Bilde 1 av Bøkkerveien 42BBilde 2 av Bøkkerveien 42B
Digital salgsoppgave
Bøkkerveien 42B

0579 OSLO • OSLO kommune

Prisantydning

kr 10 500 000

Omkostninger: kr 272 990Totalpris: kr 10 772 990
Tiltalende & moderne 4-roms hjørneleilighet fra 2019 med fantastisk utsikt! To balkonger. To bad. Garasjeplass m/lader.
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
3 soverom
Etasje
6
Internt bruksareal (BRA-i)
93 m²
Bruksareal (BRA)
110 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
6 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
11 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
4 m²
Fellesutgifter
kr 4 876 / Mnd
Prisantydning
kr 10 500 000
Omkostninger
kr 272 990
Totalpris
kr 10 772 990
Fellesformue
kr 28 464
Byggeår
2019
Tomt
Eiet tomt 1916 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 124, bnr. 304, snr. 64
Oppdragsnummer
71240112
card-default

Daniel Berggren

Eiendomsmegler | Partner
Les om Daniel
Visninger
Tirsdag 07. mai
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 10 500 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 9 250,-
2,5% dokumentavgiftkr 262 500,-
  
Totalpris kr 10 772 990
Standard

Entré | Velkommen inn til det som kan bli din nye boligdrøm!

Leiligheten ligger i oppgangens 6. etasje med heisadkomst fra felles oppgang samt garasjeanlegg, og gir et umiddelbart godt inntrykk. Her møtes du av en innbydende entré med 1-stavs parkett på gulv og malte overflater - noe som er gjennomgående for hele boligen med unntak av baderommene. Praktisk garderobeskap gir godt med oppbevaring, i tillegg til at det er god plass til knaggoppheng, kommode, speil mm. Entréen er boligens knutepunkt med tilgang til alle rommene og har varme i gulv.


Her vil du merke at det er godt å komme hjem og fint å komme på besøk.


Stue og kjøkken | Lyst, luftig og med fantastisk utsyn!

Stuen og kjøkkenet ligger i en åpen løsning og får godt med naturlig lys fra generøse vindusflater fra to sider, noe som bidrar til en lys og luftig romfølelse. Stuen har gode innredningsmuligheter, hvor det er plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Naturlig sone for plassering av spisebord hvor du kan ha hyggelige middager med familie og venner, i tillegg til å nyte den herlige utsikten mot by og fjord. Boligen har en moderne og delikat standard med tidsriktige fargevalg på overflater samt lekker 1-stavs parkett med gulvvarme.


Den åpne kjøkkenløsningen gjør det enkelt å være sosial samtidig som du lager mat. Kjøkkenet er godt utnyttet med mye skap- og benkeplass, perfekt for hobbykokken. Lys Sigdal-kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser over benkeplate samt lys og stikkontakter under overskap. Videre har kjøkkenet hvitevarer som kjøl/frys, oppvaskmaskin, induksjonstopp og komfyr som medfølger. Den praktiske utformingen på kjøkkenet gir et naturlig skille fra stuen.


Dette er rommet for sosiale sammenkomster med venner og familie!


Balkong 1 | Innglasset ekstra stue.

Fra stuen er det utgang til boligens sydvestvendte balkong på 11 kvm med sjøutsikt. På sommerstid får du gode solforhold med ettermiddag og kveldssol. Her er alt lagt til rette for å nyte varme sommerdager og sene sommerkvelder i hyggelige lag. God plass til balkongmøblement, beplantning og grill. Det er tillatt med el- og gassgrill. Innglassingen gjør at du får en forlengelse av stuen hvor man kan nyte lange dager på balkongen uansett årstid. Balkongen kan åpnes helt opp dersom en ønsker det. Her får du fantastisk utsikt mot fjorden og lite innsyn.


Baderommene | Lekkert og flislagt.

Boligen har to fullverdige baderom som begge ligger i tilknytning til entréen og har balansert ventilasjon.


Baderom 1 er delikat flislagt med downlights i himling og varme i gulv. Innredningen består av servant på underskuff og speil med lys. Videre er det vegghengt toalett samt dusjnisje med svingbare dører. 


Det andre baderommet ligger vegg-i-vegg med det første badet, og er i likhet med dette delikat flislagt og har varme i gulv samt downlights i himling. Baderomsinnredningen består av servant på underskuffer, speil og vegghengt toalett. Videre er det dusjhjørne med svingbare glassdører som frigjør plass på gulvet og opplegg for vaskemaskin. 


Soverommene | Perfekt for familie og gjester.

Leiligheten har tre gode soverom som er plassert vegg-i-vegg med hverandre. Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng. Rommet oppleves lunt og luftig. Her får du en stor skyvedørsgarderobe som gir godt med oppbevaring for klær og annet. Herfra er det utgang til balkong nr to. De andre soverommene er også av god størrelse og har plass til seng, kontorpult og oppbevaringsmøblement. Disse rommene er perfekt som barnerom, gjesterom og/eller kontor - alt etter ønske og behov.


Balkong 2 | Herlig og solrik.

Den andre balkongen har utgang fra boligens hovedsoverom og er på 4 kvm. Her får du solen fra morgenen, noe som gjør dette til det perfekte stedet å ta morgenkaffen før du starter dagen. Her er det plass til sittegruppe. Hyggelig utsyn også herfra. Solen fortsetter videre på balkongen til den treffer den andre med utgang fra stue.  


Overflater:

-Gulvflater belagt med parkett.

- Vegg- og himlingsflater i malte flater.


Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: Oslo Viken elektro.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Installert dimmer for kjøkken, spisestue og stue. Byttet dimmer på soverom på garanti.


Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?

Ja.

Kommentar: Samsvarserklæring fra Oslo Viken Elektro.


Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?

Ja.

Kommentar: Ladeboks er installert og klar. Ladeabbonement bestilles via Aneo.com.


Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?

Ja.

Kommentar: Utvikling av Haslevangen.


Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?

Ja.

Kommentar: Fått info fra styret om funn av skjeggkre i naboblokken 42A i august 2022. Lokale tiltak ble iverksatt av Pelias.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex, datert 17.04.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:   


Boligbygg over 10 etasjer. Grunnmur, skillende dekker og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Flatt yttertak som er utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse EI30 og lydklasse 35dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår. Balkongdører med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår. Oppvarming med vannbåren varme.

   

Boligen har fått følgende TG2:  

 

Bad 1: 

Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.


Bad 2: 

Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.

 

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 110,0 m²

- BRA-i: 93,0 m²

- BRA-e: 6,0 m²

- BRA-b: 11,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 4,0 m²



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


6. etasje:

BRA 110 m²

- BRA-i 93 m²: Entré, gang, kjøkken, stue, 3 soverom og 2 bad.

- BRA-e 6 m²: Kjellerbod.

- BRA-b 11 m²: Innglasset balkong.

- TBA 4 m²: Balkong.


Leiligheten inneholder 93 m2 P-ROM og 11 m2 S-ROM.


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten. Iflg seksjoneringsdokumenter er ingen av bodene merket med seksjonsnummer.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.


Det foreligger samsvarserklæring på det elektriske anlegget.



Oppvarming og energimerking

Oppvarming med vannbåren varme. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. 


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Kategorien fjernvarme er et akontobeløp som inkluderer varme og varmtvann. De faktiske fjernvarmekostnadene til seksjonseieren avregnes mot innbetalt akonto en gang i året. Ved den årlige avregningen så vil eventuelle eierskifter bli hensyntatt ved å benytte ISTA sine fjernavlesninger. Tidligere eier vil da bli fakturert for forbruk frem til flyttedato.


Energiattest med energimerke Grønn C er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Hovedstoppekran er plassert i fordelerskap i gang. Vannrør av typen rør-i-rør, avløpsrør av plast. Balansert ventilasjon.



Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.


Tilbehør:

- Hvitevarer på kjøkken medfølger.

- Skap på soverommene medfølger.

- Skap i gang medfølger.

- Taklamper på soverom medfølger.


Medfølger ikke:

- Taklamper stue.

- Vegglamper.

- TV.



Tomten

1916,00 m² eiet. Sameiet består av felles tomt opparbeidet med blant annet gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.



Parkering

Det følger med en garasjeplass til leiligheten. For plassen betales det kr. 280,-/mnd.


Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr. For mer info se: www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.


Gateparkering etter områdets bestemmelser.



Diverse

Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter.

Kommentar fra selgers egenerklæringsskjema: Fått info fra styret om funn av skjeggkre i naboblokken 42A i august 2022. Lokale tiltak ble iverksatt av Pelias.


Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger fint til i Krydderhagen - mellom Hasle og Løren i Oslo; et hyggelig boområde hvor du finner stort sett alt du trenger i hverdagen i kort gåavstand. Dette er et spennende og prestisjefylt boligprosjekt, med Løren, Hasle og Økern som nærmeste nabo! Byområdet Hasle er kanskje mest kjent for sine rikholdige krydderlager i forbindelse med Vinmonopolets produksjon. Krydderhagen har blitt en fantastisk grønn og moderne hageby, med hyggelige tun og store grønne fellesarealer. Vinslottet er pusset opp og blitt et populært samlingspunkt og nærsenter på Løren. Her kan du bo godt i vakre og rolige, men likevel sentrale omgivelser.


Løren og Hasle har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et svært moderne og flott opparbeidet område med store grønne lunger og et variert servicetilbud. Her er det store bilfrie arealer mellom bebyggelsen og barnevennlige tilbud som Lille Lab som er en stor innendørs lekeplass og flere lekeplasser ute.


Her er det kort gangavstand til et rikt servicetilbud og flotte grøntområder. Innenfor ca. 650 meter radius er både Løren og Hasle T-banestasjoner som tar deg begge retninger inn mot byen, i tillegg til flybuss og flere andre busslinjer. Det er gangavstand til Løren via gangbro like i nærheten og Hasle Torg er ca. 7 minutters gange fra boligen.


Dagligvarehandel og servicetilbud

Dagligvarehandlene kan du gjøre hos Spar inne på Vinslottet, Kiwi på Frydenberg, Meny på Løren Torg eller Coop Mega på Hasle torg. Av søndagsåpne butikker har du Joker ved Løren T-bane ca. 5 minutter unna til fots og Løren frukt og grønt i Lørenveien.


Videre er det en rekke spisesteder på Vinslottet som Hasle Gastropub, W.B Samson bakeri og pizza og 8 Fish Sushi. Hasle Gastropub holder til i store hyggelige lokaler med lun belysing og fine sittegrupper. Ta med venner på en burger til middag og avslutt kvelden med dart og shuffleboard. På W.B Samson har de en lett og trivelig atmosfære og her får du tak i ferske bakervarer til helgekos, i tillegg til at det serveres deilig italiensk pizza. Flere av stedene har uteservering om sommeren. Sugar & Spice ligger også i 1.etasje med utgang fra utsiden av Vinslottet. Her serveres det Asian Street Food i grønne og frodige lokaler. "Stykke" er raskt blitt en favoritt og blir gjerne kalt "kokkenes pizzasted" hvor det serveres gode pizza slices.


Ser du den høye pipa utenfor Vinslottet finner du Pipa kafé og vinbar. Her serverer de enkle og delikate matretter og stedet er perfekt for en helgebrunsj med noe godt i glasset. Vis-á-vis Pipa ligger Petter Stordalens "Quality Hotel HasleLinje". Dette er et konferansehotell med a la carte restaurant og akevittbar som også er åpent for publikum.


STERK Helse holder til i Vinslottet og har fastlegeordning og andre fysikalske tjenester. Videre har du flere frisørsalonger, Jysk, Synsam, Kitch'n, Apotek 1 og ikke minst interiørbutikken Houz i bygget.


På Løren er det også en hyggelig handlegate med ytterligere tilbud som gastropuben Fryd Løren, blomsterbutikk, dyrlege, legesenter, Lørenklinikken, Min hudklinikk, Europris, Squeeze, Sterk trening og Zaga hårstudio.


Det er gangavstand til Økern som er i sterk utvikling med planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Økern Portal kombinerer kontorlokale med næringsvirksomhet, samt flere spisesteder og treningsstudio. Det har i tillegg kommet flere nye kontorbygg i nærområdet.


Hasle Torg ligger også i kort gangavstand fra boligen. Her finner du nærmeste Vinmonopol, Floriss, apotek, SATS, Baker Hansen, kiosk, dyrebutikk, frisørsalong og den moderne nabolagsbaren LUN.


For de aktive

Dette er det perfekte området for deg som liker å kombinere det urbane liv med fritid og aktivitet. Den grønne ringen - gang- og sykkelforbindelse på rundt 6,5 km går rett ved siden av Krydderhagen og kobler sammen Løren, Økern, Haraldrud, Ulven og Hasle, samt eksisterende grøntområder på Valle Hovin, Østre Aker kirkegård og Risløkka. Området byr på både idrettsplasser, treningssentre samtidig som marka ikke er for langt unna. Er du sporty er det ikke noe problem å komme seg i marka til fots, tar du bilen er du er på et blunk. Fra Årvoll og Grefsen er det milevis med lysløyper innover i skogen.


Nærmeste treningsstudio er STERK Helse&Trening som er like utenfor boligen. På Løren finner du nok et STERK treningssenter, Studio Jobbsprek på Økern Portal, Condis ligger på Økern og du finner SATS på Hasle Torg. Norges største tennisanlegg ligger også på Hasle.


I Lørenveien 64 skal det bygges en stor offentlig aktivitetspark med flerbrukshall. Parken er tiltenkt til å bli en møteplass, balløkke og lekeområde for større barn. Flerbrukshallen skal bli integrert i terrenget, som vil si at taket til flerbrukshallen skal være en aktiv del av parken.


Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av to kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Det er også taekwondo, wushu og andre kampsportklubber i området.


Skole/barnehage

Det er flere barnehager og skoler i nærheten av leiligheten, og nærmeste barnehage (Krydderhagen) er kun noen få minutters gange unna. Barneskolene Løren, Sinsen og Teglverket ligger i nærheten. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Teglverket barne- og ungdomsskole, Frydenberg ungdomsskole og Wang Ung. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke og Kuben videregående.


Kollektivtransport

Kun noen få minutters gange til Løren T-bane som tar deg inn mot byen fra vest (via Nydalen). Det er også kort vei til Hasle T-bane som enkelt tar deg inn til sentrum. I tillegg er det også kort gangavstand til flybuss og flere busslinjer som blant annet nr. 20, 21 og nr. 60.


Tidsavstander med bil

Med bil fra Vinslottet tar det ca.:

7-8 minutter til Storo og Nydalen (Handelshøyskolen BI).

10-12 min til Oslo S.

35 min til Oslo Lufthavn.


Tidsavstander med T-bane

Med T-bane fra Løren tar det ca.:

2 min til Økern

4 min til Storo Senter

6 min til Nydalen (Handelshøyskolen BI)

14 min til Majorstuen

19 min til Oslo Sentralstasjon


Med T-bane fra Hasle tar det ca.:

8 min til Jernbanetorget

11 min til Nationaltheatret



Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Beregnet eiendomsskatt for denne boligen i 2024: 3.336,-


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.


Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i eierseksjonssameiet.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 4 876,- pr. mnd. og inkluderer:

A-konto fyring/varmtvann, internett, vaktmester/renhold av fellesareal, drift, vedlikehold, kommunale avgifter og felles forsikring mm.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

Fjernvarme 1.021,-

Felleskostnader 3.656,-

Bredbånd 199,-


Det betales i tillegg kr. 280,-/mnd til Krydderhagen Garasje for parkeringsplassen.


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Felleskostnader, strøm og innboforsikring. Denne listen er ikke uttømmende.


Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 1 666 kwh. pr. år.

Eiendommen er p.t. forsikret i Tryg Forsikring.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer: 7196504



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 2 104 103,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 7 995 592,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Sameiet

Rosmarin D1 Og D2 Sameie , Orgnr: 923 742 336

Forretningsfører: Obos Eiendomsforvaltning AS

Sameiet består av 77 seksjoner.


Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne.


Sykkelparkering

Det er sykkelparkering utenfor inngangsdøren.


Styrets arbeid

Det har vært avholdt 6 styremøter i 2023. Det er lagt ned et betydelig arbeid i drift av sameiet også i 2023, bl.a. kontakt med beboere, oppdatering av Vibbo/Facebook, oppfølging av serviceleverandører, reklamasjoner, innbruddssikring, forretningsfører, forsikringssaker, Krydderhagen Driftsforening, utbygger. Styret har en egen Messenger gruppe med stor aktivitet. I denne gruppen løser vi forløpende mindre hendelser.


Energikartlegging for installering av solceller

Styret engasjerte i 2022 OBOS prosjekt for en energikartlegging av vår bygningsmasse. Formålet var å se om det vil være en besparelse ved å installere solpaneler. Konklusjonen etter kartlegging ble presentert for styret mai 23, og konklusjonen er at takarealet ikke er stort nok til at installasjon av solcellepaneler vil svare seg. 50% av kostanden for kartleggingen ble finansiert med støtte fra Enova.


Innregulering av varmt- og kaldtvann på sameiets anlegg

Innregulering av varmtvann skulle vært gjennomført før innflytting i 2019. Gjennom reklamasjonsarbeidet som ble utført våren 2023 ble utbygger oppmerksom på at anlegget ikke var innregulert. Det ble jobbet med innregulering november/desember 2023. Arbeidet ble avsluttet 1.februar 2024. Flere beboer har meldt om trykkfall/frafall av varmtvann. Om man fortsatt opplever dette ber vi dere melde dette omgående i beboerportalen Inattika og at styret informeres. Vi ber om at styret blir informert om eventuelle problemer. Assemblin rørleggerfirma anbefaler at du renser silene i dusjbatteri. Dette anses som jevnlig vedlikehold og bør utføres 1 gang pr. år, på lik linje som rens av siler på håndvask & kjøkkenbatteri og rens av sluk i dusjen.


OBOS-nøkkel

Eventuell installasjon av OBOS-nøkkelen ble sendt ut til sameiets beboere for avstemning. Det ble et stort flertall for, og det ble umiddelbart igangsatt arbeid for å få systemet på plass. Som resultat av dette ble det installert digital nøkkelløsning, OBOS nøkkel, på fellesdørene/inngangsdørene. Det er montert på alle dører med automatisk åpne/lukke-arm, helt ut til garasjen. Av kostnadsmessige årsaker er det enkelte dører til boder/gangareal intern i sameiet hvor systemet ikke er installert. OBOS nøkkelen kan deles videre til venner, bekjente, håndverkere, leveringstjenester m.m. Det er også mulighet for å installere obos-nøkker på egen leilighet. Det er ulike tilgangsnivåer i appen til systemet, kalt “UNLOC”. Dette styres automatisk ut fra hvilken oppgang din leilighet befinner seg i.


Sikring av bodområder

I juli ble det gjort forsøk på innbrudd i boder 42A. Dører inntil bodområdene ble brutt opp, de kom seg inn i en bod hvor de ikke fant noe av interesse og ut over denne ene boden lykkes de ikke å komme seg inn i flere boder. Etter dette vedtok styret å foreta innbruddsikring av felles bodområder. Det ble gjennomført befaring sammen med fagpersoner fra Låsesenteret som kom opp med forslag til tiltak på de forskjellige bodområdene. Disse tiltakene er nå gjennomført. Styret oppfordrer om at alle er oppmerksomme og ikke låser opp for ukjente som ringer på. Likeså ber vi om at dere følger med og ser til at dørene i bygget går i lås før dere går videre i bygget. For å unngå at noen kommer seg inn i bodområdene minner vi også om at det er viktig at låsbare dører holdes låst.


Beboersamling på Lille lab og Gastropuben

Det ble gjennomført en svært vellykket beboersamling 9.februar 2023. Familier med barn ble invitert til lek, pølser og saft på Lille lab, mens voksne ble invitert til treff på egen regning på Gastropuben.


Varmetap i fjernvarmeanlegget

I tillegg til at den enkelte sameier betaler for fjernvarmen forbrukt i den enkelte leilighet, betaler sameiet som sådan for varmetapet i fjernvarmeanlegget. I vårt sameie er varmetapet påfallende høyt og vi antar at det foreligger en feil. Vi reklamerte på forholdet i 2022, men reklamasjonen ble avvist av Haslemann AS. Vi engasjerte konsulentselskapet Ingenia våren 2023 for å utføre en energikartlegging. Etter denne ble sendt utbygger er reklamasjonen gjenåpnet og vi forventer en løsning våren 2024.


Service & vedlikeholdsavtaler

Sameiet har pr. d.d. 17 leverandører av tjenester & serviceavtaler. Gjennom året utfører leverandørene service på våre tekniske anlegg. Alle servicer følges opp av styret og eventuelle avvik har blitt rettet opp fortløpende.


Forsikring

Det har vært registrert en forsikringssak i forbindelse med vannskade hos en beboer. I forbindelse med ekstremværet den 6.7.23 ble styret varslet av beboer om oversvømmelse i kjeller i 42 A/B. De fra styret som ikke var på ferie gikk sammen om å fjerne vannet og sameiet unngikk dermed store materielle skader. Det ble skader i enkelte boder, men de materielle skadene som oppsto hos den enkelte måtte bodeier selv melde på egen innboforsikring, da dette ikke er dekket av sameiets byggningsforsikring.


Reklamasjonssaker/5 års garanti

I forbindelse med at garantitiden på sameiets boligmasse går ut høsten 2024 valgte styret å engasjere Opak, et firma som bl.a. har som profesjon og bistå boligselskap med kontroll av utførte byggearbeider. Oppdraget endte opp med en omfattende mangelliste. Noen av manglene er løst, noen er under arbeid og noen av manglene er det uenighet om. Det har vært en krevende dialog med utbygger, en dialog som fortsatt ikke er avsluttet. Styret har nå engasjert rådgiver for en objektiv vurdering av reklamasjonene som det er uenighet om. Vi vil engasjere advokat, dersom det er nødvendig.


Reklamasjoner i egen leilighet

Vi minner om at reklamasjoner registreres av den enkelte beboer selv i Inattika. https://www.agorainattika.no/web/KrydderhagenRosmarin. Husk at garantitiden nå snart utløper og det er viktig at alle registrerer avvik i egen leilighet. Agora inAttika Web


HMS

Styret har gjennomført årlig HMS runde av bygningsmassen. Ingen store avvik funnet. Men vi ønsker å minne om at det ikke er lov å oppbevare leker, handlevogner, personlige eiendeler eller annet brennbart materiale i fellesarealer, ref. Husordensregler.


Krydderhagen Garasje

Höegh Eiendom som forvalter driften av garasjen har opprettet en egen nettside hvor du kan finne mer info om garasjen, samt sende henvendelser. https://krydderhagengarasje.hoegheiendom.no. Styret gjør oppmerksom på at vi ikke har oppfølgingsansvar for garasjen. Beboere med parkeringsrettighet tilhørende sin leilighet, må ta direkte kontakt med Höegh Eiendom ved spørsmål om garasjen.


Haslevangen 14

I fjor informerte vi om at styret hadde påklaget vedtaket om reguleringsplan på naboeiendommen til Statsforvalteren. Klagen førte ikke frem. De 12.oktober 2023 deltok sameiet og representanter fra de andre boligselskapene i Krydderhagen i et møte med utbygger og eier av Haslevangen 14. Utbygger ønsket å få til et samarbeid, hvor søppebilen kan kjøre gjennom Krydderhagen, og inn på Haslevangen 14 for å hente søppel. Forslaget innebar utelukkende ulemper og kostnader for oss. Vi besvarte henvendelsen i form av et brev. Utbygger har senere valgt å frafalle planen om adkomst for søppelbil og brannbil, samt opparbeidelse av adkomstvei via Krydderhagen. Styret gjorde det dessuten klart overfor eier og utbygger at vi var meget misfornøyd med at det ikke var tatt høyde for våre tidligere anmerkninger til prosjektet. Følg gjerne byggesaken her: Saksinnsyn - Plan- og Bygningsetaten, Oslo kommune


Krydderhagen driftsforening

Driftsforeningen ble formelt stiftet i Brønnøysundregisteret 17/12-2020. Driftsforeningens oppgave er å forvalte, drifte og vedlikeholde uteområdet i Krydderhagen, samt ivareta og fremme medlemmenes felles interesser knyttet til området definert i § 3 (Krydderhagen). Herunder det praktiske behovet for forvaltning, drift og vedlikehold av felles park- og uteoppholdsareal og øvrige fellesfunksjoner for medlemmene. Styreleder Anders Moen Berget har representert sameiet i styret for Kryddrhagen Driftsforening og Øyvind Bø er vararepresentant fra vårt sameie. Driftsforeningen består av alle sameier/borettslag i Krydderhagen. Drift av uteareal styres gjennom sentrale avtaler med Krydderhagen Driftsforening. November 2023 ble Torleif Korneliussen fra Safran valgt som ny styreleder for Driftsforeningen.


Spørsmål med svar fra styret 15.04:


Er det planlagt fremtidig rehabilitering/utbedringer i sameiet i fremtiden, i såfall hva?

Nei.


Er det planlagt økning i fellesgjeld og felleskostnader?

Nei.


Har dere noen pågående rettslige konflikter?

Nei, men vi utarbeider i disse dager en forliksklage til Haslemann AS på noen reklamasjoner av fellesareal.


Har dere dugnadsordning?

Nei.


Vedtekter, husordensregler, innkalling og protokoll kan fås ved henvisning til megler.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 0,- pr. 01.04.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 0,- pr. 01.04.2024.

Andel fellesformue er kr. 28 464,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Ingen lån registrert for sameiet p.t.



Årsregnskap

Regnskap for 2023 viser et overskudd på kr. 23.941.

Budsjett for 2024 viser et overskudd på kr. 174.000.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Seksjonen er ikke beheftet med forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.06.2023 som omhandler oppføring av fire boligblokker.


Byggetegninger fra kommunen datert 19.05.2017 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.



Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.


Området rundt Løren og Økern er under stor utvikling og stort sett vil alt av eldre næringsbebyggelse utvikles i tiden fremover.


Pågående plansaker: 

Saksnummer 201807232 - Bøkkerveien 4 - 12 - Mindre endring av reguleringsplan for Hasle Linje felt 01. Hasle Linje 01 AS foreslår en reguleringsendring i Bøkkerveien 4–12, Vinmonopolets tidligere sentralanlegg (felt K11). Endringen medfører ikke noe nytt, men vil gjøre at gjeldende reguleringsplan blir i samsvar med dagens situasjon, som er at de øverste etasjene allerede er ombygget og påbygget, bebyggelse i gårdsrommet er revet, og gangarealet er endret. Saken var sendt til politisk behandling 07.06.2021. Ingen nye oppdateringer etter dette.


Pågående byggesaker: 

Saksnummer 202316507 - Haslevangen 14: Oppføring av syv sammenhengende boligbygg med felles parkeringsanlegg. Det ble 19.12.2023 sendt en søknad om riving av eksisterende bebyggelse. Sak er bekreftet mottatt.


Saksnummer 202311436 - Frydenbergveien 46B: Bruksendring til bolig, fasadeendring og påbygg. Det er sendt ut rammesøknad 28.11.2023 om å transformere deler av bygg fra kontor til bolig. Sak er bekreftet mottatt.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 1153968, tgl. 02.10.2019 - Seksjonering

SNR: 64
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 93 / 6464


Dnr. 139893, tgl. 16.02.2015 - Best. om vann/kloakkledn.

Bestemmelse om adkomstrett
Gjensidig rett til å ha liggende stikkledninger for vann og avløp med nødvendige kummer, fjernvarmeledninger og avgreningsrør og andre nødvendige kabler/installasjoner
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 33341, tgl. 13.01.2016 - Best. om adkomstrett

Gjelder gangadkomst/kjørbar adkomst for ambulanse, flyttebil o.l.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 33341, tgl. 13.01.2016 - Erklæring/avtale

Gjelder bruksrett til uteoppholdsareal
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 33341, tgl. 13.01.2016 - Best. om vann/kloakkledn.

Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 280696, tgl. 30.03.2017 - Best. om adkomstrett

Gjelder gangadkomst/kjørbar adkomst for ambulanse, flyttebilo.l.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 280696, tgl. 30.03.2017 - Erklæring/avtale

Gjelder rett til bruk av nødvendig grunn for reprasjon og vedlikehold av bygning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 280696, tgl. 30.03.2017 - Bestemmelse om vannledn.

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1346076, tgl. 01.12.2017 - Bestemmelse om adkomstrett

Gjelder reperasjon og vedlikehold
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1346076, tgl. 01.12.2017 - Bruksrett

Gjelder uteoppholdsareal
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1346076, tgl. 01.12.2017 - Bestemmelse om vannledning

Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1346076, tgl. 01.12.2017 - Bestemmelse om kloakkledning

Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 286967, tgl. 04.01.2018 - Bestemmelse om adkomstrett

Allmennheten har rett til ferdsel innenfor opparbeidet gangareal, gangbro og park
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 592036, tgl. 24.05.2019 - Bruksrett

Gjensidig bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 3439271, tgl. 04.12.2020 - Bestemmelse om parkering

Bestemmelse om vedlikehold
Bruksrett til parkering
Kan kun overdras til eier av annen angitt boligseksjon, eller andel i gnr. 124 bnr. 236 og utskilte parseller
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.


Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 10 500 000,-

Andel fellesgjeld kr 0,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 262 500,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 9 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 10 772 990,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.




Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 0,750 % av salgssummen inkl. mva (minimum 55 000 inkl. mva)


Tinglysning av sikringsobligasjon, innhenting av informasjon fra kommunen/forretningsfører, innhenting av grunnbok og servitutter og eierskiftegebyr (evt. eierskiftegebyr for garasje kommer i tillegg).: 15 500,00

Arbeid med klargjøring av salget, tilgang til interessent database, lovpålagt forsikring og startkostnad for opprettelse av oppdraget, samt utarbeidelse av salgsoppgave.: 14 900,00

Premium foto, interiørveiledning, annonsering på finn.no, hjem.no, eie.no med digital salgsoppgave, digital markedsføring med EIE LOOK og nabolagsprofil. : 26 500,00

Inkluderer kjøring til og fra samt 1 time visning.: 0,00

Sletting av panteheftelser, tinglysing, kontroll av legalpant samt gjennomføring av oppgjør.: 7 900,00

Meglerhonorar og utlegg trekkes direkte fra oppgjøret på oppgjørsdagen.: 3 500,00

Rabatt meglerhonorar: -6 000,00

Kveldsfoto: 6 000,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240112

Ansvarlig megler: Daniel Berggren


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Bøkkerveien 42B
0579 OSLO
Bøkkerveien 42B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: