Bilde 1 av Storgaten 30Bilde 2 av Storgaten 30
Digital salgsoppgave
Storgaten 30

3060 Svelvik • Drammen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Idyllisk rehabiliteringsprosjekt i "Sørlandsmiljø" 1t. fra Oslo. 20m til sjøen, båtfeste og sjøutsikt. Ingen boplikt.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Primærrom (P-ROM)
112 m²
Bruksareal (BRA)
112 m²
Kommunale avgifter
kr 181 / Mnd
Prisantydning
kr 2 475 000
Omkostninger
kr 61 250
Totalpris
kr 2 536 250
Byggeår
1886
Tomt
Eiet tomt 409 m²
Oppdragsnummer
74230240
card-default

Urd Åsa V. Eidsten

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Urd
Prisantydningkr 2 475 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 45 000,-
  
Totalpris kr 2 536 250
Eiendom
Storgaten 30, 3060 Svelvik

Matrikkel
Gnr. 339 Bnr. 209 i Drammen kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 112 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
Ca. 1886

Tomt
Eiet tomt 409 kvm

Prisantydning
2 475 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Sandefjord Takstdato: 20.07.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 475 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 45 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 46 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 521 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 536 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 2172 pr. år. Renovasjonsavgift kommer i tillegg på kr. 3178.
Det tas forbehold om at det kan være avvik i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.

Eier
Jan-Tore Pedersen

Beskrivelse
  • Bolig eller fritidsbolig -ingen boplikt!
  • Sjøutsikt fra de fleste vinduer i huset. Se bilder. 
  • Perfekt beliggenhet for deg som er glad i sjøen, strand og båtliv.
  • Boligen er klargjort for full ombygging og innredning. Her kan du sette ditt eget preg og skape drømmeboligen.
  • Det er lagt nye vann og avløpsledninger fra offentlig koblingspunkt og inn i boligen. (år 2010).
  • Selveier tomt på 408 kvm. med gode solforhold, gylne svaberg i "Svelvik-granitt", trivelig hagedel, samt område i hagen som kan egnes til etablering av egen grønnsakshage.
  • Huset ligger i et idyllisk skipperhusmiljø som framstår autentisk - og vurderes å ha høy kulturell verdi. Her lever man i et arkitektonisk miljø der ingen hus er like - samtidig som de har stil fra samme tidsperiode. Kåringen til Drammens fineste gate underbygger dette.         
  • Det er tidligere gitt byggetillatelse til mindre utvidelse av bygningen på husets bakside, oppløft med fine vinduer mot sjøen, balkong og terrasse. Se bilder for tegninger og beskrivelse. Kjøper er selv ansvarlig for søkeprosess og ny evt. tillatelse, dersom det er ønskelig å søke på nytt da fristen er utløpt.
  • Båtfeste ca. 20 meter unna huset. Tidligere eiere har hatt brygge. Nåværende eier har tidligere fått tillatelse til å bygge opp brygga. Fristen har gått ut. Se bilder for tegninger. Kjøper er selv ansvarlig for ny søknadsprosess/ tillatelse, dersom det er ønskelig å søke på nytt. 
  • Nærhet til naturskjønne rekreasjonsområder.
  • Kun 1 time unna Oslo med bil.
  • Ta kontakt for privatvisning!

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Parkeringsområde ca. 50 meter fra eiendommen.

Beliggenhet
Eiendommen ligger idyllisk til i gate med hvite skipperhus på den ene siden av gaten og med sjøen som nabo på den andre siden. Fantastisk beliggenhet for deg som er glad i sjøen, strand og båtliv. Området beskrives ofte som Norges nordligste "sørlandsidyll".  Svelvik sentrum er kun en kort gåtur unna. Her finner du hyggelige spisesteder, butikker og kulturaktiviteter. Området beskrives ofte som Norges nordligste "sørlandsidyll". Storgaten ble nylig kåret som vinner av den fineste gaten i Drammen kommune (ref. konkurranse Drammens Tidende).

Litt lengre opp i gaten finner du badebrygge, svaberg som er gyllen (Svelvik-granitt) og fellesgrill. Denne naturperlen bestående av bittesmå øyer knyttes sammen av sjarmerende broer mellom dem. Det er kystlinje langs hele kommunen, noe som byr på utallige muligheter når det kommer til aktiviteter i tilknytning til vann og sjø. Det finnes flotte turstier langs vannet. Batteriøya er en populær perle for rekreasjon og har spennende historisk betydning. Grunnane naturresarvat er et viktig våtmarksområde som byr på et rikt fugleliv. Ferja fra Svelvik går over til Verket fergekai som ligger på denne fine øya med veiforbindelse til den andre siden av Oslofjorden. Dette er Norges korteste fergestrekning.
Holmsbu er kun en kort båttur/biltur unna.

For deg som er glad i fritidsaktiviteter kan finnes det muligheter for aktiviteter bestående av f.eks ski, fotball, tennis og padel. Det finnes kiteklubb og jeger- og fiskeforening. Er du glad i SUP, kajakk eller vannsport ligger huset i umiddelbar nærhet til sjøen og byr på mange muligheter.

Fossekleiva kultursenter er et levende kunst- og kultursenter med kunstnerverksteder, utstillinger, konserter, kafè, utleie av lokaler etc. ligger under et kvarters kjøretur unna huset.

Bebyggelse
Idyllisk del av gate med hvite skipperhus liggende nær vannet.

Tomt
Eiet tomt, 409 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Skoler:
Tømmerås skole (1-7 kl.)  5 min. med bil. 2.1 km.
Svelvik ungdomsskole (8-10 kl.) 24 min. gange. 1.9 km.
Drammen videregående skole 27 min. med bil. 20.7 km.
Heltberg vgs. Drammen 28 min. med bil.

Barnehager:
Ebbestad Barnehage, 7 min. med bil, 4.2 km.
Tømmerås Barnehage, 5 min med bil, 2,7 km.

Offentlig kommunikasjon
Offentlig transport:
Svelvik ferjekai 9 min. gange, 0.7 km. Herfra går ferja til Verksøya, med veiforbindelse til Oslofjordtunnelen, samt busslinjene Svelvik-Drammen stasjon, Svelvik-Mariås og Svelvik-Sande.
Drammen stasjon, 26 min. med bil. 20 km. Stasjonen har et godt togtilbud. I tillegg er det et godt busstilbud utenfor stasjonen, inkl. buss til Svelvik.
Sandefjord lufthavn Torp 1 t 7 min. med bil.
Oslo Gardermoen 1 t 30 min. med bil.

Fritidstilbud
Solbakken Friidrettsanlegg. Fotball, friidrett 10 min. gange. 
Strømmhallen Flerbrukshall, 23 min. gange. 1.9 km. 
Fitnessplanet, 6 min. gange.
Studio 90, Treningsstudio 16 min. gange.

Området byr forøvrig på flotte rekreasjonsmuligheter gjennom de ulike årstidene med bademuligheter, kyststi, fiskemuligheter, lysløype, akebakker, skøytebane.

Inneholder
Hus over to plan, med selveier tomt. Betraktes som et råbygg. Det er lagt både vann- og avløpsrør fram til det kommende baderommet og tilknytningsavgift er betalt.

Byggemåte
Sveitservilla over to plan, antatt oppført rundt år 1875 - 1899.
Grunnmur i naturstein fra byggeår og opplyses og være av type "tørrmur". Utvendig pusset med murpuss.
Skrånende tomt. Ifølge nåværende eier er det utført midlertidig drenering på den ene siden av boligen, utført som egeninnsats. Vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning ble lagt i forbindelse med at kommunen la nye rør i Storgaten. Boligen har yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendig kledd med stående trekledning av ukjent alder. Yttertaket er oppført i trekonstruksjon med saltaksform og tekket med enkeltkrummet takstein. Det er takrenner. Vinduer i 1-og 2-lags glass fra ulike årstall uten at dette kan angis mer konkret. Karmer og rammer i tre. Utgangsdør av eldre ukjent alder i trekonstruksjon med glassfelt. Hovedmål, lengde 905. Hovedmål, bredde 695. Forhold til andre hus SF - Selvstendig, frittstående. Utnyttelse kjeller/underbygning. Takform 11 - Vanlig saltak. Taktekkingsmaterialer - Krum tegl takstein, uglassert.

Primærrom
Primærrom: 112 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 112 kvm

Standard
Enebolig over to plan med adkomst fra 1.etg. Boligen er klargjort for full ombygging/ innredning og betraktes som et råbygg. Full rehabilitering må derfor påregnes. For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport. Her følger et utdrag over noen punkter fra tilstandsrapporten; 

Første etasje:
Gruset gulv for videre oppbygging (stedvis med synlig fjell i dagen). Veggflater med synlig eksponert og slipte tømmer og pussede murflater. Himlingsflater med synlig bjelkelag.

TG 3:Innvendige flater er helt nedrensket for videre oppbygging.
Omfattende tiltak med gjenoppbygging av overflater og gulvkonstruksjon må påregnes.
Konstruksjonen har i tillegg synlige skjevheter. Årsak til skjevheten er ikke vurdert.
Ytterligere undersøkelser omkring skjvetene anbefales.

TG 2: Det er påvist enkelte skader i tømmer og stedvis spor etter treskadeinsekter. Det kan ikke verifiseres om det er pågående aktivitet av treskadeinsekter eller ikke. Ytterligere undersøkelser anbefales vedrørende dette. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000

Andre etasje:
Gulvflater belagt med sponplater og gulvbord. Veggflater med synlig reisverk og stedvis tømmer. Synlige undertaksbord i himling/skråtak.
TG3: Etasjen er helt rensket og det må derfor påregnes omfattende tiltak med utbedringer av konstruksjoner, gjenoppbygging av overflater og innredning av etasjen. Det ble blant annet påvist følgende avvik: Stedvise fukt og råteskader påvist i undertaksbord i tillegg til pågående lekkasje i yttertaket ved tidligere gjennomføring for skorstein. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Lekkasje må stoppes og råteskadet materiale må skiftes ut. Gulvets overflatemateriale er sterkt slitt/aldringspreget og med stedvise fukt/råteskader. Råteskadet materiale må skiftes ut. Deler av takkonstruksjonens vitale deler er fjernet noe som kan føre til svekkelser i konstruksjonen. Tiltak med gjenoppbygging av de fjernede konstruksjonsdelene må påregnes. I tillegg er det satt opp stedvise provisoriske understøttelser. Veggkonstruksjonen har stedvis synlige åpninger mot det fri noe som kan føre til fuktinntrengning i konstruksjonen med påfølgende skader som en konsekvens. Ytterligere undersøkelser anbefales for å stadfeste om det er oppstått skjulte skader som følge av dette. Åpninger i veggkonstruksjonen må tettes. Takets konstruksjoner har synlige nedbøyninger. Årsaken kan være underdimensjonering. Observasjonen er gjort i en eldre bygning, og kan ses i den sammenheng. Ytterligere undersøkelser for å fastlegge årsak og aktuelle tiltak bør påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000

Ildsteder: (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Det er ikke ildsted og skorstein i boligen på befaringstidspunktet. Eksisterende skorstein er revet av nåværende eier og det er støpt nytt fundament i 1. etasje for ny skorstein.

Innvendige trapper:
Rettrapp i trekonstruksjon. Rekkverk i tre på en side.
TG 3: Innvendige trapper. Trappen har blant annet råteskader, synlige skjevheter og høy slitasje. Tiltak med utskiftning av trapp med eventuelle tilhørende rekkverk rundt trappeåpning må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Etasjeskiller - 2.etasje.
Etasjeskille av tre. Det er gjort målinger i følgende rom: Kryssmåling i loftsrom.
TG 3: Skjevhetsmåling. Merkbare skjevheter registrert. Det ble målt en høydeforskjell mellom høyeste og
laveste målepunkt på ca. 55 mm. I tillegg er det påvist svikt og stedvise råteskader i etasjeskille/bjelkelaget. Det er også utført provisoriske understøttelser av bjelkelaget. Utbedrende tiltak med opprettinger og permanente bærekonstruksjoner må påregnes i tillegg til utskifting av råteskadet
materiale. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er
mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert, men må kunne sees i sammenheng med blant annet påvist svikt og manglende bæringer i konstruksjonen. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000 Det er ikke foretatt målinger i 1.etasje, da det ikke er permanent gulv.

Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med skrusikringer er plassert i 1. etasje. Utover det er det ikke installert noe elektrisk anlegg i boligen. TG 2 Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det foreligger ikke kursfortegnelse eller oversikt over antall sikringer. Det må påregnes tiltak med installering av el-anlegg i boligen.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Boligen har yttervegger i trekonstruksjoner.
TG 2: Fasader inkludert kledning vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftninger bør påregnes. Ytterkledning bærer stedvis preg av alder/slitasje. Ytterligere undersøkelser anbefales for å stadfeste omgang av eventuelle utbedringer. Det er usikkert om panelet er montert med lufting. Manglende lufting kan påvirke panelets levetid negativt. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke om lufting er etablert. Eventuelt bør lufting etableres.
TG 3: Konstruksjon. Boligen har påviste skjevheter og større utbedringer må påregnes. Skjevheter må
kartlegges videre og påregnes utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Dører og vinduer:
Vinduer i 1-og 2-lags glass fra ulike årstall uten at dette kan angis mer konkret. Karmer og rammer i tre.
Utgangsdør av eldre ukjent alder i trekonstruksjon med glassfelt.
TG 2: Ytterdøren er av eldre dato og har behov for oppgraderinger. Det må forventes høyere
varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
TG 3: Vinduer bærer generelt preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Yttertak:
Yttertaket er oppført i trekonstruksjon med saltaksform og tekket med enkeltkrummet takstein. Det er stedvise takrenner.
TG 3: Yttertaket er kun vurdert fra bakkeplan og fra innside loft på grunn av
sikkerhetsmessige vurderinger. Det ble påvist blant annet følgende avvik: Takkonstruksjonen har tydelige tegn til svekkelser. Det er registrert store skjevheter, svanke og råtekader. Ytterligere undersøkelser av omfang og utbedringer må påregnes. Det er registrert stor slitasje og høy alder på taktekkingen. I tillegg er det pågående lekkasje i yttertaket som følge av provisorisk tetting av hull fra tidligere pipegjennomføring. Bygningsdelen har påviste skader som følge av dette. Utskiftning av tekking og utbedring av skader/takkonstruksjon må påregnes. Det er registrert store deformasjoner/høy slitasje på de deler av takrenner som er på boligen. I tillegg er det stedvis manglende takrenner og nedløp. Utskiftninger og etablering av nye takrenner og nedløp må påregnes.

Drenering:
Skrånende tomt. Ifølge nåværende eier er det utført midlertidig drenering på den ene siden av boligen og utført som egeninnsats.
TG 2: Helhetsvurdering. Drenering/fuktsikring: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i boligens deler under terreng. Det er ikke kjent om det er etablert tilstrekkelig drenering rundt boligen. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det anbefales derfor å etablere tilstrekkelig fuktsikring av grunnmuren samt permanent løsning for bortledning av overvann. Terrengforhold: Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Dette innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/-skader. Tilstrekkelig fall rundt bygget bør etableres. Innvendige vegger under terreng har på befaringstidspunktet kun synlige eksponerte murvegger, og derfor er det ikke utført hulltaking/fuktmåling.

Div:
TG 2: Radon Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA. Se http://dsa.no/radon for mer informasjon.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Eiendommen har vært brukt til boligformål siden antatt 1886. Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget. Sikringsskap med skrusikringer er plassert i 1. etasje. Utover det er det ikke installert noe elektrisk anlegg i boligen. Det må påregnes tiltak med installering av el-anlegg i boligen.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Eiendommen har p.t. ikke oppvarmingskilder.

Energimerking
Energiattest med energimerke
Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget, da det ikke er installert elektrisk anlegg i boligen.

Kommunale avgifter
Kr. 2 172 pr. år Det tas forbehold om at det kan være avvik i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med. Renovasjonsavgift kommer i tillegg på kr. 3178.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Drammen kommune

Faste løpende kostnader
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kjennskap til løpende utgifter for eiendommen, annet enn kommunale avgifter som vann og avløp, samt renovasjonsavgift. Satsene er beregnet til kr. 2.172 (vann og avløp) , 3.178 (renovasjonsavgift), for år 2023.

Forsikring med polisenummer
LOfavør Hus Polisenummer: 9448962

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021:
Som primærbolig Kr. 701 860,- . Som sekundærbolig er beløpet vesentlig høyere.

Diverse
Nåværende eier har fått utarbeidet tegninger, samt tidligere fått byggetillatelse til følgende:
  • Bygge brygge rett nedenfor eiendommen. 
  • Mindre utvidelse av bygningen på husets bakside (bad).
  • Oppløft med fine vinduer mot sjøen, balkong (syd, der de siste solstrålene går ned) og terrasse (øst).

NB! Fristen for gjennomføring av bygging er utgått grunnet at nåværende eier har vært syk i denne perioden. Nytt vedtak/ godkjenning kan ikke garanteres og ny eier er selv ansvarlig for søknadsprosessen, dersom det er ønskelig å søke på nytt. Dersom ny eier ønsker å søke på nytt kan både tegninger og søknad/ intensjon bak byggetillatelsen benyttes. Tidligere søknad ble behandlet av Svelvik kommune, det har foregått en sammenslåing av kommuner siden tillatelsen ble gitt og det er nå Drammen kommune som vil behandle en evt. ny søknad.

Annet
For privatvisning er det mulig å avtale med både selger og megler. Selger, tlf. 45 02 10 75. Megler, tlf. 958 72 895. Fellesvisning vil evt. bli annonsert ved senere tidspunkt.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.
I rehabiliteringen av bygget bør man ta hensyn til at dette er et radonutsatt område, og da spesielt i støpingen av gulvet.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via kommunal grunn og er tilknyttet kommunalt ledningsnett for vann og avløp via private stikkledninger til boligen. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Det ble lagt nye vann og avløpsledninger fra offentlig koblingspunkt og inn i boligen (frem til badet) i 2010. Det er vannmåler i huset og kostnadene varierer ved bruk. Nåværende eier har ikke bodd i huset.

Regulering
Regulert til bolig.

Bevaring kulturmiljø. K-Kulturminne: 07110207018
3005071119760001 Nordre Svelvik Del 1 (12.10.1976) Bevaring av bygninger 408.81m2
3005071119760001 Nordre Svelvik Del 1 (12.10.1976) Boliger 408.81m2

Gjeldende forhold i kommuneplaner som berører analyseområdet: Bevaring kulturminne. Vernevedtak B - Regulert til bevaring etter pbl §25,6. For meldepliktige bygningar (bygningar som er eldre enn 1850), er det lovfesta i §25 i Kulturminnelova at ei vurdering av verneverdien MÅ gjerast før søknad om endring eller rivning kan bli godkjent. Boligen er antatt oppført rundt år 1875 - 1899.

SEFRAK:
Eiendommen er SEFRAK regristrert (kulturhistorisk register). Bygninger i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikkje tillagt spesielle restriksjonar. Registreringa fungerar meir som eit varsko om at kommunen bør ta ei vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygninga.

Ny kommuneplan (arealdel):
Kommuneplanens arealdel skal legge føringer for hvordan vi skal bruke og utvikle de ulike områdene i kommunen. Planen skal blant annet bestemme hvor vi kan bygge nye boliger, hvilke områder som bør utvikles først, hvordan vi skal ta vare på natur- og landbruksområder, hvor tjenestetilbud og næringsvirksomhet skal plasseres og hvordan vi skal komme oss rundt på en mest mulig effektiv og miljøvennlig måte. Før ny kommuneplan er vedtatt, gjelder de tre kommuneplanene for tidligere Drammen kommune, tidligere Nedre Eiker kommune og tidligere Svelvik kommune. Det samme gjelder for kommunedelplaner og retningslinjer. Fremdriftsplan for kommuneplanens arealdel: Mars 2023 - sommer 2024, mottak og gjennomgang av merknader, samt revisjon og utarbeidelse av endelig planforslag. Høst 2024, 2.gangsbehandling og vedtak av plan i formannskapet og kommunestyret.
For mer informasjon, se Drammen kommune sine nettsider.

Odel og konsesjon
Ikke aktuelt

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 475 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 45 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 46 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 521 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 536 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

LOOK (Kr.3 500)
Provisjon (Kr.27 000)
Tilrettelegging (Kr.9 900)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.26 950)
finn.no Tydelig Profil (Kr.759)
Re-innrykk Finn x 2 (Kr.5 800)
Grunnpakke enebolig (Kr.4 488)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.14 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.103 090)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
74-23-0240

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Hyttepakken og boligkjøperfo
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper fritidsbolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Hyttepakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring i forbindelse med kjøpet av fritidsboligen.

Hyttepakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for Hyttepakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Torshov Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr:982409101
Torshovgata 5H
0476 Oslo
Tlf: 21 01 68 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Morten Melsom

Saksbehandlere
Urd Åsa V. Eidsten
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 95 87 28 95 / E-post: ue@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Storgaten 30
For mer om objektet
Storgaten 30

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: