Bilde 1 av Elleskjærveien 6Bilde 2 av Elleskjærveien 6
Digital salgsoppgave
Elleskjærveien 6

1444 Drøbak • Frogn kommune

Prisantydning

kr 4 990 000

Omkostninger: kr 135 200Totalpris: kr 5 125 200
Attraktiv horisontaldelt del av tomannsbolig - Fantastisk sjøutsikt - Få meter til idyllisk strand - Carport
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
101 m²
Bruksareal (BRA)
101 m²
Fellesutgifter
kr 409 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 674 / Mnd
Prisantydning
kr 4 990 000
Omkostninger
kr 135 200
Totalpris
kr 5 125 200
Byggeår
1980
Tomt
Eiet tomt 887 m²
Oppdragsnummer
77220143
Visninger
Søndag 28. apr.
14:00 - 15:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 990 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)kr 124 750,-
Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 5 125 200
Eiendom
Elleskjærveien 6, 1444 Drøbak. Etasje: 1. etg. og 2. etg.

Matrikkel
Gnr. 1 Bnr. 246 Snr. 2 i Frogn kommune

Boligtype
Tomannsbolig. Opprinnelig enebolig senere oppdelt  i 2 seksjoner.

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 101 kvm, BRA-i: 101 kvm Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1 ifølge vedlagt tilstandsrapport. Det innredede rommet ved stuen er i tilstandsrapporten og på plantegninger benevnt som soverom 2. Videre står det opplyst at rommet avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys. Rommet oppfyller således ikke alle krav for soverom og benevnes derfor som innredet rom.

Byggeår
1980 ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Tomt
Eiet felles tomt på ca. 887 kvm. Uteområdet er fellesareal mellom de to seksjonene. Dagens eiere av de to seksjonene har utformet en felles "Avtale om sameierskap Elleskjærveien 6, gnr. 246, bnr. 1" som regulerer hvordan fellesarealet benyttes.

Prisantydning
4 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Kenneth Lesteberg v/ Anticimex
Takstdato: 09.05.2023

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Ifølge opplysninger mottatt fra eier eksisterer det ikke felles lån eller formue mellom de to seksjonene.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 125 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 115 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 125 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Eier opplyser at de to seksjonene deler på betaling av felles byggforsikring. Denne seksjonen betaler 25% av kostnader og den andre seksjonen 75%. For denne seksjonen utgjør kostnaden ca. 4 902,- pr. år. Eier opplyser at det i tillegg betales en "velavgift" pålydende ca. kr. 300,- pr. år.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnaden dekker andel av felles forsikring for bygget.

Kommunale avgifter
Frogn kommune v/ Eva Torday opplyser på telefon den 08.01.24 at de kommunale avgiftene for denne seksjonen utgjorde kr. 8.076,- for 2023. Kommunale avgifter Inkluderer avløp, renovasjon og vann. De kommunale avgiftene er avregnes etter forbruk og etterskuddsvis. Eva Torday opplyser at de kommunale avgiftene vil øke noe i 2024. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter. 11 000,- Eiendomsskatt for 2024 er ifølge kommunen 2 644,- pr. år.

Eier
Morten Algøy

Beskrivelse
Velkommen til Elleskjærveien 6!
Eie eiendomsmegling v/Dag Finstad har her gleden av å presentere en attraktiv horisontaldelt del av tomannsbolig kun få meter fra sjøkanten. Eiendommen ligger syd-vestvendt til på et høydedrag og har meget gode solforhold og fantastisk fjordutsikt. Beliggende i blindvei i idylliske og rolig bomiljø. Kort vei til de fleste fasiliteter og servicetilbud.

- Fantastisk sjøutsikt og meget gode solforhold
- Stor terrasse på ca. 17 kvm
- Vesentlig oppgradert og påkostet i 2014
- Vinduer byttet og fasade oppgradert våren 2023
- Parkering under carport
- Kun ca. 2 min gange til offentlig strand i Elleskjærbukta
- Meget barnevennlig - Stille og rolig område
- Kort vei til Drøbak sentrum med de fleste bymessige fasiliteter
- Lave fellesutgifter, kun ca. kr. 4 902,- pr. år.

Parkering
Det er gjort avtale mellom de to seksjonseierne om bruk av fellesarealet og om parkering m.m. Ifølge avtalen disponerer denne seksjonen 1 plass under carport. Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Beliggenhet
Eiendommen befinner seg kun få meter fra sjøkanten og ligger på et høydedrag. Fantastisk utsikt mot fjorden. Syd-vestvendt beliggenhet med meget gode solforhold. Elleskjærveien er en blindvei og området fremstår som stille, rolig og barnevennlig.

Ca. 2 min gangavstand til offentlig strand i Elleskjærbukta. For øvrig er det også gangavstand til populære badestrender som blant annet Toriklstranda og Skiphelle. Ved Drøbak sentrum finner du "Badeparken". Her finnes en rekke strender, badeplasser, sjarmerende internveier, lekeplasser m.m.

Ca. 20 min gange til Drøbak sentrum - et idyllisk sted med sin varierte trehusbebyggelse, små smug og torg m.m. Her finnes også et rikt utvalg fasiliteter og servicetilbud som blant annet spennende butikker, dagligvare, spisesteder, hyggelige kafeer, bakeri, vinmonopol, fiskebutikk, interessante gallerier, akvarium, sjarmerende båthavn og gjestehavn. Ca. 500m til nærmeste bussholdeplass i Elleveien (linje 507). Ca. 9 min med bil til nærmeste kjøpesenter som er Amfi Drøbak City med en rekke forretninger og servieringssteder. Kort vei til fasiliteter som Bølgen bad & aktivitetsenter, skatepark, idrettshall, treningssenter, ballbinge og mye mer. Drøbak har 18-hulls golfbane på Belsjø og godt oppmerkede turområder i Seierstenmarka. Om vinteren er det gode muligheter for å gå på langrenn i lysløypa. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil over området for mer informasjon og avstander.

Ca. 1.3 km til Sogsti skole (1-7 klasse), ca. 3.3 km til Seiersten skole (8-10 klasse) og ca. 6.7 km til Frogn videregående skole. Flere barnehager i nærområdet.

Reisetider med bil:
Ca. 17 min til Ås
Ca. 27 min til Ski
Ca. 43 min til Oslo sentrum
Ca. 70 min til Oslo Lufthavn

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av villa- og småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet felles tomt på ca. 887 kvm. Uteområdet er fellesareal mellom de to seksjonene. Dagens eiere av de to seksjonene har utformet en felles "Avtale om sameierskap Elleskjærveien 6, gnr. 246, bnr. 1" som regulerer hvordan fellesarealet benyttes.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger. Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Boligen inneholder følgende:
1. etasje: Entré/gang og vaskerom.
2. etasje: 2 soverom, bod, bad, stue og kjøkken.

Byggemåte
Horisontal delt tomannsbolig fra 1980. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein og liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert/glatt entrédør av tre med glassfelt. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2022. Vindu med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Horisontal delt tomannsbolig over tre etasjer. Seksjon beliggende i byggets 1.etasje samt innredet loft.

Boligen består av:
1.etasje: Entré og vaskerom.
Innredet loft: To soverom, bad, bod, stue og kjøkken.
Utgang fra stue til sydvest-vendt terrasse på ca 17 m².
er elektrisk oppvarmet.

Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 99 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Bruksareal
Bruksareal: 101 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Boder
1 stk innvendig bod ved stue og kjøkken.

Standard
Utdrag fra tilstandsrapport, datert: 19.04.2024:

Våtrom - Bad
Baderom fra 2014. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i våtromsplater. Himlingsflater utført i malt panel. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med buede glassdører med ett-greps armatur. Gulvmontert toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling.

Våtrom - Vaskerom
Vaskerom fra 2014. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i malt strietapet. Himlingsflater utført i malt panel. Innredning med nedfelt servant og ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av kobber og rør-i-rør system. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekran plassert i vegg. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i vegg.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 2014 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter over benkeplate. Oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt induksjons topp. Frittstående kjøleskap med fryser. Integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Varmtvannsbereder på ca 120 L fra 2014 plassert i hjørneløsning. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Vegger utført i malt strietapet. Himlingsflater utført i malt panel.

Øvrige rom
Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i glatre malte flater og malt strietapet. Himlingsflater utført i malt panel. Hvit profilert innerdør. Garderobeskap i entré. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon.

Loft - Innredet
Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Gulvvarme i stue. Vegger utført i malt strietapet og glatte malte flater. Himlingsflater utført i malt panel. Hvite profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom 1. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon.

Loft - Uinnredet / råloft
Adkomst via luke i stue.

Følgende punkter har fått TG2 (Tilstandsgrad 2) i tilstandsrapporten:

Våtrom - bad:
Ventilasjon: Ingen luftespalte over/under dør, som fører til redusert ventilasjon når dørene lukkes. Tiltak bør iverksettes ved behov. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.

Våtrom - vaskerom:
Ventilasjon: Ingen luftespalte over/under dør, som fører til redusert ventilasjon når dørene lukkes. Tiltak bør iverksettes ved behov. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk anbefales etablert. Overflater vegger: Våtromstapet har moderat slitasje og manglende vedheft. Fornying av overflater bør påregnes. Membran, tettesjikt og overgang til sluk:  Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Risiko/konsekvens: Eventuelt behov for fornying av slukmansjett og klemring bør påregnes. Fallforhold (gulv): Gulvet er tilnærmet flat. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Kjøkken:
Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Overflater vegger: Riss og sprekker stedvis påvist. Tiltak kan iverksettes ved behov. Overflater himling: Stedvis noe sprekker i skjøter på bord. Tiltak kan iverksettes ved behov.

Loft - Innredet:
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ingen luftespalte over/under innerdører, som fører til redusert ventilasjon når dørene lukkes. Tiltak bør iverksettes ved behov. Overflater vegger: Tapet har stedvis manglende vedheft til underlag samt bærer stedvis preg av alder/slitasje. Tiltak kan iverksettes ved behov. Sprekk/riss under vindu på soverom 2. Ukjent årsak. Anbefaler videre undersøkelser. Overflater himling/undertak: Se punkt konstruksjonsoppbygging. Konstruksjonsoppbygging: TG 2 gjelder kneloft: Det er utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19(moderat). Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte. Det ble ikke observert synlige skader, men skjulte skader kan ikke utelukkes. Årsak bør avklares og videre fukttilførsel bør stoppes. Svertesopp i undertaket. Eksakt årsak ikke kjent. Deler av konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko. TG2 gjelder kneloft mot syd: Tilkomst bak knevegger er begrenset. Det er etablert luke, men den er malt igjen. Ikke mulig å åpne uten å påføre skader på veggflater. Fullverdig inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. TG2 er satt for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Loft - uinnredet / råloft:
Overflater vegger/undertak: Det er fuktmerker i taket/undertaket. Det kan ikke utelukkes svekkelse i yttertaktekking. Anbefaler videre undersøkelser slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Kontroll av diffusjonssperre: Det observeres tegn til utettheter i dampsperren mot kald sone. Konsekvens er fare for kondensering. TG2 er satt for å belyse risiko, selv om synlige skader ikke er observert. Konstruksjonsoppbygging: Se punkt overflate vegger/undertak. Det kan ikke verifiseres om det er etablert tilstrekkelig ventilering av yttertakkonstruksjon. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skjulte skader kan ikke utelukkes. Anbefaler videre undersøkelser slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Inspeksjonsmulighet: Loft er kun inspisert fra luke grunnet manglende adkomst, med de begrensninger dette medfører.

Innvendige trapper:
Innvendige trapper: Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Etasjeskiller - Innredet loft:
Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 18 mm i stue. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Stakeluke: Stakeluke er ikke lokalisert. Stakeluke anbefales lokalisert og tilkomst etablert.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer. Som følger av manglende samssvarerklæring på deler av det elektriske anlegget som er montert etter år 1999 er TG2 satt i henhold til NS3600. Med bakgrunn i de registrerte avvik/manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Fasader ink. kledning: Omraming rundt vinduer samt rist på lufteventiler(vinduer) var ikke ferdigstilt på befaringstidspunktet. TG 2 er satt for å belyse risiko.

Dører og vinduer:
Vinduer: TG 2 gjelder vindu fra byggår på vaskerom: Vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men tiltak anbefales. Dører: TG 2 gjelder terrassedør: Ytterdører bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.

Yttertak:
Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholdsog eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Takgjennomføringer Se punkt konstruksjonsoppbygging under innredet loft. Konstruksjon: Se punkt overflate vegger/undertak under råloft og punkt konstruksjon under innredet loft.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales. Rekkverket har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales. Stedvis noe bobler i maling på rekkverk. Risiko/konsekvens: Behov for vedlikehold/utbedringer. Det er noe merkbare skjevheter på terrasse. Det er vanskelig å si om situasjonen er stabilisert eller fortsatt under utvikling. Risiko/konsekvens: Eventuelt pågående bevegelse med behov for vedlikehold/utbedringer.

Utvendige trapper:
Helhetsvurdering: Det er ikke etablert håndløper i trapp. Tiltak anbefales.

Grunnmur, fundamenter:
Grunnmur: Observert riss/sprekker i grunnmur mot øst ved inngangsparti. Det er vanskelig å si om situasjonen er stabilisert eller fortsatt under utvikling. Risiko/konsekvens: Eventuelt pågående bevegelse med behov for vedlikehold/utbedringer. Anbefales holdes under oppsikt slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Drenering:
Vann fra yttertak og bortledning: Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/- skader. Tilstrekkelig bortledning av takvann må etableres. Det anbefales ytterligere undersøkelser slik at eventuelle følgeskader kan avdekkes og utbedres. Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktskader/fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Alder: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble ikke observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Forstøtningsmurer:
Forstøtningsmurer: TG 2 gjelder støttemur mot vei: Skjevheter påvist. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Risiko/konsekvens: Eventuelt pågående bevegelse med behov for vedlikehold/utbedringer. Anbefales holdes under oppsikt slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Stikkledninger og tanker:
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Tilstandsrapporten ligger vedlagt i denne salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne før bud inngis.


Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema datert 09.01.24:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært
- Fimanavn: Solid Rørleggerservice AS(Robert Haukland) og Murer Lars Jakob Lund
- Full renovering av bad og vaskerom. Rørlegger la også nye rør på kjøkken.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja
- Firmanavn: Solid Rørleggerservice AS tok sluket og Protan tok membran.
- Sluket ble tatt av rørlegger, mens membran ble tatt av Protan.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja.
- Kommentar: ja.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært
- Firmanavn: Se punkt 3
- Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Se punkt 3

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja, er fukt i tak og vegger i kjellerbod. Denne tilhører ikke seksjonen.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja, noen små skjevheter i gulv.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Kjellerbod, men den tilhører naboseksjonen.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats.
- Firmanavn: Solid rørleggerservice AS
- Skiftet taksluk på bod. Egeninnsats på deler av tak i bod.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært
- Firmanavn: Storm Elektro AS og Vokks Installasjon AS
- Skiftet alt elektrisk i hele boligen inkludert sikringsskap.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Ja, ble foretatt en tilstandsrapport i 2019 i fbm med at boligen ble lagt ut for salg.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja, seksjon 1(nabo) har hatt rotter, dette er løst.

Tilleggskommentar: Utvendig fasade og vinduer er skiftet i vår. Ny kledning(liggende panel med fals), samt alle vinduer og terrassedør i hovedetasjen er byttet ut. Huset er også malt 2 strøk etter oppussingen.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ifølge opplysninger mottatt fra Frogn kommune foreligger følgende dokumentasjon:
- Midlertidig brukstillatelse datert 06.03.1980 vedr. nybygg våningshus." I tillatelsen står det anført følgende: "Iflg. avtale må gjenstående arbeid utføres innen 1. nov. 1980."

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektriske gulvvarme på bad, vaskerom, entré og i stuen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Frogn kommune v/ Eva Torday opplyser på telefon den 08.01.24 at de kommunale utgiftene for denne seksjonen utgjorde kr. 8.088 for 2024. Inkluderer avløp, renovasjon og vann. Forbruket er avhengig av forbruk og avregnes etterskuddsvis. Eva Torday opplyser at de kommunale avgiftene vil øke noe i 2024. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Ifølge Frogn kommune v/ Eva Torday utgjorde eiendomsskatt for denne seksjonen kr. 2.454,- for 2023. For ytterligere opplysninger om dette henvises det til kommunen hjemmesider.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 902,- pr. år. Dette dekker felles byggforsikring som seksjonene betaler i fellesskap. Eier opplyser at det i tillegg betales en "velavgift" pålydende ca. kr. 300,- pr. år.

Faste løpende kostnader
Fellesutgfiter, veiavgift,  innboforsikring, kommunale avgifter, tv/bredbånd m.m. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Eier opplyser at det ikke eksisterer felles gjeld til seksjonen.

Forsikring med polisenummer
Storebrand med polisenummer: 7869916

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 142 792,- Som sekundærbolig Kr. 4 114 051,-

Sameie
Eierseksjonssameiet består kun av to enheter og er ikke videre organisert. Det foreligger ikke vedtekter, husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette. Uteområdet er fellesareal mellom de to seksjonene. Dagens eiere av de to seksjonene har utformet en felles "Avtale om sameierskap Elleskjærveien 6, gnr. 246, bnr. 1" som regulerer hvordan fellesarealet benyttes".  Avtalen er beskrevet i salgoppgaven og ligger her også som vedlegg.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er ikke utformet regler for dyrehold.

Diverse
Bilder  i annonse og salgsoppgave er tatt for noe tid siden. Noe avvik kan forekomme. De fleste fasadebilder er tatt etter at eiendommens fasade ble oppgradert og malt våren 2023.

Eiendommen avviker noe fra godkjente tegninger registrert i kommunens arkiver:
Utvendig: Terrassen på ca. 17 kvm utenfor stuen til denne leiligheten samt terrassedelen over carporten ved trappenedløp er ikke synlig på tegningene. 2 små vinduer i stuen og soverom på sydvestsiden i denne leiligheten er ikke synlig på tegningene. Noen øvrige vinduer/dører på fasaden avviker fra tegninger. Innvendig er denne seksjonen endret noe fra opprinnelig tegninger. Det er etablert et soverom ved stuen og badet. Det er fjernet delvegger i stuen og hel vegg samt dører mellom trappegang og stue. Megler har undersøkt i kommunens arkiver uten å finne dokumentasjon på fasadeendringer, romendringer eller etablering av de to nevnte terrassene. Eventuelle manglende godkjenninger av utførte endringer hviler på fremtidig kjøper. Innhentede tegninger ligger vedlagt i denne salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Boligen var opprinnelig oppført som en enebolig. Boligen ble senere oppdelt i to seksjoner i 1988. Seksjoneringsbegjæring tinglyst 24.08.1988 ligger som vedlegg i denne salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Uteområdet er fellesareal mellom de to seksjonene. Dagens eiere av de to seksjonene har utformet en felles "Avtale om sameierskap Elleskjærveien 6, gnr. 246, bnr. 1" som regulerer hvordan fellesarealet benyttes. Avtalen ligger i sin helhet som vedlegg i denne salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne. Følgende opplysninger er hentet fra avtalen:

Avtale om sameierskap i Elleskjærveien 6, gnr. 246, bnr. 1:

Avtalen regulerer hvilke deler av eiendommen som tilhører seksjon 1 (hovedseksjon) og seksjon 2 (leilighet i 2. etg).

Seksjon 1 eies i dag av Filip og Line Kaggnes

Seksjon 2 eies i dag av Morgen Algøy
I Seksjon 1 inngår følgende:
1. Underetasje og 1. etasje (minus inngangspartiet på badsiden til seksjon 2)
2. 100% av garasjeanlegg under bakken inklusive oppstillingsplass på fremsiden av anlegget.
3. 100% av plen/terrasseområde mot sjøen.
4. Oppstillingsplass ved avfallstativet.
5. Terrasse underetasje.
6. Terrasse 1. etasje.
7. Fritidsbod på enden av boligens sørside.
8. Taket på boden, samt trappenedløpet til boden på sørsiden av tomta.

I seksjon 2 inngår følgende:
1. 2 etasje+loft
2. Tomt på baksiden av huset
3. Carport til venstre for trappegang til seksjon 2

Fellesareal:
1. Innkjørsel til eiendommen
2. Taket på huset
3. Platting for avfallstativer.

Utvendig vedlikehold skal alltid deles 25% seksjon 2 og 75% seksjon 1. Med utvendig vedlikehold så menes det maling av fasade, eller vedlikehold av tak. Det samme gjelder også for vedlikehold av innkjørsel til boligen. Forsikringer av utvendig boligmasse kan gjøres felles om begge beboerne ønsker dette, og således deles kostnadene ihht. brøk. Avtalen er signert av begge hjemmelshaverne den 13. november 2023.

Nedsatt konsesjonsgrense:
I Frogn kommune er det nedsatt konsesjonsgrense (nullgrense). Det betyr at kjøper må undertegne på "Egenerklæring om konsesjonsfrihet ved erverv av fast eiendom mv."-LDIR-360 (grønt skjema) som deretter skal vedlegges skjøtet ved tinglysing.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Uttdrag fra seksjonens grunnboksblad:
1976/9392-1/5 Bestemmelse om veg  
03.11.1976 
Overenskom st mellom bnr.168,245 og 246 om utøvelse av
veirett i 3,5 m bredde som bnr.246 har over bnr.168.
Overført fra: 3022-1/246
Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæringen ovenfor omhandler en overenskomst mellom bnr. 168, 245 og 246 om utøvelse av veirett i 3,5 m bredde som bnr. 246 har over bnr. 168. Det antas at denne servitutten kun har historisk betydning da Elleskjærveien 6 (bnr. 168) i dag har admkomst kun via kommunal vei.

1988/8558-2/5 Seksjonering  
24.08.1988 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/4
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 002 SEKSJONER

Nevnt servitutt og seksjoneringsbegjæring er innhentet og kan om ønskeslig sees hos megler ved forespørsel.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er ifølge opplysninger mottatt fra kommunen tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er uregulert. I kommuneplanen er eiendommen avsatt til boligformål nåværende, parkeringsareal og friområde. Områdene rundt er blant annet avsatt til parkeringsareal, friområde, boligformål nåværende m.m. Følgende opplysninger om regulering er innhentet fra kommunen:

Kommuneplaner
Id: KPLAN2013
Navn: Kommuneplanens arealdel Frogn 2013-2025
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 17.06.2013
Bestemmelser: https://www.arealplaner.no/3022/dokumenter/1380/KPLAN2013_Bestemmelser.pdf

Delareal 887 kvm.
Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende

Delareal: 861 kvm
KPAngittHensyn: Hensyn landskap
KPHensynsonenavn: H550_7

Reguleringsplaner
Id_ 001-0200
Navn: ELLESKJÆR
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse 06.06.1978
Bestemmelser: https://www.arealplaner.no/3022/dokumenter/938/001-0200_bestemmelser1.pdf
Delareal 29 kvm
Formål: Offentlig friområde

Delareal 162 kvm
Formål: Kjørevei

Delareal: 43 kvm
Formål: Felles garasjeanlegg

Delareal 12 kvm
Formål: Parkeringsplass

Delareal: 15 kvm
Formål: Boliger
Feltnavn: D

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 125 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 115 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 125 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon for utført arbeid: 0.8% av salgssum

Oppgjør (Kr.5 500)

Tilrettelegging (Kr.14 900)

Visningshonorar (Kr.2900) 2 visninger inkluderes fritt.

Foto (Kr.7 750)

Grunnpakke eierseksjon (Kr.11 847)

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)

Markedspakke 1 (Kr.15 900)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-22-0143

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Dag Finstad

Saksbehandlere
Dag Finstad
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler
Mob: 99 09 98 79 / E-post: dfi@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Elleskjærveien 6
For mer om objektet
Elleskjærveien 6

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: