hero
Arkiv

Få tror på fallende boligpriser

Økonomisk uro internasjonalt og fallende boligpriser i de fleste europeiske land til tross: Nordmenn har svært liten tro på fallende boligpriser her til lands. 9 av 10 tror boligprisene vil stige eller holde seg uendret det neste året.

– Både banker og boligkjøpere må være forberedt på at det kan inntreffe hendelser som kan gi et boligprisfall også i Norge, skriver Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), i en pressemelding. Kun 8 prosent av de spurte tror boligprisene vil falle det neste året. Seks av ti tror de vil stige, mens tre av ti tror på uendret boligpris. De ferske tallene kommer fra Husholdningsundersøkelsen, som Norstat har gjennomført for FNO. FNO mener årsaken er at folk flest har trygge jobber og utsikter til lønnsvekst. Myndighetene stimulerer norsk økonomi gjennom en ekspansiv finans- og pengepolitikk, blant annet ved å holde styringsrenten lav. Dette bidrar til lave lånerenter nå, og utsikter til lave renter også de nærmeste årene. På toppen av dette favoriserer skattesystemet det å kjøpe fremfor å leie bolig

Travle tider


Desember er her og det betyr travle tider for store og små. Men det er også en tid med venting og refleksjon. Når årets dager snart er omme, er det på tide å gjøre opp status. Hvordan vi bor og lever er ofte grunnlag for en slik refleksjon. Noen drømmer om mer plass, andre vil ha mindre. Går du i tanker om å bytte bolig, er desember en måned der du skal forberede det. Å selge bolig er en krevende prosess med mange ulike faser og utfordringer. Vi vet at dersom du venter til nyåret med å selge, er det med høy sannsynlighet at du vil tjene på det. Tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) viser at de siste tre årene har boligprisene økt med over fire prosent fra desember til januar. Fire prosent utgjør mye i kroner og øre, og dette er penger rett i lommen. Vi i Eie eiendomsmegling har 22 kontorer med dyktige meglere som gjerne hjelper deg å forberede salget nå i førjulstria. Dersom du ønsker å komme innom for en hyggelig bolig prat, skal vi hjelpe deg. Vi vil også benytte anledningen til å ønske alle våre kunder God jul og godt nyttår!

«Går du i tanker om å bytte bolig, er desember en måned der du skal forberede det.»

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: