Bilde 1 av Vollenveien 74Bilde 2 av Vollenveien 74
Digital salgsoppgave
Vollenveien 74

1389 Heggedal • Asker kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 35 000 000

Omkostninger: kr 1Totalpris: kr 35 000 001
Historisk Asker-gård i AS! 370 mål tomt, flere bygninger, fantastisk utsikt til Oslofjorden, og svært gode solforhold.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Landbrukseiendom
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
250 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
106 m²
Kommunale avgifter
kr 744 / Mnd
Prisantydning
kr 35 000 000
Omkostninger
kr 1
Totalpris
kr 35 000 001
Byggeår
1900
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
85240095
card-default

Håvard Nilsen

Eiendomsmegler / Partner
Les om Håvard
Prisantydningkr 35 000 000,-
Omkkr 1,-
  
Totalpris kr 35 000 001
Eiendom
Vollenveien 74, 1389 Heggedal

Matrikkel
Gnr. 73 Bnr. 3 i Asker kommune

Gnr/Bnr: 73/3
- ca. 171 daa jord, skog og tunet
Gnr/Bnr: 73/16
- ca. 8 daa skog
Gnr/Bnr: 73/22
- ca. 9 daa jord og skog
Gnr/Bnr: 75/1
- ca. 23 daa jord og skog
Gnr/Bnr: 75/4
- ca. 67 daa jord og skog
Gnr/Bnr: 75/30
- ca .10 daa skog
Gnr/Bnr: 76/11
- ca. 34 daa skog
Gnr/Bnr: 76/57
- ca. 7 daa jord
Gnr/Bnr: 76/67
- ca. 19 daa jord
Gnr/Bnr: 76/68
- ca. 25 daa skog

Boligtype
Landbrukseiendom

AS med eierskap til landbruk/ næring

Eierform
Selveier

Arealer
Hovedhuset: Boligen har et samlet bruksareal (BRA) i 1. og 2.etasje på ca. 140 m2.
Sidebygning: Boligen har et samlet bruksareal (BRA) i 1. og 2.etasje på ca. 110 m2
Stabbur: Stabburet har et samlet bruksareal (BRA) på ca. 41 m2 uten «svalganger»
Låve: Kjørebrulåven med tidligere fjøs har en grunnflate på ca. 465 m2. Husdyrdelen har en grunnflate på ca. 130 m2.
Garasjer: Dobbeltgarasjen har et bruttoareal på ca. 40 m2. Enkeltgarasjen har et bruttoareal på ca. 25 m2.

Areal
Primærrom: 250 kvm, BRA-i: 250 kvm , BRA-e: 106 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1900

Tomt
Eiet tomt kvm

Prisantydning
35 000 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Rolf Langeland Takstdato: 03.05.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 35 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 1,- (Omk)
--------------------------------------------------------
kr 1,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 35 000 001,- (Totalpris inkl omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 8 920 pr. år Faktisk fakturerte kostnader for 2021

Eier
HAS investment AS v. Terje Stange

Beskrivelse
Velkommen til Gisle Gård - en unik mulighet til å eie en eiendom som skiller seg ut i mengden! Gisle Gård er vakkert plassert i kulturlandskapet mellom Heggedal og Vollen, gir deg en opplevelse av landlig ro med fantastisk utsikt over Vollen, Oslo og Oslofjorden. Totalarealet av eiendommen er på ca. 370 dekar, og inneholder et hovedhus, en kårbolig , en driftsbygning/låve, to garasjer og et stabbur på tunet, samt en garasje/ et vognskjul utenfor
tunet. Solforholdene her er enestående, og det er sjelden at slike sjarmfulle landbrukseiendommer med en så sentral beliggenhet som denne blir tilgjengelige på det åpne markedet.

Beliggenheten, med en perfekt balanse mellom tilgang til skog og sjø, gjør denne eiendommen til et ekte drømmested. Enten du ønsker å videreutvikle eksisterende bygninger, potensielt skape nye boligområder eller utvikle landbruksområdene, er Gisle Gård ditt lerret.

Gisle Gård er ikke bare en eiendom - det er en mulighet til å skape ditt eget unike fristed, midt i et av Askers mest attraktive områder. Ta sjansen, grip muligheten og bli en del av historien til Gisle Gård.

Eiendommen eies av AS Gisle Gaard. Det er en svært sjelden mulighet både på grunn av eiendommens flotte og sentrale beliggenhet, men også fordi man kan erverve aksjene uten noen form for konsesjonsbehandling. Det medfører at det heller ikke er boplikt. Aksjeselskap kan gi optimal mulighet for aksjeeie i et samlet konsortium.

Historien om Gisle
Gisle Nordre Gårdstun - fikk sin nåværende form mellom 1905 - 1920. Registrert bolighus, forpakterbolig, driftsbygning, stabbur, pottehus, eplehage og fegate. Sistnevnte felles mellom flere bruk. Gårdstunet har bygningshistorisk verdi som et tidstypisk eksempel på byggeskikk de første 10-åra av 1900-tallet. Bolighuset har preg både av sveitserstil og nyklassisisme, driftsbygningen er en utpreget sveitserlåve og stabburet er maskinlafta med nasjonalromantisk preg.

Den store eplehagen med gamle frukttrær, og tunets beliggenhet langs Vollenveien sammen med andre gårdstun, gir det høy miljøverdi. Det er del av et kulturlandskap av høy verdi - dette har vært avgjørende for å sette det i vernekategori B. Gisle, nordre står også oppført (Nr 32) på liste over områder med stort kulturhistorisk innhold (Kulturminneplan 2016-2020)

Opprinnelig hadde gården navnet Gislvin som kan bety solrik beitemark, og var en av 12 vingårder i Asker kommune. «Vin» er et norrønt ord for gressletter. «Gisle vin» betyr solstråler på gressletta. Dialektuttalen var /jissle/.

På Gisle er det registrert 21 gravhauger og 12 gravrøyser. Det var to Gisle-gårder også i middelalderen. De to gårdene hadde hver sin rygg som strakte seg fra Guiplatået ned til fjorden. De ble delt i en rekke bruk på 1800-tallet. Vollen var opprinnelig del av Nordre Gisle. Der hadde Gislegårdene saltkokeri sammen med flere andre gårder.

I 1655 ble det nevnt på tinget i Asker at Gisle lå øde etter at de som bodde der hadde dødd under pestepidemien året før.

Nordre Gisle var blant bygdas 15 beste gårder i 1647. Da hadde Hans Mulle 60 % og Hans Madssøn Stalsberg i Skedsmo 40 % eierandel i gården. Brukeren het Kristen. Gulbrand Olsøn og kona Gunhild Monsdotter kjøpte gården i 1758, og deres etterkommere beholdt gårdens forskjellige bruk i flere slektsledd. Vollen ble skilt ut fra Nordre Gisle i 1762. Gulbrand Kristensen delte gården i 1823. Datteren Else fikk hovedbølet, som ble tildelt bruksnr. 73/3 i 1888. Det kjøpte skipsreder Harald Stange i 1910 og dannet Gisle gård AS som også omfatter deler av alle nabogårdene. På Vestenga, Vestengvn. 8, ble det bygd revefarm, nedlagt ca. 1970.

Ved delingen i 1823 fikk Kristen Gulbrandsen Stålenga, som hadde gårdstun på ryggen sør for Stålengdammen og jorder derfra i retning Vollen mellom Hesleberg og Søndre Gisle. Stålenga ble delt i to bruk i 1838. I 1826 hadde Nordre Gisle og Stålenga til sammen 139 dekar innmark, 2 hester, 7 storfe, 9 småfe.
I 1939 hadde Gisle gård AS (bruk fra gårdsnr. 72, 73, 75 og 76) 183 dekar dyrket jord, 4 hester, 17 storfe, 6 griser, 200 sølvrev.
Kilde: https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Gisle_(navneg%C3%A5rd_i_Asker)[Nordre_Gisle.

Beliggenhet
Gården ligger i kort avstand til Vollen sentrum med diverse butikker og servicetilbud, samt fjorden med strender og marina.

Historiske Vollen
Vollen byr på så mye. Her ligger historiske bygninger side ved side med nye moderne bygg. Rett nedenfor sentrum, ligger Oslofjordmuseet, hit håper man at Roald Amundsens polarskute Maud vil få sitt eget museum på sikt. Skipet ble bygget i Vollen i 1917 av båtbygger Chr. Jensen. Vollen er også kjent for bringebær og på begynnelsen av 1900- tallet var det stor bærproduksjon i Vollen, og spesielt i området rundt boligen ble det produsert mye bringebær.
I Vollen drev de også med isskjæring og flere kunstige dammer ble anlagt for å kunne produsere is, flere av disse finnes fortsatt i dag, f.eks. Østenstaddammen som ligger en liten rusletur unna boligen. På slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet var Vollen et yndet feriested for fornemme folk fra hovedstaden. I gamle dager hadde Vollen også sitt eget hotell, Volden hotell, som la der bygget som huser bla apoteket i dag.

Vollen Handelssted
Gisle Gård ligger en fin gåtur unna Vollen Handelssted som er et av de mest besøkte stedene langs kyststien ved Oslofjorden. Verneverdige trehus, lyden av bølgeskvulp og duften av nybakte boller syv dager i uka, er bare noe av det Vollen handelssted har å by på. Her kan du gå på skattejakt i små butikker, handle klær, sko og interiør selv på søndager eller nyte et bedre måltid med sjøutsikt på den populære restauranten Vitos på brygga. I tillegg er Vollen
kjent for sin flotte marina med kiosk og muligheter for leie av båtplass. Vollen har også fått et lite handlesenter som rommer mange fine tilbud som Rema-butikk, sushi og frisør. Ute finner vi flere klesbutikker, vinbar og apotek blant annet.

Dagligvare og shopping
For de daglige innkjøp er det flere matbutikker i nærområdet. Den nærmeste er Rema 1000 nede i Vollen sentrum. Nærmeste butikksenter foruten Vollen er Rortunet, som åpnet helt nytt senter høsten 2021, ca. 5 km unna og Holmen senter ca. 6 km unna. Videre er det shopping senter på Trekanten i Asker, IKEA på Slependen og Sandvika storsenter.

Barnehager, barneskole og ungdomsskole
Det er flere barnehager i nærområdet. Den nærmeste er Nilsemarka barnehage, som ligger en liten gåtur unna. Andre barnehager i området er Vollen Montessori barnehage, Nansentunet musikkbarnehage, Bjerkås barnehage i tillegg til flere andre. Området sogner til Arnestad barneskole, hit er det trygg og fin skolevei for de små. Når barna
blir ungdom og skal begynne på ungdomsskolen så sogner området til Vollen ungdomsskole. Denne ligger ved siden av Arnestad barneskole. Det er også en Montessoriskole og barnehage i Vollen. På Drengsrud ligger Asker internasjonale skole, det er Steinerskole på Nesbru og Steinerbarnehage på Hvalstad.

Fritidsaktiviteter
Asker seilforening holder til drøye to km fra eiendommen. Her arrangeres det seilskole for barn og ungdom. For barn og unge er det et mylder av aktiviteter i nærområdet. Blant annet musikkorps, fotball, bandy, basket, volleyball, turn, teater, rideskole, danseskole, villmarksklubb, håndball, skiklubb og egen barneklubb for de mellom 2 og 4 år. Ved Arnestad skole, som ligger en kort rusletur unna, er det både kunstgressbane og volleyballbaner. Her holder bl.a. GUI til. GUI har et bredt utvalg av aktiviteter for både liten og stor, bla allidrett, fotball, friidrett, håndball og langrenn.

Sjø, kyststi og marka
Vollen er kjent for sitt fantastiske friluftsområde. Mot øst har man fjorden med båtliv, et mangfold av badeplasser og kystkultursti (går fra Holmen i Asker til Sætre i Hurum). Mot vest har man marka med lysløyper, skisenter og vakker natur. På søndager er det mulighet for kaffe og vafler på flere små serveringssteder. I Vollen sentrum ligger Oslofjordmuseet med fin utstilling både innendørs og utendørs. Her er det også fine aktiviteter for barn så vel som store med blant annet bocciabane, flott sandstrand og badebrygge.

Offentlig kommunikasjon
Det tar 10-15 minutter og gå ned til Vollen sentrum. Herfra går det både buss og båt. Vollenbåten har brygge like nedenfor Vollen sentrum og tar deg raskt og komfortabelt til Aker Brygge, helt uten kø! Dette er en populær måte å pendle på. Her kan du jobbe på båten eller nyte solen på dekk sommerstid. Båten bruker ca. 25 minutter og går hele året. Det er tre avganger på morgenen og tre avganger tilbake på ettermiddagen. Dette er et meget populær
måte å komme seg inn til byen på. Det er parkering ved båten. Sommerstid er det sommerbåt også i helgene som tar deg inn til byen eller nedover mot Oscarsborg. Det går også buss fra Vollen sentrum. Det er ekspressbusser mot Oslo med avganger hvert 10. minutt i rushtiden. Ønsker man heller å ta tog så er det togstasjon både i Heggedal, på Gullhella eller i Asker sentrum. Ved alle disse togstasjonene er det parkering..

Bebyggelse
Hovedhus, en kårbolig , en driftsbygning/låve, to garasjer og et stabbur på tunet, samt en garasje/ et vognskjul utenfor tunet.

Tomt
Eiet tomt, kvm

Skole/barnehage
Det er flere barnehager i området; den nærmeste er Vollen Montessori barnehage, andre barnehager i nærområdet er Nilsemarka, Nansentunet musikkbarnehage og Bjerkås barnehage. Området sogner til Arnestad barneskole og Vollen ungdomsskole. Begge skolene ligger en liten gåtur unna boligen. Det er også en Montessoriskole i Vollen. På Drengsrud ligger Asker internasjonale skole, det er Steinerskole på Nesbru og Steinerbarnehage på Hvalstad.

Offentlig kommunikasjon
Fra Vollen sentrum går Vollenbåten. Det er tre avganger på morgenen og tre avganger tilbake på ettermiddagen. Dette er en meget populær måte å komme seg inn til byen på. Båten går helt året og tar ca. 30 minutter. Det er parkering ved båten. Ønsker man heller å ta tog så er det togstasjon både i Heggedal, på Gullhella eller i Asker sentrum. Ved alle disse togstasjonene er det parkering.

Fritidstilbud
Asker seilforening holder til ca. 1,5 km fra eiendommen. Her arrangeres det seilskole for barn og ungdom. For barn og unge er det et mylder av aktiviteter i nærområdet. Blant annet musikkorps, fotball, bandy, basket, volleyball, turn, teater, rideskole, danseskole, villmarks klubb, håndball og skiklubb.

Ved Arnestad skole, som ligger en kort rusletur unna, er det både kunstgressbane og volleyballbaner. Her har tidligere VUL, nå GUI sin hjemmearena. GUI tilbyr et stort utvalg av aktiviteter for både små og store barn. På fredager arrangeres det ofte gratis arrangement for barn i Vollenhallen.

Inneholder
Hovedhus, en kårbolig , en driftsbygning/låve, to garasjer og et stabbur på tunet, samt en garasje/ et vognskjul utenfor tunet.

Byggemåte
For  informasjon om byggemåte se tilstandsrapport. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 250 kvm

Bruksareal
Bruksareal: kvm

Standard
Hovedhuset
Pent hovedhus med stort potensiale. Antatt byggeår er midt på attenhundretallet og om- /påbygd i 1905 og framover. Hovedhuset har Sefrak id 220 35 17. En bolig med delvis kjeller og i 1 ½ etasje. Boligen er ikke bebodd og har stått tom i flere år.

Boligen er oppført i tømmer på grunnmur av stein og steinblokker i påbygg. Utvendig er det stående og malt panel.

På yttertaket er det plater med renner og nedløp av plastbelagtstål. Det opplyses at taket ble byttet på åttitallet og at det er lagt et sutak undertak. Taket er kun besiktiget fra bakkeplan.

Inner- og yttervinduer eller kun enkle vinduer. Huset har p.t. ikke pipe over tak.

Det er i dag ikke tilkoblet vann/avløp eller strøm og beskrives ikke nærmere da den p.t. ikke er beboelig.

Mot tunet er det et inngansgparti med veranda over. Mot fjorden er det en overbygd terrasse med innebygd veranda over. Mot nordøst er det en terrasse som står på steinpilarer.

Boligen må gjennom en totalrenovering både utog innvendig med en standardheving for å tilfredsstille dagens krav til boliger. Det må en grundig tilstandsrapport til for å avklare
nærmere bygningens faktiske tekniske tilstand med beregning av kostnader.

Annen bebyggelse
Forpakterboligen
Ifølge eier og Asker kommunen er opprinnelig byggeår 1913. Opprinnelig ble bygget brukt som vognskjul fram til 1930 da den ble ombygd til forpakterbolig. Etter 1930 har den gjennomgått flere renoveringer/oppgraderinger. Bolighuset har Sefrak id 220 35 18.

En bolig med mindre kjeller og 1 ½ etasje. Boligen har et samlet bruksareal (BRA) i 1. og 2.etasje på ca. 110 m2. Kaldloft ble ikke befart.

Boligen er oppført i bindings-/reisverk som står på en grunnmur av stein. Etasjeskille i trebjelkelag. Utvendig er det stående kledning og det opplyses at det ble blåst inn isolasjonsmateriale rundt 1970.

På yttertaket er det betongstein og renner/nedløp av plastbelagt stål. Taket er kun besiktiget fra bakkeplan. Inner- og yttervinduer fra byggeår.

Huset har en pipe. Det er stedlig Brann- og feiervesen som ufører kontroll.

Kjeller inneholder: Kjeller inneholder et lager- /teknisk rom med utvendig inngang. Bæringen er forsterket med en jerndrager. Kjeller har en takhøyde på under 1.9 og er derfor ikke målbar

1.etasje inneholder: Hovedgang/trappegang, WC, kjøkken, bad med dusjhjørne og stue

2.etasje inneholder: Trappegang/gang og soverom (5)

En mindre, men sjarmerende bolig med god utleiestandard og godt vedlikeholdt.

Stabbur
Antatt byggeår er ifølge Sefrak mellom 1900 og 1924 og bygget har Sefrak id 220 35 20. Et stabbur i tømmer/maskinlaft i to plan hvor øvre plan er større (utstikk) enn grunnplan.
«Svalgang» i begge plan. Tynnmetalplater på taket uten renner og nedløp. Stabburet står på steinpilarer.

Stabburet har et samlet bruksareal (BRA) på ca. 41 m2 uten «svalganger». En enkel bygning som brukes som lager, men et stabbur er en naturlig del av tunet på en landbrukseiendom.

Låve
En todelt låve, hvor det ene delen er en opprinnelig kjørebrulåve og den andre delen inneholder tidligere husdyrrom (grisehus)

Antatt byggeår er ifølge Sefrak mellom 1900 og 1924 og bygget har Sefrak id 220 35 19. Ifølge tidligere takst er byggeår 1924.

Kjørebrulåven med tidligere fjøs har en grunnflate på ca. 465 m2. Det går en buet og støpt låvebru inn på den ene gavlen. Rekkverket er for lavt til dagens krav. Det er et rom under låvebrua.

Låven er oppført i tradisjonelle trekonstruksjoner med stående kledning, plater på taket med eldre og dårlige renner og nedløp.

Trekonstruksjonene er stedvis forsterket med jerndragere/stolper, støpt etasjeskille samt ytter- og innervegger i pusset teglstein. Låven står på en solid steinmur.

En bygning i to plan med møkkakjeller under tidligere fjøs. I grunnplan er det lager, snekkerverksted og tidligere fjøs. I tidligere fjøs er det kollaps i taket/himling som skyldes fuktinntrenging. I øvre plan er det lager.

Innervegger i tidligere fjøs har pusset teglstein i vegger, støpt etasjeskille mot møkkakjeller. Jernstolper som forsterking av bæring.

Husdyrdelen er oppført i teglstein på tykk steinmur med støpt etasjeskille i grunnplan og trekonstruksjoner i øvre plan. Møkkakjeller under hele delen, Utvendig stående kledning og tynnmetallplater på taket med eldre renner og nedløp. En grunnflate på ca. 130 m2. Innervegger i tidligere husdyrrom har pusset teglstein i vegger, støpt etasjeskille både mot møkkakjeller og øvre plan. Jernstolper som forsterking av bæring. Noen skillevegger er
også støpt eller i lettbetong.

Enkle vinduer og innlagt strøm.

Deler av tidligere møkkakjeller var ikke tilgjengelig på takstbefaringen da de leies ut. I den delen som var tilgjengelig er det støpt plate, vegger og himling (etasjeskille) med støpte stolper. Det er synlig armering etter
korrosjon.

Grunnplan inneholder i dag tidligere husdyrrom (lager). Binger og skillevegger står fortsatt. Et rom var låst. Støpt gulv, pussede vegger og støpt himling (etasjeskille).

Øvre plan brukes som lager med trapp utenfra. Rommet er isolert og brukes som lager, men var opprinnelig et snekkerverksted. Rommet er isolert. Plater på tak og gips på vegg og himling. Rommet har god belysning fra tak.

Oppsummering
En bygning bygget for en annen tid i landbruket. I dag dekker den behovet for et verksted og lager. Bygningen trenger omfattende vedlikehold

Garasje
Det er to garasjebygninger. En dobbeltgarasje og en enkel. Begge er bygget nye i 2010. Dobbeltgarasjen har et bruttoareal på ca. 40 m2. Garasjen er oppført i uisolert bindingsverk på støpt plate og ringmur av lettbetong (Leca).Utvendig stående panel og stein på taket med plastbelagte stålrenner. Automatisk heveport.

Enkeltgarasjen har et bruttoareal på ca. 25 m2. Garasjen er oppført i uisolert bindingsverk på støpt plate og ringmur av lettbetong (Leca). Utvendig stående panel og stein på taket med plastbelagte stålrenner. Automatisk heveport.

Vognskjul
Bygget har tidligere vært et slakteri, men er i dag ombygd til en garasje/vognskjul. Oppført i uisolert bindingsverk med utvendig stående kledning. Tynnmetalplater på taket uten renner og nedløp. Denne bygningen ligger langs Vestengveien og utenfor tunet.

Oppvarmning, piper og ilsteder
Forpakterbolig
Huset har en pipe. Det er stedlig Brann- og feiervesen som ufører kontroll. Oppvarming med ved, varmepumpe og strøm.

Sidebygning
Ved, varmepumpe og strøm.

Avkastning på eiendommen - en kort oversikt
Det foreligger leieforhold knyttet til eiendommen. Forpakterbolig, jord og deler av driftsbygningen. Kontrakter med oppsigelse vil bli framlagt.

Forsikring
Eiendommen er forsikret i Gjensidige med forsikringsnummer 84772448 og forsikringsnummer 84772449. Skogen er forsikret i Skogbrand med avtale nr. 161063

Tomtestørrelse
370 000 m²

Beskrivelse av tomten
Arealene er hentet fra Nibio/Gårdskart (GK) pr. 29.08.2022 som opererer med et totalareal på ca. 373 daa. Kartet er verifisert pr. 29.08.22. Arealet er ifølge Nibio fordelt med ca. 174 daa fulldyrka, ca. 176 daa skog og ca. 23 daa annet areal. Arealtall kan avvike noe avhengig av hvilken kilde man bruker.

Jord:
Det er totalt ca. 174 daa fylldyrka jord som er fordelt på 5 teiger hvor den største er på ca. 90 daa. Fulldyrka er farget oransje på kartet på forrige side. Ifølge eier er det ikke vanningsanlegg på eiendommen.
Ifølge eier er det ikke registrert floghavre eller hønsehirse.
Ifølge NIBIO/Kilden:
Jordkvaliteten er definert som svært god og noe god.
Fulldyrka har liten og middels overflateerosjonsrisiko.
Teksturgruppen i plogsjikt er definert som siltig mellomleire, siltig lettleire, sandig og grusholdig leire.
Organisk materiale i klasse 6
Dreneringstilstanden oppgis å være tilfredsstillende, men en jordtype som både kan være tørkeutsatt og ha behov for grøfting.
Det er ikke registrert planering
Fulldyrka er lettdrevet
Det dyrkes korn/eng som er naturlige produksjoner.
Takstmann er ikke kjent med gjødselplaner evt. jordprøver inkludert PH.

Skog:
Samlet skogareal er ifølge NIBIO ca. 176 daa med et produktivt areal på ca. 168 daa. Takstmann er ikke kjent med om det er avholdt skogregistreringer de senere år. Hoveddelen av skogen ligger i tilknytning til tunet og nord på eiendommen. Kart over skogen vises over og er farget grønt.

2.1 Skogfond
Takstmann gjør oppmerksom at skogfondskontoen er en konto som kan ha løpende bevegelser slik at saldo kan variere. Ifølge kommunen var saldo kr 12.824,- den 30.06.22

2.2 Skogsbilveger
Eiendommen har ingen egen skogsbilvei, men det er korte avstander til bilveier.

2.3 Miljøregistreringer i skog (MIS) og fredet område Det er ikke registrert fredede arealer på kart fra NIBIO for eiendommen eller opplyst om at det er pågående kjent arbeid med fredning. Det framkommer ingen MIS-figurer (Miljøregistreringer I Skog) på kart fra NIBIO kart.

2.4 Boniteter
Skogen er dominert av gode boniteter.

2.5 Treslag, hogstklassefordeling tilvekst og stående kubikkmasse.
Treslagsfordelingen, hogstklassefordelingen, tilvekst og stående kubikkmasse er ikke kjent.

2.6 Produksjonsevne
Produksjonsevnen er beregnet til 105 m3 nyttbart pr. år.

2.7 Avvirkning og ungskogpleie
Ifølge kommunen er det levert ca. 1.500 m3 siden 1997. Dette er et salgsvolum og tilsvarer ca.1.750 m3 skogsvolum. Det er registrert ungskogpleie på ca. 21 daa siden 1997.

2.8 Jakt
Eiendommens egne skogarealer ligger nær bebyggelse og populært turområde, men takstmann legger til grunn at arealene inngår i et større Storvald/Jaktlag.

Informasjon kommunale avgifter
Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021:
- Feiing: 323,-
- Renovasjon: 4 683,-
- Slam: 3 914,-

Informasjon eiendomsskatt
Asker kommune har ikke eiendomsskatt

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til tilstandsrapport som kan mottas av eiendomsmegler Håvard Nilsen.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på garasjene som ble bygget nye i 2010. Det utstedes ikke ferdigattester i ettertid på bygg bygget før 1998.

En anmerkning om manglende ferdigattest på et vedlikeholds- og ombyggingsarbeid på forpakterbolig og/eller hovedhuset i 1998, fremstår som en inkurie.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Forpakterbolig
Huset har en pipe. Det er stedlig Brann- og feiervesen som ufører kontroll. Oppvarming med ved, varmepumpe og strøm.

Sidebygning
Ved, varmepumpe og strøm.

Energimerking
Boligene er ikke energimerket, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G (levest klassifisering)

Kommunale avgifter
Kr. 8 920 pr. år Faktisk fakturerte kostnader for 2021
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
N/A

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Polisenummer: 84772448 / 84772449

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. ,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Eiendommen er bebodd. Det skal ikke gjennomføres befaringer uten selgers samtykke.  Visninger avtales med eiendomsmegler  Håvard Nilsen på telefon 94 89 89 25

Bygningene er SEFRAK-registrerte. Bygningsmassen trenger omfattende rehabilitering/ total renovering og en kjøper er selv ansvarlig for å avklare dette med Asker kommune.

Eiendommen vil primært selges til høystbydende som har dokumentert finansiering, Selger kan avslå eller akseptere et hvilket som helst bud uten nærmere begrunnelse.
Det er ikke avholdt tilstandsrapporter på bygningsmassen og derfor oppfordres kjøper til å foreta en grundig besiktigelse, gjerne med bistand av bygningskyndig.

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommunen og evnt. Takstmann.

Vasking og rydding
Eiendommen overleveres slik den fremstår ved visning. Forpakterboligen overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det det ønsker av løsøre og tilbehør.

I tilfeller hvor den totale kjøpesummen omfatter gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, vil dette spesifiseres i egne kjøpekontrakter. Verdisettingen avtales mellom partene og skal beregnes på antatt normale markedsverdier og evnt. Takstverdier. Verdien av gårdens tilbehør er ikke inkludert i prisantydningen.

Annet
Andre betydningsfulle forhold / salgsvilkår salg av aksjer
Kjøp av samtlige aksjer i AS Gisle Gaard AS Gisle Gaard, org.nr. 811 162 582 (Selskapet) eier eiendommen Gnr/Bnr: 73/3, Gnr/Bnr: 73/16, Gnr/Bnr: 73/22, Gnr/Bnr: 75/1, Gnr/Bnr: 75/4, Gnr/Bnr: 75/30, Gnr/Bnr: 76/11, Gnr/Bnr: 76/57, Gnr/Bnr: 76/67, Gnr/Bnr: 76/681 i Asker kommune.

Det er 100% av aksjene i Gisle Gaard AS som selges, med tilhørende eierskap til nevnte matrikler.

Gisle Gård har vært i familien Stanges eie siden 1910. Aksjene i AS Gisle Gaard (org. nr. 811 162 582) eies i dag av familien Stanges holdingselskap HAS Investment AS (org. nr. 811 102 822).

HAS Investment AS har de 6 søsknene Stange som likeverdige aksjonærer og alle 6 utgjør styret i både HAS Investment AS og AS Gisle Gaard. Alle 6 aksjonærer og derved et enstemmig styre gir sitt samtykke til å selge AS Gisle Gaard.

Familien Stange har ikke brukt Gisle Gård som personlig bolig. Gårdsdriften har i alle år vært forpaktet bort og slik er det også i dag.

Forpakterboligen er i dag leiet ut. Hovedhuset er ikke beboelig.

Kulturminner og fredninger
Det er flere fredede kulturminner på eiendommen. Det er sikringssoner rundt kulturminnene. Kulturminner som ikke er registrert kan også forekomme. Det er kulturminner på flere gnr/bnr. De tinglyste kulturminnene framkommer også under Matrikkelopplysninger i sammenslåtte rapporter for alle 10 gnr./bnr.

Det er på gnr. 73 bnr. 3 tinglyst 128728 Bebyggelse-Infrastruktur Art Gårdstun
Vedtaksfredet. Det aktuelle tunet tilhører naboeiendommen Mariero, gnr. 76 bnr. 7 og 18.

Hovedhus, forpakterbolig, driftsbygning/låve og stabbur bryggerhus er registrert i SEFRAKRegisteret. Dette kan medføre begrensinger mht rivning/ombygging.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Tinglyste heftelser og forpliktelser
Selger er ikke kjent med at det foreligger muntlig avtaler som berører eiendommen.

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel:
Gnr 73/ Bnr 3:
Heftelser/  Servitutter: Flere fra 1868 til 2020
Rettigheter: Ingen
Gnr 73/ Bnr 16:
Heftelser/  Servitutter: En i 1913
Rettigheter: Ingen
Gnr 73/ Bnr 22:
Heftelser/ Servitutter: 2 stk 1913 og 1921
Rettigheter: Ingen
Gnr 75/ Bnr 1:
Heftelser/ Servitutter: Flere fra 1859 til 2002
Rettigheter: Ingen
Gnr 75/ Bnr 4:
Heftelser/ Servitutter: Flere fra 1891 til 2002
Gnr 75/ Bnr 30:
Heftelser/ Servitutter: Ingen
Rettigheter: Ingen
Gnr 76/ Bnr 11:
Heftelser/ Servitutter: 3 stk fra 1886 til 2004
Rettigheter: Ingen
Gnr 76/ Bnr 57:
Heftelser/ Servitutter: 3 stk fra 1922 til 1924
Rettigheter: Ingen
Gnr 76/ Bnr 67:
Heftelser/ Servitutter: Ingen
Rettigheter: Ingen
Gnr 76/ Bnr 68:
Heftelser/ Servitutter: 2 stk i 2017
Rettigheter: Ingen

Det følger utvidet elektronisk grunnbok for alle 10 gnr/bnr. Kjøper må i egen regi gjennomgå disse. Det er pr. 26.08.2022 ikke tinglyst pengeheftelser på noen gnr./bnr.

Vei/vann/kloakk
Vollenveien er en offentlig vei. Kort privat vei inn til gårdstunet. Eiendommen har privat vann (borehull) og avløp fra forpakterboligen til septiktank. Hovedhuset er i dag ikke
tilknyttet vann og avløp.

Regulering
LNFR (Landbruk, Natur, Friluftsliv og Reindrift) og LNFR med hensynssone bevaring natur- og kulturmiljø i arealdelen i kommuneplan for Asker 2018-2030.

Det pågår rullering av kommuneplan og den har vært til 1.gangs behandling 8.feb 2022. Kjøper må selv undersøke og holde seg orientert om løpende prosess.

Gnr 73/ Bnr 3:
Arealstatus: LNFR
Hensynssone: Bevaring kulturmiljø
Gnr 73/ Bnr 16:
Arealstatus: LNFR
Hensynssone: Bevaring kulturmiljø
Gnr 73/ Bnr 22:
Arealstatus: LNFR
Gnr 75/ Bnr 1:
Arealstatus: LNFR
Gnr 75/ Bnr 4:
Arealstatus: LNFR
Hensynssone: Bevaring kulturmiljø
Gnr 75/ Bnr 30:
Arealstatus: LNFR
Gnr 76/ Bnr 11:
Arealstatus: LNFR
Gnr 76/ Bnr 57:
Arealstatus: LNFR
Hensynssone: Bevaring kulturmiljø
Gnr 76/ Bnr 67:
Arealstatus: LNFR
Hensynssone: Bevaring kulturmiljø
Gnr 76/ Bnr 68:
Arealstatus: LNFR


Plan for faste kulturminner i Asker ble første gang utarbeidet i 1994. 32 områder med høyt kulturhistorisk innhold ble definert og beskrevet i 1994. Planen er revidert i 2016, men avgrensningen av områdene er ikke endret i den
reviderte planen. Beskrivelsene er oppdatert i 2018.

Et av målene med kulturminneplanen er å sikre et representativt utvalg av objekter og områder som belyser Askers utvikling både med hensyn til bosetting og næringsvirksomhet.

Det er viktig at alle typer kulturpåvirket landskap og helhetlige bygningsmiljøer blir representert i en kulturminneplan.

Det er derfor lagt vekt på å beskrive og ivareta større arealmessige eller funksjons-messige sammenhenger - såkalte områder med stort kulturhistorisk innhold.

Et område med stort kulturhistorisk innhold kan inneholde ett eller flere mindre kulturmiljøer og enkeltobjekter.

Over halvparten av områdene er lagt ut som hensynssone bevaring kulturmiljø og LNFområder i kommuneplanen 2018-2030.

Mange mindre områder er regulert til bevaring i ulike reguleringsplaner. Gisle er en del av de 32 områdene i Asker.

Odel og konsesjon
Eiendommen er konsesjonspliktig jfr. konsesjonslovens § 4 da den er bebygd, er større enn 100 daa samlet og har mer enn 35 daa fulldyrka-/overflatedyrka jord.

Det er aksjene i AS Gisle Gaard som selges og et salg av aksjer er ikke konsesjonspliktig da konsesjonsloven gjelder salg av fast eiendom - konsesjonslovens § 1.

Eiendommens arealer oppfyller arealkravet i dagens odelslov jfr. § 2, men et aksjeselskap kan ikke opparbeide odelsrett.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 35 000 000,- (Prisantydning)




Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 0,- (Dokumentavgift)

--------------------------------------------------------

kr 1200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 35 001 200,- (Totalpris inkl omkostninger)




Kjøp av aksjer utløser ingen tinglysningsgebyrer. Dersom kjøper ønsker å tinglyse pant i eiendommen
beløper det til kr. 585,- i tinglysningsgebyr pr. pant, samt kr. 199,50 for grunnboksutskrift pr. matrikkel. Se
nærmere

informasjon om bl.a bud, kjøpekontrakt og kjøpesum under punktet "Bud og kontrakt".




Kjøper oppfordres til å undersøke med egen skatterådgiver om kjøpet av aksjene i Gisle Gaard AS vil gi
skattemessige konsekvenser for kjøper, herunder de foreslåtte, svært debatterte, men ikke vedtatte
forhold som kan påvirke kjøpers planer hvis man ønsker å benytte hele eller deler av eiendommen til eget
bruk.

Boligselgerforsikring
Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Provisjon 2%, forutsatt en salgssum til 35.000.000 (kr. 700 000,-)

Markedspakke (kr. 22 250,-)

Tilrettelegging (kr. 14 900,-)

Visninger pr.stk. (kr 3 500,-)




I tillegg skal selger betale direkte utlegg.

Oppdragsnummer
85-24-0095

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Bud og kjøpekontrakt 
Selger ønsker bud på 100 % av aksjene i AS Gisle Gaard ("Aksjene"), som selges med selskapets eiendommer som underliggende aktivum. Selger forutsetter at budgivere har befart eiendommen og gjennomgått opplysningene i dette prospektet, samt andre opplysninger kjøper måtte ha fått oversendt.
Selger legger følgende til grunn som forutsetninger for alle bud:

Budet skal gi uttrykk for et kronebeløp som gjenspeiler Kjøpers vurdering av eiendomsverdien. Kjøpesummen for aksjene. Kjøpesummen for aksjene er eiendomsverdien, med tillegg for:
(a). bankinnskudd og fordringer i selskapets balanse og med fradrag for
(b). all gjeld i selskapets balanse, unntatt utsatt skatt, ii) utgifter til fremtidig vedlikehold og andre tiltak på Eiendommen etter Overtakelse og iii) avsetninger for forhold som Kjøper etter avtalen overtar risikoen for ved signering av den.
Selger forutsetter at bud gis uten forbehold om fradrag for latent skatt, mindre avskrivninger eller andre rabatter knyttet til skatteposisjoner.

Budgiver gis anledning til å gjennomføre en finansiell og juridisk due diligence av selskapet. Dersom kjøper gjør funn i sin due diligence, og partene ikke kommer til enighet om betydningen av disse, skal hver av partene stå fritt til å terminere budaksepten uten at partene kan fremme krav mot hverandre
Selger forutsetter at eiendommen selges "as is" for så vidt gjelder eiendommens tekniske og miljømessige tilstand.
Kjøper gis anledning til å gjennomføre teknisk og miljømessig gjennomgang av eiendommen, men slik at selger forutsetter at eventuelle funn i slik gjennomgang ikke skal gi rett til å kreve garantier, skadesløsholdelser eller andre endringer i kjøpekontrakten. 
                
Endelig kontrakt om salg av Aksjene inngås med grunnlag i Forum For Næringsmegleres standardkontrakt "Meglerstandard mars 2020 om salg av aksjeselskap". Ansvarstersklene i punkt 8.4 settes til NOK 50 000 (8.4 (a)), NOK 500 000 (8.4 (b)) og 10 % av Eiendomsverdien (8.4 (c)).  Reklamasjonsfristene settes til 3 år for Fundamentale Garantier og 12 måneder for øvrige avtalebrudd, jf. punkt 8.3.2 (a). Selger stiller ikke sikkerhet, herunder ikke i form av escrow eller tilbakehold.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
Kjøp av selskap kan ikkekjøper tegne boligkjøperpakke eller boligkjøperforsikring

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
SEIL EIENDOMSMEGLING AS
EIE Asker
Org. nr: 918809589
Kirkeveien 212
1383 Asker
Tlf: 47 68 44 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Håvard Nilsen

Saksbehandlere
Håvard Nilsen
EIE Asker
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 94 89 89 25 / E-post: hn@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Vollenveien 74
For mer om objektet
Vollenveien 74

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: