Bilde 1 av Røaveien 2Bilde 2 av Røaveien 2
Digital salgsoppgave
Røaveien 2

0752 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Innholdsrik enebolig i attraktivt område | Stor og solrik hage | Dobbelgarasje | Barnevennlig, sentralt & nær marka
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
197 m²
Bruksareal (BRA)
235 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
31 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
7 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
13 m²
Kommunale avgifter
kr 1 492 / Mnd
Prisantydning
kr 11 200 000
Omkostninger
kr 348 750
Totalpris
kr 11 548 750
Byggeår
1927
Tomt
Eiet tomt 823 m²
Oppdragsnummer
50240037
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
Prisantydningkr 11 200 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 330 000,-
  
Totalpris kr 11 548 750
Eiendom
Røaveien 2, 0752 Oslo

Matrikkel
Gnr. 11 Bnr. 29 i Oslo kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 235 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 197 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 7 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 31 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 13 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1927

Tomt
Eiet tomt 823 kvm

Prisantydning
11 200 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Tim Roar Fauske Takstdato: 13.03.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 11 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 330 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 331 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 531 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 11 548 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 17 896,28 pr. år Herav: Feie- og tilsynsgebyr: kr 272 Renovasjonsgebyr: kr 7 283,08 Vann- og avløpsgebyr: kr 10 341,20

Eier
Jon Martin Lie

Parkering
Gode muligheter for parkering på egen tomt og i dobbelgarasje.

Beliggenhet
Verdt å merke seg:
  • Ca. 150 meter til nærmeste buss
  • Ca. 300 meter til nærmeste T-bane
  • Solid utvalg dagligvareforretninger i området
  • Fantastiske turområder rett i nærheten
  • Hyggelig strøk, perfekt for barnefamilier
  • Gangavstand til Røa sentrum med Coop Mega, Meny, rastauranter, kaféer, frisør, treningssenter, apotek, vinmonopol, kjøpesentre m.m.

Boligen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet, i et veletablert boligområde på Røa.

Eiendommen egner seg ypperlig for barnefamilier, hvor de små kan ferdes trygt i hagen, og med kort vei til både skoler og barnehager.

Sentral beliggenhet: gåavstand til aktiviteter - butikker - marka - T-bane og buss.

Flere nærbutikker i gangavstand fra boligen, som Rema 1000, Kiwi ved Røabadet/Sats og Nærbutikken på Ullerntoppen, som er en innholdsrik dagligvareforretning. I tillegg har butikken et godt utvalg av blomster og planter til hyggelige priser. Ellers er det også kort vei til Røa senter med bredt utvalg av servicetilbud bl.a. kafeer, sportsforretninger, klesforretninger, vinmonopol, apotek, blomsterforretning, dagligvarebutikker, restauranter, kaféer o.a. Diverse servicetilbud også på Vinderen og Slemdal.

Tomt
Eiet tomt, 823 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Innenfor en radius på 1 kilometer finner man flere barnehager, i tillegg er det også meget kort vei til gode skolealternativer som, Huseby skole, Voksen skole og Lysejordet skole med flere.

Offentlig kommunikasjon
Det er bare 150 meter til buss 46 som tar deg til Majorstuen, denne stopper i Ostadalsveien og det er i tillegg kort vei til T-bane ved Røa, hvor linje 2 tar deg til Majorstuen på ca. 8 min.

Fritidstilbud
I nærheten ligger blant annet idrettsanleggene på Røa, Ullern (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren), Voksen kunstgress, Gressbanen (Ready), Oslo Golfklubb og kunstisbane om vinteren på Bogstad, Holmenkollen tennisklubb, Njård (Sats) og Røa Bad / Elixia.

Det er mange idrettslag i nærområdet, herunder Røa, Ready, Njård, Ullern, Vestre Aker Skiklubb og Heming. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten.

Gode turmuligheter og rekreasjonsområder sommer som vinter i Mærradalen, som kun ligger noen minutter unna. Her tar hyggelig sykkel- og turvei deg inn til Bogstad og Nordmarka. Om vinteren prepareres det også skispor innover. Ved Bogstad gård finnes kafé, kulturaktiviteter, gårdsopplevelser og kunstutstillinger. Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard, samt kunstisbane om vinteren. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter om vinteren.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig
Første etasje:
BRA 81 m²
- BRA-i 74 m²: Vindfang, hall, stue, spisestue og kjøkken
- BRA-b 7 m²: Innglasset balkong med skillende vegger

Andre etasje:
BRA 52 m²
- BRA-i 52 m²: Gang, bad og tre soverom.

Kjeller:
BRA 71 m²
- BRA-i 71 m²: Trappegang, gang, mellomgang, vaskerom, wc-rom, badstue og boder.

Garasje
BRA 31 m²:
- BRA-e: Garasjerom

2.etasje har et totalt gulvareal (GUA) på 58 m², men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 52 m² av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 6 m².

Arealet på kaldtloft måles til 23 m2 (ALH), men grunnet lav takhøyde er ingen deler av arealet måleverdig som bruksareal.

Arealer bak knevegger og lignende (som ikke er måleverdige) er ikke medtatt som areal med lav himlingshøyde (ALH).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Tim Roar Fauske v/ Anticimex:

Boligen ble oppført i 1927, senere tilbygget med garasje i 1985.

Grunn og fundamenter:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner.
Det er gitt tilstandsgrad 3 for omfattende riss/sprekker på vegg i bod/tidligere garasje. Dette kan tyde på setninger eller jordtrykk. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke årsak, omfang og aktuelle tiltak.

Det er gitt tilstandsgrad 3 på forstøtningsmurer ved underliggende bod/tidligere garasje. Det er til dels store skjevheter og deformasjoner på forstøtningsmurer.

Drenering:
Dreneringen er fra byggeår. Det er senere gjort utbedringer på dreneringssystem på vegg mot øst i følge selgers opplysninger. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som bekrefter hva som er gjort.

Kjelleren/underetasjen bærer preg av at dreneringen har funksjonssvikt. Observert tilstand tilsier at dreneringen og eventuelle følgeskader bør utbedres

Yttervegger:
Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning (mulig utført som uisolert lafteplank). Panel er stedvis malingslitt og det ble observert stedvise råteskader. Råteskader må utbedres. Skader i bakenforliggende konstruksjon er ikke registrert, men kan ikke utelukkes.

Det er også observert råteskader på rekkverk på balkong i 2. etasje. Det er gitt tilstandsgrad 3 for dette.

Takkonstruksjoner:
Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med betongtakstein. Utettheter/lekkasjer observert ved takgjennomføringer. Følgeskader er registrert, ytterligere skader kan ikke utelukkes. Tiltak for å stoppe utettheter/lekkasjer inn i konstruksjonen og utbedring av skader må påregnes.

Loftet er et råloft med adkomst via luke i himling i gang i 2. etasje. Synlige taksperrer i trekonstruksjoner utvendig belagt med betongtakstein fra ca 1990 i følge selgers opplysninger. Synlig undertak av taktro (rupanel). Undergurter isolert med mineralull og delvis belagt med trebord.

Det er gitt tilstandsgrad 3 pga. påviste fuktmerker og råte/fuktskader i undertak. Årsak er vurdert å være taklekkasje og utettheter i undertaket. Tiltak for å stoppe fukttilførsel må påregner og overflater må fornyes.

Det ble på befaringstidspunktet stedvis observert råteskader på vindskier og i overgang mellom vegg tak(ved balkong i 2.etasje) Skjulte feil eller skader kan ikke utelukkes. Videre undersøkelser må påregnes.

Gulvsystemer:
Etasjeskillere av betong og trekonstruksjoner. Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2 meter er målt til 25 mm i gang.

Tilliggende garasje:
Tilliggende dobbeltgarasje i trekonstruksjoner. Støpt plate på mark. Grunnmur av lettklinkerblokker og yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med betongtakstein. To stk leddporter. Automatisk portåpner og belysning på en av portene.

Det er observert åpninger mellom gipsplater i himling og manglende gips ved vindusåpning mot vindfang i. Det er usikkert om garasje skal være utført som en branncelle med brannhemmende materialer mot hoveddel. Det knyttes usikkerhet til om brannskiller er utført i henhold til byggteknisk forskrift. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer/tiltak må utføres.

Dører og vinduer:
Boligen har slett entrédør med glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer med dobbelt glassfelt vurdert til å være fra byggeår. Vinduer med to-lags isolerglass fra 1985 og ukjent årstall. Vinduer med dobbelt glassfelt fra ukjent årstall. Balkongdører med to-lags isolerglass fra 1984. Vindu i soverom 3 er ødelagt og lot seg ikke lukke da takstmann befarte eiendommen og kjellervindu under kjøkken har råteskader (TG3 på begge vinduene).

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Kjøkken
Kjøkken med innredning vurdert til å være fra perioden 1980-85. Innredning med profilerte fronter i treverk og benkeplate i laminert utførelse med nedsenket dobbel oppvaskkum i rustfritt stål. Flislagt benk ved platetopp og flislagt sone mellom benkeplate og overskap, samt belysning under overskap og flere stikkontakter. Det medfølger hvitevarer som inkluderer nedfelt platetopp med kokesoner av stål, innebygget stekeovn og frittstående kjøleskap med frysedel plassert i nisje. Det er også ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget.

TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner.

Selger opplyser at komfyr på kjøkkenet er defekt, og at stikkontakt/komfyrvaktstikk er fjernet ved egeninnsats.

Bad, toalett og vaskerom
Bad 2. etasje:
Bad fra 1953, senere noe oppgradert med armaturer og inventar i følge selgers opplysninger. Badet har flislagt gulv, eggflater med fliser og tapet, og tapetsert og malt himlingsflate. Innredning består av servantskap med slette fronter og nedsenket servant i porselen, innmurt badekar og frittstående toalett. Avtrekksventil i himling med naturlig avtrekk ut av bygget.

TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone(fra soverom 3). Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.

Vaskerom i kjeller:
Vaskerom fra byggeår med gulv mot grunn av betong, betong-/murvegger og pusset himlingsflate. Vaskerommet har støpejernsluk i gulv, opplegg for vaskemaskin og to stk. skyllekar av betong.

TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad.

Toalettrom kjeller:
Toalettrom fra ukjent årstall med gulvflate med laminatgulv, malte murvegger, himlingsflate med trepanel og frittstående toalett.

Det ble på befaringstidspunktet observert saltutslag på grunnmur, noe som kan tyde på sviktende drenering eller kappilærsoppsug fra grunn. Utbedring bør påregnes

Overflater
1. og 2. etasje:
Gulvflater med parkett og gulvbelegg. Tapetserte og malte veggflater. Himlingsflater med himlingsplater.

Kjeller:
Kjelleren er hovedsakelig uinnredet. Ett rom er innredet med utlektede vegger (badstue). Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong/sparesteinsmur. Himlingsflater med trepanel og pussede overflater. Det er registrert saltutslag diverse steder i kjelleren. Kan tyde på sviktende drenering eller kappilærsoppsug fra grunn. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet kjellervegg (i badstue). Det ble registrert forhøyede fuktverdier og tiltak bør påregnes.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument, i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent over 20. Det ble i tillegg konstatert fuktskader/råteskader på bunnsvill i konstruksjonen som må utbedres. Sannsynlighet for følgeskader.

Teknisk/VVS
Synlige vannrør av typen kobberrør vurdert til å være fra byggeår, 1953 og 1985. Synlige avløpsrør i plast, metall og støpejern. Hovedstoppekran plassert i kjeller. Stakeluker plassert i kjeller. Oso varmtvannsbereder på 200 liter fra 2006 plassert i kjeller (varmtvannsbereder har fått tilstandsgrad 3 grunnet funksjonssikvt/lekkasje. Bereder må repareres eller skiftes ut).

Ventilasjon basert på mekanisk og naturlig avtrekk med tilluft via vindusspalter og veggventiler.
Overstrømning og luftmengdeutskifting i kjeller vurderes med fordel å kunne vært bedre. Manglende ventilering bør utbedres.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ekspedisjonsdokument, ferdigattestert med dato 21.11.1929 som omhandler våningshus.

Ekspedisjonsdokument finnes som stort sett for bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp.

Det foreligger ferdigattest datert 26.03.1969 som omhandler ombygging til midlertidig tomannsbolig (boligen er i dag registrert som enebolig).

Det foreligger ferdigattest datert 05.07.1989 som omhandler garasje m/ carport.

Det foreligger ferdigmelding datert 12.10.1993 som omhandler mindre fasadeendringer.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 12.12.1988. Det understrekes imidlertid at boligens utforming per i dag ikke er i samsvar med ferdigattest/siste godkjente tegninger hos kommunen. For 1. og 2. etasje samsvarer tegninger med dagens bruk (det gjøres likevel oppmerksom om at to av soverommene i 2. etasje er byggemeldt som henholdsvis "opph." og "arbeid", samt at det er uvisst om innglassing av balkong og karnapp i stue er byggemeldt (fasadeendring)). I kjelleren er det gjort flere endringer på innvendige vegger og tidligere garasje er ikke omsøkt til bod og har tidligere ikke hatt direkte adkomst til boligen. Videre er badstue etablert og det er fjernet en dør til vaskerommet. Se gjerne vedlagte byggetegninger for utfyllende informasjon. Søknad om bruksendring/godkjenning av boligen i tråd med dagens utforming/bruk skjer for kjøpers regning og risiko.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i skap i trappegang i 2. etasje. Delvis synlig og skjult elektrisk anlegg i boligen

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: vet ikke.
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: nei.
Forekommer det at sikringer løses ut: nei.
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: nei.
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: ja.
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Ja, egeninnsats på fjerning av stikkontakt til komfyr 2024 (pga. tilbakelevering av komfyrvakt til hjelpemiddelsentral).
Fungerer hvitevarer som følger boligen: ja.

Det er fremlagt samsvarserklæring vedrørende ombygging/rehabilitering av anlegg er fremlagt. Signert og datert 25.04.2006. Gnisten Installasjon AS.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet, vedfyrte ildsteder (vedfyrt ovn i vaskerom i kjeller og vedfyrt kamin i stue 1. etasje) og luft til luft varmepumpe fra 2021.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 17 896,28 pr. år Herav: Feie- og tilsynsgebyr: kr 272 Renovasjonsgebyr: kr 7 283,08 Vann- og avløpsgebyr: kr 10 341,20
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Eiendomsskatt 2024: kr 10 058,-.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 5399540

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 3 423 109,- Som sekundærbolig Kr. 11 253 907,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Tinglyste servitutter:
1918/900917-1/105  Bestemmelse om deleforbud tinglyst 19.07.1918 
Bestemmelse om generende virksomhet, bebyggelse, gjerde og veg
Dokumentet kan lastes ned som vedlegg, men megler har ikke lyktes å tolke den gamle skrifttypen.

1927/900996-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 20.05.1927
Megler har ikke lyktes å lokalisere denne servitutten. Dokumentet er ikke registrert i gammel grunnbok og opplysninger om oppbevaringssted/pantebok osv. er ikke kjent.

1927/216-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 24.06.1927 
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Utifra det megler kan tolke er dette en vanlig servitutt om at veien er midlertidig godkjent i nåværende bredde.

1927/900997-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 02.09.1927
Dokumentet kan lastes ned som vedlegg, men megler har ikke lyktes å tolke den gamle skrifttypen.

1950/10773-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 05.10.1950
Erklæring om at Røaveien og Ostadalsveien er godkjent inntil videre i nåværende bredde. Eier(e) er forpliktet til å opparbeide veiene med kloakk langs tomten i inntil 8 meter bredde når Oslo kommune måtte forlange det. Eventuell grunnervervelse må skje uten utgift for kommunen og gjerde skal settes opp etter reguleringsvesenets bestemmelser. Konferer megler om dette ved spørsmål.

1962/8134-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 02.07.1962 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Erklæringen gjelder Oslo Lysverkers rett til å sette opp og ha stående en transformatorkiosk iht. situasjonsplan. I 1966 ble Røaveien 2B utskilt fra denne tomten og det er i Røaveien 2B transformatorkiosken står i dag.

1966/7971-3/105  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 11.06.1966 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Erklæringen gjelder godkjenning av peisestue i kjeller for midlertidig opphold. Denne ble antagelig tinglyst i forbindelse med bygging av enebolig i Røaveien 2B og utskillelse av tomt til denne (30-07.1966). Det har aldri vært peisestue i Røaveien 2.

Grunndata
1911/900359-1/105  Registrering av grunn  01.09.1911 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:11 Bnr:3
 
1931/900296-1/105  Registrering av grunn  20.03.1931 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:11 Bnr:63

1966/10627-1/105  Registrering av grunn  30.07.1966 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:11 Bnr:405
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-11/50
Rettigheter i eiendomsrett
1929/901001-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 02.08.1929 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:11 Bnr:29  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Antatt ikke spesiell betydning i dag. Skriften i dokumentet er vanskelig å tolke, men gnr. 11, bnr. 50 ligger et godt stykke unna Røaveien 2.

Rettigheter på 0301-11/30
Rettigheter i eiendomsrett
1930/901014-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 17.10.1930 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:11 Bnr:29
Skriften i dokumentet er vanskelig å tolke. Gjelder antagelig noe med rett til vann- og avløpsledninger over gnr. 11, bnr. 30 (Ostadalsveien 5).

Rettigheter på 0301-11/405
Rettigheter i eiendomsrett
1988/58364-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 01.09.1988 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:11 Bnr:29  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Servitutten gir Røaveien 2 rett til å føre spillvansledning og vannledning til sin eiendom over gnr. 11, bnr. 405 (Røaveien 2B). Røaveien 2 skal også ha adgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledninger når dette er påkrevd. Eierne av Røaveien 2 og 2B er solidarisk ansvarlig for reparasjon og vedlikehold av ledninger som er felles.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Utvendige vann- og avløpsrør er skiftet ca. i år 2000 og er tilkoblet naboens rørsystem.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål og ligger innenfor småhusplanen. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Bystyret har vedtatt ny småhusplan, men den er ikke rettskraftig enda. Eiendommer omfattet av den nye småhusplanen har derfor fortsatt et gjeldende midlertidig forbud mot tiltak (MFT). Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 11 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 330 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 331 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 531 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 11 548 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.6 000)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.66 950)
Markedspakke 1 (Kr.24 950)
Grunnpakke enebolig (Kr.13 326)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (Kr.132 000)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Totalt kr. (Kr.266 226)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-24-0037

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Org. nr: 945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no

Truls A. Tansø
Eiendomsmegler/Partner
Mob: 48 95 44 44
[/ E-post: tat@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Røaveien 2
For mer om objektet
Røaveien 2

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: