Bilde 1 av Ingvoldstadvegen 126Bilde 2 av Ingvoldstadvegen 126
Digital salgsoppgave
Ingvoldstadvegen 126

2324 Vang på Hedmarken • Hamar kommune

Prisantydning

kr 2 400 000

Omkostninger: kr 76 250Totalpris: kr 2 476 250
VANG - Eldre enebolig med mye sjarm i landlige omgivelser. Stor tomt. Dobbelgarasje og uthus.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
89 m²
Bruksareal (BRA)
153 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
64 m²
Kommunale avgifter
kr 1 482 / Mnd
Prisantydning
kr 2 400 000
Omkostninger
kr 76 250
Totalpris
kr 2 476 250
Tomt
Eiet tomt 1433 m²
Oppdragsnummer
22230126
card-default

Trude Stina Hval Ekeberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Trude
card-default

Elisabeth Hjelle

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Elisabeth
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 400 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-)kr 60 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 2 476 250
Eiendom
Ingvoldstadvegen 126, 2324 VANG PÅ HEDMARKEN

Matrikkel
Gnr. 172 Bnr. 15 og Gnr. 172 Bnr. 1 i Hamar kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 153 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 89 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 64 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
Antatt mellom 1850-1874 med tilbygg fra ukjent årstall.
Garasje: 2021
Uthus: Ukjent

Tomt
Eiet tomt, 1433 kvm

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas
§ 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Tomten er opparbeidet med grus, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng og biloppstillingsplass.

Prisantydning
2 400 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Magnus Karlstad Takstdato: 25.01.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 61 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 461 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 476 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 17 780 pr. år

Eier
Ragnhild Haugen

Parkering
Plass til to biler i dobbelgarasje. Ellers gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Beliggenhet
Eneboligen har en rolig beliggenhet i landlige omgivelser med fine turmuligheter i umiddelbar nærhet. Beliggenheten passer godt for deg som vil ha det barnevennlig og fredelig, og med fint utsyn over nærliggende jorder. Det er også kort veg til det meste du trenger i hverdagen og med holdeplass for buss
ca. 300 meter fra boligen er veien også kort til sentrumskjernen i Hamar og Elverum.

Nærmeste barnehage er Skramstad barnehage som er
ca. 1,6 km unna, nærmeste barneskole er Lunden skole som er ca. 4,8 km unna og nærmeste ungdomsskole er Ener ungdomsskole som er ca. 7,3 km unna. Nærmeste dagligvarebutikk finner du på Ridabu som er ca. 5,6 km unna.

Tomt
Eiet tomt, 1433 kvm

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Tomten er opparbeidet med grus, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng og biloppstillingsplass.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig:
Totalt: 89 m2 BRA / 89 m2 BRA-i
1. etasje: 84 BRA / 84 m2 BRA-i
Loftsetasje: 5 m2 BRA / 5 m2 BRA-i

Følgende areal er BRA-i:
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, gang, entré, bod og tre soverom.
Loftsetasje: To innredede loftsrom.

Loftsetasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 23 m2, men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 5 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 18 m2. Arealet i kjeller måles til
6 m2 (ALH), men grunnet lav takhøyde er ingen deler av arealet måleverdig som bruksareal.

Garasje: 45 m2 BRA / 45 m2 BRA-e
Uthus: 19 m2 BRA / 19 m2 BRA-e

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Magnus Karlstad (Anticimex):
Boligbygg antatt oppført i 1850-1875, med tilbygg fra ukjent årstall. Grunnmur av naturstein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med jordkjeller samt krypekjeller under deler av boligen. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med glassfelter. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
- Kjøkken: Vannrør (se eget punkt), overflater himling (enkelte synlige skader), innredning (benkeplate har enkelte skader), og avløpsrør (se eget punkt).
- Øvrige rom: Helhetsvurdering. Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og det registreres avvik. Det er stedvis knirk i gulvet. Enkelte innerdører bærer preg av skader/slitasje. Kondens registrert på enkelte vinduer, noe som tyder på at ventilasjonen ikke er tilstrekkelig.
- Krypekjeller: Utvendig inspeksjon (ikke undersøkt grunnet snøforhold) og innvendig inspeksjon (ikke undersøkt pga. redusert tilkomstmulighet).
- Loft innredet: Helhetsvurdering. Det er stedvis knirk i gulvet. Deler av etasjen fremstår som uferdig og det gjenstår arbeid. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig. Deler av loftet er bruksendret, og har ikke lenger den opprinnelige råloftfunksjonen. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.
- Innvendige trapper: Oppfyller ikke dagens krav.
- Etasjeskiller 1. etasje. Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varmtvannsbereder (på grunn av alder), vannrør (vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert), innvendig stoppekran (ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand), og avløpsrør (på grunn av alder).
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på utførte arbeider på det elektriske anlegget. Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer.
- Vinduer (enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det ble registrert dugg i nedre del av flere vinduer) og dører (glassfelt i ytterdør er sprekt).
- Yttertak: Helhetsvurdering. Yttertaket er ikke inspisert på grunn av snø-/isforhold. Vurderingen er derfor basert på informasjon om yttertakets alder og eventuelle observasjoner gjort fra innsiden, med den begrensning dette innebærer. På bakgrunn av bygningsdelenes alder er det grunn til å varsle om risiko for skader, svekket funksjon eller lignende forhold som utvikles over tid.
- Grunnmur: Det ble i kjeller registrert sprekker og avskalling på grunnmurer. Eksakt årsak er ikke kjent.
- Vann- og avløpsledninger inkl. stikkledninger: Ukjent alder/tilstand og anbefalt brukstid kan være passert.
- Frittstående byggverk: Uthus. Relativt høy slitasjegrad. Kledningen har slitt overflatebehandling. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Kan gi forkortet levetid på ytterkledningen. Yttertaket er ikke inspisert pga. snø/isforhold. Boddører har høy slitasjegrad.

Det er gitt TG3 på:
- Bad: Helhetsvurdering. På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om at forventet levetid vurderes til å være overskredet, med den risiko dette innebærer. Det ble registrert høy slitasje og enkelte skader på synlige overflater. Flere avvik. Se takstmannens kommentar.
- Rom under terreng: Helhetsvurdering. Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og det registreres avvik. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig. Det registreres symptomer på fuktproblematikk (eldre råteskader og fuktmerker). Kjelleren har synlige natursteinsmur under bakkenivå. Det opplyses fra selger at kjelleren tidvis har et fuktproblem, noe som indikerer sviktende drenering. Det ble i tillegg registrert riss og sprekker i grunnmur.
- Ildsteder: Skorsteiner inne i boligen. Skorstein har ikke fire frie sider. Det skal være mulig å påse at skorsteinens ytterflater er uten sprekkdannelser med tanke på spredning av branngasser. Det observeres enkelte riss/sprekker på skorsteinen i 1.Etasje. Forholdet kan gi varierende og dårlig trekk i skorsteinen, og i verste fall spredning av branngasser.
- Etasjeskiller loftsetasje: Skjevhetsmåling. Det er registrert skjevheter på soverom, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 32 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon. Helhetsvurdering. Bygningens ytterkledning/fasader har stedvise symptomer på slitasje og elde, og det ble observert enkelte råteskader. Det kan ikke utelukkes følgeskader i
veggkonstruksjonen. Tilstanden tyder på behov for tiltak og ytterligere undersøkelser. Boligen er oppført i laft, kledd på begge sider. Det er ikke kjent hvordan konstruksjonen er utført. Slike konstruksjoner betraktes som risikokonstruksjoner. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Drenering: Helhetsvurdering. Basert på alder og opplysninger om tidvis fuktinntrenging i kjeller er derfor drenssystemet vurdert til å ha passert estimert teknisk levetid, med den risiko dette innebærer. Tiltak må påregnes. Snøforhold gjør det ikke mulig å kontrollere terrengfallet eller andre dreneringskomponenter rundt bygningen (forholdet bør undersøkes nærmere).

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Velkommen til Ingvoldstadvegen 126 og denne koselige eneboligen med idyllisk beliggenhet i Vang. Her bor du i fine omgivelser med gode tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren. Boligen ligger fint til på den store tomten og har uteplass med flotte solforhold. Fra uteplassen er det også herlig utsyn over omkringliggende jorder. Eiendommen har også uthus og dobbelgarasje. Eneboligen er eldre, men har mye sjarm og er innbydende med fine fargevalg. Den har stor stue, separat kjøkken, tre soverom, bad og innredet loftsetasje. 

Du ankommer eiendommen på gruset gårdsplass. Parkeringsmuligheter i garasje eller på tomten ellers. Tilknyttet inngangspartiet er uteplassen med platting og belegningsstein. Her er det skjermet og lunt. Via koselig inngangsparti tar du deg inn til entré. Her er det plass til omkledning og oppheng av yttertøy.

Boligens stue er romslig og møbleringsvennlig med plass til både sitte- og spisegruppe. Rommet er malt i en nydelig grønnfarge som står godt med de utvendige omgivelsene. Det er montert luft-til-luft varmepumpe som sørger for en jevn innetemperatur, og peisovnen varmer ekstra på kalde høst- og vinterkvelder.

Separat kjøkken med innredning fra 2016. Innredningen har glatte fronter og laminat benkeplate. Det er avsatt plass til frittstående oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap.

Enkelt baderom med belegg på gulv med gulvvarme og malte veggflater. Rommet har heldekkende servant med skuffer under, dusjkabinett og gulvstående toalett. Det er også opplegg for vaskemaskin. Rommet har fått TG3 i tilstandsrapport.

Det er i dag tre soverom i boligen. Ett av disse er innredet fra tidligere del av gang. Rommene har plass til seng og garderobe.

I loftsetasjen er det innredet to rom. Det er ikke mottatt byggetegninger av disse og det er usikkert om disse er godkjent for varig opphold. Etasjeskille i loftsetasjen er gitt TG3.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er ikke utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for opprinnelig del av boligen og/eller øvrig bygningsmasse. Dette er normalt da det ikke var krav til ferdigattest da boligen ble oppført.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i lovverket som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som ble søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige, men bare at saken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

Det er mottatt byggetegninger av boligens 1. etasje datert i 2005. I disse er dagens soverom ved entré definert som gang, og dagens gang ved bad/wc er definert som bod. Bruksendring av gang til soverom er i utgangspunktet ikke søknadspliktig. Endring fra bod til gang er søknadspliktig. Kjøper overtar eventuelle pålegg fra kommunen vedr. bruksendringene.

Det er ikke mottatt byggetegninger av fasade eller øvrig bygningsmasse og meglerforetaket har dermed ikke kunne kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt eller samsvarer med det som er byggesøkt. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert på soverom på loft. Boligen har hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Varmepumpe, samt peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 17 780 pr. år

Oppgitt beløp er fakturert i 2023. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter. Vi oppfordrer ny eier til å følge opp hvor mange kubikk vann/avløp det betales for i året og eventuelt justere i henhold til anbefalinger per person i husstanden. Dette gjøres i samråd med kommunen.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er for inneværende år beregnet til kr. 4 949,-. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og Internett.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 8193915

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 520 715,- Som sekundærbolig Kr. 1 978 715,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.

Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk.

Det er innhentet opplysninger fra Brann- og Feiervesenet. Feiing ble sist gjennomført 17.06.2021. Det ble sist gjennomført tilsyn 24.02.2021, med følgende anmerkninger:
- Slukkeutstyr må kontrolleres eller byttes yt med nytt.
Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

Boligen er SEFRAK-registrert (gul trekant). SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Annet
Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Periodevis spor av fukt i jordkjeller.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja. Bygningen er antatt oppført i ca. 1920.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Det kan komme inn mus på loftet om høsten.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Satt inn takvindu av byggmester, 2019. Garasje satt opp med egeninnsats i 2022. Firmanavn: Byggmester Erik Lahlum AS.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Installert lader for elbil 2020. Firmanavn: Elektrikern i Ringsaker.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ladeboks for el-bil.

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
- Vi har satt opp to innvendige lettvegger, skiftet/satt inn to vinduer og kledd et rom på loftet.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Ja. Salgsoppgave fra 2015.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
- Avtale om brøyting av privat veg som går forbi eiendommen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende er tinglyst på eiendommen:
- Dagboknr. 6397, tinglyst den 21.08.1978. Gjelder erklæring/avtale vedr. Hommelstad vannverk. Felles hovedledning fra kommunal ledning på Dørum til flere eiendommer. Eiendommene er forpliktet til å bekoste (i fellesskap) anleggs- og vedlikeholdsarbeider på den felles hovedledningen frem til siste avgrening ved vegen på Ingvoldstad store. De enkeltes stikkledninger fra fellesanlegget bekostes og vedlikeholdes av den enkelte eier. Eier stiller fri grunn for fellesledning over sine eiendommer. Flere bestemmelser.
- Dagboknr. 778535, tinglyst den 27.08.2015. Gjelder jordskiftesak. Festetomt gitt eget gårds- og bruksnummer.
- Dagboknr. 1085700, tinglyst den 23.11.2016. Gjelder jordskiftesak. Gjelder ny adkomstveg for 172/5 over 172/1. Dette ga ny andelsfordeling i Ingvoldstadvegen. Eier av 172/1 utfører vedlikeholdet av Ingvoldstadvegen mot at de øvrige brukerne dekker sine andeler av utgiftene. For denne eiendommen er andel (for sommervedlikeholdet) 8,5%.

Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent som én bruksenhet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Eiendommen har adkomst fra privat veg. Veien går over gnr. 172 bnr. 1. Selger opplyser at det er avtale om brøyting av veien og det må påregnes kostnader til dette.

Regulering
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030, planid. 20170001. Området eiendommen ligger i er et LNFR-område. Det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet).Eiendommen ligger innenfor hensyn landbruk, hensynsone for radon og gul støysone.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 61 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 461 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 476 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.7 500)

Provisjon 2,5% (Minimum Kr.60 000)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Markedspakke 2 (Kr.25 000)

Oppgjør (Kr.6 900)

Visningshonorar (Kr.2 950)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
22-23-0126

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Ringsaker
Org. nr: 916933568
Brugata 3
2380 Brumunddal
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Trude Stina Hval Ekeberg

Saksbehandlere
Trude Stina Hval Ekeberg
EIE Ringsaker
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 15 56 60 / E-post: tse@eie.no

Elisabeth Hjelle
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 95 90 36 93
E-post: eh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ingvoldstadvegen 126
For mer om objektet
Ingvoldstadvegen 126

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: