Bilde 1 av Tømmeråsen 14Bilde 2 av Tømmeråsen 14
Digital salgsoppgave
Tømmeråsen 14

3260 Larvik • Larvik kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Tiltalende familiebolig med hybel og attraktiv beliggenhet! 5 soverom og dobbel garasje.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
174 m²
Bruksareal (BRA)
212 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
38 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
74 m²
Kommunale avgifter
kr 1 568 / Mnd
Prisantydning
kr 6 200 000
Omkostninger
kr 161 250
Totalpris
kr 6 361 250
Byggeår
1992
Tomt
Festet tomt 1094 m²
Oppdragsnummer
69230108
card-default

Tobias Tisthammer Antonsen

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Tobias
Prisantydningkr 6 200 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 145 000,-
  
Totalpris kr 6 361 250
Eiendom
Tømmeråsen 14, 3260 Larvik

Matrikkel
Gnr. 1009 Bnr. 110 i Larvik kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 212 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 174 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 38 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 74 kvm

Antall soverom
5

Byggeår
1992

Tomt
Festet tomt 1094 kvm

Prisantydning
6 200 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 145 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 146 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 346 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 361 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 18 808,75 pr. år Årsprognose 2024.

Eier
Lars Løkke Holgersen Therese Arnesen

Beskrivelse
Pen enebolig med populær og barnevennlig beliggenhet på Rekkevik. Her har man nærhet til flotte turområder, idylliske badeplasser, skoler, barnehager og butikk.

Bolig går over 2 plan + kjeller, samt en stor garasje med god lagringsplass. Boligens første etasje inneholder: Gang, toalett, soverom, kjøkken og stue. andre etasje inneholder: Gang, 3 soverom og bad. I kjelleretasje er det innredet eget vaskrom. Det er også innredet en hybel med egen inngang. Hybelen inneholder: Bad, stue/kjøkken og soverom -Her har man mulighet for gode leieinntekter, eller bruke det som en del av egen bolig.

- Barnevennlig beliggenhet
- Hybel
- Garasje
- 5 soverom (4 i bolig + 1 i hybel)
- Flotte uteplasser

Velkommen til en hyggelig visning!

Parkering
God plass til parkering av bil i stor garasje. Det er også rikelig med bolippstillingsplasser i gårdsplassen.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et meget ettertraktet og barnevennlig boligområde på Rekkevik i Larvik kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Stedet kan skilte med vakker natur, fine turområder, samt mulighet for fisking og bading. Rekkeviksbukta er kjent som et av de beste badestedene langs østsiden av Larviksfjorden.

Det er også kort vei til idylliske Gonsbukta badeplass - en meget populær badeplass med flott sandstrand, stupebrett og glattskurte svaberg. Hummerberget ved Gon er et yndet turområde hvor du kan følge kyststien nesten helt til Kaupang. Oterøya er et annet herlig friluftsområde, med gangbro fra fastlandet. Det er kort vei til idylliske Hvittensand, som er en av Larviks vakreste strender, omkranset av fantastisk natur som innbyr til rekreasjon.

Fra Rekkevik er det gangavstand til Halsen idrettsplass på Bergeskogen med hall, baner og klubbhus. Klubben har et svært godt tilbud innen håndball og fotball. I tillegg er det kort vei til lekeplass, treningssenter og svømmehall. Det er ca. 4,5 km til Larvik sentrum med hyggelige butikker og ikke minst Batteristranda. Her finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad.

I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Norges største bøkeskog, og flotte turområder innover i Vestmarka. Golf kan spilles i vakre omgivelser ved Larvik Golfklubb, på Fritzøe gård.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny Blinken og Rema 1000. Amfi Larvik og Øya har et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Fra Rekkevik er det ca. 10 minutters kjøring til Nordbyen kjøpesenter med 50 butikker. Hvaltorget i Sandefjord ligger også godt innen rekkevidde.

Ved å benytte bil tar det ca. 8 min til Larvik sentrum, 25 min til Sandefjord lufthavn, samt 1 time og 30 min til Oslo.

Fra eiendommen er det gangavstand til Østre Halsen barneskole og Mellomhagen ungdomsskole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Området har et godt utvalg av barnehager, og det er kort vei til Thor Heyerdahl Videregående skole.

Tomt
Festet tomt, 1094 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Offentlig kommunikasjon
Se www.VKT.no for rutetabeller.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

ENEBOLIG;

Kjeller:
BRA 63 m²
- BRA-i 63 m²: Enebolig: Gang og vaskerom. Utleiedel: Entre, stue, kjøkken, bad og ett soverom

Første etasje:
BRA 70 m²
- BRA-i 70 m²: Entre, stue, spisestue, kjøkken, wc og ett soverom.

Andre etasje:
BRA 41 m²
- BRA-i 41 m²: Gang, bad og tre soverom.

Terrasse i 1.etasje oppmålt til 68 m2 (TBA). Balkong i 2.etasje oppmålt til 6 m2 (TBA).

Soverom 1 i 1. etg. er mindre enn 7 m2, som er anbefalt.

Rømningsvinduer i kjeller har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Rømning fra kjeller er godkjent med bakgrunn i at det er to rom for varig opphold i etasjen og etablert alternativ rømningsvei via interndører og interntrapp i tillegg til rømning via ytterdør og trapp til terreng.

Kun deler av arealet i 2.etasje er måleverdig som bruksareal. Arealet har et totalt gulvareal (GUA) på 53 m2, men grunnet lav takhøyde er kun 41 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 12 m2. Arealer bak knevegger og lignende (som ikke er måleverdige) er ikke medtatt som areal med lav himlingshøyde (ALH).

GARASJE:

BRA 38 m²:
- BRA-e 38 m²: Garasje

Lagringsloft på garasje er oppmålt til 20 m2 (ALH). Ingen deler av lagringsloftet er måleverdig som bruksareal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Frittliggende enebolig over to plan og kjeller. Utleiedel i kjelleren. Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i lettklinkerkonstruksjon. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasader med liggende trekledning. Halvvalmet tak tekket med betongtakstein. Vinduer, balkong- og terrassedører med to-lags glass. Ytterdør i sandwichkonstruksjon med glassfelt.

Dobbelgarasje er oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger i tre- og lettklinkerkonstruksjon. Tak i trekonstruksjon. Fasader med liggende trekledning. Halvvalmet tak tekket med betongtakstein. Elektrisk leddport, stikkontakter og belysning, samt ladepunkt for elbil.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på;

TG2 Alder, slitasje mv.:

- Våtrom - bad - enebolig - Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det kan blant annet nevnes følgende:
Gulv: Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Ukjent alder tilsier at restlevetiden er usikker. Fallforhold: Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Ventilasjon:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert.

 - Våtrom - bad - utleiedel - Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det kan eksempelvis nevnes følgende:
Gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Vegger: Misfarging/svertesopp påvist på elastiske flisfuger. Fallforhold: Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Ukjent alder tilsier at restlevetiden er usikker. Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Sanitærutstyr/innredning: Klosett er løst og må festes. Innredning har skader.

Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering.

- Våtrom - vaskerom - Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og observert slitasjegrad. Det kan blant annet nevnes følgende:
Gulv: Gulvbelegg er benyttet som fuktsikring. Gulvet bærer preg av slitasje og har merker etter vannskade eller lekkasje fra varmtvannsbereder. Enkelte fliser har manglende vedheft. Sprekker i fliser/flisfuger er observert. Selger opplyser at varmekabler ikke fungerer. Vegger: Det er observert fuktmerker og salt/kalkutslag på vegg ved utslagsvask. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.

Fuktmåling i tilliggende konstruksjoner:
Vaskerommet har vegger av mur/betong, og det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking. Det er derfor utført et overflatesøk med
fuktindikasjonsinstrument. Instrumentet viser utslag som ikke kan utelukke at det er fuktskade i veggen/etasjeskilleren.

- Kjøkken - enebolig - Vannrør
Trykkslag registrert i vannrør. Gjennomføring tilknyttet avtrekksvifte er ikke undersøkt grunnet manglende tilkomst

- Kjøkken - utleiedel -  Innredning
Noe slitasje er observert. Gjennomføring tilknyttet avtrekksvifte er ikke undersøkt grunnet manglende tilkomst.

- Toalettrom (Ikke våtrom) enebolig - Ventilasjon
Ingen ventilasjon.

- Toalettrom (Ikke våtrom) enebolig - Sanitærutstyr / innredning
Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert

- Toalettrom (Ikke våtrom) enebolig - Overflater vegger
Det er observert tapet med manglende vedheft.

- Toalettrom (Ikke våtrom) enebolig - Overflater gulv
Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger.

- Øvrige rom - Overflater himling
Panel i 1.etasje er vurdert å ikke ha tilstrekkelig vedheft mot etasjeskiller. Nedbøying er observert i stue og spisestue.

- Øvrige rom - Overflater gulv
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entre, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Sprekker mellom gulvbord.

- Øvrige rom - Innerdører
Enkelte innerdører bærer preg av slitasje. Innerdører har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

- Rom under terreng - Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM)
Ventilasjon vurderes å være noe mangelfull. Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning.

- Rom under terreng - Overflater vegger
Det er stedvis observert skjolder i ytterhjørner, samt ved gjennomføring for veggventiler. Det er enkelte gjenstående arbeid.

- Rom under terreng - Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Dette sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i konstruksjonen. Ved hulltaking ble det observert plast i utlektet kjellervegg, noe som er en uheldig konstruksjon. TG 2 er valgt for å belyse skaderisiko.

- Rom under terreng - Innerdører
Dørbladet til innerdør ved soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

- Ildsteder / skorsteiner innvendig.
Innkledd elementpipe i kjeller. Minimum to sider skal kunne inspiseres. For liten avstand fra feieluke til brennbart i kjeller. Det er ikke etablert ildsted. Ved eventuell etablering av ildsted i kjeller må tiltak for å frigjøre skorsteinen påregnes. TG 2 er satt for å belyse forholdet.

 - Innvendige trapper
Trappene har åpninger på mer enn 0,10 meter. Det er kun håndløper på en side.

- Etasjeskiller - 1. og 2. etasje - Skjevhetsmåling
Det er noe målbare skjevheter i boligen.

- Tekniske anlegg, VVS anlegg - Varmtvannsbereder
TG 2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Lekkasje er observert fra varmtvannsbereder tilknyttet enebolig. Varmtvannsbereder tilknyttet utleiedel med ukjent alder. Restlevetiden er usikker

- Radon
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Det gjøres oppmerksom på at Radonmåling med godkjente verdier er et krav ved utleie.

 - Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg uten dokumentasjon. Det er observert skadet deksel og uisolerte ledninger i sikringsskap. Berøringsfare. Det er observert ufagmessig klamring på vaskerom/ved sikringsskap. Varmepumpe har ikke fast tilkobling. 
Selgers opplysning; Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Ja

- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Aldersslitasje er observert. Sprekker i endeveden. Svertesopp er observert. Stedvis manglende musetetting i hjørnekasser. Stedvise råteskader er observert.

- Dører og vinduer
Vinduer er av eldre dato. Balkongdør er av eldre dato, råteskader er observert. Ytterdør mot utleiedel er av eldre dato. Restlevetid redusert/usikker.

- Yttertak - Helhetsvurdering
Taket er inspisert fra bakkeplan grunnet snø og is på bakken. Det er ikke etablert snøfangerutstyr på taket. Beslag bærer preg av alder, med observert slitasje.

- Balkonger, terrasser, veranda etc.
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Aldersslitasje er observert på terrassebord og rekkverk.

- TGIU - Terrasser, platting på terreng
Terrassen er dekket med snø på befaringsdagen, og derfor ikke tilfredsstillende inspisert. Fundamenter er skjult av konstruksjonen, samt store snømengder på befaringsdagen, og derfor ikke inspisert.

- Utvendige trapper - Helhetsvurdering
Det er ikke etablert håndløper i kjellertrapp

- Grunnmur, fundamenter - Grunnmur
Det registreres riss/sprekker og pussavskalling på grunnmur ved stuevindu, utleiedel. På innvendig side er det observert kalk/saltutslag på vaskerom. Deler av grunnmuren er ikke undersøkt grunnet manglende tilkomst/terrasse.

- Drenering - Alder
TG 2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes.

- TGIU - Utvendig terreng inkl. fuktsikring grunnmur
Det er snødekte flater slik at utvendig terrengfall på forsvarlig vis ikke kan vurderes

- Garasje - Helhetsvurdering
Aldersslitasje er observert på kledning. Vindskier bærer preg av slitasje. Avslutning mot tak er uheldig utført. Det er gjenstående arbeider på lettklinkervegg. Toppsjikt er ikke etablert.

Ovennevnte punkter er ikke uttømmende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Våtrom bad enebolig har flislagt gulv med varmekabler. Flislagte vegger. Himling/skråtak med malt, slett flate og innfelte downlights. Innredning med profilerte fronter, heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speil. Dusjhjørne med dusjvegg av glass, to-greps armatur og hånddusj. Vegghengt toalett. Synlige vannrør av kobber og typen rør-i-rør, avløpsrør av plastmateriale. Avtrekksventil i himling/skråtak. Avtrekksvifte i vegg.

Våtrom bad utleiedel har flislagt gulv med varmekabler. Flislagte vegger. Himling med malt, slett flate. Innredning med slette fronter, heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt. Dusjkabinett med dusjvegger av glass, to-greps armatur og hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør av armert flexirør og kobber, avløpsrør av plastmateriale. Avtrekksvifte i vegg.

Vaskerom er vurdert å være fra byggeåret. Flislagt gulv med varmekabler. Vegger med malt betong. Himling med malt, slett flate. Innredning med slette fronter og laminert benkeplate. Vegghengt utslagsvask i metall med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør av kobber, avløpsrør av plastmateriale. Avtrekksventil i vegg.

Kjøkken enebolig med åpen løsning mot stue. Gulv med gulvbord. Vegger med tapet og malte flater. Himling med mdf panel og innfelte downlights. Innredning med profilerte fronter, laminerte benkeplater, underlimt oppvaskkum i komposittmateriale og ett-greps armatur. Integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn og mikrobølgeovn samt kjøl/frys i høyskap, og vinskap i innredning. Veggmontert avtrekksvifte. Synlige vannrør av armert flexirør og kobber, avløpsrør av plastmateriale.

Kjøkken utleiedel med åpen løsning mot stue. Flislagt gulv med varmekabler. Vegger med mdf panel. Himling med malt, slett flate. Innredning med slette fronter, laminert benkeplate, nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps armatur. Integrert oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn, samt kjøl/frys i høyskap. Avtrekksvifte integrert i overskap. Synlige vannrør av kobber og typen rør-i-rør, avløpsrør av plastmateriale.

Toalettrom - enebolig har flislagt gulv. Tapetserte vegger. Himling med mdf panel og innfelte downlights. Innredning med slette fronter, heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap og speil. Vegghengt toalett. Synlige vannrør av armert flexirør, avløpsrør av plastmateriale.

Øvrige rom har gulvflater belagt med fliser, laminat og gulvbord. Vegger med tapet og malte flater. Brystningspanel på soverom 2. Himlinger/skråtak med malt trepanel og mdf panel. Innfelte downlights i entre, gang og stue. Profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom 2 og 3.

Kjelleren ligger delvis under terreng. Gulvflater belagt med fliser. Vegger med mdf veggplater. Himlinger med malte, slette flater. Profilerte innerdører.
Garderobeskap på soverom.
 
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 31.03.1992 som omhandler nybygg bolig. Anmerket gjenstående arbeid antas å være utført.

Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest datert 24.04.2019 som omhandler bruksendring av deler av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel.

Bygningsopplysninger fra Larvik kommune;

- Enebolig, omsøkt, bygningsår 1992
- Garasje, omsøkt, godkjent 2000
- Ombygging, bruksendring deler av kjeller, omsøkt 2019

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 11.10.1990 og 2019. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen bortsett fra at inntegnet arbeidsrom i 1. etasje benyttes som soverom.

Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i kjellergang.

Med bakgrunn i det TG2 under pkt. byggemåte ovenfor, bør det gjennomføres en utvidet elkontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming: Elektrisk og vedfyring.
Elementpipe fra byggeåret. Vedovn av merket Contura i stue, enebolig

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 18 808,75 pr. år

I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/ tilsyn.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til kr. 1 825,- for 2023.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 24 000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Telenor og Altibox kan levere fiber og TV til eiendommen. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Det er lagt inn 2 fiberkabler helt inn i kjeller (Altibox og Telenor)

Forsikring for bygning og innbo må tegnes av kjøper.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 982 615,- Som sekundærbolig Kr. 3 733 938,-

Tekniske installasjoner
- Vannrør av armert flexirør, kobber og typen rør-i-rør.
- Avløpsrør av plastmateriale.
- Hovedstoppekran er plassert på bad, utleiedel og vaskerom.
- Stakeluke på vaskerom.
- Samleskap for rør-i-rør systemet med hovedstoppekran er plassert på bad, utleiedel. Siklemikk på vegg.
- Varmtvannsbereder tilknyttet enebolig av merket Høiax RS 200 plassert på vaskerom.
- Varmtvannsbereder tilknyttet utleiedel av merket Høiax plassert på bad.
- Luft/luft varmepumpe av merket Mitsubishi fra 2019 i stue/spisestue.
- Naturlig ventilasjon.
- Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr i henhold til forskrift.

Diverse
- Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

- Sonos in Wall vegghøytalere medfølger salget. (Høytalerne er innfelt i veggen i stue 1. etasje)
- Google WIFI bokser med veggfeste medfølger salget.
- Pergolatak og pergola rullgardin medfølger salget.

- Veggsester til alle TVer vil bli fjernet før overtagelse. Kjøper må regne med merker etter demontering.

- Larvik kommune opplyser følgende vedr. feiing og tilsyn:
Siste feiing: 28.04.2021
Siste tilsyn: ikke registrert utført

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende heftelser er tinglyst, og vil følge eiendommen:

Doknr. 9989, Tinglyst 17.12.1990, Festekontrakt med vilkår for regulering og pant for forfalt festeavgift m. flere bestemmelser.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Festeavtale
Areal: 1 094 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2070, Festeavgift: 4001

Festetiden er 80 år regnet fra 01.01.1990.

Festeavgiften reguleres neste gang i 2030 i henhold til konsumprisindeksen. Regulering av festeavgiften finner sted hvert 10nd. år.

Grunneier: Lisbeth Dreng Liljedal, tlf. 97180638 / epost: skjalgl@online.no

Utleie
Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I boligens kjeller er det innredet en egen hybel. Leiligheten er idag leid ut, men leieboer flytter 01.05.2024.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Regulering
Eiendommen er regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner

Kommuneplanens arealdel 2021-2033, Id 201810, Ikrafttredelse 06.10.2021
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 3 m, Arealbruk Veg, Nåværende
Delareal 1 091 m, Arealbruk Boligbebyggelse

Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune.
Marin leire er leire som har lagt seg på havbunnen etter at isen trakk seg tilbake etter siste istid, da havet stod mye høyere enn det gjør i dag. Derfor finner man marin leire i store deler av Larvik kommune, og Østlandet generelt.

Ved utbyggingstiltak/endringer på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette. Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.
Det henvises til Larvik kommune for ytterligere informasjon.

Reguleringsplaner

Gonløkka - Tømmeråsen Plantype Eldre reguleringsplan, Id 77.01, Ikrafttredelse 26.06.1978
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 62 m, Formål Kjørevei
Delareal 1 032 m, Formål Jord- og skogbruk

Bebyggelsesplaner

Gonløkka - Tømmeråsen, Id 77.02, Ikrafttredelse 14.08.1990
Plantype Bebyggelsesplan ihht. Reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 1 094 m, Formål Frittliggende småhusbebyggelse

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 145 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 146 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 346 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 361 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Meglerprovisjon: 1,25 % av salgssummen (Min. kr. 65 000,-)

Tilrettelegging: kr. 12 500,-

Oppgjørsdekning: kr. 1 900,-

Visningshonorar pr. stk: kr. 2 500,-

Grunnpakke: kr. 14 475,-

Kveldsfoto: 3 750,-

LOOK: kr. 3 950,-

Markedspakke: kr. 17 900,-

Innhenting av servitutter pr. stk: kr. 250,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
69-23-0108

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
EIE Larvik
Org. nr: 916130163
Fritzøe Brygge 5D
3264 Larvik
Tlf: 33 74 02 34

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Tobias Tisthammer Antonsen

Saksbehandlere
Tobias Tisthammer Antonsen
EIE Larvik
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 59 94 93 / E-post: tta@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tømmeråsen 14
For mer om objektet
Tømmeråsen 14

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: