Bilde 1 av Maridalsveien 229BBilde 2 av Maridalsveien 229B
Digital salgsoppgave
Maridalsveien 229B

0467 Oslo • Oslo kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 3 750 000

Fellesgjeld: kr 202 731Omkostninger: kr 9 450Totalpris: kr 3 962 181
Lys og velholdt toppleilighet m/vestvendt balkong! - V.vann, fyring og internett inkl. - Parkeringsmulighet*
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Etasje
5
Internt bruksareal (BRA-i)
40 m²
Bruksareal (BRA)
47 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
7 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
4 m²
Fellesutgifter
kr 3 780 / Mnd
Prisantydning
kr 3 750 000
Omkostninger
kr 9 450
Fellesgjeld
kr 202 731
Totalpris
kr 3 962 181
Fellesformue
kr 27 534
Byggeår
1940
Tomt
Fellestomt 25663 m²
Oppdragsnummer
125240558
Visninger
Søndag 20. okt.
13:45 - 14:30
Tirsdag 22. okt.
17:00 - 17:45
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 750 000,-
Fellesgjeldkr 202 731,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 3 962 181
Eiendom
Maridalsveien 229B, 0467 Oslo, Etasje: 5

Matrikkel
Andelsnr. 320 Orgnr. 848818402 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 47 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 40 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 7 kvm
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 4 kvm

Areal
Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 47 kvm, BRA-i: 40 kvm , BRA-e: 7 kvm , TBA: 4 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggeår
1940

Tomt
Fellestomt 25663 kvm

Prisantydning
3 750 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Heiki Nygård
Befaringsdato: 30.09.2024
Takstdato: 08.10.2024

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 202 731,- pr. 02.10.2024
Andel fellesformue: kr. 27 534,- pr. 31.12.2023

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 750 000,- (Prisantydning)
kr 202 731,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 952 731,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 953 931,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 962 181,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 780,- pr. mnd.

Herav:
Felleskostnader kr. 2.521,-
Internett kr. 107,-
Balkongtillegg kr. 875,-
Kabel-tv kr. 277,-

Felleskostnad inkluderer
A-konto varmtvann og fyring, internett, kabel-TV, kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, balkongtillegg, vaktmestertjenester, avsetning til drift og mindre vedlikehold.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Kristina Ulriksen

Parkering
Borettslaget har 150 P-plasser og 6 MC-plasser som leies ut til beboerne etter ventelister. Det er i tillegg 13 gjesteplasser og 6 EL-ladestasjoner (kun for lading). Tildeling og tilsyn med parkeringsplasser håndteres av styret. Det tas forbehold om ledighet på salgstidspunkt. For å effektivisere parkeringsordningen, har styret en fast kontaktperson. Henvendelser skal skje via: parkering@maridalsveien.no eller via brev merket "Parkering" som leveres på vaktmesterkontoret i 237. Parkeringsleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser. Det er en måneds oppsigelsesfrist fra den 1. i hver måned.

Parkeringsplassene leies ut for kr. kr 560,- (pluss en registreringsavgift fra OBOS på kr 732,-) per mnd.

For øvrig er det beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt - også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene:

- Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5.950 kroner
- Elbil: 2.000 kroner
- Motorsykkel og moped: 2.975 kroner
- El-motorsykkel og el-moped: 1.000 kroner

Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-ogparkering/parkering/beboerparkering/

Beliggenhet
Med Sagene og Bjølsen som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er særegne og koselige butikker, restauranter, marka, trenings- eller kulturtilbud som frister; her er mulighetene mange!

Restauranter som Sagene Lunsjbar, Tiffany's, Sagene Samfunnshus, Villa Paradiso og Mat og Mer har alle sin egen unike atmosfære. Jungel Pizza har også fått plass rett ved Sagene kirke, og er et pizzeria basert på tradisjonen fra New York. I tillegg finner du flere kaffebarer og andre små utsalgssteder. Mjøl bakeri og Norð Bjølsen Bakeri fortjener å trekkes frem som flotte eksempler på godt gammeldags håndverk og ekte service. Sentralt i Arendalsgata finner du Sagene Torg, som byr på et bredt utvalg av blant annet frukt og grønnsaker, samt en spennende ferskvaredisk. Torget blir flittig brukt av beboere i nærområdet og er absolutt verdt et besøk.

Sagene har også et unikt og hyggelig møtested, Mysterud Bar. Valget av navnet på baren er langt fra tilfeldig, da lokalene i en årrekke har vært en særpreget jernvarebutikk drevet av tre generasjoner ved samme navn. Drømmen om en lokal bar i nærmiljøet ble realisert av fem lokale Sagene-gutter, som selv handlet kruttlapper, cowboy- og indianerfigurer på Mysterud da de var små. Baren har et godt utvalg av lokale øltyper fra Oslo-bryggeriene, i tillegg til ulike viner og klassiske cocktails på drinklisten.

En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. I tillegg til flotte grøntområder samt tur- og rekreasjonsmuligheter langs elva, tilbyr området Myraløkka, Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og Voldsløkka Idrettsanlegg - sistnevnte med volleyballbaner, skatepark, fotballbaner og joggeløyper. Ikke minst kjøres det opp skispor på Voldsløkka idrettsanlegg vinterstid.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Lovisenberg Diakonale Høgskole og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Av treningstilbud finner du SATS på Sagene og Myrens Sportssenter på Torshov. Hos Myrens har man tilgang til selve treningssenteret og Oslo Squash, men også til landets råeste klatresenter.

Bebyggelse
Området består for det meste av veletablert blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 25663 kvm. Fellesarealer som er godt opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær og asfalterte internveier.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Kort vei til BI.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Bydelen er et kollektivt knutepunkt med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 37 (Nydalen/Helsfyr), 54 (Kjelsås/Kværnerbyen) eller 34 (Ekeberg/Tåsen). Fra Sandaker/Torshov går det trikk, samt T-bane fra Nydalen eller Storo Stasjon. I tillegg går Flybussen til Gardermoen fra Arendalsgata, Torshov og Torshovparken

Inneholder
Boligen ligger i byggets 5. etasje og inneholder entré, bad/vaskerom, kjøkken og stue/allrom. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på ca. 4 kvm.

Men leiligheten følger bod i kjeller og på loft.

Byggemåte
Bygård/boligblokk oppført i 1940. Bygningen er fundamentert med grunnmur i betong antatt til sprengsteinsfylling/fjell og fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i grunnmur og i tradisjonell murkonstruksjon utvendig fasader er med teglstein. Takkonstruksjon er av type valmet tak tekket med takstein. Adkomst til boligene via innv. trapperom. Bygningen er trolig isolert etter byggeårets gjeldende krav til isolasjon. Dette kan følgelig ikke med sikkerhet stadfestes da dette ligger skjult i byggkonstruksjonen.

Vinduer:
Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig fra 1999 og 2013.

Dører:
Ytterdør i fabrikkmalt utførelse med ukjent alder. Kikkehull. Brann- og lydklassifisert.
Balkongdør i tre med isolerglass fra 2013.

Balkong:
Balkong fra 2014 i stålkonstruksjon med rekkverk i stål.

Boder
Med leiligheten følger bod i kjeller på ca. 3 m2 og loftsbod på ca. 4 m2.
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

Standard
Kjøkken:
Praktisk separat kjøkken med tidløs kjøkkeninnredning med slette fronter med innfreste håndtak og heltre benkeplate med utslagsvask med ett-greps blandebatteri. Fliser over benk og belysning under overskap. Hvitevarer som er integrert er oppvaskmaskin. Velegnet plass til komfyr og kjøl-/fryseskap. Kjøkkenventilator med kullfilter over komfyr.
Fronter fra 2010. Velegnet plass til spisegruppe. Malt gulv, malte veggflater og malt himling.

Baderom:
Lyst og funksjonelt bad med gulvbelegg på gulv, malte veggflater og malt himling. Baderomsinnredning med heldekkende servant med ett-greps blandebatteri og servantskap. Veggmontert speil, lys, og vegghengte skap for oppbevaring. Dusjkabinett og dusjarmatur og gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin.
Bad fra byggeåret. Sluket er av type soil sluk antatt fra byggeåret.

Innvendige overflater:
Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med malt laminat.
Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med malt strie.
Innvendige tak er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater.
Overflater hovedsakelig med varierende alder.

Innvendige dører:
Innvendige dører i profilert utførelse fra byggeåret.

Følgende registrerte avvik ihht. tilstandsrapporten:

TG 3 - Store/alvorlige avvik som kan kreve umiddelbare tiltak:
Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt:
Sluket er av type soil sluk fra byggeåret.
Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Sluket er et gammelt støpejernsluk og det kan ikke gis noen garanti for slukets tilstand. Det er rust i sluket. Sluk av denne typen er etter hvert blitt gamle,
og vil av flere årsaker kunne være årsak til skader. Eksempelvis at materialet i seg selv er usikkert på grunn av levetid og manglende klemring, men også
fordi tettesjikt trolig enten ikke finnes, eller ikke lenger oppfyller opprinnelig tettefunksjon.

Konsekvens/tiltak;
Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.
Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen og membransjiktet skiftes/utbedres. Det anbefales oppgradering av sluk og membran til dagens våtromsstandard.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Alle bad som blir oppusset, og som følger vilkårene vil motta støtte fra borettslaget på kr 30 000 (økt fra og med 01.08.14). Det gis kun støtte én gang, hvis støtte ikke er gitt tidligere. Dette er ment å dekke skifte av sluk, membran på gulv, støp av nytt gulv flislegging av gulv og dusjsone. Alle materialer og arbeider utover kr 30 000 påfaller den enkelte beboer.

Kriterier for å få støtte til privat baderomsoppussing er: Dokumentasjon fra Plan- og bygningsetaten på at det er gitt igangsettelsestillatelse (gjelder bytting av sluk), dokumentasjon for at det er godkjent membran og sluk i gulv, dokumentasjon for at alt rørleggerarbeid er utført av autorisert rørlegger, dokumentasjon på det elektriske anlegg; egenerklæring og samsvarserklæring


TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Innvendig > Overflater:
Overflater hovedsakelig med varierende alder.
Overflater er en skjønnsmessig vurdering og TG er vurdert utfra om det er skader/større slitasje på overflatene. Stedvis noe hakk og merker må forventes i en brukt bolig og kommenteres ikke hvis det ikke er utover det som er å betegne som normal bruksslitasje. Det opplyses om at det bare er stedvis søkt
etter bom i fliser. Det er noe tegn til svelling i enkelte skjøter. Sokkel på kjøkken dekker ikke helt malingskant. Enkelte merker etter bilder og møbler.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det ble målt avvik på ca. 25 mm i stuen

Innvendig > Innvendige dører:
Enkelte dører tar i karm. Det bør påregnes noe vedlikehold og justering av dører.

Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling:
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
Eldre malte murvegger, ukjent om det er benyttet våtromsmaling. Det må ikke dusjes direkte på vegger.
Det er uheldig med vindu i våtsonen og det anbefales tildekking ved bruk av dusj. Ingen negative avvik observert i området befaringsdag men, det frarådes
allikevel vindu i en våtsone på et rom definert som våtrom.

Bad/vaskerom > Overflater Gulv:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Dusj er ikke plassert over sluk. Det er ikke optimalt fall på gulv mot sluk. Slitasje på gulvbelegg.
Konsekvens/tiltak:
Det må foretas utbedring av fallforhold.
Grunnet slitasje og alder anbefales det utskiftning av overflater.

Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning:
Sanitærutstyr har passert mer enn halvparten av forventet brukstid og skader kan oppstå, ekstra utsatt er bevegelige deler og pakninger.

Bad/vaskerom > Ventilasjon:
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Kjøkken > Overflater og innredning:
Det er noe slitasje på benkeplate.
Løse/slitte sokkel som ikke dekker malingskant på gulv.

Kjøkken > Avtrekk:
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Vannbåren varme:
Sentralvarmeanlegg med radiatorer. Radiator fra 2013 i stuen og fra byggeåret på bad og kjøkken. Røropplegg fra byggeåret. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Eldre elektrisk anlegg anbefales oppgradert og gjennomgått av en autorisert elektriker. Det er varierer mellom stikk som er jordet og ikke jordet.
Ingen dokumentasjon foreligger på anlegget.
Antatt normal brukstid for el-anlegg 20 - 40 år.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger expedisjonsdokument på våningshus, datert 04.03.1938. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp.

Det foreligger ferdigattest for riving av brannbalkonger og oppføring av 60 stk. balkonger med tilhørende nye balkongdører, datert 19.03.2020.

Det foreligger ferdigattest på endring/ rep. av bygningsteknisk inst.- skifte av sluk ifm. rehab. av våtrom, datert 20.04.2009.

Byggetegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Tegninger datert 127.06.1940 og 02.10.2013 er gjennomgått og de stemmer med dagens bruk.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap plassert i oppgang, utstyrt med automatsikringer, automatisk måler og innholdsfortegnelse.
Innmat sikringsskap med ukjent alder.
El-anlegg i boligen er hovedsakelig fra varierende alder.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er oppvarming via radiatorer. Både oppvarming (bergvarme) og varmtvann er inkludert i månedlige fellesutgifter.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 780,- pr.mnd.
A-konto varmtvann og fyring, internett, kabel-TV, kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, balkongtillegg, vaktmestertjenester, avsetning til drift og mindre vedlikehold.

Herav:
Felleskostnader kr. 2.521,-
Internett kr. 107,-
Balkongtillegg kr. 875,-
Kabel-tv kr. 277,-

Felleskostnadene og balkongtillegg økte sist 01.01.2024.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Mye dekkes gjennom felleskostnadene. Normale tillegg vil være strøm, innboforsikring etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har to lån i Handelsbanken:

Lånenr: HANBA2-83987145423
Annuitetslån med 12 terminer
Restsaldo: 42.859.741,-
Restløpetid: 29 år 2 md.
Flytende rente med rentesats: 5,65%
Andel av gjeld: 122.098,-

Lånenr: HANBA4-83987185581
Annuitetslån med 12 terminer
Restsaldo: 33.330.892,-
Restløpetid: 29 år 2 md.
Flytende rente med rentesats:5,65%
Andel av gjeld: 80.633,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Det ble på generalforsamlingen i 2003 vedtatt at det skulle inngås IN-ordning på felleslån. Det er ikke inngått IN-avtale siden det.

Årsregnskap
Borettslaget fremstår som ryddig, med et veldrevet styre, utfyllende vedlikeholdshistorikk og god økonomi.

Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Driftsinntekter for 2023 var kr. 17 746 475,- og driftskostnader kr. 12 789 307,-. Dette ga et årsresultat på kr. 1 437 552,-.

Forsikring med polisenummer
Protector AS Polisenummer: 1363664
Alle forsikringssaker skal medes styret på telefon: 90 99 29 99

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig: kr 1 060 128
Som sekundærbolig: kr 4 028 487

Borettslag
Borettslag: Maridalsveien borettslag, Orgnr: 848818402
Maridalsveien Borettslag består av 356  andelsleiligheter fordelt på syv blokker(4 fireroms, 195 toroms og 157 ettroms). Opprinnelig hadde borettslaget 359 leiligheter, men tre av fireroms leilighetene er i dag sammenslåtte leiligheter og en fireroms er en leilighet i to plan (utvidet med kjellerrom). Det består av følgende adresser: Maridalsveien 225 til 237. Første innflytting skjedde i 1939.
Det er i alt syv ansatte. En vaktmester, en gartner og fem renholdere. Det er estimert
at de ansatte samlet sett utgjør 2,5-3 årsverk.
Det er søknadsplikt for å flytte kjøkken.

HJEMMESIDE:
Borettslaget har en oversiktlig og informativ hjemmeside for beboerne: http://www.maridalsveien.no/.

BERGVARME
Borettslaget oppgraderte energibrønnparken med full rehabilitering av fyrhuset i 2019. Det ble gjort utskifting av gammel forbrenningsovn til varmtvann/varme fra fossilt brensel til bergvarme. For å sette det i perspektiv, ga dette en besparelse i 2021 på kr. 2.258.445,- i strømkostnader på grunn av bergvarmeanlegget.

TV OG INTERNETT:
Borettslaget har en kollektiv avtale (gjelder frem til 31.12.2025) med Telia om leveranse av Kabel-TV og Internett. Internetthastigheten er 100/100 Mbps. Både TV og internett er inkludert i månedlige felleskostnader.

BADEROMSREHABILITERING
Alle bad som blir oppusset, og som følger vilkårene vil motta støtte fra borettslaget på kr 30 000 (økt fra og med 01.08.14). Det gis kun støtte én gang, hvis støtte ikke er gitt tidligere. Dette er ment å dekke skifte av sluk, membran på gulv, støp av nytt gulv flislegging av gulv og dusjsone. Alle materialer og arbeider utover kr 30 000 påfaller den enkelte beboer.

Kriterier for å få støtte til privat baderomsoppussing er: Dokumentasjon fra Plan- og bygningsetaten på at det er gitt igangsettelsestillatelse (gjelder bytting av sluk), dokumentasjon for at det er godkjent membran og sluk i gulv, dokumentasjon for at alt rørleggerarbeid er utført av autorisert rørlegger, dokumentasjon på det elektriske anlegg; egenerklæring og samsvarserklæring

SYKKELBODER OG SYKKELPARKERING
I hver blokk er det etablert egen sykkelbod som fritt kan benytte av alle andelseiere.

FELLESVASKERI
Hver blokk har et fellesvaskeri med to vaskemaskiner, to tørketromler, ett tørkeskap, varmerulle og et pakkebord. Det kreves et Miele vaske-kort for å bruke maskinene. Dette fås hos vaktmester. Det kan reserveres vasketid på internett. Tilsvarende fylles det på penger på vaske-kortet via Mieles Internett portal: https://mielelogic.com. Prisen for en vask eller tørk er kr. 15,-. For å få brukernavn og passord kontakt vaktmester på e-post: vaktmester@maridalsveien.no

TERRASSER OG GRILLPLASSER
Det er etablert en rekke terrasser rundt om i borettslaget. Disse kan fritt benyttes av alle andelseiere. Det er også satt opp egne grillplasser på alle terrasser.

BORDTENNISBORD
Bak Maridalsveien 227 A og gjesteparkeringen er det etablert et fliselagt felt hvor det er plassert et nytt bordtennisbord. Det kan fritt benyttes av alle.

SKISMØREBOD
Det er etablert skismørebod i kjelleren i Maridalsveien 227 C. Den er utstyrt både for klassiske ski og alpin/snowboard. Lokaliseringen av boden er markert med et grønt skilt ved inngangsdøren av blokk 227 C. Tilbudet er gratis, men det må betales et etableringsgebyr på kr. 500,- for nøkkel. Beløpet betales ved å gå inn på maridalsveien.no, hvor du finner anvisning for betaling. Vaktmester utleverer nøkkel mot fremvisning av kvittering.

VELFERDSLOKALE
Borettslaget har et velferdslokale i 229 som kan leies ut til andelseierne. Velferdslokalets plassering er markert med et grønt skilt ved døren på den nordvendte gavl av 229. Leie er kr. 250 pr. dag. Barneselskap før kl. 18:00 er gratis.

GJESTE-LEILIGHETER
Borettslaget har mange små leiligheter, og det kan derfor til tider være krevende med overnattingsgjester - særlig for de som har en ettroms leilighet. Det kan for eksempel være tale om foreldre eller tilreisende venner. Gjesteleilighetene er tiltenkt som et tilbud fra borettslaget, som imøteser et slikt plassbehov - og som gjør det mulig å ha gjester i umiddelbar nærhet til egen leilighet og til en gunstig pris. Antallet leiligheter er tilpasset etterspørsel, og er senest i januar 2024 utvidet med gjesteleilighet 2 og med noe ulik standard tilpasset to ulike brukergrupper. Ta kontakt med styret for mer informasjon. Styret@maridalsveien.no.


Styrets arbeid siste året:
Det siste styreår har vært preget av at borettslaget har hatt særlig fokus på kostnadsstyring,
- Montering av nye varmesensorer i alle leiligheter, feilsøking og utbedring av kalde leiligheter.
- Ferdigstillelse av gjesteleilighet nummer 2 i Maridalsveien 231C,
- Forbedret låsesystemer til to gjesteleiligheter og velferdslokale slik at booking og adgangsstyring for leietakere ikke trekker resurser fra vaktmester eller styret.
- Oppfølging av flere vannskader fra leiligheter med pålegg om rehabilitering av baderom.
- Oppfølging av bergvarmeanlegget pga.
i) urenheter (magnetitt) i varmesystemet, montering av filtreringsanlegg med automatisk utskylling,
ii) bytte av kompressorer i flere varmepumper
iii) skifte av deler til hetgassanlegget for produksjon av varmtvann.

- Fullføring av sykkelrom i kjeller i alle blokker er påbegynt
- Etablering av nytt sykkelrom i Maridalsveien 237.
- Nye adresse-skilt i svart som erstatning for de hvite på hver.
- Etablering av fire nye gjesteparkeringsplasser slik at det nå er i alt 13 plasser.
- Oppfølging av oppgradering av el-ladeplassene
- Sikring av stabil internettforbindelse.
- Statnetts tunnelprosjekt har også krevd ressurser fra styret.
- Avholdt eks. generalforsamling for å stemme om å si opp en OBOS-ordning med "Garantert betaling av felleskostnader" fordi tjenesten med kort varsel ble økt prissatt fra 0 kr. til 30 promille av borettslagets samlede husleieinnbetalinger. (Ble vedtatt).

STØRRE VEDLIKEHOLD OG REHABILITERING
2024:
- Ny gjesteleilighet i Maridalsveien 231C er ferdig. Nye nummerskilter på blokkene.
- Høsten 2024; Nytt sykkelrom i Maridalsveien 237.

2023:
- Flislegging av alle trappeoppganger er ferdig.
- Nye utebenker og border er utplassert. Nytt smijerns stakitt med port ved Maridalsveien 235 (gavlsiden) og Badebakken.
- Utbedret lekkasje på hovedinntaket for vann til Maridalsveien 225.

2022:
- Oppganger i 227, 225, 233 og 237 har fått nye fliser opptil 2. etasje. Anlegg for oppvarming av garasje.
- Etablering av ny gjesteleilighet påbegynt i kjeller i 231C.
- Sikring mot fugler på alle tak.
- Oppgradering av el-ladeplassene (mellom 229 og 233) slik at det kan lade med dobbelt effekt (12 kW.) - -
- Flere stativer til dekkhotellet.
- Trappeoppganger i 237 og 227D malt.
- Ny gjesteleilighet under etablering i 231C.
- Oppgradering av kabel-TV/Internett infrastruktur med nye kabler/swithcer for høyere internett hastighet.

2021:
- Nye brannslukningsapparater utdelt til alle andelseiere.
- El-ladeplassene er bygget om for betaling mot effektuttak.
- Nye nummerskilter er montert på alle parkeringsplasser.
- Utbedring av leke apparater på lekeplass.
- Feilsøking og utbedringer av støyproblematikk på sentralvarmeanlegget.
- Feilsøking og utbedringer av leiligheter med for lave radiator temperaturer.
- Søknad om ferdigattest på energibrønn prosjekt sendt.

2020:
- Ny gjesteleilighet i 233, nyoppusset inngangsparti i 233A med nye fliser.
- Nye informasjonsskilter til vaktmesterkontor, vaskerier, sykkelboder, dekkhotell, gjesteleilighet skismørebod, velferdslokalet, oppslagstavler, parkeringsplasser, innfartsveier og gjesteparkering.
- Nye ståldører til sykkelboder og fellesvaskerier.
- Kontroll av branndetektorer/alarm i alle leiligheter - samt utbedring av mangler.
- Ferdigattester på balkonger i Maridalsveien 231, 233, 235 og 237.
- 4 nye ladeplasser for el-bil bak Maridalsveien 229.
- Ny flaggstang.
- Ny sirkulasjonspumpe i fyrhuset for varmtvann til oppvarming, ny dykkvannspumper for å fjerne grunnvann, og ny el-tavle.
- Ny belysning, beplantning (hekk) og hegn rundt den store parkeringsplass foran 225A.
- Utbedring av ødelagt hegn mot Badebakken sameie.

2019:
- Energibrønnpark etablert med full rehabilitering av fyrhuset.
- Kontroll av branndetektorer/alarm i alle leiligheter og merking av alle brannveier og oppstillingsplasser for brannbil.
- Ferdigattest på ny vaktmestergarasje og balkonger Maridalsveien 229, 225 og 227.
- Igangsettingstillatelse for etablering av en gjesteleilighet i 233.
- To trappeoppganger i 225 malt.
- Utbedret sykkelparkeringen foran Maridalsveien 231C med omlegging av belegningsstein.

2018:
- Ny utvidet vaktmestergarasje ferdigstilt.
- Nytt smijerns gjerde er montert mellom vaktmestergarasjen og Maridalsveien 227 D.
- Nytt blomsterbed er bygget med lav steinmur mot gavlsiden av ny vaktmestergarasje.
- Blomsterbed beplantes våren 2018.
- Asfalt mellom vaktmestergarasje og gangvei i Badebakken er byttet ut med et gressfelt delt med en ny kort diagonal gangvei.
- Nytt bordtennisbord er plassert på et opparbeidet og fliselagt underlag bak gjesteparkeringen ved gressplenen bak Maridalsveien 227A.
- Nytt styringspanel til el-kjele i fyrhuset.

2017:
- Nye fjernvarmerør er lagt i ny grøft fra fyrhuset til 229 og 231.
- Nye stengeventiler er monter på fjernvarmerørene.
- Skismørebod er etablert og nye plantekasser er utplassert.
- Nye lamper er montert på alle terrasser.
- Oppfølging av reklamasjonssaker på balkonger.

2016:
- Ettårskontroll av balkonger.
- Etablering av to elbiloppladningsplasser ved 229 C.
- Trappeoppgang i 225 D samt kjellergang mellom 225 C og C ble malt.

2015:
- Nye balkonger i 227 og 237 og balkongprosjektet avsluttet.
- Utearealer foran 225, 227 og 237 er tilbakestilt etter balkongbygging.
- Fire trappeoppganger malt i 235.

2014:
- Nye balkonger i 225, 229 og 231. Ny trapp mellom 233 og 235.
- Ny belysning til tilhørende gangvei.
- Nye drensrør lagt i skråning bak 233.

2013:
- Nye balkonger i 233 og 235.
- Oppgradering og beplantning rundt nye søppelhus.
- Ny gangvei forbi flaggstang.
- 30 nye sykkelstativer.
- Utbedring av belegningsstein foran inngangspar

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for OBOS-medlemmer. Forkjøpsretten er parallellavklart. Meldefrist for medlemmene er 21.10.2024. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Tekniske installasjoner
Borettslaget har avtale med Telia om levering av TV- og internettløsninger.

- Porttelefon
- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.
- Kabel-TV/Fiber
- Diverse belysning

Dyrehold
Det må søkes styret ved ønske om anskaffelse av dyr eller ved ønske om å ta med allerede anskaffet dyr ved innflytning. Dyreeier er forpliktet til å påse at dyret ikke er til sjenanse for naboene. Se borettslagets hjemmeside for mer informasjon: https://maridalsveien.no/dyrehold/.

Diverse
Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,-. (medlemskap kr. 200,- pr. år + lovpålagt andelskapital kr. 300,-).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
1938/305256-3/105  Bestemmelse om veg  
25.10.1938 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/305257-1/105  Best. om adkomstrett  
25.10.1938 
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/305742-1/105  Erklæring/avtale  
14.11.1938 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser

1938/306526-1/105  Urådighet  
16.12.1938 
BEGRENSING I RÅDERETT
BEST. OM BEGRENSNING I RÅDERETT M. V.
Gjelder denne registerenheten med flere

1941/303986-1/105  Urådighet  
03.11.1941 
BEGRENSING I RÅDERETT
BEST. OM BEGRENSNING I RÅDERETT M. V.
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/19558-1/105  Erklæring/avtale  
04.04.1997 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver Oslo kommune vann- og avløpsverket
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/38519-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
13.06.2002 
BELØP: NOK 2.186.400
Panthaver:Obos  
Lnr: 6015434
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/32627-1/105   ** Forhøyelse  
13.05.2004 
FORHØYET TIL NOK 2,193,600

2009/353555-1/200  Kjøpekontrakt  
18.05.2009 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Kjøpesum NOK 5 000,-
Arealene kan ikke nyttes til annet enn friluftsformål uten samtykke fra Staten v/Direktoratet for naturforvaltning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/491781-1/200  Pantedokument  
02.07.2010 
BELØP: NOK 25.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/72736-1/200  Pantedokument  
25.01.2013 
BELØP: NOK 60.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/117099-1/200  Pantedokument  
28.01.2019 21:00 
BELØP: NOK 18.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere

Utleie
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Reguleringsbestemmelser S-2255 er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Informasjon om ny kommuneplan med lenke til kartinnsynsløsning finner du på http://www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

STATNETT STRØMTUNNEL
Ny tunnel vil gå diagonalt gjennom borettslaget fra Maridalsveien 225 under 231 mot 235 og 237.
Grunneierne som er berørt av den planlagte tunnel ble stevnet av Statnett til Oslo tingrett gjennom en skjønnsbegjæring datert 2021.06.03. Hensikten med stevningen var at Statnett ønsket dom på hvor stor erstatning staten kunne risikere å måtte betale dersom bygninger eller anlegg (primært energibrønner til bergvarmeanlegg) blir ødelagt. På grunn av stevningen har styret engasjert advokat Dag Stadheim til å representere borettslaget. Blant annet på grunn av borettslagets innvendinger om at det var urimelig å avgrense en erstatning før skader oppstår (dvs. sette et maks tak på erstatning), har Staten valgt å trekke saken til etter tunnelen er bygget.

Stavangergata og Lisa Kristoffersens plass - Endring av trafikkmønster - Detaljregulering
Saksnummer: 201719253 - Reguleringssak. Mottatt sak: 27.12.2017
Bymiljøetaten foreslår å oppgradere Stavangergata med bredere fortau og opphøyde sykkelfelt. Planforslaget sikrer også areal til overvannshåndtering, beplanting, parkeringsplasser for bevegelseshemmede og lommer for kortere stans tiltenkt varelevering og levering av barn til Margarinfabrikken barnehage. I tillegg sikrer planforslaget at det etableres et torg på Lisa Kristoffersens plass. Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201719253

Voldsløkka idrettspark - Dialogfase - Idrettsanlegg
Saksnummer: 201814722 - Reguleringssak. Mottatt sak: 18.10.2018
Oslobygg KF foreslår å omregulere sørvestre del av Voldsløkka fra friområde til idrettsanlegg med et nytt bygg med tre store haller, en oppgradert 11-erbane og en ny 7-erbane. Forslaget sikrer ikke fullverdig erstatningsareal iht. Rikspolitiske retningslinjer for å styrke barn og unges interesser i planleggingen (RPR). Det nye bygget kan være inntil 28 m høyt, 116 meter langt og 38 meter bredt. Planen sikrer ikke bevaring av eksisterende trær eller annen vegetasjon. Plan- og bygningsetaten er i hovedsak positive til prosjektet som foreslås. Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget så lenge det ikke er fremskaffet fullverdig erstatningsareal.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201814722

Bakkehaugen, Carl Grøndahls vei 1 med flere - Detaljregulering
Saksnummer: 202009162 - Reguleringssak. Mottatt sak: 09.06.2020
I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsles med dette oppstart av planarbeid for planområde Carl Grøndahls vei 1 m.fl. Området er i dag regulert til boliger. Hensikten med planarbeidet er å sikre eksisterende bebyggelses- og grøntstruktur.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202009162

Sarpsborggata 3 B-D - Riving av bakgårdsbygg og oppføring av rekkehus
Saksnummer: 202101504 - Byggesak. Mottatt sak: 22.01.2021
Status: Rammetillatelse gitt
Det søkes om riving av eksisterende verksted i bakgården, og oppføring av 3 nye boliger i rekke. Tiltaket må sees som en forlengelse av allerede godkjent prosjekt i Sarpsborggata 1. Boligene oppføres i pusset mur, med ulike farger. Bilkjøring og parkering i bakgården avvikles, og bakgården oppgraderes med beplantning og leke- og oppholdsareal.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202101504

Nydalsveien 15 - Bestilling av oppstartsmøte - Utvikling av eiendommer og grøntområder
Saksnummer: 201914124 - Reguleringssak. Mottatt sak: 04.09.2019
NORWEGIAN PROPERTY har engasjert MER arkitektur as til å utarbeide mulighetsstudie for Nydalsveien 15 og 17, 57/416. Det ønskes å få vurdert en videreutvikling av eiendommene til boligformål i samspill med eksisterende bevaringsverdig bygningsmasse.

N15: Boligformål, ca. 6.000 m2 BRAs. Eksisterende bygg videreutvikles til støttefunksjoner for bolig, kontor (som i dag), i tillegg til bevertning/ næring/ kultur mm. Påbygg og rive deler av bygget ( fra tidlig 1900-t) kan vurderes.

N17: Eksisterende bygg rives. Boligformål ca. 1.000 m2 BRAs

Uteområder: Utvikles til å bli et attraktivt område for rekreasjon og lek med sterk tilknytning til Akerselva.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201914124

Sandakerveien 114 - Planforslag til politisk behandling - Næring og kontor
Saksnummer: 201918859 - Reguleringssak. Mottatt sak: 15.11.2019
Sandakerveien 114 ANS foreslår å omregulere Sandakerveien 114 fra industri til kontor. Hensikten med planen er å bygge to nye kontorbygg på 6-8 etasjer med utadrettet virksomhet på gateplan, i tillegg til å sikre gode forbindelser for gående gjennom planområdet. Ny bebyggelse skal omkranse et diagonalt gårdsrom/passasje. Det tillates et maksimalt bruksareal på 18 500 m² BRA. Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget, og fremmer eget alternativ med samme utnyttelse men med lavere høyder. Plan- og bygningsetaten anbefaler alternativ 2.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201918859

Vitaminveien - Opparbeidelse av gate - Detaljregulering
Saksnummer: 201816207 - Reguleringssak. Mottatt sak: 09.11.2018
Bymiljøetaten foreslår å omregulere Vitaminveien og deler av Nydalen allé, Gunnar Schjelderups vei og Sandakerveien fra offentlige og fellesprivate samferdselsformål og forretning/kontor/industri til offentlige samferdselsformål (bl.a. kjøreveg, fortau sykkelanlegg, torg) og annen veigrunn (grøntareal). Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201816207

Sandakerveien 113 - 119 - Avklaringsfase etter nytt offentlig ettersyn - Park, boliger og forretning
Saksnummer: 201604130 - Reguleringssak. Mottatt sak: 18.03.2016
Avantor Sandakerveien 113 - 119 AS foreslår å omregulere Sandakerveien 113 - 119 fra kontor, industri, lager, bevertning og forretning til offentlig park, boliger og en mindre andel forretning, tjenesteyting, kontor og bevertning. Bakgrunnen for planarbeidet er å regulere en del av en større park i tråd med byrådets bestilling og boliger på resten av eiendommen. Planforslaget åpner for en offentlig park på 4,6 daa langs Sandakerveien og 286 leiligheter i tre blokker på 7 - 13 etasjer plassert i en trekant mot Gunnar Schjelderups vei. Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget med forbehold om at høyder og utnyttelse reduseres noe, større fellesarealer til boligene og andre og ytterligere rekkefølgebestemmelser.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201604130

Fernanda Nissens gate 10 - Bestilling av oppstartsmøte - Friområde og turvei til Akerselva fra Lillo gård
Saksnummer: 202457321 - Reguleringssak. Mottatt sak: 13.06.2024
Kommunen ønsker å eie deler av friområdet innenfor gnr./bnr. 77/147 av hensyn til drift og vedlikehold, og for å sikre allmenn tilgjengelighet til friområdet og turveien som er opparbeidet. Drift og vedlikehold av turveien er overtatt av Oslo kommune ved BYM. Planområdet omfattes av to reguleringsplaner som er eldre enn 10 år. Hensikten med reguleringsendringen er å tilrettelegge for at kommunen får rettighet til å erverve friområdet. EBY har forsøkt å komme fram til en minnelig avtale med grunneier uten at dette har ført frem.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202457321

Grefsenveien/Sandakerveien mellom Åsengata og Grefsenveien 48 - Bestilling av oppstartsmøte - Detaljregulering
Saksnummer: 202212601 - Reguleringssak. Mottatt sak: 10.02.2022
Prosjektet følger av bestilling fra Byrådsavdeling for Miljø og samferdsel (MOS), datert 23. april 2018, «Bestilling om utarbeidelse av reguleringsplan og forprosjektfase for Grefsenveien inkludert Storokrysset». Bymiljøetatens (BYM) prosjekt Sandaker-Storokrysset, gateopprustning startet i 2018 med en KVU for Storokrysset som ble ferdigstilt i 2019. Hensikten med prosjektet er å bedre fremkommelighet og trafikksikkerhet for syklister i Sandakerveien og Grefsenveien på strekningen mellom Åsengata og Disen vendesløyfe. Gående skal også oppleve bedre trafikksikkerhet og fremkommelighet ved at gater og byrom rustes opp langs trikketraseen. I tillegg skal fremkommelighet for kollektivtrafikk ivaretas. Det er ønskelig å utvikle Storokrysset til et mer attraktivt byrom og et effektivt trafikknutepunkt. Forslaget er delt inn i to delstrekninger, som vil reguleres hver for seg:

Detaljregulering for Sandakerveien/Grefsenveien fra Åsengata til Grefsenveien 49
Detaljregulering for Grefsenveien fra Grefsenveien 49 til Disen vendesløyfe
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202212601

Nycoveien 1 og 1 B - tilbygg til næringsbygg - dialogfase - saken pauses til 2025
Saksnummer: 202209898 - Reguleringssak. Mottatt sak: 30.06.2022
GE Healthcare AS ønsker å forbli i byen. De har behov for å utvikle aktuelle eiendommer og øke bygningsmassen for å kunne tilrettelegge for en fremtidsrettet virksomhet. Det vil vurderes hvor vidt det kan være aktuelt å anlegge arealer for parkering under bakken og redusere areal for overflateparkering. Her er det ønskelig å utforske mulighetene for å ta i bruk planlagt rampe ifm. p-kjeller for Vitaminveien 6.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209898

Nydalsveien 36 - 38 - Planforslag til offentlig ettersyn
Saksnummer: 201912539 - Reguleringssak. Mottatt sak: 09.08.2019
Nydalsveien 36 AS (Storebrand) foreslår å omregulere Nydalsveien 36-38 fra industri, kontor, lager, undervisning og annet veiareal til kombinert bolig og næring, torg og park. De foreslår også å regulere Gullhaugveien og Gullhaug torg (gate) fra felles avkjørsel og kjørevei til offentlig gate. Hensikten med planforslaget er å tilrettelegge for boligbebyggelse i 5-9 etasjer med næring i 1. etasje, og oppgradering av omkringliggende torg og gater. Plan- og bygningsetaten anbefaler forslaget, med forbehold om reduserte høyder og utnyttelse, andre støybestemmelser, bedre kvaliteter på uteoppholdsarealene, forbedret løsning i Gullhaug torg (gate), lavere parkeringsdekning og andre rekkefølgebestemmelser.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201912539

Maridalsveien 237 B - Rehabilitering av bad - H0303
Saksnummer: 202318363 - Byggesak. Mottatt sak: 14.12.2023
Status: Tillatelse gitt
Søknaden omfatter rehabilitering av våtrom i en leilighet med bolignummer H0303 i Maridalsveien 237B, bydel Sagene.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202318363

Moldegata 10 - Oppføring av leilighetsbygg
Saksnummer: 202214935 - Byggesak. Mottatt sak: 12.10.2022
Status: Rammetillatelse gitt
Søknaden omfatter oppføring av leilighetsbygg og opparbeidelse av vei i Moldegata, bydel Sagene. Det etableres 13 boenheter med private uteoppholdsarealer fordelt over fem etasjer. Bygningen får felles takterrasse og utearealer på bakken, samt innvendig sykkelparkering og avfallshåndtering på bakkeplan.
For mer informasjon, se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202214935

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 750 000,- (Prisantydning)
kr 202 731,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 952 731,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 953 931,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 962 181,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Fastpris (kr. 35.000,- gitt kombinert tilbud) (Kr.35 000)
Foto (Kr.3 200)
Elektronisk kommunikasjon (Kr.490)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 385)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Oppgjør (Kr.7 500)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.500)
Stylingveiledning (Kr.1 899)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 560)
Kostnad for utsatt betaling (Valgfritt kr. 3.500,-) (Kr.1)
Markedspakke (Kr.19 900)
Visningshonorar (Kr.2 990)
Tilrettelegging (Kr.16 900)
Innhenting av offentlige opplysninger ca (Kr.1 600)
Totalt kr. (Kr.101 733)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
125-24-0558

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hegdehaugen Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 931569082
Hegdehaugsveien 24
0352 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Mikkel Johnsen

Saksbehandlere
Mikkel Johnsen
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 90 14 27 45 / E-post: mj@eie.no

Tor Inge Polden
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 95 06 99 80
[/ E-post: tip@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Maridalsveien 229B
For mer om objektet
Maridalsveien 229B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: