Bilde 1 av Borghild Ruds veg 14Bilde 2 av Borghild Ruds veg 14
Digital salgsoppgave
Borghild Ruds veg 14

2320 Furnes • Ringsaker kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 14 000 000

Omkostninger: kr 368 750Totalpris: kr 14 368 750
JESSNES - Skjult perle! Stor, svært innholdsrik bolig med mye potensial. Over 6 daa tomt. Nydelige omgivelser nær Mjøsa!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
472 m²
Bruksareal (BRA)
480 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
8 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
114 m²
Kommunale avgifter
kr 2 875 / Mnd
Prisantydning
kr 14 000 000
Omkostninger
kr 368 750
Totalpris
kr 14 368 750
Byggeår
1971
Tomt
Eiet tomt 6246 m²
Oppdragsnummer
22230062
card-default

Trude Stina Hval Ekeberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Trude
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 14 000 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 000 000,-)kr 350 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 14 368 750
Eiendom
Borghild Ruds veg 14, 2320 FURNES

Matrikkel
Gnr. 754 Bnr. 21 og Gnr. 754 Bnr. 45 og Gnr. 754 Bnr. 44 i Ringsaker kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 480 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 472 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 8 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 114 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
1971

Tomt
Eiet tomt 6246 kvm

Prisantydning
14 000 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Jonas Eikeland Takstdato: 21.06.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 14 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 350 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 351 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 351 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 14 368 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 34 490 pr. år

Eier
Inger Else Hulleman

Parkering
Gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

Beliggenhet
Eiendommen har en fin beliggenhet på stille og rolig boligfelt på Lille Jessnes uten gjennomkjøringstrafikk. Her bor du med skogen som en av dine nærmeste naboer, og veien til fine turmuligheter er dermed kort. Barnehage og barneskole ligger innenfor en radius på ca. 4 km.
Fra eiendommen er det ca. 6 km til Hamar og 9 km til Brumunddal.

Verdt å nevne er også den korte avstanden til Fiskehytta Fagervik og Fagervik båthavn hvor det kan være muligheter for leie av båtplass. Langs havna og Jessnesstranda er det et yrende båt- og badeliv om sommeren. Boligfeltet er familievennlig med lekeplass, fotballbane på sommer og skøytebane vinterstid. Dersom du ønsker å gå en tur er det promenade langs Mjøsa til Fiskehytta i Nord, Domkirkeodden, Hamar sentrum og Koigen i syd. Her er det fin sykkelvei langs Mjøsa til Hamar. Furuberget er heller ikke langt unna og her er det fine turstier på sommerhalvåret og lysløype på vinteren.

Tomt
Eiet tomt, 6246 kvm

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Eiendommen består av tre gårds- og bruksnummer. Tomten er opparbeidet med grus, diverse beplantninger og plenarealer. Arealene rundt eneboligen har plenarealer. En del trær og naturtomt på det øvrige arealet.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Areal og fordeling - Enebolig
Totalt: 472 m² BRA / 472 m² BRA-i
Kjelleretasje: 140 m² BRA / 140 m² BRA-i
1. etasje: 256 m² BRA / 256 m² BRA-i
Loftsetasje: 76 m² BRA / 76 m² BRA-i

Følgende rom er inkludert i BRA-i:
Kjelleretasje: Bad, vaskekjeller, kjellerstue, fyrrom, bod og fire kjellerrom.
1. etasje: To entréer, vindfang, gang, to bad, kjøkken, fire soverom og to stuer.
Loftsetasje: Loftstue.

Loftsetasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 82 m² , men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 76 m²  av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 6 m².

Boligen har i tillegg følgende terrasse- og balkongareal (TBA):
1. etasje: 106 m² to terrasser og inngangspartier.
Loftsetasje: 8 m² veranda.

Stabbur: 1. etasje: 8 m² BRA / 8 m² BRA-e

Stabbur har et totalt gulvareal (GUA) på 11 m² , men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 8 m² av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 3 m² .

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jonas Eikeland (Anticimex):
Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av betong og trekonstruksjoner. Saltak i  trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein og metallplater. Entrédører med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
- Vaskerom kjelleretasje: Helhetsvurdering: På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Det ble registrert slitasje, elde og lignende avvik på synlige overflater. Det er ikke benyttet tettesjikt/membran i våtsoner, noe som gjør at gjeldende krav for våtrom ikke er oppfylt. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig. Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert.
- Bad 1. etasje hoveddel: Helhetsvurdering: På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Himlingsflater har enkelte synlige skader. Det observeres avvik i utførelsen av overgang sluk/membran, noe som medfører risiko for lekkasje/utettheter, membran/slukmansjett er ikke klemt med klemring. Det registreres stedvis redusert avrenningshastighet i avløp. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet er sluket ikke skiftet, noe som erfaringsmessig medfører økt fare for lekkasje/utettheter rundt sluket. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig. Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert.
- Bad 1. etasje tilbygg: Overflater gulv: Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Fallforhold: Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Det registreres motfall rundt sluk. Fallforhold utenfor sluksonen vurderes til å ikke være tilstrekkelig.
- Kjøkken: Helhetsvurdering: På bakgrunn av alderen til røropplegg og andre tekniske installasjoner er det grunn til å varsle om risiko for skjulte skader, svekket funksjon, usikker restlevetid og lignende forhold som utvikles over tid men ikke lar seg observere direkte. Det ble registrert slitasje, elde og lignende avvik på rommets overflater. Det er ikke etablert sprutsikring i våtsone rundt utslagsvask, som medfører at området ikke er beskyttet mot vannsøl.  Kjøkkeninnredningen bærer i sin helhet preg av alder/slitasje.
- Toalettrom: Helhetsvurdering: På bakgrunn av alderen til røropplegg og andre tekniske installasjoner er det grunn til
å varsle om risiko for skjulte skader, svekket funksjon, usikker restlevetid og lignende forhold som utvikles over tid men ikke lar seg observere direkte. Det ble registrert slitasje, elde og lignende avvik på rommets overflater. Det registreres redusert avrenningshastighet i avløp til servant.
- Øvrige rom 1. etasje: Overflater gulv: Det registreres stedvise gliper i gulvets overflatemateriale og tegn til svelleskader i stue i hoveddel. Det er stedvis knirk i gulvet. Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Innerdører: Dørbladet på soverom og to bad i tilbygg kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at dørene henger når de åpnes og lukkes.
- Rom under terreng: Helhetsvurdering: Innvendige flater bærer preg av alder og det registreres avvik. Dørbladet til vaskekjeller og fyrrom kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at dørene henger når de åpnes og lukkes. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig. Det registreres symptomer på fuktproblematikk. Kjelleren har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i utlektet veggkonstruksjon. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som vurderes til å være en risikokonstruksjon. Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn i vaskekjeller. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte og eksakt årsak er ikke kjent. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke avkreftes. Alle opplysninger gitt i dette punktet bør ses i sammenheng med avsnitt "Drenering".
- Loft innredet: Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget og har enkelte synlige skader. Det er stedvis omfattende knirk i gulvet. Konstruksjonsoppbygging: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
- Skorsteiner inne i boligen: Det observeres fuktig sot som har trengt gjennom pipen ved feieluke og som har gitt skjolder på pipeveggen.
- Innvendige trapper til kjeller: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Trappens håndløper er lavere enn 0,8 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet.
- Innvendige trapper til loftsetasje: Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet.
- Skjevhetsmåling kjelleretasje: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 17 mm.
- Skjevhetsmåling loftsetasje: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 21 mm.
- Teknisk anlegg, VVS anlegg: Varmesentral: Anlegget er tilpasset for bruk av bioolje. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på service på det tekniske anlegge. Det er ukjent om det er etablert tilstrekkelig lekkasjesikring for innvendig oljetank. Vannrør: Vannrør av kobber som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannbåren varme: Radiatorer (med tilhørende røropplegg) er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør: Avløpsrør som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
- Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget.
- Fasader inkl. kledning: Bygningens ytterkledning/fasader har stedvise symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader. Ingen dryppkant/skråskjæring i underkant av kledning på hoveddel. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen. Ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning på hoveddel.
- Vinduer: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde.
- Dører: Balkongdør (skyvedør) bærer preg av slitasje og elde. Det registreres skadet pakning med synlige utettheter på enkelte ytterdører.
- Yttertak: Helhetsvurdering: Yttertaket ble kun vurdert fra tak på hoveddel grunnet sikkerhetsmessige forhold. Vurderingen er derfor i hovedsak basert på informasjon om yttertakets alder og eventuelle observasjoner gjort fra innsiden, med den begrensning dette innebærer. Det ble registrert tegn til slitasje og elde på taket til hoveddelen. Det registreres stedvis utilstrekkelig fall på takrenner, det anbefales i tillegg at det etableres flere taknedløp. Det er benyttet et tekkingsmateriale på deler av taket (over inngangsparti) som er beregnet for bruk på tak med en høyere takvinkel, med den risiko dette innebærer.
- Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm. Rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke balkongen dagens krav til sikkerhet.
- Markterrasse: Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying.
- Drenering: Vann fra yttertak: Ikke ledet vekk fra bygningen/grunnmuren i tilstrekkelig grad. Utvendig terreng: Stedvis lite terrengfall vekk fra grunnmuren. Alder.
- Oljetanker: Anlegget er tilpasset for bruk av bioolje. Det er ukjent om det er etablert tilstrekkelig lekkasjesikring for oljetank.
- Stabbur: Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Boddør har høy slitasjegrad.

Det er gitt TG3 på:
- Bad kjelleretasje: Helhetsvurdering: På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om at forventet levetid vurderes til å være overskredet, med den risiko dette innebærer. Det ble registrert høy slitasje og lignende avvik på synlige overflater. Gulvbelegg har stedvis redusert vedheft til underlaget og det vurderes at levetiden er passert. Det observeres avvik i utførelsen av overgang sluk/membran, noe som medfører risiko for lekkasje/utettheter. Sluket har ikke klemring. Sluket er isolert inne i dusjsonen, noe som medfører at vannsøl eller lekkasjevann utenfor sluksonen ikke kan ledes til sluk. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig. Det registreres lekkasje fra avløp til toalett. Innredningen (med servant) bærer i sin helhet preg av slitasje og enkelte skader. Basert på alle ovennevnte forhold vurderes våtrommet (med tilhørende  bygningsdeler) til å være passert sin levetid, og det påvises tegn til funksjonssvikt.
- Bad 1. etasje tilbygg: Ventilasjon: Avtrekksvifte er defekt, noe som påvirker ventilasjonen negativt. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: På bakgrunn av alderen til tettesjiktet er det grunn til å varsle om risiko for svekket tettefunksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Membran/slukmansjett er ikke klemt med klemring. Skruer i klemringen mangler.
- Radon: Det er foretatt måling av radon og verdiene er høyere enn statens anbefalinger. Det bør derfor gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge hvilke tiltak som er nødvendig.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
EIE har gleden av å ønske velkommen til denne svært innholdsrike og store eiendommen på idylliske Jessnes!
Eiendommen er kjent som hovedhuset til gamle Hullemanstallen. Her får du en meget romslig enebolig med bl.a. flere stuer og oppholdsrom, tre bad, kjøkken og fire soverom. Dette er et solid, ærlig hus som fremstår velholdt, men det må påregnes noe oppussing for å nå dagens krav til standard. Boligen har for det meste standard fra byggeår (1971) og fra tilbyggets byggeår (2002). Eiendommen består av tre gårds- og bruksnummer som tilsammen er på over 6 daa. Boligen ligger skjermet til med mye naturtomt rundt og ellers store plenarealer. Skap deg drømmehjemmet på koselige Jessnes, og bo i nydelige omgivelser med kort vei til Mjøsa og nydelige tur- og rekreasjonsområder.

Du ankommer eiendommen på gruset gårdsplass hvor det er gode parkeringsmuligheter. Det er også plass til to biler i carporten.
På denne siden av boligen er det to inngangsparti. Fra ett av de tar du deg inn i gangen, og videre til kjøkken og stue. Fra det andre inngangspartiet tar du deg inn i gang og derfra til stue.

Boligens kjøkken har innredning fra Sivesind med slette fronter og benkeplate av tre. Det er avsatt plass til frittstående hvitevarer. På kjøkkenet er det også plass til spisebord.
Fra kjøkkenet er det videre adkomst til spisestue og stue.

Denne stuen har luft-til-luft varmepumpe, vedovn og åpen peis. Det er store vindusflater som slipper dagslyset fint inn i rommet og sørger for en fint utsyn. Det er god plass til møblering av ulike sittegrupper.

Stuen i tilbygget har også flere møbleringsmuligheter. Her er det skyvedør ut til terrasse og hage. Solforholdene er flotte gjennom hele dagen, og den store hagen gir masse plass til lek og moro for de minste.

Det er fire soverom i boligen, ett i den tilbygde delen og tre i den opprinnelige delen. Soverommene er av god størrelse med plass til tilhørende møblement. Flere av rommene har også garderobeskap.

Etasjen har også to bad. Badet i den tilbygde delen har flislagt gulv og vegger med flis og panel. Rommet er innredet med badekar, nisje med dusj på vegg, servant med underskap, høyskap og gulvstående toalett.

Badet i den opprinnelige delen har også flislagt gulv og vegger med flis og panel. Rommet har gulvstående toalett, badekar og heldekkende servant med underskap. Det gjøres oppmerksom på at deler av badet i den tilbygde delen har fått TG3 i tilstandsrapporten.

Det er et ekstra toalettrom i etasjen med gulvstående toalett og håndvask.

Opp i loftsetasjen er det en stor loftstue som utgjør den perfekte barne- og ungdomsavdelingen. Herfra er det også utgang til en solrik og overbygd balkong med fint utsyn.

I boligens kjeller er det flere kjellerrom, kjellerstue, vaskekjeller og bad. Det er ikke godkjent rømningsvei fra kjellerstue og det er ukjent om rommet er søkt bruksendret og godkjent for varig opphold.

Badet har belegg på gulv og tapet på veggene. Rommet har heldekkende servant med underskap, dusjnisje og gulvstående toalett. Rommet har fått TG3 i tilstandsrapporten.

Går du med drømmer om en stor eiendom med idyllisk beliggenhet hvor du kan sette ditt eget preg på nettopp drømmehjemmet? Da kan dette være eiendommen for deg. Velkommen til visning!

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utstedt ferdigattest for tilbygg datert 08.06.2009. Det er ikke utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for øvrig del av bygningsmassen.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i lovverket som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som ble søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige, men bare at saken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen i forbindelse med tilbygg i 2001. Det er kun gjort endringer som i utgangspunktet ikke søknadspliktige endringer/tiltak, såfremt det ikke er gjort konstruksjonsmessige endringer (bærevegger o.l.). I tegningene er ikke rommene definert i den gamle delen, og det er heller ikke mottatt byggetegninger av kjeller. Meglerforetaket har derfor ikke kunne kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt og/eller samsvarer med det som er byggesøkt. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i fyrrom. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.  Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Varmepumpe, peisovn og åpen peis i stue. Det er gulvvarme i tilbygget del fra 2002.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 34 490 pr. år

Oppgitt beløp er fakturert i 2023. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter. Vi oppfordrer ny eier til å følge opp hvor mange kubikk vann/avløp det betales for i året og eventuelt justere i henhold til anbefalinger per person i husstanden. Dette gjøres i samråd med kommunen.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er for inneværende år beregnet til kr. 12 773,-. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og Internett.

Forsikring med polisenummer
Eika Polisenummer: 5783106/20

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 363 642,- Som sekundærbolig Kr. 5 181 840,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.
Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen.
Varmtvannsbereder på 300L (fra 2009) plassert i fyrrom.
Boligen er i hovedsak oppvarmet med radiatorer tilkoblet oljefyr.
Varmepumpe i stue.
Oljefyr og oljetank plassert i fyrrom.

Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk.

Det er innhentet opplysninger fra Brann- og Feiervesenet. Feiing ble sist gjennomført 12.10.2023 (i stue 1) og 07.03.2022 (fyrrom). Det ble sist gjennomført tilsyn 10.02.2023, med følgende anmerkninger:
- Alle fire sider av en teglskorstein skal ha tilsynsmuligheter i hele sin lengde. Hvis det i tillegg er luftekanal på skorsteinen kan denne siden dekkes til.
- Brannslokningsapparat bør ha 10 års kontroll.
Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

Delarealer av eiendommen ligger innenfor gul støysone.

Annet
Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært. Arve Hagen v/ oppførselen 1971.GK Rør v.nybygg 2002.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Nei. Kommentar fra Arve Hagen vedr badet fra 2002:Utilstrekkelig fall rundt sluk, høydeforskjell mellom dør og sluk. Manglende rørmansjett, løse fliser, påklint membran ,flislim i overgang mellom membran og gulvsluk. Arve Hagen her i fjor høst for å gå over alt m.bad.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Nei. Fakturaene er fra 14.08 og 30.08 2023 ang.tilsynet.
 
Er arbeidet byggemeldt?
- Nei. Arbeid ble ikke istandsatt, kun tilsyn.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Ja. Rørfornying 9.02.2023.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært. Rørfornying firma Waste Water ved Andre Martinsen. Firmanavn: Waste Water.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- "Det er litt luftfuktighet, men ingen mistanke om fuktskade. Normalt til å være kjeller i eldre bolig." Viser til rapport av 04-09-23 fra Norsk Hussopp Forsikring.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Nei. Ingen avvik avdekket fra Ringsaker brannvesen 10.02.23. Årlig tilsyn via Ringsaker Kommune.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- "Aktivitet av skrukketroll og skolopendre i eldre bad underetasje. Ingen skade gjort av insekter. Det er litt luftfuktighet, men ingen mistanke om fuktskade. Normalt til å være kjeller i eldre bolig". Rapport av 04-09-23. fra Norsk Hussopp Forsikring FT har fått tips og råd til fuktreduserende tiltak som er iverksatt. Mus observert på på -90 tallet men ikke siden, har hatt katter.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært. Service av oljetank med kontroll 30.12.2023. Firmanavn: HP Energi.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja. Godkjent elektrisk kontroll v.tilsynsrapport 16.11.2015

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. Oljetanken har alltid vært kontrollert av fagpersoner. Godkjent elektrisk kontroll v.tisynsrapport 16.11.2015

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
- Ja. Det er tre tomter som er regulert til bolig formål ,men de vedrører ikke selve huset.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Ja. Jeg har levert inn sporfilmer til Radonmannen og fått tilsendt rapport 17-05-2024

Tilleggskommentar:
Oljen er konvertert til biololje.
Rørlegger var her høsten 2023 og så over og gav kommentarer. Det er feil og mangler i badet fra 2022. Høsten 2023 ble taket rensket for mose og hele huset ble vasket og spylt utvendig. Varmepumpe ble installert 22.07. 2022. v/ Ramsøy Rørlegger firma.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommen har følgende tinglyste rettigheter på andre eiendommer:
- Dagboknr. 7055, tinglyst den 29.06.2000. Gjelder  bestemmelse om adkomstrett. Vegrett over gnr. 754 bnr. 20.
- Dagboknr. 4392, tinglyst den 02.04.2002. Gjelder bestemmelse om veg. Vegrett over gnr. 754 bnr. 19.

Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent som én bruksenhet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra privat veg. Det er tinglyst veirett over gnr. 754 bnr. 19.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan for Jessnes Områdeplan, planid. 2019030933. Området er regulert til boligbebyggelse. Delarealer ligger innenfor gul støysone.

Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2022-2026, planid. 2022016. Området eiendommen ligger i er avsatt og utnyttet til boligbebyggelse.

Det pågår planlegging av kommuneplanens arealdel 2024-2040, planid. 2023004. Se kommunen sine hjemmesider for å følge planprosessen.

Det gjøres oppmerksom på at omkringliggende ubebygde tomter er regulert og avsatt til framtidig boligbebyggelse. Det må derfor påregnes fortetting i fremtiden, samt byggestøy og støv i byggeperioden. Konferer megler ved spørsmål.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
På grunn av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 14 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 350 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 351 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 351 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 14 368 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.7 500)

Provisjon 0,9% (Minimum Kr.100 000)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Markedspakke 2 (Kr.25 000)

Oppgjør (Kr.6 900)

Visningshonorar (Kr.2 950)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
22-23-0062

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Ringsaker
Org. nr: 916933568
Brugata 3
2380 Brumunddal
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Trude Stina Hval Ekeberg

Saksbehandlere
Trude Stina Hval Ekeberg
EIE Ringsaker
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 15 56 60 / E-post: tse@eie.no

André Høgsveen
Eiendomsmegler
Mob: 97 59 20 32 / E-post: anh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Borghild Ruds veg 14
For mer om objektet
Borghild Ruds veg 14

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: