Bilde 1 av Råvarden 127Bilde 2 av Råvarden 127
Digital salgsoppgave
Råvarden 127

5239 Rådal • Bergen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Rådal | Flott enderekkehus med fantastisk utsikt og gode solforhold. Barnevennlig blindgate, 250 m til skole. Elbillader
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
120 m²
Bruksareal (BRA)
124 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
36 m²
Fellesutgifter
kr 1 541 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 573 / Mnd
Prisantydning
kr 5 390 000
Omkostninger
kr 153 940
Totalpris
kr 5 543 940
Byggeår
2005
Tomt
Eiet tomt 204 m²
Oppdragsnummer
81230532
card-default

Joakim Wiik Bjerknes

Eiendomsmegler | Partner | Salgsleder
Les om Joakim
Prisantydningkr 5 390 000,-
Eierskiftegebyr - kjøperkr 4 900,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 132 750,-
  
Totalpris kr 5 543 940
Eiendom
Råvarden 127, 5239 Rådal

Matrikkel
Gnr. 119 Bnr. 777 og Gnr. 119 Bnr. 808 og Gnr. 119 Bnr. 810 i Bergen kommune

I tillegg medfølger 1/22 andel av realsameie gnr: 119 bnr: 808, realsameie gjelder fellesområdet med blandt annet lekeplass, gangveier og parkeringsplasser.

I tillegg medfølger 1/46 andel av realsameie gnr: 119 bnr: 810, realsameie gjelder fotballbane og parkeringsplasser.

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 124 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 120 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 4 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 36 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
2005

Tomt
Eiet tomt 204 kvm

Prisantydning
5 390 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 4 900,- (Eierskiftegebyr - kjøper)
kr 132 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 138 890,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 528 890,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 543 940,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 18 865 pr. år Inkluderer: Eiendomsskatt, vann, avløp og renovasjon

Eier
Lene Bjørsvik Thomas Sjurseth

Parkering
Det medfølger fast parkeringsplass med elbillader som er merket med husnummer.

Beliggenhet
Velkommen til Råvarden!

Boligområdet består av flere rekkehusmiljøer og er svært barnevennlig med lite gjennomgangstrafikk. Her kan barna løpe fritt mellom husene/leilighetene i rolige omgivelser, samtidig som alt ligger til rette for en enkel hverdagslogistikk med det meste man behøver innenfor korte avstander. 

Nærområdet kan by på flotte tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, lekearealer, samt et godt tilbud av fritidsaktiviteter. De fleste vil nok også verdsette den korte avstanden til Laguneparken med et bredt servicetilbud innenfor butikker, bank, kino, bensinstasjon  og restauranter. Ved Lagunen har man også nærmeste bybanestopp som tar en både i retning sentrum og mot Flesland. Man har også busstopp ca. 10 minutter gåavstand fra boligen hvor det blant annet går buss til Lagunen.

Området kan for øvrig by på gåavstand til flere skoler (Skeie, 1-7.klasse), ungdomsskoler (Rå og Rådalslien), Nordahl Grieg videregående skole, samt et rikt utvalg av barnehager.  Til eksempel ligger barnehagen Råtun Barnehage ca. 1,5 km fra boligen.

For den turglade er det flott og variert turterreng i området med blant annet Siljustøl og Harald Sæverudsskogen like i nærheten. Dette er turområder som passer utmerket for hele familien med gruslagte stier, små vann og benker hvor man kan sitte og nyte nistepakke eller mate endene. Ellers er det også golfbane like i nærheten med gruslagte løyper hvor man kan få unnagjort joggeturen.  Fra boligen kan man gå den gamle Osbane-traséen mot Stendafjellet, over fjellet og tilbake til boligen. For de løpeglade, ligger fine løyper i Hordnesskogen ikke langt unna.

For et organisert idrettstilbud ligger Fana stadion like ved med et rikt utvalg av fritidsaktiviteter for både store og små. Her ligger også den populære kafeen Huset Raa hvor det i tillegg til kafédrift også selges interiør og klær.

Tomt
Eiet tomt, 204 kvm

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Bolig
Første etasje:
BRA 64 m²
- BRA-i 60 m²: (Entré, gang, tre soverom, bod, bad, og vaskerom.)
- BRA-e 4 m²: (Utvendig bod)

Andre etasje:
BRA 60 m²
- BRA-i 60 m²: (Kjøkken, stue og spisestue)

Balkong i 2. etasje oppmålt til 9 m2 (TBA).
Balkong i 2. etasje oppmålt til 7 m2 (TBA).
Terrasse i 1. etasje oppmålt til 20 m2 (TBA).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Erik Furnes:

Grunn og fundamenter:
Grunnmur av betong.

Yttervegger:
Yttervegger av trekonstruksjoner.

Takkonstruksjoner:
Saltak i trekonstruksjoner

Gulvsystemer:
Etasjeskillere av trekonstruksjoner.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik

Følgende er beskrevet av takstmann:
Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
Bad - Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen, som ikke er tettet. Alder på tettesjikt. Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. På grunn av våtrommets utforming er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader. Lokalfall i sluksonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Fallforhold utenfor sluksonen vurderes til å ikke være tilstrekkelig for å lede eventuelt lekkasjevann til sluk.
Vaskerom - Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen, som ikke er tettet. Alder på tettesjikt. Lokalfall i sluksonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Fallforhold utenfor sluksonen vurderes til å ikke være tilstrekkelig for å lede eventuelt lekkasjevann til sluk, og det er ikke påvist at tettesjiktet har tilstrekkelig oppkant ved dørterskel.
Kjøkken - Det er stedvis knirk i gulvet. Kjøkkeninnredningen har stedvise skader i overflaten.
Øvrige rom 1. og 2. etasje - Gulvets overflatemateriale har enkelte synlige skader.
Radon - Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.
Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.
Fasade inkl kledning - Bygningens ytterkledning/fasade har stedvis slitt overflatebehandling. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terreng/terrasse. Det er ikke montert musesperre bak hjørnebord/i ytterhjørner.
Vinduer - Vinduer er stedvis malingsslitt på utside.
Dører - Boddør i utvendig bod: Døren har utvendig slitasje og tegn til oppfukting. Dørbladet til ytterdør har kontakt med karm.
Yttertak - Det registreres mosevekster på yttertaket. Murpuss på skorstein har synlig slitasje. Vurderingene av yttertaket er gjort fra bakkeplan med den begrensning dette innebærer.
Balkonger - Rekkverkshøyden er under 1,0 meter.
Drenering - Vann fra yttertaket er ikke ledet vekk fra bygningen i tilstrekkelig grad. Terrengfallet rundt grunnmuren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra bygningen.
Forstøtningsmurer - Tegn til skjevsetninger observeres på forstøtningsmur langs huset. Enkelte forstøtningsmurer mangler rekkverk og kan medføre fallfare. 
For ytterligere informasjon om byggemåte og grunnlag for tilstandsgrader se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven. Drenering fra innebygd toalett sisterne er ikke registrert.

Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.

For ytterligere informasjon om byggemåte og grunnlag for tilstandsgrader se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Velkommen til Råvarden 127! Et lekkert enderekkehus med en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i Rådal. Boligområdet består av flere rekkehusmiljøer og er svært barnevennlig med lite gjennomgangstrafikk. Her kan barna løpe fritt i rolige omgivelser, samtidig som alt ligger til rette for en enkel hverdagslogistikk med det meste man behøver innenfor korte avstander.  Boligen går over to plan og kan by på en flott hage, to balkonger med gode solforhold og gjennomgående god standard.

1. Etasje |
Det første som møter deg, er et pent opparbeidet inngangsparti. Her kan man sitte og nyte solen. Fra inngangspartiet har man inngang til en praktisk bod på 4 kvm. Vi går videre inn i 1.etasje som består av entré, gang tre soverom, bod, bad og vaskerom. Entréen er lys og luftig med et stort garderobeskap som byr på mye lagringsplass. Gulvet i entréen er flislagt noe som er svært praktisk når en kommer hjem med vått yttertøy. Gjennomgående for hele boligen er vannbåren varme i gulv som holder en behagelig temperatur i alle rom. 

Fra gangen har du adkomst inn til et helfliset bad. Rommet er svært romslig og holder god standard. Av baderomsmøblement har du dusjkabinett, badekar, speilskap med overlys og vegghengt servantinnredning med skuffer. På den andre siden av gangen finner du vaskerommet som holder samme gode standard som badet. Her har du toalett, utslagsvask, dusj og opplegg for vaskemaskin. 

De tre soverommene er alle av god størrelse og har god plass til å innredes med senger, nattbord og skrivebord om ønskelig. Soverommene har hver sine garderobeskap som sørger for god lagringsplass i alle rom. Fra hovedsoverommet har du utgang til den fantastiske hagen. Her kan barna leke trygt og fritt. Hagen er pent opparbeidet med en flott gressplen og en markterrasse på 16 kvm. Markterrassen ble bygget i 2021. Her har du til og med en sandkasse for de minste. 

2. Etasje |
Vi tar turen videre opp til 2. etasje som inneholder kjøkken, stue og spisestue. I tillegg har du to solrike balkonger. I stuen er det god takhøyde som gir en lys og luftig atmosfære i rommet. I enden av stuen har du et fantastisk gulv til tak vindu som gir rommet særpreg samt byr på fantastisk utsikt.Du her en rentbrennende peisovn som varmer godt på vinterstid. Etasjen sin utforming gjør at man enkelt kan dele inn rommet med sittegruppe og spisebord. Her er det god plass til å invitere gjester og lage langbord. Fra stuen har du utgang til en balkong på ca. 9 kvm med fantastiske solforhold. Her kan man virkelig nyte solen når Bergen viser seg fra sin beste side. 

Stuen og kjøkkenet har en åpen løsning som bidrar til en sosial atmosfære i rommet. Kjøkkenet holder god standard og er innredet med glatte fronter og en flott benkeplate. Av hvitevarer har du integrert stekeovn og platetopp, samt frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Samtlige hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen. Kjøkkenet har svært god skap og benkplass. Her ligger alt til rette for at hobbykokken kan lag de herligste retter. Fra kjøkkenet er det utgang til en nordvendt balkong på ca. 7 kvm. Her er det lagt nye terrassebord i 2024. Her kan man nyte herlig utsikt og god ettermiddags sol. 

Alt i alt er dette en fantastisk bolig med gjennomgående gode kvaliteter.  Velkommen til visning!

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 02.11.2005 vedrørende nybygg.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod.
Boligen har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

Oppvarming
Boligen har oppvarming via fjernvarme, elektrisitet og bensel:
- Balansert ventilasjon.
- Peisovn i stue.
- Balansert ventilasjon.
- Vannbåren gulvvarme tilkoblet fjernvarme.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 18 865 pr. år Inkluderer: Eiendomsskatt, vann, avløp og renovasjon
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er beregnet til kr. 8.385 ifølge Bergen kommune. Denne summen er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, forsikringer etc.

Forsikring med polisenummer
JBF

Huseierlaget
Eneboligen er en del av Råtræet Huseierlag som består av 22 rekkehus beliggende i Fana bydel.

Felleskostnadene til aktuell bolig utgjør kr. 4.625,- pr. kvartal. Felleskostnadene dekker: brøyting, salting, utelys, forsikringer samt TV/internett fra Telenor.

Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

følge regnskap pr 31.12.22 hadde huseierlaget følgende tall:
- Overskudd: kr. 111.696,-
- Disponible midler: kr. 296.534,-

For ytterligere informasjon se årsberetning og regnskap som følger i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i disse.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 419 927,- Som sekundærbolig Kr. 5 395 723,-

Tekniske installasjoner
VVS:
- Vannrør med rør-i-rør system.
- Vanninntaksrør i plast.
- Boligens stoppekran er plassert på vaskerom.
- Boligen er tilknyttet fjernvarme på varmtvann og gulvvarme.
- Kombinert fordelerskap for rør-i-rør system og vannbåren gulvvarme system er plassert på vaskerom.
Elektrisk anlegg:
- Balansert ventilasjon med ventilasjonsaggregat plassert i bod. - Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod.

Diverse
Selger opplyser at komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap m/frysedel medfølger handelen.
Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Hovedeier og medeier(e) må være medlem i Vestbo. Hovedeier betaler en andelsavgift på kr 500,- ved innmelding. Hovedeier betaler ikke årskontingent. (Denne betales av boligselskapet.) Medeier(e) betaler en andelsavgift på kr 500,- + årskontingent på kr 300,- ved innmelding. Medeier(e) betaler ikke årskontingent ved innmelding i perioden 1.10. - 31.12. Medlemskap/årskontingent må innbetales før overtagelsesdato, sammen med øvrige gebyrer.

Annet
Vi i EIE eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Stylistene og fotografene i Heem jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Erklæring tinglyst 17.12.2014 med dagboknr 2014/1112784-1/200 vedrørende opprettelse av realsameie.
Denne matrikkelenhet har 1/22 eierandel i:  Knr:4601 Gnr:119 Bnr:808.

Erklæring tinglyst 28.01.2021 med dagboknr 2021/113731-1/200 vedrørende opprettelse av realsemeie.
Denne matrikkelenhet har 1/46 eierandel i: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:810.

Erklæring tinglyst 11.11.2005 med dagboknr 2005/38864-2/106 vedrørende Pliktig medlemskap i velforening.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp ifølge Bergen kommune.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er regulert til boliger ifølge Bergen kommune.

Reguleringsplaner på grunnen:
Planid: 135320064
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 4,6,17.33 MFL., RÅ PLAN FOR UTBYGGING
Dato: 19.12.2003
Saksnr: 200303710
Dekningsgrad: 100%
Reguleringsformål: Boliger 99,9% og felles gangareal 0,1%

Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til ytre fortettingssone ifølge Bergen kommune.

Kommunepland:
Planid: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Dato: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100%
Arealformål: Ytre fortettinssone 100%
Hensynssoner: Akutt forurensning 100%, Fana skytterlag gul sone 100% og Fana skytterlag rød sone 46,3%

Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 4 900,- (Eierskiftegebyr - kjøper)
kr 132 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 138 890,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 528 890,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 543 940,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: 1,1%

Tilrettelegging: 14.990,-

Grunnpakke: 15.000,-

Markedspakke: 14.990,-

Oppgjørshonorar: 7.990,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp er det gitt full salgsgaranti.

Oppdragsnummer
81-23-0532

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Mekleriet AS
EIE Bergen Sentrum
Org. nr: 917989338
Eidsvågbakken 1
5105 Eidsvåg i åsane
Tlf: 53 51 98 80

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner | Salgsleder Joakim Wiik Bjerknes

Saksbehandlere
Joakim Wiik Bjerknes
EIE Bergen Sentrum
Eiendomsmegler | Partner | Salgsleder
Mob: 41 08 68 85 / E-post: jow@eie.no

Nicolay Brusegard
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 78 03 04
[/ E-post: nb@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Råvarden 127
For mer om objektet
Råvarden 127

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: