Bilde 1 av Hovseterveien 50 BBilde 2 av Hovseterveien 50 B
Digital salgsoppgave
Hovseterveien 50 B

0768 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og delikat 4-roms leilighet med sydvendt balkong | Garasjeplass m/ elbillader | Stille, rolig og populært område
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
96 m²
Bruksareal (BRA)
102 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
6 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
10 m²
Fellesutgifter
kr 5 622 / Mnd
Prisantydning
kr 6 500 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 306 000
Totalpris
kr 6 823 431
Fellesformue
kr 69 798
Byggeår
1973
Tomt
Fellestomt 10750 m²
Oppdragsnummer
50240034
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
Prisantydningkr 6 500 000,-
Fellesgjeldkr 306 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 981,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 6 823 431
Eiendom
Hovseterveien 50 B, 0768 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 120 Orgnr. 950446064 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 102 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 96 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 6 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 10 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1973

Tomt
Fellestomt 10750 kvm

Prisantydning
6 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: John O. Ljungblom Takstdato: 27.02.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 306 000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.02.24
Andel fellesformue: kr. 69 798,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 6 500 000,- (Prisantydning)
kr 306 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 806 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 815 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 823 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 622,- pr. mnd.

Herav:
Felleskostnader: 5 394,-
Garasje 228,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.

Det er vedtatt en økning av felleskostnadene på 7% f.o.m 01.07.2024. Etter økningen i juli, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 5 999,-.

Borettslaget har planer om oppgradering/renovering av balkonger. Det er ikke fremmet forslag til vedtak (eventuelt vedtak krever 2/3 oppslutning på generalforsamling). Det er lagt frem to ulike alternativer, og det vil også være mulig med innglassing. Spekulasjon på månedlig kostnadsøkning med dagens rente: alternativ 1: kr 1 525, alternativ 2: kr 1 844-1 953.

Felleskostnad inkluderer
Internett og kabel-tv, trappevask, garasje, vaktmestertjenester, brøyting, drift og vedlikehold av fellesarealer og eiendom, felles bygningsforsikring, renter og avdrag fellesgjeld m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Juwita Remvik Steffen Remvik

Beskrivelse
  • Gjennomgående 4-roms leilighet
  • Sydvendt balkong
  • Praktisk og moderne planløsning
  • Romslig stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning
  • Garasjeplass m/ elbillader i felles garasjeanlegg under bygget
  • Gjennomgående leilighet med gode lysforhold
  • Vinduer og balkongskyvedør fra 2007 og 2015
  • Stille og rolig nabolag
  • Veldriftede Meklenborg borettslag med flere tilbud til beboerne som bl.a. inkluderer trimrom, bordtennis- og snekkerrom m.m.

Velkommen til en leilighet beliggende i et hyggelig område i bydel Vestre Aker.

Her har man nærhet til marka og samtidig kort vei til sentrum med bil eller kollektivtrafikk. Hyggelig og rolig med flotte parkmessige fellesarealer, felles grillplass og grønne omgivelser med bilfrie interne veier og flere beboertilbud.

Parkering
Det medfølger disposisjonsrett til parkeringsplass i lukket felles garasjeanlegg.

Borettslaget har også flere gjesteparkeringsplasser utendørs hvor besøkende kan parkere i inntil tre døgn. Det er mulig å få parkeringstillatelse til gjester utover tre døgn.

Borettslaget har tegnet avtale med Aneo (tidligere Ohmia Charging) for ladeanlegg for elbiler.  Den eksterne tilbyderen har tatt hele investeringen med ny infrastruktur og tilbyr de andelseierne som ønsker å kunne lade elbil, et abonnement for dette. Ønsker man lading bestiller man ladeabonnement på Aneo sine nettsider.

Beliggenhet
Flotte tur - og treningsmuligheter i nærområdet:
I umiddelbar nærhet vil du finne Mærradalen; fine turstier om sommeren og preparerte løyper om vinteren som fører opp til marka. Gang- og sykkelvei til Bogstad med blant annet Bogstadvannet med parkeringsmuligheter ikke langt fra badevannet. Her finner man en sandstrand med gressletter, badebrygger, toaletter og sykkelparkering. Flott skøytebane på vinterstid. På Bogstad gård er det aktiviteter for barn og café. Golfbaner på Bogstad, Haga og Grini. En liten biltur unna ligger Tryvann/ Wyllerløypa vinter -og sommerpark som har blitt betydelig oppgradert de senere år. Kort vei til treningssentre med SATS Njårdhallen og EVO på Røa. SATS Røa bad åpnet i 2015 med aktiviteter for både barn og voksne: treningsrom, barnebasseng, vannsklie, svømmebasseng på 25 meter og egen velværeavdeling. Her har man nærhet til marka og samtidig kort vei til sentrum med bil eller kollektivtrafikk.

Gjesterom:
Borettslaget har 2 gjesterom med 4 sengeplasser i hver til utleie for beboerne. Gjesterommene ligger i 46 A og 52A. Leiepris for gjesterom er kr. 100.- for første døgn, og kr. 50,- pr. påfølgende døgn. Man kan leie maksimalt 5 døgn pr. leieperiode. Sengetøy må medtas og gjesterommet og tilhørende bad må rengjøres av leietaker etter bruk.

Gjesteleilighet:
Gjesteleiligheten ligger i Hovseterveien 52A. Leiligheten er en ettromsleilighet med åpen kjøkkenløsning og bad. Det er soveplass til maks 6 personer (dobbeltseng, køyeseng og sovesofa).  Leiligheten er utstyrt med dyner og puter, men leietaker må selv holde sengetøy, håndklær osv. Leietaker vasker selv etter bruk. Det vil være mulig å bestille vask til kr 1000,-. Vask må bestilles på forhånd. Leiepris for gjesteleiligheten er kr. 500,- for første døgn og kr. 300,- for påfølgende døgn.

Selskapslokale:
Meklenborg borettslag har flotte selskapslokaler med stor og liten spisesal, salong og stort velutstyrt kjøkken. Lokalene ligger i nr. 52, med inngang ved siden av 52 B, og har dekketøy til minst 40 gjester. Leie for lokalet er kr. 400,- pr. døgn.

Trimrom:
Borettslaget har også tilbud til alle beboerne i form av et flott og nylig oppgradert trimrom. Trimrommet er gratis å bruke for beboerne.

Et godt utvalg av butikk - og servicetilbud:
Røa senter ligger kun 5 minutters gange fra leiligheten, med blant annet apotek, vinmonopol, post i butikk, matvarebutikk, frisør, blomsterforretning, m.m. I tillegg flere caféer, bakerier, samt sushirestaurant.

På Røa er det også tannlege, fysioterapeut, kiropraktor, bibliotek og osteopat. Umiddelbar nærhet til Hovseter Torg der det er Frukt- og grønthandel og en Rema 1000 butikk. På Huseby, rett ved Hovseter T-banestasjon vil du blant annet finne et legesenter og Coop Extra med post i butikk. Det er også kort vei til CC-Vest, Eiksmarka og Østerås.

Bebyggelse
Et meget hyggelig og rolig borettslag:
Meklenborg borettslag fremstår som et hyggelig borettslag, hvor det er lagt vekt på trivelige fellesområder. Det er opparbeidet fine utendørs oppholdsarealer både for barn og voksne. Blant annet er det etablert flere lekeplasser med lekeapparater og sandkasser. Boligene ligger i et såkalt "bilfritt område". Det vil si at bare nødvendig kjøring er tillatt inne på området. Alle innkjøringene til garasjene ligger på utsiden av området. Borettslaget har en rekke gode tilbud til sine andelseiere, bl.a. felles trimrom, bordtennis- og snekkerrom som kan benyttes kostnadsfritt av beboerne. I tillegg selskapsrom og gjesterom med eget bad til leie for beboerne. Selskapslokalene er nyoppussede og fremstår som trivelige og innbydende. Mer informasjon kan du finne på borettslagets hjemmeside: www.meklenborg.no.

Tomt
Fellestomt, 10750 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i Finn-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Det er skoler i alle trinn i området med Huseby barneskole, Hovseter ungdomsskole og Persbråten videregående skole, samt Steinerskolen. Til Huseby skole er det bilfri skolevei gjennom Mærradalen. Det er også flere kommunale og private barnehager, blant annet Meklenborg, Hamborg, Vestjordet og Hov barnehage.

Offentlig kommunikasjon
I nærområdet er det gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss. Hovseter t-bane stasjon ligger ca. 5-6 minutter unna, hvor linje 2 Østerås/Ellingsrudåsen tar deg til blant annet Nationaltheatret på ca. 11 min.

Det er også få minutters gange til bussforbindelser fra Landingsveien (linje 46). Nattbuss og flybuss ved Huseby skole.

Fritidstilbud
I umiddelbar nærhet vil du finne Mærradalen; fine turstier om sommeren og preparerte løyper om vinteren som fører opp til marka. Gang- og sykkelvei til Bogstad med blant annet Bogstadvannet med parkeringsmuligheter ikke langt fra badevannet. Her finner man en sandstrand med gressletter, badebrygger, toaletter og sykkelparkering. Flott skøytebane på vinterstid. På Bogstad gård er det aktiviteter for barn og café. Golfbaner på Bogstad, Haga og Grini. En liten biltur unna ligger Tryvann/ Wyllerløypa vinter -og sommerpark som har blitt betydelig oppgradert de senere år. Kort vei til treningssentre med SATS Njårdhallen og EVO på Røa. Sats/Røa bad åpnet i 2015 med aktiviteter for både barn og voksne: treningsrom, barnebasseng, vannsklie, svømmebasseng på 25 meter og egen velværeavdeling.

Inneholder
Leiligheten består av entré, gang, tre soverom, bod, bad, rom benyttet som vaskerom, toalettrom, åpen kjøkkenløsning mot spisestue/stue.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig John O. Ljungblom v/ Anticimex:

Grunn og fundamenter:
Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger teglstein/murkonstruksjoner.

Yttervegger:
Yttervegger av steindekkede betongplater.

Takkonstruksjoner:
Tak av betongkonstruksjoner tekket med papp/membran.

Gulvsystemer:
Etasjeskillere av betongkonstruksjoner.

Dører og vinduer:
Balkongskyvedør og vinduer på stue med to-lags glass og karmer/rammer av treverk utvendig kledd med metall fra 2007. Vinduer på soverommene med to-lags glass og karmer/rammer av treverk utvendig kledd med metall fra 2015. Brann- og lydklassifisert entrédør fra 2016.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
Leiligheten disponerer en uisolert bod på 2,79m2 (BRA-e) i utvendig bodbygg med adkomst fra felles asfaltert internvei og bod på 2,54m2 (BRA-e) med tilkomst fra felles bodområde i kjeller, adkomst via innvendig trapperom. Medfølgende boder som er angitt som BRA-e ligger på/i fellesareal.

Kjøkken
Fint kjøkken i åpen løsning mot spisestue/stue. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplater av laminat med nedfelt oppvaskkum. Godt med benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Det medfølger integrerte hvitevarer som inkluderer kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin under benk og nedfelt induksjonsplatetopp. Ventilator i overskap.

Bad, toalett og vaskerom
Bad:
Bad vurdert til å være i hovedsak fra eldre ukjent årstall oppgradert i senere tid med ny innredning. Badet har flislagt gulv med gulvvarme, flislagte og pussede malte vegger, samt himling med slett malt flate og taklampe. Innredning består av vegghengt servantskap med skuffer og ovenpåliggende servant, speilskap på vegg over servant og innmurt badekar med dusjvegg av glass.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes for å gjøre rommet fukt og lekkasjesikkert.

Vaskerom:
Rom benyttet som vaskerom vurdert til å være i hovedsak fra byggeår oppgradert med nye overflater ved senere tid. Rommet har flislagt gulv, malte slette vegger og himling med slett malt flate og taklampe. Vaskerommet er innredet med vegghengt utslagsvask. og det er opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2015 plassert i hjørne.

Det er montert automatisk lekkasjestopper. Rommet er ikke bygget som et våtrom etter dagens byggetekniske forskrifter da det blant annet ikke har sluk og heller ikke er vurdert til å ha tettesjikt på vegger og gulv. Det er utført hulltaking og fuktmåling i tilstøtende rom på kjøkken bak utslagsvask. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.

Toalett:
Toalettrom vurdert til å være i hovedsak fra byggeår oppgradert med nye overflater ved senere ukjent tid. Rommet har flislagt gulv, malte slette vegger, himling med slett malt flate. Innredning består av vegghengt servantskap med dører og ovenpåliggende servant, speil med overlys på vegg over servant og gulvstående toalett.

Overflater
Gulvflater belagt med parkett, laminatgulv og fliser. Veggflater med slette malte flater. Himlingsflater med slette malte flater.

Teknisk/VVS
Vannrør av typen rør-i-rør, forkrommet utenpåliggende kobber og kobber. Avløpsrør av plast tilkoblet avløpsrør av jern/soil i bygningen. Stakeluke er ikke lokalisert. Stoppekran for kaldtvann plassert i underskap på kjøkken mot rom benyttet som vaskerom. Stoppekran for varmtvann plassert på vannrør ved rom benyttet som vaskerom. Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2015 plassert på rom benyttet som vaskerom. Lekkasjestopper på rom benyttet som vaskerom.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 26.09.1973 som omhandler boligblokk m/ garasjer+boder.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 03.07.1971. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg i felles trappegang.

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Ukjent
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Ja
Forekommer det at sikringer løses ut: Ja, noen ganger
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Ja, men disse feilene er rettet opp. Rapport og samsvarserklæringer finnes på rettede mangler
Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja

Det er fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget, datert 19.4.2016, 10.5.2017 og 4.9.2017, samsvarserklæringene gjelder:
  • El-arbeider i forbindelse med utbedring av el-sjekk rapport. Bl.a. inntrekning av jording i leilighet, byttet diverse utstyr som var montert feil, kabling, stikk og brytere
  • Sett på muligheter for å trekke om. Byttet heller kurs til 25a kombiautomat (6mm2).
  • Koblet vekk en 1,5mm2 pr som var koblet på sammen i kjøkkenpunktet. Fant ikke ut hva det gikk til.
  • Flytte på innfelt bryter samt stikk, nærmere stue dør. Legge patchekabel fra modem i gang til stue i kanal. Omkoble bryter inne på bad. Flytte på to stikkontakter til.

Fremlagt dokumentasjon på avsluttet el-tilsyn, datert 9.2.2024.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen har elektrisk oppvarming med panelovner.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2024 er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. For borettslag innebærer det at eiendomsskatten skrives ut og faktureres direkte til borettslaget. Eventuell eiendomsskatt vil derfor innkreves gjennom felleskostnadene.

For borettslagsleiligheter innkreves eiendomsskatten på de eiendommene det gjelder gjennom felleskostnadene fire ganger i året.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 622,- pr.mnd. som inkluderer:
Internett og kabel-tv, trappevask, garasje, vaktmestertjenester, brøyting, drift og vedlikehold av fellesarealer og eiendom, felles bygningsforsikring, renter og avdrag fellesgjeld m.m.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: OBOS01-98208201727
Borettslagets restsaldo: 25 018 963,-
Restløpetid: 13 år og 10 måneder
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 5,45%
Andel av restsaldo: 72 794,-
Kapitalkostnader: 625,-

Lånenr: OBOS02-98207872121
Borettslagets restsaldo: 80 124 536,-
Restløpetid: 35 år og 1 måned
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 5,45%
Andel av restsaldo: 232 992,-
Kapitalkostnader: 1 243,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
I 2022 hadde borettslaget driftsinntekter på kr 20 142 482, driftskostnader på kr 14 850 423 og et årsresultat på kr 2 882 908. Borettslagets driftskostnader var lavere enn budsjettert, noe som i hovedsak skyldtes budsjetterte drift og vedlikeholdskostnader hvor kostnadene kommer i 2023.

I 2023 er det budsjettert med driftsinntekter på kr 21 763 000, driftskostnader på kr 19 226 250 og et negativt årsresultat på kr (-) 2 083 250. I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 5 550 000 til ordinær drift og større vedlikehold som omfatter nytt tak på Hovseterveien 46 og utskiftning av dører til uteboder (utskiftning av dører er ferdigstilt).

Borettslagets disponible midler pr. 31.12.22 var kr 5 709 688.

Regnskap for 2023 og budsjett for 2024 vil legges frem ved neste årsmøte.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 88198434

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 870 823,- Som sekundærbolig Kr. 7 109 126,-

Borettslag
Borettslag: Meklenborg Borettslag, Orgnr: 950446064

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,- og årskontingent dekkes gjennom felleskostnadene.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, men blir ofte avklart raskere enn dette.

Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten er kr. 7 981,-. Dersom forkjøpsretten benyttes bortfaller gebyret knyttet til forhåndsavklaring og det betales et likelydende beløp for å benytte forkjøpsretten.

Tekniske installasjoner
Borettslaget har vedlikehold av slukkeapparat og røykvarsler.

Telia (tidligere Get) er leverandør av TV,  telefoni og Internett via kabel. Standard dekoder og internett er inkludert i felleskostnadene. Ønskes høyere bredbåndshastighet eller andre kanalpakker bestiller det direkte hos Telia og beboer blir fakturert for mellomlegget.

Dekoderen skal leveres tilbake til Telia når andelseier flytter, og ny andelseier tegner egen avtale og henter dekoder.

Dyrehold
  • Det er tillatt å holde ett dyr per husstand i Meklenborg Borettslag.
  • Den som anskaffer dyr skal straks melde dyreholdet til styret via skjema "Erklæring om dyrehold i Meklenborg Borettslag".
  • Den som flytter inn i Meklenborg Borettslag med dyr, skal på samme måte straks melde dyreholdet til styret via skjema "Erklæring om dyrehold i Meklenborg Borettslag".

Vedlikehold i borettslaget
2022-2023:
Ferdigstillelse av soilrør. Gjennomgang og nullstilling av elektrisk anlegg på fellesarealene. Nye boddører i utebodene.

2021-2022:
Ferdigstillelse av heiser, fortsatt arbeid med soilrør, montering av ladeanlegg for elbiler på alle garasjeplasser.

2020-2021:
Utskifting av heiser. Fortsatt arbeid med soilrør.

2019-2020:
Soilrør og uteboder.

2018-2019:
Inngangspartier, inngangsdører, murer og boddører er pusset opp, malt eller lakket. Arbeidet med rehabilitering av soilrør startet høsten 2018. Pågår til 2021. Trimrommet har blitt dobbelt så stort. Vegger, tak og gulv er malt og det er nye treningsgulv. Mye nytt utstyr og apparater. Toalettrommene er malt og har fått nye vasker og toaletter. Garasjeportene har fått nytt fjernåpnersystem koblet til det samme systemet som adgangsbrikkene. Beplantingen foran inngangssidene til lavblokkene er byttet til hekkeplanter og plen. Inngangspartier og postkassesystemer ble malt høsten 2018.

2017 - 2018:
Alle låser ble skiftet til elektronisk system med adgangsbrikker. Garasjeanleggene ble vasket og malt innvendig våren 2017. De fleste inngangspartier og oppganger ble malt 2017.

2016 - 2017:
Utskifting av entredører i en del leiligheter.

2015 - 2016:
Drenering, grøntanlegg, nye vinduer på soverom, kjøkken og oppganger. Utskifting av en del entré-dører, snøsmelteanlegg.

2014 - 2015:
Drenering av alle blokkene. Samtidig med dreneringsarbeidet ble snøsmelteanlegget og deler av uteområdene oppgradert.

2013 - 2014:
Totaloppussing av selskapslokaler og tilhørende kjøkken. Nye salongmøbler, gardiner, spisestoler, stor TV.

2012 - 2013:
Utskifting av callinganlegget.

2010 - 2011:
Skifte av lysarmaturer i inne- og uteboder. Oppussing og maling av ståldører til garasjeanlegg. Drenering og tetting av kulvert mellom nr. 32, 34 og 38 Spyling av hovedsoilrør. Ekstra røykvarslere i alle leiligheter. Testanlegg for calling i nr. 46 B. Pusset/oljet inngangsdørene.

2009 - 2009:
Oppussing av gjesteromsbadene med nytt sanitærutstyr, og dusj til begge gjesterom.

2008 - 2008:
Oppussing av kontor og personalrom. Ferdigstilling av verandaprosjektet inkl. garantiarbeider.

2007 - 2007:
Rehabilitering veranda/fasader.

2006 - 2006:
Rehabilitering av garasjeanlegg i nr. 50 og 34 samt garasjehus Ny oppvaskmaskin og storkjøkkenkomfyr til fellesrommet. Oppgradering av ventilasjonsanlegg. Oppretting av ekstra gjesterom i 52A.

2005 - 2005:
Ny grillplass. Oppussing av bad i fellesrom. Nye garasjeportåpnere.

2004 - 2004:
Brannvernskontroll.

2003 - 2003:
Oppussing av uteboder. Oppussing av trimrom og bomberom. Asbestsanering. Heisvedlikehold. Renovering av søppelrom.

2002 - 2002:
Soilrør, el-anlegg, fellesrom, mm. Utskifting av horisontale soilrør i garasjer. Nullstilling av el-anlegg. Nye møbler fellesrom. Etablert vedlikeholdsplan for borettslaget. Flere nye søppelkasser på uteområdet.

2001 - 2001:
Nødlys i garasjer. Nye garasjeporter og lysarmaturer i utegarasjen. Nye søppelbeholdere ute. Varmeovner i trappeoppganger.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Tinglyste servitutter på borettslagets eiendom:
1973/20197-1/105  Erklæring/avtale  tinglyst 26.10.1973 
Bestemmelse om tilfluktsrom
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/42939-2/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 16.07.1986 
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/14888-1/105  Registrering av grunn tinglyst 08.09.1972 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:11

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Av prosjekter i nærområdet foreligger det planer om rivning av garasjeanlegg og bygging av boliger i Landingsveien 14, en rekke eiendommer er kjøpt opp for å rives i Henriks vei ("Hovseter hage"), i Hovseterveien 20 planlegges det omsorgsboliger og i Hovseterveien 72 planlegges det nytt bygg for Hovseter skole.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 500 000,- (Prisantydning)
kr 306 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 806 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 815 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 823 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.15 000)
Visningshonorar (Kr.6 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.22 504)
Markedspakke 1 (Kr.24 950)
Grunnpakke borettslag (Kr.17 872)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (Kr.62 154)
Totalt kr. (Kr.155 980)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-24-0034

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Org. nr: 945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Hovseterveien 50 B
For mer om objektet
Hovseterveien 50 B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: