Bilde 1 av Knud Askers vei 62ABilde 2 av Knud Askers vei 62A
Digital salgsoppgave
Knud Askers vei 62A

1383 Asker • Asker kommune

Prisantydning

kr 11 800 000

Omkostninger: kr 305 450Totalpris: kr 12 105 450
Herskapelig og vakker tomannsbolig i sveitservilla - Historiske omgivelser - Svært sentralt - Meget gode solforhold
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
196 m²
Bruksareal (BRA)
206 m²
Kommunale avgifter
kr 957 / Mnd
Prisantydning
kr 11 800 000
Omkostninger
kr 305 450
Totalpris
kr 12 105 450
Byggeår
1835
Tomt
Fellestomt 1443 m²
Oppdragsnummer
85240013
card-default

Lasse Bastrup

Eiendomsmegler / Partner
Les om Lasse
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 11 800 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 800 000,-)kr 295 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 12 105 450
Eiendom
Knud Askers vei 62A, 1383 Asker

Matrikkel
Gnr. 3 Bnr. 8 Snr. 2 i Asker kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 196 kvm, Bruksareal: 206 kvm

Følgende rom inngår i P-rom: 1. etasje: Hall m/trapp og vaskerom.
2. etasje: Soverom, Soverom 2 / kontor, Soverom 3, Soverom 4, Soverom 5, Stue, Stue 2, Kjøkken, Gang, Hobbyrom, Bad, Bad 2

BRA - fordeling pr. etasje:

1. etasje: 27 kvm
2. etasje: 179 kvm

S-rom: Garderobe 1.etg, Åpent bodareal, garderobe 2. etg.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1835

Tomt
Fellestomt 1443 kvm
Tomten er opparbeidet med grøntarealer, prydbusker, grus og parkeringsareal.

Prisantydning
11 800 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Boa Takst AS Takstdato: 16.08.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 11 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 295 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 800 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 296 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 096 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 105 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 11 481 pr. år De kommunale avgiftene inkluderer: vann, avløp, renovasjon og feiing.

Eier
Kristin Ropstad Bjørn Aarre

Parkering
Biloppstillingsplasser på eiendommen.

Beliggenhet
Knud Askers vei ligger rett i utkanten av Asker sentrum med Asker rådhus som en av de nærmeste naboene. Her har du tøffelavstand til alle fasiliteter man trenger til både hverdag og helg. Hva med å rusle ned til sentrum for å kjøpe dagens ferske aviser og nybakt brød? Det er gode solforhold med sol fra tidlig morgen til sent på kvelden. Denne boligen ligger så sentralt til at man egentlig ikke trenger bil i hverdagen. Ønsker du en romslig bolig med alle de fordelene en enebolig byr på samtidig som man har Asker sentrum rett ved? Da er dette boligen for deg!

Asker sentrum
Asker sentrum er administrativt senter i Asker kommune og er en aktiv kjerne med alt du trenger av servicetilbud. Her er lege og tannlege, apotek, vinmonopol, bank, Asker kommune servicetorg m.m. Asker sentrum kan også tilby rike shoppingmuligheter både inne på Trekanten senter og ute i gågatene. Trekanten senter har hele 70 varierte butikker å velge mellom, mens ute i gågatene finner man nisjebutikkene, hvor det er mulighet for å komme over de litt mer unike gjenstandene. De siste årene har vi vært heldige og fått et bredt utvalg av restauranter og kafeer. Her er mulighetene mange for smakfulle og spennende matopplevelser fra flere verdensdeler. For de kulturinteresserte kan Asker kulturhus samt noen kafeer, tilby konserter med flere kjente artister. På Asker kulturhus er også bibliotek, kino, teatersal og galleriutstilling. Radar kafé og -scene er ungdommens arena i kulturhuset. Dette er et trygt aktivitets- og kulturtilbud til ungdom i hele Asker. Galleri Trafo er også et godt alternativ for deg som setter pris på samtidskunst. Alt dette ligger samlet i hjerte av Asker. Asker sentrum byr på det meste for de fleste!

Dagligvarebutikker
Det ligger flere matbutikker i rusleavstand. Bla Meny inne på Trekanten og Coop Xtra på Askerholmen. Det ligger også en rekke andre dagligvarebutikker i området.

Skole og barnehage
Området sogner til Jansløkka skole og Solvang ungdomsskole. Til begge skoler er det fine skoleveier med fortau. Det er ca. 1,4 km til Jansløkka skole og 1 km til Solvang ungdomsskole.

Det ligger flere barnehager i området, den nærmeste er Asker Gård barnehage, som ligger en liten rusletur unna. Andre barnehager i området er Solgården barnehage, Føyka barnehage og Leikestua barnehage.

Historisk område
Eiendommen er et SEFRAK-minne og har en landlig beliggenhet på historisk grunn mellom Asker kirke og Rådhuset. Dette var de sentrale Askergårdene og innmarka deres. I dag er området et urbant og tettbygd strøk med hager og veifar - bl.a. den gamle Kongeveien med store askekaller bevart. Dette var de sentrale Askergårdene - som var blant de eldste og mest fruktbare i Asker. De lå sentralt i bygda, like ved kirken, og Kongeveien gikk mellom tunene. Denne sentrale beliggenheten førte til at offentlige funksjoner ble lagt hit. Her var skysstasjon, de første møtene til formannskapet ble holdt her og bygdas første landhandel var også på en av
Askergårdene. Da Drammensbanen åpnet i 1872 ble hovedstasjonen i Asker lagt like ved og kalt Asker stasjon. I tilknytning til stasjonen vokste det fram et sentrum med butikker og villaer i området rundt. Sentrale funksjoner ble etterhvert flyttet nærmere stasjonsområdet bl.a. til Venskaben (Askers festivitets- og kommunelokale fra 1905). Mellom dette og Askergårdene ble Asker Rådhus reist på 1960-tallet.

Det er registrert 24 nyere tids minner i området. Det er to andre minner - en brønn og et steingjerde - resten er bygninger. Hele 18 av disse er knyttet til Askergårdene. De fire andre er Venskaben (nyklassisisme), Hasselbakken (villa i utpreget sveitserstil) og et par tregårder - kombinert erverv og bolig. Bebyggelsen på Askergårdene er preget av en fornyelse som fant sted her rundt ca. 1900 og miljøet har et homogent sveitserpreg - selv om enkelte av husene har bevart et eldre preg. Askergårdene utgjør et kompakt bygningsmiljø da de fire tunene ligger samlet - på hver side av kongeveien.

Marka og turmuligheter
Knud Askers vei ligger heller ikke langt unna flotte turmuligheter året rundt! Bare en liten gåtur fra boligen er det fine turmuligheter og skiløyper så her ligger forholdene til rette for enkel rekreasjon like utenfor døren. Og kun en liten kjøretur unna ligger Solli. Her er det utfartsparkering med milevis med skiløyper eller stier sommerstid. Det er serveringshytte på Myggheim søndagers vinterstid og på Solli gård hele året. På Solli gård er det mulighet for både middag, bakverk, hesteridning og leie av hytte. Gupu er et annet populært serveringssted i marka, med adkomst både fra Semsvann og fra Vestmarka fra Bærumssiden. Området byr også på flere DNT-hytter.

Semsvannet er et annet meget populært utfartssted. Her går, sykler og løper folk rundt vannet. Etter en tur rundt vannet kan man nyte en vaffel og en kaffekopp på Nakuhel. Semsvannet er et meget vakkert sted, som ble kåret til Askers tusenårssted.

Offentlig kommunikasjon
Asker stasjon liger noen minutters gang fra boligen og er et knutepunkt for kommunikasjon både mot Oslo og retning Drammen. Her går det buss, direktetog og lokaltog med korte mellomrom mellom avgangene. Fra Asker til Oslo sentralstasjon tar reiseruten ca. 21 min, og til Drammen ca. 12 min. Om det ikke er ønskelig å benytte kollektiv transport, er det direkte tilknytning til E18 fra Asker sentrum eller Holmen.

Fra Vollen går det båt inn til Aker brygge. Denne har tre avganger morgen og ettermiddag og tar ca. 25 minutter. Båten går hele året og det er mulighet for å parkere ved båten.

Asker kommune
Bare 25 minutter fra hovedstaden ligger den populære forstadskommunen Asker. På vestsiden mot Oslo, grenser Asker kommune med Bærum kommune, nabokommuner på den andre siden er Lier kommune.. Asker er kjent for å være en av landets mest populære kommuner å bo i. 01.01.20 slo Asker kommune seg sammen med Røyken og Hurum kommuner. Den nye storkommunen har en befolking på rundt 94 000 innbyggere.

Asker kjent for en vakker og varierende natur, aktiv sentrumskjerne, et mangfold av fritidsaktiviteter både for barn og voksne, godt kollektivt tilbud retning Oslo og Drammen. Asker har en lang kystlinje med et florerende båt og strandliv, samt marka med mulighet for toppturer med flott utsikt, og andre markerte tur- og skiløyper. Risenga idrettspark kan tilby et rikt tilbud av idrettsaktiviteter både for barn og voksne, her har også Frisk Asker og Asker Aliens sine hjemmebaner.

Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Bebyggelse
Området består av en god miks av eneboligbebyggelse og rekkehus samt noen leiligheter.

Tomt
Fellestomt, 1443 kvm
Tomten er opparbeidet med grøntarealer, prydbusker, grus og parkeringsareal.

Adkomst
Se vedlagte kartskisse i finn.no annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle visningsboligen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Byggemåte
Bygget er oppført på ukjent byggegrunn. Det er ukjent alder på en eventuell denering og
det er ikke utenkelig at det er en naturlig drenering. Grunnmur i mur og naturstein.
Takkonstruksjonen er original takkonstruksjon. Grovpanel som synlig undertak. Taktekkingen er av tegltakstein. Veggene har antatt tømmerkonstruksjon basert på byggeår. Trolig på et senere tidspunkt utlektet og kledd med stående bordkledning.
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 2023 og 2019. Vinduer med to-lags glass fra 2011 i 2 soverom og begge bad. Seksjonen har malt hovedytterdør med to lags
glass fra trolig 2006 eller 2009.

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt 16.08.23, hvor ovennevnte opplysninger er hentet fra, for nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen.

Oppsummering av TG2 og TG3:

TG3:
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet.

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. Taket er ikke inspisert grunnet sikkerhetsmessige forhold.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på
byggemeldingstidspunktet. Det mangler stigetrinn til en pipe.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Lufting av slike konstruksjoner var ikke vanlig før i
tiden. Generell noe slitasje på overflater. Det er registrert missfarging av panel over
varmepumpe. Det er ukjent for takstingeniøren om dette skyldes eks, kuldebro, forhold som påvirkes av varmepumpen eller annet.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det ble foretatt fuktmåling ved flere av skjoldene med resultat under risikonivå ca 13%. Loftsluke er ikke isolert og vil derfor ha et varmetap som også kan ha innvirkning på fuktskolder. Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering
av kaldtloftet.

Utvendig > Vinduer -2
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er værslitte karmer.
Beslagsløsning er ikke iht dagen forskrift.

Utvendig > Dører
Det er avvik:
Det har trolig vært katteluke i døren som er forsøkt tettet igjen. Fremstår som ikke fagmessig.

Utvendig > Terrassedør
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
Det er påvist andre avvik:
Det mangler utvendige beslag. Ellers er døren eldre, er værslitt og går noe tregt.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. I dag er kravet 1m.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er også registrert noe knirk. Det er i hovedsak registrert skjevhet i 2 etasje.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er registrert noe løs puss og fuger på pipen på Loftet.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noe skjevheter i karmer og dørblader tar i karm.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom
Det er uegnede materialer i våtsoner

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Dokumentasjon > Bad
Det er avvik:
Det foreligger ingen dokumentasjon på badet. Noe som var et krav i 2014.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 2
Det er påvist avvik i fuger. Riss i fuge ved dusjdør mot gulv. Sprekker i mykfuger.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 2
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Dette gjelder støpejernsrørene.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tomteforhold > Drenering
Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren
ved kjeller/underetasje. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er utløpt. Det er fuktmerker/tegn på utilsiktetfuktighet i kjeller.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert løs puss på muroverflater.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik:
Det er påvist lite fall eller flatt mot deler av grunnmur. Terreng rundt byggverk skal planeres med fall utover
minimum 1:50 i en avstand på minimum 3 m.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Primærrom
Primærrom: 196 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 206 kvm

Standard
1. etasje

Hall med trapp
Boligens inngangsparti ligger i 1. etasje. Her får man et herskapelig førsteinntrykk med dobbel inngangsdør. Vel inne i boligen møter vi en hall med historiske fliser og god plass til å henge av seg ytterklær. Det er også adkomst til en garderobe herfra. I hallen er det også varmepumpe. Det er fliser på gulvet med varmekabler, malt panel på veggene og malt panel i taket.

Bad/vaskerom
Fra hallen er det adkomst til et bad/vaskerom. Rommet er innredet med vegghengt toalett, servant med skap under og vaskesøyle med vaskemaskin og tørketrommel. Det er fliser på gulvet, malt panel på veggene og malt panel i taket.

2. etasje

Stue/spisestue
Opp trappen til 2. etasje møter vi en romslig stue. God takhøyde med rosett og lun stemning kjennetegner stuen som har god plass til både sofagruppe og spisestue. Store vindusflater i hver ende av rommet gjør at lyset får flomme fritt inn. Hele boligen har gjennomgående behagelig fargevalg som gjør dette til et innbydende hjem. Stuedelen lar seg enkelt møbleres med en romslig sofagruppe med god plass til å samle både familie og venner. Herfra er det også doble dører ut på balkongen. I den andre enden av rommet er spisestuen plassert. Spisestuen har god plass til langbord, perfekt for den som er glad i å invitere gjester. Det er parkett på gulvet, malte flater på veggene og malte flater i taket.

Balkong
Fra stuen er det doble dører ut på balkongen. På balkongen kommer de flotte sveitserhus-detaljene virkelig frem. Balkongen er overbygget og har god plass til utemøbler. Balkongen er skjermet og har morgensol, perfekt sted for morgenkaffen. Det er fjordgløtt fra balkong og stue om sommeren og fjordutsikt om vinteren.

Kjøkken med spiseplass
Det flotte kjøkkenet blir fort det sosiale samlingspunktet i boligen. Kjøkkenet har gode arbeidsflater og godt med oppbevaringsplass. Den lekre innredningen har gråmalte fronter og benkeplate i kompositt. Innredningen er L-formet med barløsning som innbyr til sosial matlaging. Integrert i innredningen er et platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. På kjøkkenet er det god plass til spisebord. I dag har kjøkkenet et rundt spisebord som er sosialt og inkluderende. Om man har behov for større bord er det god plass til det også. En flott peisovn gir lun og herlig varme på kjøkkenet når gradestokken kryper nedover. Det er parkett på gulvet, malt panel på veggene og malt panel i taket.

TV-stue
Den innholdsrike boligen har også en TV-stue. Her er det plass til sofagruppe og TV-møbel. TV-stuen er et perfekt sted å kunne trekke seg litt tilbake til. Fra TV-stuen er det adkomst til tre av soverommene samt et bad. Det er parkett på gulvet, malte flater på veggene og malt panel i taket.

Hovedsoverom
Boligens hovedsoverom har skyvedørsgarderobe og god plass til dobbeltseng og skrivebord. Et takvinduet gjør at man kan nyte stjernehimmelen fra sengen. Det er malt tregulv, malt panel på veggene og malt panel i taket.

Soverom
De to andre soverommene i denne delen av boligen er innredet som gjesterom og barnerom. Begge rommene er av god størrelse med plass til seng, skrivebord og garderobeskap. Det er malte tregulv, malt panel og tapet på veggene og malt panel i takene.

Bad
Boligen har to lekre bad. Badet tilknyttet TV-stuen og de tre soverommene har moderne farger og materialvalg og fremstår som meget pent. Badet har vegghengt toalett, innredning med frittstående servant og dusjhjørne med innfellbare glassdører og regnfallsdusj. Såpe og shampo har egen innfelt nisje i veggen. Det er fliser på gulvet med varmekabler, fliser på veggene og malt panel i taket.

Soverom med walk-in closet og bad
Boligens fjerde soverom ligger innenfor kjøkkenet og har eget bad og walk-in closet. Soverommet har plass til å ha venner besøk samt seng, skrivebord og klesoppbevaring. Det er malt tregulv, malte flater på veggene og malte flater i taket.

Bad
Badene er holdt i samme fargeskala, dette gir en flott helhet i boligen. Dette badet er innredet med vegghengt toalett, baderomsinnredning med dobbel helstøpt servant med skuffer under og dusjhjørne med innfellbare glassdører og regnfallsdusj. Det er fliser på gulvet med varmekabler, fliser på veggene og malt panel i taket.

Kontor
Det femte soverommet er innredet som hjemmekontor. Det er også plass til garderobeskap her. Det er malt tregulv, malte flater på veggene og malte flater i taket.

Terrasse og Hage
Ved inngangspartiet er det en hyggelig terrasse med skifer og god plass til utemøblement. Her er det meget gode solforhold med sol til sent på kvelden. Et perfekt sted å slappe av mens barna leker i hagen.

Oppgraderinger av tidligere eiere:
2010: 200 liter varmtvannsbreder i kjeller.
2014: ca. 100 liter varmtvannsbreder til bad.
2014: To nye bad.
2014: Vaskerom.
2016: Nytt kjøkken

Oppgraderinger utført av nåværende eier:
2022: Installert komfyrvakt.
2022: Installert elbillader.
2022: Installert fryseskap på kjøkken.
2022: Nye vannrør til kjøkken og stort bad.
2023: Nytt opplegg utekran.
2023: Byttet ut tre ett-lags vinduer.
2023: Mindre snekkerarbeider, bla. nytt veggpanel på vaskerom.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1800-tallet.Eiendommen ble seksjonert i to seksjoner i 2010.
Kommunenopplyser at det ikke foreligger midlertidigbrukstillatelse/ferdigattest på denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at Asker kommune ikke utstederferdigattester på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner på vegg. Kjøkken og alle soverom har wifi-kontrollerte panelovner fra 2022. Dette er veldig praktisk med tanke på strømsparing
Varmekabler i gulv på bad, vaskerom og hall.
Det er også nyere vedovn på kjøkken.
En varmepumpe i hall og en i 2. etg.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 11 481 pr. år De kommunale avgiftene inkluderer: vann, avløp, renovasjon og feiing.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr ,- pr..

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter pr år:
Vann: 2.792,-
Avløp: 3.346,-
Renovasjon: 4.847,-
Feiing: 496,-

Altibox: 14.232,- pr år
Forsikring: 9.012,- pr år

Måking: 3209 kroner per husstand vinteren 22-23

Beløpene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 868 909,- Som sekundærbolig Kr. 6 728 071,-

Sameie
Dette er en horisontaldelt tomannsbolig, hvor denne enheten går over hele andre etasje og deler av første etasje med inngangsparti fra gårdsplassen.

Eiendommen er seksjonert og enheten er tilknyttet et sameiebestående av to lseksjoner, med sameierbrøk 1/2.Garasje og stabbur tilhører den andre seksjonen. Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet, vil kostnader fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameierbrøk eller vedtekter.

Tekniske installasjoner
- Vannmåler
- Peisovn
- Varmepumpe

Dyrehold
Dyrehold er tillatt.

Diverse
- Varmvannstank og stoppekran står i dag i et areal som disponeres av seksjon 1. Det er usikkert om seksjon 2 har rett til det og dette avlares i disse dager. Om det vises at dette må flyttes har snr 1 tilbudt å bekoste dette. For spørsmål spør megler.

- Eiendommen er SEFRAK-registrert, noe som medfører at eventuell tilbygging og ombygging el.l. av huset må søkes om og godkjennes av fagansvarlig for kulturminner i Asker kommune.

- Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

- Seksjon 1 har et ønske om at stoppekran og vvb flyttes fra det innerste kjellerarealet og har tilbudt seg å dekke kostnaden for dette.

- Naboseksjonen har fått anbefalt fra en fagkyndig at man så snart som mulig utbedrer dreneringen på bygningens nordøstlige hjørne. Dette har blant annet sammenheng med at naboseksjonen nylig har renovert første etasje.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

1879/911481-1/100  Bestemmelse om vannledn. 
24.02.1879
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1908/905864-1/100  Bestemmelse om vannledn. 
04.11.1908
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:3 Bnr:16 
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1919/910467-1/100  Bestemmelse om vannrett 
07.07.1919
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:3 Bnr:28 
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1919/910466-1/100  Bestemmelse om vannledn. 
30.10.1919
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1921/900642-1/100  Bestemmelse om vannrett 
22.07.1921
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:3 Bnr:20 
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:4 Bnr:2 
best. om brønn
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1922/900439-1/100  Skjønn 
03.03.1922
Elektriske kraftlinjer
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1924/907827-1/100  Bestemmelse om vannledn. 
17.10.1924
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:3 Bnr:52 
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:3 Bnr:54 
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1927/990186-1/100  Erklæring/avtale 
07.01.1927
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1930/905056-1/100  Elektriske kraftlinjer 
04.09.1930
Rettighetshaver AS Glommen Tresliperi
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1931/908008-1/100  Elektriske kraftlinjer 
29.08.1931
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1932/904946-1/100  Elektriske kraftlinjer 
08.07.1932
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1934/904123-1/100  Best. om adkomstrett 
28.09.1934
Bestemmelse om vannledning
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1934/904124-1/100  Best. om vann/kloakkledn. 
21.12.1934
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:3 Bnr:67 
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/904475-1/100  Bestemmelse om vannledn. 
28.06.1935
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:3 Bnr:72 
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/904476-1/100  Elektriske kraftlinjer 
17.12.1935
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/3566-1/100  Skjønn 
25.08.1938
Bestemmelse om felles vannverk/ledning
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1942/904208-1/100  Elektriske kraftlinjer 
22.12.1942
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1946/2249-1/100  Bestemmelse om vannrett 
08.06.1946
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:3 Bnr:99 
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1960/5021-2/100  Bestemmelse om gjerde 
07.10.1960
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 3025-3/8
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/863419-2/200  Bestemmelse om adkomstrett 
08.06.2018 21:00
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:3 Bnr:148 
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Det er offentlig vei til eiendommen.

Regulering
Området er regulert og omfattes av to reguleringsplaner:
Reguleringsplan 02207 "Asker terrasse, Askergårdene" datert 18.09.1980 regulert til annet byggeområde og bevaringsområde
Reguleringsplan 02207L "Hønsveien 131, gbnr. 2/34 m.fl." datert 07.12.2010 regulert til annen veggrunn og bebyggelse og anlegg.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 11 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 295 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 800 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 296 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 096 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 105 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema er vedlegg til dette prospekt. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.8% av kjøpesum for gjennomføring av
salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16.500-,
oppgjørshonorar kr. 7.850,- og visninger kr. 2.950, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i
henhold til oppdragsavtale.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
85-24-0013

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Kalbakken Eiendomsmegling AS
EIE Asker
Org. nr: 918809589
Kirkeveien 212
1383 Asker
Tlf: 47 68 44 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Lasse Bastrup

Saksbehandlere
Lasse Bastrup
EIE Asker
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 92 69 74 64 / E-post: lab@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Knud Askers vei 62A
For mer om objektet
Knud Askers vei 62A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: