EIE artikkelbilde

EIE investerer i Secundo - en markedsplass for bruktgjenstander

EIE satser på sirkulær økonomi, og har investert i gründer selskapet Secundo. En markedsplass for bruktgjenstander.

EIE er en kjede med store ambisjoner - også for fremtiden. Målet er å gjøre hele boligreisen så bærekraftig som mulig. Nylig investerte EIE i gründerselskapet Secundo, som er en markedsplass for salg av bruksgjenstander. Secundo er et norsk firma som lager gjenbruksteknologi, og ble startet av Eirik Broms i 2021. Deres visjon er å gjøre det så enkelt som mulig å gjenbruke ting, slik at det ikke lenger er nødvendig å kaste de. Gjennom moderne teknologi og en sømløs salgsprosess skal Secundo være enkelt og effektivt. Foreløpig kan du benytte deg av tjenesten i Oslo, men fremover ønsker de å ekspandere til andre steder i Norge. Du kan selv velge når varene skal bli hentet, eller om du vil levere varene dine selv til Secundo på Carl Berner i Oslo.

Som en administrert markedsplass tar Secundo en større del av transaksjonen enn ved klassisk bruktsalg, og kan dermed tilby brukeren høyere grad av enkelhet. I dag er det hovedsakelig hvitevarer, møbler og andre tunge og litt uhåndterlige ting Secundo satser på. Tanken er at dette er brukte varer som det er mer krevende for folk å kvitte seg med.

– Vi er glade for å samarbeide med EIE, og tror vi sammen kan bidra til å gjøre gjenbruk enkelt når man skal selge eller kjøpe bolig. Nordmenn kaster i snitt 449 kg søppel hvert år, og møbler, hvitevarer og andre tunge tid står for mye av dette. Boligreisen bør blir grønnere, og da tror vi det handler om å gjøre gjenbruk så enkelt og tilgjengelig som mulig, sier Eirik Broms.

En enkel løsning for boligselgere

Secundo fungerer slik: Når du skal flytte gir Secundo deg et samlet pristilbud basert på markedsverdi på tingene du vil bli kvitt. Deretter hentes alt samlet på en selvvalgt dato, og pengene har du på konto i løpet av 24 timer. En vanlig situasjon for boligselgere er at man skal ha boligstyling, og må flytte ut gamle møbler og hvitvarer. Da trenger du bare å ta et bilde av møblene, velge når de skal hentes, også fikser Secundo resten.

– Dette er en tjeneste som vil være til stor hjelp og nytte i boligreisen. Å bytte bolig er på ingen måte friksjonsfritt i dag, man skal rydde, vaske og bære bort private eiendeler før visning, og det skal gå fort. I tillegg til alt som skal selges/kastes i forbindelse med utflytting. Selskapet Secundo vil bidra til å gjøre dette enklere for folk, og samtidig fremme omstillingen til sirkulær økonomi, sier administrerende direktør i EIE, Hedda Ulvness.

Secundo skal være enkelt å bruke – alt du trenger å gjøre er å skrive inn hva du vil bli kvitt, når du vil bli kvitt det og så ordner de resten.

Les mer om Secundo her

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: