Bilde 1 av Storestraumen 68 - H0405Bilde 2 av Storestraumen 68 - H0405
Digital salgsoppgave
Storestraumen 68 - H0405

5212 Søfteland • Bjørnafjorden kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Storestraumen | Strøken 3-roms toppleilighet med heis og garasje. Fin utsikt og kveldssol. Lave omkostninger!
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
20
Antall soverom
2 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
57 m²
Bruksareal (BRA)
57 m²
Fellesutgifter
kr 1 643 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 791 / Mnd
Prisantydning
kr 3 190 000
Omkostninger
kr 20 690
Totalpris
kr 3 210 690
Byggeår
2023
Tomt
Eiet tomt 1706 m²
Oppdragsnummer
81240069
card-default

Susanne Hulsman

Eiendomsmegler MNEF | Partner
Les om Susanne
card-default

Helene K. Mathiesen

Eiendomsmegler MNEF | Daglig leder | Partner
Les om Helene
Prisantydningkr 3 190 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)kr 10 200,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 3 210 690
Eiendom
Storestraumen 68 - H0405, 5212 Søfteland, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 61 Bnr. 241 Snr. 20 i Bjørnafjorden kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra arkitektens tegninger.

Antall soverom
2

Byggeår
2023

Tomt
Eiet tomt 1706 kvm

Prisantydning
3 190 000

Tilstandsrapport
Det er ikke innhentet offentlig godkjent tilstandsrapport.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 10 200,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 11 440,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 201 440,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 210 690,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 1 643,- pr. mnd.

Kommunale avgifter
Kr. 9 489 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Eier
Vestafjell AS Konkursbo

Parkering
Fast garasjeplass i garasjen under bygget. Det er lagt opp infrastruktur til lading av elbil. Det er også felles parkeringsplass for gjester og beboerne nord for bygget.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Boligen ligger fint til i grønne omgivelser i Storestraumen - et veletablert og rolig boligområde hvor det meste er tilrettelagt for en enkel hverdag. Her bor du sentralt til like ved busstopp, med Os Sentrum ca. 7 minutter fra inngangsdøren og Bergen sentrums pulserende liv bare 25 minutter i bil unna.

Området er veletablert og det er flere barneskoler og barnehager i området. For den minste er det flere barnehagetilbud, herunder kan vi nevne Nøtteliten barnehage og Hjellemarka FUS barnehage. For de litt eldre barna ligger Søfteland skole ca. 10-12 minutters gange unna. Her finner du også det nye friidrettsanlegget. Os sentrum ligger bare 7 minutter med bil unna. Her finner en de fleste servicetilbud en kan tenke seg. Du finner blant annet apotek, vinmonopol, restauranter, caféer og ikke minst et mangfold av butikker.

Joker Søfteland med blant annet post i butikk ligger i ca 2 kilometer fra boligen, og butikken drives av en av Bergens hyggeligste kjøpmenn. Her finner man også den anerkjente ferskvaredisken butikken er så kjent for. Om en trasker 100 meter videre herfra kommer man til idrettsplassen hvor Søfteland Turn og Idrettslag holder til. Idrettslaget er veldrevet og er en god bidragsyter til det herlige lokalmiljøet.

Søfteland og omkringliggende områder utgjør et eldorado for dem som er glad i natur, idrett og likevel vil ha nærhet til alt. Variert og fint turterreng venter praktisk talt like utenfor gatedøren: gå Postveien over gamlebroen på Søfteland, Munkestien til Lysekloster og videre på Lyshorn, gjerne etter å ha sett deg rundt i ruinene etter Lyse Kloster fra 1146. I tillegg kan man nyte godt av tallrike muligheter for svømming, padling og fiske like nedenfor boligen i Bergstøvatnet, Storestraumen eller Gåsakilen. I nærheten finnes også populære Vindalsvatnet og Laksølen, samt at de fleste idretts- og kulturtilbud finnes innad i kommunen.

Til tross for den usjenerte beliggenheten er det gode kollektivmuligheter i området. Ca. 300 meter unna boligen finner du Storestraumen busstopp som enkelt tar deg til dit du måtte ønske.

Bebyggelse
Tomten er bebygget med en boligblokk med underliggende garasjeanlegg og bodareal.

Tomt
Eiet tomt, 1706 kvm

Adkomst
Kjører du bil tar du av fra byvegen ved skilting mot Storestraumen.

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje:
4.etg: 57 kvm BRA / 57 kvm P-rom.

Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
4.etg: Entré, gang, 2 soverom, bad og stue/kjøkken.

I tillegg medfølger 1 stk ekstern bod på ca. 5 kvm samt 1 stk fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra leveransebeskrivelse:
Bygget har bæresystem i betong med lavkarbon klasse A. Garasjen er oppført i betong. I tilknytning til garasje ligger teknisk rom og bod-areal for alle leiligheter. I teknisk rom er varmtvannsberedere for oppvarming av alt tappevann plassert. Her er også hovedtavle med alle strømmålere. Sprinklersentral og brannalarm er plassert i teknisk rom.

Fasadeveggene er i hovedsak med tradisjonelt bindingsverk med 250mm isolasjon. På svalgangsside er fasade kledd med Cembrit fasadeplater for å ivareta brannkrav. Øvrig fasader er kledd med royal impregnert material i to forskjellige farger. Royal impregnert kledning kan ifølge produsent stå 10-20 år før det er behov for å foreta behandling av trevirket. I 4.etasje er det benyttet Cembrit-plater med gul farge.

Alle altaner og svalganger er laget i betong. Overflater i svalgang er i børstet betong og på terrasser er det stålglattet betongoverflater. I himling er det benyttet Cembrit-plater for å ivareta brannsikkerhet ved rømning.

Inngangsdører er levert med lydklasse 42dB for å dempe mulig støy fra svalgang. Innvendige dører er levert av Swedoor. Vinduer er levert med innvendig trekarmer og utvendig aluminiumskarmer.

Skillevegger mellom leiligheter og etasjeskiller er i betong. Yttervegger og øvrige innvendige vegger er levert som bindingsverksvegg kledd med gipsplater.

Himlinger er i malt betong. I gang og på bad er taket senket ned for føring av ventilasjon og andre tekniske installasjoner. Også her er himlingene slette og malte.

På taket til bygget er det plassert solcellepaneler som vil sørge for oppvarming av tappevann til alle leilighetene.

For ytterligere informasjon om byggemåte se vedlagt leveransebeskrivelse.

Primærrom
Primærrom: 57 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 57 kvm

Standard
Velkommen til Storestraumen 68! Leiligheten ligger flott til i øverste etasje - i et nyoppført bygg som sto klart sommeren 2023. Bygget har fått energiklasse A, mye takket være betong i lavkarbon og solcellepanel på taket. Solcellene bidrar med energi til oppvarming av tappevann til alle leilightene i bygget - som igjen gir deg reduserte dine strømregninger. Etasjeskiller er i betong. Dette gir i tillegg god lydisolering i bygget.

Dette er en svært godt løst leilighet - hvor du har begge soverommene trukket tilbake fra stuedelen. Dette er helt perfekt for deg som ønsker et hjemmekontor eller ønsker å leie ut et rom til en venn.

Leiligheten har gode kvaliteter - her blir du den aller første som flytter inn. Av høydepunkter i kvalitetslisten kan 1-stavs laminatgulv trekkes frem, helflisede bad og kvalitetskjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer.

Entré og gang |
Fra svalgangen kommer du inn i en lys og fin entré. Her er det plass til å innrede med knaggrekke og skostativ. Fra entréen trer du videre inn i gangen. En stor fordel i denne leiligheten er at lagringsmulighetene er svært gode. Her har du plass til en romslig garderobeløsning med flere meter med oppbevaringsplass. Her kan du også velge å dedikere plass til en arbeidsstasjon om det er ønskelig.

Bad |
Videre har leiligheten et svært romslig bad på hele 5,1 kvm. Badet er helfliset med innfelte downlights i tak og varme i gulv. Det er innredet med vegghengt toalett, dusj med plassbesparende leddede glassdører, pent servantmøbel med skuffer og opplegg for vaskemaskin. Det er speil med god beløysning over servanten, og dobbel stikkontakt.

Stue |
Stuen oppleves som lys, men samtidig lun. Det er valgt en behagelig fargepalett som er moderne samtidig som den er tidløs. Stue og kjøkken ligger i åpen løsning, med plass til å innrede i flere soner. Den gode takhøyden skaper en ekstra god romfølelse. Både sofakrok og spiseplassen nyter godt av de store vindusflatene som gir godt med lys til rommet. Terrassen, som er på 13,7 kvm, fungerer som en fin forlengelse av stuen. Den store skyvedøren binder inne- og uterom sammen. Terrassen er overbygget. Dette gir deg mulighet til å sitte tørt store deler av året. Skilleveggene mot naboterrassene gir deg en lun og god sone. Supplerer du med en varmelampe vil terrassen bli en ypperlig plass å nyte sene kvelder fra tidlig vår til sent utover høsten. Terrassen ligger forsåvidt vendt mot kveldssolen, og gir eg optimale forhold på fine sommerkvelder. Utsikten kn du heller ikke klage på - her ser du fritt ut over alle byggene rundt og mot Gåsakilen.

Kjøkken |
Kjøkkenet er fra HTH, og ligger i åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet har blitt endret fra de originale hvite kjøkkenfrontene som fulgte prosjektet, til et mer moderne uttrykk med beige fronter. Kjøkkenet er romslig med gode arbeidsforhold. I tillegg til god arbeidsplass på kjøkkenbenken er det rikelig med skap- og skuffeplass. Overskapene har foring til tak for enklere renhold og et mer moderne uttrykk. Alle hvitevarer er integrert.

Soverom |
I leiligheten er det to soverom, begge med tilkomst fra entréen. Hovedsoverommet måler 10,9 kvm. Soverom nummer to er på 7,4 kvm. Begge soverommene har de samme gode kvalitetene som leiligehten for øvrig. Det er plass til gode garderobeløsninger på begge rom.

Leiligheten er tilrettelagt for det enklere liv, og er perfekt for den som ønsker å flytte inn uten å løfte en finger.

For en utfyllende teknisk beskrivelse, henvises det til vedlagte leveransebeskrivelse.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 01.08.2023 som omhandler bustadblokk.

Ferdigattesten kan besiktiges hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Varmekabler på bad. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter A

Kommunale avgifter
Kr. 9 489 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til:

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 1 643,- pr.mnd.
Felleskostnadene inkluderer forretningsførsel, felles forsikring, felles strøm, drift av heis og renhold av fellesarealer. TV/Internett utgjør kr 499,-/mnd og er inkl. i de totale fellesutgiftene.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, forsikringer etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Det er ikke fellesgjeld i sameiet pr. 05.10.2023.

Sameie
Sameie: Sameiet Soltaket 2, Orgnr: 931720759

Forretningsfører
Vestbo.

Tekniske installasjoner
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Rør-i-rør system. Fordelerskap på bad.

Sikringsskap med automatsikringer.

Det er lagt opp til fiber/TV fra Telenor.

Dørtelefon.

Dyrehold
Det må søkes skriftlig til styret om dyrehold. Dyrehold kan nektes ved saklig grunn.

Diverse
Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Alt på kjøkken.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra arkitekttegninger, og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E. Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

I tilknytning til garasje er det tekniske rommet. Her er det sprinklersentral, hovedtavle for elektrisk og varmtvannsbereder for tappevann til alle leiligheter. Alle varmtvannsledninger frem til leilighetene isoleres med isolasjon for å sikre minst mulig varmetap på vannet. Solcellepaneler på taket rutes mot varmtvannsbereder og mot felles belysning. Det blir ikke måling av forbruk på varmtvann til de enkelte leiligheter. Oppvarming av tappevann inkluderes i felleskostnader og fordeles i henhold til eierbrøk for sameiet. Overskuddskraft fra solcelle selge inn på nettet, og godskrives felles strømregning i sameiet. Totalt skal det produseres ca. 27.000 kwh fra solceller.

Selger er et konkursbo med begrenset kjennskap til eiendommen. Opplysninger om eiendommen formidlet i salgsoppgave/prospekt eller på annen måte i salgsprosessen er videreformidling av opplysninger uten at boet kan innestå for riktigheten av opplysningene. Kjøper oppfordres til å gjøre egne grundige undersøkelser av eiendommen og all eventuell relevant informasjon om og relatert til eiendommen. Kjøp fra konkursbo innebærer begrensede muligheter for kjøper til å få oppfylt eventuelle reklamasjonskrav. Konkursboet vil fraskrives ethvert ansvar så langt det er mulig innenfor avhendingslovens rammer.

Annet
Vi i EIE eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Heem Boligstyling og fotografene i Field jobber eksklusivt for EIE eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til boligbebyggelse ifølge Bjørnafjorden kommune.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger. Gjerne oppgi ønsket overtagelse ved budgivning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 10 200,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 11 440,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 201 440,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 210 690,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.50 000)
Tilrettelegging (Kr.2 990)
Styling (Kr.18 000)
FOTO (Kr.6 000)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 215)
KVELDSFOTO (Kr.3 750)
Markedsføring ved tidligere annonsering (Finn.no) (Kr.4 500)
Grunnpakke (Kr.14 990)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 490)
LOOK (Kr.3 500)
Markedspakke 2 (Kr.18 990)
Oppgjør (Kr.7 990)
Totalt kr. (Kr.139 415)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
81-24-0069

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovhenvisning
Solgt med utg.pkt. i lovens normalordning (uten "as is"-forbehold)

Boligen er nyoppført og har ikke vært brukt som bolig i mer enn 1 år på avtaletidspunkt. Kjøper er videre forbruker og selger har gjort salget som ledd i næringsvirksomhet. Eiendommen er på denne bakgrunn ikke solgt "som den er" iht. avhendingsloven § 3-9, jf. avhendingsloven § 1-2 annet ledd. Lovens normalordning som beskrevet i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 gjelder, og evt. feil/mangler vil reguleres av avhendingsloven § 3-1 flg.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave og leveransebeskrivelse. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Mekleriet AS
EIE Bergen Sentrum
Org. nr: 917989338
Eidsvågbakken 1
5105 Eidsvåg i åsane
Tlf: 53 51 98 80

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Partner Susanne Hulsman

Saksbehandlere
Susanne Hulsman
EIE Bergen Sentrum
Eiendomsmegler MNEF | Partner
Mob: 91 55 88 63 / E-post: shh@eie.no

Helene K. Mathiesen
Eiendomsmegler MNEF | Daglig leder | Partner
Mob: 93 49 14 14
[/ E-post: hkm@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Storestraumen 68 - H0405
For mer om objektet
Storestraumen 68 - H0405

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: