hero
Artikler / Nyheter

Nå er det selgers marked for fritidseiendom

Da coronapandemien kom til Norge for litt over to år siden forandret det boligmarkedet. Flere fikk behov for større plass, og flere ønsket å flytte ut av storbyene. Markedet for fritidseiendom ble også påvirket, og det er nå stor etterspørsel av hytter

Restriksjoner i forbindelse med pandemien gjorde at vi ble tvunget til å tilbringe all tid i eget land, og dermed endret behovet for fritidseiendom seg også. Mange brukte pandemien til å feriere i Norge, og fikk se mulighetene vi har her hjemme.

I likhet med trenden for fjellhytter ser man at mange av kjøperne nå er "voksne", som har byttet ut eneboligen med leilighet. Disse kundene ønsker et samlingssted hvor hele familien kan treffes, hvor både barn og barnebarn kan komme på besøk.

Stor etterspørsel og lavt tilbud

I Tønsberg og omegn er det stabilt høy etterspørsel og en stadig krympende tilbudsside når det gjelder fritidseiendom. Eiendomsmegler og daglig leder i EIE eiendomsmegling Tønsberg, Matias Wahl Rostad, opplever at hytter ved sjøen aldri går av moten.

– De siste par årene har vi opplevd enorm etterspørsel, og tilbudet har langt fra møtt denne. Fremdeles er trykket høyt, og fritidseiendommer med riktig pris har kort levetid i markedet, sier Wahl Rostad.

Eiendomsmegler og daglig leder i EIE eiendomsmegling Larvik & Lågendalen, Lars Andreas Grønneberg, kan bekrefte de samme tendensene i deres markedsområde.

– Det er absolutt ikke nok fritidsboliger til å dekke etterspørselen, konstaterer han.

Uansett om du skal selge eller kjøpe fritidseiendom så står EIE klar til å gi deg Premium rådgivning.

Se alle våre fritidseiendommer til salgs

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: