Bilde 1 av Sinsenveien 61Bilde 2 av Sinsenveien 61
Digital salgsoppgave
Sinsenveien 61

0586 OSLO • OSLO kommune

Prisantydning

kr 13 250 000

Omkostninger: kr 347 540Totalpris: kr 13 597 540
Flott enebolig over tre plan med solrik skjermet hage og terrasse. Dobbeltgarasje med kjeller og egen inngang.
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Fast eiendom
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
160 m²
Bruksareal (BRA)
168 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
8 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
17 m²
Kommunale avgifter
kr 23 831 / År
Prisantydning
kr 13 250 000
Omkostninger
kr 347 540
Totalpris
kr 13 597 540
Byggeår
1900
Tomt
Eiet tomt 471 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 84, bnr. 19
Oppdragsnummer
71240072
card-default

Silje Dammen

Eiendomsmegler | Partner
Les om Silje
Visninger
Tirsdag 07. mai
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 13 250 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA)kr 15 050,-
2,5% dokumentavgiftkr 331 250,-
  
Totalpris kr 13 597 540
Standard

Pen og velholdt enebolig med to etasjer pluss kjeller oppført i 1900. Huset anses som godt vedlikeholdt med noe moderniseringsbehov. Det er gjort en rekke oppgraderinger og vedlikehold de senere år som: Kjelleretasje ble renovert i 2006. I 2017 ble soverom og vaskerom renovert. Kjelleren har varmekabler i alle gulv. I 2023 ble alle flater malt på nytt. Første etasje ble totalrenovert i 2014 med nytt kjøkken Nytt Wc-rom og ny stue samt inngangsparti. Alle gulvflater har varmekabler. Garasjekjeller ble etablert i 2019 med nytt bad, kjøkken og to soverom. Det er varmekabler i alle gulvflater. Garasjekjelleren er ikke søkt og godkjent til varig oppholdsrom. Solrik tomt med hage, hellelagte områder med sittegrupper samt terrasse på 17 kvm.


Entré/trapperom

Fra et innbydende inngangsparti via hage og uteplass kommer du inn i gang og trapperom med plass til oppbevaringsmøblement, knaggoppheng mm. Entreen gir umiddelbart et godt inntrykk av boligen. Tilknyttet entreen har du en praktisk separat wc med malte overflater og fliser på gulv. Overflater er nylig malt i boligen. Hele første etasjen har varme i gulv.


Stue og spisestue

Fra entreen kommer du inn i en stor stue og spisestue, noe som er det selvsagte hjertet i boligen. Det er store vindusflater som gir naturlig lys fra flere sider. Det er parkett på gulv og delikate fargevalg på vegger.


Stue og spisestue ligger i naturlige soner for plassering av møbler. Her er det gode innredningsmuligheter for stor spisestue hvor familien kan samles til middag, i tillegg til hyggelig sofakrok med tv og annet tilhørende møblement. For kalde vinterdager er det ekstra hyggelig å tenne opp i peisen. Teglsteinsdetaljer setter et stilig preg på rommet.


Kjøkken

Delvis åpen kjøkkenløsning mot spisestue. Her har du godt med arbeidsplass med benkeplate på tre sider og mye god lagringsplass i skap. Kjøkkeninnredningen fra 2014 består av både under- og overskap i lys utførelse, stedvise fronter med glass. Det er heltre benkeplate, fliser over benk og utslagsvask med ett-greps blandebatteri. Rikelig med belysning under overskap og downlights i tak. Videre er det integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjon platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap og fryseskap som medfølger. Kjøkkenventilator med utlufting på yttertak/yttervegg.


Trapperom 2 etasje:

I andre etasje finner trapperommet som kan benyttes som lesekrok, for oppbevaringsløsninger eller et ekstra lekeområdet, noe som gir barnefamilier ekstra spillerom i hverdagen. Det er adkomst til kaldtloft via takluke som har gode lagringsmuligheter.


Soverommene:

Boligen har to soverom som ligger i 2.etg. Hovedsoverommet er stort og har god plass for dobbeltseng og det medfølger en romslig garderobe. Det er parkett på gulv og malte overflater. Soverom to er også av god størrelse og har plass til seng, oppbevaringsmøblement, skrivebord mm. Perfekt som barnerom/gjesterom. Plassbygd oppbevaringsløsninger langs en vegg.


I kjelleren er de to andre soverommene plassert. Det er også her god plass til seng, nattbord og oppbevaringsmøblement. Parkett på gulv og malte overflater. Hele kjelleren har varme i gulv.


Hovedbad

I 2.etasje har boligen et stort flislagt bad med gulvvarme, bestående av dusjhjørne, gulvmontert wc, og servant med underskuffer samt speil på overside. Innredningen ble byttet ut i 2023. Marmorfliser på gulv og vegger. Naturlig ventilasjon.


Bad i kjeller

Boligens andre bad ligger i kjeller. Badet er fra 2006 og er flislagt samt med gulvvarme. Servant med underskap samt speil på overside, badekar og vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk.


Det er eget praktisk vaskerom/teknisk rom fra 2006 i kjeller. Vaskerommet er i tilknytning til badet. Rommet er flislagt og med varme i gulv. Her er det en 200 liters varmtvannsbereder, fryser og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Naturlig ventilasjon. Eiere har i dag plassert vaskemaskin og tørketrommel i trapperommet utenfor vaskerom. Stor benkeplate og underskap.


Hage/terrasse:

Fra entréen er det utgang til en flott sørvestvendt, hellelagt uteplass med terrasse og hage. Rundt midtsommeren kommer solen på terrassen allerede i 8-tiden og forsvinner rundt 18-19 tiden. Deler av uteplassen har likevel sol frem til 19.30. Her kan varme sommerdager nytes med sol på tomten fra morgen til kveld. Tomten er pent opparbeidet med både gressplen, busker og planter. Uteplassen er inngjerdet, så her kan barna leke trygt og fritt. Godt med plass til flere sittesoner, trampoline mm. Terrasse på 17 kvm med god plass til sittegruppe, grill mm. Området er delvis lagt med tak, i tillegg til levegger som vil gjøre plassen lun og skjermet. 


Garasjekjeller:

Garasjekjeller er på 49 kvm og er i dag innredet som stue/kjøkken, bad og to soverom. Det er per i dag ikke søkt og godkjent for varig oppholdsrom. Kjellerrom er godkjent som hobbyrom/atelier


Overflater:

- Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med fliser og tregulv.

- Fliser på bad.

- Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med trepanel.

- Innvendige tak er hovedsakelig overflatebehandling med malte plater.

- Overflater sist overflatebehandlet i 2023.


Overflater garasjekjeller:

- Fliser på gulv, betongvegger innvendig, betong tak.


Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:


Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Ja, kun av ufaglært/egeninnsats

Firmanavn: Egeninnsats

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2019: Etablering av Bad i garasjekjeller. Egeninnsats


Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?

Ja

Firmanavn: Egeninnsats

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2019: Etablering av Bad i garasjekjeller. Egeninnsats Det ble lagt ned nye PVC rør, ny sluk og membran ved etableringen av bad. Avløp fra garasjekjellere pumpes ut med en jets vacuum-pumpe, og slippes ned i avløpsrør. Avløpsrøret er koblet på hoved avløpsrøret. Denne koblingen er i kum som er lokalisert på tomtens Nordøstre hjørne. Både vann til, og avløp er lagt i 32mm Isoterm rør med varmekabel. Varmen må slåes på i vinterhalvåret ellers vil rørene fryse.


Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?

Nei

Kommentar: arbeidet er utført med egeninnsats


Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?

Nei

Kommentar: Eier har opplevd at vann har fryst ved vedvarende veldig lav kulde. Dette har skjedd ved toalett i første etasje. PVC-røri rør ligger nedstøpt i gulvet, og det er varmekabler på gulvet. Dersom varmen ikke er satt tilstrekkelig på, har vannet fryst ved vedvarende veldig lav temperatur. Det har ikke vært noen rørbrudd eller lekasjer. Gjennom vinter 2023/2024 har ikke rørene fryst, til tross for meget kalde vinterdager over flere dager. dette på grunn av at varmen har vært tilstrekkelig høy.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?

Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats

Firmanavn: Arek Rehabilitering (org nr 993136360 ) , Tømmermester Thomas L i Norgesboliger AS

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: I 2014 Renovasjon av første Etasje. Arbeid utført av Arek Rehabilitering. Dokumentasjon forelagt takstmann Nytt kjøkken, der nye PVC rør i rør ble lagt frem til kjøkkenet. Samt nytt avløpsrør ble lagt opp. Videre ble det etablert et toalett i første etasje, der det ble lagt opp nye PVC rør i rør, samt avløp fra vask. Det ble også montert et vegghengt toalett 2017 Nytt vaskerom kjeller. Arbeid utført av Tømmermester Thomas L i Norgesboliger as. Dokumentasjon forelagt takstmann Toalett i kjeller ble omgjort til vaskerom. Nye PVC rør ble lagt om, og avløp ble lagt om. Det ble også ført frem vann til garasjen. 2019 Etablering av kjøkken og bad i garasjekjeller. Egeninnsats. Ny stoppekran. Utlagt vann til hagen. Rør i Rør til fordeler. Rør i rør til kjøkken vaskemaskin og vask og varmtvannstank på badet. Nedstøpt PVC rør til avløp. Avløp går til Jets oppsamlingstank, kvernes og pumpes ut med Jets vacuumulator. Avfall slippes i 32mm isoterm rør med varmekabel. Denne er koblet til hoved avløpsrøret ved nordøstre hjørne (i kum) 2023 nytt baderomsmøbel ved bad i 2.etasje. Egeninnsats Nye 10 mm krommet rør og stoppeventil lagt frem til vasken.


Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?

Ja

Kommentar: Saltutslag på kjellervegg sør østre hjørne ved kjellertrapp. Nylig utbedret ved nedsliping og Sparkling med diffusjonsåpen sparke. Muren er gammel og lødd. Ny eier må forvente at saltutslag vil forekomme igjen.


Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?

Ja

Kommentar: Ca 2018 kontroll utført av Brann og feievesenet. to mangler ble påvist. Ikke pålagt fyringsforbud. Feieluken på loftet var utslitt og måtte byttes. Dette er utført. Feieluke i kjeller et kledd inn av forrige eier. Denne er fortsatt i dag kledd inn. Ny eier må vurdere om denne skal opprette inspeksjonsluke for å få tilgang til feieluken.


Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?

Ja

Kommentar: Sommer 2022 ble det observert maur i garasjekjeller. Ble behandlet med å rydde rundt garasjen, lokasjon og fjerning av bol ute. Preventive tiltak med gift-åte. Det ser ut for at tiltak har fungert. Maur har ikke vært observert i hovedhuset.


Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?

Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats

Firmanavn: håndverker Joar Resaland Wiik

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Som beskrevet i punkt 2.1 og i punkt 4 er det utført arbeid i garasjen. I tillegg til etablering av bad, er det satt inn 4 nye vinduer. Samt blending av et vindu. Arbeidet er utført av håndverker Joar Resaland Wiik Endringene er ikke bygge meldt.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.

Ja, kun faglært

Firmanavn: Arek Rehabilitering, Norgesboliger AS. Proff Elektriker

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2014 Opplegg av nytt El-anlegget i hele huset. Arek Rehabilitering 2017 Omlegging av anlegg i kjeller ved etablering av nytt vaskerom, og oppsett av ny vegg lettvegg. Norgesboliger AS 2019 Opplegg av nytt El-anlegg i leilighet garasjekjeller. Proff Elektriker.


Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?

Ja

Kommentar: Takstmann er forelagt samsvarserklæring fra hele det elektriske anlegget.


Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?

Ja

Kommentar: Tilkobling av vann inn til garasjekjeller og tilkobling av avløp fra garasjekjeller til hoved avløpsrøret. Dette er selvgjort, og normalt bør være utført av faglærte


Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?

Ja

Kommentar: Nye Aker Sykehus vil påvirke eiendommens omgivelser. Vil ikke påvirke solforhold slik vi har lest utbyggers planer. Oppfordrer potensielle kjøpere til å sette seg inn i kommunens planer angående nye Aker Sykehus..


Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?

Nei

Kommentar: Garasjekjeller leies i dag ut som leilighet. Det er per i dag ikke søk om omregulering til varig oppholdsrom.


Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22.

Ja

Kommentar: Kjeller er innredet med to soverom. 2 soverom i kjeller ble bruksendret, og godkjent oppholdsrom i April 2024.


Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?

Ja

Kommentar: Godkjent ferdigattest April 2024.


Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?

Ja

Kommentar: Målt digitalt med egen enhet. Nivået var for høyt, så i 2017, ble det lagt radon duk i kjeller. (unntatt ved bad og vaskerom, det er membran.) i dag er nivået under tillatt grense.


Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?

Ja

Kommentar: ca 2018 ble det opprettet en forsikringssak, da et barn helte mye vann gjennom luftekanal i kjeller. Isolasjon og gips måtte byttes i ca 1,5 meters bredde under luftekanalen. Arbeid ved utbedring, ble utført av forsikringsselskap. Det ble skrevet en skaderapport. Det er i dag ikke påvist fuktskader etter dette. Ut over dette foreligger en boligsalgsrapport fra 2009.


Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?

Ja

Kommentar: Nabo har tinglyst rett til to biloppstillingsplasser. En ved nordsiden av huset, og en ved sørvestre hjørnet av garasjen. Etter avtale med nabo skal gjerdet ved denne parkeringsplassen flyttes ca 20-25 cm nærmere huset i løpet av sommeren 2024 (for bedre plass på parkeringen).


Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?

Ja

Kommentar: Sommer 2022 ble det påvist maur i kjøkkenet i garasjekjelleren. Tiltak ble satt inn ved å rydde rundt garasjekjeller, lagt ut gift-åte og lokalisering og fjerning av bol. Det har ikke blitt observert maur i hovedhuset. Vinter 2022 be det påvist mugg rundt vindu i garasjekjeller. Dette fra feil bruk av rom. Det ble påvist høy luftfuktighet, på grunn av at leietaker har tørket klær, brukte lite varme og luftet dårlig. Tiltak ble satt inn ved å vaske med muggsopp fjerner, samt sette inn luftavfukter. Dette har vist seg å utbedre situasjonen og i dag luftfuktigheten lav.


Tilleggskommentar:

Det har hendt noen ganger at det har lukter kloakk fra toalettet i første etasje. Rommet har ikke ventilasjon, så ved å åpne vindu forsvinner lukten rask Toalett knappen må holdes inne for å spyle tilstrekkelig ned.

Vannkran på veggen garasjekjeller, er defekt. Fjær i tilbakeslagsventilen er ikke i orden. Når vannet er på, spruter vannet ut fra til tilbakeslagsventilen.

Hagen ble jevnet ut i ca 2016. Plenen skrået oppover mot garasjen og gangfelt/Sinsenveien. For å et mer funksjonelt uteområde, ble hagen gravd ut. Det ble etablert støttemurer i bakkant. Høyden på muen i bakkant, tilsier at de bure vært byggemeldt. Dette er ikke gjort.

Oppsett av utebod er ikke byggmeldt

Hvitevarer er fra 2014, og i så måte snart klare for utskiftning. Varmluftsfunksjon på ovnen fungerer ikke lengre Det hender at oppvaskmaskinen stopper midt i et program.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Takstmannen AS v/Silje Møller, datert 19.04.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen: 


Enebolig oppført opprinnelig i 1900. Garasje oppført i 1991. Boligen har vært i eiers eie siden 2009. Eiendommen har en fin beliggenhet i området med friareal mot vest. Boligen er blitt oppgradert og oppusset i nyere tid med bla. kjelleretasje med soverom, bad og vaskerom i 2006. Nytt wc-rom og kjøkken i 1. etasje 2014. Garasjekjeller ble oppgradert i 2019 med to soverom, bad og kjøkken. Garasjekjeller er ikke byggemeldt og ikke søkt om omregulering til varig oppholdsrom. Boligen er gjennomgående normalt vedlikeholdt og med normal standard med varierende alder. Noe utbedringer og oppgradering/moderniseringsbehov for å tilfredsstille dagens krav til standard må påregnes mtp. alder og som en naturlig del av en bygnings aldringsprosess. Ytterkledning har stedvis noe råte.


Boligen har fått følgende TG3:


Garasjekjeller:

Utvendig > Utvendige trapper:

Det er ikke montert rekkverk. Av sikkerhetsmessige årsaker anbefales det i trapper, å sikre med rekkverk mot fallulykker ved høyde over terreng på mer enn 0,5m. Tiltak anbefales. Kostnadsestimat: 10.000,- - 50.000,-


Tomteforhold > Forstøtningsmurer:

Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Av sikkerhetsmessige årsaker anbefales det sikring av støttemurer med rekkverk på min. 1m der høyde over terreng overstiger 0,5m for å unngå fallulykker. Tiltak anbefales. Kostnadsestimat: 10.000,- - 50.000,-


Boligen har fått følgende TG2:  


Enebolig:


Utvendig > Taktekking:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det bemerkes at taktekkingen har passert mer enn 50% av sin levetid.


Utvendig > Nedløp og beslag:

Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Snøfangere skal monteres der snø og isras fra tak kan skade personer, gjenstander, underliggende bygningsdeler eller installasjoner. Det anbefales å etablere snøfangere på yttertaket i utsatte områder


Utvendig > Veggkonstruksjon:

Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Ytterkledning fremstår generelt med utvendig vedlikeholdsbehov. Større utskiftinger må påregnes


Utvendig > Vinduer - 2:

Anbefalt brukstid er mer enn 50% passert på vinduer og noe vedlikehold må påregnes. Vinduer med normal bruksslitasje og ingen større avvik ble registrert befaringsdag. Det gjøres oppmerksom på at ikke alle vinduer er funksjons-testet, noe slark i låsemekanismer og at vindu kan ta i karm kan forekomme på eldre vinduer.


Utvendig > Utvendige trapper:

Skifersten er løs og fuging mellom stenene mangler. Det er ikke montert forskriftsmessig rekkverk i trappen. Tiltak anbefales.


Innvendig > Pipe og ildsted:

Feieluke i kjeller er kledd inn og derfor ikke tilgjengelig.


Innvendig > Rom Under Terreng:

Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagt. Fuktmålingene (vektprosent mellom 18 og 21%) viser at treverket er noe fuktig. Enkelte råtesopper vil kunne vokse. Tidligere forsikringsskade som ble utbedret for ca. 5 år siden. Arbeid utført av forsikringsselskap(Storebrand) og de kommenterte at det vil kunne påvises fukt i treverket i fremtiden. Resultatet på fuktmålingene kan derfor stamme fra dette. Eier informerer om at det har vært saltutslag på kjellervegg sørøstre hjørne ved kjellertrapp. Nylig utbedret ved nedsliping og sparkling med difusjonsåpen sparkel. Muren er gammel. Ny eier må forvente at saltutslag kan forekomme igjen.


Innvendig > Innvendige trapper:

Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.


Spesialrom > Overflater og konstruksjon > WC:

- Observert kloakklukt fra toalettet. Ved åpning av vindu, forsvinner lukten. Knappen på wc må holdes inne for å spyle ned.


Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 2. etasje:

Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vindu er ved siden av dusj. Våtrom av eldre dato med oppgraderingsbehov. Det anbefales oppgradering av våtrommet til dagens krav.


Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2. etasje:

Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.


Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2. etasje:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Sluket er et gammelt støpejernsluk og det kan ikke gis noen garanti for slukets tilstand. Sluk av denne typen er etterhvert blitt gamle, og vil av flere årsaker kunne være årsak til skader. Eksempelvis at materialet i seg selv er usikkert på grunn av levetid og manglende klemring, men også fordi tettesjikt trolig enten ikke finnes, eller ikke lenger oppfyller opprinnelig tettefunksjon.


Våtrom > Ventilasjon > Bad 2. etasje:

Rommet har kun naturlig ventilasjon.


Våtrom > Ventilasjon > Bad kjeller:

Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.


Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom:

Rommet har kun naturlig ventilasjon.


Tekniske installasjoner > Vannledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er irr på rør.Det er irr på rør ved stoppekran. Rust ved stoppekran.


Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:

Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år


Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:

Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer, måler og innholdsfortegnelse. Innmat sikringsskap fra 2014. El-anlegg i boligen er hovedsakelig fra 2014. Strømtilførsel til boligen via luftstrekk. El-installasjoner er utført av Arek rehabilitering.


Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - 2:

Sikringsskap plassert i kjeller, utstyrt med automatsikringer, måler og innholdsfortegnelse. Innmat sikringsskap fra 2022. El-anlegg i kjelleren er hovedsakelig fra 2022. El-installasjoner er utført av Noerelco.


Tomteforhold > Utvendige vannl- og avløpsledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger


Underetasje garasje:


Utvendig > Dører:

Dører fra eldre dato/byggeår med normal slitasje.


Innvendig > Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Overflater gulv > bad:

Sluk under dusjkabinett, fall til sluk er derfor ikke målt


Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:

Sikringsskap plassert i soverom, utstyrt med automatsikringer og måler. Innmat sikringsskap fra 2019. El-anlegg i boligen er hovedsakelig fra 2019. Strømtilførsel til boligen via luftstrekk. Utført av Norgesboliger.


Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:

Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk.


Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:

Det er trykkfall ved tapping av to kraner samtidig, indikerer svekket effekt på vannledning.


Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 168,0 m²

- BRA-i: 160,0 m²

- BRA-e: 8,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 17,0 m²



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


Første etasje:

BRA 70 m²

- BRA-i 62 m²: Entré, stue/kjøkken, trapperom og WC.

- BRA-e 8 m²: Utvendig bod (ikke byggmeldt)

- TBA 17 m²: Terrasse.


Andre etasje:

BRA 50 m²

- BRA-i 50 m²: Trapperom, bad og to soverom.


GUA (gulvareal): 56 m²

Ikke målverdig areal (ALH): 6 m²


Kjelleretasje:

BRA 48 m²

- BRA-i 48 m²: Bad, vaskerom, trapperom og to soverom.


Garasje:

BRA 45 m²:

- BRA-e 45 m: Garasjeplass.


Takhøyde i 1. etasje ble målt til ca. 2.55m.

Takhøyde i 2. etasje ble målt til ca. 2.42m, men har også høyere og lavere skråtak.

Adkomst til kaldtloft via innvendig takluke med nedfellbar stige i trapperom 2. etasje. Lagringsmuligheter. Ikke måleverdig areal.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.


Elektrisk anlegg 1:

Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer, måler og innholdsfortegnelse. Innmat sikringsskap fra 2014. El-anlegg i boligen er hovedsakelig fra 2014. Strømtilførsel til boligen via luftstrekk. El-installasjoner er utført av Arek rehabilitering.


Elektrisk anlegg 2:

Sikringsskap plassert i kjeller, utstyrt med automatsikringer, måler og innholdsfortegnelse. Innmat sikringsskap fra 2022. El-anlegg i kjelleren er hovedsakelig fra 2022. El-installasjoner er utført av Noerelco.



Oppvarming og energimerking

Vedfyring og elektrisk oppvarming av boligen. Gulvvarme på bad 2. etasje, hele 1. etasje og hele kjelleretasje. Elektrisk oppvarming av garasjekjeller.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Gul G er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Bolig:


Vannledninger:

Vannrør er av type kobber og plast rør i rør system.

Fordelerskap for vannrør plassert i bad kjeller.

Stoppekran og vannmåler plassert i bad kjeller.


Avløpsrør:

Avløpsrør er av type plast.

Stakeluke er plassert i kum i nordøstre hjørne av tomten og lufting over yttertak.


Ventilasjon:

Naturlig ventilasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad i kjeller. For øvrig naturlig ventilasjon med stedvise klaffeventiler i yttervegg og lufteventiler i topp av vinduer.


Andre VVS-installasjoner:

Utekran plassert på yttervegg mot nord.


Varmesentral:

Luft/luft-varmepumpe plassert i stue fra 2014.


Varmtvannstank:

Varmtvannsbereder på 200 liter fra 1993 plassert vaskerom kjeller


Andre installasjoner:

Vedfyring og elektrisk oppvarming av boligen. Gulvvarme på bad 2. etasje, hele 1. etasje og hele kjelleretasje.


Garasjekjeller:


Vannledninger

Vannrør er av type kobber fra byggeår.

Fordelerskap for vannrør plassert på bad.

Stoppekran og vannmåler plassert til venstre for inngangsdør.


Avløpsrør:

Avløpsrør er av type plast.

Vacuumpumpe med kvern som løfter avfall ut.

Avløpsrør i boligen er hovedsakelig fra byggeåret.


Ventilasjon:

Mekanisk avtrekk fra våtrom.


Andre VVS-installasjoner:

Utekran plassert på yttervegg. Fjær i tilbakeslagsventilen er ikke i orden. Vann spruter ut fra tilbakeslagsventilen når vannet skrus på.


Varmtvannstank:

Varmtvannsbereder på 80 liter plassert i benk på bad fra mars 2024.


Andre installasjoner:

Elektrisk oppvarming av kjeller.



Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.


Tilbehør:

- Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.

- Garderobeskap medfølger utenom løse skap på alle barnerom + pax-skap i leilighet.

- Hyller i garasje medfølger ikke.



Tomten

471,00 m² eiet. Eiendommen er godt opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær og steinlagt gårdsplass.




Parkering

Det er en dobbelgarasje oppført i 1991 med underetasje og bod på tomten. Videre er det også en biloppstilling plass på eiendommen.


For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.


Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr.

For mer info se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/


Naboeiendom har tinglyst parkeringsrett. En nede ved huset og en ved sørvestre hjørnet av garasjen.




Diverse

Fast inventar bolig:

- Røykvarsler.

- Brannslukningsapparat.

- Kabel-TV/Parabol/Fiber.

- Utestikk.

- Utelys.

- Diverse belysning og panelovner.


Fast inventar garasjekjeller:

- Røykvarsler.

- Brannslukningsapparat.

- Kabel-TV/Parabol/Fiber.

- Diverse belysning og panelovner.



Skole og barnehage

Skoler og barnehager:

- Refstad Skole (1-7 kl.) 10 min gange (Åpner skolestart 2024)

- Løren skole (1-7 kl.) 9 minutters gange

- Sinsen skole (1-7 kl.) 10 minutters gange

- Frydenberg skole (8-10 kl.) 13 minutters gange

- Wang ung Oslo (8-10 kl.) 15 minutters gange

- Kuben VGs 23 minutters gange

- Nordpolen skole (1-10 kl.) 18 minutters gange

- Sinsen Fus bhage (1-5 år) 7 minutters gange

- Refstad bhage (1-5 år) 7 minutters gange

- Sinsen kirkes bhage (1-5 år) 7 minutters gange




Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger. Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.



Områdebeskrivelse

Her i Sinsenveien 61 bor du tilbaketrukket og samtidig sentralt på Refstad, rett ved Løren, med gangavstand til alt av hva Løren har å tilby av butikker og servicetilbud. På den andre siden har du kort vei til marka og flotte turområder med både badevann og langrennsløyper.


Dagligvarehandel og servicetilbud

Nærmeste dagligvarehandel er Rema 1000 som ligger i umiddelbar nærhet og en nyoppusset Meny på Løren torg, KIWI Økern er også i nærområdet. Det er et godt utvalg av flere restaurant- og take away-tilbud på Løren med Dominos Pizza, deilig indisk på Sanjay's, Umai Sushi, Peppes Pizza, Tiffany's og sushi på HY's, mm. For en hyggelig kopp kaffe er det både Kaffebrenneriet og Baker Hansen i området. Sterk treningssenter, apotek, frisør, Blomsterpikene, renseri etc. på og rundt Løren torg.


Tur og marka

For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua med fint badevann i sommerhalvåret. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden og restauranten har en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.


Fritidstilbud

Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark ligger i gangavstand og består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy. I tillegg er det et godt utvalg fotballbaner i gangavstand fra boligen, herunder Linderudbanen, Skeidbanen, Årvollbanen og Valle Hovin. Årvoll gård ligger også i nærheten, og kan by på konserter, revy og husflidslag. Det er i tillegg kort vei til Hasle tennishall med tennis og turn.


Kollektivtransport

Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane. Fra stoppene i Sinsenveien kun to minutters gange finner du buss 23 og 24 samt flybussen. Disse tar deg blant annet til storo, Nydalen, Lysaker og Fornebu. CA 8 minutter til Sinsenkrysset med flere bussavganger går, blant annet 31 som går døgnet rundt. Her finnes også trikkelinje 17.


Både Økern, Sinsen og Løren T-banestasjon ligger en kort spasertur unna. Om man skal mot Jernbanetorget så går det direktelinje fra Økern og Sinsen, og skal man mot Storo, så er Løren et godt alternativ.




Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten for denne boligen utgjør kr. 8.889,- i 2024.


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.


Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør 23 831 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.



Andre løpende kostnader

Felleskostnader, strøm og innboforsikring. Denne listen er ikke uttømmende.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 35.000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Nåværende eier har betalt kr 4.188,-/året i innboforsikring


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Storebrand med polisenummer: 1729017



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 3 124 954,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 10 687 413,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ekspedisjons-dokument datert 21.02.1923 som omhandler våningshus.


Det foreligger ekspedisjons-dokument (uattestert) datert 04.09.1925 som omhandler tilbygg av våningshus.


Det foreligger ferdigattest som omhandler garasje datert 06.07.1992 som omhandler de bygningsmessige forhold samt opparbeidelse av tomten og gjelder ikke for installasjon av sanitæranlegg, sentralvarmeanlegg, gass og elektrisitet.


Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.


Det foreligger ferdigattest datert 19.04.2024 som omhandler bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i kjeller for to soverom.


Tegninger:


Bolig:

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Utebod er ikke byggemeldt.

WC-rom i 1 etasje er etablert i senere tid. Baderom i 2 etasje er tegnet inn som soverom. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.


Garasje:

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk


Garasjekjeller:

Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger garasjekjeller leies i dag ut som leilighet. Det er per i dag ikke søkt om omregulering til varig oppholdsrom. Endringer er ikke byggemeldt. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.



Regulering

Området er regulert til boligformål etter reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Reguleringsplanen er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommen.


Oslo kommune skriver om revisjonen: "Den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Videre skal småhusområdenes karakter og kvaliteter bevares, det skal legges til rette for mer klimavennlige utbygginger, og vi skal forsøke å forenkle planen for å kunne gjøre kommende byggesaker enklere og billigere å gjennomføre. Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene."


Tiltaksforbudet skal sikre at verdiene som revisjon av planen skal søke å bevare ikke går tapt i løpet av tiden frem til en revidert plan blir gjeldende.


Du kan lese mer om revisjon av planen og hvilken betydning det kan ha for eiendommen her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/


På Aker sykehus ble det etablert ny legevakt i 2023. Her planlegges det også en stor utbygging av sykehusområdet. For mer info se: https://www.oslo-universitetssykehus.no/om-oss/nye-oslo-universitetssykehus/nye-aker


Økern er i sterk utvikling med store planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. For mer info se: https://www.okernsentrum.no/


Ta kontakt med din EIE eiendomsmegler for mer informasjon.


Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.



Vei, vann og kloakk

Kommunalt vann. Privat stikkledning antatt fra byggeåret. Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til påkoblingspunkt.

Kommunalt avløp. Privat stikkledning antatt fra byggeåret. Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til påkoblingspunkt



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr.


Dnr. 900815, tgl. 16.08.1912 - Bestemmelse om veg

Bestemmelse om vannrett
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 117, tgl. 04.06.1920 - Bestemmelse om gjerde

Bestemmelse om gjerde


Dnr. 911442, tgl. 01.05.1925 - Bestemmelse om veg

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Bestemmelse om gjerde


Dnr. 911443, tgl. 02.10.1925 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om kloakkledning


Dnr. 901270, tgl. 12.05.1933 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om kloakkledning


Dnr. 6252, tgl. 19.10.1945 - Best. om vann/kloakkledn.

Med flere bestemmelser


Dnr. 13639, tgl. 01.11.1960 - Erklæring/avtale

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglementet
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


Dnr. 19923, tgl. 14.10.1971 - Best. om vann/kloakkledn.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


Dnr. 19922, tgl. 14.10.1974 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


Dnr. 19923, tgl. 14.10.1974 - Best. om vann/kloakkledn.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 17595, tgl. 17.08.1976 - Best. om adkomstrett

Med flere bestemmelser


Dnr. 65271, tgl. 30.10.1990 - Erklæring/avtale

Midlertidig unntak i anl. garasjens avstand til vei.
Kan ikke avlyses uten Oslo veisjefs samtykk.


Dnr. 919852, tgl. 22.02.1961 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:

GNR 84 BNR 165


Dnr. 900416, tgl. 04.06.1920 - Registrering av grunn

Registrering av grunn


Dnr. 15070, tgl. 08.07.1977 - Registrering av grunn

Registrering av grunn



Naboeiendom har tinglyst parkeringsrett. En nede ved huset og en ved sørvestre hjørnet av garasjen.


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Eiendommen har ikke separat utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 13 250 000,-

Andel fellesgjeld kr ,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 331 250,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA) kr 15 050,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 13 597 540,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.




Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 0,900 % av salgssummen inkl. mva


Arbeid med klargjøring av salget, tilgang til interessent database, lovpålagt forsikring og startkostnad for opprettelse av oppdraget, samt utarbeidelse av salgsoppgave.: 14 900,00

Tinglysning av sikringsobligasjon, innhenting av informasjon fra kommunen samt innhenting av grunnbok og servitutter.: 7 500,00

Premium foto, interiørveiledning, annonsering på finn.no med annonsepakke Large, ukens bolig på Finn.no i 7 dager, eie.no med digital salgsoppgave, digital markedsføring med EIE look og nabolagsprofil.: 31 000,00

Premium foto, interiørveiledning, annonsering på finn.no med annonsepakke Large, ukens bolig på Finn.no i 7 dager, eie.no med digital salgsoppgave, digital markedsføring med EIE look og nabolagsprofil.: 26 500,00

Foto, annonsering på finn.no og eie.no med digital salgsoppgave.: 24 000,00

EIE look +: 8 000,00

Inkluderer kjøring til og fra samt 1 time visning.: 3 450,00

Overtakelseshonorar: 3 450,00

Sletting av panteheftelser, tinglysing, kontroll av legalpant samt gjennomføring av oppgjør.: 7 900,00

Meglerhonorar og utlegg trekkes direkte fra oppgjøret på oppgjørsdagen.: 3 500,00

Salgsoppgave på papir: 4 000,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240072

Ansvarlig megler: Silje Dammen


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Sinsenveien 61
0586 OSLO
Sinsenveien 61

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: