Bilde 1 av Gjennestadveien 384Bilde 2 av Gjennestadveien 384
Digital salgsoppgave
Gjennestadveien 384

3160 Stokke • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 300 000

Omkostninger: kr 8 702Totalpris: kr 308 702
Stor, eiet tomt på 1,1 mål - Tilbaketrukket fra hovedveien - Landlig beliggende på Gjennestad
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Boligtomt
Eierform
Selveier
Prisantydning
kr 300 000
Omkostninger
kr 8 702
Totalpris
kr 308 702
Tomt
Eiet tomt 1155 m²
Oppdragsnummer
67240142
card-default

Matias Wahl Rostad

Daglig leder / Eiendomsmegler
Les om Matias
Prisantydningkr 300 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 300 000,-)kr 7 500,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 308 702
Eiendom
Gjennestadveien 384, 3160 Stokke

Matrikkel
Gnr. 513 Bnr. 28 i Sandefjord kommune

Tomt
Eiet tomt 1155 kvm

Prisantydning
kr 300 000,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 308 740,-

Beliggenhet
Eiendommen har en idyllisk og naturskjønn beliggenhet med flott utsikt over omkringliggende jordbruksarealer. Tomten ligger i et LNRF-område, så kjøper må påregne å søke dispensasjon dersom bebygging av tomten er aktuelt - se punktet "Regulering". Området er rolig og usjenert, med kort vei både til Tønsberg, Sandefjord og Stokke sentrum. Avstanden til Oslo og de øvrige Vestfoldbyene via E-18 er heller ikke stor. Kort vei til Storås lysløyper med flotte oppkjørte skiløyper. Her har man også flotte fiske- og jakt muligheter. Området er spredt bebygget av for det meste eneboliger og gårder. Fra boligen er det flott utsikt over omkringliggende landbruksarealer.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Vennerød skole. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Elektrisk anlegg
Kjøper må regne med å måtte betale tilknytningsavgift til netteier ved påkobling til kraftsystemet.

Faste løpende kostnader
Kjøper må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter dersom tomten skal bebygges:

Kommunale avgifter fakturert terminvis fra Sandefjord kommune, etter den til enhver tid gjeldende takst.
Kostnader knyttet til strømforbruk og nettleie.
Årlig forsikringspremie.
Kostnader knyttet til kabel-tv og internett.

Utgiftene vil variere etter den til enhver tid eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt, men fastsettes av Skatteetaten etter en beregningsmodell som hensyntar om boligen er "primærbolig" (der eier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for skatteåret 2021 var for primærbolig 25% av beregnet markedsverdi, og 90% for sekundærboliger. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser, og henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter, men følgende rettigheter er tinglyst i andre eiendommer:

Dnr. 2002/9000845 - bestemmelse om veg (hefter i 513/5)

Dnr. 2002/9000846 - bestemmelse om vann/kloakkledn. (hefter i 513/23,24,25,26,27)

Dnr. 2002/9000842 - bestemmelse om veg, samt bestemmelse om vann/kloakkledn.  (hefter i 513/13)

Dnr. 2005/9001910 - bestemmelse om bebyggelse (hefter i 513/13)

Dnr. 2002/9000843 - bestemmelse om veg (hefter i 513/21)

Dnr. 2002/9000841 - bestemmelse om veg (hefter i 513/23)

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Det er ikke anlagt innkjørsel, og kjøper må søke kommunen om dette.

Eiendommen har rett til å koble seg til privat vann- og avløpsanlegg som idag benyttes av naboene. Eier blir selv ansvarlig for private stikkledninger fra anblegget og inn til bygningene sine, og er solidarisk ansvarlig for vedlikehold knyttet til anlegget.

Kjøper må regne med å betale tilknytningsavgift til naboene ved tilkobling av vann- og avløpsledninger, og til kommunen dersom eiendommen kobles til offentlige ledninger.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til LNRF i kommuneplanens arealdel, datert 21.09.2023.
 
Sandefjord kommune opplyser at det er restriktiv praksis med henhold til bygging, endring og utskilling av eiendommer ettersom det er generelt bygge- og deleforbud i LNRF-områder. Det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Oppføring av nye bygg i LNRF-områder krever dispensasjon fra kommunen.

Eiendommen ligger innenfor et område som ligger under marin grense, i likhet med de fleste andre eiendommer i Sandefjord kommune og Østlandet generelt. Ved utbygging/endringer på eiendommen, kan det være behov for nærmere grunnundersøkelser. I gjeldende kommuneplan er disse områdene merket med en egen hensynssone, hvor faren for områdeskred ved endringer og tiltak skal vurderes i henhold til krav i pbl. § 28-1 og TEK17 § 7-3 med veiledning, herunder NVEs veileder 1/2019. Det henvises til kommunen for ytterligere informasjon.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Odel og konsesjon
Ved kjøp av ubebygget tomt, vil kjøper forplikte seg til å undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kontraktsignering.

Overtagelse
Etter gjeldende regelverk for eiendommer solgt på tvangssalg - konferer megler. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette. Dersom eiendommen ved overtagelse ikke er fraflyttet, må kjøper selv begjære eiendommen fraveket og bære omkostningene knyttet til dette. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge eventuelle nye nøkler.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 7 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 300 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 8 702,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 308 702,- (Totalpris inkl omkostninger)




Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Om beboer av eiendommen ikke er fraflyttet innen oppgjørsdagen, er kjøper likefullt ansvarlig for å innbetale fullt oppgjør.

Vederlaget
Selger betaler provisjon til medhjelper, utlegg og eventuelle andre kostnader som følge av tvangssalget.
Medhjelper godtgjøres ihht §3-3 i forskrift av 04.12.1992 om tvangssalg ved medhjelper.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn- og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
67-24-0142

Selger
Vestfold Tingrett

Eier
Claus Ove Rasmussen

Budgivning
For tvangssalg gjelder det egne budregler, og disse er nærmere beskrevet i "Orientering om tvangssalg ved medhjelper". Alle budgivere må sette seg inn i orienteringen før det kan gis bud.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, budet må signeres av budgiver, samt finansieringsplan må oppgis. Det er ikke anledning til å legge inn forbehold i budet. Budjournal utleveres kjøper når eiendommen er solgt, som er når stadfestelseskjennelsen er avsagt. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Bud som gis er bindende, og budgiver kan ikke trekke tilbake et kjøpetilbud som er overlevert til medhjelperen. Det er derfor viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Grunnet systembegrensninger er det dessverre ikke anledning til å gi inn bud elektronisk med bank-ID på tvangssalg. Budskjema fra salgsoppgaven må benyttes, sammen med godkjent legitimasjon.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
Det er ikke mulig å tegne boligkjøperforsikring da dette er et tvangssalg.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Eiendomskart
- Grunnkart
- Orientering om tvangssalg ved medhjelper

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Lovanvendelse
Eiendommen selges som et tvangssalg ved medhjelper i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse kapittel 11. Avhendingslova er i sin helhet tilsidesatt. Det presiseres at salgsformen avviker vesentlig fra salg etter den frivillige modellen. Tvangssalg ved medhjelper er en rettslig inndrivelsesprosess, og er ment å i alle tilfeller sikre høyest mulig pris for kreditorenes felles formuesgode, og derigjennom innfri tidligere eiers misligholdte betalingsforpliktelser. Regelverket som regulerer tvangssalg er et annet enn det som regulerer frivillig salg, og kan av noen oppleves rigid og lite forbrukervennlig.

Salgsoppgaven består av en "salgsoppgavedel" med bilder og informasjon om boligen, og en "dokumentdel" med tilstandsrapport og andre relevante dokumenter for kjøpet. Hele salgsoppgaven, dvs. både salgsoppgavedel og dokumentdel må grundig gjennomgås før bud inngis. Interessenter oppfordres særlig til å lese vedlegget "Orientering om tvangssalg ved medhjelper" som ligger i salgsoppgavens dokumentdel.

Tvangssalg innebærer bl.a. at kjøper bærer større risiko for eiendommens tekniske tilstand. Kjøpet kan ikke heves og kjøper har ingen, eller begrensede muligheter til å framsette eventuelle mangelsbeføyelser. Er opplysninger imidlertid holdt tilbake, eller boligens tilstand er vesentlig redusert i forhold til på visningstidspunktet, kan den ansvarlige bli erstatningspliktig, eller prisavslag kreves, jfr § 11-39. Et eventuelt mangelskrav må rettes tidligere eiers kreditorer.

I tvangssalgssaker kan det forekomme at boligen overleveres uten at rydding og rengjøring har funnet sted, eller at nøkkelsett ikke er komplette. Dette er forhold som ligger utenfor medhjelperoppdraget og omkostninger i slike tilfeller må dekkes av kjøper. NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør fravikes dersom løsøre og tilbehør mangler ved tiltredelse.

Vi gjør oppmerksom på at reglement vedrørende tidsfrister for bud, overtakelse og rutiner for oppgjør er annerledes fra et normalt salg. Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille boligselgerforsikring / boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Megler bes kontaktet dersom noe skulle være uklart.

Avdeling
EIE Tønsberg

Vestfold Eiendomsmegling AS
NO 955607171 MVA

Ansvarlig megler
Matias Wahl Rostad
Daglig leder / Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Matias Wahl Rostad
e-post: mwr@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gjennestadveien 384
For mer om objektet
Gjennestadveien 384

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: