Bilde 1 av Niels Juels gate 4ABilde 2 av Niels Juels gate 4A
Digital salgsoppgave
Niels Juels gate 4A

0272 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Strøken 5-roms drømmeleilighet med sjønær beliggenhet. Påkostet og nyoppusset i 2022. Klassisk med stukkatur og peis.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
100 m²
Bruksareal (BRA)
101 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Fellesutgifter
kr 4 864 / Mnd
Prisantydning
kr 9 900 000
Omkostninger
kr 248 720
Fellesgjeld
kr 131 000
Totalpris
kr 10 279 720
Fellesformue
kr 14 608
Byggeår
1904
Tomt
Eiet tomt 517 m²
Oppdragsnummer
125240056
Prisantydningkr 9 900 000,-
Fellesgjeldkr 131 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 238 270,-
  
Totalpris kr 10 279 720
Eiendom
Niels Juels gate 4A, 0272 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 211 Bnr. 166 Snr. 1 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Bod i baktrapp samt kjeller, henholdsvis 2,5 og 2,3 kvm (totalt 4,8 kvm), angitt som BRA-e, ligger på/i fellesareal.

Areal
Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 101 kvm, BRA-e: 4,80 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1904

Tomt
Eiet tomt 517 kvm

Prisantydning
9 900 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Glenn Skram Takstdato: 22.09.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 131 000,- pr. 31.12.23
Andel fellesformue: kr. 14 608,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 9 900 000,- (Prisantydning)
kr 131 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 10 031 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 238 270,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 239 470,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 270 470,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 279 720,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 864,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
TV/Internett (grunnpakke Get/Telia), forretningsførsel, vedlikeholdskostnader, forsikringer, administrasjonskostnader, kommunale avgifter og andel avdrag/renter på fellesgjeld.

Herav:
- TV/Internett kr. 576,-
- Fellesutgifter kr. 4 288,-

Eier
Fredrik Grimstad Janine Elisabeth Nordhaug

Beskrivelse
Martine Mjåland ved Eie Majorstuen har gleden av å presentere Niels Juels gate 4A!
En stor og gjennomgående 5-roms selveierleilighet med tilbaketrukket og rolig beliggenhet på attraktive Skillebekk. Leiligheten ligger nesten trappefritt til med enkel adkomst i høy 1. etasje. Boligen har store vindusflater med lysinslipp og takhøyde på opptil hele 3 meter, noe som gir svært gode lysforhold. Her får du store og romslige oppholdsrom med rosetter og stukkatur i samtlige rom. Alle gulv (foruten våtrom) har flott én-stavsgulv. Det er gulvvarme i alle rom, foruten soverommene. Det har blitt foretatt flere påkostninger på leiligheten i senere tid, og hele leiligheten ble pusset opp i 2022. Hele leiligheten har app-styrt lysregulering (Plejd). Boligen har et kvalitetskjøkken med integrerte hvitevarer og rikelig med oppbevaringsplass. Her er det gjennomtenkte løsninger og en fin harmoni på farger og materialvalg. Kjøkkenet er innredet med blant annet Kvarts benkeplate med underlimt kum i kompositt, ventilator over koketopp og mørke fliser over benkeplaten. Her er det rikelig med benke- og oppbevaringsplass, og god plass til en spisegruppe ved vinduet. Videre har leiligheten et delikat, flislagt baderom som ble renovert i 2022. Baderommet har gjennomtenkte løsninger med blant annet integrerte hylleløsninger, stort speil med belysning, svart servant og servantskap, dusjhjørne med glassvegg, veggmontert armatur og garnityr og veggmontert toalett av type Geberit Duofix Sigma.

Stuen har pene fargevalg på vegger og gulv, noe som bidrar til en behagelig romfølelse; en fellesnevner for de øvrige rommene i boligen. Leiligheten har klassiske detaljer som store karmer, rosett og god takhøyde. Stuene er av god størrelse, noe som gir deg muligheten til å innrede boligen med det du måtte ønske av flotte møbler og inventar. Spesiallagde smijernsdører med glass skaper et fint og moderne skille mellom rommene. Vindusflatene fyller rommet med naturlig lys og skaper en god romfølelse, og det har blitt montert plissegardiner for praktisk solskjerming. I peisstuen er det en flott vedovn fra 2022, perfekt for sene høst- og vinterkvelder.

Leiligheten har to fine soverom. Hovedsoverommet er innredet med et moderne fargevalg og spilevegg. Her er det god plass til dobbeltseng med nattbordsløsning. Det andre soverommet er i dag innredet med sovesofa og kontorløsning. Begge soverommene har belysning fra downlights, store vinduer fra 2023 med bred karm og fint utsyn over bakgården. Ytterligere oppbevaringsplass finner du innvendig omkledningsrom/walk-in med praktisk og takhøy hylleløsning. Videre er det oppbevaring i to medfølgende boder; én kjellerbod på ca. 2,5 kvm og én bod i baktrapp på ca. 2,3 kvm.

Her bor man svært sentralt, men samtidig rolig og tilbaketrukket. Det er gangavstand til Solli plass, Aker brygge, Tjuvholmen samt mye mer. Suveren tilgang på offentlig kommunikasjon.

Parkering
Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Offentlige ladestasjoner for elbil like utenfor boligen.

Det er innført beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering (kr. 2000 /5 950,- pr. år for 2024). Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav.

https://www.oslo.kommune.no/gatetransport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Beliggenhet
Leiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet i et veletablert og rolig boligområde hovedsakelig bestående av ærverdige bygårder på Skillebekk. Miljøet er upretensiøst og rolig med kort gange til alt av hovedstadens fasiliteter, enten det er shopping og uteliv eller lekeplasser, skoler og barnehager.

Her byr nærområdet på det meste av fasiliteter som dagligvare, kiosk, hyggelige kaféer og restauranter. Nærmeste dagligvarebutikk finner du kun et par hundre meter fra inngangsdøren (søndagsåpen Joker). Det er også få minutters gange til Kiwi Bygdøy allé og Røtter, som tar pulsen på de siste mattrendene.

Du kan rusle over gangbroen for et morgenbad i Oslofjorden ved Kongen som har bademolo, legge ut på rotur eller benytte sykkelsti langs Frognerkilen inn til Aker Brygge og ut langs Bestumkilen mot Sandvika. Om vinteren er det i tillegg oppkjørte skispor på Bygdøy og i Frognerparken.

Populære Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery ligger like i nærheten. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Aker brygge ca. 70 butikker, samt 40 kafeer, restauranter, barer og nattklubber. Vika har også House of Oslo, med nærmere 20 spennende butikker og stort fokus på de nyeste trendene.

For de treningsglade er det gode treningsmuligheter både på Solli Plass, Majorstuen og Skøyen. Det er gangavstand til Solli Plass, Vika, Bygdøy Allé, Nationaltheatret og Skøyen.

Tinkern park med et flott grøntområde, lekeapparater, tuftepark og benker i kort gangavstand fra leiligheten og det er vakre friområder og turstier langs Skarpsnoparken, Frognerstranda og Bygdøy. Det er kort vei til Frognerparken og Frogner Stadion med utallige fasiliteter.

Godt offentlig kommunikasjonstilbud like i nærheten med trikk i Drammensveien, og kun 5 minutters gange til Bygdøy allé med bussforbindelser til alle byens hjørner. Kort vei til knutepunktet Nationaltheatret hvor du finner både trikk, tog, buss og Flytoget.

Tomt
Eiet tomt, 517 kvm

Usjenert og rolig beliggenhet nederst i Niels Juels gate. Bygården fremstår i klassisk stil med flott utsmykning på fasaden og en pent opparbeidet bakgård som ble renovert i 2020. Bakgården har sittegrupper på sommerstid og felles sykkelparkering.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Boligen sogner til Ruseløkka barne- og ungdomsskole.
Ta kontakt med skolekontoret i Oslo kommune, tlf. 21 80 21 80 for nærmere informasjon.

Offentlig kommunikasjon
God offentlig kommunikasjon i nærområdet med kun 2 minutters gange til Skillebekk t-bane, 3 minutters gange til Bygdøy allé med busslinjene 20 (Skøyen - Galgeberg), 30 (Bygdøy - Nydalen), 31 (Fornebu - Grorud), samt Bærumsbussene. Her er det bussforbindelser til alle byens hjørner.

Inneholder
Høy 1. etasje: Entré, hall, omkledningsrom, stue, peisstue, kjøkken, to soverom og baderom.
I tillegg medfølger innvendig kott på ca. 1 kvm.

Videre disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 2,5 kvm og én bod i baktrapp på ca. 2,3 kvm.

Byggemåte
Taktekking
Taket er tekket med takstein, samt partier med båndtekking/plater.
Taktekking er en del av flere boligers fellesareal, samt leiligheten har ingen særlig nær tilknytning til bygningsdelen.

Veggkonstruksjon
Veggene har murkonstruksjon.
Fasade med pussede murfasader.

Takkonstruksjon/Loft
Yttertaket i trekonstruksjoner med saltak/valmet takform.
Takkonstruksjonen er en del av flere boligers fellesareal, samt leiligheten har ingen særlig nær tilknytning til bygningsdelen.

Vinduer
Vinduer med 3-lags glass fra 2023.

Dører
Brannklassifisert dobbel entrédør.
Brann-/lydklassifisert dør til baktrappen.
Dobbel entrédører fra ca. 2017 ifølge eier.

Etasjeskille/gulv mot grunn
Tradisjonelt trebjelkelag som etasjeskiller.
Det ble registrert avvik i gulvets horisontalplan på ca. 5 mm i de ulike rommene. Tilstandsgrad gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Gulvet ble avrettet med flytsparkel i 2022 ifølge eier.

Primærrom
Primærrom: 100 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 101 kvm

Standard
Entré/gang:
Stor og lys entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det pent én-stavsgulv med gulvvarme og moderne farger. Fra gangen er det tilgang til innvendig skap for oppbevaring av yttertøy, samt eget omkledningsrom/walk-in med praktisk hylleløsning. Her er det også en Malibu-kommode som medfølger. Entréen har godt med naturlig lys, supplert med belysning fra downlights i taket. Videre er det callinganlegg med portåpner på veggen og en brannklassifisert, dobbel entrédør fra 2017.

Stue:
Leiligheten har to romslige stuer med én-stavsgulv med gulvvarme og moderne farger på veggene. Hele leiligheten har nye vinduer fra 2023, og det har blitt montert plissegardiner på stuene og kjøkkenet. I TV-stuen er det god plass for en stor sofaseksjon, TV-møblement og en hyggelig spisegruppe. Vindusflatene fyller rommet med naturlig lys og skaper en god romfølelse. Peisstuen er også romslig med god plass til sofa og eventuell spisegruppe. I hjørnet av stuen er det en flott vedovn, perfekt på kalde høst- og vinterkvelder. Det er god takhøyde målt til over 3 meter og rommene byr på flere innredningsmuligheter. Mellom stuene og kjøkkenet er det innredet med spesiallagde smijernsdører med glass. Disse er ikke bare estisk pene, men også funksjonelle for å kunne lukke igjen ved behov.

Kjøkken:
Lekkert og praktisk kjøkken som ble satt inn i 2022. Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter, Kvarts benkeplate med underlimt kum i kompositt, kjøkkenventilator med kullfilter og vaskemaskin som medfølger. Av integrerte hvitevarer er det kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn, vannstoppsystem og komfyrvakt.
Kjøkkenet er åpent, lekkert og sosialt. Her får du gode arbeidsflater og godt med skap- og benkeplass.

Soverom:
Leiligheten har to lune og gode soverom vendt inn mot stille bakgård. Soverommene har store vindusflater (nye i 2023) med brede karmer, som gir mye natrulig lys og god romfølelse. Malte flater på himlinger og vegger i behagelige og moderne farger. Begge soverommene har ny én-stavsgulv og downlights i taket. Hovedsoverommet har god plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbordsmøblement.

Baderom:
Deilig og lekkert baderom fra 2022 med "spa-følelse" og nydelige, store, beige fliser på veggene og mørke fliser på gulvet. Baderommet er innredet med et stort speil med belysning, svart servant og servantskap med skap- og hylleløsning. I hjørnet er det innredet med et dusjhjørne med glassvegg, veggmontert armatur og regnfallsdusj. Videre er det et veggmontert toalett av type Geberit Duofix Sigma innbyggingssisterne. På baderommet er det også innredet en plassbygd hylleløsning for oppbevaring. Rommet har downlights i taket og varmekabler i gulvet. Utenfor baderommet er det innredet en fin nisje med speil- og skuffeløsning for praktisk utnyttelse av plassen.

Omkledningsrom:
Mellom éntreen og stuen har det blitt etablert et praktisk omkledningsrom/walk-in, komplett utstyrt med hyller og takhøy garderobeinnredning! Her har du muligheten til oppleve manges drøm, hvor du har rikelig med plass til oppbevaring av klær og sko. Rommet har flere bruksmuligheter, og ytterligere oppbevaringsplass finner du i to disponible boder.

Bod:
Leiligheten disponerer to boder; én kjellerbod på ca. 2,5 kvm og én bod i baktrapp på ca. 2,3 kvm. Det foreligger ikke hjemmel for boden siden denne ligger i et areal som er seksjonert som fellesareal. Dette er vanlig i eldre bygårder siden man før 1997 ikke hadde anledning til å seksjonere inn et tilleggsareal dersom det ikke lå i direkte fysisk tilknytning til boligen. Boden har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Teknisk:
- Synlig del av innvendige vannledninger i plast (rør i rør).
- Rørskap i himling på bad.
- Stoppekran i himling på bad.

Det foreligger samsvarserklæring med underliggende dokumentasjon for endring fra 2022:
- Nytt elektrisk anlegg i leilighet i forbindelse med oppussing.
- Omtrekking av eksisterende røranlegg.
- Levering og montering av gulvvarme i alle rom.
- Nytt elektrisk anlegg på kjøkken.
- Utskifting av spotter i gang og på soverom.
- Nytt elektrisk anlegg på baderom.

Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i vedlagte tilstandsrapport:
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Utvendig > Dører.
- Innvendig > Radon.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Selger oplyser at rørlegger er bestilt for montering av Waterguard for å sikre en bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
- Innvendig > Overflater.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad ukjent (TGU) i vedlagte tilstandsrapport:
- Utvendig > Taktekking.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
- Innvendig > Pipe og ildsted.
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Varmtvannsbereder fra 2022 er ikke tilgjengelig for inspisering.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Følgende dokumenter foreligger:
Sluttnotat - Niels Juels gate 4 B - Balkonger - 2013
Brukstillatelse-Niels Juels gate 4 A-2 kjellerleiligheter - Balkonger - 2012
Ferdigattest - Niels Juels gate 4 - Loft - 1993
Ferdigattest - Niels Juels gate 4 A-B - Loft - Mld om gjenst arb -1989
Brukstillatelse - Niels Juels gate 4 A-B-Loft-1986
Ferdigattest - Niels Juels gate 4 A-B - Hybelleilighet i 1 etg - 1969
Ekspedisjonsdokument (attestert) - Niels Juels gate 4 A-B - 1905

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest og kan være (ferdig) attestert, mens det i noen tilfeller bare er registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges for bekreftelse på at tiltaket er lovlig. Ekspedisjonsdokument finnes stort sett for bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger opprinnelig bygningstegning som samsvarer med dagens bruk, foruten av at kjøkkenet opprinnelig var der det minste soverommet er i dag, og at det var soverom der kjøkkenet er i dag, i tillegg har noen vegger/døråpninger blitt flyttet, og det har blitt satt inn omkledningsrom. Det er uvisst om dette er omsøkt, og kjøper overtar ansvaret/risikoen for dette. Opprinnelig bygningstegning ligger vedlagt salgsoppgaven.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med gulvvarme i alle rom (foruten soverommene), supplert med en fin vedovn fra 2022.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt for 2023 utgjorde kr. 2 859,-

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 864,- pr.mnd.
TV/Internett (grunnpakke Get/Telia), forretningsførsel, vedlikeholdskostnader, forsikringer, administrasjonskostnader, kommunale avgifter og andel avdrag/renter på fellesgjeld. Herav: - Tv/Internett kr. 576,- - Fellesutgifter kr. 4 288,-

Faste løpende kostnader
Strøm, felleskostnader, innboforsikring, eventuell eiendomsskatt.
Listen er nødvendigvis ikke fullverdig for alle.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Selskapets totale lån og vilkår:
Bank: Obos-Banken AS
Lånenr.: 9820.78.70692
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 5,90%
Restsaldo: 2 894 680,00
Andel restsaldo: 162 760,12
Innfrielsesdato: 30.04.2050
Type rente: Flytende

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 80653352

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 768 974,- Som sekundærbolig Kr. 6 368 307,-

Sameie
Sameie: Boligsameiet Niels Juels Gate 4, Orgnr: 987894903

Kort om Boligsameiet Niels Juels gate 4:
- Sameiets navn er Niels Juels Gate 4, og har gårdsnummer 211 og bruksnummer 166 i Oslo kommune.
- Organisasjonsnummer er 987 894 903.
- Sameiet består av 18 seksjoner.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
- Dugnadsarbeid må påregnes.

Planer i sameiet:
På årsmøte 2023 ble det enstemmig vedtatt at vi sameiet skulle starte arbeidet med oppgradering av oppgangen, og det ble satt av kr 150.000 til dette i 2023. Det ble gjort en ekstraordinær nedbetaling på sameiets lån på ca. kr. 31 000,- på denne seksjonen. Fellesgjelden minsket da til estimert kr. 131.000,-, og denne innbetalingen er betalt av selger.
Det ble signalisert at arbeidet vil bli gjort i etapper i årene som kommer, med mål om å ende opp med en oppgang som i større grad reflekterer kvaliteten/tilstanden på leilighetene.

Styret vil starte med det elektriske anlegget av hensyn til funksjon, brannsikkerhet og det visuelle. I samarbeid med elektriker lager styret nå en plan for å gjøre arbeidet mest mulig planmessig og kostnadseffektivt. En del utbedringer kan styret planlegge, men en del vil måtte avvente til faktisk oppstart. Dette fordi elektriker må inn i en del leiligheter for å se hva ledningene er til.

Styret har funnet det hensiktsmessig å gå over til et moderne porttelefonanlegg med trådløs kommunikasjon. Styret har inngått avtale om nytt anlegg med selskapet Defigo. Systemet er lagt opp til at man åpner døren via mobiltelefon (kan legges inn flere i husstanden), men dersom man ønsker kan det også kobles mot en analog telefon (kan kjøpes av Defigo eller andre leverandører). Styret tar ansvar for at anlegget i fellesareal fjernes, men den enkelte seksjon må ta ansvar for å fjerne den analoge telefonen inne i den enkelte seksjon som man i dag bruker til å åpne døren. Parallelt med det elektriske vil styret også gjøre noe snekkerarbeid. Dette er blant annet for å legge opp nytt elektrisk anlegg til taket i inngangspartiet i oppgang A for å sørge for mest mulig effektiv fremdrift/helhet. Styret er i gang med arbeidet i oppgang A, og det vil bli en finere oppgang med downlights og taklampe (dermed skyves noe av budsjett/kostnader til 2024).

Det kan ikke utelukkes at fremtidige planer eller vedtak på årsmøter vil kunne føre til en økning i felleskostnadene/fellesgjelden.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. På generelt grunnlag informeres det om at beslutninger/vedtak tatt i generalforsamling eller av styret kan medføre økning i felleskostnader og evt. andel fellesgjeld som f.eks. fremtidige vedlikeholdsplaner, nye låneopptak og prisstigninger på f.eks. diverse avgifter (renovasjon, kommunale avgifter m.m.) som sameiet er ansvarlig for. Eventuelle nye kostnader vil tilfalle ny eier.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.
Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Tillatt. Etterlatenskaper etter husdyr plukkes opp umiddelbart.

Diverse
Verdt å merke seg:
- Stor og gjennomgående 5-roms selveierleilighet.
- Nyoppusset i 2022.
- Én-stavsgulv med gulvvarme i alle rom.
- App-styrt lysregulering (Plejd) i hele leiligheten.
- Klassisk og moderne.
- Stor peisstue og separat tv-stue.
- Lekker peis fra 2022 i peisstuen.
- Spesiallagde smijernsdører med glass.
- Kvalitetskjøkken fra 2022 med integrerte hvitevarer.
- Kjøkken har rikelig med benke- og oppbevaringsplass.
- Pent kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Store rom med opptil 3 meter takhøyde.
- Stukkatur og rosetter.
- Store vinduer med dype karmer.
- Alle vinduer nye i 2023.
- Nye plissegardiner fra 2023 på begge stuer og kjøkken.
- Høy 1. etasje for enkel adkomst.
- To soverom som vender inn mot rolig bakgård.
- Delikat baderom fra 2022 med lekre løsninger.
- Praktisk nisje med speil og oppbevaringsløsning i gang.
- Fdv-dokumentasjon på baderommet.
- Vaskemaskin fra 2022 på kjøkken medfølger.
- Eget oppbevaringsrom/walk-in.
- Innvendig kott i entréen.
- Ytterligere oppbevaring i to boder.
- To-fløyet inngangsdør fra 2017.
- Rør-i-rør.
- Rolig og stille beliggenhet.
- Pent opparbeidet bakgård.
- Sykkelparkering.
- Flotte rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet.
- Søndagsåpen butikk lett tilgjengelig.
- Offentlige ladestasjoner for elbil like utenfor boligen.
- Gangavstand til det meste Oslo har å by på.
- Meget god kollektivforbindelse med trikk, buss og flybuss.
- Barnehager og skoler like i nærheten.
- Et meget hyggelig boligområde!

Følgende løsøre og tilbehør følger med ved handelen:
- Integrerte hvitevarer og vaskemaskin fra 2022 på kjøkken.
- Hyller og vinholder på kjøkken.
- Alle fastmonterte lamper.
- Skapløsning i omkledningsrom.
- Kommode i éntreen.

Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Selgers kommentarer fra egenerklæringen:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært. 1 Håndverk Mur & Bygg AS. Total renovering av bad 2022.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. 1 Håndverk Mur & Bygg AS. Total renovering av bad Q2 2022.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

301/211/166/1:
26.09.1975 - Dokumentnr: 519665 - Erklæring/avtale
Panterett uten opptrinnsrett til sameiet 
FOR: NOK 5,000 
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Sameiets sikringspant og dokument som omhandler noen vilkår om seksjoneringen og boforhold i sameiet. Dokumentet er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

26.09.1975 - Dokumentnr: 519665 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 9/100
Meglers kommentar: Sameiets opprinnelige seksjonering. Dokumentet er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

13.01.1987 - Dokumentnr: 2120 - Resek/tilleggssek
Endret seksjon:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 9/100
Eiendommen er oppdelt i 16 seksjoner.
Meglers kommentar: Sameiets reseksjonering. Dokumentet er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

13.01.1987 - Dokumentnr: 2120 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 143/1948
Meglers kommentar: Sameiets reseksjonering. Dokumentet er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

23.06.2016 - Dokumentnr: 568002 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 93/1654
Meglers kommentar: Sameiets reseksjonering. Dokumentet er innhentet og kan oversendes ved forespørsel.

23.06.2016 - Dokumentnr: 568002 - Resek/tilleggssek
Endret seksjon:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 93/1654
Meglers kommentar: Sameiets reseksjonering. Denne leiligheten har seksjonsnummer 1 og eierbrøk 93/1654. Dokumentet er innhentet av megler, og kan oversendes ved forespørsel.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Det er ikke kjent at det foreligger regler som er til hinder for at eiendommen leies ut.
Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Vei/vann/kloakk
Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Regulering
Boligen er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende serviceformål, ihht. reguleringsplan S-1949, datert den 26.09.74.

Boligen ligger i et område i nærhet til prosjektet Fjordbyen. Fjordbyen er et prosjekt som skal frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til fremtidsrettet byutvikling med bolig, rekreasjon og næring på en slik måte at byen åpnes mot fjorden. Arealer som tidligere har blitt brukt til havnevirksomhet skal brukes annerledes. Kommunen ønsker å frigjøre så mye som mulig av havnearealene til bolig, næring og rekreasjonsområder. På denne måten skal fjorden bringes inn som en del av byen og åpnes til glede for Oslos befolkning. For ytterligere opplysninger se plansak: 200504456. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligen er beliggende på gul liste hos Byantikvaren i Oslo for enkeltminne bygning og bygningslokalitet. Når en eiendom står oppført på Gul liste, skal Byantikvaren uttale seg i alle byggesaker som berører eiendommen.

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i kommuneplanen og hvilken betydning denne har for eiendommen. For ytterligere opplysninger oppfordres det til å kontakte eiendomsmegler.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 9 900 000,- (Prisantydning)
kr 131 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 10 031 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 238 270,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 239 470,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 270 470,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 279 720,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Factoring (Kr.3 500)
Tilrettelegging (Kr.10 400)
Provisjon 0,8% av total salgssum inkl. andel fellesgjeld (Kr.76 248)
Løfting finn.no med EIE (Kr.1 500)
Innhenting av grunnbok (Kr.172)
Look EIE (Kr.5 000)
Utlegg kveldsbilder DNB (Kr.3 626)
Utlegg Smart Solgt DNB (Kr.4 400)
Utlegg områdebilder 2 stk DNB (Kr.260)
Utlegg info OBOS Eiendomsforvaltning AS DNB (Kr.3 688)
Utlegg eiendomsregisteret og e-signering DNB (Kr.1 750)
Oppgjør (Kr.7 250)
Meglerpakke 1 med ferdigattest og bygningstegning DNB (Kr.3 688)
Utlegg A3 reguleringskart DNB (Kr.771)
Utlegg heving uke 43 DNB (Kr.1 400)
Utlegg heving uke 1, 2024 DNB (Kr.2 000)
Markedspakke EIE mellomlegg (Kr.1 000)
Utlegg markedspakke DNB (Kr.20 700)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.36 000)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Eierskiftegebyr (Kr.6 385)
Totalt kr. (Kr.192 738)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
125-24-0056

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hegdehaugen Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 931569082
Hegdehaugsveien 24
0352 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Fagansvarlig Martine Mjåland

Saksbehandlere
Martine Mjåland
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Mob: 95 85 46 14 / E-post: mmj@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Niels Juels gate 4A
For mer om objektet
Niels Juels gate 4A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: