EIE artikkelbilde
Artikler / Boligmarkedet

Slik finner du ut hva boligen din verdt

Lurer du på hva boligen din er verdt? Det finnes flere måter å sjekke ut hva boligen kan være verdt med ulik grad av nøyaktighet. Her viser vi deg noen måter som gjør at du raskt kan komme i gang med å få vite verdien på boligen din.

I denne artikkelen

Hvis du kjøpte boligen din for mer enn ett år siden, er det en betydelig sjanse for at boligverdien har steget. Verdistigningen kan du benytte for å spare penger på boliglånet ditt og gi deg lavere belåningsgrad. Dette betyr bedre sikkerhet for banken, og du kan derfor spørre om å få lavere rente.

Og husk at det er flere faktorer som påvirker verdien når du sammenligner markedspriser, som for eksempel oppgraderinger. Her er noen av de vanligste faktorene utenom det som er standard, som påvirker verdien; oppgraderinger, utsikt, støyforhold, lysforhold, teknisk standard og vedlikeholdsbehov.

1. Få et verdiestimat av boligen din hver måned (estimert beregning)

Med EIE verdiovervåkning kan du følge med på den generelle prisutviklingen i ditt område, og få månedlig verdiestimat av boligen din sendt på e-post. Alle boliger som er kjøpt etter 1. januar 2003 kan bestille verdiovervåkning og tallene blir hentet fra den månedlige boligprisstatistikken til Eiendom Norge.

Registrer deg på EIE verdiovervåkning

Dette kan gi deg en pekepinn på verdien. Husk likevel at det som tidligere nevnt er mange faktorer som bidrar til en boligverdi, og en generell boligprisberegning klarer ikke alltid å ta hensyn til disse.

2. Se gjennomsnittlig kvadratmeterpris i ditt område (estimert beregning)

Her kan du se hvordan boligprisene har utviklet seg i Norge den siste måneden.

Se boligprisstatistikken

En boligprisstatistikk lages for å vise boligprisenes endring fra måned til måned, eller år til år.

3. Be om en verdivurdering fra eiendomsmegler (nøyaktig beregning)

En verdivurdering er den mest nøyaktige måten og forutsetter at megleren har gjennomført en fysisk befaring av boligen. Det er også den eneste metoden for å få godkjent verdivurdering som kan benyttes til salg av bolig, eller som dokumentasjon til banken ved refinansiering (e-takst).

Be om uforpliktende tilbud på verdivurdering her

Det finnes flere nettsider som kan hjelpe deg å finne ut hva boligen din er verdt. Ønsker du derimot et mer nøyaktig verdiestimat er det lurest å ta kontakt med en eiendomsmegler, som da kan befare boligen og gi deg en verdivurdering.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: