Bilde 1 av Aluvegen 40Bilde 2 av Aluvegen 40
Digital salgsoppgave
Aluvegen 40

2319 Hamar • Hamar kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 6 300 000

Omkostninger: kr 176 250Totalpris: kr 6 476 250
HAMAR/AJER - Enebolig på skjermet tomt med attraktiv beliggenhet. Solrik uteplass med flott utsikt. Mye potensiale.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
229 m²
Bruksareal (BRA)
287 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
58 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
38 m²
Kommunale avgifter
kr 2 857 / Mnd
Prisantydning
kr 6 300 000
Omkostninger
kr 176 250
Totalpris
kr 6 476 250
Byggeår
1960
Tomt
Eiet tomt 1830 m²
Oppdragsnummer
72230093
card-default

Inger Helene Simensen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Inger
card-default

Elisabeth Hjelle

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Elisabeth
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 6 300 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 300 000,-)kr 157 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 6 476 250
Eiendom
Aluvegen 40, 2319 Hamar

Matrikkel
Gnr. 1 Bnr. 2780 i Hamar kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 287 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 229 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 58 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 38 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
1960

Tomt
Eiet tomt 1830 kvm

Prisantydning
6 300 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Jonas Eikeland Takstdato: 05.08.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 157 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 300 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 158 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 458 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 476 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 34 280 pr. år

Eier
Marianne Slette

Parkering
Plass til én bil i garasje og én i carport.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et etablert boligområde på Ajer. Beliggenheten er skjermet og nærmeste nabo er Hamar Naturskole. Det fine området i forkant av denne eiendommen tilhører Ajer ungdomsskole.

Kort avstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg og butikker. Det er ca. 2 km til Hamar sentrum. Hamar sentrum har et rikt kulturtilbud, caféliv, kjøpesenter og bybussen tar deg enkelt hjem igjen! God offentlig kommunikasjon, med bussholdeplass rett ved.

Godt med fritidstilbud i nærområdet. Kort vei til Ankerskogen svømmehall med helse og velværeavdeling. Ankerskogen har også opplyste turstier, skiløyper, skøytebane, akebakke og frisbeegolfbane. Flotte tur- og rekreasjonsområder i Furuberget og Klukhagan. Her er det lange og korte turstier for enhver smak med skiløyper på vinterstid. Løypene er lyssatt på kveldstid. Vil du på stranden eller gå langs vannet kan du enkelt ta turen ned til Mjøsa og vandre mot byen via historiske Domkirkeodden, Ridehuset og Koigen. Kort vei til Coop Prix.

Området Koigen ligger ca. 2,2 km unna  der det er sandvolleyballbane, skatepark, koselige sitteplasser, trimapparater og byens godt kjente stupetårn.

Tomt
Eiet tomt, 1830 kvm

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Skjermet, stor og solfylt tomt. Pent beplantet med ulike prydbusker, trær og bed. Ellers plenarealer.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Areal og fordeling:
Totalt enebolig: 229 m² BRA / 229 m² BRA-i
1. etasje: 129 m² BRA / 129 m² BRA-i.
Kjelleretasje: 100 m² BRA / 100  m² BRA-i.

Følgende rom er inkludert i BRA-i:
1. etasje: Entré, toalettrom, gang, bad, kjøkken, bod, stue, spisestue og fire soverom.
Kjelleretasje: Gang, soverom, bad, badstue, bod, kjølerom og to kjellerrom (uinnredet).

I tillegg har boligen 38 m² TBA (terrasse- og balkongareal).

Anneks:
1. etasje: 31 m² BRA / 31 m² BRA-i

Følgende rom er inkludert i BRA-i:
1. etasje: Kjøkken/stue og soverom.

Garasje:
27 m² BRA-e.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takstrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jonas Eikeland.
Boligbygg oppført i 1960. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entredør med sidefelter i glass. Vinduer i forskjellig utførelse, fra forskjellige årstall. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
- Rom under terreng: Helhetsvurdering: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Deler av overflatene i kjelleren var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tungt/store mengder inventar. Deler av overflatematerialene i boligen er fjernet (gulv er pigget opp i ett rom i kjelleren). Gjeldende bygningsdeler fremstår som uferdig. Tiltak må påregnes. Kjelleren har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Erfaringsmessig har denne konstruksjonen fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. For å danne seg et bilde av tilstanden inne i konstruksjonen, bør det gjøres ytterligere undersøkelser.
- Loft uinnredet: Overflater vegger/undertak: Moderate tegn til fuktmerker observeres stedvis på taktro. Kontroll av diffusjonssperre: Ikke etablert dampsperre over våtrom mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering.
- Badstue: Overflater gulv: Avleiring av salt/kalkutslag observeres på gulv mot grunn (dette vurderes å være et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen). Dette indikerer at de samme forhold sannsynligvis er gjeldene også bak veggkonstruksjonene som er utlektet fra grunnmuren, hvor forholdet erfaringsmessig gir høyere fuktrisiko.
- Innvendige trapper: Trappen er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Trappen vurderes som bratt, og oppfyller i dagens krav til en sikker trapp.
- Etasjeskiller, skjevhetsmåling: Kjeller: Det er registrert skjevheter i soverom og i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 25 mm i soverom, og 23 mm i gang. 1. etasje: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 11 mm.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varmtvannsbereder: Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Hovedstoppekran: Innvendig stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand. Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.  Vannrør var ikke trykksatt befaringsdagen, og funksjonstest av avløpsrør er derfor ikke utført. Huseier opplyser at det har vært tilbakeslag fra sluk i kjeller. Varmepumpe: Huseier opplyser om at varmepumpen ikke har vært i bruk og tilstand er uviss.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger i boligen.
- Yttervegger: Helhetsvurdering: Bygningens ytterkledning/fasader har symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
- Vinduer: Det er observert høy slitasjegrad og skader på enkelte vinduer som er fra boligens opprinnelige byggeår.
- Yttertak: Helhetsvurdering: Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
- Terrasse: Terrasse med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde og det er observert skjevheter i konstruksjonen.
- Grunnmur: Det registreres enkelte skråriss på grunnmur.
- Drenering: Helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er overskredet. Se avsnitt om "Rom under terreng" og "Spesialrom - Badstue". Dreneringen i denne bygningen vurderes til å være passert anbefalt brukstid og det påvises tegn til fuktproblemer. Det må påregnes kostnader for utbedringer/utskiftninger.
- Vann- og avløpsledninger inkl. stikkledninger: Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
- Anneks: Helhetsvurdering: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen.  Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er stedvis høy slitasjegrad utvendig, og det gjenstår arbeider på enkelte deler av bygget.

Det er gitt TG3 på:
- Bad 1. etasje: Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Det er observert skader i himlingens  overflatemateriale. Det er registrert lekkasje fra avløpsrør i servantskap, og det er skader på innredningen som følge av dette. Tettesjikt, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør var ikke trykksatt befaringsdagen, og funksjonstest av armaturer og avløpsrør er derfor ikke utført. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må påregnes.
- Bad kjelleretasje: Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Grunnet plassering av innbo var det ikke fysisk tilgang til å utføre tilstrekkelig kontroll av fall, visuell kontroll av tettesikt og overflater. Vannrør var ikke trykksatt befaringsdagen, og funksjonstest av armaturer og avløpsrør er derfor ikke utført. Med bakgrunn i at våtrommets vegger er av mur/betong er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak bør iverksettes.
- Kjøkken: Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy slitasjegrad, og med tanke på alder på røropplegg/andre tekniske installasjoner. Restlevetiden på komponenter på kjøkkenet er usikker. Gulvets overflatemateriale er sterkt slitt/aldringspreget og det registreres fuktskader på gulvet ved vaskemaskin. Det registreres også fuktskader i kjøkkeninnredning under kjøkkkenvask. Vannrør var ikke trykksatt befaringsdagen, og funksjonstest av armaturer og avløpsrør er derfor ikke utført. Ventilator er defekt og utskifting/reparasjon bør påregnes.
- Toalettrom: Helhetsvurdering: TG3 er valgt på hele toalettrommet på grunn av høy slitasjegrad. Vannrør var ikke trykksatt befaringsdagen, og funksjonstest av armatur/sanitærutstyr og avløpsrør er derfor ikke utført. Vann- og avløpsrør med tilhørende sanitærutstyr er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er redusert/usikker gjenværende restlevetid.
- Øvrige rom: Helhetsvurdering: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og skader. TG3 er valgt i sin helhet for å belyse at bygningsdelene har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering: Det observeres enkelte stikkontakter som ikke er tilstrekkelig festet. Det er observert berøringsfare av spenningsførende deler. Det er fremlagt rapport på el-tilsyn (datert 31.03.2023) med registrerte avvik. Det er også fremlagt vedtak om frakobling og forhåndsvarsel om vedtak med rettefrist innen 29.06.2023. I følge huseier er avvikene ikke utbedret. Tiltak må påregnes.
- Rømningsveier: Vindu på soverom i kjeller har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskravavstand og  avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu.
- Garasje: Helhetsvurdering: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen.  Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er generelt høy slitasjegrad. Tettedetaljer i overgang på tak mellom garasje og carport bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer. Overgangen har derfor økt risiko for lekkasje/utettheter.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Velkommen til Aluvegen 40 og denne familieboligen med populær beliggenhet på Ajer! Boligen ligger skjermet til på en stor og solrik tomt med utsikt. Her bor du i nærhet til skoler, barnehager og det du ellers trenger i hverdagen. Det er også kort vei til fine tur- og rekreasjonsmuligheter samt gangavstand til Hamar sentrum. Hagen er frodig med flere prydbusker, trær og bed. Fra terrassen nyter du flott utsikt mot Mjøsa. Boligen har alt du trenger på et plan med fire soverom, bad, WC, spisestue, stue og kjøkken. I kjelleretasjen er det i dag innredet et bad, et soverom og en badstue, men disse rommene er ikke bruksendret og godkjent til varig opphold. Kjelleretasjen har ellers gode lagringsmuligheter. Tilhørende eiendommen er også en garasje og et anneks. Bygningsmassen har behov for oppgraderinger og vedlikehold, men eiendommen er et godt utgangspunkt for deg som vil skape et godt hjem med en attraktiv beliggenhet.

Du ankommer eiendommen på asfaltert gårdsplass. Plass til én bil i garasje og én i carport. Du tar deg opp til inngangspartiet via en hellelagt sti. Inn døren er en luftig entré med plass til omkledning. Videre kommer du inn til spisestue og stue.

Her er det store vindusflater som både sørger for gode lysforhold til rommet og flott utsikt. I stuen er det plass til sittegruppe, og spisestuen har plass til en sosial gruppe tilknyttet kjøkkenet. Peisen er et pent blikkfang og deler opp rommet på en naturlig måte. Fra spisestuen er det skyvedør ut til delvis overbygget terrasse. Her nyter du lange sommerdager med mjøsutsikt. Fra terrassen er det trapp ned til koselig hage.

Kjøkkenet har åpen løsning mot spisestuen som skaper et fint og naturlig samlingspunkt i hjemmet. Kjøkkeninnredning fra Norema (2006). Innredninger har profilerte fronter i hvit utførelse og benkeplate av laminat. Det er avsatt plass til frittstående hvitevarer. Kjøkkenet er gitt TG3 i tilstandsrapport.

Det er i dag fire soverom i etasjen. Rommene har plass til seng, garderobeskap og nattbord. Et av rommene var tidligere en del av stuen.

Badet i etasjen har flislagte flater. Rommet har heldekkende servant med underskap, speil, vegghengt toalett, innfellbare dusjvegger i glass og dusj på vegg. Etasjen har også et ekstra toalettrom. Begge rommene er gitt TG3 i tilstandsrapport.

Det er i dag innredet et bad, en badstue og et soverom i kjelleretasjen. Disse er ikke søkt bruksendret og er ikke godkjent for varig opphold. Soverommet har heller ikke godkjent rømningsvei.

I hagen står det et koselig anneks i dag innredet med enkelt kjøkken og soverom. Det er ikke innalgt vann til annekset. Det er innlagt strøm. Arealene er ikke bruksendret og er ikke godkjent for varig opphold.

En del av de undersøkte bygningskomponentene er gitt TG3 i tilstandsrapport og det gjenstår en del arbeider i kjelleretasjen. Dette er likevel et godt utgangspunkt for deg som er klar for å ta i et tak for å skape drømmehjemmet. Velkommen til visning!

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er mottatt ferdigbesiktigelse fra kommunen datert 02.06.1960. Det er i denne anmerket følgende:
- Gulvet foran peisen må bekles med hernplate eller annet jevngodt flammefast materiale i en utstrekning på minst 30 cm fra peisbundens forkant, dog minst 80 cm målt fra ildrommets indre hjørne.

Det er mottatt flere byggetegninger fra kommunen. De nyeste tegningene av 1. etasje er datert i 1981. I disse er et av dagens soverom definert som stue, og et soverom definert som kontor. Bruksendringene er ikke søknadspliktig. Det er mottatt byggetegninger av kjeller datert i 1960. I disse er dagens uinnredet kjeller definert som ikke utgravd, kjølerom og bod som disponibelt, og uinnredet kjeller som disponibelt. Dagens soverom, bad og badstue er i tegningene definert som vedbod, bod og hobbyrom. Disse endringene er søknadspliktig og rommene er dermed ikke godkjent for varig opphold. Rommene er likevel medtatt i tilstandsrapport etter dagens bruk. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Det er mottatt byggetegninger av anneks datert i 1987. I tegningene er dagens rom definert som bod og hobby. Rommene er dermed ikke godkjent for varig opphold.

Det er mottatt byggetegninger av garasje og montering av port i eksisterende carport. Disse er datert i 2009.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med skrusikringer plassert i kjeller. Boligen har hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at det elektriske anlegget er gitt TG3 i tilstandsrapport.

Oppvarming
Varmepumpe i soverom (nordvendt). Peisovn og åpen peis i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 34 280 pr. år

Oppgitt beløp er fakturert i 2022. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter. Vi oppfordrer ny eier til å følge opp hvor mange kubikk vann/avløp det betales for i året og eventuelt justere i henhold til anbefalinger per person i husstanden. Dette gjøres i samråd med kommunen.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt utgjorde i 2023 kr. 10 821,-. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og Internett.

Forsikring med polisenummer
Anticimex Polisenummer: 15029921

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 044 805,- Som sekundærbolig Kr. 3 761 297,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.
Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk.

Det er innhentet opplysninger fra Brann- og Feiervesenet. Feiing ble sist gjennomført 06.07.2021. Det ble sist gjennomført tilsyn 10.03.2015. Varslet tilsyn i 2019 og 2023 ble ikke utført da ingen var tilstede. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

Annet
Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Nei. Vet ikke om noen problemer knyttet til dette.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Lukket igjen en dør på bad, utført av min kjæreste Lasse Berge.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Et avløpsrør tetter seg, renner dårlig i kjeller. Boligen stod strømløs i vinter og i den forbindelse er det oppdaget sprekk i rør i kjelleren, under det lille toalettet i første etasje. En av hovedkranene er også sprukket, så skadeomfang er ukjent. Helte frostvæske i alle toalett og sluker. Alt røropplegg bør derfor sjekkes av fagfolk før trykksetting.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun ufaglært / egeninnsats. Nytt avløp til vaskemaskin opprettet på kjøkken.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller
- Ja. I forbindelse med dårlig avløp i kjeller, har en sluk rent over og ut i opp-pigget grunn i kjeller. Dette ble oppdaget ganske nylig og er forsøkt utbedret ved hjelp av dreneringspumpe. Uvisst hvor stor mengde vann som har rent ut.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Nei. Har fyrt i ovn og peis, ingen utfordringer med det.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Vet ikke.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
- Vet ikke.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Vet ikke.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
- Ingen sjeggkre oppdaget i mitt eie.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja. Utett tak ved overgang garasje/carport. Vært siden jeg flyttet inn i boligen.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Satt inn to nye vinduer på soverom nord.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon
- Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Egeninnsats på anneks i forbindelse med isolering og plating av kaldt rom, ble det strekt rør med kabler som ikke er strømsatt.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- El anlegg tilfredsstiller ikke dagens krav - det har vært el tilsyn her i April 2023. Jeg skal prøve finne rapport og laste den opp. Uavklart status på dette.

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
- Ja. Det er pigget opp gulv i to tom i kjeller.

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
- Ja. Elanlegg som nevnt.

 Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Ja. Innredet ett rom i Anneks og ett soverom i hovedbolig.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- I så fall i forrige salgsoppgave fra når jeg kjøpte.

Tilleggskommentar: Viser til forrige salgsoppgave når jeg kjøpte dette, og tar forbehold om at jeg kan ha oversett eller ikke husker ordlyden i denne.
Her er link til forrige annonse på Finn.no
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=105650233

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende er tinglyst på eiendommen:
 - Dagboknr. 101194, tinglyst den 16.05.1956. Gjelder bestemmelse om vannledning, og bestemmelse om gjerde.

Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent som én bruksenhet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra offentlig veg.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel 2018-2030, planid 20170001. Området eiendommen ligger i er avsatt og utnyttet til boligbebyggelse. Området ligger innenfor hensynsone for radon og krav vedr. infrastruktur. Eiendommen ligger innenfor faresone for høyspenningsanlegg, samt rød og gul støysone fra vegen. Eiendommen grensen mot areal som er avsatt og utnyttet til offentlig eller privat tjenesteyting.

Eiendommen ligger innenfor plangrensen for Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen, planid. 20110002. Eiendommen ligger innenfor verneklasse 2. Alle nye tiltak må
vurderes i forhold til å bevare viktige enkeltanlegg.

Delarealer av eiendommen ligger i et område under følgende reguleringsplaner:
- Reguleringsplan for nye Hamar Katedralskole, planid. 624. Området er regulert til offentlig bebyggelse og bevaringsområde.
- Reguleringsplan for Ajer skoleområde begrenset av Vognvn., Aluvegen, Ringgt. og Furubergv. Planen har status som overstyrt. Området er regulert til boliger, annen veigrunn og kjørevei.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 157 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 300 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 158 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 458 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 476 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.2 950)

Grunnpakke enebolig (Kr.7 500)

Markedspakke 2 (Kr.25 000)

Oppgjør (Kr.6 900)

Provisjon 1% (Minimum Kr.50 000)

Tilrettelegging (Kr.15 000)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
72-23-0093

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Hamar
Org. nr: 916933568
Seminargata 3
2317 Hamar
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Inger Helene Simensen

Saksbehandlere
Inger Helene Simensen
EIE Hamar
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 92 86 43 00 / E-post: ihs@eie.no

Elisabeth Hjelle
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 95 90 36 93
[/ E-post: eh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Aluvegen 40
For mer om objektet
Aluvegen 40

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: