Bilde 1 av Grønlandsvegen 5Bilde 2 av Grønlandsvegen 5
Digital salgsoppgave
Grønlandsvegen 5

3715 Skien • Skien kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 7 950 000

Omkostninger: kr 217 500Totalpris: kr 8 167 500
HØYREIST OG FLOTT VILLA I SVEITSERSTIL BELIGGENDE HØYT & FLOTT PÅ SKIEN'S "TAK" - FANTASTISK UTSIKT - STOR FRODIG TOMT
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
343 m²
Bruksareal (BRA)
343 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
12 m²
Kommunale avgifter
kr 1 549 / Mnd
Prisantydning
kr 7 950 000
Omkostninger
kr 217 500
Totalpris
kr 8 167 500
Byggeår
1898
Tomt
Eiet tomt 1195 m²
Oppdragsnummer
36240208
card-default

Marius Hyllmark Anderssen

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Marius
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 950 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 950 000,-)kr 198 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 8 167 500
Eiendom
Grønlandsvegen 5, 3715 Skien

Matrikkel
Gnr. 300 Bnr. 1319 i Skien kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 343 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 343 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 12 kvm

Areal
Primærrom: 272 kvm, Bruksareal: 343 kvm, BRA-i: 343 kvm , TBA: 12 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1898

Tomt
Eiet tomt 1195 kvm

Prisantydning
7 950 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 198 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 950 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 199 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 149 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 167 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 18 582 pr. år

Eier
Siri Mørch Eyvind Øglænd Marcussen

Beskrivelse
Velkommen til Grønlandsvegen 5, presentert av eiendomsmegler Edvard Chapsang ved EIE eiendomsmegling avdeling Sandvika.

Denne storslåtte eneboligen strekker seg over fire plan, inkludert en delvis innredet kjeller og loft, og tilbyr rikelig med plass og unike muligheter for den kreative eier. Boligen ligger på en høytliggende tomt med majestetisk utsikt over Skien. Eiendommen er frittliggende og godt skjermet, med hekkebeplantning som gir en privat atmosfære.

I første etasje møtes du av en innbydende entré som leder videre til en hall med trapperom. De store og lyse stuene, med sine høye tak og ærverdige preg, inviterer til hyggelige sosiale sammenkomster. Den originale sjablongmalingen, stukkaturen, og de kraftige taklistene gir en herskapelig følelse. Fra spisestuen er det adgang til en vestvendt overbygget veranda, hvor du kan nyte ettermiddags- og kveldssolen under tak. Kjøkkenet i første etasje er funksjonelt og romslig, med morgensol som kommer inn gjennom det store østvendte vinduet og skaper en hyggelig atmosfære.

Andre etasje inneholder tre soverom, hvorav to har tilgang til balkonger med vidstrakt utsikt over Skien. Hovedbadet er utstyrt med boblebadekar, dusjhjørne og innebygde garderobeskap, mens et separat garderoberom gir ekstra oppbevaringsplass. De romslige soverommene byr på god takhøyde og en avslappende atmosfære. Loftet, med sine to boder og store åpne loftsrom, tilbyr spektakulær utsikt og mange muligheter for fremtidig bruk.

Sokkeletasje har egen inngang og inneholder et stort disponibelt rom, bad/vaskerom, WC, og flere boder. Denne etasjen er delvis innredet og kan tilpasses ytterligere etter behov. Den store hagen rundt huset, kombinert med de flotte parkanleggene i nærheten, som Folkeparken og Brekkeparken, gir gode muligheter for rekreasjon og uteaktiviteter.

Boligen ligger i bydel Frogner, vest for Søndre Frogner gård, med umiddelbar nærhet til både byliv og naturopplevelser. Fra eiendommen er det kort gangavstand til barnehage og skole, samt flotte tur- og skiløyper i nærområdet. Det er også enkelt å nå butikker, tjenestetilbud og kollektivtransport. Grønlandsvegen 5 gir en unik kombinasjon av herskapelig bolig og praktisk beliggenhet, perfekt for familier som ønsker å bo i rolige og sjarmerende omgivelser med nærhet til alt Skien har å tilby.

KORT OM BOLIGEN:
- FLOTT BELIGGENDE ENEBOLIG PÅ SKIEN'S "TAK"
- STORE OG LUFTIGE ROM
- INNHOLDSRIK PLANLØSNING
- STOR OG FRODIG TOMT
- FLERE GODE MULIGHETER
- HØYREIST SVEITSERSTIL
- SOLRIK BELIGGENHET
- FLOTTE UTEOMRÅDER MED GODE UTSIKTSFORHOLD
- VARMEPUMPE
- PARKERING PÅ GÅRDSPLASS
- GODE LAGRINGSMULIGHETER I INNVENDIG BODER OG LOFT
- 3(4) SOVEROM
- 2 BADEROM
- KORT GANGAVSTAND TIL BARNEHAGE OG SKOLE
- FLOTTE TUR- OG SKILØYPER I NÆROMRÅDET
- KORT VEI TIL OFFENTLIG KOMMUNIKASJON
- MÅ SEES!

Enebolig over 2 boligplan med tillegg av delvis innredet sokkel og loft. Samlet 4 etasjer over 4 plan bestående av:
Sokkeletasje: Egen inngang fra bakkeplan, entré, stort vestvendt disponibelt rom (ikke byggemeldt), wc, bad/vask, trapperom, og bod. Kjellertrapp fra 2. etg.

1.etg.: Inngang direkte fra adkomst/gårdsplass/parkering, entré, hall, trapperom, wc, stue, spisestue, spisekjøkken, bibliotek og overbygget utsiktsveranda med glassvegg mot syd.

2.etg.: Trapperom, hall, ett soverom med direkte tilgang til bad, ett soverom med tilgang til balkong, soverom 1 med tofløyet dør til balkong med en fantastisk vidsynt utsikt over Skiensområdet og eiendommens hageanlegg. Videre mellomgang, separat garderoberom (walk in closet), separat wc og baderom. Badet har karbad, dusjbad, hvile-/stellebenk og vaskeromsavlukke.

Loft: Loftet består av to boder, samt et stort åpent loftsrom med skråtak. Loftsvinduene gir spektakulær utsikt over Skien. Loftet kan i dag benyttes til tørkeloft og oppbevaring, men byr på mange muligheter som overlates til neste eiers kreativitet og behov.

Parkering: Gode parkeringsmuligheter på gårdsplass.

Lagring: Gode lagringsmuligheter i innvendig boder og kaldtloft.

"Det gode med å bo her" oppfordret megleren oss idag å si noe om:
Beliggenheten ved/ over bykjernen setter vi høyt, solforholdene, utsikten og hagen. U-sjenert i sentralt område. Vandringene i hagen hvor vi kan sitte under et tre, mellom busker, på en steinbenk eller på en av terrassene. Blomstringen i hagen på busker og trær. Hvite-, rosa-, gule- og lilla blomster. Plommene, minieplene, hyllebærene. Utendørslivet her på tomta. Den fine veien fra gata som bare går inn til oss, som nå har krokus og hvitveis. De store trærne, lønn, en fjellgran, hyllebærtreet, den store furua og piletreet til naboen. Rusletur til Brekkeparken 250 meter, Telemarks folkemuseum. Rusletur til byens serveringssteder, teater, butikker og promenader. Men tilbake her, huset har mer uteliv å by på med to balkonger og en inntrukket veranda. Sistnente bruker vi mest, kaffe etter middagen i kveldsola. På sør-balkongen får vi nærkontakt med de store lønnetrærne. På vestbalkongen utenfor soverommet en luftig utsikt over byen og hagen.

Eiendommen er god fin innendørs også. Vi vil savne vandringene mellom de 4 etasjer, de spennende detaljer, de store takhøydene, takmaleriene og de store taklistene. Fyringen i de høye etasjeovnene med den gode varmen.

Loftet som begeistrer ved tilstanden på de 124 år gamle takkonstruksjonene, utsikten og de festlige lag vi her har startet vil savnes. Trappegangen, toalettfløyen/-tårnet, de to kontorplassene. Alle husets 21 rom med sine forskjellige uttrykk. Begeistringen for huset som venner, barn og barnebarn viser. Vemodet vi merker på dem når vi skal selge dette som har samlet så mange til jul, til nyttår og til sommerfester. Alle liker huset. Fugler bruker det til utsikt, synging og reirbygging under takstein. Humler suser rundt her. Sukkermaur også, og en gang klarte de å komme inn i kjelleren. Det klarte også to mus på mystisk vis. Den gamle kjelleren lukter ikke gammelt slik vi er vant til fra gamle hus vi tidligere har bodd i.

Huset er gammelt, og heldigvis synes det. Skal man bo i et gammelt hus, er poenget at det er gammelt og ikke nytt. Huset har sjarm, og det har sjel. Vi kommer til å savne det dypt.

Velkommen til annonsert fellesvisning, eller visning etter avtale med Edvard Chapsang på ech@eie.no. Vi er også behjelpelige med verdivurdering av deres egen bolig om det er ønskelig eller behov før visning.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i bydel Frogner i området vest for Søndre Frogner gård. Eiendommen er frittliggende med majestetisk utsikt. Huset kan ses fra store deler av Skien som tilhørende den øvre husrekke mot horisonten i øst. Fra eiendommen er det derfor utsikt over store deler av Skiensområdet med landemerket Skien kirke som et midtpunkt. Det er også ytterligere utsiktspotensiale ved beskjæring av trær på eiendommen. Villaen ligger i umiddelbar nærhet til både by, turterreng, skoler, barnehager, butikker, tjenestetilbud, med videre. Herfra kan en nyte nærhet til både natur og kultur. I området er det også anlagt flotte parkanlegg med lekeplasser. Herunder Folkeparken, Bratsbergkleiva, Hestehaugen, og Brekkeparken. Fra villaen er det kun gangavstand til barnehage og barneskole. De sjarmerende omgivelsene er svært rolige og barnevennlige. I østgående retning er det turterreng og skiløyper med Børsesjø som et attraktivt turmål. Grønlandsvegen går fra Håvundvegen og sydvestover til det nordre hjørnet av Brekkeparken.

Tomt
Eiet tomt, 1195 kvm

Tomten er opparbeidet i sin helhet og rikt beplantet med busker og trær. Det er anlagt plen på ledig areal. Plen på vestsiden er kun svakt skrånende, mens et er beplantede område nedenfor bygningen. Øvre del av eiendommen ligger til Grønlandsvegen. Det er innkjørsel over naboeiendom fra Grønlandsvegen til øvre plan. Det er anlagt gruset adkomst/innkjørsel på øvre plan med rikelig med parkeringsareal og steinsatt uteplass ved husvegg mot øst og terrengterrasse ved innkjørsel. Terrengtrapp og steinsatt havegangvei på nordvegg med egen inngang til kjellerarealet. På vestsiden er tomten belagt med belegningsstein og kantstein på midtre plan med trappeadkomst også fra veranda. Det er et stort steinsatt område som utgjør terrengterrasse. Videre terrengtrapp til nedre plan med gressplen for alle aktiviteter. Det befinner seg en enkel utebod nederst/lengst vest på eiendommen. Tomten er delvis inngjerdet.

Fradeling av tomt til nybygg:
For eier som finner det ønskelig, vil det være mulig å starte en fradelingsprosess. Forholdet er tatt opp med Skien kommune som har signalisert at det vil være mulig å skille ut en tomt på ca. 600 kvm som gir anledning til et nybygg på ca. 150 kvm gr.fl. i to etasjer med mønehøyde inntil 9 m. Dokumentasjon kan gis til interessenter om fradelingsmuligheter er interessant. Den fradelte del vil grense til kommunal avkjørsel til Øvre gate. Opplysningene gis uten forbindtlighet for selger. Ethvert forhold mht anledning til fradeling og bygging på tomten er kjøperes risiko ene og alene. Se vedlegg "Fradeling tomt" for ytterligere informasjon.

Adkomst
Kjøreadkomst via Frognervegen/Håvundvegen/Riksvei 31 og Hans Hoells gate (direkte fra sentrum). Gangadkomst direkte fra Skien sentrum via Ibsentrappen, forbi Brekkeparkens inngang og til Grønlandsvegen. Også adkomst til eiendommens hage og hagebod fra Øvregate (hjemmel for denne adkomst er ikke tinglyst).

Byggemåte
Villaen er arkitektonisk gjennomført i klassisk og høyreist sveitserstil fra slutten av 1800-tallet. Ytterveggene er bygget i tidstypiske trekonstruksjoner med utvendig originalt liggende panel senere år med stående kledninger på inngangsparti. Kledningen ble malt i 2021. Vinduene er i hovedsak aveldre type, dvs. sidehengslet med massive sprosser i ytre påkoblede rammer. Noen vinder er fornyet til moderne isolerglass, for eksempel kjøkkenvinduet. Tilsvarende er terrassedører og ytterdør fra kjeller skiftet ut i senere år. Yttertaket ble fornyet i 1994 av tidligere eier med fornyelse av papp, lekter, glasert takstein, takrenner, og nedløp. Kontroll og utbedring av mønestein ble foretatt sist av daværende eier i 2014. Kjellermurene er dels spekket natursteinsmur mot øst/ terreng og dels oppmurte blokker mot vest/innredet del over terreng. Dreneringen på øst og nordsiden ble fornyet i 2013, etterfulgt av belegningsstein som toppsjikt. Det er en liten bod i hagen. Denne er av enkel standard og er ikke fundamentert. Antas ikke byggemeldt.

Bruksareal
Bruksareal: 343 kvm

Standard
Entré
Velkommen inn! Boligen har en innbydende entré med gode opphengsmuligheter for yttertøy.

Stue og spisestue
De store og lyse stuene har god takhøyde og et ærverdig preg. Taket gir med den originale sjablongmaling, stukkatur, og kraftige taklister, en herskapelig stilart. Ytterligere understrekes følelsen av det herskapelige av de doble glassdørene til spisestuen, samt av de høye etasjeovnene i både stue og spisestue. Store vindusflater mot syd og vest lar ettermiddags- og kveldssolen strømme inn. Fra spisestuen er det adgang til vestvendt overbygget veranda hvor ettermiddags- og kveldssolen kan nytes under tak både sommer som høst. Glassveggen mot øst skjermer og gjør verandaen anvendelig store deler av sommerhalvåret, nærmest væruavhengig for den som nyter frisk luft og utsikt. Det er sjeldne etasjeovner i begge stuer. Begge ovner er originale fra byggetiden og tilkoblet pipeløp.

Kjøkken
Kjøkkenet er funksjonelt og innredet med elkomfyr og plass til nødvendige hvitevarer som kjøleskap og oppvaskmaskin. Rommet får rikelig med lysinnslipp gjennom det store østvendt vinduet. Kjøkkeninnredningen har benkeplate, og underlimt vask fra 2021. Videre, er det 4 dører med glasser og integrert komfyr og platetopp fra 2021. Integrert oppvaskmaskin. Fliser på vegg mellom overskap og benkeplater gir et klassisk preg, mens ventilatorviften i stål med avsug ut gjennom yttervegg sørger for at fett og fuktig luft transporteres ut av kjøkkenet. På gulvet er det samme parkett som i resten av første etasje. Da dørene er fjernet til salongstuen, gir dette bedre utnyttelse av varmepumpen (installert i 2019) og gir et luftig og åpent preg på tilknyttede rom. Kjøkkenet fremstår som godt vedlikeholdt med normal bruksslitasje.

Bibliotek tilliggende kjøkkenet
Mulighetenes rom vegg i vegg med kjøkkenet kan benyttes til det meste. Rommet har senket tak med et stort sydvendt vindu. Veggene og taket har malte overflater og gulvet består av ubehandlet gammelt plankegulv. Her kan man innrede til arbeidsrom, kontor, gjesterom, lekerom, med videre. Alt ut i fra sitt behov!

Bad og vaskerom og WC
Villaen inneholder to bad og hele tre toaletter.

I hver etasje er det etablert et wc på nordsiden av huset.

Sokkel har bad fra 2004 med flislagt gulv med varmekabler samt malt glassfiber på sponplater. Badet inneholder dusjkabinett, og opplegg for vaskemaskin. I tillegg er det et separat wc renovert i 2004.

I 1. etasje er det et praktisk separat toalettrom.

I 2 etasje ligger hovedbadet og separat wc renovert/etablert i 1994. Hovedbadet inneholder boblebadekar og innebygget dusjhjørne. Baderommet har varmekabler i det flislagte gulvet. Vegger består delvis av fliser, og av malt glassfiber på tre, spon eller gips. Det er innebygget to praktiske garderobeskap på badet. Badet er lyst og innbydende med en avslappende benk foran det store vinduet. Vaskerommet i tilknytning til badet har opplegg for vaskemaskin og vaskekum i tillegg til godt med hylleplass.

Soverom
I boligens 2 etasje er det hele 4 soverom. Tre romslige soverom med god takhøyde og et lite soverom med skråtak hvorav sistnevnte er perfekt for gjesterom for single gjester. Takene består av malte plater eller bekledning og veggene er malte med og uten glassfiberstrie under. På gulvet er det dels lakkerte tregulv, bøkeparkett, eller lys Pergo laminat. På det lille soverommet er det gummifliser.

To av soverommene har en privat balkong, hvorav den ene soverommet har doble dører til balkongen. Balkongene vinduer og dører ble utskiftet henholdsvis i 1994 og 2005 etter det opplyste av tidligere eier. Utsikt over Skien kan nytes fra samtlige rom. Soverommet mot vest har utsikt over hele Skien fra den private balkongen. Rommet byr også på et walk-in closet plassert innerst i rommet.

Her det plass til både at både store og små kan boltre seg i enestående omgivelser.

Sokkel
Sokkeletasjen har god takhøyde og består av rom innredet som gjesterom, og inneholder i tillegg to gamle kjellerrom.

Sokkeletasjen har egen inngang, samt tilliggende bad med toalett dusj og opplegg for vaskemaskin. De tre store vinduene i retning øst og syd gir plass til lys og gir et luftig uttrykk. Innredningen opplyses å være utført i 2004. Downlights i taket skaper et behagelig og jevnt lys i tillegg til dagslyset fra vinduene. Hvitmalte murvegger bidrar til å opprettholde det rustikke men friske utrykket som preger boligen generelt. Innredningen i kjeller er foretatt av tidligere eier uten at søknad om ombygging er fremsatt og godkjent av kommunen. Ny eier bør søke kommunen om godkjenning av ombyggingen.

Det kan også søkes tillatelse for utleie samtidig om det er ønskelig å etablere leilighet for utleie. Det er allerede etablert vann og elektrisk som kan benyttes for å lage kjøkken i kjeller.

Kommentarer fra tilstandsrapport gitt "store eller alvorlige avvik", TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Vurdering av avvik:
• Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr
• Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter.
Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Bjelkelagene er innkledd og har ingen mulighet fort kontroll, men gulvene har noen skjevheter på grunn av alder.
Himlinger i kjeller har noen angrep av borebiller i bjelker og stubbelof
• For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Fungerer bra med dette avviket.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig > Rom Under Terreng
Vurdering av avvik:
• Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
• Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
• Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig Fuktinnsig langs yttervegger og fra grunnen og det ble målt unormal fuktighet i treverk og trappevanger.
Konsekvens/tiltak
• Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.
• Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Våtrom > 2.Etasje > Bad/vaskerom > Generell
Vurdering av avvik:
• Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Skjulte konstruksjoner slik som tettesjikt (membran) bak fliser har passert anbefalt brukstid og det må påregnes full renovering av badet innen kort tid. Det har tidligere vært lekkasje fra baderom til underliggende kjøkken.
Konsekvens/tiltak
• Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Trenger fornyelse på grunn av alder og levetider.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Kjeller > Dusjrom > Overflater Gulv
Vurdering av avvik:
• Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
• Det er påvist andre avvik:
Det er flatt gulv i rom og det er ukjente overganger mot vegger, TG2-3.
Konsekvens/tiltak
• Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.
• Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
Fungerer med dette avviket og det ble ikke målt unormal fuktighet ved befaringen.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Kjeller > Dusjrom > Sluk, membran og tettesjikt
Vurdering av avvik:
• Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. TG2 på grunn av manglende dokumentasjon over utførte arbeider.
Konsekvens/tiltak
• Det må gjøres nærmere undersøkelser.
Fungerer bra med dette avviket men trenger fornyelse i nær fremtid.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Kommentarer fra tilstandsrapport gitt "avvik som kan kreve tiltak", TG2:
Innvendig > Innvendige trapper:
Vurdering av avvik:
• Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
• Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
• Det er liten frihøyde i trappeløp
Trappene har noe bruksslitasje og trapp til kjeller har noe lav takhøyde med fukt/råteskader i bunn.
Konsekvens/tiltak
• Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.
• Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.
• Det bør gjøres lokale tiltak.
Fungerer bra med dette avviket.

Våtrom > Kjeller > Dusjrom > Ventilasjon
Vurdering av avvik:
• Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Konsekvens/tiltak
• Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
TG2 for eldre røropplegg fra byggeår på grunn av alder og levetider.
Konsekvens/tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
• I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
• Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.
Fungerer bra med dette avviket.

Kommentarer fra tilstandsrapport gitt "avvik som ikke krever umiddelbare tiltak", TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag - se side nr. 8 i tilstandsrapporten.
Utvendig > Veggkonstruksjon - se side nr. 8 i tilstandsrapporten.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - se side nr. 8 i tilstandsrapporten.
Utvendig > Dører - se side nr. 9 i tilstandsrapporten.
Utvendig > Vinduer - se side nr. 9 i tilstandsrapporten.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - se side nr. 9 i tilstandsrapporten.
Utvendig > Andre utvendige forhold - se side nr. 10 i tilstandsrapporten.
Innvendig > Overflater - se side nr. 9 i tilstandsrapporten.
Innvendig > Radon - se side nr. 10 i tilstandsrapporten.
Innvendig > Pipe og ildsted - se side nr. 10 i tilstandsrapporten.
Innvendig > Innvendige dører - se side nr. 10 i tilstandsrapporten.
Våtrom > Kjeller > Dusjrom > Overflater vegger og himling - se side nr. 11 i tilstandsrapporten.
Kjøkken > 1.Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning - se side nr. 11 og 12 i tilstandsrapporten.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - se side nr. 12 i tilstandsrapporten.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - se side nr. 12 og 13 i tilstandsrapporten.
Tomteforhold > Drenering - se side nr. 13 i tilsandsrapporten.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - se side nr. 14 i tilstandsrapporten.
Tomteforhold > Terrengforhold - se side nr. 14 i tilstandsrapporten.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger - se side nr. 14 i tilstandsrapporten.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Luft til luft varmepumpe fra 2019, peis og elektriske varmekabler på baderom.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 18 582 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt på boliger/fritidsboliger/eiendommer i Skien kommune. Stortinget har vedtatt at skattenivået for bolig og fritidseiendommer i 2024, skal være maksimalt 70% av totaltaksten. For 2024 er det vedtatt følgende skattesatser: 3,9 o/oo (promille) for bolig-, fritids- og landbrukseiendommer. 3,2 o/oo (promille) for ubebygde tomter og næringseiendommer. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 097 927,- Som sekundærbolig Kr. 4 172 121,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Kun hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.
- Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

2020/2814033-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
31.07.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:4003 Gnr:300 Bnr:4341  
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m
Bestemmelse om carport

1991/1221-2/101  Best. om adkomstrett  
28.01.1991 
rettighetshaver:Knr:4003 Gnr:300 Bnr:1319  
dog står eieren fritt til å anlegge kjøreadkomsten til et
annet egnet sted på eiendommen

2020/2814012-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
31.07.2020 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:SKIEN KOMMUNE  
Org.nr: 938759839
rettighetshaver:Knr:4003 Gnr:300 Bnr:1319  
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Vegadkomsten er sikret gjennom tinglyste rettigheter.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Boligbebyggelse - Nåværende Kommunedelplan - Kommunedelplan for Skien sentrum (16.6.2011) 1195.87 kvm
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (25.5.2023) 1195.87 kvm
Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (25.5.2023) 1195.87 kvm
Flomfare Kommuneplan (25.5.2023) 1195.87 kvm

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 198 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 950 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 199 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 149 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 167 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunn og forsikringshonorar (Kr.6 900)
Grunnpakke enebolig (Kr.7 525)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Innhenting av servitutter (4X240per stk) (Kr.960)
Look (Kr.2 875)
Foto (Kr.9 150)
Foto.Tilleggsbiklder (Kr.500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 990)
Markedspakke 1 (Kr.33 025)
Oppgjør (Kr.7 500)
Overtagelse (Kr.3 000)
Provisjon (forutsatt salgssum: 7 950 000,-) (Kr.99 375)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Totalt kr. (Kr.196 700)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-24-0208

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Edvard Chapsang

Saksbehandlere
Edvard Chapsang
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 65 19 00 / E-post: ech@eie.no

Marius Hyllmark Anderssen
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 98 68 13 57
[/ E-post: mhan@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Grønlandsvegen 5
For mer om objektet
Grønlandsvegen 5

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: