Bilde 1 av Skogblomstveien 118Bilde 2 av Skogblomstveien 118
Digital salgsoppgave
Skogblomstveien 118

1470 Lørenskog • Lørenskog kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott 4-roms hjørneleilighet - Uteplasser på 42 kvm - Garasjeplass - Kort vei til tog, skoler, butikker etc.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
64
Antall soverom
3 soverom
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
95 m²
Bruksareal (BRA)
100 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
42 m²
Fellesutgifter
kr 4 023 / Mnd
Prisantydning
kr 6 290 000
Omkostninger
kr 171 700
Totalpris
kr 6 461 700
Fellesformue
kr 6 124
Byggeår
2016
Tomt
Eiet tomt 7015 m²
Oppdragsnummer
127240005
card-default

Lasse Saltkjel

Eiendomsmegler | Fagansvarlig
Les om Lasse
Prisantydningkr 6 290 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 161 250,-
  
Totalpris kr 6 461 700
Eiendom
Skogblomstveien 118, 1470 Lørenskog, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 106 Bnr. 237 Snr. 64 i Lørenskog kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Totalt bruksareal (BRA): 100 kvm består av BRA-i: 95 kvm og BRA-e: 5 kvm.

Leiligheten har et terrasse- og balkongareal (TBA) på 42 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2016

Tomt
Sameiet har en eiet tomt på 7 015 kvm. Tomten er pent opparbeidet med steinbelagte internveier, gressarealer, beplantning, sittegrupper etc.

Tilstandsrapport
Takstmann: Kjell-Arne Hagen v/Rett-Takst AS
Takstdato: 20. februar 2024

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Det er ingen fellesgjeld knyttet til seksjonen per 12. februar 2024
Andel fellesformue kr. 6 124,- per 31. desember 2023

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 161 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 162 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 452 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 461 700,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnader
Kr. 4 023,- per måned.

Felleskostnadene fordeler seg til hhv. diverse (100,-), felleskostnader (3 152,-), administrasjonskostnader (326,-) og tv/bredbånd (445,-).

Posten "felleskostnader" inkluderer garasje, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring etc.

Kostnader til fjernvarme faktureres månedlig etter faktisk forbruk fra Lyse Energi.

Eier
Ekta Vijay Prabhugaonkar Vijay S Prabhugaonkar

Parkering
Leiligheten selges med én parkeringsplass i garasjekjeller. Plassen har ladestasjon for elbil. Dersom det er behov for en ekstra garasjeplass, kan naboplassen selges med leiligheten for kr. 400 000,- ekstra.

Bebyggelse
Området består av blokk- og småhusbebyggelse, samt noe næring.

Beliggenhet
Lørenskog er et ypperlig bosted for de som er glad i friluftsliv. Losby er Lørenskogs naturlige utfartssted og portal til Østmarkas populære natur- og friluftsområder, og byr på blant annet besøksgård, Losby gods og golfklubb. Losby besøksgård drives i dag av Lørenskog kommune og omfatter besøksfjøs, stall og gårdskafé. Gården er åpen for besøkende alle dager unntatt mandag, og her kan man oppleve ulike husdyr på nært hold. Med utgangspunkt i besøksgården, er det om vinteren preparert gode skiløyper som fører deg midt inn i Østmarkas natur. Like ved låvebygningen er det en godt preparert akebakke som passer både for store og små. Om sommeren kan du finne flotte turstier, badeplasser, eller bruke kano innover vassdragene. På besøksgården kan godt utstyrte kanoer og lavvoer leies. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med blant annet 9- og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.

Videre er det en rekke skiløyper, skøytebaner, badeplasser, tur- og sykkelveier, rideveier, fiskevann, svømmehaller og forskjellige ballbaner ellers i Lørenskog. Populære Langvannet ligger like i nærheten av leiligheten, og byr på blant annet bademuligheter og forskjellige sittegrupperinger med grill.

Lørenskog har en av Norges største fotballklubber med om lag 850 aktive spillere, samt en av Norges største håndballklubber (Fjellhamar). I tillegg til disse store idrettene tilbyr Lørenskog en rekke idrettstilbud med sine blant annet fire fotballbaner/stadioner, fire idrettshaller, ishall, bordtennishall og folkebad.

Verdens største innendørs skianlegg ligger kun få minutters gange fra boligen. For den langrennsglade er det to kilometer med langrennsløyper fordelt på tre nivåer i taket og under bakken. Alpinbakken er 505 meter lang, 100 meter bred og ha en helning på opp til 38 prosent. Terrengparken inneholder forskjellige rails, blåparkhopp og en bigjump som kan sammenlignes med det største i Tryvannsparken i Oslo.

Skole/barnehage
Lørenskog har et rikt tilbud for skole og utdanning. Lørenskog har ikke skolekretser, men det er definert "veiledende inntaksområder" for hver skole. For denne leiligheten vil Luhr skole (1-7 trinn) og Fjellsrud skole (8-10 trinn) være de nærmeste. Framtida barnehage og Margaretalia barnehage ligger i umiddelbar nærhet. Den videregående utdanningen består av varierte studieretninger på Skedsmo, Strømmen, Lørenskog og Mailand. Høgskolen - Oslomet i Oslo og Akershus ligger på Kjeller. Få minutters gange fra boligen, i tilknytning til skianlegget, ligger WANG Toppidrettsgymnas.

Servicetilbud
Daglige innkjøp gjøres enkelt på Rema 1000 som kun ligger noen meter fra leiligheten. Fredagsmiddagen er også sikret med Pizzabakeren og Bislett Kebab vis-à-vis. Ved seks minutters gange når man Cirkle K og Robsrudjordet Grill. For større innkjøp og shopping kan nærområdet by på både Strømmen, Metro og Triaden kjøpesenter. Videre er det som nevnt kort avstand inn til Lørenskog sentrum. Her er det to kjøpesentre (Metro og Triaden), kulturhus (med kino, bibliotek m.m), legesenter, tannklinikk, bank, matbutikker, restauranter og generelt frittliggende butikker.

Offentlig kommunikasjon
Fra boligen er det rundt fem minutters gange til Lørenskog Stasjon. Her går det lokaltog fire ganger i timen begge retninger, med 11 minutters reisetid til Lillestrøm og 18 minutters reisetid til Oslo Sentralstasjon. Stasjonen er omfattet av Sone 1 for de som er reisende mot Oslo. På stasjonen finnes det også busstopp hvor det går buss til både Lørenskog og Oslo.

Byggemåte
Bygningen er fundamentert til antatt faste masser. Utvendige fasader belagt med teglstein og
fasadeplater på balkongene. Flatt tak antatt tekket med papp/folie. Listefrie vinduer med 2- lags isolerglass, ramme og karmer i tre fra 2015. Dør fra leilighet til felles oppgang, glatt finert
brann- og lyddør B30/40dB med kikkehull.

Utdrag fra tilstandsrapport
Tilstandsgrader, forkortet til TG, beskriver på en enkel og visuell måte en tilstand eller en risiko opp mot referansenivå. I tillegg til graderingen med tall, benyttes trafikklysets prinsipp med fargene grønt, gult og rødt. TG0 og TG1 er valgt slått sammen. Tiltak vurderes som ikke nødvendig. Alle TG2 og TG3 kommenteres med årsak og konsekvens.

Overflater - TG2
- Gulv: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

Radon - TG2
- Dokumentasjon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.

Gulvoverflate bad - TG2
- Gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Silikon mellom gulv/vegg bør skiftes.

Selgers egenerklæring
Interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring som ligger vedlagt salgsoppgaven. Følgende er bemerket i egenerklæringen:

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Nei
Kommentar: Nei, men mulig å montere

Tilleggskommentar:
Det har vært problemer med fjernevarmet og blir fikset av sameie.

Areal og planløsning
Totalt bruksareal (BRA): 100 kvm består av BRA-i: 95 kvm og BRA-e: 5 kvm.

Leiligheten har et terrasse- og balkongareal (TBA) på 42 kvm.

Boligen har følgende planløsning:
1. etasje: Entré/gang, tre soverom, toalettrom, bad, bod samt stue og kjøkken.

Entré
Leiligheten har en stor og innbydende gang med god plass til oppbevaring og jakkeheng. Det finnes et eget toalettrom til gjester i tilknytningen til gangen. Det er dørcallinganlegg til hoveddøren.

Bad/toalettrom
Leiligheten har et separat bad med toalett og et eget toalettrom. Badet har fliser lyse fliser på både vegg og gulv. Det er termostatstyrt gulvvarme og downlights i himling. Det er avsatt plass til både vaskemaskin og tørketrommel.

Stue og kjøkken
Leiligheten har et herlig allrom i form av stue og kjøkken i ett. Det er god utforming av stuen, noe som gjør det enkelt å innrede i forskjellige soner. Det er et lunt og herlig eikegulv med fotlister i eik, og vindusflater på flere sider som gir godt med lysinnslipp. Fra stuen er det utgang til et herlig uterom på ca. 42 kvm, der deler er under overbygd tak.

Kjøkkeninnredningen er fra HTH og fremstår som lyst og tidsriktig. Det er godt med skap-, skuffe- og benkeplass. Det er integrerte hvitevarer med børstet stål der hvitevarene er synlig. Det er god plass til et side-by-side kjøleskap (medfølger ikke).

Soverom
I leiligheten er det tre romslige soverom. De to minste er av relativt lik størrelse og har god plass til både seng, skrivebord og garderobe. Hovedsoverommet er også romslig, og har god plass til garderobeløsning. Alle soverom har garderobeskap fra HTH.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp med vannbåren radiatorvarme (fjernvarme). Kostnader for fjernvarmen faktureres seksjonseier direkte fra Lyse Energi.

Energimerking
Alle eiendommer som selges eller leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm. Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått.

Det er foretatt energimerking av boligen, hvor oppvarmingskarakter GRØNN og energikarakter C ble oppnådd..

Eiendomsskatt
Det er ingen eiendomsskatt for private husholdninger i Lørenskog kommune for inneværende år.

Fordeling felleskostnader
Kr. 4 023,- per måned.

Felleskostnadene fordeler seg til hhv. diverse (100,-), felleskostnader (3 152,-), administrasjonskostnader (326,-) og tv/bredbånd (445,-).

Posten "felleskostnader" inkluderer garasje, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring etc.

Kostnader til fjernvarme faktureres månedlig etter faktisk forbruk fra Lyse Energi.

Faste løpende kostnader
Foruten eventuelle lån, månedlige felleskostnader og energikostnader, vil innboforsikring, strømabonnement etc. være faste løpende kostnader.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring
Polisenummer: 1133998

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig kr. 1 587 911,-
Som sekundærbolig kr. 6 034 062,-

Sameiet
Oppløpet Sameie
Org. nr. 916 803 869

Sameiet består av totalt 116 seksjoner fordelt på fire bygg. Styret i sameiet kan nås på mail opplopet@styrerommet.no eller via vibbo.no/opplopet.

Sameiets økonomi:
De totale driftsinntektene for 2022 var kr. 5 330 739,-. Dette er kr. 1 434 739,- høyere enn budsjettert og skyldes i all hovedsak et inngått forlik med Selvaag AS. Driftsutgiftene for 2022 var kr. 4 049 976,-, noe som er kr. 308 976,- høyere enn budsjettert. De økte utgiftene skyldes økning i kostnadene til energi/fyring. Årets resultat er på kr. 1 280 463,- og er overført til annen egenkapital. Arbeidskapitalen til sameiet var per 31. desember 2022 på kr. 1 851 439,-.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Det kreves ingen styregodkjennelse ved kjøp av denne seksjonen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Normalt dyrehold er tillatt. Lufting av dyr må ikke skje på/ved lekeplasser for barn eller på sameiets grøntareal inkludert beplantede områder.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

ANDEL I REALSAMEIE
2016/487866-1/200  Endring av realsameie  
Tinglyst 02.06.2016 
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:3222 Gnr:106 Bnr:236  2/123 
Kommentar: Tinglysningen gjelder to garasjeplasser. Merk at det kun er én garasjeplass som følger leiligheten.

2023/429766-1/200  Nektet rettsstiftelse Nektet tinglyst 
Tinglyst 26.04.2023 21:00 
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:3222 Gnr:106 Bnr:236  2/123 
Kommentar: Ingen
 

HEFTELSER
2016/128924-1/200  Best. om adkomstrett  
Tinglyst 12.02.2016 
rettighetshaver:Knr:3222 Gnr:106 Bnr:196  
Gjelder denne registerenheten med flere
Kommentar: Adkomstrett for beoerne over annen manns eiendom.
 
2016/1105166-1/200   ** Diverse påtegning  
Tinglyst 29.11.2016 
Adkomstretten transporteres til ny rettighetshaver, gnr. 160 bnr. 240 samtlige seksjoner.
Bestemmelse om drifts- og vedlikeholdskostnader.
Kommentar: Adkomstrett for beoerne over annen manns eiendom.
 

GRUNNDATA
2020/1703613-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
Tinglyst 01.01.2020 00:00 
Kommentar: Endring som følge av kommunesammenslåing

2024/172970-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
Tinglyst 01.01.2024 00:00 
Kommentar: Endring som følge av kommunesammenslåing

2016/71961-1/200  Seksjonering  
Tinglyst 26.01.2016 
opprettet seksjoner:
snr: 64
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 95/10187
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Kommentar: Seksjonering av eiendommen med oversikt over hver enkelte leilighets bod, leilighet etc.


RETTIGHETER PÅ ANDRE EIENDOMMER
Rettigheter på 3222-106/196, 3222-106/261, 3222-106/262, 3222-106/263
Rettigheter i eiendomsrett
2021/1040577-1/200  Erklæring/avtale  
Tinglyst 25.08.2021 21:00 
rettighetshaver:Knr:3222 Gnr:106 Bnr:237 Snr:1  
(...)
rettighetshaver:Knr:3222 Gnr:106 Bnr:237 Snr:116  
rettighetshaver:Knr:3222 Gnr:106 Bnr:240 Snr:1  
(...)  
rettighetshaver:Knr:3222 Gnr:106 Bnr:240 Snr:56  
Bestemmelser avfallssystem
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om transport av rettighet
Gjelder denne registerenheten med flere
Kommentar: Rettighet og bestemmelse for plassering og bruk av avfallssytem for sameiet.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på boligblokken fra Lørenskog kommune datert 1. februar 2017.

Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At eventuell ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Det er privat vei til offentlig vei.

Regulering
Området er regulert til kombinert begyggelse (herunder boligbebyggelse, bevertning/tjenester etc.) jf. reguleringsbestemmelser "014 Bestemmelser til detaljreguleringsplan for Ødegården felt B1, O1, AF2 - privat/offentlig".

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 161 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 162 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 452 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 461 700,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 385)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.28 509)
Markedspakke (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (fastpris) (Kr.50 000)
Tilrettelegging (Kr.16 900)
Visningshonorar 1 stk (Kr.2 900)
Innhenting av grunnbok (Kr.240)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 560)
Offentlige opplysninger (seksjonering og ferdigattest/midlertidig brukstillatelse) (Kr.1 210)
Totalt kr. (Kr.141 016)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
127-24-0005

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
EIE Nybygg Romerike AS
EIE nybygg Romerike
Org. nr: 929508610
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Fagansvarlig Lasse Saltkjel

Saksbehandlere
Lasse Saltkjel
EIE nybygg Romerike
Eiendomsmegler | Fagansvarlig
Mob: 47 30 08 69 / E-post: lsa@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Skogblomstveien 118
For mer om objektet
Skogblomstveien 118

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: