EIE artikkelbilde
Artikler / Styling og interiør

Hvorfor bør man bruke en eiendomsmegler?

De siste årene har det kommet flere tjenester som gir deg muligheten til å selge boligen din selv. Teknologien utvikler seg og man kan lese seg opp på det meste. Boligsalget er kun et tastetrykk unna. Men er det så enkelt som noen kanskje tenker?


– Et boligsalg krever nøye planlegging, et godt stykke arbeid, en skreddersydd salgsprosess, og ikke minst: en dyktig eiendomsmegler som driver skikkelig eiendomsmegling. En dyktig eiendomsmegler er absolutt verdt hver eneste krone. Det å bruke megler er en investering, ikke en kostnad, sier Aida Rajic, eiendomsmegler i EIE eiendomsmegling.


Hennes oppfatning er at de fleste som er på boligjakt ønsker å forholde seg til megler når de skal kjøpe bolig. Hun opplever at de ønsker å ta kontakt med megler for eventuelle spørsmål, møte megler på visning og at megler håndterer budrunde, kontrakt og oppgjør.


– Det å bruke en eiendomsmegler er blant annet tidsbesparende, organisert og trygt for både kjøper og selger. I tillegg er jeg sikker på at en eiendomsmegler, en som jobber med dette daglig, vet hva som må til for å oppnå det alle selgere ønsker – høyest mulig salgspris, sier Rajic.


Book megler raskt og enkelt her!


Eiendomsmegler skaper aktivitet


Det er svært få som kjøper eller selger bolig ofte, og når man ikke gjør dette daglig er det helt naturlig å ha mange spørsmål. Når bør jeg selge? Hva bør man gjøre før et salg? Skal jeg bytte gulv og male vegger? Eller kanskje jeg skal pusse opp badet før et salg? Hvilke skjemaer skal jeg fylle ut? Hvilken prisantydning bør jeg gå ut med? Hvor og hvordan skal man markedsføre boligen?


– Som eiendomsmegler har jeg en objektiv mening om den boligen som skal selges, og en del av min jobb er å gi deg tips og råd til hvordan du bør klargjøre boligen før et salg, hva du som selger kan gjøre for å gjøre boligen mer attraktiv i markedet. Det kan være enkle investeringer du kan gjøre som kan skille flere hundretusener til slutt, og en dyktig eiendomsmegler vet nøyaktig hva som lønner seg og ikke, sier Rajic.


En del av eiendomsmeglerens jobb er å skape god aktivitet slik at man får best mulig oppmøte på visning. Eiendomsmegleren kan ta kontakt med potensielle interessenter som hun eller han har møtt på tidligere visninger. Denne interessentlisten er det kun eiendomsmegleren som sitter på, og som kan være gull verdt i en budprosess.


– En dyktig eiendomsmegler vet hvordan man lager en annonse som skaper aktivitet og nysgjerrighet for den som ser din bolig i enten avisa, på nettbrettet, pc´en eller mobilen, forteller Rajic.


Farene ved å selge privat


Velger du å selge uten megler er det en del fallgruver. Noe av det viktigste er at kjøper vet nøyaktig hva vedkommende kjøper. Er du som selger sikker på at kjøper har fått all nødvendig informasjon? Dette kan bli vanskelig hvis man velger å selge privat. Det er eiendomsmeglers jobb å gi kjøper all nødvendig informasjon, og som privat selger er det vanskelig å vite hvilke dokumenter man må innhente, skille hvilken informasjon det er viktig å gi og hvordan man skal formidle det videre til potensielle kjøpere.


– Skulle det oppstå komplikasjoner i ettertid er jeg sikker på at både kjøper og selger ønsker å forholde seg til en nøytral part. En som kan loven, hvilke rettigheter man har som selger og kjøper, og hva man bør gjøre for å løse situasjonen, sier Rajic.


Etter et boligsalg er det mange dokumenter som må underskrives og utarbeides, som igjen skal sendes til forskjellige instanser. Dette er eiendomsmegleres jobb, og hvis man skulle gjort dette privat kunne det føles vanskelig å ha kontroll på alle papirene.


– Når boligen er solgt vet både kjøper og selger at de er i trygge hender ettersom selger har valgt å engasjere en eiendomsmegler. I tillegg er begge parter sikre på at oppgjøret mellom dem vil bli gjennomført effektivt og profesjonelt, sier Rajic.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: