Bilde 1 av Nerbotnveien 12Bilde 2 av Nerbotnveien 12
Digital salgsoppgave
Nerbotnveien 12

9407 HARSTAD • Harstad kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 3 900 000

Omkostninger: kr 116 290Totalpris: kr 4 016 290
SELJESTAD | Sentral beliggenhet | Gode solforhold | Turmuligheter i nærheten | Store verandaer på begge sider
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Fast eiendom
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
238 m²
Bruksareal (BRA)
241 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
38 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
80 m²
Kommunale avgifter
kr 40 270 / År
Prisantydning
kr 3 900 000
Omkostninger
kr 116 290
Totalpris
kr 4 016 290
Byggeår
1953
Tomt
Eiet tomt 1186 m²
Matrikkel
knr. 5503, gnr. 57, bnr. 217
Oppdragsnummer
8240052
card-default

Runar Bjørkelund

Eiendomsmegler / Partner
Les om Runar
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 900 000,-
Ting.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Pantattest kjøper kr 240,-
Tryg Boligkjøperpakke Hus (over 230 kvm BRA) (valgfri)kr 17 550,-
2,5% dokumentavgiftkr 97 500,-
  
Totalpris kr 4 016 290
Arealbeskrivelse





Standard

Velkommen til Nerbotnveien 12! EIE Harstad v/Runar Bjørkelund har gleden av å kunne presentere denne store tomannsboligen med gode solforhold. Her har du kort vei til Harstad sentrum, samtidig som du har turmuligheter rett i nærheten. Dagligvarebutikk, skoler og barnehager er innen gangavstand.


Ifølge takstmannen fremstår boligen med normal standard på overflater og innredninger som er skiftet. Rom i underetasje/1.etg er fra eldre årstall. Takstmannen meddeler også at boligen virker å være normalt vedlikeholdt, men noen rom og noen utvendige overflater er fra eldre årstall.


KJØKKEN

Kjøkken (1. etasje):

Kjøkkenet er kledd med flislaminat på gulv. Malte plater på vegger. Malte takflater. Innredning med slette fronter og laminerte benkeplater med stort benkebeslag i metall. Keramiske fliser på vegg mellom benkeskap og veggskap. Ventilator over komfyr.


Kjøkken (2. etasje):

Kjøkkenet er kledd med vinyl på gulv. Malte plater på vegger. Himlingsplater i tak. Innredning med slette skap og skuffe fronter. Ventilert over platetopp med rørkanal ut i vegg.


Kjøkken (3.etasje):

Kjøkkenet er kledd med heltre parkett på gulv. Moderne plater og trepanel på vegger. Malte plater i tak. Innredning med slette fronter og glass skap. Laminerte benkeplater med nedfelt støpt servant. Integrerte hvitevarer og fritthengende ventilator over platetopp.


VÅTROM 

Bad (1. etasje):

Badet er kledd med keramiske fliser på gulv. Aquatile tynnplater på vegger. Trepanel i tak. Innredning med servant, speil, veggskap, dusjkabinett med gulvkar, toalett og røropplegg for vaskemaskin. Elektrisk baderomsvifte i vegg. Sluk under dusjkabinettet var ikke tilgjengelig for kontroll. Rommet var med en del lagrede gjenstander og ble ikke kontrollert tilstrekkelig.

Det ble foretatt hulltakning på nedre del av vegg fra soverommet mot våtrommet (ikke mot våtsone). I de tilfellene der det ikke er mulig å ta hull bak dusjsone mot våtrommet er det viktig å opplyse om at det likevel kan være en risiko for at det kan være fuktskader ved andre siden eller i andre vegger som er mot våtrommet.

Ved fuktmåling med tre-pigg i trevirke innvendig i vegg ble det målt 6,9 MC% WME(som er den teoretiske prosentverdien for fuktighetsinnhold) og som anses som tørt. Ingen råte ble observert innvendig i veggkonstruksjon. WME-verdien kan benyttes direkte for å fastslå om materialet er tørt, i risikosone eller i fuktig tilstand som indikert ved hjelp av fargekoden på LED-skalaen. Grenseverdi (som er den teoretiske prosentverdien for fuktighetsinnhold) er satt til mellom 15 til 20 MC% WME.


Bad (2. etasje):

Badet er kledd med keramiske fliser på gulv og på noen vegger. Gulv er med varmekabler. Resterende vegger er kledd med aquatile tynnplater med flismønster (ikke godkjent på våtrom). Malte plater i tak. Rommet inneholder innredning med servant, speil, dusjkabinett med gulvkar og vegg-montert toalett. Rommet er ventilert via ei elektrisk baderoms-vifte i yttervegg.

Det ble foretatt hulltakning på nedre del av vegg fra soverom mot våtrommet (ikke mot våtsone) I de tilfellene der det ikke er mulig å ta hull bak dusjsone mot våtrommet er det viktig å opplyse om at det likevel kan være en risiko for at det kan være fuktskader ved andre siden eller i andre vegger som er mot våtrommet.

Ved fuktmåling med tre-pigg i trevirke innvendig i vegg ble det målt 9,4MC% WME (som er den teoretiske prosentverdien for fuktighetsinnhold) og som anses som tørt. Ingen råte ble observert innvendig i veggkonstruksjon.

WME-verdien kan benyttes direkte for å fastslå om materialet er tørt, i risikosone eller i fuktig tilstand som indikert ved hjelp av fargekoden på LED-skalaen. Grenseverdi (som er den teoretiske prosentverdien for fuktighetsinnhold) er satt til mellom 15 til 20 MC% WME.


Vaskerom (2. etasje):

Vaskerommet er kledd med malte plater på vegger. Keramiske fliser på gulv. Panelbord med fabrikkmalte overflater i tak. Rommet inneholder varmvannsbereder, sluk på gulv med slukrist i metall og røropplegg for vaskemaskin. Rommet er en del av bod som ikke er med fuktsikret plater på vegger.

Det ble foretatt hulltakning på nedre del av vegg fra soverom mot våtrommet. Det likevel kan være en risiko for at det kan være fuktskader ved andre siden eller i andre vegger som er mot våtrommet.

Ved fuktmåling med tre-pigg i trevirke innvendig i vegg ble det målt 8,6 MC% WME (som er den teoretiske prosentverdien for fuktighetsinnhold) og som anses som tørt. Ingen råte ble observert innvendig i veggkonstruksjon. WME-verdien kan benyttes direkte for å fastslå om materialet er tørt, i risikosone eller i fuktig tilstand som indikert ved hjelp av fargekoden på LED-skalaen. Grenseverdi (som er den teoretiske prosentverdien for fuktighetsinnhold) er satt til mellom 15 til 20 MC% WME.


Bad (3. etasje):

Badet er kledd med keramiske fliser på gulv og på vegger. Varme i gulv. Malte plater i tak. Rommet inneholder innredning med servant, speil på vegg, dusjkabinett med gulvkar og vegg-montert toalett. Rommet er ventilert via ei elektrisk vifte i vegg. Til-luft med flat terskel under dør mangler. Sluker på gulv med slukrist i metall.

Det ble foretatt hulltakning på nedre del av vegg fra gang mot våtrommet. I de tilfellene der det ikke er mulig å ta hull bak dusjsone mot våtrommet er det viktig å opplyse om at det likevel kan være en risiko for at det kan være fuktskader ved andre siden eller i andre vegger som er mot våtrommet.

Ved fuktmåling med tre-pigg i trevirke innvendig i vegg ble det målt 8,5 MC% WME (som er den teoretiske prosentverdien for fuktighetsinnhold) og som anses som tørt. Ingen råte ble observert innvendig i veggkonstruksjon. WME-verdien kan benyttes direkte for å fastslå om materialet er tørt, i risikosone eller i fuktig tilstand som indikert ved hjelp av fargekoden på LED-skalaen. Grenseverdi (som er den teoretiske prosentverdien for fuktighetsinnhold) er satt til mellom 15 til 20 MC% WME.


Vaskerom (3. etasje):

Vaskerommet er kledd med keramiske fliser på gulv. Malte veggplater. Fabrikkmalte bord i tak. Rommet inneholder sikringsskap, rør i rørfordelingskap, varmvannsbereder, utslagsvask i metall på vegg og røropplegg for vaskemaskin. Sluk på gulv med slukrist i metall. Rommet var med en del lagrede gjenstander og ble ikke kontrollert tilstrekkelig.

Det ble utført hulltakning på nedre del av vegg fra vindfanget mot våtrommet. Ved fuktmåling med tre-pigg i trevirke innvendig i vegg ble det målt 8,8 MC% WME som anses som tørt. Ingen råte ble observert innvendig i veggkonstruksjon. WME -verdien kan benyttes direkte for å fastslå om materialet er tørt, i risikosone eller i fuktig tilstand som indikert ved hjelp av fargekoden på LED-skalaen. Grenseverdi (som er den teoretiske prosentverdien for fuktighetsinnhold) er satt til mellom 15 til 20 MC% WME. 


INNVENDIG STANDARD

Overflater (1. etasje):

Gulv er kledd med laminat og vinylbelegg. Vegger er kledd med trepanel, vinyltapet og malte plater. Tak er kledd med trepanel og malte plater. Furu fyllingsdører med trekarmer. Innvendig laminat på gulv er fuktskadet. Dører og vindu er slitt.


Overflater (2. etasje):

Gulv er kledd med parkett, laminat, keramiske fliser og vinylbelegg. Malte plater, malt vinyltapet og malt glassfiberstrie på vegger. Huntonittplater og himlingsplater i tak. Bod som tilhører leiligheten og med inngang på baksiden av bygningen er kledd med keramiske fliser på gulv. Vegger er kledd med malte plater og malt trepanel. Tak er kledd med malt trepanel. Rommet inneholder hyller i tre på vegg. Fabrikkmalte profilerte dører og trekarmer.


Overflater (3. og 4. etasje):

Gulv er kledd med keramiske fliser, laminat og heltre parkett. Heltre parkett er fuktskadet på kjøkken og skjøter er ikke tett. Vegger er kledd med fabrikkmalte plater, vinyltapet og malte plater. Tak er kledd med huntonittplater og himljngsplater. Leiligheten med fabrikkmalte profilerte dører og trekarmer. Innvendig trapp til soverom, gang og toalett i 4.etg er kledd med parkett i trinn og opprinn. Innvendig trapp mangler håndløper på vegg.


Pipe/ildsted:

Bygningen er med ei mursteinspipe fra byggeår som er påkoblet en vedovn i 2.etg og i 3.etg med keramiske fliser på gulv. Pipa er dels kledd med fasadestein i 2.etg og i 3.etg. Feieluke i metall i leiligheten som er i 1.etg. Branntilsyn av fyringsanlegg innvendig i boligen ble utført 01.12.2009. Siste utførte tiltak bruksenhet: Feiing av skorstein ble utført 18.09.2002. Pipa er kledd i igjen på noen sider og tilfredstiller ikke brannkrav. Sotluka i 1.etg tilfredstiller ikke avstand til brennbare materialer.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Bjørnar Pedersen, datert 02.04.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:


Grunnmur og stripefundamenter er i forskalt betong. Utvendig grunnmurer var dekt av snø og ble ikke kontrollert for eventuelle skader, skjevheter, sprekker, setninger eller riss.


Saltak med sperre konstruksjon i tre. Takkonstruksjon er uten tilkomst i 4.etg(gjenbygd). Taktekke i metall fra eldre årstall og takrennesystem med beslag fra opprinnelig byggeår. Pipehatt og takstige i metall fra eldre årstall.


Yttervegger er bygd opp i betong eller murkonstruksjoner. To yttervegger er utlektet og kledd med liggende malte trekledninger, etter byggeår.


Vindu med 2-lags isolerglass og vindu med 2-lags energiglass og fabrikkmalte trekarmer. Isolert teak ytterdør med trekarmer til leiligheten i bygningens 1.etasje, fra ukjent årstall. Isolert inngangsdør til leiligheten i 2.etg med 2-lags glass og fabrikkmalte overflater. Isolert teak ytterdør til bod på bakside som tilhører leiligheten i 2.etg. Isolert inngangsdør med fabrikkmalte overflater og trekarmer til leiligheten i 3.etg. Balkongdør fra stue i leiligheten i 1.etg er med 2-lags isolerglass og trekarmer fra årstall 2002. Dører er slitt og mangler beslag utvendig.


Veranda fra leiligheten i 2.etg er bygd opp med konstruksjoner, terrassedekke og rekkverk i impregnerte materialer. Veranda og rekkverk er med skjevheter. Rekkverk på veranda tilfredstiller ikke dagens krav til høyde. Utvendige trapper til leiligheten i 2.etg og til bod på bakside er med vanger og trinn i strekkmetall og rekkverk i tre. Trapp til bod som på bakside er med rekkverk i metall på begge sider.


Utvendige trapp til leiligheten i 3.etg er bygd opp med vanger, søyler, trinn og rekkverk i impregnerte materialer. Trapper til 3.etg er med skjevheter og rekkverk på trapper mangler og tilfredstiller ikke dagens krav til høyde



Boligen har fått følgende TG3:

Vinduer:

Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Vindu er ikke ferdigstilt utvendig med murpuss. Fuktmerker og råte på noen innvendige trekarmer. Trolig grunnet manglende vedlikehold.


Balkonger, terrasser og rom under balkonger:

Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Deler av terrassedekke ble ikke kontrollert. Veranda og rekkverket er med omfattende skjevheter. Høyde på rekkverket ble målt til å være 88,0cm. Terrassedekke på veranda var snødekt. Skjevheter på grunn av svikt i grunn.


Utvendige trapper (2.etasje):

Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konstruksjonene har skjevheter.


Overflater (1. etasje):

Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Laminat på gulv i gang er fuktskadet. Årsak trolig pågående vannlekasje i vegg som er kledd som dels er demontert. Alle rom i leiligheten var med lagrede gjenstander.


Overflater (3. etasje):

Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Heltre parkett på gulv fremfor kjøkken er fuktskadet og med store glipper mellom skjøter. Alle rom i leiligheten som ligger i 3.etg og 4.etg var med lagrede gjenstander.


Etasjeskille/gulv mot grunn (1. etasje):

Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsvurdering gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. På gulv i noen rom ble det målt skjevheter på mellom 15 - 30mm i en lengde på ca. 2,0m. Laminat på gulv i leilighetens gang er med fuktskader etter en pågående vannlekkasje fra avløpsrør i vegg.


Pipe og ildsted:

Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Brennbart materiale for nær sotluke og noen sider på pipa er kledd igjen.


Vaskerom (2.etasje), sluk, membran og tettesjikt:

Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er et hull igjennom vegg i våtsone. Sluk er med begrenset mulighet for kontroll. Årsak er trolig tidligere rør eller lignede i vegg.


Bad (2. etasje), sluk, membran og tettesjikt:

Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Sluk under dusjkabinettet er uten mulighet for kontroll.


Bad (3.etasje), sluk, membran og tettesjikt:

Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".


Avløpsrør:

Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det ble påvist og observert en pågående vannlekkasje fra avløpsrør i støpejern gang i leiligheten som ligger i 1.etasje (se bilde i tilstandsrapport).


Elektrisk anlegg i 3. og 4.etasje:

Sikringsskapet for leiligheten i 3.etg og 4.etg er fordelt over automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett.

1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?

Nei

2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre.

I 2016

3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?

Ukjent

4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent

5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?

Nei

6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut?

Ukjent

7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?

Ukjent

8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank.

Ukjent

9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?

Ja

10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?

Nei

11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?

Ja

12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet elkontroll?

Ja

Avvik: Åpen el-boks og åpen elektrisk kabel gir TG:3. Fremskaffe samsvarserklæring, sikkerhetskontroll og sluttkontroll for det elektriske anlegget som er oppgradert og skiftet. Montere kursfortegnelse i skap og på sikringer.


Branntekniske forhold:

Tryggere bolighandel» skal brannsikkerheten vurderes utfra sist oppdaterte byggeteknisk forskrift (p.t. TEK-17) Det foreligger eller ble ikke fremlagt dokumentasjon for brannsikkerheten i bygningen

1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985?

Nei. Det skal være minst en brannvarsler i vær etasje og et brannslokningsapparat for vær leilighet. I noen etasjer ble det ikke observert brannvarslere og brannslokningsapparat.

2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år?

Ja. Brannslokningsapparat som ble observert er over 10 år.

3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985?

Ja

4. Er det skader på røykvarslere?

Ja. Noen røykvarslere er defekt. Noen brannslokningsapparat er over 10 år som gir TG:3.



Boligen har fått følgende TG2:

Taktekking:

Taktekke er slitt og passert sin forventede levetid.

Undertaket er fra byggeår. Undertak i tre har passert sin forventede levetid.


Nedløp og beslag:

Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner har punktvise lekkasjer. Takrenner er med rustdannelser.

Alle tak med en takvinkel over 27.grader skal være med snøfangere på begge sider utvendig på tak. Snøfangere og feieplattform ble ikke observert utvendig på tak.


Veggkonstruksjon:

Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er stedvise sprekkdannelser i forblending/utvendig puss. Dårlig lufting bak trekledninger på yttervegger. Yttervegger som er murpusset og malt er med sprekker og avflassinger.


Takkonstruksjon/loft:

Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasjer. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Takkonstruksjonen ble ikke kontrollert. Det ble ikke observert luke i tak for tilkomst i kaldtloft eller takkonstruksjon er gjenbygd og uten muligheter for kontroll.


Vinduer:

Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Tregheter og sprekker på karmer. Fuktmerker på noen innvendige trekarmer er på grunn av fukt.

Det er påvist avvik på noen vinduer rundt innsettingsdetaljer. Vindu med koblet glass er slitt. Beslag utvendig er ikke montert fagmessig.


Dører (isolert inngangsdør 2. etasje):

Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Inngangsdører i 2.etg er vanskelig å åpne eller lukke. Årsak trolig alder og ufagmessig montering. Beslag mangler utvendig i underkant av dører.


Dører (isolert ytterdør 1. etasje):

Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Inngangsdør og balkongdør er med tregheter og slitasjer. Årsak er trolig skjevheter. Beslag mangler utvendig i underkant av dører.


Dører (isolert inngangsdør 3. etasje):

Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Inngangsdør til leiligheten i 3.etg er vanskelig å åpne og lukke. Inngangsdør er med fuktsvellinger utvendig på nedre del. Årsak trolig at beslag mangler utvendig i underkant av dør og ufagmessig montering.


Utvendige trapper (3. etasje):

Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konstruksjon er med skjevheter og er ikke fundamentert fagmessig ned mot bakken.


Andre utvendige forhold:

Platting i betong er med omfattende sprekker. Årsak trolig ustabile grunnforhold og manglende isolasjon ned mot grunn.


Overflater (2. etasje):

Det ble observert svikt under laminat på gulv i gang mellom bad og stue/kjøkken. Årsak trolig ujevnt undergulv under laminat.


Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Innvendige trapper (3. til 4. etasje):

Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Ingen håndløpere eller rekkverk er montert.


Innvendige dører (2. etasje):

Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noen dører er med tregheter.


Innvendige dører (1. etasje):

Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noen dører er slitt og med tregheter.


Innvendige dører (3. etasje):

Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noen dører er med tregheter.


Andre innvendige forhold (bod på bakside av bygning, tilhørende 2. etasje):

Lister i overganger mangler. Rommet er med lagrede gjenstander og ble ikke kontrollert tilstrekkelig.


Overflater vegger og himling (bad i 1. etasje):

Det er uegnede materialer i våtsoner. Aquatile tynnplater på vegger er ikke godkjent til bruk på våtrom, uten sikkerhetsduk og smøremebran som underlag. Noen plater på vegger er med skruhull og er dermed ikke tett. Elastisk fuge i underkant av plater på vegger, mangler.


Overflater gulv (bad i 1. etasje):

Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fuger. Motfall mot sluk på gulv og ingen fall på resterende deler av gulvet. Fliser på gulv er med trapping og ugjevnt montert.


Sluk, membran og tettesjikt (bad i 1. etasje):

Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer eller lignende som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.


Ventilasjon (bad i 1. etasje):

Det er påvist fuktskjolder etc rundt ventiler. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Alle våtrom skal være med tilstrekkelig ventilering. Veggplate rundt baderomsvifta er ikke utført fagmessig. Termostat på vegg er løs og tapet.


Overflater vegg og himling (vaskerom i 2. etasje):

Det er uegnede materialer i våtsoner. Veggplater i rommet er ikke fuktsikret.


Overflater gulv (vaskerom i 2. etasje):

Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. På gulv ble det ikke målt fall mot eller rundt sluk.


Ventilasjon (vaskerom i 2. etasje):

Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig avtrekk. Alle våtrom skal være med tilstrekkelig ventilering. Det mangler flat terskel under dør.


Overflater vegg og himling (bad i 2. etasje):

Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er uegnede materialer i våtsoner. Noen fuger mellom Aquatile plater på vegger er med sprekker. Aquatile tynnplater på vegger er ikke godkjent på våtrom.


Overflater gulv (bad i 2. etasje):

Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det målt motfall mot sluk fra tørre soner på gulv. Sluk ble ikke kontrollert. Det er montert et fast dujskabinett med gulvkar over sluk.


Sanitærutstyr og innredning (bad i 2. etasje):

Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Drenshull på nedre del av vegg fra innebygd toalett-sisterne, mangler.


Ventilasjon (bad i 2. etasje):

Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Alle våtrom skal være med tilstrekkelig ventilering. Det mangler flat terskel under dør.


Overflater vegger og himling (bad i 3. etasje):

Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.). Løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vindu er dels med råte, fuktskadet og avflasset av maling på innvendig karm. Uegnede malingsoverflater på karmer.


Overflater gulv (bad i 3. etasje):

Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. På gulv ble det målt motfall mot sluker. Svakt eller ingen fall på gulv rundt sluk som er under dusjkabinettet.


Sanitærutstyr og innredning (bad i 3. etasje):

Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Drenshull på nedre del av vegg fra innebygd toalett sisterne i vegg, mangler.


Ventilasjon (bad i 3. etasje):

Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Alle våtrom skal være med tilstrekkelig ventilering. Det mangler flat terskel under dør.


Overflater gulv (vaskerom i 3. etasje):

Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er målt 2,0cm fall mot sluk på gulv. Svakt fall på gulv rundt sluk. Gulv er ikke fuktsikret mot dørterskel.


Sluk, membran og tettesjikt (vaskerom i 3. etasje):

Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Sluk var ikke rengjort og umulig å kontrollere for membran, slukmansjett og klemring.


Ventilasjon (vaskerom i 3. etasje):

Det er påvist fuktskjolder etc rundt ventiler. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Elektrisk kabel er åpen til el-boks i vegg fra varmvannsbereder. Elektrisk vifte i vegg er uten front.


Overflater og innredning (kjøkken i 1. etasje):

Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Innredninger er funksjonell, men tilfredsstiller ikke dagens krav og standard. Noen skap-fronter er med skjevheter og slitasje på overflater. Laminat på gulv er med fuktsvellinger, fra lekkasje på gulv fra avløpsrør i vegg.


Avtrekk (kjøkken i 1. etasje):

Ventilator med rørkanal ut er ikke montert over komfyr. Manglende elektrisk ventilering. Uttrekkbar ventilator over komfyr er tapet i overganger.


Overflater og innredning (stue/kjøkken i 2. etasje):

Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. Dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Komfyrvakt og lekasjesikrring mangler. Noen skapfronter er med fuktsvellinger. Innvendig i benkeskap ble det observert fuktsvellinger.


Overflater og innredning (stue/kjøkken i 3. etasje):

Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Hele parkett på gulv er med fuktsvellinger og skjøter er ikke tette. Krav om komfyrvakt og lekkasjesikring kom årstall 2010.


Overflater og konstruksjon (toalettrom i 4. etasje):

Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet. NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Flat terskel for tilstrekkelig ventilering av rommet, mangler. Rommet skal være tilstrekkelig ventilert. Eventuell lekkasje-vann fra innebygd sisterne eller tilhørende rørsystem skal avledes til sluk. Alternativt kan man montere lekkasje-stopper som stenger vanntilførselen ved lekkasje.


Vannledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Vannrør i noen rom er fra eldre årstall og byggeår. Stoppekraner i 2.etg og 3.etg ble ikke observert. Rør i rørsystem er uten fullstendig fordelingsoversikt.


Ventilasjon:

Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Noen rom er uten ventilering.


Varmtvannstank (2. etasje):

Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Varmvannsberedere elektrisk har en normal levetid fra 15 - 25år.


Varmtvannstank (1. etasje):

Det ble observert irr på rør til bereder. Varmvannsbereder er 21 år. Varmvannsberedere elektrisk har en normal levetid fra 15 - 25år.


Elektrisk anlegg i 2.etasje:

Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

Sikringsskapet for leiligheten i 2.etg er montert på vegg i vindfang. Det elektriske anlegget består i hovedsak av skjult ledningsnett som er fordelt over automatsikringer. Fordelingsoversikt i skap er ikke fullstendig.

1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei

Spørsmål til eier

2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 2013

3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?

Ukjent

4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent

5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?

Nei

6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut?

Ukjent

7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?

Nei

Generelt om anlegget:

8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank.

Nei

9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?

Ukjent

10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?

Ukjent

11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?

Nei

12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet elkontroll?

Ja. Fremskaffe samsvarserklæring, sikkerhetskontroll og sluttkontroll for det elektriske anlegget som er oppgradert og skiftet.

Anbefaler utvidet El-kontroll av det elektriske anlegget.


Elektrisk anlegg i 1.etasje:

Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

Sikringsskapet for leiligheten i 1.etg er fordelt over automatsikringer. Fordelingsoversikt på sikringer og i skap mangler.

1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?

Nei

2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 2005

3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?

Ukjent

4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent

5. Når ble det siste gjennomført kontroll/vedlikehold på det elektriske anlegget (av en kvalifisert elektrofaglig fagperson)?

2013

6. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?

Nei

7. Forekommer det ofte at sikringene løses ut?

Ukjent

8. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?

Nei

9. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank.

Nei

10. Er det er berøringsfare av spenningsførende deler og/eller fast elektrisk utstyr?

Nei

11. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?

Ukjent

Inntak og sikringsskap

12. Er det noe utstyrsvern, kapslinger eller ledninger som er synlig utilfredsstillende festet i skapet?

Ukjent

13. Er det tegn på termiske skader, uheldig varmeutvikling eller lukter det svidd eller brent?

Nei

14. Er det mulig å komme i berøring med spenningsførende deler?

Ukjent

15. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?

Nei 1

6. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?

Nei

17. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet elkontroll?

Ja. Fremskaffe samsvarserklæring, sikkerhetskontroll og sluttkontroll for det elektriske anlegget som er oppgradert og skiftet. Montere kursfortegnelse i skap.

Anbefaler utvidet El-kontroll av det elektriske anlegget.


Drenering:

Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Drenskum ble ikke observert. Det skal være egen drensskum på tomta som tak og overflatevannet samles i.


Grunnmur og fundamenter:

Grunnmuren har sprekkdannelser. Grunnmur er med noen sprekker og avflassing av murpuss og maling.


Terrengforhold:

Det er påvist områder på eiendommen med stående vann. Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Terrenget faller inn mot bygningens grunnmur, stedvise plasser.


Utvendige vann- og avløpsledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Teknisk levetid på rørsystem er fra 25 - 50 år.


Andre tomteforhold:

Platting i betong er med omfattende sprekker etter tele i bakken.


UTDRAG FRA SELGERS EGENERKLÆRING

Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?

Ja, i vaskerom mellom 1. etasje og kjelleren.


Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Ja, i alle bad, på egeninnsats.


Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?

Ja, egeninnsats. Husker ikke tidspunkt.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?

Ja, egeninnsats. Husker ikke tidspunkt.


Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 241,0 m²

  • BRA-i: 238,0 m²
  • BRA-e: 38,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 80,0 m²



Arealbeskrivelse

Arealet fordeler seg som følger:


1.etasje:

BRA 71 m²

BRA-i 71 m²: Vindfang, entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.


Andre etasje:

BRA 67 m²

BRA-i 64 m²: Vindfang, gang, stue/kjøkken, to soverom, bad og vaskerom.

BRA-e 3 m²: Bod

TBA 80 m²: Terrasse og balkongareal


Tredje etasje:

BRA 66 m²

BRA-i 66 m²: Vindfang, gang, trapperom, stue/kjøkken, soverom, bad og vaskerom


Fjerde etasje:

BRA 37 m²

BRA-i 37 m²: Gang, trapperom, to soverom, bod og toalettrom


Garasje:

BRA 35 m²:

BRA-e 35 m²: Garasjeplass


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Elektrisk:

Sikringsskapet for leiligheten i 1.etg er fordelt over automatsikringer, med åpen og skjult ledningsnett. Fordelingsoversikt på sikringer og i skap mangler.

Sikringskapet for leiligheten i 2.etg er fordelt over automatsikringer. Det elektriske anlegget for leiligheten i 2.etg består i hovedsak av skjult ledningsnett. Fordelingsoversikt i skap er ikke fullstendig.

Sikringsskapet for leiligheten i 3.etg og 4.etg er fordelt på automatsikringer og leiligheten er med åpent og skjult ledningsnett. Fordelingsoversikt i skap er ikke fullstendig.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Elektrisk og ved. Varmekabler på badegulv i 1., 2. og 3.etasje. Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Oransje G er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Ventilasjon:

Ventiler med naturlig avtrekk i noen rom.


Varmtvannstanker:

Varmvannsbereder (leilighet i 1. etasje): Montert på bad.

Varmvannsbereder (leilighet i 2. etasje): Montert på vaskerommet.

Varmvannsbereder (leilighet i 3. etasje): Fra nyere årstall og er montert på vaskerommet.


Brannteknisk:

I noen etasjer ble det ikke observert brannvarslere og brannslokningsapparat. Noen brannslokningsapparat er over 10 år, og noen røykvarslere er defekt.



Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.


Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.



Tomten

1186,00 m² eiet


Tomteforhold: 

Eiendommen har naturtomt, med gruset innkjørsel og parkering. Det er bygd eller plassert et minihus/småhus av Harstad kommune på nabotomta ved innkjørsel til eiendommen til personer som sliter på boligmarkedet. Platting i betong på bakken som er dels fremfor og ved østsiden av bygningen er med omfattende sprekker, tele spreng og skjevheter. Det ble observert synlig grunnmursplast utvendig mot grunnmur, stedvise plasser.



Parkering

Det er god plass til parkering for 7-8 biler på egen gruset innkjørsel. Det er også en enkel garasje. 



Skole og barnehage

Det er flere skoler og barnehager i nær omkrets.

Seljestad barneskole: 0,5 km

Seljestad ungdomsskole: 0,7 km

Heggen videregående skole: 1,5 km

Heggen barnehager avd Sletta: 1 km


Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Start fra EIE i Harstad sentrum og kjør sørover ut av byen. Ta av til høyre inn Storgata i byskillet og følg Seljestadveien inn til Harstadbotn. Ta av til venstre ned mot Bohus, og første til venstre inn Nerbotnveien. Boligen ligger da på venstre side av veien etter cirka 70 meter. Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.


Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.




Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i på Seljestad, like sør for Harstad sentrum i et område bestående av eneboliger. I Nerbotnveien bor du sentralt og samtidig tilbaketrukket i en rolig og lite trafikkert gate. Fra eiendommen er det kort avstand til dagligvarebutikk, skoler, barnehager, kjøpesenter og flotte turområder. Du får også nærhet til alle fasiliteter i sentrumsområdet. Området har fine solforhold. 


Avstander:

Harstad sentrum: ca 2,2 km.

Dagligvare: ca 750m.

Offentlig transport: ca 50 m.

UiT - Norges arktiske universitet: ca 2,8 km.

Harstad Kulturhus: ca 2,9 km.

UNN Harstad 1,7 km.

Folkeparken: ca 2km.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør 40 270. Beløpet er stipulert for 2024 og betales i 12 terminer pr år. I dette inngår eiendomsskatt, gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter: Forsikring, strøm og diverse vedlikehold.



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 1 175 519,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 4 466 973,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.04.1953 som omhandler boligen. Det understrekes imidlertid at boligens utforming per i dag ikke er i samsvar med siste godkjente tegninger hos kommunen, og at attesten ikke omfatter endringer i planløsning eller fasade etter den ble utstedt.



Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Dagens bruk samsvarer ikke med oversendte tegninger. Utleiedel i underetasje er ikke godkjent fra Harstad Kommune. Rom som benyttes til beboelse (rom til varig opphold) må søkes bruksendret om de skal godkjennes hos av bygningsmyndighetene. Evt fortsatt bruk i strid med godkjenning er kjøpers ansvar.


NB! Det fins tegninger hvor det synes som om boligen er gjort om til enebolig, men den står som tomannsbolig i matrikkelen.


Garasjen stemmer med tegninger som er fremlagt.




Regulering

Eiendommen ligger i regulert område og er godkjent til boligformål.

Plannavn: Seljestad Syd

Plannr: 170

Vedtatt: 03.03.76, senest revidert 12.12.85.


Det oppfordres til å sette seg inn i reguleringsplan for eiendommen og området. Reguleringsplan følger vedlagt i salgsoppgaven.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen er med adkomst og innkjøring via offentlig vei eller gate.

Eiendommen har kommunalt vann, og er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr.


Dnr. 2238, tgl. 03.11.1949 - Bestemmelse om veg

Bestemmelse om veg


Dnr. 2240, tgl. 03.11.1949 - Bestemmelse om veg

Bestemmelse om veg


Dnr. 3282, tgl. 21.05.1984 - Bestemmelse om veg

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

I henhold til opplysninger fra Harstad kommune er boligen registrert som horisontaldelt tomannsbolig. Disse to enhetene er godkjent. Den tredje leilighet i sokkel er ikke godkjent hos Harstad kommune. Det er opp til ny eier å gjøre de søknader/endringer som må til for å få leiligheten godkjent. Boliger med to boenhet kan fritt leies ut i sin helhet, eller hver for seg. Det vises til skatteetaten for reglene rundt dette.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 3 900 000,-

I tillegg til prisantydning påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 97 500,00,-

Ting.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Hus (over 230 kvm BRA) (valgfri) kr 17 550,00,-


Totalpris inkl. omkostninger kr 4 016 290,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,500 % av salgssummen inkl. mva (minimum 50 000 inkl. mva)


Inneholder forberedelser, saksbehandling, utarbeidelse kontraktsdokumenter og salgsmateriell.: 18 900,00

Inneholder infopakke kommune, grunnboksutskrift og sikringsdokument.: 8 900,00

Inneholder fotografering og markedsføring på Finn.no, digital vindusutstilling, eie.no, facebook, interessentdatabase og EIE LOOK.: 16 900,00

Visningshonorar, per visning: 0,00

Overtakelseshonorar: 3 000,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 8240052

Ansvarlig megler: Runar Bjørkelund


EIE Harstad

Harstad Eiendomsmegling AS

NO 931 999 249 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Nerbotnveien 12
9407 HARSTAD
Nerbotnveien 12

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: