Bilde 1 av Stockfleths gate 9Bilde 2 av Stockfleths gate 9
Digital salgsoppgave
Stockfleths gate 9

3210 Sandefjord • Sandefjord kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 16 500 000

Omkostninger: kr 431 290Totalpris: kr 16 931 290
Historisk prakteiendom! Betydelig oppgradert. Storslått opplevelse. Patrisierhus i Jugendstil. Sjelden utsmykning.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
578 m²
Bruksareal (BRA)
601 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
23 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
15 m²
Kommunale avgifter
kr 1 385 / Mnd
Prisantydning
kr 16 500 000
Omkostninger
kr 431 290
Totalpris
kr 16 931 290
Byggeår
1915
Tomt
Eiet tomt 967 m²
Oppdragsnummer
88240043
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 16 500 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 500 000,-)kr 412 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 16 931 290
Eiendom
Stockfleths gate 9, 3210 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 172 Bnr. 117 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 601 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 578 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal): 23 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 15 kvm

Antall soverom
4
Mulighet for 5

Byggeår
1915

Tomt
Eiet tomt 967 m²

Prisantydning
kr 16 500 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: FG TAKST AS
Rapportdato: 14.05.24
Type rapport: Tilstandsrapport

Kommunale avgifter
Kr. 16 620 pr. år

Eier
Arne Næss Anne Valen Næss

Beskrivelse
Bygget er oppført i ca. 1915, tegnet for verftseier og hvalfangstreder, kommandør Christen Christensen, en av byens store personligheter. Herav meglers utrykk "patrisierhus"  et representativt borgerhjem bygget typisk for adel og handelsborgerskapet. Christensen var den som introduserte de flytende kokerier i norsk hvalfangst og bygget opp en stor formue på sin næringsvirksomhet.

Kjøpt i 1975 av Mary og Sverre Valen til bruk for sitt hjem, sin korvirksomhet, med Sandefjord Jentekor, Valenkoret, Valens Solistensemble m.fl. Sverre Valen er verdenskjent som kormester, dekorert med St. Olavs medaljen av HM Kongen, og et fenomen i norsk musikkliv.

Bygget har et tiltalende ytre og er en særdeles god representant for Jugend-stilen. Gatefasaden er bevart fra det opprinnelige og gir et elegant inntrykk.
 
Foreningen Gamle Sandefjord hedret eiendommen med bevaringsprisen i 2003.
 
Byggets juvel er den unike, store festhallen eller domen, hvor det er en helt spesiell glasskuppel med originale glassmalerier. Kuppelen skaper et nydelig lysbilde i rommet. Kuppelen og veggene i den store salen er håndmalt på stedet av kunstneren Wilhelm Wetlesen. Han har også utført glassmaleriene. Arbeider av Wetlesen er bl a innkjøpt av Nasjonalmuseet. En gedigen peis med dører av massiv messing, sølv ornamentering. Utvendig kuppel er trukket med kobber.
Gulvet i den store salen er belagt med et særpreget, stilig teppe. Under teppet er det original italiensk terasso med mosaikk under glasskuppelen. "Storstuen" som vi har valgt å kalle rommet kan best beskrives som følelse av storhet når man trer inn.
BRA-i - 1. og 2.etg. er 391 kvm.
Bygget er ansett som bevaringsverdig (ikke vernet) og beskrives av fagfolk som vakker og storslått.
Kan ikke beskrives men må oppleves.

Parkering
Enkel garasje, tegnet i 1957 anntatt oppført i 1958, samt stor gårdsplass for parkering. Ladestasjon for el bil, 2021.

Beliggenhet
Eiendommen ligger på kanten av sentrum med bl.a. Sandefjord Kirke og en liten park som nabo. En rolig sentrumsgate. Sentrum kan by på et rikt utvalg butikker, samt gode shoppingmuligheter på Hvaltorvet kjøpesenter. Midt i sentrumskjernen ligger Byparken med yrende liv, arrangementer og marked gjennom sommeren. Syd i sentrum ligger også byens grønne lunge - Badeparken som er et mye brukt rekreasjonsområde for alle sentrums beboere. Dersom utelivet frister kan brygga skilte med flere populære utesteder, eller kanskje er den rolige atmosfæren på Draaben Kulturbar med livemusikk noe som passer deg bedre. Brygga er også godt utrustet med rastauranter - vi nevner Pir4 pizzarestaurant, La Scala for de som liker italiensk mat og Geir Scheie på Brygga 11 som kan tilby nydelig sjømat! Til daglig kan ukens innkjøp gjøres i en av sentrums mange dagligvareforretninger, f.eks. Kiwi Museumsgata som ligger like i nærheten. IKKE BOPLIKT!

Tomt
Eiet tomt, 967 m².
Pent opparbeidet og velstelt hagetomt med planter og prydbusker. En parkmessig opplevelse når alt står i blomst. Alt innrammet og helt i trå med et nydelig hvitmalt stakittgjerde. Stor asfaltert gårdsplass og en solrik, usjenert markterrasse i bakkant av boligen.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Offentlig kommunikasjon
Minutters gange buss og tog. 15 minutter fra Torp flyplass.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Første etasje:
BRA-i 266 m²: Vindfang , Hall , Trapperom , Kjøkken , Toalettrom , Spisestue , Stue , Soverom , Kott , Bod , Spisestue 2, Vaskerom ,
Vindfang 2, Bad , Storstue.

TBA 15 m²: Terrasse/balkong.

Andre etasje:
BRA-i 125 m²: Trapperom , 3 Soverom, Gang , 5 Kott , Kjøkken.

Kjeller:
BRA-i 118 m². Trapperom , Gang , Fyrrom , 2 Uinnredet kjellerrom , Vaskerom , Vinkjeller , 2 Boder, Kryperom.

Loft:
BRA-i 69 m². Uinnredet loft.


BRA-e 23 m². Garasjeplass.

Gulvarealer på loftetasje utgjør ca 112 m2, men med skråhimling og lav høyde under 1,9 m + 0,6 m fratrekkes 43 m2 som ikke er måleverdig
areal. Takhøyde i kjeller er ca 2,10 m, i 1. etasje ca 3,30 m og i 2. etasje ca 3,05 m.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Herskapelig enebolig i mur. Boligen fremstår normalt godt vedlikehold uten registrerte svekkelser, utover normal slitasje og elde.
Boligen er betydelig oppgradert. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av skifertakstein. Veggene har murkonstruksjon. Fasade/kledning har pussede murfasader.

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra FG TAKST AS, datert 14.05.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Boligen har fått følgende TG3: Våtrom i kjeller og 1.etg. Selv om våtrommet automatisk blir TG3 fordi det er eldre enn 1997, er det allikevel ikke registrert svekkelser som tilsier baderommet ikke kan brukes videre slik det er. Ikke behov for utbedringer. Rommet fungerer til sitt bruk.

Boligen har fått følgende TG2: Taktekking, radon, rom under terreng, avløpsrør, nedløp og beslag, veggkonstuksjon, takkonstruksjon, viduer, piper og ildsteder, krypkjeller, innvendige trapper, bad 2.etg. overflater gulv, vaskerom 1.etg. ventilasjon, kjøkken i 2.etg. overflater, avtrekk og innredning, toalettrom 1.etg. overflater og konstruksjon, vannledninger, ventilasjon, vannbåren varme, drenering, grunnmur og fundamenter.
TG2 må sees i sammenheng med boligens alder, normal elde og slitasje. Se definisjon i vedlagt tillstandsrapport.


Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
Mye lagringsplass i diverse rom i kjeller. Stort loft med fast trapp og som rommer det meste.

Standard
Boligen holder en gjennomgående god standard og bærer preg av meget godt vedlikehold og oppgraderinger.
En storstue du neppe har sett maken til og er unik i Norge. Vegger og tak freskomalerier. Glasskuppel med glassmalerier.
Nytt bad i 2.etg. som er tilpasset husets identitet. Ivaretatt historisk plassbygd kjøkken fra byggeår, kombinert med tidsriktig funksjonalitet.
Fornyet de fleste overlfater, tepper, tapet og maling. En juvel av håndverk og historie. Boligen må sees!
Eiendommen vekker stor beundring hos mange og det er ikke uvanlig at folk stopper og leser skilt på veggen og tar bilde av huset

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport, selger egenerklæring med notat.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Eiendommen er oppført før 1998 og har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven om at ferdigattest ikke utstedes for bygg/endringer som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.
Byggetegninger fra kommunen samsvarer med dagens bruk av boligen med unntak av to rom som er åpnet (stue i 1.etg. og soverom i 2.etg.)  Trapp til kjøkken fra pikeværsele til kjøkken er fjernet. Kopi av originale tegninger kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

100A hovedsikring og ca 30 kurser, alle med automatsikringer. Fordelerskap 2. etasje fra 2017 med 13 kurser med automatsikringer.

Oppvarming
Sentralt varmesystem med radiatorer. Varmepumper. Peisovner.
2 stk NIBE F-2120 varmepumper luft til vann, 2018. De er garantert iflg produsenten å levere turtemperatur inn i anlegget på 63 grader ved -25 ute. Det er tegnet driftsforsikring som kan løpe i 15 år. 2 luft til luft varmepumper i Storstuen / stue, 2021/2022.
Alle takrenner har varmekabel.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 16 620 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eier betaler for ekstra 100 liter restavfall. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 38000 kwh pr. år.
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr  22500,-.
Boligen er tilknyttet Canal Digital (Telenor) som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Gjensidige med polisenummer: 87730071

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:

Som primærbolig kr. 2 123 310,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 8 068 579,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Utvendige avløpsrør er av plast og er fra 2021. Det er offentlig avløp via private stikkledninger Utvendige vannledninger er av plast (PEL) og er
fra 2021. Det er offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Varmtvannstanken er på ca 300 liter fra 2009. Varmepumpe i storstuen og stuen fra 2022. Montert 2 stk NIBE F-2120 varmepumper luft til vann i 2018.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.
Ut over standard kan en del inventar følge med som bl.a.:
I hallen: 2 taklamper (nye). I storstue: Lysekrone. Flygel, det runde bordet med stoler, 3 skap/ kommoder, lite bord med speil og blå sofaen.
I stuen: Flygel nr.2. Ingen garantier på ting som medfølger.
Boligen vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema med notat
- Ledningskart
- Planopplysninger
- Eiendomskart

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter dienne:
1958/3075-1/29  Erklæring/avtale  24.11.1958  Bestemmelse om felles vegg med gnr. 172 bnr. 120 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Denne kan sees hos megler.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Eiendommen er regulert til, bolig, kontor iht. reguleringsplan, datert 20.10.11. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til sentrumsformål. i kommuneplanens arealdel, datert 21.09.2023. Planopplysninger ligger vedlagt.

Eiendommen ligger innenfor et område som ligger under marin grense, i likhet med de fleste andre eiendommer i Sandefjord kommune og Østlandet generelt. Ved utbygging/endringer på eiendommen, kan det være behov for nærmere grunnundersøkelser. I gjeldende kommuneplan er disse områdene merket med en egen hensynssone, hvor faren for områdeskred ved endringer og tiltak skal vurderes i henhold til krav i pbl. § 28-1 og TEK17 § 7-3 med veiledning, herunder NVEs veileder 1/2019. Det henvises til kommunen for ytterligere informasjon.
I gjeldende kommuneplan er det vist hensynssone «ras og skredfare, kvikkleire» over eiendommen. Det må påregnes krav om geotekniske undersøkelser før iverksetting av byggetiltak i disse områdene, jf. kommuneplanbestemmelse 5.1.2.

Det foreligger planer for at Usbl skal bygge et leilighetsbygg på nordsiden av denne eiendommen. Megler har sett bilde av fasaden slik den er tegnet. Alternativt vil bygget få en trinnvis nedtrapping. Uansett løsning mener megler kvartalet vil bli forskjønnet.
Selgers anliggende har vært at kommunen følger opp sin egen reguleringsplan, der det er stilt skjønnsmessige krav om at ny bebyggelse i kvartalet må være tilpasset "de antikvarisk verdifulle bygningene" (Stockfleths gt 9) på en harmonisk måte.
Usbl sin plan er å bygge uten kjeller, dvs at det ikke blir spunting i byggeperioden.

Kopi av situasjonskart/ledningskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 16 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 412 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 413 740,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 16 913 740,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 16 931 290,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 19 000,-
Provisjon : 0,80%
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 1875,-

Oppgjørshonorar kr. 6 950,-

Markedspakke kr. 16 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-24-0043

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Stokke
Org. nr: 919667168
Frederik Stangs gate 1
3160 Stokke
Tlf: 33 20 08 98

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Jan Berg

Saksbehandlere
Jan Berg
EIE Stokke
Eiendomsmegler
Mob: 91 36 94 36 / E-post: jab@eie.no

Trine Sanne
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 90 11 64 42
[/ E-post: ts@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Stockfleths gate 9
For mer om objektet
Stockfleths gate 9

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: