0365 OSLO • OSLO kommune
Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil
Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.
Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.
Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:
- "Hvordan er utsikten?"
- "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
Takk for tilbakemeldingen!
kr 12 900 000
- Boligtype
- Leilighet
- Eierform
- Eierseksjon
- Antall soverom
- 1 soverom
- Internt bruksareal (BRA-i)
- 144 m²
- Bruksareal (BRA)
- 154 m²
- Eksternt bruksareal (BRA-e)
- 10 m²
- Fellesutgifter
- kr 5 370 / Mnd
- Prisantydning
- kr 12 900 000
- Omkostninger
- kr 336 530
- Fellesgjeld
- kr 110 131
- Totalpris
- kr 13 346 661
- Byggeår
- 1894
- Tomt
- Eiet tomt 677 m²
- Matrikkel
- knr. 0301, gnr. 215, bnr. 288, snr. 3
- Oppdragsnummer
- 75240523
Prisantydning | kr 12 900 000,- |
Andel av fellesgjeld | kr 110 131,- |
Pantattest kjøper | kr 240,- |
Tingl.gebyr pantedokument | kr 545,- |
Tingl.gebyr skjøte | kr 545,- |
Trygg Boligkjøperpakke - andel/aksje/eierseksjon (valgfri) | kr 9 950,- |
2,5% dokumentavgift | kr 325 250,- |
Totalpris | kr 13 346 661 |
HOVEDDELEN
Entre | Velkommen hjem!
Entréen gir et godt førsteinntrykk med hvitmalte vegger og fliser. Murveggen tilfører et unikt kontrastelement, mens skyvedørsgarderoben med speil gir både oppbevaringsplass og romfølelse. Med plass til stumtjener, krakk og knagger er dette et funksjonelt og innbydende knutepunkt i boligen. Oppdatert med nytt callinganlegg i 2023.
Stue | Hjertet av boligen
Stuen imponerer med sine store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys, en takhøyde på ca. 3 meter, og tidstypiske detaljer som rosett og klassiske taklister. Blåmalte vegger skaper en harmonisk atmosfære, og ildstedet tilfører både varme og hygge. Rommet er todelt, med naturlige soner for sofa og medievegg samt spisestue.
Spisestuen ligger i åpen forbindelse med stuen og preges av lyse, hvitmalte vegger og store vindusflater som gir en lys og innbydende stemning. Parkettgulvet og den luftige romfølelsen gjør dette til et perfekt sted for sosiale måltider og hyggelige stunder.
Kjøkken | Separat
Kjøkkenet kombinerer tidløse detaljer som dekorative lister, takrosett og et sjarmerende ildsted med moderne fasiliteter. Innredningen har hvite, glatte fronter og en elegant benkeplate i stein. Kjøkkenet er fullt utstyrt med komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, frittstående kjøl/fryseskap med vanntilførsel, og ventilator over kokesonen. Med god plass til spisestuemøbler er dette et sosialt og funksjonelt rom for både hverdag og selskap.
Bad | Pent flislagt bad
Pent flislagt bad fra 2004! Badet er helflislagt i beige nyanser og utstyrt med elektriske varmekabler for ekstra komfort. Badet inneholder badekar – perfekt for avslapning etter en lang dag – samt vegghengt WC, servant med ettgreps blandebatteri, og speil med innebygget skap og belysning. Det er også opplegg for vaskemaskin, som gjør badet både funksjonelt og innbydende.
Soverom | Din egen oase
Soverommet er både stort og praktisk, med plass til en langstrakt garderobeløsning. Hvitmalte vegger og parkettgulv gir et tidløst uttrykk, mens dekorative taklister og rosett tilfører klassisk eleganse. Ildstedet gir rommet en ekstra dose hygge og særpreg – en sjelden og unik detalj.
HYBELDELEN
Stue/kjøkken | Arealeffektiv løsning
Hybeldelen er smart utformet med stue og kjøkken i ett, laminatgulv og lyse malte flater. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter, servant og benkeplate, samt overskap med glassfronter. Det er utstyrt med kjøl/fryseskap og en platetopp med to soner. En trapp fører opp til en praktisk hems på ca. 3 kvm – ideelt for ekstra oppbevaring eller en liten soveplass
Bad | Praktisk bad
Praktis bad fra 2004. Badet er helflislagt med tidløse hvite fliser og har elektriske varmekabler i gulvet for ekstra komfort. Det er utstyrt med et dusjhjørne med innfellbare glassdører, WC, servantskap, og speilskap med belysning. Opplegg for vaskemaskin gjør badet funksjonelt og godt tilpasset daglig bruk.
Tilstandsrapport og byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Haraldsen Taksering, datert 03.01.2025. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:
Boligen har fått følgende TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig:
- Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Sprukket glass i stuen. Grunnet alder og at over halvparten av forventet brukstid er over settes TG2. Det bemerkes at eldre vinduer har begrenset isolasjonsevne, mindre varmetap kan oppnås ved bytte av vinduer. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Eldre vinduer som med tiden måtte skiftes ut. Noe slitasje sees, påregnelig med overflatebehandling og lokale utbedringer
Innvendig:
- Overflater: Det er påvist skader på overflater. Overflater fremstår i all hovedsak hele med normal slitasje. Enkelte merker eller riper er normalt i en brukt bolig. Brennmerker i parkett ved stuen er observert, noen ujevne fliser.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er målt høydeforskjell på mellom 15-30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger.
- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det opplyses om god funksjon på pipen, ukjent alder og om pipen er rehabilitert. Avvik i forhold til synlige pipevanger (2 synlige sider på lettklinkerpipe/rehab pipe ellers 4 synlige sider er krav). Pipe fra byggeår, tg2 grunnet alder og de nevnte avvik. Det antas at pipevanger kan være synlig hos naboleilighet, denne er ikke omfattet av undersøkelsen. Sotluke antas å være plassert i fellesareal.
Våtrom - bad 2 (hybel):
- Overflater vegger og himling: Svertesopp er registrert. Overflater med noe slitasje og misfarging. Det settes TG 2 utfra alder/gjenværende brukstid, ukjent oppbygging og manglende garantier på konstruksjoner.
- Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist sprekker i fliser. Det settes TG 2 utfra alder/gjenværende brukstid, ukjent oppbygging og manglende garantier på konstruksjoner. Ved at fliser har bom som er et hulrom under flisen gjør at den ikke har feste rett under. Slike forhold kan medføre at flisen på sikt løsner eller buler opp fra overflaten. Mindre enn 25mm fra terskel ved dør til sluk påvist. TG2 settes grunnet forskriftens krav til forbrukeropplysninger om relevante opplysninger. I dette tilfelle: mindre fall enn anbefaling/ krav etter Teknisk forskift på det aktuelle tidspunkt. Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket. Virker å fungere etter tiltenkt funksjon intill videre. For ekstra sikkerhet på våtrom kan det benyttes dusjkabinett på baderom. Dette for å forhindre direkte vannsøl på gulv og vegg.
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen og slukløsningen. • Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.
- Ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l
Våtrom - bad 1 (hoveddel):
- Overflater vegger og himling: Det settes TG 2 utfra alder/gjenværende brukstid, ukjent oppbygging og manglende garantier på konstruksjoner. Vegger virker å fungere etter tiltenkt funksjon inntil videre.
- Overflater gulv: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mindre enn 25mm fra terskel ved dør til sluk påvist. TG2 settes grunnet forskriftens krav til forbrukeropplysninger om relevante opplysninger. I dette tilfelle: mindre fall enn anbefaling/ krav etter Teknisk forskift på det aktuelle tidspunkt. Det settes TG 2 utfra alder/gjenværende brukstid, ukjent oppbygging og manglende garantier på konstruksjoner. Virker å fungere etter tiltenkt funksjon intill videre. For ekstra sikkerhet på våtrom kan det benyttes dusjkabinett på baderom. Dette for å forhindre direkte vannsøl på gulv og vegg.
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen og slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Ingen dokumentasjon i form av bilder eller dokumenter. Ukjent tilstand på underliggende konstruksjoner. Med bakgrunn i at sluk ikke er tilgjengelig for inspeksjon bør det undersøkes nærmere. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Installering av tett dusjkabinett anbefales
- Sanitærutstyr: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er påvist andre avvik: Innredning med misfarging. Det sees ingen drensåpning under Wc for en eventuell lekkasje fra sisternen. Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Boligen fungerer med disse avvikene. Forholdet er ment som en opplysning. Det bør etableres spaltehull for sisterne.
- Ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
Stue/kjøkken (hybel)
- Avtrekk: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Det er ingen synlig ventilering. Ventilasjonsluke til sentralventilasjon kan være bygget inn, eller plassert bak kjøkkeninnredning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
Kjøkken
- Avtrekk: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Systemet fungerer, dog settes avvik basert på dagens krav til avsug i kjøkken-rom. Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Ventilatoren fungerer til sitt bruk. Det kan være at borettslag/sameie har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres.
Tekniske installasjoner:
- Vannledninger: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Rørkurser er ikke merket til rør i rør systemet. Disse skal merkes samt inneholde kursfortegnelse. Det sees ikke eget dren ( siklemikk ) ved gulvet fra fordelerskapet, ved en lekkasje i rørskapet skal vannet føres ut til våtromsgulv via et rør. Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Normalt med denne type ventilasjon i eldre bygg. Dagens krav er strengere i forhold til ventilasjon. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Avvik baseres på viktigheten av god ventilering.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
- Andre installasjoner: Elektrisk oppvarming i boligen er ikke funksjonstestet. Gulvvarme i de fleste rom, ikke soverommene. TG2 settes grunnet alder. Ingen opplysninger om defekter, dog kan slikt forekomme på eldre anlegg.
Boligen har fått følgende TG3 (store eller alvorlige avvik):
Tekniske instllasjoner:
- Elektrisk anlegg: Sikringsskap med nyere automatsikringer samt eldre vippebrytere, plassert i entré. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.
Selger har kommentert følgende punkter i egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Skiftet tak.
Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja.
Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Nei.
BYGGEMÅTE
Utvendig
Klassisk bygård fundamentert til antatt faste masser. Konstruksjoner i tre og mur. Yttervegger utvendig pusset og malt samt med trekninger mot gate. Yttertak av tre antatt tekket med plater.
Utvendige forhold som tak, drenering , vegger under grunn, yttervegger og takrenner er ikke vurdert av takstkonsulenten da disse tilhører en fellesanliggende konstruksjon for sameiet/laget. Ovenstående tekst er ment til orientering.
Innvendig
Overflater består av gulv med parkett og fliser, malte vegg og himlinger samt åpen tegl og rosseter i stuen. Laminatgulv og malte flater i hybeldel. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Stue er det målt skjevheter på 10mm og kjøkken ble det målt 15mm. To rom er kontrollert, øvrig oppleves noen lokale ujevheter. Hybel: Knirk og noen skjevheter her, målt cirka 10-20mm over 2meter avstand. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspiper, 2 piper er talt opp.
Ildsted i stuen, kjøkken og soverom. Boligen har malt tretrapp til hems. Det er ikke vurdert krav til denne trappen da den ikke fører til målbart areal. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Det kan forekomme enkelte merker / hakk på dørblader og karm i en brukt bolig.
Arealer
Totalt bruksareal: 154,0 m²
- BRA-i: 144,0 m²
Følgende rom er inkludert:
Hoveddel: Entré, bad, kjøkken, to stuer og soverom
Hybel: Gang/entré, stue/kjøkken og bad. Det er også en hems over bad i hybelen på ca. 3 kvm, men denne er ikke tatt med i areal da dette er et areal som ikke er målbart etter Norsk standard grunnet lav høyde. - BRA-e: 10,0 m²
Boligen disponerer to kjellerbod på 4 kvm og 3,1 kvm. I tillegg disponerer boligen en utdvendig bod fra bakgård på ca. 2,5 kvm.
Arealbeskrivelse
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.
Elektrisk anlegg
Det er utført en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Det kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll.
Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.
Sikringsskap med nyere automatsikringer samt eldre vippebrytere, plassert i entré.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
Nei.
Spørsmål til eier
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre.
Ukjent.
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ukjent.
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
Ja.
Eksisterer det samsvarserklæring?
Nei.
Det sees nyere sikringer i skap, ingen papirer på dette arbeidet er forelagt som medfører en TG2. Innhent papirer om mulig. Krav til samsvarserklæring gjelder fra 1.1.1999
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei.
6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut?
Nei.
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
Nei.
Generelt om anlegget
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank.
Nei.
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Nei.
Inntak og sikringsskap
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
Ja.
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Nei.
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja. Ingen papirer på anlegget eller nyere kontroll de siste 5 år. Kursfortegnelse er uoversiktlig og mangelfull vedr merking. Mangler deksel rundt sikringer i skapet. Det er ikke demontert utstyr som spotter / kontakter eller brytere for å kontrollere avvik.
Generell kommentar
Det elektriske anlegget er ikke vurdert utover visuell besiktigelse i denne rapporten da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon. Det anbefales generelt EL-takst av godkjent foretak da det ikke foreligger eltilsynsrapport fra de siste 5 år.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
Oppvarming og energimerking
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Energiattest med energimerke Rød G er vedlagt salgsoppgaven.
Tekniske installasjoner og VVS
- Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Skap på baderom, stoppekraner i felles kjeller, i skap på baderom samt på kjøkken.
- Avløpsrør av plast/jern. Rør i fellesarealer er ikke vurdert. Det antas at lufte- og stakemulighetene på anlegget er funksjonelt, dog er dette vanskelig å kontrollere i en blokk med flere boliger. Det antas at funksjonen på rør og koblinger er i god stand, slike rørdeler er ikke alltid lett å besiktige da disse ofte er skjult i kanaler og kasser. Det kreves spesialutstyr og kompetanse for å vurdere dette ytterligere. Rørfornying ?
- Naturlig ventilasjon. Normalt med denne type ventilasjon i eldre bygg. Dagens krav er strengere i forhold til ventilasjon.
- Varmtvannstank i felles kjeller, alder fra 2005
- Elektrisk oppvarming i boligen ikke funksjonstestet. Gulvvarme i de fleste rom, ikke soverommene.
- Sikringsskap med nyere automatsikringer samt eldre vippebrytere, plassert i entré
- Brannvarsler og slukkeutstyr er montert/observert. I henhold til forskrifter skal det være installert røykvarsler samt brannslange eller brannslokkingsapparat i alle boliger
Løsøre og tilbehør
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.
Tomten
677,00 m² eiet
Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og alle sameiere har lik bruksrett på fellesområder.
Parkering
Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering.
Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 6200 kroner for ett år
Motorsykkel og moped: 3100 kroner for ett år
El-bil : 2090 kroner for ett år
El-motorsykkel og el-moped: 1045 kroner for ett år
Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/.
Skole og barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.
Adkomst
Trikk
Stasjon: Bogstadveien, ca. 2 minutters gange.
Linje: 11 og 19.
Buss
Stasjon: Bogstadveien, ca. 2 minutters gange.
Linje 1N, 2N og 11N.
T-bane
Stasjon: Majorstuen, ca. 8 minutters gange.
Linje 1, 2, 3, 4 og 5.
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.
Områdebeskrivelse
Velkommen til Schultz gate 2 – en fantastisk adresse på Majorstuen som kombinerer urban livsstil med nærhet til grønne parker og rike tilbud. Dette er et av Oslos mest populære områder, kjent for sin pulserende atmosfære og umiddelbare tilgang til alt du måtte trenge.
Her bor du i en rolig og sjarmerende gate, samtidig som du har gangavstand til både Bogstadveien og Majorstukrysset. Området byr på et bredt utvalg av butikker, kaféer, restauranter og nisjeforretninger. Bogstadveien, som ligger få minutter unna, er byens shoppingmekka med alt fra kjedebutikker til eksklusive nisjebutikker, og det moderne kjøpesenteret Valkyrien tilbyr spennende konseptbutikker.
Majorstuen stasjon, som fungerer som et knutepunkt for kollektivtrafikk, ligger kun et par minutters gange fra boligen. Her har du enkel tilgang til alle T-banens linjer, trikk, buss og flybuss, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt i byen og til Gardermoen. Ønsker du en aktiv hverdag uten bil, er dette stedet for deg.
Med kort vei til Frognerparken, Stensparken og Uranienborgparken er det alltid en grønn oase rett rundt hjørnet. Frognerparken, med sin ikoniske Vigelandspark, byr på flotte turmuligheter, piknikområder og Frognerbadet for sommerdager. For en rask joggetur eller avslappende søndagstur er Stensparken et utmerket alternativ.
Området tilbyr også en rekke treningsfasiliteter som SATS Colosseum, SATS Bislett og Barry's Bootcamp. For den som ønsker mer naturnære treningsopplevelser, er det kort vei til T-banen som tar deg opp til Sognsvann eller Holmenkollen. Nærheten til utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og Høyskolen i Oslo gjør dette til et attraktivt sted for både studenter og familier.
Alt dette gjør Schultz gate 2 til en ideell beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt, men samtidig ha et mangfold av opplevelser, natur og byliv like utenfor døren.
Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune.
Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.
Basert på eiendomsskattelisten for 2024 var eiendomsskatten for denne boligen på kr. 11 045,- når skattegrunnlaget var kr. 8 644 934,-.
Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.
Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i eierseksjonssameiet.
Fellesutgifter
Fellesutgiftene utgjør kr. 5 370,- pr. mnd. og inkluderer:
Felleskostnadene inkluderer Internett (Global Connect), kommunale avgifter, forsikring, nedbetaling av felles lån, felles utgifter til strøm.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene. Fellekostnadene økte sist med ca. 5% 01.03.2024.
Dersom det oppstår behov for vedlikehold eller utbedringer som ikke kan dekkes av sameiets ordinære driftsmidler, skal styret innhente ekstraordinære innbetalinger fra seksjonseierne i henhold til sameiebrøken.
Andre løpende kostnader
Foruten om felleskostnader må kjøper beregne kostnader til strøm, innboforsikring, TV-/internettpakke, osv. Denne listen er ikke fullstendig.
Forsikring
Sameiet er pr i dag forsikret hos Gjensidige, men er i ferd med å skifte forsikringsselskap fra Gjensidige til If.
Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2023:
Som primærbolig kr. 4 172 565,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.
Som sekundærbolig kr. 12 389 378,00,- ved annen bruk av eiendommen.
Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.
Sameiet
Sameiet Schultzgate 2, Orgnr: 992 300 760
Sameiet Schultz’ gate 2 består av 9 seksjoner på eiendommen med gnr. 215 og bnr. 6 i Oslo Kommune, jf. oppdelingsbegjæring av 24. oktober 1984.
Staselig bygård fra 1886, Majorstuen, Balkeby. Eiendommen består av åtte boligseksjoner og en næringsseksjon. Bygården er betydelig oppgradert de siste årene: fasader og bakgårdsfasader er pusset opp i 2016/17, hovedoppgang pusset opp i 2017, taket er skiftet ut i 2022, callingsystemer er skiftet ut, vannrør ut mot offentlige rør er sikret jf krav fra kommunen, med mer, pent opparbeidet bakgård, beboerparkering i området.
Dyrehold er tillatt.
Sameiet har ikke egen forretningsfører jf § 64 i eierseksjonsloven.
Seksjonseierens plikt til å vedlikeholde bruksenheten
Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten slik at skader på fellesarealene og andre bruksenheter forebygges, og slik at de øvrige seksjonseierne slipper ulemper. Vedlikeholdsplikten omfatter også eventuelle tilleggsdeler. Seksjonseiernes vedlikeholdsplikt omfatter slikt som
- innventar
- utstyr, som vannklosett, varmtvannsbereder, badekar og vasker
- apparater, f.eks. brannslukkingsapparat
- skap, benker, innvendige dører med karmer
- listeverk, skillevegger, tapet
- gulvbelegg, varmekabler, membran og sluk
- vegg-, gulv- og himlingsplater
- rør, ledninger, sikringsskap fra og med første hovedsikring eller inntakssikring
- vinduer og ytterdører
Innvendige vann- og avløpsledninger omfattes av vedlikeholdsplikten så langt de er synlige i eller lett tilgjengelige fra bruksenheten, og ikke er bygget inn i etasjeskillene og andre bærende konstruksjoner. Innbygging og andre hindringer utført av nåværende eller tidligere seksjonseiere fritar ikke for vedlikeholdsplikt.
Ved reparasjon, utbedring eller utskifting av innvendige vann- og avløpsledninger, og behovet for dette ikke skyldes uaktsomhet fra seksjonseieren, har sameiet ansvaret for stamledningene, mens seksjonseieren har ansvaret for sideledninger, toaletter, sluk, fuktsperrer og blandebatterier.
Seksjonseieren er ansvarlig for elektriske ledninger til og med bruksenhetens sikringsboks.
Seksjonseieren er ansvarlig for å holde bruksenheten oppvarmet, slik at rør ikke fryser.
Seksjonseieren skal holde bruksenheten fri for insekter og skadedyr.
Innvendig vedlikehold og utskiftning av ytterdører, vinduer og balkongdører er den enkelte seksjonseiers ansvar. For å sikre en enhetlig ytre fasade skal styret godkjenne dør- eller vindustypen ved utskifting.
Vedlikeholdsplikten omfatter ikke reparasjon eller utskiftning av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner og rør eller ledninger som er bygget inn i bærende konstruksjoner.
Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk.
Seksjonseieren er ansvarlig for at bruksenheten er utstyrt med påbudt brannvernutstyr, og at dette fungerer og er i forskriftsmessig stand. Styret kan kreve inspeksjon.
Seksjonseieren har plikt til å gjennomføre et forsvarlig vedlikehold, slik at det ikke oppstår skade på fellesarealer eller andre bruksenheter, eller ulempe for andre seksjonseiere. Dersom skade oppstår på eiendommen, og skaden er en følge av uaktsomhet eller manglende vedlikehold fra seksjonseiers side, kan sameiet kreve at seksjonseier står ansvarlig for utbedring.
Etter et eierskifte har den nye seksjonseieren plikt til å utføre vedlikehold, inkludert reparasjoner og utskiftning i henhold til denne bestemmelse. Denne plikten gjelder selv om vedlikeholdet skulle vært utført av den tidligere seksjonseieren.
Styret har rett til å gi pålegg om vedlikehold og reparasjonsarbeider for ethvert forhold hvor dette finnes påkrevd av bygningsmessige hensyn. Dersom pålegget ikke etterkommes, kan styret vedta å la arbeidene utføres for vedkommende sameiers regning.
En seksjonseier som ikke oppfyller vedlikeholdsplikten, skal erstatte tap dette påfører andre seksjonseiere, jf. eierseksjonsloven § 34.
Vedtekter og ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.
Styrets arbeid i 2023:
Callingsystemer er installert og dører er vedlikeholdt, soilrør er spylt, lekkasje i kjelleren er meldt og holdes i av Gjensidige, det har vært et nabovarsel om oppsett av markiser på nabogård, og Oslo kommune har bedt om å få knyttet ledninger til gatebelysning til vår bygning. Det er akseptert under visse forutsetninger og at Byantikvaren godkjenner arbeidene.
Det gjøres oppmerksom på at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner.
Fellesgjeld
Boligselskapet har en total gjeld på kr. 889 184,- pr. 02.11.2024.
Andel fellesgjeld er kr. 110 131,- pr. 01.01.2024.
Fellesgjelden har følgende betingelser:
Bank: DNB
Restgjeld pr. 02.11.2024: 889 184 kr
Rentesats: 8,15%
Nedbetalingsdato: 15.04.2031
Årsregnskap
Regnskapet for 2023 viser et overskudd på kr 42.039, i forhold til budsjett kr 6.000.
Dette skyldes i hovedsak at på forrige sameiermøte i 2023 ble det bestemt at det skulle overføres kr 50.000 fra takprosjektet, dedikert til forbedring av dør/ port.
Sameiet hadde budsjettert med henholdsvis kr 30.000 til vedlikehold, og kr 5.000 til diverse forbruk.
Totalt brukte sameiet kr 54.412 til ny porttelefon, reparasjon av dør, spyling av rør, mm.
Sameiet fikk tilbakebetalt kr 10.797 fra Telia ifm overgang til fibernett.
Sameiet brukte mindre strøm i 2023 enn i 2022.
Kommunale avgifter fra Oslo kommune økte med nesten 30 prosent, og lånerenten steg i 2023.
Det medførte at sameiet brukte mer penger enn budsjettert på disse postene.
Styregodkjennelse og forkjøpsrett
Det kreves ikke styregodkjennelse av kjøper. Seksjonen er heller ikke beheftet med forkjøpsrett.
Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
Det foreligger følgende expeditionsdokumenter datert:
- 26.11.1895 som omhandler våningshus
- 20.12.1934 som omhandler støping av portgulv
- 25.04.1936 som omhandler innredning av WC
- 22.11.1948.
Et expeditionsdokument er forsiden av byggesaksmappen fra oppføringstidspunktet. Det vil i ettertid ikke bli gitt ferdigattest på bygninger som er oppført før 1998, jf. lov om planlegging og byggesaksbehandling (plan- og bygningsloven) § 21-10 5. ledd. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.
Det foreligger byggetegninger fra kommunen datert 25.08.1994 som viser at det er avvik. Det er etablert hybel med kjøkken og bad. Etablert kjøkken i hoveddel. Ingen papirer / bruksendringer er fremvist. Endringer på planløsning kan være søknadspliktige til Kommunen.
Slike bruksendringer, som ikke endrer forutsetningen for kommunens opprinnelige godkjennelse, er som utgangspunkt ikke søknadspliktige. Det foreligger følgelig ingen godkjennelse. Den bygningssakkyndige opplyser at rommene tilfredsstiller dagens tekniske krav. / Det er uklart hvorvidt rommene oppfyller dagens tekniske krav.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.
Det foreligger ferdigattest datert 29.08.1984 som omhandler innredning av leilighet på loft, ny trapp fra 3. etg og innsetting av vinduer i takflate.
Det foreligger ferdigattest datert 13.11.1985 som omhandler ny loftsterrasse.
Det foreligger ferdigattest datert 25.10.1993 som omhandler bruksendring fra møtelokale til næring.
Det foreligger ferdigattest datert 14.11.2018 som omhandler fasadeendring.
Det foreligger ferdigattest datert 28.01.2022 som omhandler fasadeendring.
Det foreligger ferdigattest datert 18.01.2024 som omhandler fasadeendring (oppføring av balkonger).
Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen.
Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger (S-2255) iht. reguleringsplan.
Schultzgate 2 står på gul liste på byantikvarens liste over bevaringsverdige bygninger i Oslo.
Oslo kommune vedtok en ny kommuneplan 23. september 2015 som gjelder fram til 2030. For mer informasjon se link (Oslo kommune): https://www.oslo.kommune.no/politikk/kommuneplan/kommuneplanens-arealdel/[gref
Opplysningene omfatter gjeldene planer og pågående planarbeid for eiendommen. Nærmere opplysninger om den enkelte plan med dokumenter, mindre endringer, etc. finnes på internett, se lenken over eller besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Pågående byggesaker:
Schultz' gate 9 - Etablering av markiser over tre balkonger i 7. etasje
Saksnummer 202317205 - Byggesak
Mottatt sak 22.11.2023
Status Igangsettingstillatelse gitt
Schultz' gate 4 B - Etablering av slokkeanlegg og utbedring/oppgradering av brannskiller
Saksnummer 202119862 - Byggesak
Mottatt sak 21.12.2021
Status Igangsettingstillatelse gitt
Ole Vigs gate 18 - Fasadeendring og bruksendring med mer
Saksnummer 202451727 - Byggesak
Mottatt sak 06.02.2024
Status Søknad om igangsettingstillatelse under behandling
Vei, vann og kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Rettigheter og heftelser
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.
For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
Heftelser
2015/335880-1/200 17.04.2015
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 6 800 000
Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
ORG.NR: 920 058 817
Servitutter
1894/990865-1/105 24.02.1894
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 0301 GNR: 215 BNR: 288
1935/990883-1/105 29.10.1935
ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 0301 GNR: 215 BNR: 288
Grunndata
1981/504434-3/105 06.05.1981
SEKSJONERING
Opprettet seksjoner: SNR: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 804/1000
1984/531154-2/105 19.06.1984
RESEK/TILLEGGSSEK
Nye seksjoner:
SNR: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 164/1281
SNR: 5
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 145/1281
SNR: 6
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 164/1281
SNR: 7
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 145/1281
SNR: 8
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 133/1281
SNR: 9
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 122/1281
FORMÅL/SAMEIEBRØK FOR DENNE SEKSJON:
SNR: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 804/1000
1984/531154-4/105 19.06.1984
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 9 SEKSJONER RESEK/ENDRING FORMÅL/BRØK/TILLEGGSDEL
Endring av Formål/sameiebrøk:
SNR: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 145/1281
Eiendommens rettigheter
Ingen rettigheter registrert.
Utleie
Hele eller deler av seksjonen kan leies ut, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret.
Radon
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.
Totalpris inkl. omkostninger
Prisantydning kr 12 900 000,-
Andel fellesgjeld kr 110 131,-
I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:
Dokumentavgift kr 325 250,00,-
Pantattest kjøper kr 240,00,-
Tingl.gebyr pantedokument kr 545,00,-
Tingl.gebyr skjøte kr 545,00,-
Trygg Boligkjøperpakke - andel/aksje/eierseksjon (valgfri) kr 9 950,00,-
Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 13 346 661,-
Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.
Overtakelse
Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.
Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.
Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.
Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.
Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.
Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.
Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.
Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.
Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
Lovanvendelse
Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.
Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern
Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.
Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.
I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.
Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Meglers vederlag
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjon 1,000 % av salgssummen inkl. mva (minimum 59 000 inkl. mva)
Tilrettelegging Borettslag/Sameie: 19 900,00
Grunnpakke Borettslag/Sameie: 19 900,00
Oppgjørsgebyr: 6 000,00
Markedspakke Premium: 21 900,00
Henvendelse til finansinstitusjon: -15 000,00
Overtakelseshonorar: 2 900,00
2 visninger: 5 800,00
Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.
Om oppdraget
Oppdr.nr: 75240523
Ansvarlig megler: Houssam Ben Zrelli
EIE Stovner
Novum Eiendomsmegling AS
NO 990 224 463 MVA
EIE vekst
EIE AS, og i noen tilfeller eiendomsmeglerforetak som er tilknyttet kjeden EIE eiendomsmegling, har eierinteresser i selskaper som leverer produkter og tjenester som våre kunder tilbys i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Les mer om dette på https://eie.no/eiendom/eie-investerer
Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.
Gå til budgivning
Kontakt megler
Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.