Aktuelt

Derfor er boligmarkedet i Hamar så hett

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi blant annet tatt for oss Bergen, Aker Brygge og Bydel Røa i Oslo. Denne uken står Hamar for tur.

Inger Helene Simensen er en av de mest engasjerte eiendomsmeglere du kan møte på, og en av Norges få kvinnelige toppmeglere. Inger Helene har meglet boliger i over 15 år, både i Oslo og i Hamar. Nå satser hun med partner Elisabeth Hjelle og åpner Eies 31 kontor på Hamar. Vi stilte henne noen spørsmål om boligmarkedet i Hamar.

Hvilke gater er attraktive?
– Det er ikke alltid gaten som er viktigst, men beliggenheten. Det er alltid stor interesse for boliger som ligger på Sagatun og ved Mjøsa. Til de som er lei hus og hage har det i de siste årene kommet store flotte leiligheter med nærhet til Mjøsa og sentrum. Hamar har områder med flotte småbruk. Vi møter mange som vil oppfylle drømmen om småbruket.

Hvem er en typisk beboer i Hamar?
– Hamar er en sammensatt by og ligger tett til Stange, Ringsaker og Løten. Dette gir oss et stort mangfold. Det er i tillegg kort vei til Oslo og Gardermoen. Her er det by, rikt kulturliv, bredt idrettsmiljø, nærhet til flotte turområder og skianlegg. For å ikke glemme selveste Mjøsa. Dette er grunnen til at mennesker fra hele landet har valgt å bosette seg her.

Hvilke type boliger går først?
– Akkurat nå er det er enormt press på sentrumsnære eneboliger.

Hvem ser du oftest på visning?
– Dette varierer veldig fra en boligtype til en annen. Vi opplever stadig flere tilflyttere fra hele landet, men det hender også ofte at vi kjenner igjen personene fra tidligere visninger.

Boligmarkedet i Oslo er svært presset, hvordan kan Hamar være et godt alternativ?
– Det er kort vei fra Oslo til Hamar, og du får mer bolig for pengene. Her har vi god plass, gode skoler, flere store idrettsarenaer for barna, rikt kulturliv, og mange gode restauranter. Det er korte avstander og lite rushtrafikk, i tillegg kan barna ferdes på sykkel og spark alene.

Helt til slut, beskriv byen med tre ord?
– Sentralt, Mjøsa og mangfold.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel