header image
Skal du selge eller refinansiere og lurer på hva boligen din er verdt?

Få en kvalifisert og uforpliktende verdivurdering fra EIE

Jeg ønsker verdivurdering

EIE har lokale meglere over hele Norge. Fyll inn skjema og en megler fra EIE kommer og gjør en totalvurdering av verdien på boligen din. Enten du skal refinansiere eller kun vurderer å selge boligen din så er det lurt å starte med en verdivurdering.
card image

Få svar innen 24 timer

En av våre lokalkjente meglere kontakter deg for å avtale et tidspunkt for et besøk hjemme hos deg. I forkant gjør megleren en grundig research basert på harde fakta om boligen din, nærmiljøet og boligmarkedet.
card image

En verdivurdering fra EIE er uforpliktende

I tillegg vil vi gi deg gode råd og tips og fortelle om salgsprosessen slik at du kan være bedre forberedt hvis du ønsker å selge boligen din.

Ofte stilte spørsmål om verdivurdering

Fakta om verdivurdering

Det finnes tilgjengelig statistikk på nett. Hvis du eier en bolig i et område med historisk høy omsetning kan banken godta en oppjustering av verdien basert på kvadratmeterprisen for din type bolig. Noen banker gjør dette selv med tall fra Eiendomsverdi. Sjekk ut EIEs side for boligprisstatistikk for å se hvordan markedet er i ditt området.

Det å selge bolig er for mange et av de viktigste valgene man gjør i livet. Derfor har vi laget en enkel oversikt over hvordan prosessen vil se ut dersom du velger oss.

Ha en realistisk forventning til verdivurderingen. Ha gjerne en forventing om hva andre i nabolaget har fått sin bolig og ta det som et utgangspunkt.

Verdivurdering er et begrep som baserer seg på meglerens vurdering av marked og eiendom. Med dagens e-takst vurderes verdien også ut ifra prisstatistikk, beliggenhet og infrastruktur. Megleren kommer på befaring og innhenter informasjon om boligen, og du får e-taksten tilsendt per epost.

Når megleren er ferdig med befaringen, er verdivurderingen det beløpet eiendomsmegleren mener er realistisk at du får for leiligheten eller huset ditt. Å be om en slik vurdering er det første du bør gjøre når du skal selge boligen din. En verdivurdering må ikke forveksles med e-takst.

Det er flere faktorer som påvirker verdien. EIEs dyktige og lokalkjente eiendomsmeglere vil alltid gå ryddig og kunnskapsrikt til verks, og basere en verdivurdering på blant annet dette:

 • Beliggenheten, ikke bare den geografiske, men også inkludere faktorer som solforhold, etasje, nabobygninger, etc.
 • Tilbud som nærområdet byr på, som skoler, barnehager, kafeer, butikker, offentlig transport, etc.
 • Standarden, størrelsen og planløsningen
 • Om boligen har balkong, peis, heis, garasjeplass og annet som kan trekke prisen opp
 • Boligens historie og dokumentasjon

Hva er boligen verdt? Slik får du en kvalifisert verdivurdering


Det finnes flere former for utregninger som sier noe om boligens verdi, og kalkulatorer er en av de. For eksempel har Skatteetaten en kalkulator som beregner formuesverdien på boligen.

Men dersom du ønsker et mer nøyaktig bilde av hva boligen din er verdt i dagens marked, kan nok en uforpliktende/gratis verdivurdering fra eiendomsmegler være det mest treffsikre. Her kan det være lurt å velge en megler som kjenner nabolaget ditt godt og kan finne boligverdien basert på salg av lignende boliger, i tillegg til andre variabler og data fra offentlige registre.

Bestill befaring
Siden EIE eiendomsmegling tilbyr lokale meglere spredd over hele landet, trenger du kun å sende inn skjemaet over her og vil vi finne nærmeste megler basert på din adresse - så slipper du å lete!

Her har vi samlet de fleste begrepene innen boligverdi for deg:

 • Verdivurdering
  Megler vil finne en markedsverdi på boligen ved å gjennomføre en befaring

 • Prisantydning
  En kombinasjon av en verdivurdering og hva selger er villig til å selge boligen for

 • E-takst/verditakst
  Som regel ment som ekstra dokumentasjon på verdi til for eksempel banken

 • Teknisk verdi
  Her menes verdien av bygningen med beregning om hvor mye det per i dag kommer til å koste å bygge et tilsvarende bygg

 • Tomteverdi
  Dette er verdien av selve tomten inkludert hvor attraktiv den er i forhold til geografisk plassering

 • Markedsverdi
  Tar utgangspunkt i teknisk verdi og tomteverdi for å finne ut hva boligen kan selges for i dagens marked

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: