Bilde 1 av Bernhard Herres vei 48Bilde 2 av Bernhard Herres vei 48
Digital salgsoppgave
Bernhard Herres vei 48

0376 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Romslig enebolig over 3 etasjer|5 soverom, 3 stuer, 2 bad|Usjenert hage m/utekjøkken|Garasje|Meget barnevennlig!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
214 m²
Bruksareal (BRA)
214 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
64 m²
Prisantydning
kr 14 990 000
Omkostninger
kr 377 500
Totalpris
kr 15 367 500
Byggeår
1932
Tomt
Eiet tomt 533 m²
Oppdragsnummer
125230003
Prisantydningkr 14 990 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 361 250,-
  
Totalpris kr 15 367 500
Eiendom
Bernhard Herres vei 48, 0376 Oslo

Matrikkel
Gnr. 32 Bnr. 892 i Oslo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 214 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 214 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 64 kvm

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
Hovedetasje:
BRA 97 m².
- BRA-i 97 m²: (Entré, toalettrom, stue, soverom, kjøkken, stue, gang, trapperom, og kjølerom)
- TBA 60 m².

Loftetasje:
BRA 80 m²
- BRA-i 80 m²: (Gang, stue, fire soverom og bad)
- TBA 4 m².

Kjeller/underetasje:
BRA 37 m²
- BRA-i 37 m²: (Bad, vaskerom, gang og trim/hobbyrom)

Garasje
BRA 22 m²:
- BRA-i: Garasjeplass

Vedlagte plantegninger er målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.

Areal
Primærrom: 214 kvm, Bruksareal: 214 kvm, BRA-i: 214 kvm , TBA: 64 kvm
Vedlagte plantegninger er målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1932

Tomt
Eiet tomt 533 kvm

Eiendommen ligger barnevennlig plassert i enden av en blindvei, og har en pent opparbeidet tomt på 553 kvm. Tomten har en velstelt hage langs tre sider av boligen og en stor steinlagt gårdsplass i front. Hagen er over to nivåer og enkel å holde styr på med plenareal, busker, fin beplantning og trapper i terrenget. Gjerde og høy hekk gir en usjenert uteplass.

Markterrassen er på 60 kvm og strekker seg langs tre sider av boligen, noe som gir flere flotte uteplasser, samt enkelt å finne sol eller skygge etter behov. I tillegg er det en koselig balkong på ca. 4 kvm utenfor hovedsoverommet.

Prisantydning
14 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Haugan gruppen AS Takstdato: 20.12.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 14 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 361 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 362 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 15 352 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 15 367 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Eier
Arve Rolstad Jahren Tine Ødegård

Beskrivelse
Vi har gleden av å presentere en flott, innholdsrik og lys enebolig i Bernhard Herres vei 48 på Smestad! Boligen strekker seg over tre plan og består av bl.a. fem soverom, to baderom, gjestetoalett, to stuer, spisestue, separat kjøkken og vaskerom.

Høydepunkter:
- Flott familiebolig i et attraktivt boligområde
- Trafikkstille blindvei
- Tomt på ca. 533 kvm med markterrasse på ca. 60 kvm
- Biloppstillingsplasser og garasje på ca. 22 kvm
- Barnevennlig hage hvor man kan leke trygt og fritt
- Store vindusflater
- To ildsteder
- Stort spisekjøkken tilknyttet kjølerom
- To baderom, ett med boblebadekar
- Baderommet i kjeller ble pusset opp i 2013
- Vaskerom og trimrom/hobbyrom
- Loftstue med sjøgløtt
- Boligen sokner til Smestad barneskole og Ris ungdomsskole

Velkommen til visning!

Parkering
Flott garasje på ca. 22 kvm. Oppført i leca og trevegger, med takstein på tak. Leddport, gangdør og støpt dekke. I tillegg er det biloppstillingsplass på steinlagt gårdsplass.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et fredelig, barnevennlig og etterspurt boligområde på Makrellbekken, Smestad i Oslo. Nabolaget er grønt og hyggelig, med hovedsakelig småhus og villabebyggelse.

Det er ca. 5 min å gå til Njårdhallen, en populær flerbrukshall med treningssenter, samt haller for ballspill, tennis, innebandy, håndball og turn. Det er også flere fotballbaner i nærområdet. Området har et meget godt idrettsmiljø i de nærliggende idrettslagene IL Heming, Ready, IL Try og Njård, som tilbyr et allsidig idrettstilbud med fine fasiliteter.

Ellers er det kort vei til Husebyskogen og videre til Mærradalen, et dalsøkk der naturen betegnes som flott og dramatisk. Mærradalsbekken går gjennom bunnen av dalen og bidrar til et rikt dyre- og fugleliv. Stien i denne flotte "vestkantjungelen" går langs Mærradalsbekken og fører til en trolsk og vakker naturopplevelse. Legg ellers gjerne turen til Holmenkollen eller Frognerparken.

En spasertur unna ligger Holmendammen med om kring liggende parkområde og promenade. Holmendammen har to brygger og er mye brukt av sportsfiskere. Det er gang- og sykkelvei til Bogstadvannet med mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter vinterstid. Her ligger også Bogstad gård med kafé og kulturaktiviteter, samt Oslo Golfklubb med en av de mest kompakte mesterskapsbanene i Norge.

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Coop Extra Makrellbekken ca. 4 min gåavstand fra boligen og Rema 1000 på Holmen. Det er ca. 8 min med bil til CC Vest som har et bredt utvalg av butikker. Miksen av kjedebutikker og selvstendige spesialforretninger fremstår som moderne og trendsettende i en avslappende atmosfære. Røa Torg er også bare en kort kjøretur eller noen få stopp med t-banen unna. På Røa Torg finnes det kjøpesenter, daglivarebutikk, bibliotek, baker og bad. Bakkekroen restaurant er i gangavstand fra eiendommen og kan også anbefales.

Området har et godt kollektivtilbud via T-bane. Nærmeste holdeplass er Makrellbekken T-bane som ligger kun 300 meter fra boligen. Med T-banen tar det ca. 9 min til Nationaltheateret. T-banen fra Makrellbekken har 8 avganger i timen på dagtid. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til Majorstuen, 9 min til Skøyen, 12 min til Oslo S og 41 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Smestad barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Ris ungdomsskole. Boligen sokner til disse to skolene.
Steinerskolen ligger også i området. Det finnes flere videregåendeskoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt
Eiet tomt, 533 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
For de som ankommer visningen i bil anbefales det å sette GPS til Bernhard Herres vei 46.

Skole/barnehage
Boligen sokner til Smestad barneskole og Ris ungdomsskole.

Flere private og offentlige barnehager i nærheten.

Byggemåte
Enebolig - Byggeår: 1932
Tretak tekket med takstein. Takrenner, nedløp og beslag er fra byggeåret.  Støpt grunnmur. Yttervegger i treverk med utvendig panelkledning. Tretak. Mønt himling i tilbygd del. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Karnappvindu i stue. Vinduer er av varierende alder. Malt ytterdør med glassfelt. Profilert tofløyet terrassedør med glassfelt. Malt ytterdør med glassfelt. Malt balkongdør med glassfelt. Balkong utenfor soverom i loftsetasje. Størrelse på ca 4 kvm. Treplatting utenfor 1. etasje. Størrelse på ca 60 kvm.

Primærrom
Primærrom: 214 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 214 kvm

Standard
Under kan du lese om de ulike rommene:

Hovedetasje:
Entré:
Hyggelig og innbydende entré med plass til ytterklær og sko. Pent, flislagt gulv med gulvvarme og lyse farger på overflater gir et godt førsteinntrykk av boligen. Direkte adkomst til praktisk gjestetoalett.

Gjestetoalett:
Separat WC som består av klosett, servant og gulvvarme.

Stue med utgang til hage:
Lys stue med god plass til sofagruppe, sofabord og underholdningsavdeling. Store vindusflater som slipper til rikelig med naturlig lys. Videre er det plass til stort spisebord med tilhørende spisestoler, perfekt for sosiale sammenkomster! Flott peis med innsats som er utmerket for sene høst- og vinterkvelder. Parkett på gulvet med gulvvarme.

Separat kjøkken med spiseplass:
Pent kjøkken fra Strai som består av profilerte trefronter og benkeplate i laminat med eikelist. Rikelig med skap- og benkeplass. Hvitevarene består av platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Kjøkkenet er også tilknyttet et praktisk kjølerom. Ventilator med mekanisk avtrekk over kokesone og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Downlights i himling og godt med stikkontakter sørger for at alt ligger til rette for matlagingen. Koselig gjennomgående peis birdrar til god varme i vinterhalvåret.

Plass til spisebord med spisestoler - her kan du nyte en hyggelig frokost.

Spisestue/stue:
Trivelig spisestue med plass til stort spisebord med tilhørende spisestoler. Deilig peisovn som fungerer godt som en ekstra varmekilde på kalde dager. Rommet har flere bruksmuligheter og kan enkelt innredes etter ønske.

Soverom:
Soverommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Gulvteppe, lyse farger på overflater og stor vindusflate. Soverommet er utsyrt med gulvvarme.

2. Etasje:

Stue:
Flott stue med store gulv-til-tak-vinduer som slipper inn masse naturlig lys. Det er god plass til sofagruppe, TV, piano, og mye mer. Stuen har pipeløp med mulighet for å sette inn peis/ovn

Hovedsoverom med utgang til balkong:
Hovedsoverommet er stort og har god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Pene garderobeskap med speilfronter, godt med oppbevaringsplass.

Tre romslige soverom:
Alle soverommene har plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Rommene har store vindusflater som sikrer godt med naturlig lysinnslipp, samt luftemuligheter.

Sov godt i Bernhard Herres vei 48!

Baderom:
Flislagt baderom som består av toalett, servant over innredning, speilskap på vegg, dusjhjørne og boblebadekar. Varme i gulv og god belysning.

Underetasje:
Lagerrom/trimrom/hobbyrom:
Praktisk lagerrom med god plass til oppbevaring. Rommet kan også benyttes som for eksempel treningsrom.

Baderom i underetasje:
Delikat baderom som består av dusjhjørne med svingbare glassdører, servant over innredning, speilskap på vegg og vegghengt toalett. Varme i gulv og downlights i himling. Baderommet ble pusset opp i 2013.

Vaskerom:
Vaskerommet er utstyrt med utslagskum, flislagt gulv, samt opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Følgende har fått TG2:
Taktekking:
Aldersrelatert slitasje.

Veggkonstruksjon:
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Forekomst av løs utvendig panel.

Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng og bordkledning.

Nedløp og beslag:
Det er stedvis noe slitasje på renner, nedløp og beslag. Det er ikke snøfangere. Om du må ha snøfangere på taket er avhengig av hva taket er tekket med og vinkelen på taket. Har du tak med glatt overflate, som takplater eller glatt takstein, må du ha snøfangere uansett. Har taket ru overflate, som takpapp, shingel eller ru takstein, må du ha snøfanger dersom takvinkele er 27 grader eller mer. Denne bygning har ru takstein som taktekking.

Vinduer:
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Karnappvindu i stue. Vinduer er av varierende alder. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Aldersrelatert slitasje. Noe justeringsbehov. Avflassing på beslag.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Overflater:
Stedvis noe sår/riper/hakk/sprekker/svell og bruksslitasje. Stedvis flisbom. Sprukket flis i entre. Lokale utbedringer/tiltak. Påregnelig med noe oppussing av overflater.

Etasjeskille/gulv mot grunn:
Betongdekke/trebjelkelag. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Rom under terreng:
Det er rom i kjeller som ligger mot terreng. Ingen mulighet for hulltaking. Synlige saltutslag og fuktmerker i kjeller. Årsak bør kartlegges. Det bemerkes begrenset inspeksjonsmulighet og erfaringsmessig anses innredet rom under terreng som en risikokonstruksjon grunnet høy skadefrekvens. På generelt grunnlag anbefales det jevnlig kontroll og det kan følgelig ikke garanteres mot skader skjult i konstruksjonen. Anbefales jevnlig kontroll og tiltak ifm. med evt. oppussing.

Innvendige trapper:
Innvendig tretrapp med åpne trinn mellom 1. etasje og loftsetasje. Bratt tretrapp mellom 1. etasje og kjeller. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i trappeløp. Slitte trapper. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Det bør gjøres lokale tiltak.

Loft bad (Overflater vegger og himling):
Bad fra 1994. Oppusset i 2001. Deler av arbeider på bad er utført i egenregi av tidligere eier.

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på våtrommet. Noe flisbom. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må våtrommet oppusses/moderniseres men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Loft bad (Overflater Gulv):
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på våtrommet. Noe flisbom.

Loft bad (Sluk, membran og tettesjikt):
Det er plastsluk og membran med ukjent utførelse. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Loft bad (ventilasjon):
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Kjeller bad:
Bad oppusset i 2013. Deler av arbeider på bad er utført i egenregi av tidligere eier. Usikkert ved. oppbygning, tilslutninger og membranløsninger. Påregnelig med oppussing/modernisering av baderommet etterhvert.

Kjeller bad (Overflater vegger og himling):
Fliselagte veggoverflater og malte plater i tak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på våtrommet. Noe tagging på fliselagte overflater. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må bad oppusses/moderniseres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Kjeller bad (Sluk, membran og tettesjikt):
Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må gjøres nærmere undersøkelser.

Kjeller bad (Sanitærutstyr og innredning):
Vegghengt-toalett, servant og dusj med glassdører. Speil og servantskap. Det mangler lekkasjesikring fra innebygget sisterne. Det må foretaes lokal utbedring.

Kjøkken (Overflater og innredning):
Generell bruksslitasje. Lokale utbedringer/tilatk.

Toalettrom i 1. etasje:
Manglende separat avtrekk fra rommet. Kun lufteventil i vinduet. Lokale utbedringer/tiltak.

Kjølerom:
Eldre kjølerom med ukjent utførelse. Kontroll av rommet og evt. tiltak må påregnes.

Tekniske installasjoner:
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Kondens ved stoppekran, bak luke.

Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson. Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene.

Avløpsrør:
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson.

Varmtvannstank:
198 l varmtvannsbereder i kjeller, fra 1993. Oversteget antatt levetid. Påregnelig med utskiftning.

Elektrisk anlegg:
Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

Grunnmur og fundamenter:
Grunnmur i støpte konstruksjoner. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Lokal utbedring må utføres.

Forstøtningsmurer:
Utvendig støttemur/forstøtningsmur. Konstruksjonene har skjevheter. Lokal utbedring må utføres.

Drenering:
Eier opplyser at det ble lagt noe ny drenering i 1998. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

Forstøtningsmurer:
Utvendig støttemur/forstøtningsmur. Konstruksjonene har skjevheter. Lokal utbedring må utføres.

Terrengforhold:
Varierende terrengforhold. Generell anbefaling for utvendig terreng; Det er viktig at terrenget heller riktig i områder ved grunnmuren, nemlig at det er tilfredsstillende helningsgrad ut fra ringmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødvendige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca. 3 meter være god helning vekk fra bygningens grunnmur. Lokale terrengtilpasninger.

Utvendige vann- og avløpsledninger:
Kommunalt vann. Privat stikkledning antatt fra byggeåret. Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til påkoblingspunkt. Kommunalt avløp. Privat stikkledning antatt fra byggeåret. Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til påkoblingspunkt. Det bemerkes at bunnledninger og deres plasseringer av den årsak er følgelig ikke kontrollert. TG vurderes ut ifra normal forventet brukstid. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige
avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Kontroll og evt. lokale tiltak.

Følgende har fått TG3:
Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

Pipe og ildsted:
Uttaket i loftstue er ikke tilkoblet, og bør plugges permanent dersom ovn ikke skal monteres. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passer på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Kjeller bad (overflater):
Fliselagte gulvoverflater. Elektriske varmekabler. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Gjelder evt. lekkasjevann fra andre installasjoner på badet. Det er lokalt fall i dusjsone.

Kjeller vaskerom:
Vaskerom med utslagskum og opplegg til vaskemaskin. Vaskerommet er ikke oppbygd som våtrom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er kalt vaskerom og ikke oppbygd som våtrom. åtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone,
sluk m.m. må dokumenteres. Rommet er i daglig bruk, som vaskerom.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for eiendommen, datert 17.11.1998. Det foreligger ferdigattest for utbygging av loftsstuen per 05.02.2024.

Huset er i samsvar med opprinnelige byggetegninger fra tiltaket som nevnt over. Dog så er deler av huset en del av en tidligere portnerbolig som i sin tid er skilt ut fra 32/221 som hovedsak. Denne eiendommen ble igjen opprettet i 1929 fra 32/3.

Ut i fra historiske flyfoto/kart kan bygget stamme fra rundt da. Mest sannsynlig har huset hatt adresse SØRKEDALSVEIEN fra gammelt av. Gjort manuelle søk på SØRKEDALSVEIEN med byggår 1929,1930, 1931 uten hell. Også sjekket flere av opprinnelige, var sammenslåtte og utskilte matrikler knyttet til 32/3, 32/221 og 32/892.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Eneboligen er elektrisk oppvarmet, supplert med peis i hovedstuen og peis som er gjennomgående mellom stue og kjøkken. Det er varmekabler i den største stuen, soverommet, entré og WC i 1. etg. Tilsvarende er det varmekabler i vaskerom og bad i kjeller, samt bad i 2. etg.

Tidligere eier har opplyst at strømforbruket i 2022 var ca. 16 500 kWt.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 41 155,40,- per 2024.

Spesifikasjon av kommunale avgifter og eiendomsskatt:
Vann- og avløpsgebyr: Kr. 13 520,08,-
Feie- og tilsynsgebyr: Kr. 340,-
Renovasjonsgebyr: Kr. 10 575,32,-
Eiendomsskatt: Kr. 16 720,-
Totale avgifter: Kr. 41 155,40,-

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Forfall og terminer for kommunale avgifter og eiendomsskatt:
1. termin forfaller 25. mars
2. termin forfaller 25. mai
3. termin forfaller 25. august
4. termin forfaller 25. oktober

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til kr. 16 720,- per 2024.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 4 461 987,- Som sekundærbolig Kr. 13 227 775,-

Tekniske installasjoner
Mobilt bredbånd kan følge med om ønskelig.

Diverse
Alle hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Ring 3 mellom Holmenveien og Dalsveien / Munkengveien - Etablering av kollektivfelt og sykkelvei med fortau
Saksnummer: 201701099 - Reguleringssak               
Mottatt sak: 20.01.2017

Statens vegvesen foreslår å omregulere Ring 3 mellom Holmenveien og Dalsveien/Munkengveien fra byggeområde bolig og gang- sykkelveg til samferdselsanlegg og
teknisk infrastruktur (kjøreveg, gang-/ sykkelveg). Hensikten er å legge til rette for miljøvennlig transport ved å etablere nytt kollektivfelt og ny sykkelveg med fortau. Dette
prosjektet er et av flere langs Ring 3. Et mål er å øke sykkelandelen i Oslo. Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget.

For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201701099

Opphevelse av reguleringsplan for «Ny Sørkedalsvei» delplan 5 - Stasjonsveien - Makrellbekken - Fortsettelse av sak 200411517
Saksnummer: 201802346 - Reguleringssak. Mottatt sak: 14.02.2018

For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201802346

Området er regulert til boligformål etter reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Reguleringsplanen er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommen.

Oslo kommune skriver om revisjonen: "Den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Videre skal småhusområdenes karakter og kvaliteter bevares, det skal legges til rette for mer klimavennlige utbygginger, og vi skal forsøke å forenkle planen for å kunne gjøre kommende byggesaker enklere og billigere å gjennomføre. Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene."

Tiltaksforbudet skal sikre at verdiene som revisjon av planen skal søke å bevare ikke går tapt i løpet av tiden frem til en revidert plan blir gjeldende.

Du kan lese mer om revisjon av planen og hvilken betydning det kan ha for eiendommen her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Ta kontakt med din EIE eiendomsmegler for mer informasjon.

Bernhard Herres vei 48 C - Utskifting av pipe
Saksnummer: 202318624 - Byggesak. Mottatt sak: 22.12.2023
Status: Mottatt søknad

Tiltaket består av å fjerne gammel Selkirk pipe og ertsatte med Nordpeis helisolert stålpipe.

For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202318624

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 14 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 361 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 362 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 15 352 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 15 367 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av kommunale avgifter (Kr.125)
Tilstandsrapport (Kr.13 700)
Løfte annonse finn.no (Kr.3 500)
Foto (Kr.6 900)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Markedspakke 1 (Kr.16 700)
Visningshonorar (Kr.12 000)
Situasjonskart (Kr.65)
Styling (Kr.33 750)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Provisjon (Kr.101 150)
Totalt kr. (Kr.205 290)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
125-23-0003

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hegdehaugen Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 931569082
Hegdehaugsveien 24
0352 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Salgsleder Sebastian Andresen

Saksbehandlere
Sebastian Andresen
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Salgsleder
Mob: 45 45 75 93 / E-post: sea@eie.no

Christopher Jørgensen
Daglig leder / Eiendomsmegler
Mob: 90 96 08 36
[/ E-post: cj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bernhard Herres vei 48
For mer om objektet
Bernhard Herres vei 48

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: