Bilde 1 av Kleivene 38Bilde 2 av Kleivene 38
Digital salgsoppgave
Kleivene 38

3041 Drammen • Drammen kommune

Prisantydning

kr 6 590 000

Omkostninger: kr 181 000Totalpris: kr 6 771 000
STOR OG INNHOLDSRIK ENEBOLIG O/ 3 PLAN - FINE UTEPLASSER MED FLOTT UTSIKT - GOD PLANLØSNING - FLERE STUER - UTLEIEDEL
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
208 m²
Bruksareal (BRA)
222 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
14 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
45 m²
Kommunale avgifter
kr 4 353 / Mnd
Prisantydning
kr 6 590 000
Omkostninger
kr 181 000
Totalpris
kr 6 771 000
Byggeår
1905
Tomt
Eiet tomt 325 m²
Oppdragsnummer
36240160
Visninger
Torsdag 02. mai
17:00 - 17:45
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 6 590 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 590 000,-)kr 164 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 6 771 000
Eiendom
Kleivene 38, 3041 Drammen

Matrikkel
Gnr. 111 Bnr. 347 i Drammen kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 222 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 208 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 14 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 45 kvm

Areal
Primærrom: 208 kvm, Bruksareal: 222 kvm, BRA-i: 208 kvm , BRA-e: 14 kvm , TBA: 45 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1905

Tomt
Eiet tomt 325 kvm
Tomtearealet er tatt fra eiendomsverdi. Det tas forbehold om avvik.

Prisantydning
6 590 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Sandefjord Takstdato: 04.04.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 164 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 590 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 165 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 755 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 771 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 52 227 pr. år Dette er et gebyr som selger ble fakturert i 2023. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk. Vi antar at forbruket vil sannsynligvis gå ned etter vanlig forbruk, dette virker unormalt høyt.

Eier
Xin Sun Fang Cai

Beskrivelse
Velkommen til Kleivene 38 , presentert av eiendomsmegler Edvard Chapsang og Marketa Nigg ved Eie eiendomsmegling avdeling Sandvika.

Eiendommen har en barnevennlig og attraktiv beliggenhet i et rolig boområde. Kort vei til barnehager, skoler, fritidsaktiviteter og dagligvare. Gode bussforbindelser mot Drammen.

Boligen strekker seg over tre plan og har en velplanlagt utforming. Det er fine uteplasser med en romslig terrasse på ca 41 kvadratmeter på første etasje og en balkong i andre etasje på ca. 4 kvm. Herfra kan man nyte en fantastisk utsikt mot Drammen og det omkringliggende området. Første etasje inneholder romslig inngangsparti, et baderom med boblebad, to soverom, et innholdsrikt kjøkken med plass til spisestuedel, en hyggelig stue med utgang til terrasse og et vaskerom med egen utgang til terreng. Andre etasje består av en romslig stue, to soverom, et baderom og to store boder. I underetasjen ligger en separat utleiedel med eget inngangsparti, kjøkken, stue, bad og soverom.

KORT OM BOLIGEN:

- STOR ENEBOLIG OVER 3 PLAN
- FIN UTSIKT MOT NÆROMRÅDE
- FLERE STUER
- NYERE KJØKKEN
- STOR TERRASSE MED UTGANG FRA STUEN
- STUE I 2. ETG. HAR UTGANG TIL BALKONG
- VASKEROM MED EGEN UTGANG
- VEDOVN OG PEIS
- GOD PLANLØSNING
- PENT OPPARBEIDET TOMT MED BELEGNINGSSTEIN
- ROMSLIG UTLEIEDEL
- BARNEVENNLIG OG POPULÆRT BOOMRÅDE
- GANGAVSTAND TIL SKOLER OG BARNEHAGER
- KORT VEI TIL PÅKJØRSEL TIL E- 18
- KORT BILTUR UNNA DRAMMEN SENTRUM

Boligens romfordeling:

1.etg.:  Entre, gang, bad, vaskerom, kjøkken, to stuer og soverom, samt ett rom innredet og brukt som soverom. Samt utvendig bod.

2.etg.:  Stue, to boder, bad og to soverom.
2. etasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 67 m2, men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 56 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene
av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 11 m2 opplyser bygningssakkyndig.

U.etg.: Entre, bad, kjøkken, stue og soverom. Samt teknisk rom- ekstern.

Parkering: Parkering i egen gårdsplass. Selger opplyser at det også er to parkeringsplasser rett over gata. Det foreligger ingen skriftlig avtale.

Boligen har godt med lagringsplass både innvendig og utvendig. Utvendig bod i forbindelse med inngangspartiet og lagringsplass under terrassen. Innvendig lagringsplass i kott i 1. etasje og to boder i 2. etasje.

Velkommen til annonsert fellesvisning, eller visning etter avtale med megler. Vi er også behjelpelige med verdivurdering av deres egen bolig om det er ønskelig eller behov før visning.

Beliggenhet
Meget rolig og usjenert beliggenhet i attraktivt og barnevennlig boligområde med kort vei til barnehager og skolekrets. Nærhet til matbutikk. Gode solforhold. Mange fritidstilbud i umiddelbar nærhet. Kort vei til Marienlyst med Drammensbadet, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane ved Drammenshallen. Gangavstand til friområder i marka, med lysløyper inn til Hellashytta og Konnerud. Maskinpreparerte skiløyper fra Drafnhuset og Galterud. God kollektivforbindelse til Drammen sentrum med evt. tog videre fra Drammen stasjon.

Bebyggelse
Område består hovedsakelig av småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 325 kvm
Tomten er opparbeidet med gressplen og beplantninger. Gruset innkjørsel, gruset og belegningsstein i gårdsplass. Parkering i egen gårdsplass.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med Eie-skilter ved fellesvisninger

Skole/barnehage
Brandengen barneskole
Marienlyst ungdomsskole

Byggemåte
Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmurer fra byggeår, av naturstein, tegl og betong. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade liggende og stående trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer i 2-lags glass, heve/skyvedør, terrassedører og ytterdører fra forskjellige ukjente årstall. Noen vinduer er registrert å være fra 2020.

Etasjeskillere:
2. etg.
Etasjeskille av trekonstruksjoner.
Det er gjort målinger i følgende rom: Stue. -Kryssmålling

1. etg.
Etasjeskille av trekonstruksjoner.
Det er gjort målinger i følgende rom: Kjøkken og stuer.

U.etg.
Støpt gulv mot grunn.
Det er gjort målinger i følgende rom: Stue/kjøkken.

Vinduer og dører:
Vinduer i 2-lags glass, heve/skyvedør, terrassedører og ytterdører fra forskjellige ukjente årstall. Noen vinduer er registrert å være fra 2000.
 Drenering: Dreneringen er fra ukjent årstall. Skrånende tomt.

Tak: Yttertak av saltakskonstruksjon. Utvendig belagt med takstein fra ukjent årstall. Renner og nedløp i metall. Pipe helkledd i metall.

For nærmere tekniske detaljer og beskrivelse med tilstandsgrad og fargekode henvises det til tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 208 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 222 kvm

Standard
Romslig og innholdsrik enebolig med mange rom og plass til hele familien. Boligen holder gjennomgående god bruksstandard med behov for modernisering.

Entré:
Pent opparbeidet uteområde med belegningsstein. Her er det plass til utemøblement og grønne vekster. Utvendig trapp av støpt betong med fliser. Gjennom den doble inngangsdøren kommer du inn i den lysmalte og romslige entréen. God plass til skap, kommode, hylller m.m. for oppbevaring av yttertøy og sko som er i daglig bruk.

Stuer:
Dagligstuen fremstår som lys og romslig, takket være store vindusflater som sørger for rikelig med lysinnslipp. Her har du god plass til sofa, tv-benk eller annen ønsket innredning. Fra stuen er det utgang til romslig terrasse, som fungerer som en forlengelse av rommet og gir ekstra plass til sosiale sammenkomster.

Spisestuen ligger praktisk plassert i tilknytning til kjøkkenet. Her er det god plass til et langbord og er et ideell plass for måltider, med god plass til et langbord for større selskaper. Enkel tilgang til kjøkkenet fra spisestuedelen noe som gjør det praktisk for både hverdagslige og festlige anledninger.

Stuen i 2. etg. er det flott rom som har flere muligheter hva det gjelder innredning. Her er det plass til innredning som arbeidspult, hyller, og annet ønskelig møblement.

Stue i utleiedelen har plass til sofaløsning, multimedia m.m.

Kjøkken 1. etg.:
Innholdsrikt og meget praktisk kjøkken holdt i grå utførelse. Det er rikelig med oppbevaringsmuligheter og god arbeidsflate. Innredning er fra 2000 opplyser tidligere eier. Åpen løsning. Downlights. Innredning med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin, mikro, ovn, platetopp og avtrekksvifte. Nisje for kjøleskap.

Kjøkken U. etg.:
Kjøkken fra ukjen årstall. Åpen løsning. Innredning med slette fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Nisje for kjøleskap og komfyr. Avtrekksvifte integrert i overskap. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale.

Bad/ vaskerom:
Bad 1. etg.
Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med trepanel og downlights. Innredning med profilerte fronter. Benkeplate i stein med to nedsenkede servanter og ett-greps blandebatterier. Overskap, speil og overlys. Vegghengt toalett. Innbygget boblekar. Dusjniisje med glassdør, to-greps blandebatteri og hånddusj. Det er gitt TG3 til badet.

Bad 2. etg.
Gulv og vegger belagt med flis. Himling/skråtak med trepanel. Varmekabler. Innredning med profilerte fronter, heldekkende servant og ett-greps blandebatteri. Vegghengt toalett. Dusjnisje med glassdør, to-greps blandebatteri og hånddusj. Mekanisk avtrekk.

Våtrom- Vaskerom
Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med trepanel og downlights. Varmekabler. Innredning med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedsenket utslagsvask i metall og ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Sluk ble ikke registrert. -Mulig det finnes under innredning uten at dette kan verifiseres av bygningssakkyndig. Utgang via terrassedør.

Bad u. etg.
Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med trepanel. Innredning med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedsenket servant og ett-greps blandebatteri. Speil, overlys og lysarmatur med stikkontakt. Opplegg for vaskemaskin. Gulvstående toalett. Dusjkabinett med skyvedører, to-greps blandebatteri og hånddusj. Mekanisk avtrekk.

Øvrige rom 1. etg.
Gulver belagt med laminat og parkett. Vegger med malte slette flater og trepanel. Himlinger med malte slette flater og trepanel. Downlights i stuer. Profilerte og slette innerdører. Naturlig ventilasjon.

Rom under terreng- u. etg.
Gulver belagt med laminat. Entregulv med flis. Vegger og himlinger med malte slette flater. Profilert innerdører. Naturlig ventilasjon. Skyvedørsgarderobe i entre og plassbygget garderobeskap på soverom. Teknisk rom med egen inngang er å anse som "grovkjeller".

Loft- 2. etg.
Gulver belagt med parkett. Vegger med malte slette flater, tapet og trepanel. Himlinger/skråtak med trepanel. Dowlights i stue. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon. Skyvedørsgarderober på begge soverom.

Loft- uinnredet
Ikke tilgang til kaldtloft.

Bemerkninger fra tilstandsrapport:

TG1: 49%
TG2: 33%
TG3: 10%
TGIU: 8%

TG3 er i tilstandsrapporten gitt til:
Våtrom 1. etg. - helhetsvurdering
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av registrerte avvik samlet sett. Det er blant annet registrert følgende avvik: Det er ikke etablert slukmansjett i sluk. -Fare for fukt i konstruksjonen. Elastiske fuger bærer stedvis preg av ufagmessig utførelse. Sluk er ikke skiftet selv om våtrommet forøvrig på et tidspunkt er oppgradert. Misfarging/svertesopp i større omfang i flisfuger/elastiske fuger registrert. Det er ikke etablert tilluft ved terskel. Vindu plassert i våtsone ved badekar. -Bør skjermes. Det
ble registrert motfall på gulvoverflate på utsiden av dusjsone. -Fare for vannansamling.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 46,4 %, temperatur 4,9 grader C og duggpunkt -5,4 grader C.

Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Illsteder- skorstein innvendig
Ilsteder inne i boligen- Det er ikke etablert ubrennbar plate under ildsted ved kjøkken. Ubrennbar plate må
etableres.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

TG2 er i tilstandsrapporten gitt til:

Våtrom 2. etg.- for nærmere beskrivelse se side 9 i tilstandsrapporten
Ventilasjon
Sanitærutstyr / innredning
Overflater vegger
Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
Fallforhold (gulv)

Våtrom - Vaskerom - for nærmere beskrivelse se side 10 i tilstandsrapporten
Ventilasjon
Sanitærutstyr / innredning
Overflater gulv
Avløpsrør (ink. sluk)

Våtrom - Underetasje  - for nærmere beskrivelse se side 11 i tilstndsrapporten
Sanitærutstyr / innredning
Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
Fallforhold (gulv)

Kjøkken - 1. etg - for nærmere beskrivelse se side 11 i tilstandsrapporten
Vannrør
Innredning

Kjøkken - Underetasje - for nærmere beskrivelse se side 12 i tilstandsrapporten
Ventilasjon
Vannrør

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Underetasje- for nærmere beskrivelse se side 13 i tilstandsrapporten
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM)
Overflater gulv
Konstruksjoner

Loft - uinnredet / råloft - for nærmere beskrivelse se side 13 i tilstandsrapporten
Helhetsvurdering

Innvendige trapper - for nærmere beskrivelse se side 14 i tilstandsrapporten
Innvendige trapper

Etasjeskiller - 2. etg - for nærmere beskrivelse se side 14 i tilstandsrapporten
Skjevhetsmåling

Etasjeskiller - 1. etg - for nærmere beskrivelse se side 14 i tilstandsrapporten
Skjevhetsmåling

Etasjeskiller - Underetasje  - for nærmere beskrivelse se side 15 i tilstandsrapporten
Skjevhetsmåling

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)- for nærmere beskrivelse se side 15 i tilstandsrapporten
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør
Vannbåren varme

Radon - for nærmere beskrivelse se side 16 i tilstandsrapporten
Radon

Elektrisk anlegg - for nærmere beskrivelse se side 16 i tilstandsrapporten
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Yttertak - for nærmere beskrivelse se side 17 i tilstandsrapporten
Tekking (undertak, lekter og yttertekking)

Balkonger, terrasser, veranda etc - for nærmere beskrivelse se side 17 i tilstandsrapporten
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)

Grunnmur, fundamenter - for nærmere beskrivelse se side 18 i tilstandsrapporten
Grunnmur

Drenering - for nærmere beskrivelse se side 18 i tilstandsrapporten
Helhetsvurdering

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
- Det foreligger ikke ferdigattest eller midl. brukstillatelse på boligen fra byggeåret.
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

- Boligen er tilbygget i 2000. Det foreligger tillatelse til tiltak- tilbygg, takoppløft. Dokumetene er medtatt i salgsoppgaven. Det ble ikke søkt ferdigattest etter at tiltaket ble gjennomført. Ta kontakt med kommunen dersom du har spørsmål ifm dette.

- Det foreligger godkjent bruksendring av rom i sokkelleilighet. Ligger vedlagt salgsoppgaven. Det er ikke søkt om ferdigattest for tiltaket.

- Terrassen er utvidet og større enn på byggetegninger fra 5.4. 2000. Det er usikkert om dette tiltaket er søknadspliktig, megler har heller ikke tatt stilling til dette. Det foreligger dokument jrn 99/05269 som viser utvidelse av terrassen.

- Overbygging av inngangsparti er ikke tegnet inn på fasadetegninger fra 5.4.2000. Det foreligger ikke endringsmelding eller andre dokumentasjon på dette. Det antas at dette tiltaket er søknadspliktig.

- Mindre soverom i 1. etg. er på tegninger fra 2000 betegnet som hobbyrom. Rommet er idag brukt og innredet som soverom. Det er ikke søkt om bruksendring av dette rommmet fra S-rom (tilleggsdel) til P-rom (hoveddel).

Kjøper overtar ansvar for punkter under ferdigattest/ midl. brukstillatelse.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming er elektrisk og vedfyring.
Vannbåren varme i u. etg. og halvdel av 1. etg. opplyser selger.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 52 227 pr. år Dette er et gebyr som selger ble fakturert i 2023. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk. Vi antar at forbruket vil sannsynligvis gå ned etter vanlig forbruk, dette virker unormalt høyt.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter. Vi antar at forbruket vil sannsynligvis gå ned etter vanlig forbruk, dette virker unormalt høyt.

Eiendomsskatt
Det er ingen eiendomsskatt i Drammen kommune pr.d.d.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 894 835,- Som sekundærbolig Kr. 7 200 373,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
- Kun integrerte hvitevarer medfølger.
- Usikker aktsomhet av radon, se vedlagt områdeanalyse.
- Boligen ligger i gul støysone pga veien, toglinje se vedlagt områdeanalyse.

- Påkostninger utført av tidligere eier:
Behandlet kledning utvendig  2020.
Innredning kjøkken 1. etasje fra 2020. 
Dusjkabinett og klosett i hybel fra 2016. 41 
Ny taktekking i 2007.
Vann og avløpsledninger fra kloakknett til bolig er fra 2020

Nåværende eier har fått disse opplysningene på kjøpstidspunktet av tidligere eier:
- Skiftet avløpsrør frem til grunnmur, og satt ny vannledning inn i bod/ teknisk rom. Arbeid utført kun av faglært Kristoffersen AS.
- En del av kjøkken er utvidet/ utbygget i 2000, 2007, og en del av kjøkkengulv har noe nivåforskjell.
- Montert egen strømmåler, og ny el tilførsler til hybel. Arbeid utført kun av faglært
- Fjernet betongterrasse, og lagt ny platting og støpt under høyre hjørne ved siden av inngangsparti til hybelen. Arbeid utført kun av faglært
- Kommunen har godkjent bruksendring av disp.rom til soverom.
-  I 2016 ble det gitt tillatelse til nabo for oppføring av garasje på sin eiendom.

Annet
- Salgsoppgaven som vil bli trykket opp inneholder kun de mest nødvendige vedleggene. Alt annet av vedlegg er å finne på den digitale utgaven av prospektet, som bestilles på eie.no eller ved å be om prospekt på finn.no. Det kan også fås ved å sende en mail til megler. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i fullverdig prospekt med vedlegg, før budgivning.
- Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Det er ikke foretatt radonmåling i boligen av nåværende eier og verdiene er derfor ukjent. For å kartlegge de faktiske forholdene, må det gjennomføres målinger.

Tidligere eier opplyser dette:
- Målt radon i hybel i 2017. Verdi stue/ kjøkken: 39. Verdi disp.rom/ soverom: 55

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Tinglyste servitutter

1911/902046-1/90  Erklæring/avtale 02.11.1911 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.
Det er innredet hybel/ utleidel i boligen. Etter samtale med Drammen kommune er sekundærleilighet godkjent. Det foreligger bruksendring av rom i sokkelleilighet som er vedlagt salgsoppgaven. Drammen kommune opplyste på tlf at tegningene som er sendt inn hadde vært mangelfulle ved søknad idag, men at på søknadstidspunktet var det stilt andre krav til dokumentasjon.
Boligen er registrert som enebolig m/ hybel/ sokkelleilighet i matrikkelen og omtalt som dette i de andre dokumentene.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i reguleringsplan.
Følgende arealplaner er innenfor analyseområdet:
- 060261-8 E 18 FRYDENHAUG - EIK
Eldre reguleringsplan Endelig vedtatt arealplan ca. 325.13m
- 060245-9 REGULERINGSPLAN KLEIVENE 15-70
Eldre reguleringsplan Endelig vedtatt arealplan ca. 1.90m
- 060261-4 REGULERINGSPLAN FOR NÆRBYVEIEN BOLIGOMRÅDE
Eldre reguleringsplan Endelig vedtatt arealplan ca. 1.03m

Gjeldende reguleringsformål i reguleringsplaner som berører analyseområdet:
Kjørevei 0.01m
Gate med fortau 0.01m
Offentlig friområde 1.01m
Gang-/sykkelvei 1.90m

Tomten grenser til område regulert til offentlig friområde.

Ved å laste ned dokumentmappe benevnt INFO FRA KOMMUNEN får man tilgang til det.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 164 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 590 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 165 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 755 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 771 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunn og forsikringshonorar (Kr.4 500)
Grunnpakke enebolig (Kr.6 500)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Foto (Kr.4 350)
Look (Kr.3 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.29 400)
Oppgjør (Kr.7 500)
Overtagelse (Kr.3 000)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 590 000,-) (Kr.65 900)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Totalt kr. (Kr.150 450)




Foto, tilstandsrapport, boligselgerforsikring og salgsoppgaver tilkommer selger.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-24-0160

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Marketa Nigg

Saksbehandlere
Marketa Nigg
EIE Sandvika
Eiendomsmegler
Mob: 97 89 32 08 / E-post: mn@eie.no

Edvard Chapsang
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 65 19 00
[/ E-post: ech@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kleivene 38
For mer om objektet
Kleivene 38

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: