Bilde 1 av Bøkkerveien 42BBilde 2 av Bøkkerveien 42B
Digital salgsoppgave
Bøkkerveien 42B

0579 OSLO • OSLO kommune

Prisantydning

kr 7 490 000

Omkostninger: kr 197 740Totalpris: kr 7 687 740
Stor og lys 3/4-roms fra 2019 m/stor balkong, heis. Mulighet for kjøp av garasjeplass. Fyring/vv. inkl.
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
80 m²
Bruksareal (BRA)
85 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
9 m²
Fellesutgifter
kr 4 223 / Mnd
Prisantydning
kr 7 490 000
Omkostninger
kr 197 740
Totalpris
kr 7 687 740
Fellesformue
kr 24 490
Byggeår
2019
Tomt
Eiet tomt 1916 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 124, bnr. 304, snr. 50
Oppdragsnummer
71240098
card-default

Silje Dammen

Eiendomsmegler | Partner
Les om Silje
Visninger
Søndag 05. mai
18:00 - 18:45
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 490 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet kr 9 250,-
2,5% dokumentavgiftkr 187 250,-
  
Totalpris kr 7 687 740
Standard

Silje Dammen ved EIE Løren ønsker velkommen til Bøkkerveien 42 B!


Lekker, lys og romslig 3-roms fra 2019 beliggende i 3. etasje med heisadkomst. Med boligen får du en herlig ballkong på 9 kvm med ettermiddagssol. Boligen er gjennomgående med en svært god planløsning. Dette kombinert med store vindusflater gir en lys og luftig romfølelse.


Boligen består av en lys entré og et romslig oppholdsrom i åpen løsning mot kjøkken med god plass til spisebordsgruppe. Videre er det et delikat baderom og to gode soverom. Praktisk mellomgang innenfor hovedsoverom med mye lagringsplass samt tilgang til bad. Mulighet for å etablere et ekstra soverom.


A-konto oppvarming (varmtvann og fyring) og bredbånd er inkludert i felleskostnadene. Kjellerbod på 5 kvm medfølger.


Entré | Føl deg hjemme fra første sekund!

Leiligheten ligger i oppgangens 3. etasje med heisadkomst fra felles oppgang samt garasjeanlegg, og gir et umiddelbart godt inntrykk. Her møtes du av en innbydende entré med downlights i himling, parkett på gulv og malte overflater. Rommet har plass til knaggoppheng, speil, samt en nisje for oppbevaring bak dør mm. Av ekstern lagring medfølger det en kjellerbod på 5 kvm.


Stue | Et hyggelig oppholdsrom.

Fra entréen kommer du til boligens oppholdsrom. Her er det god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Rommet er malt i delikate fargevalg og det er lagt parkett på gulv. Store vindusflater kombinert med den gjennomgående planløsningen gir godt med lys og en luftig romfølelse. Fra stuen er det utgang til boligens balkong.


Balkong | En herlig stue på sommeren.

Leiligheten har en stor balkong på 9 kvm med utgang fra stuen. Balkongen er nordvestvendt og gir med det ettermiddagssol på sommerstid. Balkongen blir som en ekstra stue om sommeren, så her kan du nyte varme sommerdager fra morgen til kveld. Uteplassen har god plass til sittegruppe, beplantning og grill. Her er det tillatt med både gass- og elektrisk grill. Balkongen er overbygget og det er montert lys samt stikkontakter.


Kjøkken og spisestue | Samle familie og venner.

Via oppholdsrommet går du videre inn til kjøkken og spisestuen. Kjøkkenet er i en åpen løsning mot stuen og spisestue og har tilgang til hovedsoverom, men likevel tilbaketrukket. Kjøkkenet har store vindusflater som gir rikelig med lysinnslipp på dagtid fra begge sider av leiligheten. Her får du fint lys fra både stue og spisestue. Sigdal-kjøkkenet byr på mye skap- og benkeplass. Lys innredning med laminat benkeplate og utslagsvask med ett-greps blandebatteri. Fliser over benk samt stikkontakt og lys under overskapene. Videre er det hvitevarer som integrert stekeovn, induksjon platetopp og oppvaskmaskin, i tillegg til frittstående kjøl/fryseskap som medfølger. På kjøkkenet er det montert lekkasjestopper og komfyrvakt.


Rommet har god plass til spisebordsgruppe hvor familie og venner kan inviteres til hyggelige lag. Dette blir et naturlig samlingspunkt i boligen og det er flott utsyn fra vinduer ut mot bilfri, pen bakgård. I Bøkkerveien 42B vil du trives på besøk og glede deg til å komme hjem!


Baderommet | Flislagt, nyere og delikat.

Boligen har et lekkert bad med inngang fra entréen og garderoberom innenfor hovedsoverommet. Badet er flislagt og har gulvvarme samt downlights i himling. Innredningen består av servant med underskuffer og speil med belysning. Videre er det vegghengt toalett og dusjhjørne med svingbare dører som frigjør plass på gulvet. Det er opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel som medfølger salget. Balansert ventilasjon.


Soverommene | Perfekt for den lille familien.

Leiligheten har to soverom som begge har parkett på gulv og malte overflater i moderne fargepalett. Hovedsoverommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Videre er det tilgang til en mellomgang som ikke bare har inngang til baderommet, men som også kan benyttes som et praktisk omkledningsrom med plass til oppbevaringsløsninger. Det andre soverommet har også plass til stor seng og tilhørende møblement. Rommet er perfekt som barnerom, gjesterom og/eller kontor - alt etter ønske og behov.


Overflater:

- Innvendige gulv med parkett.

- Innvendige vegger med malte flater. Vegger i oppholdsrom, hovedsoverom entré og kjøkken er malt i ettertid av selger.

- Innvendige tak med malte flater.

- Fliser på bad.


Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:


Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?

Ja.

Kommentar: Det har vært oversvømmelse i kjeller i 42 A/B ifbm ekstremværet sommeren 2023. Det ble skader på ting i enkelte boder (ikke hos undertegnede - ikke vann i vår bod).


Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?

Ja.

Kommentar: Noe knirk og mindre sprekker i parkett - gjelder hovedsakelig stue, kjøkken og spisestue. Dette er mer estetisk enn av praktisk betydning for oss. Vi har uansett sendt inn reklamasjon til utbygger, og leverandør av parketten (Parkettpartner) har vært på befaring i April 2024. Venter på svar angående utfallet av reklamasjonen.


Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?

Ja.

Kommentar: Aneo har installert ladeanlegg på plassen og gjort klart for at man kan tegne abonnement. For oss bekjent er det ingen installasjons-/oppstartskostnad for å koble seg på anlegget, men krever at man tegner abonnement. Ta kontakt med Aneo for mer informasjon.


Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?

Ja.

Kommentar: Det har tidvis vært noe problemer med varmtvannet i sameiet (dette gjelder flere eller alle boenheter). Det har blitt sendt inn sak/reklamasjon fra styret på dette, og det utføres i disse tider grundig gransking av årsaken. Det skal sies at dette har blitt mye bedre siden det først ble meldt om fra beboere/styret. Dette har aldri vært et stort problem for oss, verken nå eller før, da det har kun vært ved få tilfeller.


Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?

Ja.

Kommentar: Sameiet betaler for varmetap i fjernvarmeanlegget (i tillegg betaler beboere for eget bruk). Varmetapet har visstnok vært påfølgende høyt og det antas å foreligge en feil. Reklamasjon fra styret på dette ble avvist i 2022, men siden gjenåpnet og forventer en løsning våren 2024 ref. styret. Ta kontakt med styret for mer informasjon. Sameiet engasjerte OPAK ifbm at garantitiden på boligmassen går ut høsten 2024. Oppdraget endte opp med en omfattende mangelliste, hvor noen av manglene er løst. Dialogen rundt resterende mangler er fortsatt ikke avsluttet. Vi har ikke kjennskap til innholdet i mangellisten som sådan. Ta kontakt for styret for mer informasjon.


Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?

Ja.

Kommentar: Sameiet hadde en 7% økning i felleskostnadene for 2024 (denne økning er gjenspeilet i felleskostnadene i salgsoppgaven). Kjenner ikke til andre forhold. Ta kontakt med styret for mer informasjon.


Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?

Ja.

Kommentar: Det har ikke vært observert skjeggkre i vår leilighet. Vi er dog kjent med at det tidvis har vært/er skjeggkre hos andre beboere i sameiet, og vet det var gjort et større funn i Bøkkerveien 40 A/B i (som er den separate naboblokken vår, men under samme sameie) i 2022. Dette ble håndtert av fagfolk, og utifra informasjon fra styret har dette ikke vært et stor problem siden. For øvrig vet vi at styret overvåker utviklingen i fellesområder, og at Pelias har ved flere anledninger lagt ut feller i fellesområdene. Ta kontakt med styret for mer informasjon.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Norsk Takst v/Heiki Nygård, datert 08.04.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:   

  

Boligblokk oppført i 2020. Leiligheten har vært i familiens eie siden 2020. Leiligheten er gjennomgående med nordvestvendt balkong med gode sol og lysforhold. Leiligheten har standard hovedsakelig fra byggeåret og fremstår som lys- og trivelig og godt ivaretatt.


Bygningen er fundamentert med grunnmur i betong antatt til sprengsteinsfylling og fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i grunnmur og i tradisjonell innfelt bindingsverk utvendig forblendet med teglstein. Takkonstruksjon er av type flatt tak tekket med papp/folie. Adkomst til boligene via innv. trapperom med heis. Etasjeskillere i betong mellom etasjene. Vinduer i tre med isolerglass fra byggeåret. Vinduer er helbeslått utvendig. Ytterdør i fabrikkmalt utførelse fra byggeåret. Kikkehull. Brann- og lydklassifisert. Balkongdør i tre med isolerglass fra byggeåret. Balkongdør er helbeslått utvendig

  

Boligen har fått følgende TG2:  


Innvendige overflater > Det er enkelte mindre sprekker og noe knirk enkelte steder hovedsakelig i stue/kjøkken/spisestue.


• Tiltak: Det er i all hovedsak estetisk avvik og behov for utbedring bør vurderes ut i fra dette. Leverandør av parkett har vært på befaring april 2024. Eier avventer svar fra leverandør.

  

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 85,0 m²

- BRA-i: 80,0 m²

- BRA-e: 5,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 9,0 m²



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


3. etasje:

BRA 85 m²

- BRA-i 80 m²: Entré, stue, kjøkken, bad, to soverom og gang.

- BRA-e 5 m²: Kjellerbod.

- TBA 9 m²: Balkong.


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten. Iflg seksjoneringsdokumenter er ingen av bodene merket med seksjonsnummer.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Sikringsskap plassert i entre, utstyrt med automatsikringer og innholdsfortegnelse.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.


Det foreligger samsvarserklæring.



Oppvarming og energimerking

Vannbåren gulvvarme. Fjernvarme. Felles varmtvann. 


Kategorien fjernvarme er et akontobeløp som inkluderer varme og varmtvann. De faktiske fjernvarmekostnadene til seksjonseieren avregnes mot innbetalt akonto en gang i året. Ved den årlige avregningen så vil eventuelle eierskifter bli hensyntatt ved å benytte ISTA sine fjernavlesninger. Tidligere eier vil da bli fakturert for forbruk frem til flyttedato.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Grønn D er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Vannledninger:

Vannrør er av type plast rør i rør system.

Fordelerskap for vannrør plassert i entré. 

Stoppekran plassert i fordelerskap.


Avløpsrør:

Avløpsrør er av type plast/støpejern.

Avløpsrør i boligen er hovedsakelig fra byggeåret.


Ventilasjon:

Balansert ventilasjon m/varmegjenvinner. Felles aggregat fra byggeåret.




Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.


Tilbehør:

- Hvitevarer på kjøkken medfølger.

- Vaskemaskin og tørketrommel medfølger.

- Ved ønske kan garderobeskapene bli stående.




Tomten

1916,00 m² eiet.Tomten er godt opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær og asfalterte internveier.




Parkering

Det kan kjøpes parkeringsplass i felles garasjeanlegg på 13 kvm for kr. 500.000,-. Felleskostnader for plassen er på kr. 280,-/mnd.


Det er opplegg for lader. Man må tegne abonnement hvis man skal ha ladeboks gjennom Aneo. Ta kontakt med styret for mer informasjon.


Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr. For mer info se: www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.


Gateparkering etter områdets bestemmelser.



Diverse

Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter.

Kommentar fra selger: Det har ikke vært observert skjeggkre i vår leilighet. Vi er dog kjent med at det tidvis har vært/er skjeggkre hos andre beboere i sameiet, og vet det var gjort et større funn i Bøkkerveien 40 A/B i (som er den separate naboblokken vår, men under samme sameie) i 2022. Dette ble håndtert av fagfolk, og utifra informasjon fra styret har dette ikke vært et stor problem siden. For øvrig vet vi at styret overvåker utviklingen i fellesområder, og at Pelias har ved flere anledninger lagt ut feller i fellesområdene. Ta kontakt med styret for mer informasjon.


Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.


Diverse fast inventar:

- Porttelefon

- Røykvarsler.

- Brannslukningsapparat.

- Sprinkleranlegg

- Kabel-TV/Fiber

- Utestikk på balkong

- Utelys på balkong

- Plisségardiner på soverom.

- Diverse belysning.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger fint til i Krydderhagen - mellom Hasle og Løren i Oslo; et hyggelig boområde hvor du finner stort sett alt du trenger i hverdagen i kort gåavstand. Dette er et spennende og prestisjefylt boligprosjekt, med Løren, Hasle og Økern som nærmeste nabo! Byområdet Hasle er kanskje mest kjent for sine rikholdige krydderlager i forbindelse med Vinmonopolets produksjon. Krydderhagen har blitt en fantastisk grønn og moderne hageby, med hyggelige tun og store grønne fellesarealer. Vinslottet er pusset opp og blitt et populært samlingspunkt og nærsenter på Løren. Her kan du bo godt i vakre og rolige, men likevel sentrale omgivelser.


Løren og Hasle har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et svært moderne og flott opparbeidet område med store grønne lunger og et variert servicetilbud. Her er det store bilfrie arealer mellom bebyggelsen og barnevennlige tilbud som Lille Lab som er en stor innendørs lekeplass og flere lekeplasser ute.


Her er det kort gangavstand til et rikt servicetilbud og flotte grøntområder. Innenfor ca. 650 meter radius er både Løren og Hasle T-banestasjoner som tar deg begge retninger inn mot byen, i tillegg til flybuss og flere andre busslinjer. Det er gangavstand til Løren via gangbro like i nærheten og Hasle Torg er ca. 7 minutters gange fra boligen.


Dagligvarehandel og servicetilbud

Dagligvarehandlene kan du gjøre hos Spar inne på Vinslottet, Kiwi på Frydenberg, Meny på Løren Torg eller Coop Mega på Hasle torg. Av søndagsåpne butikker har du Joker ved Løren T-bane ca. 5 minutter unna til fots og Løren frukt og grønt i Lørenveien.


Videre er det en rekke spisesteder på Vinslottet som Hasle Gastropub, W.B Samson bakeri og pizza og 8 Fish Sushi. Hasle Gastropub holder til i store hyggelige lokaler med lun belysing og fine sittegrupper. Ta med venner på en burger til middag og avslutt kvelden med dart og shuffleboard. På W.B Samson har de en lett og trivelig atmosfære og her får du tak i ferske bakervarer til helgekos, i tillegg til at det serveres deilig italiensk pizza. Flere av stedene har uteservering om sommeren. Sugar & Spice ligger også i 1.etasje med utgang fra utsiden av Vinslottet. Her serveres det Asian Street Food i grønne og frodige lokaler. "Stykke" er raskt blitt en favoritt og blir gjerne kalt "kokkenes pizzasted" hvor det serveres gode pizza slices.


Ser du den høye pipa utenfor Vinslottet finner du Stykker Pizza. Her serverer de store pizzastykker i New York-stil og stedet er perfekt for en sosial samling med noe godt i glasset. Vis-á-vis Pipa ligger Petter Stordalens "Quality Hotel HasleLinje". Dette er et konferansehotell med a la carte restaurant og akevittbar som også er åpent for publikum.


STERK Helse holder til i Vinslottet og har fastlegeordning og andre fysikalske tjenester. Videre har du flere frisørsalonger, Jysk, Synsam, Kitch'n, Apotek 1 og ikke minst interiørbutikken Houz i bygget.


På Løren er det også en hyggelig handlegate med ytterligere tilbud som gastropuben Fryd Løren, blomsterbutikk, dyrlege, legesenter, Lørenklinikken, Min hudklinikk, Europris, Squeeze, Sterk trening og Zaga hårstudio.


Det er gangavstand til Økern som er i sterk utvikling med planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Økern Portal kombinerer kontorlokale med næringsvirksomhet, samt flere spisesteder og treningsstudio. Det har i tillegg kommet flere nye kontorbygg i nærområdet.


Hasle Torg ligger også i kort gangavstand fra boligen. Her finner du nærmeste Vinmonopol, Floriss, apotek, SATS, Baker Hansen, kiosk, dyrebutikk, frisørsalong og den moderne nabolagsbaren LUN.


For de aktive

Dette er det perfekte området for deg som liker å kombinere det urbane liv med fritid og aktivitet. Den grønne ringen - gang- og sykkelforbindelse på rundt 6,5 km går rett ved siden av Krydderhagen og kobler sammen Løren, Økern, Haraldrud, Ulven og Hasle, samt eksisterende grøntområder på Valle Hovin, Østre Aker kirkegård og Risløkka. Området byr på både idrettsplasser, treningssentre samtidig som marka ikke er for langt unna. Er du sporty er det ikke noe problem å komme seg i marka til fots, tar du bilen er du er på et blunk. Fra Årvoll og Grefsen er det milevis med lysløyper innover i skogen.


Nærmeste treningsstudio er STERK Helse&Trening som er like utenfor boligen. På Løren finner du nok et STERK treningssenter, Studio Jobbsprek på Økern Portal, Condis ligger på Økern og du finner SATS på Hasle Torg. Norges største tennisanlegg ligger også på Hasle.


I Lørenveien 64 skal det bygges en stor offentlig aktivitetspark med flerbrukshall. Parken er tiltenkt til å bli en møteplass, balløkke og lekeområde for større barn. Flerbrukshallen skal bli integrert i terrenget, som vil si at taket til flerbrukshallen skal være en aktiv del av parken.


Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av to kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Det er også taekwondo, wushu og andre kampsportklubber i området.


Skole/barnehage

Det er flere barnehager og skoler i nærheten av leiligheten, og nærmeste barnehage (Krydderhagen) er kun noen få minutters gange unna. Barneskolene Løren, Sinsen og Teglverket ligger i nærheten. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Teglverket barne- og ungdomsskole, Frydenberg ungdomsskole og Wang Ung. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke og Kuben videregående.


Kollektivtransport

Kun noen få minutters gange til Løren T-bane som tar deg inn mot byen fra vest (via Nydalen). Det er også kort vei til Hasle T-bane som enkelt tar deg inn til sentrum. I tillegg er det også kort gangavstand til flybuss og flere busslinjer som blant annet nr. 20, 21 og nr. 60.


Tidsavstander med bil

Med bil fra Vinslottet tar det ca.:

7-8 minutter til Storo og Nydalen (Handelshøyskolen BI).

10-12 min til Oslo S.

35 min til Oslo Lufthavn.


Tidsavstander med T-bane

Med T-bane fra Løren tar det ca.:

2 min til Økern

4 min til Storo Senter

6 min til Nydalen (Handelshøyskolen BI)

14 min til Majorstuen

19 min til Oslo Sentralstasjon


Med T-bane fra Hasle tar det ca.:

8 min til Jernbanetorget

11 min til Nationaltheatret



Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Det betales kr. 1260,- i 2024 for denne boligen.


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.


Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i eierseksjonssameiet.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 4 223,- pr. mnd. og inkluderer:

A-konto fyring/varmtvann, internett, vaktmester/renhold av fellesareal, drift, vedlikehold og felles forsikring mm.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

Fjernvarme 878,-

Felleskostnader 3.146,-

Bredbånd 199,-

Garasje 280,- (Kommer i tillegg ved kjøp av garasje). 


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 1 626 kwh. pr. år.

Eiendommen er p.t. forsikret i Tryg Forsikring



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer: 7196504



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 1 839 411,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 6 989 760,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Sameiet

Rosmarin D1 Og D2 Sameie , Orgnr: 923 742 336

Forretningsfører: Obos Eiendomsforvaltning AS

Sameiet består av 77 seksjoner.


Dyrehold:

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne.


Styrets arbeid

Det har vært avholdt 6 styremøter i 2023. Det er lagt ned et betydelig arbeid i drift av sameiet også i 2023, bl.a. kontakt med beboere, oppdatering av Vibbo/Facebook, oppfølging av serviceleverandører, reklamasjoner, innbruddssikring, forretningsfører, forsikringssaker, Krydderhagen Driftsforening, utbygger. Styret har en egen Messenger gruppe med stor aktivitet. I denne gruppen løser vi forløpende mindre hendelser.


Energikartlegging for installering av solceller

Styret engasjerte i 2022 OBOS prosjekt for en energikartlegging av vår bygningsmasse. Formålet var å se om det vil være en besparelse ved å installere solpaneler. Konklusjonen etter kartlegging ble presentert for styret mai 23, og konklusjonen er at takarealet ikke er stort nok til at installasjon av solcellepaneler vil svare seg. 50% av kostanden for kartleggingen ble finansiert med støtte fra Enova.


Innregulering av varmt- og kaldtvann på sameiets anlegg

Innregulering av varmtvann skulle vært gjennomført før innflytting i 2019. Gjennom reklamasjonsarbeidet som ble utført våren 2023 ble utbygger oppmerksom på at anlegget ikke var innregulert. Det ble jobbet med innregulering november/desember 2023. Arbeidet ble avsluttet 1.februar 2024. Flere beboer har meldt om trykkfall/frafall av varmtvann. Om man fortsatt opplever dette ber vi dere melde dette omgående i beboerportalen Inattika og at styret informeres. Vi ber om at styret blir informert om eventuelle problemer. Assemblin rørleggerfirma anbefaler at du renser silene i dusjbatteri. Dette anses som jevnlig vedlikehold og bør utføres 1 gang pr. år, på lik linje som rens av siler på håndvask & kjøkkenbatteri og rens av sluk i dusjen.


OBOS-nøkkel

Eventuell installasjon av OBOS-nøkkelen ble sendt ut til sameiets beboere for avstemning. Det ble et stort flertall for, og det ble umiddelbart igangsatt arbeid for å få systemet på plass. Som resultat av dette ble det installert digital nøkkelløsning, OBOS nøkkel, på fellesdørene/inngangsdørene. Det er montert på alle dører med automatisk åpne/lukke-arm, helt ut til garasjen. Av kostnadsmessige årsaker er det enkelte dører til boder/gangareal intern i sameiet hvor systemet ikke er installert. OBOS nøkkelen kan deles videre til venner, bekjente, håndverkere, leveringstjenester m.m. Det er også mulighet for å installere obos-nøkker på egen leilighet. Det er ulike tilgangsnivåer i appen til systemet, kalt “UNLOC”. Dette styres automatisk ut fra hvilken oppgang din leilighet befinner seg i.


Sikring av bodområder

I juli ble det gjort forsøk på innbrudd i boder 42A. Dører inntil bodområdene ble brutt opp, de kom seg inn i en bod hvor de ikke fant noe av interesse og ut over denne ene boden lykkes de ikke å komme seg inn i flere boder. Etter dette vedtok styret å foreta innbruddsikring av felles bodområder. Det ble gjennomført befaring sammen med fagpersoner fra Låsesenteret som kom opp med forslag til tiltak på de forskjellige bodområdene. Disse tiltakene er nå gjennomført. Styret oppfordrer om at alle er oppmerksomme og ikke låser opp for ukjente som ringer på. Likeså ber vi om at dere følger med og ser til at dørene i bygget går i lås før dere går videre i bygget. For å unngå at noen kommer seg inn i bodområdene minner vi også om at det er viktig at låsbare dører holdes låst.


Skjeggkre

I 2022 ble det avdekket et større angrep av skjeggkre i Bøkkerveien 40 A/B. Dette ble håndtert av profesjonelle aktører og angrepet ble stoppet. Etter dette har det ikke vært oppdaget større angrep i boligmassen vår. Det har vært oppdaget enkelte skjeggkre i løpet av året, men ingen funn som krever massiv behandling. Styret sendte den 10. Oktober 2023 ut retningslinjer som skal brukes ved funn av skjeggkre i egen bolig. Et hovedprinsipp er nå at eier av den enkelte enhet i første omgang skal gjennomføre tiltak selv før styret eventuelt kobles inn.


Beboersamling på Lille lab og Gastropuben

Det ble gjennomført en svært vellykket beboersamling 9.februar 2023. Familier med barn ble invitert til lek, pølser og saft på Lille lab, mens voksne ble invitert til treff på egen regning på Gastropuben.


Varmetap i fjernvarmeanlegget

I tillegg til at den enkelte sameier betaler for fjernvarmen forbrukt i den enkelte leilighet, betaler sameiet som sådan for varmetapet i fjernvarmeanlegget. I vårt sameie er varmetapet påfallende høyt og vi antar at det foreligger en feil. Vi reklamerte på forholdet i 2022, men reklamasjonen ble avvist av Haslemann AS. Vi engasjerte konsulentselskapet Ingenia våren 2023 for å utføre en energikartlegging. Etter denne ble sendt utbygger er reklamasjonen gjenåpnet og vi forventer en løsning våren 2024.


Service & vedlikeholdsavtaler

Sameiet har pr. d.d. 17 leverandører av tjenester & serviceavtaler. Gjennom året utfører leverandørene service på våre tekniske anlegg. Alle servicer følges opp av styret og eventuelle avvik har blitt rettet opp fortløpende.


Forsikring

Det har vært registrert en forsikringssak i forbindelse med vannskade hos en beboer. I forbindelse med ekstremværet den 6.7.23 ble styret varslet av beboer om oversvømmelse i kjeller i 42 A/B. De fra styret som ikke var på ferie gikk sammen om å fjerne vannet og sameiet unngikk dermed store materielle skader. Det ble skader i enkelte boder, men de materielle skadene som oppsto hos den enkelte måtte bodeier selv melde på egen innboforsikring, da dette ikke er dekket av sameiets byggningsforsikring.


Reklamasjonssaker/5 års garanti

I forbindelse med at garantitiden på sameiets boligmasse går ut høsten 2024 valgte styret å engasjere Opak, et firma som bl.a. har som profesjon og bistå boligselskap med kontroll av utførte byggearbeider. Oppdraget endte opp med en omfattende mangelliste. Noen av manglene er løst, noen er under arbeid og noen av manglene er det uenighet om. Det har vært en krevende dialog med utbygger, en dialog som fortsatt ikke er avsluttet. Styret har nå engasjert rådgiver for en objektiv vurdering av reklamasjonene som det er uenighet om. Vi vil engasjere advokat, dersom det er nødvendig.


Reklamasjoner i egen leilighet

Vi minner om at reklamasjoner registreres av den enkelte beboer selv i Inattika. https://www.agorainattika.no/web/KrydderhagenRosmarin. Husk at garantitiden nå snart utløper og det er viktig at alle registrerer avvik i egen leilighet. Agora inAttika Web


HMS

Styret har gjennomført årlig HMS runde av bygningsmassen. Ingen store avvik funnet. Men vi ønsker å minne om at det ikke er lov å oppbevare leker, handlevogner, personlige eiendeler eller annet brennbart materiale i fellesarealer, ref. Husordensregler.


Krydderhagen Garasje

Höegh Eiendom som forvalter driften av garasjen har opprettet en egen nettside hvor du kan finne mer info om garasjen, samt sende henvendelser. https://krydderhagengarasje.hoegheiendom.no. Styret gjør oppmerksom på at vi ikke har oppfølgingsansvar for garasjen. Beboere med parkeringsrettighet tilhørende sin leilighet, må ta direkte kontakt med Höegh Eiendom ved spørsmål om garasjen.


Haslevangen 14

I fjor informerte vi om at styret hadde påklaget vedtaket om reguleringsplan på naboeiendommen til Statsforvalteren. Klagen førte ikke frem. De 12.oktober 2023 deltok sameiet og representanter fra de andre boligselskapene i Krydderhagen i et møte med utbygger og eier av Haslevangen 14. Utbygger ønsket å få til et samarbeid, hvor søppebilen kan kjøre gjennom Krydderhagen, og inn på Haslevangen 14 for å hente søppel. Forslaget innebar utelukkende ulemper og kostnader for oss. Vi besvarte henvendelsen i form av et brev. Utbygger har senere valgt å frafalle planen om adkomst for søppelbil og brannbil, samt opparbeidelse av adkomstvei via Krydderhagen. Styret gjorde det dessuten klart overfor eier og utbygger at vi var meget misfornøyd med at det ikke var tatt høyde for våre tidligere anmerkninger til prosjektet. Følg gjerne byggesaken her: Saksinnsyn - Plan- og Bygningsetaten, Oslo kommune


Krydderhagen driftsforening

Driftsforeningen ble formelt stiftet i Brønnøysundregisteret 17/12-2020. Driftsforeningens oppgave er å forvalte, drifte og vedlikeholde uteområdet i Krydderhagen, samt ivareta og fremme medlemmenes felles interesser knyttet til området definert i § 3 (Krydderhagen). Herunder det praktiske behovet for forvaltning, drift og vedlikehold av felles park- og uteoppholdsareal og øvrige fellesfunksjoner for medlemmene. Styreleder Anders Moen Berget har representert sameiet i styret for Kryddrhagen Driftsforening og Øyvind Bø er vararepresentant fra vårt sameie. Driftsforeningen består av alle sameier/borettslag i Krydderhagen. Drift av uteareal styres gjennom sentrale avtaler med Krydderhagen Driftsforening. November 2023 ble Torleif Korneliussen fra Safran valgt som ny styreleder for Driftsforeningen.


Spørsmål med svar fra styret 15.04:


Er det planlagt fremtidig rehabilitering/utbedringer i sameiet i fremtiden, i såfall hva?

Nei.


Er det planlagt økning i fellesgjeld og felleskostnader?

Nei.


Har dere noen pågående rettslige konflikter?

Nei, men vi utarbeider i disse dager en forliksklage til Haslemann AS på noen reklamasjoner av fellesareal.


Har dere dugnadsordning?

Nei.


Vedtekter, husordensregler, innkalling og protokoll kan fås ved henvisning til megler.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 0,- pr. 20.03.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 0,- pr. 20.03.2024.

Andel fellesformue er kr. 24 490,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Ingen lån registrert for sameiet p.t.



Årsregnskap

Regnskap for 2023 viser et overskudd på kr. 23.941.

Budsjett for 2024 viser et overskudd på kr. 174.000. 



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Seksjonen er ikke beheftet med forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.06.2023 som omhandler oppføring av fire boligblokker.


Byggetegninger fra kommunen datert 19.05.2017 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.



Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.


Området rundt Løren og Økern er under stor utvikling og stort sett vil alt av eldre næringsbebyggelse utvikles i tiden fremover.


Pågående plansaker: 

Saksnummer 201807232 - Bøkkerveien 4 - 12 - Mindre endring av reguleringsplan for Hasle Linje felt 01. Hasle Linje 01 AS foreslår en reguleringsendring i Bøkkerveien 4–12, Vinmonopolets tidligere sentralanlegg (felt K11). Endringen medfører ikke noe nytt, men vil gjøre at gjeldende reguleringsplan blir i samsvar med dagens situasjon, som er at de øverste etasjene allerede er ombygget og påbygget, bebyggelse i gårdsrommet er revet, og gangarealet er endret. Saken var sendt til politisk behandling 07.06.2021. Ingen nye oppdateringer etter dette.


Pågående byggesaker: 

Saksnummer 202316507 - Haslevangen 14: Oppføring av syv sammenhengende boligbygg med felles parkeringsanlegg. Det ble 19.12.2023 sendt en søknad om riving av eksisterende bebyggelse. Sak er bekreftet mottatt.


Saksnummer 202311436 - Frydenbergveien 46B: Bruksendring til bolig, fasadeendring og påbygg. Det er sendt ut rammesøknad 28.11.2023 om å transformere deler av bygg fra kontor til bolig. Sak er bekreftet mottatt.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 1153968, tgl. 02.10.2019 - Seksjonering

SNR: 50
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 80 / 6464


Dnr. 139893, tgl. 16.02.2015 - Best. om vann/kloakkledn.

Bestemmelse om adkomstrett
Gjensidig rett til å ha liggende stikkledninger for vann og avløp med nødvendige kummer, fjernvarmeledninger og avgreningsrør og andre nødvendige kabler/installasjoner
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 33341, tgl. 13.01.2016 - Best. om adkomstrett

Gjelder gangadkomst/kjørbar adkomst for ambulanse, flyttebil o.l.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 33341, tgl. 13.01.2016 - Erklæring/avtale

Gjelder bruksrett til uteoppholdsareal
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 33341, tgl. 13.01.2016 - Best. om vann/kloakkledn.

Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 280696, tgl. 30.03.2017 - Best. om adkomstrett

Gjelder gangadkomst/kjørbar adkomst for ambulanse, flyttebilo.l.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 280696, tgl. 30.03.2017 - Erklæring/avtale

Gjelder rett til bruk av nødvendig grunn for reprasjon og vedlikehold av bygning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 280696, tgl. 30.03.2017 - Bestemmelse om vannledn.

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 280696, tgl. 30.03.2017 - Bestemmelse om kloakkledn

Rett til å anlegge/ ha liggende felles stikkledninger for avløp med nødvendig kummer
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1346076, tgl. 01.12.2017 - Bestemmelse om adkomstrett

Gjelder reperasjon og vedlikehold
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1346076, tgl. 01.12.2017 - Bruksrett

Gjelder uteoppholdsareal
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1346076, tgl. 01.12.2017 - Bestemmelse om vannledning

Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1346076, tgl. 01.12.2017 - Bestemmelse om kloakkledning

Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 286967, tgl. 04.01.2018 - Bestemmelse om adkomstrett

Allmennheten har rett til ferdsel innenfor opparbeidet gangareal, gangbro og park
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 592036, tgl. 24.05.2019 - Bruksrett

Gjensidig bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 3439271, tgl. 04.12.2020 - Bestemmelse om parkering

Bestemmelse om vedlikehold
Bruksrett til parkering
Kan kun overdras til eier av annen angitt boligseksjon, eller andel i gnr. 124 bnr. 236 og utskilte parseller
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.


Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 7 490 000,-

Andel fellesgjeld kr 0,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 187 250,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet kr 9 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 7 687 740,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.




Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,000 % av salgssummen inkl. mva (minimum 48 750 inkl. mva)


Tinglysning av sikringsobligasjon, innhenting av informasjon fra kommunen/forretningsfører, innhenting av grunnbok og servitutter og eierskiftegebyr (evt. eierskiftegebyr for garasje kommer i tillegg).: 15 500,00

Arbeid med klargjøring av salget, tilgang til interessent database, lovpålagt forsikring og startkostnad for opprettelse av oppdraget, samt utarbeidelse av salgsoppgave.: 4 900,00

Foto, annonsering på finn.no og eie.no med digital salgsoppgave.: 24 000,00

Inkluderer kjøring til og fra samt 1 time visning.: 3 450,00

Overtakelseshonorar: 0,00

Sletting av panteheftelser, tinglysing, kontroll av legalpant samt gjennomføring av oppgjør.: 7 500,00

Meglerhonorar og utlegg trekkes direkte fra oppgjøret på oppgjørsdagen.: 3 500,00

Tilstandsrapport fra kr.: 9 800,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240098

Ansvarlig megler: Silje Dammen


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Bøkkerveien 42B
0579 OSLO
Bøkkerveien 42B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: