vei/vann/kloakk. Adkomstvegen, vann og avløpsledninger er private fra tilkoblingspunktet i Søbstadvegen.

Tilkobling på vann- og kloakk må gjøres av kjøper. Kjøper tar alle kostnader mtp. oppkobling. Eiendommen kan tilknyttes til offentlig veg, vann og avløp - og kjøper plikter selv å sørge for tilknytning til vei, vann og avløp. Alle utgifter i forbindelse med dette må betales av kjøper. Selger fraskriver seg ansvar for grunnens beskaffenhet.

Regulering
Eiendommen ligger i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende i kommuneplanens arealdel for 2012-2024.
Eiendommen er regulert til bolig og felles avkjørsel etter reguleringsplan r0114ba.

Det fremkommer av reguleringsbestemmelsene at området skal benyttes til boliger med tilhørende anlegg, hvor boligbygg og garasje skal plasseres minst 4 meter fra regulert offentlig trafikk. Den enkelte eiendom kan bebygges på inntil 27% av tomtearealet (utnyttelsesgrad). Boliger kan oppføres i inntil to etasjer.

I rammetillatelsen fremkommer det at eiendommen har fått dispensasjon fra utnyttelsesgraden, da prosjektet utgjør 34%. Kommunen redegjør for dispensasjonen ved at fordelene ved økt utnytting er at arealene utnyttes på en mer effektiv måte. Plasseringen 4 meter fra nabobygg i øst gir etter kommunens vurdering tilstrekkelig luft og avstand uten særlige ulemper for nabo. Videre mener kommunen at prosjektet er lite dominerende og ikke bryter visuell orden i bebyggelsen. En dispensasjon muliggjør bedre disponering og bruk av  eiendommen i tråd med dagens ønsker og behov, uten at det går vesentlig på bekostning av  naboer og nærmiljø. Etter en helhetlig vurdering mener kommunen at fordelene ved en dispensasjon er klart større enn ulempene.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
Når tomten er ubebygget kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 810 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 13 650,- (Boligkjøperforsikring Standalone)
kr 95 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 810 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 110 100,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 920 100,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1,4%. Hvis eiendommen selges for kr. 3.700.000,- så vil dette utgjøre kr: (Kr.51 800)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Visningshonorar (Kr.2 690)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
97-24-0030

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros-Eiendomsmegling AS
EIE Heimdal
Org. nr: 930815551
Heimdalsvegen 4
7080 Heimdal
Tlf: 73 20 02 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF/ Partner / Daglig leder Andreas Forsell Lund

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Søbstadvegen 58C
For mer om objektet
Søbstadvegen 58C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: