Bilde 1 av Bergljots vei 5BBilde 2 av Bergljots vei 5B
Digital salgsoppgave
Bergljots vei 5B

0575 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Totaloppusset (2023) og eksklusiv leilighet med strøken standard. Vestvendt balkong. Vedovn. Etterspurt beliggenhet.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
68 m²
Bruksareal (BRA)
68 m²
Fellesutgifter
kr 5 147 / Mnd
Prisantydning
kr 6 650 000
Omkostninger
kr 18 931
Fellesgjeld
kr 151 475
Totalpris
kr 6 820 406
Fellesformue
kr 20 015
Byggeår
1949
Tomt
Fellestomt 40078 m²
Oppdragsnummer
74230427
card-default

Edvard Ingebrigtsen

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Edvard
card-default

Sebastian Andresen

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Salgsleder
Les om Sebastian
Prisantydningkr 6 650 000,-
Fellesgjeldkr 151 475,-
Forhåndsavklaring forkjøpsrettkr 9 481,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 6 820 406
Eiendom
Bergljots vei 5B, 0575 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 68 Orgnr. 850142602 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1949

Tomt
Fellestomt 40078 kvm

Prisantydning
6 650 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Nils Fosberg Takstdato: 25.10.23 12:10

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 151 475,- pr. 01.10.23
Andel fellesformue: kr. 20 015,- pr. 01.10.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 6 650 000,- (Prisantydning)
kr 151 475,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 801 475,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 9 481,- (Forhåndsavklaring forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 10 681,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 812 156,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 820 406,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 147,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kabel TV og fiberbredbånd, felles byggforsikring, forretningsførsel, div drift og vedlikehold

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Bjørn Ivar S Furuseth

Beskrivelse
Boligen er i sin helhet oppusset i 2023 med påkostede materialvalg og kvalitet i alle ledd. God finish med gjennomgående lekre detaljer som gir et eksklusivt og sømløst uttrykk.

Luftig og god romfølelse med gjennomgående planløsning og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Fra stue er det direkte adkomst til stor, vestvendt balkong, omkranset av frodig beplantning.

Idyllisk og naturskjønn beliggenhet på populære Keyserløkka. Området er snart det eneste sentrumsnære området i Oslo som fortsatt har god plass mellom bygningene.
- Dokumentasjon på utført arbeid foreligger
- Eksklusivt bad og kjøkken 2023
- Oppgradert elektrisk anlegg 2023
- God lagringsplass med totalt tre boder
- Etterspurt internbeliggenhet
- Mulighet for leie av P-plass for 450 kr mnd etter liste.

Parkering
Parkering kan leies av brl etter venteliste. Leie av P-plass vil være kr 450/mnd.

Det er beboerparkering i området. Det vil si at man med beboerkort kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Indre by er bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene. Dette er beboerparkeringssone A, B, C, D og E. Priser indre by per år:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: kr 5 700,-
Elbil: kr 1 920,-
Motorsykkel og moped: kr 2 850,-
El-motorsykkel og el-moped: kr 960,-

Har man folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøy, kan man nå søke om beboerparkeringstillatelse. Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner man på https://www.oslo.kommune.no/beboerparkering.

Beliggenhet
Keyserløkka er et svært populært boligstrøk og grøntområde i bydel Grünerløkka i Oslo. Området er snart det eneste sentrumsnære området i Oslo som fortsatt har god plass mellom bygningene. Leiligheten ligger godt skjermet og tilbaketrukket fra trafikk. Ikke langt unna boligen finner du store grøntarealer som strekker seg fra Ola Narr via Tøyenbadet og direkte inn i Tøyenparken.

Det er flotte trær på grøntområdene, noe som gir opplevelsen av natur midt i byen. Keyserløkka er svært barnevennlig og har flere lekeplasser på området. Idylliske Hasleparken er også et godt bidrag til små og store. Tøyenparken er det perfekte sted på sommeren for grilling og sol. For barna vil lekemuligheten være et yndet sted for aktivitet og moro. Fra toppen av parken er det utsikt utover hele Oslo. Her arrangeres også Øya-festivalen og Mini-Øya. Ta en tur innom!

Kollektivtrafikk
Kollektivtilbudet er usedvanlig godt, med bussforbindelser både i Økernveien og Grenseveien, og nærhet til både Hasle og Carl Berners plass T-banestasjoner, samt Tøyen jernbaneholdeplass få minutter unna. Trafikknutepunktet Carl Berners plass har i tillegg trikk- og busstilbud med ruter til de fleste deler av byen, blant annet 20, 21, 28, 31 og 57-bussen samt 17-trikken. Verdt å nevne er at 31-bussen har avganger gjennom hele døgnet. Flybussen stopper også ved holdeplassen like ved Einars vei.

Servicetilbud på Hasle, Carl Berner og Tøyen Torg
Dagligvarebutikken på Keyserløkka er søndagsåpne Bunnpris. Trenger du mer enn bare brød og melk er det kort avstand til Hasle torg og Vinslottet. På Hasle Torg finner du Baker Hansen, Coop Mega, Vinmonopol, Floriss, Auster Salon & Academy, Lun Bar m.m. Vinslottet kan by på W.B. Samson, Hasle Linie Gastropub, Spar, 8 Fish sushi, Sugar&Spice, Kitch'n, Jysk, Apotek 1 og to frisørsalonger. På Hovin finner du også en stor Kiwi butikk, samt Rema 1000. Carl Berner kan skilte med flere take-away tilbud. Blant annet thai-mat, sushi, pizza og indisk. Nye Carl Berner Torg har akkurat åpnet med en stor Coop Mega, Kaffebrenneriet, Mester Grønn m.m. For mange gledes det til Godt Brød åpnet i hyggelig Lille Tøyen hageby - kun gangavstand fra boligen. Boulangerie M på Ensjø er også et populært bakeri ikke langt unna.

Turområder
Fra Keyserløkka er det gangavstand til blant annet Tøyenparken hvor Øyafestivalen har sitt tilholdssted hver sommer. Minutter unna finner du også Ola Narr, Botanisk hage, Sofienbergparken og Grünerløkka med sitt yrende folkeliv og mengder med kultur- og fritidstilbud som kino, shopping, treningssenter, kafé- og uteliv med mer. Vil du oppholde deg i umiddelbar nærhet er Hasleparken nærmeste nabo. Her får du panoramautsikt over hele Oslo, fra Ekeberg til Holmenkollen. Det er også kort vei til Valle Hovin. Fra Tøyen jernbaneholdeplass som grenser til Keyserløkka, er det kun femten minutter med tog til Movann, midt i Nordmarka. Hvis du blir med litt lengere kommer du til Varingskollen, Hakadal stasjon og Stryken. Alle sammen gode utgangspunkt for kortere eller lengre turer både sommer- og vinterstid. Dette er et tilbud du ikke finner så tett på noe annet borettslag i Oslo.

Treningssenter
Her finner du både Sats og Bare Trening i gangavstand fra boligen. Sats finner du også på Hasle Torg. Både Carl Berner og Hasle Torg er innen kort rekkevidde. Perfekt som oppvarmingstur til den resterende treningsøkten.

Tomt
Fellestomt, 40078 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Gjennomgående 3-roms leilighet i 2 etasje som består av entré, bad/vaskerom, åpen stue/kjøkkenløsning og 2 soverom. I stue er det peisovn og utgang til
balkong.

Byggemåte
Tradisjonell boliggård over 4 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1949. Grunnmur i betong. Yttervegger i mur/betong, fasader er pusset og malt. Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein. Det er malte trevinduer med 3-lags glass. Leiligheten har brann- og lydklassifisert entrédør, Malt balkongdør i tre med glassfelt fra 2008. Overbygget balkong på ca 8,5m2 med utgang fra stue. Terrassebord som dekke og platekledd stålkonstruksjon som brystning. Levegger i frostet glass mot naboer. Strømuttak og belysning montert.

Primærrom
Primærrom: 68 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 68 kvm

Boder
Med andelen følger 2 kjellerboder på 2,1 m2 og 4,5 m2, samt loftsbod på 11,4m2,med skråtak.

Standard
Strøken og eksklusiv 3-roms leilighet, totaloppusset i 2023.

Følgende har fått TG2:
Tekniske installasjoner > Oppvarming:
Utover varmekabler på bad og peisovn er det ikke fastmonterte varmekilder i oppholdsrom. Det er krav til fastmonterte varmekilder i alle oppholdsrom.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avviket anses som normalt i bygg fra denne tiden.

Stue/kjøkken > Avtrekk:
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
Det er krav til en form for mekanisk avtrekk fra kjøkken.

For ytterligere spesifikasjoner henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 16.12.1946 som omhandler oppføring av boligblokk.

Det foreligger ferdigattest datert 13.04.2010 som omhandler fasadeendring.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er elektrisk oppvarming med varmekabler på bad supplert med vedovn i stue.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 147,- pr.mnd.
Kabel TV og fiberbredbånd, felles byggforsikring, forretningsførsel, div drift og vedlikehold

Faste løpende kostnader
Mye dekkes gjennom borettslagets felleskostnader. Normale tillegg vil være strøm, innboforsikring ect.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: HANBA1-94927050689
Restgjeld: 30.146.996,-
Restløpetid: 14 år 6 md.
Rentekostnader: 5,35%

OBOS tar forbehold om renteendringer.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Resultatregnskapet for 2022 viser et overskudd på kr. 1 433 122.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 89941809

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 369 241,- Som sekundærbolig Kr. 4 929 266,-

Borettslag
Borettslag: Keyserløkka nord borettslag, Orgnr: 850142602
Det er 195 enheter i borettslaget.

Forretningsfører
OBOS er forretningsfører.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
-Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap i entré.
-Naturlig ventilasjon basert på termisk oppdrift. Friskluft-tilførsel gjennom klaffer i yttervegger eller ventiler i vinduer. Naturlig avtrekk gjennom innvendige ventilasjonskanaler/sjakter.
-Varmtvannstanken er på ca 200 liter, innkasset i vegg i entré med adkomst via luker. Berederen er sikret med waterguard.
-Det er elektrisk oppvarming med varmekabler på bad supplert med vedovn i stue.
-Sikringsskap i gang. Hovedsikring på 35 ampere med porselen-sikring. 9 kurser sikret med jordfeilautomater. Kursfortegnelse i skap.
-Røykvarsler montert og håndslukker tilgjengelig.

Dyrehold
Dyrehold tillates i henhold til lover og forskrifter for dyrehold.

Utdrag fra Årsmøte 2023
Det ble diskutert på å selge loftsareal for boligutvikling, dette forslaget falt.

Takene skal rehabiliteres.
Forslaget fra generalforsamlingen i 2022 (Tilrettelegging av tak/loft for utbygging gjøres sammen med rehabilitering av tak), var noe uklart formulert og innebar blant annet en merkostnad på inntil 4,5 mill. Det har i ettertid vist seg at kalkylen for diffusjonsåpen vindsperre som ble lagt frem på generalforsamlingen var feil, og at en denne løsningen ikke medfører merkostnad (se utdrag fra utredning fra Multiconsult under). Ved rehabilitering av tak er det styrets oppfatning at et nytt tak bør være tilrettelagt for størst mulig grad av fleksibilitet, være  kostnadseffektivt og fremtidsrettet.

Styrets innstilling:
Det å velge en diffusjonsåpen vindsperre er i utgangspunktet innenfor alminnelig flertall, men fordi denne vindsperren gjør det teknisk mulig å bygge om loft til varmloft, har styret valgt å definere det som et forslag som krever 2/3 flertall. Styret mener at dette er en god løsning som imøtekommer flest mulig, både økonomisk, fremtidsrettet og kvalitetsmessig, uten å ha negative konsekvenser for noen. Styret understreker at dette vedtaket ikke åpner for å bygge ut loft til boligformål. Styret anmoder generalforsamlingen om å stemme for forslaget.
Forslag til vedtak: Det skal brukes en diffusjonsåpen vindsperre når takene rehabiliteres.

Installering av integrerte solceller på takene
Borettslaget skal rehabilitere alle takene og i denne sammenhengen har styret utredet om det lønner seg å installere solceller istedenfor takstein. Solceller har like lang levetid som takstein, og produserer strøm i tillegg. Strømproduksjon kan fordeles virtuelt på beboerne slik at alle får gratis strøm som fører til reduserte strømkostnader. Når det produseres mer strøm enn forbruket er i borettslaget, selges det til markedet, men til en lavere pris enn vi betaler for strøm. En investering i solceller er lønnsomt for borettslaget hvis besparelsen i strømkostnader for alle beboere og eventuell inntekt av salg av overproduksjon er større en investeringskostnadene. Borettslaget får redusert kostanden til å installere solceller siden kostnadene for montering av nye takstein faller bort. I tillegg gir Oslo kommune et solcelletilskudd til borettslag som installerer solceller, og de har økt støttesatsen ut 2023 (https://klimatilskudd.no/solcelletilskuddet). Til informasjon så er totalprisen for rehabilitering av takene inkludert solcellene enten 25,8 millioner kroner for Sunstyle eller 22,8 millioner kroner for Solarstone.

Styrets innstilling:
Styrets oppfatning er at det er smart og fremtidsrettet å installere solceller når taket likevel skal rehabiliteres. Levetiden på solcelleanlegg er generelt sett ca. 40-50 år, selv om garantien er på 25 år. Dette er en investering som varer lenge og som vil spare oss penger på sikt. I tillegg har Oslo kommune forhøyet støttesatsen for solcelletilskudd ut 2023. Selv om vi har hatt lave strømpriser i Norge i mange år, så spår ekspertene at høye strømpriser er kommet for å bli,og selv med lave strømpriser i framtiden vil det være lønnsomt å installere solceller i den økonomiske anbefalingen.

Styret stiller seg positive til forslaget og anbefaler at det vedtas. Styret tar ikke stilling til hvilken av de to typene som velges.

Avstemning i saken: Saken ble godkjent med Solarstone

14. Forslag 1 vedr. garasjene på borettslaget Keyserløkka Nords eiendom

Bakgrunnen for forslagene:
Garasjene på Keyserløkka Nords område er i varierende, i noen tilfeller dårlig stand, med umoderne el- og lysopplegg, og porter og låser av vekslende kvalitet. Flere garasjer er ikke i bruk, eller brukes som lagerplass. Det er uheldig, når mange i borettslaget har ønske om garasje. Styrets innstilling. Styret er positive til forslag 1 og anbefaler generalforsamlingen å stemme for forslaget. Styret ser fordelen med at garasjene driftes av borettslaget i form av at det er ryddig å ha både parkeringsplasser og garasjer i samme drift. Styret har for tiden stor arbeidsmengde og en innlemming av garasjene vil gi merarbeid for styremedlemmene, i tillegg til at det er usikre økonomiske konsekvenser for borettslaget dersom vi tar over garasjene. Styret ser at det på sikt kan være lurt at borettslaget overtar, for å få en enhetlig drift. Styret anbefaler å stemme mot forslag 2 i dagens situasjon (se neste sak), men at det kan tas opp til vurdering senere.

Forslag til vedtak:
Som et vilkår for fortsatt tomteutleie til garasjelagene, stiller borettslagets generalforsamling følgende krav, som må være oppfylt i god tid før forslagsfristen til generalforsamlingen 2024 hvis leieforholdet skal fortsette: Garasjelagene må registrere seg i Brønnøysundregistrene. De må opprette en bankkonto som eies av garasjelaget, og ikke av privatpersoner. De må hvert år lage et årsregnskap hvor alle utgifter og inntekter framgår. Dette sendes til dem som leier garasje, og til borettslagets styre innen forslagsfristen til borettslagets generalforsamling. De må hvert år fra og med inneværende år holde årsmøte, med innkalling til alle som leier garasje, og skrive en årsmøteprotokoll som sendes til dem som leier garasje. De må legge fram forsikringsavtaler, som dekker skader på personer, garasjer og biler. Forslaget ble vedtatt

Diverse
Borettslaget har økt lånet med 7,3 mill kr i juni 2023 for å dekke kostnadene ved utskifting av vann/avløpsledningene ut til de offentlige avløpsrørene.

Borettslaget planlegger takrehabilitering, for saksopplysninger se innkalling generalforsamlingen 2023.

Vedlikeholdsprosjekter de neste 10-15 årene:
· Rehabilitering av tak (ca 20-25 mill +)
· Utskiftning av rør i kjellere og ut til kommunal ledning (ca 7,2 mill)
· Tilrettelegging for elbillading (ca 0,7-1,5 mill)
· Utskifting av el-tavlerom (ca 1,2 mill)
· Utskifting av innvendige rørføringer (vann og avløpsrør samt sluk) til alle bad. I den forbindelse planlegges det en felles baderomsrehabilitering om ca 15 år (ca 50 mill+)

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering/byggesaker
Einars vei 5 - Loftsutbygging og innsetting av takvinduer, bruksendring til boareal for underliggende boenhet
Saksnummer
202011572
Siste bevegelse
Siste dok. 24.03.2023

Ålovs vei 1 - Riving av industribygg oppføring av nytt boligbygg - Tidligere adresse: Økernveien 70
Saksnummer
201600074
Siste bevegelse
Siste dok. 22.04.2022

Økernveien 75 - Tilbygg under terreng for teknisk rom
Saksnummer
202300322
Siste bevegelse
Siste dok. 14.07.2023

Grenseveien 39-41 - Finns vei 1-7 - Finns vei 2-10 - Økernveien 76-84 - Einars vei 2-6 - Einars vei 1-21 - Bergljots vei 2 - Utbedring av skorsteiner i Keyserløkka Øst Borettslag
Saksnummer
202312890
Siste bevegelse
Siste dok. 14.09.2023

Pågående plansak
Saksnr
201609079
Saken gjelder
Hjørnetomten Grenseveien/Økern veien. (Hasle T-bane stasjon). Planer om Bolig/næring,hotell,torg m.m.
Sakstype
Detaljregulering

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 650 000,- (Prisantydning)
kr 151 475,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 801 475,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 9 481,- (Forhåndsavklaring forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 10 681,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 812 156,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 820 406,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.2 750)

Provisjon 1%

Markedspakke (Kr.19 900)

Tilrettelegging (Kr.12 900)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
74-23-0427

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Torshov Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 982409101
Torshovgata 5H
0476 Oslo
Tlf: 21 01 68 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Edvard Ingebrigtsen

Saksbehandlere
Edvard Ingebrigtsen
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 95 21 19 22 / E-post: ei@eie.no

Sebastian Andresen
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Salgsleder
Mob: 45 45 75 93
[/ E-post: sea@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bergljots vei 5B
For mer om objektet
Bergljots vei 5B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: