Bilde 1 av Myllavegen 31ABilde 2 av Myllavegen 31A
Digital salgsoppgave
Myllavegen 31A

2742 Grua • Lunner kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 4 990 000

Omkostninger: kr 143 590Totalpris: kr 5 133 590
Enebolig med sentral beliggenhet Kort avstand til butikk, tog og buss. Garasje med utleiedel i 2.etasje
Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
249 m²
Bruksareal (BRA)
327 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
78 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
104 m²
Kommunale avgifter
kr 1 366 / Mnd
Prisantydning
kr 4 990 000
Omkostninger
kr 143 590
Totalpris
kr 5 133 590
Byggeår
1913
Tomt
Eiet tomt 2401 m²
Oppdragsnummer
32240127
card-default

Line Jorung

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder
Les om Line
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 990 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)kr 124 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 545,-
Tingl.gebyr skjøtekr 545,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 5 133 590
Eiendom
Myllavegen 31A, 2742 GRUA

Matrikkel
Gnr. 67 Bnr. 67 i Lunner kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 327 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 249 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 78 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 104 kvm

Areal
Primærrom: 179 kvm, Bruksareal: 327 kvm, BRA-i: 249 kvm , BRA-e: 78 kvm , TBA: 104 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1913
Enebolig: 1913 1974, 2014 og ellers ukjent årstall (basert på opplysninger fra huseier)

Garasje- og leilighetsbygg: 2004

Hagestue: 2017 (basert på opplysninger fra huseier)

Tomt
Eiet tomt 2401 kvm

Prisantydning
4 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Marius Rognstad Takstdato: 05.08.24 13:20

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 545,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 545,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 126 040,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 116 040,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 133 590,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 16 389 pr. år Renovasjon, Årsavgift feiing/tilsyn, Forbr.geb.etter måler vann, Abonnementsgebyr vann, Forbr.geb.etter måler kloakk, Abonnementsgebyr kloakk, Leie av vannmåler, Akonto vann og kloakk. Vi gjør oppmerksom på at kostanden vil variere etter forbruk.

Eier
Vigdis Merete Berg Ringen

Parkering
Parkering gjøres i tilhørende garasje eller gårdsplass.

Beliggenhet
Myllavegen 31A ligger på et veletablert boligfelt i Grua, Lunner kommune. Området byr på nærhet til skole, barnehager, offentlig transport, matbutikker og treningssenter.

Fra eiendommen er det gangavstand til Grua barneskole. For ungdomsskoleelever er det skolebuss til Lunner og Harestua ungdomsskole. På Grua finner du både kommunale og private barnehager. Hadeland videregående skole er plassert på Gran med bussmuligheter hver time.

Stedet har fått navnet etter Norges eldste registrerte jerngruve, og i dag kan man få et unikt innblikk i gruvedriften på Hadeland Bergverksmuseum.

Stedet er også kjent for sine flotte ski- og fotturmuligheter i Nordmarka, med et omfattende nettverk av merkede løyper og idylliske bade- og fiskevann som Svea og Mylla. Skiløypene går like ved boligen, så her kan du spenne på deg skiene rett utenfor døra.

Grua ungdoms- og idrettslag tilbyr aktiviteter innen fotball, alpint og hopp. Den lokale slalåmbakken og hoppbakken ved Grua barneskole er populære, og Granlybanen har et nytt kunstgressdekke.

Tomt
Eiet tomt, 2401 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det gangavstand til Grua barneskole. For ungdomsskoleelever er det skolebuss til Lunner og Harestua ungdomsskole. På Grua finner du både kommunale og private barnehager. Hadeland videregående skole er plassert på Gran med bussmuligheter hver time.

Offentlig kommunikasjon
Offentlig kommunikasjon er lett tilgjengelig med buss og tog. Grua togstasjon, med avganger på Gjøvikbanen mot Gjøvik og Oslo S, ligger i gangavstand. Med bil tar det ca. 9 min til Roa, 18 min til Gran, 33 min til Oslo Lufthavn, 28 min til Nittedal, 51 min til Lillestrøm og 60 min til Oslo S.

Fritidstilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi Grua og Rema 1000, med treningssenter og frisør rett ved Kiwi. Nye næringslokaler er forventet å åpne på Grua Torg i 2022. Kort kjøretur til flere butikker på Roa og Harestua, samt kjøpesentre som Jessheim Storsenter, Mosenteret i Nittedal, Kuben i Hønefoss og Granstunet på Gran.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig
Første etasje:
BRA 104 m²
- BRA-i 104 m²: (Entré, to ganger, kjøkken, spisestue/stue, toalettrom, soverom og bad.)

Andre etasje:
BRA 57 m²
- BRA-i 57 m²: (To ganger, bod, bad, stue og to soverom.)

Kjeller:
BRA 24 m²
- BRA-i 24 m²: (Kontor og hobbyrom.)

Garasje med leilighet
Første etasje
BRA 65 m²:
- BRA-e :Garasjeplass og utebod

Andre etasje:
BRA 64 m²
- BRA-i 64 m²: (Entré, bad, soverom, kjøkken og stue)

Hagestue
Første etasje:
BRA 13 m²
- BRA-e 13 m²: (Hagestue)

Arealet av bodene og trinnet fra hobbyrommet til bodene i kjelleren måles til 19 m2 (ALH), men grunnet lav takhøyde ingen deler av disse arealene måleverdig som bruksareal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Eiendom med en enebolig og et garasje-/leilighetsbygg beliggende i Grua, Lunner kommune. Tomt opparbeidet med asfalt, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer og biloppstillingsplass.

Enebolig oppført i 1913, med tilbygg fra 1974, 2014 og ellers ukjent årstall. Grunnmur delvis murt opp av naturstein og delvis av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn samt krypekjeller/kryperom under deler av boligen. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Garasje-/leilighetsbygg oppført i 2004. Grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av lettbetong. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Leiligheten har entrédør med glassfelter. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass. Balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk. Garasje-/leilighetsbygg over to etasjer (samt kaldtloft) bestående av:

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
Det er mulighet for lagring i kjeller og innvendige boder i enebolig. Garasjen kan brukes som lagringsplass ved behov.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Entre
Fra inngangspartiet, trer du inn i en lys og luftig entre med flislagt gulv og hvitmalte vegger. Her finner du rikelig med oppbevaringsplass for yttertøy med både garderobeskap, knaggrekke og skohylle. En praktisk dør med vindu og katteluke kan stenge av mellom entreen og gangen. Både entre og gang har varmekabler

Stue
Stuen er romslig og lys med hvitmalte vegger og himling. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys, og det mørke gulvet skaper en fin kontrast. Med god plass til møblering, er stuen et naturlig samlingspunkt for sosiale sammenkomster. En peisovn ved spisestuen gir rommet en lun og koselig atmosfære. Her er det også plass til en spisestue som rommer hele familien. Stuen har varmefolie.

Loftstue
Den sentralt plasserte loftstuen i 2. etasje har gråmalte vegger, hvitmalt himling og laminatgulv. Dette rommet er ideelt som et avslapningsområde for barn eller tenåringer. En gardin kan trekkes for å skape fred og ro.

Kjøkken
Kjøkkenet, renovert i 2020, har moderne innredning med grønne fronter og gullhåndtak. Benkeplaten er i laminat, og det er en svart nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer, inkludert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Det er også gulvvarme under de lyse flisene. Vegg- og himlingsflater er i beige panel og fliser. En egen sittegruppe gjør frokosten til en hyggelig sosial stund.

Bad
Bad 1. etasje
Renovert i 2009 med flislagt grått gulv og varmekabler. Flislagte hvite vegger med mønster, malt panel i himling. Baderommet har vegghengt servantinnredning, speil med overlys og stikkontakt, samt en dusjnisje med vegg av glassbyggerstein og forheng. Det er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Bad 2. etasje
Rehabilitert i 2000 og oppgradert i 2013. Flislagt gulv og vegger, malt panel med downlights i himlingen. Badet har vegghengt servantinnredning, ovenpåliggende servant med armatur, speil med lys og stikkontakt, dusjhjørne med forheng og gulvstående toalett.

Soverom
Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og garderobeløsning, med malte vegger og laminatgulv. Store vindusflater slipper inn mye naturlig lys. De øvrige soverommene i 2. etasje har også god plass og store vinduer. Malte vegger og laminatgulv gir rommene en lys og innbydende atmosfære.

Leilighet over garasje
Denne praktiske leiligheten består av entré, bad, soverom, kjøkken og stue, med adkomst til en veranda på 33 kvm. Leiligheten er overflatebehandlet med fine farger. Badet er romslig med fliser på gulv og vegger. Dusjkabinett ble fjernet ifbm forrige beboers behov for rullestol. Anbefales på generelt grunnlag å montere dusjkabinett. Soverommet har laminatgulv og malte vegger. Den åpne stue- og kjøkkenløsningen har malte vegger og laminatgulv. Kjøkkenet er enkelt med hvite fronter og fliser mellom skapene. Stuen er romslig og har mange muligheter for møblering.

Verdt å merke seg fra tilstandsrapporten:
Takstmannens vurdering til Tg3:
-Bad leilighet over garasje
Fallforhold (gulv) Det registreres motfall på gulvflaten inne i dusjsonen. Dusjsonen er avgrenset med en list mot gulvet som stedvis har løsnet, noe som medfører at bruksvann kan komme til å renne videre ut på andre deler av gulvet. Det registreres også motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Eventuelt vannsøl eller lekkasjevann står derfor i fare for å renne ut i tilliggende arealer og forårsake skader. Det vurderes til at etablering av tilstrekkelig fall på våtrommet vil utløse større arbeider som også vil bety større kostnader. Likevel vurderes det til at bruk av alternative løsninger for å bedre lekkasjesikkerheten vil være mulig, selv om dette ikke nødvendigvis vil være optimalt. Det bør derfor gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge hvilke tiltak som vil være mest hensiktsmessig mtp. f.eks. våtrommets gjenværende forventede levetid og lignende.
Sjablongmessig prisanslag for undersøkelser: kr 0 - 10 000

Etter opplysninger fra selger er det mulig å sette inn et dusjkabinett som mulig tiltak.

-Etasjeskillere garasje/leilighet
Skjevhetsmåling Det er registrert skjevheter i stue og på soverom. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 41 mm i stue, og 42 mm på soverom. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent. Huseier opplyser om at dem selv har registrert utvikling av skjevheter etter at bygget ble oppført.  Sjablongmessig prisanslag for undersøkelser: kr 0 - 10 000
Enebolig

-Rømningsveier
Vinduene i kjelleren har en avstand fra gulvoverflaten til underkant av vinduene som overstiger 1,0 m, og har ikke de minimumsmål som gjør at dem kan godkjennes som rømningsvinduer. Det vurderes derfor til at det mangler tilstrekkelige antall godkjente rømningsveier i etasjen.  Sjablongmessig prisanslag for undersøkelser: kr 0 - 10 000

-Drenering
Helhetsvurdering
Bygningsdelen er nedgravd og skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Estimert teknisk levetid på drenssystemer har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Basert på alder er derfor restlevetiden til dreneringen som ble utbedret i 2002 vurdert til å være usikker, mens drenssystemet rundt resterende deler av bygningen har passert estimert teknisk levetid, med den risiko dette innebærer. Fra innsiden observeres symptomer på fuktproblematikk som vurderes til å tyde på svakheter i dreneringens funksjon. Terrengfallet rundt grunnmuren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra bygningen. Det vurderes som sannsynlig at brorparten av grunnmuren ikke har utvendig fuktsperre, noe som øker faren for fuktvandring og fuktbelastning i konstruksjoner under bakkenivå. Alle opplysninger gitt i dette punktet bør ses i sammenheng med avsnitt rom under terreng. Basert på alle ovennevnte forhold vurderes dreneringen i denne bygningen til å være passert sin levetid, og det påvises tegn til svekket funksjon. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, Sjablongmessig prisanslag for undersøkelser: kr 10 000 - 50 000

Takstmannens vurdering til Tg2:
Enebolig
-Bad 1.etasje:
Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
På bakgrunn av alderen til tettesjiktet er det grunn til å varsle om risiko for svekket tettefunksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Tettesjiktets eksakte tilstand/restlevetid er ikke kjent.

-Fallforhold (gulv)
Fallforhold utenfor sluksonen vurderes til å ikke være tilstrekkelig for å lede eventuelt lekkasjevann til sluk, og det er ikke påvist at tettesjiktet har oppkant ved dørterskelen. Ved en eventuell lekkasje er det fare for at vann kan renne ut i tilliggende arealer og
forårsaker skader. Det er tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluket inne i dusjsonen. Det vurderes at fallforholdet ikke fører til tilfredsstillende avrenning av bruksvannet i nedslagsfeltet. Til informasjon: Dusjsonen er senket ca. 15 i forhold til resten av våtrommets gulvflate, noe som vurderes til å være tilstrekkelig for å hindre vann i å renne utover andre deler av gulvet.

-Bad 2.etasje
Helhetsvurdering
Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen: På bakgrunn av alderen til deler av tettesjiktet (gulvmembran) er det grunn til å varsle om risiko for svekket tettefunksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Tettesjiktets eksakte tilstand/restlevetid er ikke kjent. Fallforhold/høydeforskjeller med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som anbefales og det er ikke påvist at tettesjiktet har oppkant ved dørterskelen. Ved en eventuell lekkasje utelukkes det ikke at vann kan renne ut i tilliggende arealer og forårsaker skader. Sluket er plassert midt på baderomsgulvet (utenfor dusjsonen), noe som medfører at gulvflaten utenfor dusjsonen blir våt ved bruk av dusjen. Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt og det opplyses om at egeninnsats er benyttet, med den risiko dette innebærer. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og ytterligere undersøkelser for å kartlegge hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets restlevetid er ikke kjent.
Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble tatt hull i tre platelag/panelbord før det på grunn av risiko for ødeleggende inngrep ble valgt å avslutte videre boring. Den visuelle inspeksjonsmuligheten ble derfor noe redusert, men det ble utført piggmåling i panelbord/stender av tre inne i veggkonstruksjonen. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Piggmåling: Under 7,0 vektprosent.

-Kjøkken
Overflater gulv
Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Forholdet indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne og være svekket mot ytre påvirkninger. Forholdet bør holdes under oppsikt.

-Overflater gulv
Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Forholdet indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne og være svekket mot ytre påvirkninger. Forholdet bør holdes under oppsikt.

-Annet
Takkonstruksjonen i 2. etasje delvis er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Til informasjon: I 2. etasje registreres det at takets konstruksjoner stedvis har synlige svanker/skjevheter. Eksakt årsak er ukjent. Observasjoner er gjort i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.

-Rom under terreng
Helhetsvurdering
Hovedmomenter for helhetsvurderingen er: Kjelleren har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren og gulvet er
stedvis oppbygd med tilfarergulv (opplektet gulv). Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Piggmåling: 18,5 vektprosent. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som vurderes til å være en risikokonstruksjon. Det observeres innvendigdampsperre i  veggkonstruksjonen, noe som erfaringsmessig er forbundet med forhøyet risiko for fuktproblematikk (innvendig dampsperre hindrer uttørking). Avleiring av salt/kalk observeres stedvis på grunnmuren. Dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen. Dette indikerer at de samme forhold også kan være gjeldende bak veggkonstruksjonene som er utlektet fra grunnmuren, hvor forholdet erfaringsmessig gir høyere fuktrisiko.

"Kjellerlukt" registreres i uinnredet del av kjelleren, noe som tyder på fuktproblematikk. Det ble ikke påvist synlige skadesymptomer større av betydning, men det ble målt betydelig høyt fuktinnhold i søyle av tre (piggmåling: 21,5 vektprosent). Det er benyttet en luftavfukter i den samme delen av kjelleren, noe som betyr at fuktbelastningen i etasjen sannsynligvis ville vært høyere muten bruk av denne, og at måleresultatet dermed også ville sett annerledes ut. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte og eksakt årsak er ikke kjent, men svakheter med dreneringen vurderes til å være en medvirkende årsak. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke avkreftes.
Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten større inngrep. Erfaringsmessig er konstruksjoner under bakkenivå en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som bør gjennomføres.

-Krypekjeller
Helhetsvurdering
Krypekjelleren har ingen tilkomstmulighet og er derfor ikke undersøkt, med den risiko dette innebærer. Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten større inngrep. Erfaringsmessig er krypkjellere en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. Tilkomstmulighet bør etableres. Basert på alle ovennevnte opplysninger samt Risikoopplysninger gitt i avsnitt om drenering bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.

-Kryperom under tilbygg enebolig
Helhetsvurdering Kryperommet har svært redusert tilkomstmulighet og lar seg ikke undersøke tilstrekkelig, med den risiko dette innebærer. Vurderingene av kryperommet er kun ved å måke unna litt grus og stikke hånda under åpning mellom grunnen og
Etasjeskillere. Det ble registrert fuktig isolasjon som lå i kontakt med grunnen. Det ble i tillegg målt moderat/forhøyet fuktinnhold bjelke av tre i etasjeskilleren (piggmåling: 18,9 vektprosent med innstillingen "nordisk gran" på Protimeter MMS3). På bakgrunn i dårlig
sikt kan det ikke sies med sikkerhet at materialet (type trevirke) samsvarer med innstillingen på måleinstrumentet. Målingen bør derfor heller ses på som en indikasjon snarere enn en presis måling. Eksakt årsak til fuktproblematikken er ikke kjent, men manglende dampsperre mot grunnen, og lite ventilasjon vurderes til å være medvirkende årsaker. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke avkreftes. Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten større inngrep. Erfaringsmessig er krypkjellere en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som bør gjennomføres.

-Loft
Kontroll av diffusjonssperre
Det kan ikke verifiseres at det er benyttet dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er økt risiko kondensering.

-Innvendige trapper mellom kjeller og 1.etasje
Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Trappen vurderes som bratt. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet. Om trappen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.

-Innvendige trapper mellom 1- og 2.etasje
Trappen har ikke håndløper på begge sider. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet. Om trappen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.

-Skjevhetsmåling 2.etasje
Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 42 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre del av bygningen og bør ses i den sammenheng.

-Skjevhetsmåling kjeller
Det er registrert skjevheter i hobbyrommet, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 32 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

-Varmtvannsbereder
Varmtvannsbereder er plassert i et rom hvor det vurderes at en eventuell lekkasje kan føre til skader. Det er ikke etablert alternativ lekkasjesikring (f.eks. automatisk vannstopper). Til informasjon: Huseier opplyser om at det befinner seg et sluk under tilfarergulvet i samme rommet. Sluket er ikke undersøkt på grunn av manglende tilkomst.

-Vannrør
Deler av boligens vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.

-Avløpsrør.
Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.

-Radon
Det er ikke foretatt radonmåling i boligen og verdiene er derfor ukjent. For å kartlegge de faktiske forholdene, må det gjennomføres målinger.

-Annet
Det observeres en ventilasjonskanal i uinnredet del av kjelleren som vurderes å være asbestholdig. Asbest i materialer som er uskadd medfører ikke nødvendigvis noen helserisiko, men hvis røret blir eller er skadet, eller skal fjernes er det risiko for spredning av asbestfibre i luften, noe som medfører at egne saneringsfirmaer bør benyttes.

-Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget.

-Fasader ink. kledning
Det er stedvis kort/ingen avstand fra underkant av kledningen/hjørnebord til terrenget. Forholdet kan gi forkortet levetid på nedre del av ytterkledningen. Tiltak anbefales. Det er stedvis ingen lufte-/dreneringsspalte bak trekledningen. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og påvirke veggkonstruksjonen negativt.

-Yttertak
Det registreres betydelige mengder mosevekster på deler av yttertaket, noe som kan påvirke levetiden til taksteinen negativt. Tiltak anbefales.

-Terrasser på terreng
Terrassen har synlige skjevheter/svanker. Det observeres bærende bjelker som har vridd seg, noe som medfører svekket bæreevne. Det registreres skjevheter i enkelte fundamenter. Det vurderes derfor til at forholdet i stor grad henger sammen med fundamenteringen av terrassen, men underdimensjoneringer vurderes også som en sannsynlig medvirkende årsak. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt årsak, omfang og hvilke tiltak som er nødvendig.              

Leilighet over garasjen

-Bad
Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
På bakgrunn av alderen til tettesjiktet er det grunn til å varsle om risiko for svekket tettefunksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Tettesjiktets eksakte tilstand/restlevetid er ikke kjent. 

Overflater leilighet over garasje
-Overflater vegger
Det er skjært ut og remontert enkelte panelbord på veggen mot badet i stua. Huseier opplyser om at forholdet skyldes en tidligere lekkasje fra et vannrør inne i veggkonstruksjonen i forbindelse med at en TV skulle henges opp. Forholdet rundt lekkasjen er ifølge huseier utbedret, men det er fortsatt synlig hvor inngrepet i veggen ble utført. Forholdet vurderes til å være av estetisk karakter.

-Overflater gulv
Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader. Eksakt årsak er ukjent. Forholdet vurderes til å ikke være av større praktisk betydning.


-Varmtvannsbereder
På bakgrunn av berederens alder er det grunn til å varsle om usikker restlevetid eller andre forhold som utvikles over tid. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjon/utskiftning. Jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

-Radon
Det er ikke foretatt radonmåling i boligen og verdiene er derfor ukjent. For å kartlegge de faktiske forholdene, må det gjennomføres målinger.

-Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Med bakgrunn i manglende samsvarserklæringer og at det ikke har vært utført eltilsyn/ utvidet el-kontroll i bygningen i løpet av de siste fem år, bør det derfor gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person

-Yttertak
Det registreres betydelige mengder mosevekster på deler av yttertaket, noe som kan påvirke levetiden til taksteinen negativt. Tiltak anbefales.

-Veranda
Markisen bærer preg av slitasje og elde. Restlevetiden er usikker. Til informasjon: Verandaen er utstyrt med heis fra bakkeplan. Ifølge huseier vil heisen bli demontert og åpningen i rekkverket vil bli tettet før salget av boligen. Forholdet er ikke videre undersøkt i denne rapporten.

-Utvendige trapper
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke inngangspartiet dagens krav til sikkerhet. Om inngangspartiet vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.

-Utebod
Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningen: Utførelsen av takkonstruksjonen bærer generelt sett ikke preg av god
håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer. Tettedetaljer i overgang mellom tak- og veggkonstruksjon, samt andre avrenningsmuligheter er utført på en slik måte at det vil medføre forhøyet risiko for fuktskader over tid. Takkonstruksjonen viser tegn til svanker, som medfører at det dannes vannansamlinger oppå yttertaket/tekkingen. Det registreres utildekte pappspiker som er spikret gjennom taktekkingen, noe som vil kunne påvirke tettefunksjonen til taktekkingen negativt. Ytterligere undersøkelser og tiltak bør påregnes.

-Overbygg hagestuen
Frittstående byggverk
Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen: Det observeres tydelige svanker/nedbøyninger i takkonstruksjonen, noe som tyder på underdimensjoneringer. Det er ikke kjent i hvilken grad taket vil kunne håndtere større mengder snølast. Det registreres utildekte pappspiker som er spikret gjennom taktekkingen, noe som vil kunne påvirke tettefunksjonen til taktekkingen negativt. Ytterligere undersøkelser og tiltak bør påregnes. Byggeår 2015 (står 2017 i taksten)


Verdt å merke seg fra egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn Rito bygg totalrenoverte bad 1 etg i 2009. Bad 2 etg er det lagt litex plater u der fliser i 2013.Rør og strøm er utført av faglærte.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Firmanavn Rito Bygg. Totalrenovert bad 1 etg 2009.Bad 2 etg sveisemembran i 2000

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
ja

Er arbeidet byggemeldt?
Nei, Ble total renovert før loven kom

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Nei. Det ble lagt nytt inntak vann / avløp i 1999 / 2000 i forbindelse med oppføring av 2 nye boliger (31B og Ny stoppe kran og installerte vannmåler i 2014.(31B-31C)

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Nei, Piperehabilitering i 2004.Satt inn ny peisovnen 2014 ( Har dokumentasjon)

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, Hovedhuset er bygget i maskin tømmer i ca 1913,så noe skjevheter er det.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Ja, Bærekonstruksjonen i stue, kjøkken og gang ble byttet ut i sin helhet i 1998/ 1999.Del i stue som ligger over åpen kjeller ble ikke byttet da takstmann på befaring ikke mente det var nødvendig.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn Rito Bygg. Nytt tak og fullisolert loft 2004. Alle vinduer ble byttet sammen år. To vinduer ble byttet i 2020.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn Elkomfort. All el arbeidet er utført av samme firma siden 2003 /2004

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, Kontroll nå i sommer ,mangler utført av Elkomfort og samværserklæring foreligger

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja, Ble gravd opp rundt tilbygget i 2000.Dle ble drenert med pukk og knotepapp.

Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja, Utleiedel som ble bygget 2003 /2004 .Det er en separert del som ligger over dobbel garasje

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, Det er tinglyst vei og vedlikeholdsplikt til eiendommene 31 B og 31 C. Det er satt opp granittmur helt inn / på eiendommen til 31 A + D .Dette er byggemeldt og tinglyst. 31 B og 31 C er ansvarlig for muren. Garasje til 31 B er satt helt inn til tomtegrense. Dette er
byggemeldt og godkjent fra kommunen

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 06.11.1972 som omhandler tilbygg bolig.
Det foreligger ferdigattest datert 04.05.2004 som omhandler riving av uthus og nybygg uthus anneks med garasje.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen dater 08.07.1971 og 07.07.2003. I første og andre etg er det små endringer av plassering av vegger. Kjeller står et av rommene som ikke utgravet. Rommene i kjeller er i dag hobbyrom, boder og kontor. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold. I garasje anneks er det utvendig trapp fremfor innvendig som på tegningen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Fremlagt samsvarserklæring vedrørende "Elektrisk ifb. Nytt tilbygg på eksisterende hus/bolig med nytt skjultanlegg. Legging av rør og nye downlightskasser i tak. Legging av nye rør til stikkontakter, TV, datapunkter og lys. Ny varmefolie varme i hele stua. Oppboring, oppmåling og tilkobling og montering av nye downlights i taket, Ny tilførsel ifra sikringsskap med tilhørende ny jordfeilautomat. Nye stikkontakter i stue og gangen ut til balkongen/verandaen/uteareale. Trekking av cat 6 kabler og punkter til 2. etasje, stue og tv. Tilkobling av 3 stk cat 6 kontakter." (datert: 15.12.2014).

Fremlagt samsvarserklæring vedrørende "Rehabilitering kjøkken, nye kurser til kjøkken" (datert: 02.12.2020).

Fremlagt samsvarserklæring vedrørende "Varmekabel ute, 2stk tilførsel til heis og stikk" (datert: 01.11.2021).
Fremlagt samsvarserklæring vedrørende "Rettet opp i dårlig kontinuitet på tv stue 2 etg Toalett 2 etg, stikk ved gulv sikringsskap lokk på bereder. stikk på wc 1 etg. stikk kjøkken." (datert: 25.07.2024).

Dokumentasjon på el-tilsyn Fremlagt rapport på el-kontroll (datert 02.05.2024) i eneboligen med registrerte avvik. Det er også fremlagt samsvarserklæring på utbedring av avvikene.

Oppvarming
Hovedsakelig elektrisk oppvarming. Vedovn i spisestue. Varmekabler på bad i 1.etasje, etre, gang og varmefolie i stue.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 16 389 pr. år Renovasjon, Årsavgift feiing/tilsyn, Forbr.geb.etter måler vann, Abonnementsgebyr vann, Forbr.geb.etter måler kloakk, Abonnementsgebyr kloakk, Leie av vannmåler, Akonto vann og kloakk. Vi gjør oppmerksom på at kostanden vil variere etter forbruk.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 7628 kr.pr.år.

Forsikring med polisenummer
KLP Polisenummer: 15234598

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 070 013,- Som sekundærbolig Kr. 4 066 049,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Eiendommen er regulert etter reguleringsplan med navn "Gruaenga" dater 29.03.2001. For forhold som ikke omfattes av reguleringsplanen henvises det til kommuneplanens arealdel.

Områdeanalyse:
-Eiendommen ligger i middels til lav aktsomhetssone for radon
-Eiendommen ligger i støyssone for veg

Odel og konsesjon
På grunna av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 545,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 545,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 126 040,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 116 040,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 133 590,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.9 344)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 990 000,-) (Kr.55 000)
Tilrettelegging (Kr.9 900)
Rabatt foto pakke (Kr.- 4 000)
Foto (Kr.8 500)
Finn (Kr.3 000)
Foto nye vinterbilder 03.01.25 (Kr.3 900)
Løftet på finn.no 3 ganger a kr 1500 (Kr.4 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke Premium+ (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.6 500)
Totalt kr. (Kr.123 056)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
32-24-0127

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr: 929031334
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf: 40 40 35 45

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder Line Jorung

Saksbehandlere
Line Jorung
EIE Lørenskog
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Daglig leder
Mob: 90 05 05 67 / E-post: lijo@eie.no

Irja Haarberg
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 41 32 98 07
[/ E-post: ih@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Myllavegen 31A
For mer om objektet
Myllavegen 31A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: