Bilde 1 av Elveveien 1BBilde 2 av Elveveien 1B
Digital salgsoppgave
Elveveien 1B

9408 HARSTAD • HARSTAD kommune

Prisantydning

kr 3 100 000

Omkostninger: kr 111 300Totalpris: kr 3 211 300
Innholdsrik del av tomannsbolig med to tomter |Fire soverom|Sentralt|Gode solforhold og fin utsikt | Garasje
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Vertikaldelt tomannsbolig
Eierform
Fast eiendom
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
135 m²
Bruksareal (BRA)
143 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
8 m²
Kommunale avgifter
kr 26 312 / År
Prisantydning
kr 3 100 000
Omkostninger
kr 111 300
Totalpris
kr 3 211 300
Byggeår
1960
Tomt
Eiet tomt 911 m²
Matrikkel
knr. 1901, gnr. 57, bnr. 433
Oppdragsnummer
8240010
card-default

Runar Bjørkelund

Eiendomsmegler | Partner
Les om Runar
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 100 000,-
Ting.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Pantattest kjøper kr 200,-
Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA)kr 15 050,-
Tryg Boligkjøperpakke Hus (over 230 kvm BRA)kr 17 550,-
2,5% dokumentavgiftkr 77 500,-
  
Totalpris kr 3 211 300
Kort oppsummert
EIE Harstad v Runar Bjørkelund har gleden av å presentere Elveveien 1B! Eiendommen består av to bruksnummer/tomter og har sentral beliggenhet i Harstadbotn på sørsiden av Harstad by.

- Fin utsikt og gode solforhold
- God plass i huset, hele fire soverom, wc, bad og vaskerom
- Innenfor bomringen, nært barnehage, skole, Landsåshallen, matbutikk, busstopp og marka
- Treningssenter "rett over gata"
- Garasje med lagringsplass
- Stor tomt med to bruksnummer

Boligen er praktisk innredet med det meste du trenger i hverdagen på hovedplanet, mens du i underetasjen får tre soverom, bad, vaskerom og egen inngang. I tillegg får du en romslig garasje med tørkeskur under takoverbygget på siden.

Velkommen til EIE-visning!

Mer om boligen
Se all informasjonen i PDF-versjonen av salgsoppgaven, som det er viktig at du leser nøye for å sette deg godt inn objektet.

PDF-versjonen kan du få ved å klikke på knappen "Last ned salgsoppgave" lenger opp.

Ta også kontakt med megler for komplett informasjon.
Standard

Boligen er praktisk innredet med det meste du trenger i hverdagen på hovedplanet, mens du i underetasjen får tre soverom, bad, vaskerom og egen inngang. I tillegg får du en romslig garasje med tørkeskur under takoverbygget på siden.


INNVENDIG STANDARD:

Gulv er belagt med laminat, tepper, astix og gulvbelegg. Vegger er kledd med malte plater, tapetserte plater, malte tapetserte plater, panel, malt betong og malt rupanel. Himlinger er kledd med malte plater, malerpapp og hvite himlingsplater. Etasjeskiller er utført som trebjelkelag. Boligens pipe er ført opp i tegl. Det er ikke tilknyttet ildsteder. Innvendige dører er slette gabondører fra byggeår. Dør til bod u.etg. er fyllingsdør.


KJØKKEN:

Kjøkkenet er kledd med malte tapetserte plater og vinyl på vegger, malerpapp i himling og laminat på gulv.

Innredning har slette fronter med laminat, lys eik som overflate. Benkeplater med laminat lys eik overflate. Det er Ventilator med avtrekk mot luftepipe


VÅTROM:


Vaskerommet er fra byggeår. Det er kledd med malte plater, malt betong og malt panel på vegger. Himling er kledd med malt panel. Gulv i betong. Rommet inneholder 2 skyllekar. Rommet er ventilert via ventil i himling. Rommet, som er fra byggeår, fremstår i meget dårlig stand.


BAD:

Badet er kledd med baderomsplater på vegger, flis med varme på gulv og hvite himlingsplater i himling. Badet inneholder dusjkabinett, klosett, vvbereder og servant med skap speil og belysning. Badet er ventilert via ventil i himling.


Toalettrommet ble pusset opp i 2008. Vegger er kledd med baderomsplater. Himling er kledd med malte plater. Gulv er belagt med gulvbelegg. Rommet inneholder veggmontert klosett, servant med underskap og speil med belysning.Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Nils N. Svendsen hos Bygningstakst AS, datert 05.02.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen: 


UTVENDIG BYGGEMÅTE

Taktekket ble byttet for ca. 7-10 år siden. Takrenner i stål. Byttet for ca. 7-10 år siden. Taket er konstruert som saltak. Taket er plassbygget med sperrer.


Boligen er kledd med liggende bordkledning. Kledningen ble byttet for noen år siden.


Vinduer har dels 2- dels 3 lag glass og rammer i trevirke. Dører i trevirke av eldre dato, trolig fra byggeår. Dør til utebod u.etg. er fyllingsdør av enkel type. Heve/skyvedør til veranda er fra 1986.


Boligen har veranda med adkomst fra stue. Verandaen er i underkant av 10 kvm. Den har takoverbygg. Boligen har overbygget platting i betong i forhold til inngangsparti. Den har også trapp i strekkmetall til hage fra u.etg. på nedside.


Grunnforhold er ukjent. Drenering er antatt fra byggeår. Oppbygging ukjent. Det er ukjent om grunnmur er ført opp i betong, betongstein eventuelt som sparesteinsmur. 


Garasje:

Garasjen er enkelt bygget i bindingsverk, kledd med metallplater på utside. Frontvegg er kledd med liggende kledning i trevirke. Taket er tekket med bølgeblikk. Gulv i betong. Garasjen er utstyrt med vippeport med elektrisk portåpner. På utside er det etablert åpent tørkeskur. Tørkeskuret er ca. 10 kvm. Det er ikke med i arealboeregningen. Vindskibeslag er ikke montert. Disse medfølger. Utvendig hjørnebord har skade. Må påregnes byttet. Lyspunkt garasje har ikke bryter. Lys styres via ledning/stikkontat. Tak og deler av vegger var dekket av snø. Meget begrenset inspeksjon.


Boligen har fått følgende TG3:

Vaskerom:

Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Malte plater på vegg er trolig eternitplater. Denne type plater er asbestholdige. Asbest anses som spesialavfall. Dette til orientering. Ventil i himling mangler ventilhette. Rommet er meget slitt. Det har bla. skade i betonggulv.


Bad:

Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Luftespalte for inneluft mangler. Badet fremstår som utidsmessig, Det er ikke etablert fall til sluk. Opprinnelig badekar er demontert.Gulvet er i den sammenheng ikke renovert. Avløpsrør ligger åpent. Del av veggplate bak vv-bereder mangler.


Drenering/Fukt:

Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Det ble registrert mye saltutslag og høye fuktverdier i bakvegg/grunnmur bod. Det ble også registrert mye fuktighet i gulv mot grunn.


Elekstrisk annlegg:

Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.


Branntekniske forhold:

Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning.Boligen har fått følgende TG2:

Dører:

Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Hoved ytterdør har sprukket glass. Glass ytterdør u.etg. dugger på innside. Heve/skyvedør fremstår som slitt.


Vinduer:

Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vindu vindfang er dobbelt vindu fra byggeår. Vinduer i sov/kontor, kjøkken, samt 2 vinduer i stue har 3 lag glass. Disse er av noe eldre dato (1980-1997). Fremstår som slitt. Ett vindu i u.etg. ert fra 1971. Fremstår som meget slitt(TG3).


Balkonger, terrasser og rom under balkonger:

Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Deler av verandadekket var dekket av snø. Dekket ble begrenset kontrollert. Rekkverk er 90 cm høyt.


Overflater:

Overflater fremstår i bra stand, alderen tatt i betraktning. Overflatene preges noe av elde/utidsmessighet, samt noe slitasje. Underetasje fremstår som slitt og utidsmessig.


Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Pipe og ildsted:

Sotluke har avstand 20cm mot brennbar plate på vegg.


Rom under terreng:

Det ble registrert mye saltutslag og store fuktforskjeller i forhold til søk mot grunnmur på innside i bod. Gulvet er meget fuktig.


Etasjeskille/gulv mot grunn - 2:

Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registrert høydeforskjell i gulv u.etg. på 20mm ved måling fra soverom mot bad. Gulvet har generelt en del skjevheter/høydeforskjeller.


Innvendige trapper:

Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.


Innvendige dører:

Dørene med vridere er generelt slitt.


Tilliggende konstruksjoner våtrom:

Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.


Overflater og innredning:

Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Laminatet på gulv har store åpninger. Front innredning under benkebeslag er skadet. Malerpapp i himling er sprukket ved pipe.


Avtrekk:

Kjøkkenet mangler styrt tilluftsventilering.


Overflater og konstruksjon:

Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrommet er ikke ventilert.


Avløpsrør:

Avløpsrør er fra byggeår. Det er usikkert hvilket materiale som er benyttet i forhold til grunn under kjellergulv.


Ventilasjon:

De fleste ventilhetter er fra byggeår. Fremstår som noe slitt.


UTDRAG FRA SELGERS EGENERKLÆRING:

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?

Ja, Har sett at det kan har vært fuktinnsig i tidligere potetkjeller.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja, Firma: Comfort as -Skiftet varmtvannsbereder i 2017.


Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget?

Vet ikke.


Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?

Ja, stuen er utvidet.


Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?

Ja, Ikke utstedt ved ferdigstillelse iflg Harstad kommune.


Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.Arealer

Totalt primærrom: 130,0 m²

Totalt bruksareal: 143,0 m²


Areal pr.etasje:

Hovedetasje – 76 kvm BRA-i – Vindfang, gang, stue, kjøkken, toalettrom, trapperom og overom

Underetasje - 59 kvm BRA-i - Gang/trapp, bod, bad , tre soverom og vaskerom


Utvendig – 8 kvm BRA-e - 1 bod i hver etasje som har egen inngang fra utside


Garasje:

Garasje – 24 kvm BRA-e. Garasjen har takoverbygg/tørkeskur på siden. Dette er ikke oppmålt.Arealer

Totalt bruksareal: 143,0 m²

  • BRA-i: 135,0 m²
  • BRA-e: 8,0 m²
  • BRA-b:  m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):  m²Elektrisk anlegg

Det elektriske anlegget er i stor grad fra byggeår. Det er sikret med krussikringer i hovedsak. Anlegget består, i flg. kursoversikt av følgende kurser: - 7 x 10A - 1 x 20A - 1 x 35A


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.Oppvarming og energimerking

Boligen varmes opp elektrisk ved panelovner. Den er også utstyrt med varmepumpe.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke F er vedlagt salgsoppgaven.Tekniske installasjoner og VVS

Vannledninger:

Synlige vannledninger er i kobber. Det meste er fra byggeår.


Avløp:

Synlige avløp er i plast og støpejern. Det meste er fra byggeår.


Ventilasjon:

Boligen er ventilert via ventiler i vegger.


Varmtvannstank:

Boligens vv-bereder er 198 liter. Den er fra 2017.

Boligen er utstyrt med varmepumpe.


Boligen er utstyrt med slokkeapparat og røykvarslere.Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.Tomten

910,50 m² eiet


Eiendommen består av to bruksnummer hvor begge selges samlet og utgjør ca 910 kvm. Tomten er dels skrånende. 

Det er felles innkjøring for naboene i 1A og 1B. Dette er regulert med tinglyste avtaler (vedlagt i salgsoppgaven).


Eiendommen ble etablert ved overføring av matrikkeldata fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn til fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis, eller være feil registrert. Arealavvik kan således forekomme, og hverken selger eller megler kan ansvarliggjøres for dette.Parkering

Parkering på egen tomt og i garasje.Skole og barnehage

-Dalsletta barnehage ca 600 m

-Blåbærdalen barnehage ca 600 m

-Seljestad barne- og ungdomsskole ca 1.0 km


Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.Adkomst

Kjør fra Eie sine kontorer ved Generalhagen sørover og ta til høyre i Harstadbotn og deretter til høyre i Kongsveien. Ta så første til venstre inn i Elveveien og nr 1 ligger som første bolig på venstre side. 


Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.


Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.Områdebeskrivelse

Boligen ligger i Harstadbotn på sørsiden av Harstad by. Den ligger fint til med god utsikt og fine solforhold. Du får gangavstand til skole, nærbutikk, barnehage og populære turområder. Det er ca. 3-4 km inn til Harstad sentrum med butikker og offentlige tjenester. Eiendommen ligger innenfor bomringen. Sentral beliggenhet i regulert boligfelt med boliger oppført i samme tidsepoke.


Avstander:

  • Dalsletta barnehage ca 600 m
  • Blåbærdalen barnehage ca 600 m
  • Seljestad barne- og ungdomsskole ca 1.0 km
  • Nærmeste dagligvareforretning ca 1.0 km
  • Offentlig kommunikasjon/busstopp ca 50 m
  • Harstad sentrum ca 3 km
Kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør 26 312 pr. år. Det er 12 terminer pr år og oppgitt beløp er prognose. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter: strøm/oppvarming, forsikring, diverse vedlikehold, tv/internett mm.
Forsikring

Eiendommen er forsikret i Frende Forsikring med polisenummer: 957292Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 732 421,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 2 783 200,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Eiendommen er oppført før 1998 og har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven om at ferdigattest ikke utstedes for bygg/endringer som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.


Komplette tegninger finnes ikke i kommunens byggesaksarkiv. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvaret for nevnte forhold.Regulering

Eiendommen er regulert og godkjent til boligformål.


Id: 235

Navn: HARSTADBOTN-BARADINA

Plantype: Eldre reguleringsplan

Status: Endelig vedtatt arealplan

Ikrafttredelse: 08.10.1981

Bestemmelser: - https://www.arealplaner.no/5503/dokumenter/167/235.pdf - https://www.arealplaner.no/5503/dokumenter/535/235_Tillegg%20til%20bestemmelser.docx.pdf
Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.


Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger og slamavskiller. Eier er selv ansvarlig for slamavskilleren og private stikkledninger til bygningen.Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr.


Dnr. 1443, tgl. 03.06.1959 - Bestemmelse om vannrett

Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om veg


Dnr. 9197, tgl. 02.12.1986 - Bestemmelse om bebyggelse

Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold
til Bygningsloven


Dnr. 284, tgl. 20.01.2005 - Best. om adkomstrett

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 284, tgl. 20.01.2005 - Best. om vann/kloakkledn.

Best. om vann/kloakkledn.


Dnr. 285, tgl. 20.01.2005 - Best. om adkomstrett

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 285, tgl. 20.01.2005 - Bestemmelse om vannledn.

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 285, tgl. 20.01.2005 - Best. om vann/kloakkledn.

Best. om vann/kloakkledn.


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.Utleie

Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret. ELLER Leietaker skal styregodkjennes.Radon

Denne boligen er ikke radonmålt, og det er heller ikke krav om det. Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 3 100 000,-

Andel fellesgjeld kr ,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 77 500,00,-

Ting.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Pantattest kjøper kr 200,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA) kr 15 050,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Hus (over 230 kvm BRA) kr 17 550,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 3 211 300,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvernHvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,500 % av salgssummen inkl. mva (minimum 40 000 inkl. mva)


Inneholder forberedelser, saksbehandling, utarbeidelse kontraktsdokumenter og salgsmateriell.: 12 900,00

Inneholder infopakke kommune, grunnboksutskrift og sikringsdokument.: 8 900,00

Inneholder fotografering og markedsføring på Finn.no, digital vindusutstilling, eie.no, facebook, interessentdatabase og EIE LOOK.: 16 900,00

Visningshonorar, per visning: 0,00

Overtakelseshonorar: 0,00

Oppgjørsgebyr: 6 900,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.Om oppdraget

Oppdr.nr: 8240010

Ansvarlig megler: Runar Bjørkelund


EIE Harstad

Harstad Eiendomsmegling AS

NO 931 999 249 MVASett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Elveveien 1B
9408 HARSTAD
Elveveien 1B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: