Bilde 1 av Kristins vei 31Bilde 2 av Kristins vei 31
Digital salgsoppgave
Kristins vei 31

0669 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Romslig og tiltalende 1-roms med sovealkove. Innglasset balkong med flott utsikt. Bad fra 2020 regi av brl.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Andel
Andelsnummer
414
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
48 m²
Bruksareal (BRA)
60 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
3 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
9 m²
Fellesutgifter
kr 4 835 / Mnd
Prisantydning
kr 3 500 000
Omkostninger
kr 17 471
Fellesgjeld
kr 276 916
Totalpris
kr 3 794 387
Fellesformue
kr 5 789
Byggeår
1965
Tomt
Eiet tomt 99969 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 140, bnr. 37
Oppdragsnummer
71240156
card-default

Daniel Berggren

Eiendomsmegler | Partner
Les om Daniel
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 3 500 000,-
Andel av fellesgjeldkr 276 916,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr BRL-skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRLkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 3 794 387
Standard

Entré | Velkommen inn til det som kan bli ditt nye hjem!

Fra felles inngangsparti er det trapper opp til etasjeplan, og du kan stoppe i byggets 2. etasje. Inngangsdøren er brann- (B30) og lydklassifisert (35dB) og det er montert dørcallinganlegg. I entréen er det lysmalte overflater samt lagt fliser på gulv som gir et fint skille mellom oppholdsrom og inngangspartiet. Godt med plass til yttertøy og sko i skyvedørsgarderoben samt plassbygget skap som medfølger. Det er også plass til en praktisk sittebenk, skostativ eller annet. For ekstern lagring medfølger en bod i underetasjen på ca. 3 kvm.


Stue og kjøkken | Sosialt allrom.

Gå videre inn fra entréen og du kommer til boligens oppholdsrom. Her er det god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Store vindusflater gir godt med naturlig lysinnslipp. Fra boligen er det også flott utsyn mot byen. Det er laminat på gulv og malte overflater i lyse fargevalg.


Flott IKEA-kjøkken i åpen løsning mot stuen som gjør at du kan underholde gjestene samtidig som du lager mat. Kjøkkenet er godt utnyttet og har mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen består av lyse slette fronter, nedfelt oppvaskkum og flisfelt på overside. Det er montert belysning og stikkontakter. Integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp og oppvaskmaskin medfølger selvsagt ved salg. Kombiskapet blir også stående. Praktisk kjøkkenøy gir ikke bare ekstra med skap- og benkeplass, men bidrar også til å gi et naturlig skille mellom stue- og kjøkkensone. Ved vinduet er det god plass til spisebordsgruppe hvor du kan invitere over venner og familie til hyggelige sammenkomster.


Balkong | Innglasset ekstra stue.

Fra stuen er det utgang til boligens nordvestvendte balkong på ca. 8 m² med flott utsikt. På sommerstid får du gode solforhold med sol fra ca. 14:00 til sent på kveld. Her er alt lagt til rette for å nyte varme sommerdager og sene sommerkvelder i hyggelige lag. God plass til balkongmøblement, beplantning og grill. Det er tillatt med el- og gassgrill. Innglassingen kombinert med varmelampen som medfølger gjør at du kan nyte lange dager på balkongen uansett årstid.


Borettslagets beboere har også gleden av å benytte en felles uteplass med grill. Uteplassen er sørvestvendt og gir med det sol fra formiddag til sen ettermiddag. Her kan det nytes med trivelige naboer eller med besøkende.


Alkove | Sov godt.

Praktisk sovealkove med plass til dobbeltseng og nattbord. Vindu inn fra entré/stuen gjør at du får naturlig lys inn også her. Det er en praktisk og plassbesparende skyvedør til alkoven. Flere i borettslaget har etablert soverom der hvor spisestuen står. 


Bad | Flislagt og pent.

Delikat, flislagt baderom med varme i gulv og downlights i himling. Badet ble pusset opp i 2020 i regi av borettslaget. Innredningen består av servant på underskuffer, speil og vegghengt toalett. Videre er det dusjhjørne med glassdører og opplegg for vaskemaskin.


Overflater:

- Gulvflater belagt med laminat og fliser i entré.

- Veggflater med malte flater og tapet.

- Himlingsflater med malte flater.


Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:


Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?

Nei.

Kommentar: Våtrom (bad og toalett) ble rehabilitert i 2020.


Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: Sans Bygg AS

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalentreprenør: Sans Bygg AS. Obos Prosjekt var prosjektleder for borettslaget.


Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?

Ja.

Firmanavn: Sans Bygg AS.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Sans Bygg AS foretok totalrenovering av våtrom i 2020.


Er arbeidet byggemeldt? 

Ja.

Kommentar: Obos Prosjekt og Sans Bygg AS har byggemeldt arbeidet.


Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?

Ja.

Kommentar: Obos Prosjekt og Sans Bygg AS har dokumentasjon hos seg på utført arbeid.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: Sans Bygg AS.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Helrenovering 2020. Innvendig rørsystem ble byttet ut med nye rør. Dette gjelder både på bad og kjøkken.


Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?

Nei.

Kommentar: Ikke ut over normal luftfuktighet. Opplever boden og vaske/tørkerom i kjeller som i god stand, uten merkbare fuktskader. Klær anbefales likevel å pakkes i plastesker.


Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?

Nei.

Kommentar: Det har ikke vært ildsted i leiligheten de siste 10 år. Meg bekjent har ikke forrige eier benyttet mulighet for å ta i bruk ildsted i leiligheten, heller.


Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?

Nei.

Kommentar: Det har vært små riss i vegg mellom kjøleskap og vaskeservant, som har har vært malt over, i juli 2024.


Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: I regi av borettslaget. Balkonger og innglassing.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppgitt av tidligere eier, ved kjøp i 2014. Ikke oppgitt når/årstall.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: Elektro-Sivert.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt sikringsskap i regi av Lohøgda borettslag i 2013. Fikk ikke bekreftet via Vibbo.no om det er Elektro-Sivert som har foretatt installasjon av sikringsskap. Men på Vibbo.no, står det at Elektro-Sivert skal kontaktes, ved utbedring av feil. Så da er det trolig dette firmaet som har vært brukt.


Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?

Ja.

Kommentar: Elektro-Sivert Installasjon AS fra baderoms renoveringen, 2020 (se Boligmappa.no). Samsvarserklæring på resterende del av leiligheten, fra Mr. Elektro våren 2024.


Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja.

Kommentar: Kontroll av det elektriske anlegget gjennomført av firmaet Omexom Elsikkert AS, våren 2024. Samsvarserklæring foreligger fra Mr. Elektro.


Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?

Nei.

Kommentar: Parkeringsplass og ladeboks i Kristins vei må søkes om og bestilles via Styreleder i Lohøgda borettslag, se Vibbo.no.


Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?

Ja.

Kommentar: Da jeg kjøpte leiligheten i 2014, var den lettere oppusset av tidligere eier.


Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?

Nei.

Kommentar: Radonmålinger er blitt gjennomført i de fleste av borettslagets blokker. Daglig leder har oversikt over når og om leiligheten er undersøkt.


Tilleggskommentar: 

Ta kontakt for utskrift/oversendelse av samsvarserklæringer. Rørlegger juli 2024: Strammet og justert vannlås kjøkken. Kontrollert oppvaskmaskin tilførsel og avløp. Fungerer nå normalt. Reklamasjon sendt Elkjøp, på installasjon av oppvaskmaskin, etter anbefaling fra rørlegger. Reklamasjonen gjelder arbeid med fasade dør/front og under oppvaskmaskinen. Listverket har mistet festet på enkelte punkter.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex, datert 15.07.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:   

  

Boligblokk over tre etasjer samt underetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av mur/betongkonstruksjoner. Skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger av mur forblendet fasadeplater og murverk. Flat takkonstruksjon tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 2021, utvendig kledd med metallplater. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2021, utvendig kledd med metallplater. Oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon.


Boligen har fått følgende TG2:  


Elektrisk anlegg: 

Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Som følger av manglende samssvarerklæring på deler av det elektriske anlegget som er montert etter år 1999 er TG2 satt i henhold til NS3600.

  

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 60,0 m²

- BRA-i: 48,0 m²

- BRA-e: 3,0 m²

- BRA-b: 9,0 m²



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


2. etasje:

BRA 60 m²

- BRA-i 48 m²: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, sovealkove og bad.

- BRA-e 3 m²: Bod i underetasje.

- BRA-b 9 m²: Innglasset balkong.


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles trappegang.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.


Det fremgår av den bygningskyndiges tilstandsrapport at det ikke er fremlagt samsvarserklæringer for deler av det elektriske anlegget.



Oppvarming og energimerking

Oppvarming med elektrisitet.


A-konto varmtvann er inkludert i fellesutgiftene. Det betyr at det er en egen post i felleskostnadene hver mnd. som dekker varmtvann. Faktisk forbruk avregnes hvert år og dersom man har benyttet mindre enn estimert vil dette blir tilbakebetalt eier. Er det benyttet mer enn estimert forbruk vil eier måtte betale differansen. Målere for varmtvann må leses av ved overtakelse av ny eier slik leverandør av fjernvarme avregner faktisk forbruk. De gjøres opp mellom partene.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Oransje D er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Vannrør med rør-i-rør system. Vanninntaksrør i plast. Leilighetens stoppekran er plassert i fordelerskap. Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er ikke lokalisert. Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på bad.



Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.


Tilbehør:

- Hvitevarene på kjøkkenet medfølger.

- Alle garderobeskap.

- Alle taklamper og vegghyller.

- Seng kan medfølge om ønskelig (150x200 cm fra Jensen).

- Bilde i sovealkove er limt fast og medfølger salget. 



Tomten

99969,00 m² eiet. Felles tomt er opparbeidet med blant annet asfalterte innerveier, sittebenker, lekeplasser, plenarealer og diverse beplantning.




Parkering

Mulighet for leie av garasjeplass eller p-plass etter venteliste gjennom borettslaget. Andelseier eller beboer er selv ansvarlig for å melde ifra til borettslagets sekretær for å sette seg på ventelisten. Ventelisten på parkeringsplass varierer, men kan strekker seg til flere måneder. Ventetiden på garasje er flere år. Borettslaget har 120 garasjer og 324 parkeringsplasser. Leie av parkeringsplass koster kr. 1.260,- i året. Leie av garasjeplass koster kr. 420,- pr. måned. Ny infrastruktur for elbil-ladere våren mai 2024 av leverandør Blue Tec. Det er opp til hver enkelt beboer å benytte seg av tilbudet. Man må da kjøpe ladeboks, og står selv for ladeutgiftene.



Diverse

Obos OpenNet leverer internett og TV (via fiber) siden juni 2024.

Leverandør på TV er Riks-TV, etter ønske (valgt via Vibbo.no, borettslagets hjemmesider). Apple-boks medfølger, og er bestilt.



Skole og barnehage

Skoler og barnehager

Fra eiendommen er det gangavstand til Tveita barneskole, Haugerud ungdomsskole og Hellerud videregående skole. Det finnes flere barnehager i nærliggende områder, både private og kommunale.




Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et barnevennlig og veletablert boligområde på Tveita i Oslo. Området ligger grønt og sentralt, nært både sentrum og marka. Lekeplasser, kjøpesenter, godt kollektivtilbud og fine rekreasjonsområder, alt ligger i gangavstand.


Idretts- og aktivitetstilbud

Like ved barneskolen ligger Tveita idrettspark, og det er flere idrettsanlegg i nærliggende områder. Tveita IL er det lokale idrettslaget, og byr på tilbud innen fotball. For den treningsglade er det få minutter å gå til SATS Hellerud. I nærområdet finner du også et gokartsenter med en 330 meter lang innendørs, malt betongbane omgitt av dekk, samt en bar/restaurant.


Parkanlegg

Like ved ligger Tveitaparken som ble anlagt i 2011 som en del av Groruddalssatsningen. Dette er et hyggelig oppholdssted på sommerstid med benker, felles grill og diverse beplanting, inkludert blant annet vakre rosebed. I parken ligger også Tveita parsellhager.


Ellers ligger Tveten gård i nabolaget - en liten oase med bygningsmasse helt tilbake fra 1700-tallet. Her er det både søndagskafé, konserter og et omfangsrikt kulturliv, noe som gjør gården til et fint møtested for alle.


Turområder

Fra boligen er det kort gange til et omfattende løypenett som tar deg innover i Østmarka. Her finner du flere fine bade- og fiskevann, sykkelveier og turstier sommerstid, samt oppkjørte skiløyper på vinteren.


En tur langs Alnaelva kan også anbefales - Oslos lengste elv som går gjennom urskog midt i byen. Her arrangeres det også lysvandring hvert år.


Servicetilbud

Tveita Senter ligger praktisk til ca. 600 meter fra boligen, og har over 70 butikker. Extra og Meny ligger på senteret, og det er heller ikke langt til Kiwi eller Rema 1000. Et bakeri på senteret kan friste med nybakte rundstykker til lørdagsfrokosten. Alna Senter, landets største faghandelssenter med store varehus og serviceenheter, ligger kun 7 minutters kjøretur fra boligen. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.


Kollektivtilbud

Kollektivtilbudet i området består av buss, T-bane og flybuss. Nærmeste bussholdeplass og T-banestasjon ligger på Tveita og det tar under 10 minutter å gå. Banen tar deg til sentrum på kun 14 min. Med bil fra eiendommen tar det ca. 12 min til Manglerud,11 min til Oppsal, 14 min til Oslo S og 39 min til Oslo Lufthavn.



Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune.


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.


I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt for enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen spesifikasjon på felleskostnadene i disse månedene.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 4 835,- pr. mnd. og inkluderer:

A-konto varmtvann, tv, fibernett, nedbetaling andel gjeld, vaktmestertjenester, trappevask, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold mm.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

- Felleskostnader 4.328,-

- A-konto varmtvann 234,-

- Trappevask 105,-

- Bredbånd/TV 168,-


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Felleskostnader, strøm og innboforsikring. Denne listen er ikke uttømmende.


Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 7 272 kwh. pr. år.

Eiendommen er p.t. forsikret i If Skadeforsikring


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i If Skadeforsikring med polisenummer: 1554251



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 879 283,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 3 341 274,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Borettslaget

Lohøgda borettslag er registrert med organisasjonsnummer 850 429 162 i Brønnøysundregisteret. Borettslaget tilhører Alna bydel i Oslo kommune og har adressene Erlends vei 1 – 29 og 2 – 72, Kristins vei 1 – 43 og 2 – 42.


Borettslaget består av 777 andelsleiligheter, fordelt på 15 lavblokker og 94 oppganger. Byggearbeidet ble påbegynt april 1964, og første beboer flyttet inn i borettslaget mars 1965. Tomten er på 100 020 m2 og ble kjøpt av Oslo kommune i 1986. Gårdsnr. 140 / bruksnr. 37. Som andelseier har du en særskilt bruksrett til en bestemt bolig i borettslaget. Denne bruksretten kalles en borett og gir deg som andelseier enerett til å bruke denne boligen, samt rett til å benytte fellesarealene til det de vanligvis er eller skal brukes til.


Dyrehold:

Borettslaget tillater dyrehold i tråd med borettslagslovens regler så lenge det ikke er til betydelig sjenanse for øvrige beboere, og skal følge gjeldende lover om dyrehold.


Styrets arbeid:


Prosjekter:


Drenering:

Gjennom årene har flere og flere av blokkene til borettslaget fått drenert sin grunnmur. Entreprenørfirmaet Steinbakken Entreprenør AS har gjennomført dreneringen av de siste seks blokkene. I forbindelse med dreneringen etterisoleres underetasjen. Erlends vei 62 – 72 ble påbegynt høsten 2022 og avsluttet våren 2023. Erlends vei 30 – 44 ble startet vinteren 2024, og skal stå ferdig mai samme år. Siste prosjekt har en budsjettramme i underkant av 5 millioner. Alle blokkene i Erlends vei skal dreneres før vi starter med samme jobb i Kristins vei.


Daglig leder er borettslagets prosjektleder. Ekstern prosjektledelse på et slikt prosjekt koster rundt 600 000 kroner. Styret ser det som nødvendig å drenere en blokk i året, men kun om likviditeten tillater det.


Utelys:

Høsten 2022 ble nye utelamper montert. Våren 2024 ble den gamle flombelysningen demontert da det ikke lengre var behov for denne. Dette fordi de nye lampene lyste langt sterkere enn de gamle. Enkelte mørke steder ble det satt opp nye og moderne lamper lik de som ble montert i 2022. Utførende entreprenør var Elektro-Sivert Installasjon AS. Prosjektet hadde en budsjettramme på rundt 350 000 kroner.


Skadedyrbekjempelse og rørfornyelse

Anticimex og Sansbygg startet høsten 2022 et prosjekt for skadedyrbekjempelse i Kristins vei 23 til 27. Våren 2023 ble det funnet brudd i bunnledningen (kloakkrøret). Skadedyr kom til bygningsmassen via denne skaden i røret. Derfor valgte styret å sette av penger til dette prosjektet. Det vil fremover budsjetteres med minst et prosjekt om rørfornyelse årlig. Olimb Rørfornying AS vant anbudsrunden og er borettslagets valgte totalentreprenør i rørfornyelsesprosjektet.


Bunnledninger og uttrekksrør er originale fra 1965, og er alle modne for fornying. Styret planlegger å gjennomføre minst et eller kanskje to av disse prosjektene årlig dersom likviditeten tillater det. Vinteren 2024 fikk Erlends vei 30 – 44 gjennomført samme type rørfornyelse av bunnledninger og uttrekksrør.


Etter to prosjekter ser daglig leder og styret det nødvendigheten å stenge vannet når prosjektet pågår. Dette for blant annet å forhindre fordyrende forsinkelser og med tanke på HMS. Borettslaget er som byggherre og prosjekteier ansvarlig for at HMS (helse, miljø og sikkerhet) ivaretas for de ansatte som leies inn for å utføre jobben. Dersom HMS ikke blir ivaretatt på en god nok måte kan det i verste fall bety at prosjektet stanses av Arbeidstilsynet.


El-billading

El-billading og infrastruktur til dette har vært snakket om og diskutert i flere generalforsamlinger og styremøter. Våren 2023 startet arbeidet med anbudsinnhenting til installering av infrastruktur. Arbeidsgruppen besto av konsulent Tormod Bergheim fra Elbilforeningen, Jens Bjelland og Rune Østerhaug. Jens påtok seg rollen som prosjektleder under anbudsinnhentingen, Rune overtok prosjektleder ansvaret dra entreprenør var valgt.


Bluetec AS ble valgt som utførende entreprenør. Arbeidet startet våren 2024 og er planlagt ferdigstilt juni samme år. Elbillader må bestilles via borettslagets valgte leverandør. Laderen er leietakers eiendom, og kan demonteres eller flyttes med videre om man flytter. Denne løsningen ble valgt da generalforsamlingen for noen år siden stemte ned forslaget om å kjøpe elbillader til alle garasjer og parkeringsplasser.


Prosjektet har en budsjettramme på rundt 5 millioner. Borettslaget har fått til sammen tildelt 2 millioner i tilskudd fra Obos og fra Oslo kommune.


Kontroll av balkonger

Balkongene i borettslaget ble utvidet på slutten av 90-tallet, og utvidelsen nærmer seg med stormskritt 30 år. Styret ble gjort oppmerksom på at enkelte andelseiere hadde lagt på ekstra gulv på balkongen. Derfor ønsket styret en kontroll av balkongene for å vite om disse kunne utgjøre en fare. Norconsult ble engasjert for å lage en vektberegning basert på tegninger og data fra utvidelsen. I etterkant gjennomførte konsulenter fra Norconsult en befaring og kontroll av 25 balkonger. Det ble ikke funnet avvik på noen av balkongene. Har du spørsmål om din balkong, kontakt daglig leder.


Økonomistyring

Som tidligere år har økonomi- og likviditetsstyring vært et viktig tema i styremøtene. Dette orienteres om i hvert styremøte av daglig leder.


Borettslaget hadde per 01.01.24 rundt 270 millioner i lån etter gjennomføringen av store vedlikeholdsprosjekter. Blant annet hadde rør- og våtromsrehabiliteringen med en budsjettramme på kr 120 millioner og vindusutskiftingen en kostnadsramme på kr 55 millioner.


I 2012 hadde borettslaget en samlet gjeld på kr 61 millioner. Ved utgangen av 2022 var gjelden økt til over kr 272 millioner. Felleskostnadene har historisk sett blitt økt i takt med prisendringer og låneopptak. Felleskostnadene økte med 10 % eller mer hvert år mellom 2009 og 2016. I 2018 begynte rør og våtromsrehabiliteringen og borettslagets lånekostnader steg kraftig. Felleskostnadene sto på stedet hvil i 2017, 2019 og 2020, men heldigvis ble finanskostnadene holdt nede grunnet en meget lav rente. I mars 2018 økte felleskostnadene med 8 %, mens i juni 2021 og april og oktober 2022 ble felleskostnadene økt med 4 % og 5 % for å kompensere for økte kostnader.


Daglig leder jobbet intenst i samråd med styreleder og Obos rådgiver Erik for å få kontroll på borettslagets likviditet, som følge av blant annet økte rentekostnader. Styret fikk presentert første forslag til budsjett for 2024 i november. Grunnet nye rentehevinger og økte kostnader på kommunale avgifter hadde kostnadene økt så mye at en økning av felleskostnadene var uunnværlig. Etter en omfattende diskusjon ble svaret en økning av de ordinære felleskostnadene med 14,5 %. En del av kostnaden var økningen på posten TV/internett på fellesfakturaen, fra 175 kroner til 474 kroner. 474 kroner er den faktiske prisen Telenors abonnement koster per måned per leilighet pr mars 2024.


Leverandører: 


Gartner

Gartnerfirmaet Din Hage har hatt en løpende avtale med borettslaget om vedlikehold av vårt grøntareal. Avtalen ble reforhandlet av daglig leder høsten 2022. Kontrakten reforhandles nå årlig, og arbeid utover kontrakts beskrivelse må godkjennes av daglig leder. Kontrakten utgjør rundt en million kroner.


Vask av fellesareal

Vask av oppganger gjennomføres av Økorent AS. Avtalen omfatter ukentlig trappevask og mer omfattende renhold to ganger i året, samt vask av grovkjeller hver tredje måned. Det legges ut tekstilmatter i oppgangene mellom 1. november og 31. mars. Daglig leder reforhandlet kontrakten i 2023, og ble redusert med over 250 000 kroner i kontraktsperioden. Kontrakten utgjør i underkant av en million kroner årlig.


Feiing og brøyting

Vaktmester Kompaniet gjennomfører feiing på våren og brøyting av borettslagets stikkveier i helger og på helligdager.


Kabel-TV og bredbånd

Telenor er borettslagets leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avtalen om bredbånd og kabel-tv går ut våren 2024. Alle leiligheter skal ha to dekodere, et modem og en trådløs ruter. Enhetene tilhører leiligheten, og skal ikke tas med ved salg. Enheter som mangler eller er ødelagte bestilles av beboer hos Telenor kundeservice. Borettslaget er ikke erstatningspliktig om utstyr mangler eller blir ødelagt. Den 1. september bytter borettslaget til bredbånd på fiber. Ny leverandør er Obos OpenNet. Alle leiligheter får et modem, en trådløs ruter og en Apple TV-boks inkludert (eventuelt RiksTV-dekoder). NRK-kanalene er inkludert, mens utvidelse av tv-pakken bestilles og betales av den enkelte beboer. Felleskostnadene senkes med 306 kroner per måned fra 1. september.


Skadedyr

Anticimex installerte rottefeller i borettslagets kloakksystem i 2022. Avtalen gjelder for tre år og erstatter den tidligere avtalen om forebygging av skadedyrsavtalen fra 2006. Prisen på avtalen er rundt 130 000 kroner årlig.


Fellesvaskeri

Miele AS gjennomfører årlige servicer av vaskemaskinene i fellesvaskeriene. Serviceavtalen ble inngått høsten 2022 da forrige avtale utgitt samme år. Serviceavtalen og reparasjoner utgjorde i overkant av 310 000 kroner i 2023. Det er 27 fellesvaskerier i borettslaget. Fellesvaskeriene er kostnadsfritt å benytte, og betales som en del av felleskostnadene. Brukere av vaskeriene må sette seg inn i regelverket for bruk. Fellesvaskeriene ble pusset opp i 2012.


Feiing og kontroll av piper

Brann- og redningsetaten gjennomførte inspeksjon og feiing av samtlige av borettslagets ildsteder og piper senhøsten 2022. I etterkant av inspeksjonen har vi opplevde flere sotbranner (pipebranner). Pipeløpene hvor sotbrannene har «herjet», er løpene og tak kontrollert og nødvendig reparasjoner og vedlikehold er gjennomført. Alle andelseiere med leiligheter som har ildsted plikter å melde ifra til styret om dette. Husk også å melde ifra dersom du får installert eller demontert ildstedet.



Sikringsordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 – tolv– måneder regnet fra oppsigelsesdato.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 269 991 723,- pr. 01.07.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 276 916,- pr. 01.07.2024.

Andel fellesformue er kr. 5 789,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Borettslaget har fire felles lån. Se spesifikasjon nedenfor:


Lånenr.: OBOS01-98207695955

Restgjeld: 127.993.044,-

Restløpetid: 24 år og 4 md.

Terminer per år: 12

Type, rente: Flytende. 5,45%

Andelens restsaldo: 131.267,-


Lånenr.: OBOS02-98207982423

Restgjeld: 57.488.242,-

Restløpetid: 27 år og 4 md.

Terminer per år: 12

Type, rente: Flytende. 5,45%

Andelens restsaldo: 58.965,-


Lånenr.: OBOS03-98208077538

Restgjeld: 73.764.324,-

Restløpetid: 18 år og 4 md.

Terminer per år: 12

Type, rente: Flytende. 5,45%

Andelens restsaldo: 75.664,-


Lånenr.: OBOS04-98208108670

Restgjeld: 10.746.113,-

Restløpetid: 8 år og 9 md.

Terminer per år: 12

Type, rente: Flytende. 5,45%

Andelens restsaldo: 11.020,-


Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.


Låneopptak: Pga. svak likviditet er det innvilget et kortsiktig lån/kassekreditt med ramme kr 15 millioner (forsøkes nedbetalt så fort som mulig ila. 2024 eller 2025) og det avtalt inntil 6 delutbetalinger. Delutbetaling 1 utbetalt pr. 21.04.2023 med kr 5 millioner. Delutbetaling 2 utbetalt pr. 29.06.2023 med 2 millioner. Delutbetaling nr. 3 utbetalt pr. 02.04.2024 med kr 3 millioner. Delutbetaling nr. 4 utbetales pr. 27.06.2024 med kr 1,5 millioner.



Årsregnskap

Regnskap for 2023 viser et overskudd på kr. 2.428.653.

Budsjett for 2024 viser et overskudd på kr. 5.363.000. 


Driftsinntektene er noe høyere enn budsjettet. Avvik skyldes posten Andre inntekter hvor det er brukt kr 300 000 av miljømidler fra OBOS som ikke var budsjettert. Beløpet er overført fra Annen langsiktig gjeld i balansen og inntektsført i resultatregnskapet.


Driftskostnader er lavere enn budsjettert og det er i hovedsak posten Drift og vedlikehold hvor det er vesentlig avvik. Her var det satt av til sluttoppgjør for vinduer, men etter at budsjettet var vedtatt viste det seg at avsetningene var betalt i 2023.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.


Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer samt Obos. Parallellavklaring er igangsatt, konferer megler. Interesse for forkjøpsrett må meldes boligbyggelaget direkte.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.01.1976 som omhandler oppføring av boligblokk.

Det foreligger ferdigattest datert 23.05.1980 som omhandler ny kledning av gavler.

Det foreligger ferdigattest datert 21.02.2008 som omhandler rehabilitering av fasade.

Det foreligger ferdigattest datert 04.01.2021 som omhandler etablering av energipark.

Det foreligger ferdigattest datert 20.07.2021 som omhandler rehabilitering av bad.


Byggetegninger fra kommunen datert 09.1962 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.




Regulering

Eiendommen er regulert til boliger, åpen blokkbebyggelse 3 og 4 etg. iht. reguleringsplan S-951, datert 23.01.62


Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.



Rettigheter og heftelser

Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 7696, tgl. 04.05.1971 - Fellesobl. for bor.innsk.

Beløp: 10 113 000
Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL
Orgnr: 7 279 778


Dnr. 478386, tgl. 15.06.2012 - Pantedokument

Beløp: 98 500 000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS
Orgnr: 911 986 884


Dnr. 761921, tgl. 14.05.2018 - Pantedokument

Beløp: 170 000 000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS
Orgnr: 911 986 884


Dnr. 1372539, tgl. 02.11.2021 - Pantedokument

Beløp: 60 000 000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS
Orgnr: 911 986 884


Dnr. 379665, tgl. 14.04.2023 - Pantedokument

Beløp: 15 000 000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS
Orgnr: 911 986 884


Dnr. 43001, tgl. 16.07.1986 - Bestemmelse om veg

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser


Dnr. 1005623, tgl. 06.12.2007 - Erklæring/avtale

fra direktøren for Plan- og bygningsetaten i Oslo.
Kan ikke slettes uten samtykke
Midlertidig dispensasjon fra vegloven


Dnr. 497, tgl. 12.01.1966 - Registrering av grunn

Registrering av grunn


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 3 500 000,-

Andel fellesgjeld kr 276 916,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr BRL-skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument BRL kr 500,00,-

Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) kr 7 981,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 8 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 3 794 387,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Av denne summen utgjør kr. 276 916,- andel fellesgjeld som vil følge andelen, men som ikke skal innbetales med oppgjøret. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten og styrets godkjennelse er avklart.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,200 % av salgssummen inkl. mva (minimum 40 000 inkl. mva)


Tilrettelegging: 15 600,00

Grunnpakke borettslag: 16 300,00

Visningshonorar: 3 450,00

Oppgjørsgebyr: 8 300,00

Gebyr for utsatt betaling: 3 500,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240156

Ansvarlig megler: Daniel Berggren


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Kristins vei 31
0669 OSLO
Kristins vei 31

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: