Bilde 1 av Bratsbergvegen 270Bilde 2 av Bratsbergvegen 270
Digital salgsoppgave
Bratsbergvegen 270

7036 Trondheim • Trondheim kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott enebolig i et landlig og barnevennlig område | Nærhet til skog og mark | Oppgraderingsbehov og mye potensiale!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
234 m²
Bruksareal (BRA)
234 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
65 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
28 m²
Kommunale avgifter
kr 2 672 / Mnd
Prisantydning
kr 4 290 000
Omkostninger
kr 126 000
Totalpris
kr 4 416 000
Byggeår
1971
Tomt
Eiet tomt 2812 m²
Oppdragsnummer
133230034
Prisantydningkr 4 290 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Dokumentavgiftkr 107 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 4 416 000
Eiendom
Bratsbergvegen 270, 7036 Trondheim

Matrikkel
Gnr. 113 Bnr. 20 i Trondheim kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 299 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 234 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 65 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 28 kvm
Garasje er ikke medregnet i totalt BRA.

Areal
Primærrom: 218 kvm, Bruksareal: 234 kvm, BRA-i: 234 kvm , BRA-e: 65 kvm , TBA: 28 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1971

Tomt
Eiet tomt 2812 kvm

Prisantydning
4 290 000

Tilstandsrapport
Utdrag fra Tilstandsrapporten fra takstmann:

Bygningsdeler med TG3:

Våtrom - Bad utleid del av boligen (ikke godkjent som egen enhet):
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt  til grunn for vurderingen:

På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om  at forventet levetid vurderes til å være overskredet, med den risiko dette innebærer. Det ble registrert høy slitasje og enkelte skader på synlige  overflater. Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Platene er montert uten bruk av bunnlist. Baderomsplater er løsnet fra vegg i  dusjsonen. Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Enkelte gulvfliser er løse. Sluket er uoversiktlig, noe som medfører at det ikke kan verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig.

Hulltaking er  ikke utført med bakgrunn i at fuktskade allerede er påvist på annen måte. Det observeres utettheter i våtsonen, med synlige symptomer på fuktskade. Skjulte eller bakenforliggende skader er høyst sannsynlig oppstått. Basert på alle ovennevnte forhold vurderes våtrommet (med tilhørende bygningsdeler) til å være passert sin levetid, og det påvises tegn til funksjonssvikt. Det bør gjennomføres strakstiltak som for eksempel ytterligere  undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som skulle være nødvendig. Det må påregnes  kostnader for utbedringer. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for etablering av nytt våtrom. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 -  300 000.

Ildsteder innvendig:
Ildsteder inne i boligen: Avstand fra ildsted til brennbart materiale er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig. Tilstrekkelig  avstand mellom ildsted og brennbart materiale må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Brann:
Røykvarslere: Det er ikke røykvarsler(e) iht gjeldende forskrift i boligen. Røykvarslere må anskaffes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
 
Brannslokkingsutstyr: Brannslukkerutstyr er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukkingsutstyr må fornyes/vedlikeholdes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Brannskiller: Det er usikkert om brannskiller er utført i henhold til byggteknisk forskrift. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og  eventuelle utbedringer/tiltak må utføres. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag:  kr 0 - 10 000. 

Bygningsdeler med TG2:

Våtrom - Bad underetasje:
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt  til grunn for vurderingen:

På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om  risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Det ble  registrert slitasje og lignende avvik på synlige overflater. Det observeres avvik i utførelsen av overgang sluk/membran, noe som medfører risiko for  lekkasje/utettheter. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig.

Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert  på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som  eventuelt skulle være nødvendig. Eksakt tilstand på bygningsdeler som lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke  kjent, og det må påregnes tiltak. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone.  Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert  forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 69,4 prosent, ved 12 celsius.

Våtrom - Bad 1. etasje:
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt  til grunn for vurderingen:

 På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om  risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Det ble  registrert slitasje, elde og lignende avvik på synlige overflater. Det observeres stedvise sprekker/riss i enkelte gulvfliser. Fallforhold i sluksonen og  høydeforskjeller med tanke på lekkasjesikkerhet vurderes til å være ikke tilstrekkelig.

Det er ukjent om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater, noe som medfører at det ikke er kjent om våtrommet er beskyttet med vanntett sjikt. Sluket er uoversiktlig, noe som medfører at  det ikke kan verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig.

Det gjøres  oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Eksakt tilstand på bygningsdeler som lar seg  inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført  fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med  årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 33,8 prosent, ved 16,7  celsius.

Våtrom - Vaskerom:
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt  til grunn for vurderingen:

På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om  at forventet levetid vurderes til å være overskredet, med den risiko dette innebærer. Det observeres stedvise sprekker/riss i enkelte gulvfliser. Det er  ikke benyttet tettesjikt/membran i våtsoner eller sluk i rommet, noe som gjør at gjeldende krav for våtrom ikke er oppfylt. Ventilasjonen vurderes ikke til  å være tilstrekkelig.

Med bakgrunn i at våtrommets vegger er av mur/betong er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område  der det erfaringsmessig forekommer skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Basert på våtrommets  slitasjegrad og registrerte avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.

Det gjøres  oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Eksakt tilstand på bygningsdeler som lar seg  inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak.

Kjøkken:
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere kjøkkenet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:

På bakgrunn av alderen til røropplegg og andre tekniske installasjoner er det grunn til å varsle om risiko for skjulte skader,  svekket funksjon, usikker restlevetid og lignende forhold som utvikles over tid men ikke lar seg observere direkte. Det ble registrert slitasje, elde og  lignende avvik på rommets overflater. Kjøkkeninnredningen bærer i sin helhet preg av alder/slitasje. Flis over kjøkkenbenk er løse.

Basert på alle  ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og/eller ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Restlevetiden er usikker.

Kjøkken - utleid del av boligen (ikke godkjent som egen enhet):
Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Toalettrom (ikke våtrom) - Underetasje:
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere toalettrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er  lagt til grunn for vurderingen:

Levetiden til røropplegg og andre tekniske installasjoner er overskredet, med den risiko dette innebærer. Det ble registrert slitasje, elde og lignende avvik på rommets overflater. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig.

Basert på alle ovennevnte forhold  bør det gjennomføres jevnlig ettersyn og/eller ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være  nødvendig. Restlevetiden er usikker. 

Toalettrom (ikke våtrom) - 1. etasje:
Ventilasjon: Tilluftsspalte er ikke etablert. Forholdet fører til redusert ventilering av rommet når døren er lukket. Tilluftsspalte bør etableres.

Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom:
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere bygningsdelene med en samlet helhetsvurdering basert på slitasjegrad og tilstand. Hovedmomenter for  helhetsvurderingen er:

Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og det registreres avvik. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig.  Veggflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.  Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader.

Basert på alle ovennevnte forhold er restlevetiden på bygningsdelene usikker. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.

Rom under terreng:
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere bygningsdelene med en samlet helhetsvurdering basert på slitasjegrad, tilstand, konstruksjonstype og risiko.  Hovedmomenter for helhetsvurderingen er:

Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og det registreres avvik. Det registreres symptomer på  fuktproblematikk (bod og tekniskrom). Underetasjen har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren Det observeres bruk av papp i veggkonstruksjonen, noe som erfaringsmessig er forbundet med forhøyet risiko for muggdannelser.

Det gjøres oppmerksom på at en komplett  undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten større inngrep. Erfaringsmessig er konstruksjoner under bakkenivå  en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør bygningsdelene holdes under oppsikt slik at eventuelle tiltak  kan iverksettes ved behov.

Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i utlektet veggkonstruksjon. Det ble ikke  registrert forhøyede verdier. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold.  Det kan heller ikke sies med sikkerhet at forholdet er det samme i andre deler av konstruksjonen. Relativ fuktighet ble målt til 58,3 prosent, ved 13,2 celsius.

Loft - uinnredet / råloft:
Kontroll av diffusjonssperre Det er ikke etablert dampsperre over våtrom mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering.

Annet: Det registreres uisolerte ventilasjonsrør. Forholdet medfører kondensfare på utsiden og på innsiden av røret. Forholdet inne i røret er ikke  kjent. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.

Innvendige trapper:
Innvendige trapper: Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet. Om trappen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.

Tekniske anlegg:
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker  restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.

Vannbåren varme: Radiatorer (med tilhørende røropplegg) er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Konsekvens er usikker restlevetid.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over  tid.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Huseier er ikke tilgjengelig for å besvare spørsmål som gjelder for det elektriske anlegget. Forholdet  medfører at avhendingslovens minstekrav til undersøkelser ikke har blitt gjennomført og kan medføre at mulige relevante opplysninger vedrørende bruk, funksjon og tilstand ikke er blitt gjort oppmerksom på. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Det observeres kurs  merket med jordfeil i sikringsskap. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Fasader ink. kledning: Bygningens ytterkledning/fasader har stedvise symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større  råteskader. Tilstanden tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.

Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget.  Forholdet kan gi forkortet levetid på nedre del av ytterkledningen. Jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Dører og vinduer:
Vinduer: Det er observert høy slitasjegrad og skader på enkelte vinduer som er fra boligens opprinnelige byggeår. Tiltak bør påregnes.

Dører: Terrassedør i utleiedel: Døren har tegn til slitasje og fuktmerker. Tiltak bør påregnes.

Yttertak:
Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere yttertaket (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til  grunn for vurderingen:

Yttertaket ble kun vurdert fra bakkenivå grunnet sikkerhetsmessige forhold. Vurderingen er derfor i hovedsak basert på  informasjon om yttertakets alder og eventuelle observasjoner gjort fra innsiden, med den begrensning dette innebærer. På bakgrunn av  bygningsdelenes alder er det grunn til å varsle om risiko for skader, svekket funksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Det ble registrert  tegn til slitasje og elde på de deler av taket som lot seg visuelt besiktige.

Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse av yttertaket krever  stillas og/eller andre sikkerhetsmessige forutsetninger som ikke var til stede på befaringsdagen. Basert på alle ovennevnte forhold bør det  gjennomføres ytterligere undersøkelser for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig. Restlevetiden på de  forskjellige bygningsdelene er ikke kjent.

Terrasser / platting på terreng:
Platting: Bygningsdelen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Betyr at økt vedlikehold er en del av  planleggingen.

Grunnmur:
Grunnmur: Skråriss/vertikalriss observert på grunnmur. Risset er med høy sannsynlighet oppstått for lenge siden, men for å bekrefte eller avkrefte om  det fortsatt er utvikling bør forholdet holdes under oppsikt.

Drenering:
Helhetsvurdering Det er valgt å vurdere dreneringen med en samlet helhetsvurdering. Dreneringens tilstand og funksjon påvirker innvendige  bruksområder og innvendige bygningsdelers tilstand. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:

Bygningsdelen er nedgravd og  skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Estimert teknisk levetid på drenssystemer har et betydelig sprang, og er mellom  20 - 60 år. Basert på alder er derfor restlevetiden vurdert til å være usikker. Fra innsiden observeres symptomer på fuktproblematikk som vurderes til å  tyde på svakheter i dreneringens funksjon. Terrengfallet rundt grunnmuren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra  bygningen. Alle opplysninger gitt i dette punktet bør ses i sammenheng med avsnitt "Rom under terreng".

Basert på alle ovennevnte forhold anbefales  jevnlig ettersyn slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Stikkledninger og tanker:
Septiktank: Ukjent alder, type og tilstand. Ingen fremlagt dokumentasjon. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Oljetanker: Ukjent alder, type og tilstand. Ingen fremlagt dokumentasjon. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Frittstående byggverk - Garasje: 
Helhetsvurdering: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy  slitasjegrad. Kledningen har slitt overflatebehandling. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

Frittstående byggverk - Uthus:
Helhetsvurdering: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt  høy slitasjegrad. Kledningen har slitt overflatebehandling. Stedvise råteskader på kledningen er observert. Stedvis kort avstand fra underkant av  kledningen til terrenget. Taket er kun inspisert fra bakkenivå. Boddør har høy slitasjegrad. TG3 er valgt basert på ovennevnte forhold. Strakstiltak må  påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000. 

Se også Tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 107 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 108 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 398 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 416 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 32 056 pr. år 8014,- Termin nr. 4 av 4 i 2023. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.

Eier
Odd Bjarne Aa

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling v/Daniel Lanto har gleden av å presentere Bratsbergvegen 270 - En innholdsrik enebolig i et landlig område.

Denne boligen har en idyllisk og markanær beliggenhet, hvor det er gode oppvekstsvilkår og mange aktivitetsmuligheter. Boligen ligger pent til i feltet og har hyggelige utsiktsforhold.

Det er noe behov for oppgradering, men her kan du enkelt skape ditt drømmehjem. Planløsningen er god og det er store vindusflater, som gir rikelig med naturlig lysinnslipp.

Verdt å merke seg:
• Flott eiendom på 2 800 kvm
• Rolig område med nærhet til bussforbindelser
• God planløsning i begge etasjer
• Mye potensiale

Velkommen!

Parkering
Parkering på egen eiendom.

Beliggenhet
Eiendommen er plassert i naturskjønne og svært familievennlige omgivelser på Bratsberg i Trondheim kommune, kun 10 km fra sentrum og Torget i Trondheim og cirka 9 km øst for Heimdal. Den nærmeste dagligvarebutikken, Coop Extra Risvollan, ligger i umiddelbar nærhet. Videre er det omtrent en 10-minutters kjøretur til City Syd for ytterligere servicetilbud. Offentlig transport er tilgjengelig via buss, med nærmeste holdeplass ved Gisvold, betjent av bussene 73 og 74.

Jonsvatnet finner du en kort biltur unna. Her er det gode tur og rekreasjonsmuligheter. Vassfjellet, det eneste alpinanlegget i Trondheimsregionen, ligger omtrent 25 minutter unna med bil, og tilbyr flotte muligheter for vintersportaktiviteter.

Tomt
Eiet tomt, 2812 kvm
Enebolig beliggende på Nidarvill - Leira, Trondheim kommune. Tomt opparbeidet med gruslagte veier, steinheller, diverse beplantninger, plenareal,
terrasse på terreng og biloppstillingsplass. Frittstående garasje. Frittstående redskapsboder/uthus.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Enebolig over 2 etasjer (samt kaldtloft) bestående av:
Underetasje: Entre/ trappegang, gang, stue, vaskerom, bod, teknisk rom/bod, vaskerom, bad, toalettrom, soverom og garderobe.
1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, gang, 2 soverom, toalettrom, stue, kjøkken, soverom og bad.
Utgang fra spisestue til terrasse

Byggemåte
Boligbygg oppført i 1971. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av betong. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Peisovn i stue. Naturlig ventilasjon.

Dreneringen er fra ukjent årstall. Synlig utvendig grunnmursplate (fuktsperre) på vestsiden av bygningen. Nedløpsrør for takvann er ledet ned i drensrør. Svakt skrånende tomt.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er  viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent  tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Bruksareal
Bruksareal: 234 kvm

Boder
2 boder i underetasje.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Bad underetasje:
Baderom fra byggeår med enkelte oppgraderinger utført på ukjent tidspunkt. Flislagt gulv med gulvvarme. Baderomsplater på vegger. Malte flater i  himling. Vegghengt servantinnredning. Ovenpåliggende servant med armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg.

Bad 1. etasje:
Baderom fra byggeår med enkelte oppgraderinger utført på ukjent tidspunkt. Flislagt gulv med gulvvarme. Flislagte vegger. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning. Ovenpåliggende servant med armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Vegghengt baderomsmøbel.  Dusjhjørne med forheng. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Ventil i himling.

Våtrom - Utleid del av boligen (ikke godkjent som egen enhet)
Vaskerom fra ukjent eksakt årstall. Flislagt gulv med gulvvarme. Baderomsplater på vegger. Vegghengt servant med armatur. Speil med overlys og  stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassvegg. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Ventil i himling. Opplegg for  vaskemaskin.

Vaskerom
Vaskerom fra byggeår. Flislagt gulv. Malte veggflater. Takplater i himling. Vegghengt utslagsvask med armatur. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør  av plast. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Åpen kjøkkenløsning. Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps  kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående oppvaskmaskin. Fritthengende ventilator. Vannrør av kobber.  Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malt panel og takplater. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.

Kjøkken - utleid del av boligen (ikke godkjent som egen enhet)
Innredningen er fra ukjent årstall.  Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Stikkontakt over kjøkkenbenk. Minikjøkken med to kokeplater,  servant og kjøleskap. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Gulvflater belagt med gulvbelegg. Vegg- og  himlingsflater i malte tapetserte og flater takplater.

Toalettrom - Underetasje
Gulvflate belagt med gulvbelegg. Baderomsplater på vegger. Nedsenket himling. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av  støpejern. Naturlig avtrekksventil i himling.

Toalettrom - 1. etasje
Gulvflater belagt med laminat. Malte veggflater. Takplater i himling. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber.  Synlige avløpsrør av metall. Naturlig avtrekksventil i himling.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med laminat, fliser og gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i malte flater, tapetserte flater, malte tapetserte flater, veggplater, takplater,  malt panel og panel. Glatte innerdører, profilerte innerdører og innerdører med glassfelt. Naturlig ventilasjon via ventiler. Oppvarming med radiatorer  tilkoblet varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Peisovn i stue.

Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen.
Underetasje: I gang er takhøyden målt til 2,37 meter og på bad er takhøyden målt til 2,27 meter.
1. etasje: I stue er takhøyden målt til 2,47 meter og på kjøkken er takhøyden målt til 2,47 meter. For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Tekniske anlegg | VVS anlegg
Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrør av kobber. Vanninntaksrør i kobber. Hovedstoppekran er plassert på vanninntaksrør. Synlige avløpsrør  i plast og støpejern. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert. Varmtvannsbereder  plassert på teknisk rom. Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet varmesentral.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 01.03.71 vedrørende forpakterbolig på Lien Nordre.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Megler har mottatt byggetegninger datert 1990; og disse ligger til grunn for sammenligning mot dagens bruk av boligen.
1. Etasje:
Dagens bruk av boligens første etasje, stemmer stort sett over ens med godkjente tegninger fra 1990. Det er fjernet en vegg mellom stue og kjøkken, slik at dette rommet nå er åpent. Dette er ikke et søknadspliktig tiltak. I tillegg gjør vi oppmerksom på at det som i dag er stue (utleid del av boligen) er godkjent som overbygd uteplass - ikke stue. Endringen fra overbygd uteplass til stue er søknadspliktig, men ikke søkt. Kjøper overtar ansvar og risiko tilknyttet saken. Det er også åpnet mellom gang og kjøkken her, slik at dette utgjør et rom. Tidligere har det vært en dør mellom boligens gang og soverom i den utleide delen, dette er kledd igjen. Se punkt om utleie for mer info rundt dette.

Sokkeletasje:
Etasjen stemmer med tegningene fra 1990, men vi gjør oppmerksom på at vaskerom egentlig er bod. Vegg mellom gang og trapperom er åpnet, slik at gangen nå er større. Det som i dag benyttes som garderobe, er godkjent som soverom.

Konferer megler ved spørsmål.

Megler har mottatt godkjent byggemelding datert 1984, som gjelder frittstående dobbeltgarasje.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod.
Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg

Etter forenklet vurdering er det elektriske anlegget gitt TG2. Huseier er ikke tilgjengelig for å besvare spørsmål som gjelder for det elektriske anlegget. Forholdet medfører at avhendingslovens minstekrav til undersøkelser ikke har blitt gjennomført og kan medføre at mulige relevante opplysninger vedrørende bruk, funksjon og tilstand ikke er blitt gjort oppmerksom på. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Det observeres kurs merket med jordfeil i sikringsskap. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Oppvarming
Boligen oppvarmes elektrisk, samt med varmepumpe og vedfyring.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 32 056 pr. år 8014,- Termin nr. 4 av 4 i 2023. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten ble beregnet til kr 9 349,- i 2023. Skatten faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Det vil tilkomme faste kostnader for brøyting, strøing og vedlikehold av felles veg m.m. Det foreligger ingen formalisert avtale med gnr bnr 113-1 per mars 2024, men eier av denne eiendommen har uttrykt ønske om å få dette på plass. Kjøper trer inn i eventuell dialog rundt dette. Ved spørsmål, konferer megler.

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Diverse
Utdrag fra selgers Egenerklæringsskjema:

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Vet ikke. Gulvmaling på bod, der varmtvannstank er der har maling sluppet fra gulv. Usikker på om det er fukt som er grunnen.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja, pipa var tett pga manglende feiing. Men er ordnet nå.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Vet ikke, mulig på vindu på soverom i utleiedel.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, mus har det vært. Men ikke sett mus eller lort på lenge.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Ja, vi så 4 skjeggkre da vi rydda i utleiedel. Tror det var skjeggkre. Ikke sett de nå i senere tid.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja.

Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Vet ikke.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja. Nabogården har veirett/ankomst til skogen sin. Privat avtale om brøyting av vei.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på  eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk  sakkyndig.

Se også Egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Vi gjør oppmerksom på at det er tinglyst forkjøpsrett på eiendommen. Denne heftelsen vil følge eiendommen også etter salget; og må også avklares når boligen er solgt. Konferer megler ved spørsmål rundt dette.

Megler har mottatt brev fra Ruth Eriksen, eier av 133-1. Vi ønsker gjøre oppmerksom på følgende:

Tomten er opprinnelig fradelt som kårbolig fra gnr/bnr 113-1 og grensene er koordinatbestemt. I alle hjørner er det satt ned vanlige metall grensemerker. Eier av 113-1 opplyser at de har prøvd å finne de to østligste punktene, men at de ikke har lyktes så langt. Grensepunktene må finnes, og dette er nødvendig for å kunne vurdere om noen bygg/gjerder ev står på 113-1, slik at uklarheter ikke oppstår. Det er også dumpet noe metallskrot på 113-1 som må fjernes.

Slik man ser det på kart som følger vedlagt, er det mulig noen av de mindre bygningene på tomten står over på 113-1s eiendom/på grensen. Kjøper overtar risiko og ansvar for dette forholdet.

Det har vært et godt samarbeid om kjøring gjennom tunet på Lia med hensyntaking i forhold til fart. Det er viktig at kommende eier er klar over at det deles på utgiftene til vedlikehold og brøyting. Brøyting, strøing vinterstid og grusing/vedlikehold grøfting sommerstid. Det foreligger ingen formell avtale for dette i dag, men eier av 113-1, Ruth, foreslår at det settes opp en avtale mellom ny eier av Branda og nåværende eier av Lia.

Tre av Lia Nordres skogsveier starter fra eiendommen Branda. Bruk av disse var en selvfølge så lenge Branda var kårbolig i Lia. Ved salget ble Lias bruk av skogsveiene tinglyst som heftelse på Branda. For 113-1 er uhindret adkomst til veiene en selvfølge av heftelsene, og dette innebærer uttransport av ved og tømmer, vedlikehold, og bruk av veiene av ryttere fra 113-1. Lia Nordre er godkjent som Inn På Tunet gård, der blant annet hester og rideaktivitet inngår i terapien. Etter siste tømmerdrift er veiene finpusset for å sikre ryttere, som delvis kan være utrente.

Dette medfører at adkomsten til veiene må være uhindret, og i tilfelle grind må den være bred nok for tømmerdoning og håndterbar for ryttere til hest. Dette vil ikke innebære nevneverdige ulemper for Branda. Det er kun ryttere fra 113-1 eller etter atale, som har adgang. Kanskje et par ganger i uka, og ev etterlatenskaper vil bli fjernet omgående! Eier av 113-1 er ikke interessert i at skogsveiene blir en turveg til Strindamarka.

Selger opplyser at de har sett skjeggkre i stua på utleiedel i egenerklæringsskjema.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.
Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade,  men kan virke sjenerende.

Selger opplyser at det stod 6 boder/skur/brakker ute. To av disse er nå borte (etter bildetaking). den store ved garasjen er borte og den store ved flaggstanga som vises på utsiktbildet.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende tinglyste heftelser følger eiendommen:
1988/19435-1/107  Forkjøpsrett  
12.08.1988 
RETTIGHETSHAVER: EIERE AV BNR 1
 
1998/706-1/107  Erklæring/avtale  
14.01.1998 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:113 Bnr:1  
Bestemmelse om vegrett

Følgende tinglyste rettigheter følger eiendommen:
Rettigheter på 5001-113/1
Rettigheter i eiendomsrett

1983/6618-1/107  Bestemmelse om veg  
15.04.1983 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:113 Bnr:20  
 
Rettigheter på 5001-113/1
Rettigheter i eiendomsrett

1989/21822-1/107  Erklæring/avtale  
08.09.1989 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:113 Bnr:20  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
 
Rettigheter på 5001-113/1
Rettigheter i eiendomsrett

1998/729-1/107  Erklæring/avtale  
14.01.1998 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:113 Bnr:20 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.
 
Boligen fremstår som om den har en egen utleiedel (dvs. egen separat boenhet), men det gjøres oppmerksom på at denne ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen. Evt. søknad om bruksendring skjer for kjøpers regning og risiko.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via skogsbilveg/privat veg.

Det er ikke offentlig avløp tilknyttet boligen. Eiendommen er tilknyttet kommunalt vannledningsnett og har privat septiktanktank. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Megler har vært i kontakt med kommunen vedr. avløpsledninger (bydrift). De informerer om at det ikke foreligger pålegg om tilknytning til offentlig avløpsnett på eiendommen, per dags dato i Trondheim bydrift sine systemer. De poengterer dog at det kan foreligge fremtidig planer om pålegg hos enhet kommunalteknikk og eierskapsenheten.

Avdeling for kommunalteknikk VAR informerer også om at det ikke er er sendt ut pålegg om tilknytning til kommunalt avløp for Bratsbergvegen 270. De finner ikke noen utslippstillatelse for denne eiendommen, så det er litt usikkert hva som har blitt godkjent for denne eiendommen tidligere. Det ser ut som de har en slamavskiller på 5m3 med utslipp til bekk. Anlegget er muligens fra 70-tallet.

Dersom de ikke knytter seg til kommunalt avløp, kan det komme et pålegg om oppgradering av det private avløpsanlegget på sikt, slik at de oppfyller dagens krav til avløpsrensing. Slamavskiller som eneste eneste rensetrinn før utslipp til bekk er ikke noe som vil bli godkjent i dag, så da må man se på en annen løsning. Om det kommer pålegg om oppgradering av anlegget er avhengig av tilstanden på anlegget og hva Trondheim bydrift finner når de er på tilsyn.

Konferer megler ved spørsmål.

Regulering
Eiendommen er uregulert., men er i kommuneplanens arealdel 2012-2024 avsatt til LNF-rområde - nåværende. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i LNF-område. Det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet). Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
På grunna av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 107 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 108 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 398 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 416 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Visningshonorar (Kr.2 690)

Provisjon 1,4 %, minimum kr 50. 000 (forutsatt salgssum: 4 290 000,-) (Kr.65 100)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Foto (Kr. 5 000)

Markedspakke 2 (Kr. 18 400)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
133-23-0034

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros- Eiendomsmegling Sentrum AS
EIE Trondheim sentrum
Org. nr: 831699132
Nedre Bakklandet 58 C
7014 Trondheim
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Daniel Lanto

Saksbehandlere
Daniel Lanto
EIE Trondheim sentrum
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 93 85 30 70 / E-post: dal@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bratsbergvegen 270
For mer om objektet
Bratsbergvegen 270

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: