Bilde 1 av Nerbotnveien 5BBilde 2 av Nerbotnveien 5B
Digital salgsoppgave
Nerbotnveien 5B

9407 HARSTAD • HARSTAD kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 2 900 000

Fellesgjeld: kr 306 429Omkostninger: kr 9 490Totalpris: kr 3 215 919
Moderne enderekkehus | Renovert i senere tid | Solrik balkong | Garasje | Flytt rett inn!
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Andel
Andelsnummer
5
Antall soverom
2 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
118 m²
Bruksareal (BRA)
141 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
16 m²
Fellesutgifter
kr 6 000 / Mnd
Prisantydning
kr 2 900 000
Omkostninger
kr 9 490
Fellesgjeld
kr 306 429
Totalpris
kr 3 215 919
Fellesformue
kr 49 660
Byggeår
1962
Tomt
Eiet tomt 2824 m²
Matrikkel
knr. 1901, gnr. 57, bnr. 499
Oppdragsnummer
8240228
card-default

Vetle Larsen

Eiendomsmegler / Partner
Les om Vetle
Visninger
Mandag 02. sep.
19:15 - 20:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 900 000,-
Andel av fellesgjeldkr 306 429,-
Tingl.gebyr BRL-skjøtekr 500,-
Pantattest kjøper kr 240,-
Tingl.gebyr pantedokument BRLkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 3 215 919
Kort oppsummert
EIE eiendomsmegling v/Vetle Larsen har gleden av å presentere Nerbotnveien 5B, et innholdsrikt og moderne rekkehus beliggende i Harstadbotn/Seljestad.
- Boligen er renovert i senere tid blant annet med nyere kjøkken og bad
- Enderekkehus med solrik terrasse, her har du sol fra morgen til kveld
- Veldrevet borettslag og godt vedlikehold
- Egen garasje
- Stort vaskerom med bodplass for god oppbevaring
- Innflytningsklar!

Underetasje: Entré, gang, kjøkken, vaskerom og soverom
1. etasje: Gang, stue, bad og kontor
2. etasje: Gang og to soverom

Velkommen til en hyggelig EIE-visning!

Mer om boligen
Se all informasjonen i PDF-versjonen av salgsoppgaven, som det er viktig at du leser nøye for å sette deg godt inn objektet.

PDF-versjonen kan du få ved å klikke på knappen "Last ned salgsoppgave" lenger opp.

Ta også kontakt med megler for komplett informasjon.
Standard

EIE eiendomsmegling v/Vetle Larsen har gleden av å presentere Nerbotnveien 5B, et innholdsrikt og moderne rekkehus beliggende i Harstadbotn/Seljestad. Boligen er renovert i senere tid og inneholder blant annet nyere kjøkken og bad. Det er hele tre soverom av god størrelse, praktisk vaskerom, og solrik terrasse. Boligen disponerer også parkeringsplass i egen garasje. Her er det innflytningsklart. 


KJØKKEN

HTH kjøkkeninnredning. Innredningen er fra 2010. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående komfyr og oppvaskmaskin. Vegghengt ventilator. Vannrør av typen rør-i-rør system. Fuktsensor med alarm synlig under oppvaskkum. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i tapetserte flater, veggplater og malt panel. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap.


VÅTROM


Bad:

Baderom fra byggeår oppgradert i 2010 (i følge huseier). Flislagt gulv med gulvvarme. Baderomsplater på vegger. Panelbord i himling. Gulvstående servantinnredning. Ovenpåliggende servant med armatur. Speil med stikkontakt over servant. Gulvstående baderomsmøbel. Vegghengt høyskap. Dusjkabinett med dusjarmatur (hånddusj og regndusj). Vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksvifte i vegg. Opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap for rør-i-rør system.


Vaskerom:

Vaskerom fra ukjent eksakt årstall, vurdert til å være delvis oppgradert i 2014 (basert på datomerking på avløpsrør for servant). Malt betonggulv. Malte veggflater. Panelbord i himling. Gulvstående servantinnredning. Ovenpåliggende servant med armatur. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksvifte i vegg. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert i hjørne. Automatisk vannstopper med fuktsensor plassert i skap under servant.


INNVENDIG STANDARD


Entré og gang:

Gulvflater belagt med laminat. Gulvvarme i entré. Vegg- og himlingsflater i malte flater, veggplater og malt panel. Profilert innerdør med glassfelt. Elektrisk oppvarming.


1. etasje:

Gulvflater belagt med parkett og laminat. Vegg- og himlingsflater i malte flater, veggplater og malt panel. Profilerte innerdører. Peisovn i stue. Elektrisk oppvarming.


2. etasje:

Gulvflater belagt med parkett og laminat. Vegg- og himlingsflater i malte tapetserte flater, veggplater og malt panel. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.


Underetasje:

Underetasjen er innredet og har utlektede kjellervegger. Det er ikke kjent når etasjen ble innredet. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malte flater og malt panel. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via tilluftsventiler i vindu. Enkelte rom er innredet med hylleseksjoner. Elektrisk oppvarming.


Krypkjeller:

Krypkjelleren har ingen tilkomstmulighet/inspeksjonsmulighet. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Overliggende etasjeskillere av trekonstruksjoner. Naturlig ventilasjon via ventiler.


Ildsted:

Skorstein fra byggeår. Peisovn med glassdør i stue.


Innvendige trapper:

Innvendig trapp av tre med rekkverk av tre/metall.


Etasjeskiller kjeller:

Støpt gulv mot grunn. Følgende rom er målt: Gang og soverom.


Etasjeskiller 1. etasje:

Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Følgende rom er målt: Stue og stue (motsatt retning).


Etasjeskiller 2. etasje:

Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Følgende rom er målt: Soverom og gang.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Kristoffer Eilertsen Tøsse, datert 08.08.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:  


Yttervegger inkludert fasader og konstruksjon:

Boligen har yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendig kledd med liggende trekledning.


Utvendige dører og vinduer:

Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Overbygg over entrédør. Ytterdør i fra 2010. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass (fra 2008-2021). Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass (fra 2017).


Yttertak:

Yttertak av pulttakskonstruksjon. Utvendig tekket med asfaltpapp fra ukjent årstall.


Balkonger, terrasser, veranda etc:

Utgang fra stue til sørvendt balkong på 10 m2. Rekkverkshøyde er målt til 0,89 meter. Balkong i trekonstruksjoner med rekkverk av tre. Gulvoverflater belagt med terrassebord.


Terrasser/platting på terreng:

Nordvendt markterrasse ved ytterdør på 6 m2. Rekkverkshøyde er målt til 0,87 meter. Terrasse i trekonstruksjoner med rekkverk av tre. Gulvoverflater belagt med terrassebord.


Utvendige trapper:

Utvendig trapp i tre fra balkong. Fundamentert på ukjent byggegrunn.


Grunnmur og fundamenter:

Boligen har grunnmur i betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn.


Drenering:

Dreneringen er fra ukjent årstall. Nedløpsrør for takvann er avsluttet over bakkenivå. Tilnærmet flat tomt.


Stikkledninger og tanker:

Utvendige vann- og avløpsledninger er fra ukjent årstall. Kommunal septiktank.


Garasje:

Frittstående garasje. Bygning i trekonstruksjoner. Innsiden er oppmålt til ca. 23 m2. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Pulttak i trekonstruksjoner (besiktiget fra bakkenivå). Yttertak er utvendig tekket med asfaltpapp. Konstruksjonen er uisolert.


Boligen har fått følgende TG3: 


Fallforhold (gulv på bad):

Det registreres motfall rundt sluk. Fallforholdet leder bruksvannet vekk fra nedslagsfeltet og videre ut på gulvet. Strakstiltak må påregnes.


Boligen har fått følgende TG2: 


Bad:

Tilluftsspalte er ikke etablert. Forholdet fører til redusert ventilering av rommet når døren er lukket. Tilluftsspalte bør etableres.


Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Det kan derfor ikke verifiseres om vanninstallasjonen er utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.


Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det kan ikke verifiseres at overgangen i innerhjørnet er tettet på anbefalt måte. Platene er montert uten bruk av bunnlist. Redusert levetid og svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes. Tiltak bør iverksettes ved behov.


Himlingsflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.


Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt.


Det vurderes at slukmansjetten ikke er tilstrekkelig forseglet/innsmurt med membran. Forholdet kan føre til uønsket fukttransport videre inn i gulvkonstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tilstanden kan kartlegges og nødvendige tiltak kan iverksettes.


Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt, og bygningsdelen bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer.


Til informasjon: Det gjøres oppmerksom på at videre bruk av dusjkabinett kan være med på å redusere faren for følgeskader med bakgrunn i enkelte ovennevnte forhold.


Vaskerom:

Rommet mangler sluk og tettesjikt og oppfyller derfor ikke krav til våtrom etter våtromsnormen.


På grunn av rommets utforming er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Basert på våtrommets registrerte avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.


Det gjøres oppmerksom på at dagens bruk av rommet kan medføre store skader dersom et lekkasje skulle oppstå. Basert på alle ovennevnte forhold anbefales det ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge hvilke tiltak som skulle være nødvendig. Det må påregnes kostnader for utbedringer.


Kjøkken:

Veggflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.


Gulvets overflatemateriale har enkelte synlige skader. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov.


Benkeplate har enkelte synlige riper. Eksakt årsak er ikke kjent. Forholdet vurderes til å være av estetisk karakter, og tiltak vurderes ikke som nødvendig.


Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet, noe som strider imot kravet for bygningsdelen. Forholdet påvirker brannsikkerheten. Tiltak må påregnes.


Entré og yttergang:

Ventilasjonen i etasjen er vurdert til å være ikke tilstrekkelig. Forholdet kan medføre økt fuktbelastning og redusert luftkvaliteten. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes. Det bør etableres en permanent ventilasjonsløsning.


Veggflater har enkelte synlige skader. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov.


Innerdør bærer preg av slitasje. Forholdet er av estetisk karakter.


1. etasje:

Ventilasjonen i etasjen er vurdert til å være ikke tilstrekkelig. Forholdet kan medføre økt fuktbelastning og redusert luftkvaliteten. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes. Det bør etableres en permanent ventilasjonsløsning.


Himlingsflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.


Enkelte innerdører bærer preg av skader/slitasje. Forholdet er av estetisk karakter.


2. etasje:


Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes. Videre tiltak bør iverksettes ved behov.


Veggflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.


Himlingsflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.


Veggflater er slitt/aldringspreget og har enkelte synlige skader. Tiltak kan iverksettes ved behov. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov. Observasjonene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.


Underetasje (kjeller):

Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes. Videre tiltak bør iverksettes ved behov.


Kjelleren har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. "Kjellerlukt" registreres, noe som tyder på fuktproblematikk.


Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Relativ fuktighet ble målt til 75,6 prosent, ved 17,9 celsius. Piggmåling: 16,3 vektprosent.


Det er ikke kjent om følgeskader i konstruksjonen har oppstått. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte og eksakt årsak er ikke kjent. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke avkreftes. Det er ikke kjent om forholdet fortsatt er i utvikling. Forholdet bør ses i sammenheng med avsnitt om "Drenering". Ytterligere undersøkelser anbefales.


Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten større inngrep. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.


Krypkjeller :

Utvendig inspeksjon.

Boligen har krypkjeller, men grunnet manglende tilkomstmulighet er bygningsdelen ikke undersøkt med den risiko dette innebærer. Tilkomstmulighet bør etableres.


Terrengfallet rundt krypekjelleren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra grunnmuren.


Det kan ikke verifiseres at grunnmuren har utvendig fuktsperre, noe som kan bety at faren for fuktvandring og fuktbelastning i konstruksjoner under bakkenivå er forhøyet.


Ildsted:

Det observeres enkelte riss/sprekker på skorsteinen i stue. Forholdet kan gi varierende og dårlig trekk i skorsteinen, og i verste fall spredning av branngasser. Tiltak og ytterligere undersøkelser bør påregnes.


Til informasjon: Skorsteinen deles med naboenhet. Med bakgrunn i dette er skorsteinen kun inspisert på en side med den risiko dette medfører. Huseier opplyser om at feieluke er lokalisert i naboenhet.


Innvendige trapper:

Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet. Om trappen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.


Etasjeskiller (2. etasje):

Det er registrert skjevheter i gang rundt skorstein, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.


Tekniske anlegg, VVS anlegg (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):

Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader. Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales.


Fordelerskap på kontor har avrenning som vurderes til å ende opp i krypkjeller. Med bakgrunn i at det ikke er inspeksjonsmulighet i krypkjeller kan ikke forholdet bekreftes. Konsekvens kan være at eventuelle lekkasjer fra fordelerskapet ikke synliggjøres og øke fuktbelastningen i krypkjeller. Tiltak anbefales.


Yttervegger inkludert fasader og konstruksjon:

Lufte- og dreneringsspalte bak trekledning er stedvis blokkert. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og påvirke veggkonstruksjonen negativt. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.


Dører og vinduer utvendig:

Skader på innvendig foring til vindu på soverom loft er observert. Ukjent eksakt årsak. Forholdet er av estetisk karakter.


Balkonger, terrasser, veranda etc:

Balkong med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde. Forebyggende tiltak bør påregnes. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke balkongen dagens krav til sikkerhet. Om balkongen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.


Utvendige trapper:

Trapp fra balkong mangler rekkverk og kan medføre fallfare. Tiltak bør påregnes.


Drenering:

Bygningsdelen er nedgravd og skjult, noe som gjør at det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand. Estimert teknisk levetid på drenssystemer har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Basert på alder er derfor restlevetiden vurdert til å være usikker. Fra innsiden observeres symptomer på fuktproblematikk som vurderes til å tyde på svakheter i dreneringens funksjon. Terrengfallet rundt grunnmuren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra bygningen. Deler av terrengfallet kan ikke undersøkes på tilstrekkelig måte, grunnet plassering av terrasse. Vann fra yttertaket er ikke ledet vekk fra bygningen i tilstrekkelig grad.


Alle opplysninger gitt i dette punktet bør ses i sammenheng med avsnitt "Rom under terreng" og "Krypekjeller".


Det er registrert forhold som øker fuktbelastningen på grunnmuren/konstruksjoner under terreng.


Basert på alle overnevnte forhold bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.


Stikkledninger og tanker:

Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.


Garasje:

Avleiring av salt/kalkutslag på bunnsvill mot grunn (dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen). Taket er kun inspisert fra bakkenivå.


TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.


Følgende forhold vurderes til TG IU:


1. etasje:

Deler av etasjen har skråtak som i praksis er en lukket konstruksjon, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.


2. etasje:

Etasjen har skråtak som i praksis er en lukket konstruksjon, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.


Krypkjeller:

Boligen har krypkjeller, men grunnet manglende tilkomstmulighet er bygningsdelen ikke undersøkt med den risiko dette innebærer. Tilkomstmulighet bør etableres.


Radon:

Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Ytterligere undersøkelser anbefales.


Brannteknisk:

Utførelsen av brannskiller (mellom brannceller) er ikke dokumentert. Brannskillet/utførelsen er skjult, og vurderingene er derfor kun basert på det som er synlig. Det er ikke avdekket åpenbare tegn på forhold som påvirker sikkerheten.


Yttervegger inkludert fasader og konstruksjon:

Veggkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.


Yttertak:

Yttertaket ble kun vurdert fra bakkenivå grunnet sikkerhetsmessige forhold. Vurderingen er derfor i hovedsak basert på informasjon om yttertakets alder og eventuelle observasjoner gjort fra innsiden, med den begrensning dette innebærer.


Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført med den risiko dette innebærer.


Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse av yttertaket krever stillas og/eller andre sikkerhetsmessige forutsetninger som ikke var til stede på befaringsdagen. Basert på alle ovennevnte forhold anbefales jevnlig ettersyn slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Restlevetiden på de forskjellige bygningsdelene er ikke kjent.


Til informasjon: Huseier opplyser om at borettslaget er ansvarlig for vedlikehold av fasader og tak.


Terrasser/platting på terreng:

Fundamenter var ikke tilgjengelig for undersøkelser.


Grunnmur og fundamenter:

Byggegrunnens oppbygning er ukjent.


UTDRAG FRA SELGERS EGENERKLÆRING


Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?

Ja. Lekkasje fra varmtvannsbereder. Varmtvannsbereder skal byttes i nærmere tid. Ikke fall til sluk, men der er dusjkabinett på badet.


Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?


Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats.

Firma: Ukjent. Utført før mitt eie.

Det ble laget nytt bad av en av de tidligere eierne som va rørlegger. Kjenner ikke til detaljer rundt dette.


Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?

Ja. Firma: Ukjent. Utført før mitt eie. Videreformidling av informasjon fra når jeg kjøpte boligen. Usikker på mer detaljer rundt dette.


Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?

Nei. Både ja og nei. Ble gjort av tidligere eier som var rørlegger. Har noe dokumentasjon på elektriske som har blitt gjort på våtrom.


Er arbeidet byggemeldt?

Nei. Kjenner ikke til detaljer rundt dette.


Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?

Ja. Ett tilfelle av vann på gulv under dusjkabinett. Har gått bort ved bruk av avløpsrens.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?

Ja, kun faglært. Firma: Ukjent. En av tidligere eierne var rørlegger og har oppgradert til rør i rør system.


Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?

Nei. Tidligere eier har hatt kontroll av ildsted og pipe i desember 2022. Ingen anmerkninger.


Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?

Ja. Noe skjevhet i gulv i gang på øverste etasje og hovedsoverom.


Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?

Ja. Aniticimex har vært her april 2024. Noe døde skjeggkre har vært observert siden, men mest like etter Anticimex var her. Opplyst at man kan finne døde skjeggkre inntill 8-9 måneder etter Anticimex har vært her.


Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?

Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Ukjent. Utført før mitt eie.


Ufaglært: montert garasjeportåpner. Faglært: Nytt inngangsparti samt bytte av kledning, etterisolering og nye vindu på vegg ved inngangsparti 2022. Byttet kledning, vindu, verandadør og etterisolert sidevegg samt hele veggen ved veranda i 2018.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja, kun faglært. Firma: El Jon. Elektrisk anlegg ble oppgradert.


Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?

Ja. Det finnes dokumentasjon på diverse utført arbeid.


Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja. Tidligere eier fikk el-kontroll av DLE gjennomført 13.10.2020 uten anmerkning.


Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?

Nei. Ufaglærte har derimot lagt gulv og satt opp veggplater.


Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?

Ja. Anticimex var her i april 2024 for bekjempelse av skjeggkre.


Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 141,0 m²

  • BRA-i: 118,0 m²
  • BRA-e:  m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 16,0 m² 



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


Første etasje:

BRA 45 m²

BRA-i 45 m²: Gang stue/spisestue, bad og kontor

TBA 10 m²: Terrasse


Andre etasje:

BRA 30 m²

BRA-i 30 m²: To soverom og gang


Kjeller/underetasje:

BRA 43 m²

BRA-i 43 m²: Entré, gang, kjøkken, vaskerom og soverom

TBA 6 m²: Terrasse inngangsparti


Garasje

BRA 23 m²:

BRA-e 23 m: Garasjeplass


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Sikringsskap med automatsikringer plassert vaskerom. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Elektrisk, varme i noen gulv og vedfyring.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Rød G er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

VVS anlegg:

Vannrør med rør-i-rør system.

Vanninntaksrør i plast.

Hovedstoppekran er plassert på vaskerom.

Synlige avløpsrør i plast.

Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt.

Det er ikke kjent om stakeluke er etablert.

Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på kontor.

Varmtvannsbereder på 194L (fra 2009) plassert på vaskerom.



Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Med henvisning til løsørelisten, følger følgende tilbehør ikke med i handelen:

Kjøleskap, lampe over spisebord og vaskemaskin.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

2824,30 m² eiet


Tomt på flatt terreng opparbeidet med grøntareale, gruslagte veier og biloppstillingsplass. Frittstående garasje.



Parkering

Boligen disponerer en egen garasje. Det er gjesteparkering på felles tomt. 



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.


Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.



Områdebeskrivelse

Enderekkehus over 5 halv-etasjer tilhørende Sollund Borettslag beliggende i Harstadbotn, Harstad kommune. Eiendommen er pent beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser. Beliggenheten byr på sentral plassering, og solrike omgivelser. Boligen har sørvendt terrasse på bakkeplan, hvor godværsdager kan nytes. Her har du kort vei til de fleste fasiliteter som barne- og ungdomsskole, barnehage, dagligvarehandel, marina og diverse servicenæringer. Det er hyppige bussavganger til sentrumskjernen, som ligger ca. 2 km unna boligen.


Avstander:

Barnehage: ca 1,1 km

Barne- og ungdomsskole: ca 0,6 km

Videregående skole: ca 1,6 km

Dagligvare: ca 650 m

Harstad sentrum: ca 2,4 km

Feel24 Seljestad: ca 450 m

Harstad/Narvik lufthavn Evenes: ca 40 min med bil



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 6 000,- pr. mnd. og inkluderer:Avdrag kr 575,-
Renter kr 1172,-
Fellesutgifter/grunnleie kr 3572 ,-
TV/bredbånd Telenor kr 681,-

Driftsdelen av grunnleie inkluderer blant annet kommunale avgifter, forsikring, strøm og vask av fellesarealer, forretningsførsel og diverse vedlikehold/drift.

Det opplyses av selger at husleie er planlagt økt til 6 500 pr. mnd.


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter: Innboforsikring, strøm og diverse vedlikehold mm.



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 322 667,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 1 226 136,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Borettslaget

Sollund Borettslag, Orgnr: 865 566 182

Forretningsfører: Bonord


Borettslaget består av 10 leiligheter.

Ved hold av husdyr vises det til husleielovens § 5-2, 2. setning der andelshaveren kan holde husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige andelseierne.

Dugnad, plenklipping, måking og trappevask må påregnes

Planlagte påkostninger:

  • Etablering av infrastruktur til elbilladere i garasjer
  • Male garasjer

Foretatte oppgraderinger de senere år:

  • Infrastruktur til elbilladere
  • Vedlikehold av uteareal
  • Utebelysning
  • Vedlikehold bygningsmasse


Vedtekter og ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven. Øvrige dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.


Det er ikke IN-ordning.



Sikringsordning

Borettslaget har ikke sikringsordning for ubetalte fellesutgifter, som betyr at dersom en av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 3 080 306,- pr. 12.07.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 306 429,- pr. 12.07.2024.

Andel fellesformue er kr. 49 660,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Fellesgjelden har følgende betingelser:

Bank: DnB Bank ASA

Type lån: Annuitetslån / 4 terminer per år

Rentesats (per 12.07.2024): 5,65% pa.

Restgjeld (per 12.07.2024): kr 3 064 300,-

Andel av saldo: kr 306 430,-

Første termin/første avdrag: 31.01.2022 (siste termin 31.01.2048)

Antall terminer til innfrielse:

 95



Årsregnskap

Borettslaget hadde regnskapsåret 2023 inntekter på kr. 720 396,-, utgifter på kr. 491 208,-, resultat finansposter kr. -131 437,- og et årsresultat på kr. 97 751,-. Regnskapet og øvrige dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse hos megler.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.

Det foreligger forkjøpsrett for boligbyggelagets medlemmer og denne utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et gebyr til den som benytter forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Eiendommen er oppført før 1998 og har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Iht. plan- og bygningsloven § 21-10, utstedes ikke ferdigattest for bygg/endringer som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.


Byggetegninger fra kommunen datert 02.02.1982, viser at det er foretatt bruksendringer i boligens hoveddel etter byggeår. 


Tegninger over kjelleretasje/underetasje viser opprinnelig kun et kjellerrom. I dagens bruk er det endret til et vaskerom og et soverom. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ukjent om det er søkt om/godkjent innredning av underetasjen i boligen og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Det kan derfor ikke verifiseres om etasjen er godkjent til varig opphold.


Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.



Regulering

Reguleringsplan:

Planidentifikasjon: 170

Vertikalnivå: På grunnen/vannoverflate

Planstatus: Endelig vedtatt arealplan

Plannavn: Seljestad Syd

Planbestemmelse: Med bestemmelser som egen tekst

Ikraftredelsesdato: 03.03.1976

Lovreferanse: PBL 1985 eller før


Reguleringsformål:

Planidentifikasjon: 170

Vertikalnivå: På grunnen/vannoverflate

Formål: Boliger







Vei, vann og kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger.



Rettigheter og heftelser

Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 2 900 000,-

Andel fellesgjeld kr 306 429,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Tingl.gebyr BRL-skjøte kr 500,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr pantedokument BRL kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 8 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 3 215 919,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Av denne summen utgjør kr. 306 429,- andel fellesgjeld som vil følge andelen, men som ikke skal innbetales med oppgjøret. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten og styrets godkjennelse er avklart.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring


Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Fastpris 45 000 inkl. mva


Tilrettelegging: 18 900,00

Grunnpakke borettslag: 14 900,00

Markedspakke: 14 500,00

Boligstyling: 2 500,00

Visningshonorar, per visning: 0,00

Oppgjørsgebyr: 6 900,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 8240228

Ansvarlig megler: Vetle Larsen


EIE Harstad

Harstad Eiendomsmegling AS

NO 931 999 249 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Nerbotnveien 5B
9407 HARSTAD
Nerbotnveien 5B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: