Bilde 1 av Bjørnerabben 27BBilde 2 av Bjørnerabben 27B
Digital salgsoppgave
Bjørnerabben 27B

0383 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Meget lekker og unik enebolig, ferdigstilt 2024 | Solrik uteplass | To garasjer | Attraktivt og barnevennlig i blindvei
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
168 m²
Bruksareal (BRA)
201 m²
Kommunale avgifter
kr 920 / Mnd
Prisantydning
kr 15 900 000
Omkostninger
kr 85 450
Totalpris
kr 15 985 450
Byggeår
2024
Tomt
Fellestomt 892 m²
Oppdragsnummer
50240013
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
Prisantydningkr 15 900 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 75 000,-
  
Totalpris kr 15 985 450
Eiendom
Bjørnerabben 27B, 0383 Oslo

Matrikkel
Gnr. 10 Bnr. 640 Snr. 2 i Oslo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 201 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 168 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 0 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 33 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 14 kvm

Garasjen er 16 m², men skillevegg mot boligen utgjør i tillegg 1 m². Derfor er arealet oppgitt til 17 kvm BRA-e (+16 kvm frittstående garasje=33 kvm BRA-e).

Bodene er overflatebehandlet lik kjellerstuen, Boden under garasjen står i direkte forbindelse med kjellerstuen via trapp med tre trinn. Boden utgjør 12 m² inkl. skillevegg mot kjellerstuen. Det er nivåforskjeller i kjelleretasjen og 2. etasje (3-4 trinn).

Antall soverom
4

Byggeår
2024

Tomt
Fellestomt 892 kvm

Prisantydning
15 900 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Rune Mannsåker Takstdato: 24.01.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 15 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 75 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 76 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 15 976 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 15 985 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 11 039 pr. år Oppgitte kommunale avgifter er foreløpig et estimat fra kommunen. Det tas forbehold om endringer. Kommunale avgifter skrives ut samlet for sameiet og er på kr 22 078 (fordelt iht. eierbrøk 1/2).

Eier
Myrerveien 31 AS v. Eirik Asp

Beskrivelse
Bjørnerabben 27B er en fantastisk, nybygd enebolig med moderne og eksklusivt preg. Herlig familiebolig med en rekke gode kvaliteter og skjermet, attraktiv og barnevennlig beliggenhet. Flytt rett inn i et flott hjem, bygget etter nyeste byggestandarder og tekniske krav!


Høydepunkter:
  • Flott arkitekttegnet hus med skjermet beliggenhet
  • Ubebodd og innflytningsklart
  • Solrik uteplass med adkomst fra kjøkken/stue
  • Energieffektivt hus
  • Dokumentavgift av andel tomteverdi
  • Huset har en gjennomført og moderne planløsning
  • To garasjeplasser, tilrettelagt for elbilladere i begge
  • Lekker, møbelsnekret kjøkkeninnredning med hvitevarer fra Siemens
  • Solid en-stavs herdet tregulv
  • Eksklusive trapper i heltre eik
  • Lekre bad og vaskerom med fliser fra anerkjente italienske leverandører
  • Stort lagringsloft
  • Egen inngang til underetasje

Parkering
To garasjeplasser medfølger, én garasje integrert i huskroppen og én frittstående garasje. Det er tilrettelagt for elbilladere i begge garasjer.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et stille og rolig område på Ullern/Bjørnsletta. Etablert boligstrøk på grensen mellom Oslo og Bærum,  tett på den idylliske Lysakerelven.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra Lysehagan som ligger rett ca. 500 meter fra boligen. Litt lenger unna finner du Coop Prix Lilleakerveien som også tilbyr post i butikk. Ønsker man ytterligere servicetilbud har CC Vest, samt Røa Senter et godt utvalg med sine butikker og servicetilbud. Oslo sentrum ligger for øvrig godt innen rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil, samt Oslos sykkelveinett i umiddelbar nærhet.

Beliggenheten er kort sagt optimal for deg som ønsker trivelige og grønne boomgivelser, men fremdeles nærhet til byen.

Tomt
Fellestomt, 892 kvm

Eier har iht. vedtektene disposisjons- og råderett over angitt tomteareal (se vedtekter). En vedtektsfestet eksklusiv bruksrett til fellesareal er begrenset til 30 år fra vedtekts festing jf. eierseksjonsloven § 25.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i Finn-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Eiendommen ligger i et område med godt utvalg av skoler og barnehager. Boligen sogner til Lysejordet skole, samtidig ligger Lilleaker skole heller ikke langt unna. Montessoriskolen Lyse også innenfor en avstand på 1,5km. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Øraker og Bjørnsletta, som for øvrig er en barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Gangavstand til off. komm. med t-bane fra Bjørnsletta T-banestasjon som tar deg til Majorstuen på rett over 10 minutter. Majorstuen fungerer som et kollektivt knutepunkt og herfra kan du ta deg videre til de fleste steder av byen.

Kort vei til bussforbindelser som 13B og 42, linje 42 har også nattbuss.

15 minutters gange til Øraker trikkestopp med linje 13.

Fritidstilbud
For den aktive er det gode muligheter for aktivitet og rekreasjon i området. På Ullern idrettsanlegg finner man flott kunstgress hele sommeren. Eiendommen grenser til Lysakerelven hvor det går en trivelig tursti i flotte omgivelser. Elven innbyr til gode turmuligheter sommer så vel som vinterstid, og selvsagt til spennende oppdagelsesturer for små og store.

Populære Mærradalen, ligger heller ikke langt unna, med flotte turområder. På vinterstid kan man gå på ski via Mærradalen opp til Bogstad og videre inn i marka. På sommerstid er det bademuligheter på Sollerudstranda, Bygdøy, Kalvøya og Kadettangen. Langs fjorden er det også spennende båtliv.

For sport og idrett er det kort vei til Ullern idrettsanlegg og Øraker idrettshall. På Ullernbanen er det lagt kjøleelementer i bakken for lang bandy-sesong, og skøytebanen er åpen for alle når det ikke er treninger. Det er her barna treffes i helgene. Det er også kunstgressbane og fotballtreninger hele året. Det er bygget en ny flerbrukshall på Ullernbanen med gode idrettstilbud. På Øraker er det basket og håndball. På Røa ligger Sats/Røa Bad med treningssenter og svømmehall. Sats treningssenter også ved CC Vest.

Inneholder
Kjeller:
Stue, bad, vaskerom/bad og to boder.

1. etasje:
Hall, toalettrom, kjøkken, stue og garasje.

2. etasje:
Trapperom, gang, to bad, fire soverom og stue/kontor.

Loft:
Lagringsloft.

Garasje:
Frittstående garasje.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Rune Mannsåker:

Nyoppført bolig av bra standard. Byggearbeidene er utført av Traust Bygg AS og RK Bygg Oslo AS.

Grunn og fundamenter:
Fjell i grunnen. Det er nytt drenssystem rundt huset. Knasteplast og klemlist montert. Kjellerdekke i støpt betong. Grunnmur i betong isolert med xps på begge sider og innvendig bindingsverk med 100 mm mineralull (system fra Grunnmur AS) Grunnarbeidene arbeidene er utført av Brevik AS

Yttervegger:
Yttervegger av isolert bindingsverk kledd med stående trepanel.

Takkonstruksjoner:
Saltak av trekonstruksjoner. Taktekkingen er av betongtakstein. Snøfangere er montert. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål.

Gulvsystemer:
Støpt betongdekke i underetasjen. Isolert trebjelkelag i etasjeskillerene.

Dører og vinduer:
Bygningen har malte trevinduer med 3-lags isolerglass. Det er to stk. ytterdører i 1. etasje i trekarmer med to-lags isolerglass. I kjelleren er det en isolert ytterdør med glassfelt.


For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Kjøkken
Lekkert kjøkken med glatte fronter og steinkompositt benkeplater med underlimt oppvaskkum. Det medfølger integrerte hvitevarer fra kvalitetsmerket Siemens. Disse inkluderer stekeovn, induksjonstopp, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Det er også Siemens kjøkkenventilator med avtrekk ut av bygget. Praktisk utformet kjøkken med bl.a. grytekaruseller i hjørneskapene.

Bad og toalett
Bad 2. etasje:
Badet har støpt gulv med varmekabler og det er lagt toppmembran (banemembran) og deretter fliser. Vegger består av OSB, våtromsplater, Mapei mapeguard foliemembran og fliser og/eller våtromssparkel/malte flater. Det er flislagte vegger og himlingsflate med malte plater med downlights. Innredning består av servantskap med to store oppbevaringsskuffer og ovenpåliggende natursteinplate og servant, speil med belysning, veggmontert toalett og badekar med dusjløsning.

Bad 2. etasje - ved hovedsoverom:
Støpt gulv med varmekabler, deretter toppmembran (banemembran) og fliser. Vegger har malte plater og fliser i dusjsonen. Innvendig skråtak med malte plater. Gulvet er flislagt og det er mosaikkfliser i dusjnisjen. Baderomsinnredningen består av veggmontert toalett, innredning med to skuffer, steinplate og servant, speil med lys og veggmontert dusj i nisje med skyvedørsfelt.

Bad kjeller:
Rommet har flislagt gulv med mosaikkfliser i dusjsonen og elektriske varmekabler. Innredning i rommet består av veggmontert wc, servantskap med heldekkende servant, speilskap med lys og veggmontert dusj i nisje med skyvedørsfelt. Det er i tillegg opplegg til vaskemaskin.

Vaskerom/bad kjeller:
Flislagt gulv med mosaikkfliser i dusjnisjen og elektriske varmekabler. Dusjdørene har slepelister og bør vendes inn i dusjen når dusjen ikke er i bruke for å sikre at eventuelt lekkasjevann kan renne til sluket. Rommet har veggmontert toalett, veggmontert dusj i nisje med to vendbare dører, farget glatt innredning og eikelaminat benkeplate med nedfelt stålkum. Det er også opplegg til vaskemaskin.

På alle bad og bad/vaskerom i kjeller er det støpt gulv med varmekabler og underliggende Mapei mapeguard foliemembran. Vegger består av OSB, våtromsplater, Mapei mapeguard foliemembran og fliser og/eller våtromssparkel. Flisarbeider utført av RK Bygg Oslo AS v/ Robert Kupiec. Rørlegger-, tømrer- og elektrikerarbeider er ansvarsbelagt av godkjente foretak.

Toalettrom 1. etasje:
Toalettrom med flislagt gulv og malte plater på vegger og innvendig tak. Sanitærutstyr består av servant, speil med lys og vegghengt toalett.

Overflater
En-stavs herdet tregulv. Storformat fliser i hallen.
Sparklete og malte gipsplater på innvendige tak og vegger. Det er utstrakt bruk av downlights.

Teknisk/VVS
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er rørskap i vaskerommet, i badet i kjelleren, i gangen i 2. etasje og i kontor/stue i 2. etasje. Det er avløpsrør av plast i kjøkkenbenken og fra sanitærutstyret. Rørlegger for bygget har vært firmaet Karlsen VVS, v/ Svein Bjørn Karlsen.

Boligen har balansert ventilasjon. Ventilasjonsaggregatet er plassert på loftet.

OSO varmtvannsbereder på ca. 300 liter plassert i vaskerommet.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 31.01.2024 som omhandler enebolig.

Bodrom i underetasjen var på befaringsdagen innredet med seng. Det er vindu i rommet.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med jordfeilautomater automatsikringer i boden ved siden av vaskerommet, og i bodrommet i kjelleren.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Energikarakter B gjør at boligen kvalifiserer til grønt boliglån. Konferer med din bank.

Kommunale avgifter
Kr. 11 039 pr. år Oppgitte kommunale avgifter er foreløpig et estimat fra kommunen. Det tas forbehold om endringer. Kommunale avgifter skrives ut samlet for sameiet og er på kr 22 078 (fordelt iht. eierbrøk 1/2).
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2024 er 2,8 promille (for boliger og fritidsboliger) av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Boligen er nettopp ferdigstilt og det er følgelig ikke skrevet ut eiendomsskatt for boligen (eiendomsskatt utskrives 1. mars). For å gi et bilde av eiendomsskatten viser vi til Oslo kommunes beregninger:

Boligverdi (boligverdi er tilnærmet lik boligens markedsverdi): kr 20 000 000 = Eiendomsskattegrunnlag: kr 14 000 000 = Eiendomsskatt: kr 26 040

Boligverdi (boligverdi er tilnærmet lik boligens markedsverdi): kr 15 000 000 = Eiendomsskattegrunnlag: kr 10 500 000 = Eiendomsskatt: kr 16 240

Det gjøres oppmerksom på at det er boligverdien fra Skatteetaten som er gjeldende for beregning av eiendomsskatt.

Faste løpende kostnader
Kjøper må påregne strømkostnader og kostnader til hus- og innboforsikring.

I tillegg må kjøper påregne kostnader til kabel-tv og internett samt vedlikehold/service av avløpspumpe.

Hver seksjon må dekke utgifter som kommunale avgifter, renovasjon, vann- og avløpsavgifter, felles strøm til fellesarealer, samt drift av sameie mv.

Eventuelt kan sameiet bli enige om å innbetale månedlige fellesutgifter som skal dekke sameiets driftsutgifter. Fellesutgiftenes størrelse vil avhenge av ytelsene sameiet rekvirerer. Fellesutgiftene fordeles i henhold til sameiets vedtekter, som i utgangspunktet angir lik fordeling mellom enhetene. Det blir opp til nye eiere å eventuelt etablere en fordeling av felleskostnader i det fremtidige sameiet.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring Polisenummer: SP4360273.1.1

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Sameie
Sameie: Sameiet Bjørnerabben 27 A Og B

Vedtekter
Det er utarbeidet utkast til vedtekter for sameiet som ligger i vedlegg til salgsoppgaven. Det forutsettes at dokumentene aksepteres som grunnlag for handelen. Eventuelle ønskede endringer kan skje i henhold til vedtektene på senere årsmøter.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
| Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig. |
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. I dette tilfellet er boligen ferdigstilt. Fordelen med å kjøpe etter ferdigstillelse er at du kan se og oppleve boligen før du kjøper den, og du vil ha muligheten til å flytte inn raskt.

| Lavere omkostninger og høy trygghet |
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at selger stiller § 12 garanti som varer i 5 år etter overtakelse. I tillegg er omkostningsbeløpet betraktelig lavere, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

| Lavere driftskostnader/fellesutgifter |
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligen er oppført etter de nyeste byggestandarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

Radonmåling
Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger. Radonduk med radonbrønn under hele kjelleretasjen levert av Radonmannen AS

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tinglyste servitutter:
1954/14581-1/105  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 10.11.1954 
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter mv.
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-10/640
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/15870-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 15.11.1967 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garasje
Overført fra: 0301-10/640
Gjelder denne registerenheten med flere

2023/815945-1/200  Seksjonering tinglyst 01.08.2023 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/2

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål og ligger innenfor småhusplanen. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Bystyret har vedtatt ny småhusplan, men den er ikke rettskraftig enda. Eiendommer omfattet av den nye småhusplanen har derfor fortsatt et gjeldende midlertidig forbud mot tiltak (MFT). Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 15 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 75 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 76 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 15 976 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 15 985 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke (Kr.6 436)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (Kr.100 000)
Markedspakke (Kr.7 750)
Finn.no BLINK (Kr.6 750)
Look (Kr.3 500)
Totalt kr. (Kr.131 936)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-24-0013

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Org. nr: 945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bjørnerabben 27B
For mer om objektet
Bjørnerabben 27B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: