Bilde 1 av Kruttverkveien 30BBilde 2 av Kruttverkveien 30B
Digital salgsoppgave
Kruttverkveien 30B

1168 OSLO • OSLO kommune

Prisantydning

kr 6 100 000

Fellesgjeld: kr 213 507Omkostninger: kr 168 310Totalpris: kr 6 481 817
Luftig 4R terrasseleilighet o/2 etasjer | Terrasse på 15,6m² med sol store deler av dagen | Privat & usjenert | Garasje
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
109 m²
Bruksareal (BRA)
113 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
16 m²
Fellesutgifter
kr 8 269 / Mnd
Prisantydning
kr 6 100 000
Omkostninger
kr 168 310
Fellesgjeld
kr 213 507
Totalpris
kr 6 481 817
Fellesformue
kr 48 130
Byggeår
1973
Tomt
Eiet tomt 12807 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 194, bnr. 672, snr. 45
Oppdragsnummer
4240032
card-default

Ingrid Svenneby-Opsahl

Eiendomsmeglerfullmektig / Partner
Les om Ingrid
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 6 100 000,-
Andel av fellesgjeldkr 213 507,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 9 250,-
2,5% dokumentavgiftkr 157 820,-
  
Totalpris kr 6 481 817
Standard

Entré |

Vel innenfor døren er det en pen entré som gir et hyggelig førsteinntrykk av boligen. Det er lagt flotte fliser på gulvene med gulvvarme. Under trappen er det en praktisk bod, som sørger for etterlengtet lagringsplass, i tillegg til god oversikt.


Stue |

Stuen utgjør sammen med kjøkkenet en romslig sosial sone og leilighetens naturlige midtpunkt. Stuen får godt med lysinnslipp fra store vindusflater og balkongdøren. Stuen har en praktisk planløsning som enkelt lar seg innrede med både sofagruppe, mediemøblement og spisebord. En naturlig plass til spisebordet ved kjøkkenet gjør dette til en sosial sone når man har gjester.


Kjøkken |

Stilren kjøkkeninnredning med hvite fronter og laminert benkeplate. Integrert i innredningen finner du hvitevarer som komfyr med induksjon steketopp, mikro, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er i tillegg et frittstående kombiskap. Over kokesonen er det mekanisk avtrekk. Varmtvannsberederen på ca. 198 liter fra OZO (ny i 2002) er plassert på kjøkkenet. Innredningen har en stor barløsning med fin arbeidsflate og godt med oppbevaringsplass.


Bad |

Badet er delikat innredet og har pene flislagte gulv med behagelig gulvvarme. Rommet er innredet med dobbel servant med underskap, dusjplass med fast dusjvegg, veggmontert toalett og opplegg for vaskemaskinen. I 2021 ble badet oppgradert av tidligere eier med malte vegger og fliser på gulv.


Soverom |

Leiligheten har tre soverom hvorav hovedsoverom og soverom 2 ligger i underetasjen og soverom 3 i tilknytning til stuen. Hovedsoverommet er romslig og har god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Soverom 2 har store vindusflater som gir rommet gode innvendige lysforhold. Her er det plass til seng, nattbord og tilhørende garderobeskap. Det er lagt flott vegg-til-vegg teppe i rommet og veggene er holdt i en lys nyanse. Soverom 3 er i dag innredet til barnerom, men passer utmerket som kontor eller gjesterom. Det er satt inn en stor skyvedørsgarderobe i soverom 3.


Terrasse |

Fra stuen er det utgang til boligens helt private og fantastiske terrasse på hele 15,6m². Terrassen blir en forlengelse av stuen på sommerstid med gode solforhold. Solen kan man nyte store deler av dagen, og når den er på sitt sterkeste vil markisen bidra til å skjerme fint. Terrassen og leilighetens svært gode beliggenheten gir deg flott utsikt over nærliggende områder som Liadalen, lite innsyn og rolige omgivelser.


Innvendige overflater |

- Gulvoverflater: Fliser, laminat og teppe.

- Veggoverflater: Malte flater.

- Himlingsoverflater: Malte flater.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Takstmann Kjetil Nilsen AS v/ Kjetil Nilsen, datert 12.05.2024. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:


Tilstandsgrad 3 (TG3) |

Våtrom > Bad > Sluk, membran og tettesjikt:

TG3 settes på grunn av tilstand mellom sluk og membran som ikke holder tett. Vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det må påregnes rehabilitering for å føre baderommet opp til dagens krav. Kostnadsestimat: 100.000 - 300.000.


Tilstandsgrad 2 (TG2 - avvik som kan kreve tiltak) |

Vinduer:

Malte trevinduer med 2-lags glass, med produksjonsår 1976. Enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke, samt at karmene er slitte med sprekker i trevirket.


Balkonger, terrasser og rom under balkonger:

Rekkverkshøyde på 0,95 m og nivåforskjell til bakkeplan på ca. 2,75m. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyde på balkong/terrasse er målt til 114cm fra gjeldene gulv og faller dermed utenfor dagens forskrift.


Etasjeskille / Gulv mot grunn:

I entréen ble det målt høydeforskjell på ca. 12mm gjennom hele rommet og målt ca. 9mm høydeforskjell over en lengde på ca. 2 meter. På soverommet i 1. etasje ble det målt høydeforskjell på ca. 25mm gjennom hele rommet og målt ca. 12mm høydeforskjell over en lengde på ca. 2 meter. I stuen ble det målt høydeforskjell på ca. 22mm gjennom hele rommet og målt ca. 12mm høydeforskjell over en lengde på ca. 2 meter. På soverommet i 2. etasje ble det målt høydeforskjell på ca. 18mm gjennom hele rommet og målt ca. 6mm høydeforskjell over en lengde på ca. 2 meter. Tilstandsgraden settes grunnet avvik fra standardens krav til godkjent måleavvik i de overnevnte rommene.


Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert til "moderat til lav" aktsomhetsgrad.


Innvendige trapper:

TG2 settes på bakgrunn av manglende håndløper i trapp og åpninger i rekkverk på 14cm.


Våtrom > Bad

- Overflater vegger og himling: TG2 er satt på grunn av at det ikke foreligger dokumentasjon på at malingen som er brukt på vegger er godkjent som membran i våtsoner, samt det ble registrert noe som lignet på løs puss på kasse til toalettsisterne. Dette er ikke videre kontrollert av takstingeniøren. Dør til badet er plassert i våtsone, hvor det ikke er beskyttelse som dusjvegg/forheng rundt dusjsonen.

- Overflater gulv: Det ble målt ca. 20mm oppkant under dørterskel. Terskellist er ikke fjernet på befaringen og mulig membran er trukket opp mot dørterskel. Ikke kontrollert av takstmannen. TG2 settes på grunn av avvik i fallforhold jmf oppgitt referansenivå (byggetidspunktet). Badegulv har fall på gulv til sluk, men for lite fall på gulv iht. preaksepterte ytelser i veiledningen til forskrift. Det ble målt fall på ca. 0-14mm, 80 cm ut fra sluket. Tilfredsstillende fall vil være 1:50 minst 0,8 m ut fra sluket. Dvs. en høydeforskjell på minst 16mm 80cm utenfor sluket.

- Ventilasjon: TG2 settes på bakgrunn av for liten tilluftspalte mellom dørblad og dørterskel. Det ble målt ca. 6mm spalteåpning mellom dørblad og dørterskel. Denne bør være på ca. 10 mm.


Vannledninger:

TG2 settes på bakgrunn av manglende merking av rørkurser i vannskap. Ingen synlig merking av vannrør i fordelerskap eller på vannrørene.


Avløpsrør:

TG2 settes på bakgrunn av alder:

Levetid | Avløpsrør i plast over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2

Levetid | Støpejernsrør. Dominerende rørmateriale mellom 1950 og 1970 = TG 2/3


Varmtvannstank:

OZO varmtvannsbereder fra 2002 på ca. 198 liter, bereder er plassert på kjøkkenet. Det er ikke montert lekkasjestopper eller sikker avrenning til sluk ved en eventuell lekkasje fra bereder.


Elektrisk anlegg:

Sikringsskap med automatsikringer. Det ble ikke opplyst om noe feil med det elektriske anlegget i leiligheten på befaringen. Det elektriske anlegget ikke er vurdert utover visuell besiktigelse i denne rapporten, da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid en gjennomgang av EL-fagmann.


Bygning, generelt |

Byggeår: 1973

Modernisering: Malt gang (høst 2023), malt stue (vår 2024), malt trapp (vinter 2023), malt soverom oppe (høst 2023), malt stort soverom nede (høst 2023), bad oppgradert av tidligere eier (2021), nye fliser i gang av tidligere eier (2020).

Grunnmur i betong konstruksjoner.

Yttervegger i betong med pusset og malt fasade.

Flatt yttertak med ukjent tekking.

Adkomst til leiligheten via felles trapperom.

 

Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Ovennevnte punkter er hentet fra rapporten, men er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 113,0 m²

  • BRA-i: 109,0 m²
  • BRA-e: 4,0 m²
  • BRA-b: 0,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 16,0 m² 



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


Første etasje:

- BRA-i 38m²: Entré, to soverom, bad og kott.


Andre etasje:

- BRA-i 71m²: Stue/kjøkken, soverom.

- TBA 16m²: Balkong med gulvflate på ca. 15,6m² som er avrundet opp til 16m²  i rapporten.


Totalt:

BRA 113m²

- BRA-i 109m²

- BRA-e 4m²: Kjellerbod på ca. 3,6m² som er avrundet opp til 4m² i rapporten.

- TBA 16m²


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Leiligheten er elektrisk oppvarming med panelovner, samt gulvvarme på bad og entre iflg eier.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Rød D er vedlagt salgsoppgaven.



Løsøre og tilbehør

Følgende løsøre medfølger ikke i handelen:

- Taklamper stue og soverom andre etasje.

- Veggmontert lamper soverom.

- Bilder.

- Speil i gang.


Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

12807,00 m² eiet


Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.



Parkering

Leiligheten disponerer én garasjeplass i garasjeanlegget (plass nr. 424). Det er muligheter for etablering av el-billader på garasjeplassen.



Diverse

Kort utdrag fra Egenerklæringsskjema |

Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?

- Avvik i fall på bad og avvik sluk bad. Viser til takstrapport.


Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

- Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats. Tidligere eier i 2021: Membran, elektrisk. Overflatebehandling (flis og våtromsmaling) vår 2021. Arbeid ble utført av Vedlikeholdssentralen AS og Elevn AS.

Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?

- Membran, tidligere eier, 2021. Arbeid ble utført av Vedlikeholdssentralen AS.


Pkt. 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?

- Mulig å installere.


Pkt. 18: Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?

- Sameiet vurderer å male/rengjøre fasaden, skal drøftes til våren 2024.


Pkt. 24: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?

- Tilstandsrapport/skaderapport på bad.


Selgers Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et veletablert og meget barnevennlig boligområde på Ljan. Trafikkskjermet beliggenhet i grønne og naturskjønne omgivelser rett ved Ljanselven. Ingen gjenboere og fritt utsyn mot friområde fra terrassen.


Flotte rekreasjonsområder sommer som vinter. Mellom Fiskevollbukta og Hvervenbukta er det et hyggelig turområde med fine stier og skogsterreng langs fjorden. Turstien fra Fiskevollen til Hvervenbukta omtales av flere som en av Oslos beste turstier på grunn av den flotte sjøutsikten. Fortsetter du videre langs sjøen fra Fiskevollbukta og innover mot sentrum, kommer du til badestrendene ved Katten, samt til privat badeplass på Ljansbadet ved innmelding i Ljans Vel. Vellet har også egen båtforening med mulighet for leie avbøye hvis ledig. Ingierstrand og Bestemorstranda ligger også en liten sykkeltur unna. I tillegg er turstien langs Ljanselven et svært idyllisk området i umiddelbar nærhet, gangveiene langs elva er opplyst. Det går også en sykkelvei med fin utsikt hele veien til Oslo. Denne tar ca. 25 min å sykle.


For den aktivitetslystne byr Ljan på flere lekeplasser, skøytebane/vollyballbaner og tennisanlegg. I tillegg er det gangavstand til Hallagerjordet med idrettsplass og kunstgressbaner samt kort vei til Sloreåsen slalåmbakke. Videre er det en kort biltur til Ekeberg med flere fotballbaner, turstier og skulpturpark. Det er også kort avstand til Østmarka med lysløypenett og rike turmuligheter sommer som vinter. 7 minutter med bil til golfbanen på Grønnmo og 15 minutter til golfbanen i Drøbak og på Krokhol.


Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Ljan, Rema 1000 Hauketo, Meny på Sæter og Jakobs på Holtet. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger boligen nært Sæter tilbyr de fleste tjenestetilbud og butikker, nå også med Gutta på Haugen og nyåpnet vinbar, Kolbotn Torg og Lambertseter kjøpesenter.


Nærmeste offentlige kommunikasjon er Ingers vei bussholdeplass. Herfra går en rekke bussforbindelser. Bussen bruker ca. 15 minutter til sentrum og det er hyppige avganger. Ljan togstasjon ca. 1,2 km unna. Toget bruker ca. 10 minutter til Oslo S, og ca. 20 minutter til Skøyen eller Ski.


Dette er boligen for deg som ønsker å bo sentrumsnært, samt tur- og bademuligheter i umiddelbar nærhet.



Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2024 på boligen er kr 1.081.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i eierseksjonssameiet.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 8 269,- pr. mnd. og inkluderer:

Bredbånd, TV, lånekostnad 2, oppvarmet garasje, felles husforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, honorarer til revisor og forretningsfører, andre driftskostnader mm.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

- Bredbånd: kr 178,-

- TV: kr 547,- (f.o.m. 01.05.24)

- Lånekostnad 2: kr 1.115,-

- Felleskostnader: kr 6.523,-


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.


IN-ordning |

Boligselskapet har tilrettelagt for individuell nedbetaling av to lån med lånenummer: 98207530883 og 98207891274. Administrasjonsavtalen (IN-ordningen) gir mulighet for innfrielse av fellesgjelden per 28.02 og 30.08. Dersom fellesgjelden på de to lånene nedbetales vil nye månedlige fellesutgifter utgjøre ca. kr 7.049,- (ca.).



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Strøm |

Selger informerer om et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca. 14 000 kWh. pr. år.


Felles husforsikring |

Eiendommen er p.t. forsikret i If Skadeforsikring . Kostnaden er inkludert i månedlige fellesutgifter.


Kabel-TV / Bredbånd |

Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Selger informerer om et månedlig forbruk på kr 547.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i If Skadeforsikring med polisenummer: 2165964



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 1 816 480,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 6 902 625,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Sameiet

Herregårdsterrassen Sameie , Orgnr: 971 282 215

Forretningsfører: Obos Eiendomsforvaltning AS

Sameiet består av 141 boligseksjoner på eiendommen gnr. 194 bnr. 672 i Oslo kommune.

Sameiet har felles vaskerom og trimrom i hhv 7. og 8. etg. i A-blokka.


Vaktmesterleiligheten

På årsmøte i 2024 ble seksjonseierne oppdatert vedrørende bruksendring av vaktmesterleilighet til bolig. Gjeldende leilighet ble i 2022 godkjent som bolig med en rekke krav. Etter noen møter med entreprenør venter styret på et overslag av OBOS Prosjekt og Selvaag Prosjekt der første steg vil bli å etablere rømningsvei. Styret vil fortsette arbeidet å innhente et tydeligere kostnadsbildet, men som styret nevner på årsmøtet kan de ikke se at sameiet har økonomi til å gjøre denne rehabiliteringen med det første.


Rehabilitering av terrassefronter

Styret har identifisert et sterkt behov for å rehabilitere terrassefrontene på grunn av omfattende betongskader, gjennomtrengning av armeringsjern, og behov for ny maling. Dette er nødvendig vedlikehold. Arbeidet omfatter sliping av eksisterende maling, reparasjon av betongskader og påføring av ny maling. Prosjektet starter midten av juni og varer i ca. 12 uker, avhengig av værforholdene. Under arbeidet vil det bli satt opp stillas/trappetårn, og arbeidet vil utføres tre etasjer av gangen. Styret informerer i brev datert 28.05.2024 at prosjektets kostnad er estimert til 1,8 mill. eks mva. I tillegg kommer kostnader til betongreparasjoner. Prosjektet blir dekket av oppsparte midler og krever ikke låneopptak eller ekstra innbetalinger for deg som beboer.


Vedlikeholdsplan

- 2024: Pussing og maling av fronter på terrassene

- 2024/2025: Oppgradering av vaktmesterleilighet

- 2026: Rørfornying/bytting av soilrør

- Ubestemt: Oppgradering av uteområdet på baksiden av bygget, A og B


Kort utdrag fra vedlagte Vedtekter, datert 30.06.20 |

- Pkt. 1-3: Den enkelte bruksenhet består av en hoveddel, og flere tilleggsdeler (bod, parkeringsplasser i garasjekjeller som angitt i seksjoneringsbegjæringen).

- Pkt. 2-1: Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet.

- Pkt. 2-2: Ny seksjonseier skal godkjennes av sameiet ved styret. Godkjenning kan bare nektes dersom det foreligger saklig grunn.

- Pkt. 2-3: En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon, men leier må godkjennes av sameiet ved styret. Godkjenning kan bare nektes dersom det foreligger saklig grunn.

- Pkt. 3-2: Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Eier er ansvarlig for enhver skade dyret måtte påføre person eller eiendom.

- Pkt. 4-1: Hver leilighet disponerer én garasjeplass i garasjeanlegget som tilleggsdel til sin seksjon i henhold til oppdelingsbegjæring av 24. august 1973. Garasjeplassene kan ikke selges. Garasjeplassene kan leies ut til andre beboere i sameiet.

- Pkt. 6-3: De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31.


Kort utdrag fra vedlagte Husordensregler, datert 04.04.24 |

- Pkt. 3: Alle beboere har krav på nattero fra kl. 23.00 til kl. 07.00.

- Pkt. 6: I fellesarealer som trapper, kjellernedganger, korridorer og garasjer er det forbudt å lagre barnevogner, sykler, kjelker, ski, bildekk og alle typer private gjenstander. Dette må oppbevares i egen leilighet eller boder. Hensatte ting vil bli fjernet på eiers bekostning.

- Pkt. 7: Det er forbudt å lade elbiler i vanlige stikkontakter som ikke er øremerket El-billading.

- Pkt. 10: Sameiet har en fast standard på disse skiltene, og ved kjøp av leilighet vil OBOS belaste den nye sameieren med et gebyr for å produsere nye skilt til inngangsdør, postkasse og begge ringeklokketablåene. Kostnaden er på ca. kr 506,-.



Det gjøres oppmerksom på at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 19 756 893,- pr. 30.04.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 213 507,- pr. 30.04.2024.

Andel fellesformue er kr. 48 130,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Fellesgjelden har følgende betingelser |

Lånenr. OBOS02-98207530883

Type lån: Annuitetslån

Rentesats pr 30.04.25: 6,95%

Type rente: Flyt

Term pr. år: 12

Restgjeld: 2.921.913,-

Restløpetid 2 år 2 md.

Andel av saldo: 0,-

Kapitalkostnader: 0,-


Lånenr. OBOS03-98207659673

Type lån: Annuitetslån

Rentesats pr 30.04.25: 6,95%

Type rente: Flyt

Term pr. år: 12

Restgjeld: 5.427.913,-

Restløpetid 13 år 6 md.

Andel av saldo: 51.874,-

Kapitalkostnader: 492,-


Lånenr. OBOS04-98207891274

Type lån: Annuitetslån

Rentesats pr 30.04.25: 6,95%

Type rente: Flyt

Term pr. år: 12

Restgjeld: 11.407.067,-

Restløpetid 26 år 5 md.

Andel av saldo: 161.633,-

Kapitalkostnader: 1.115,-


IN-ordning |

Boligselskapet har tilrettelagt for individuell nedbetaling av to lån med lånenummer: 98207530883 og 98207891274. Administrasjonsavtalen (IN-ordningen) gir mulighet for innfrielse av fellesgjelden per 28.02 og 30.08.


Boligselskapet har tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Det kan ofte være knyttet betingelser til bruk av gjennom IN-ordningen, som f.eks. minimumsbeløp eller bestemte datoer for innfrielse. Kontakt megler for ytterligere informasjon rundt dette.



Årsregnskap

Sameiet hadde regnskapsåret 2023 inntekter på kr 10.981.256, utgifter på kr 7.502.686 og et årsresultat på kr 3.263.002. For inneværende regnskapsår er det budsjettert med inntekter på kr 11.672.000, utgifter på kr 10.889.000 og årsresultat på kr -609.0000. Regnskapet og øvrige dokumenter for sameiet er vedlagt salgsoppgaven.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Seksjonen er ikke beheftet med forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.01.1982 som omhandler terrasseblokk A, B og C.


Byggetegninger fra kommunen datert 27.11.1977, viser at det er foretatt bruksendringer i boligens hoveddel etter byggeår. Opprinnelig tegninger viser 1. etasje med entré, kott, vaskerom, bad, wc og 2 soverom. Dagens planløsning er omgjort til entré, kott under trappen, bad og 2 soverom. Vaskerom, bad og wc er med andre ord omgjort til ett stort bad. Slike bruksendringer, som ikke endrer forutsetningen for kommunens opprinnelige godkjennelse, er som utgangspunkt ikke søknadspliktige. Det foreligger følgelig ingen godkjennelse. Den bygningssakkyndige opplyser at rommene tilfredsstiller dagens tekniske krav. / Det er uklart hvorvidt rommene oppfyller dagens tekniske krav. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Kopi av tegninger og eventuelle attester er vedlagt salgsoppgaven.



Regulering

Eiendommen er i hovedsak regulert til bolig med tilhørende anlegg iht. reguleringsplan V020470, datert 02.04.1970. I tillegg er det deler av eiendommen som er regulert til offentlig kjørebane/veigrunn etter V020670 (datert 02.06.1970) turvei/skiløype og anlegg for lek og opphold etter S-3986 (datert 18.06.2003), bolig med tilhørende anlegg etter S-2864 (datert 14.05.1986) og offentlig kjørebane/veigrunn etter S-1632 (datert 15.04.1970). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.


Pågående plan- og byggesaker i området |

Saksnr. 202102096 - Småhusplanen - Reguleringsplan S-4220

Reguleringsplanen er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommen. Oslo kommune skriver om revisjonen: "Den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Videre skal småhusområdenes karakter og kvaliteter bevares, det skal legges til rette for mer klimavennlige utbygginger, og vi skal forsøke å forenkle planen for å kunne gjøre kommende byggesaker enklere og billigere å gjennomføre. Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene.". Du kan lese mer om revisjon av planen og hvilken betydning det kan ha for eiendommen her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/


Saksnr. 200909158 - Herregårdsveien 8B - Endring og reparasjon av eksisterende heis

Saken er arkivert.


Saksnr. 201007757 - Herregårdsveien 8B - Reparasjon av bygningstekniske installasjoner av eksisterende heis

Saken er arkivert.


Saksnr. 202102426 - Herregårdsveien 8A - Bruksendring fra selskapslokale til leilighet

I oktober 2022 ble det gitt tillatelse til bruksendring av forsamlingslokale til ny boenhet i et terrassehus ved Ljan skole i bydel Nordstrand.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vannledningsnett og har privat septiktanktank. Eier er selv ansvarlig for septiktanken og private stikkledninger til bygningen.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 15450, tgl. 24.08.1973 - Seksjonering

SNR: 45

Formål: Bolig

Sameiebrøk: 1165 / 122080

Til hver seksjon hører eksklusiv disposisjonsrett over vedkommende leilighet, bod og parkeringsplass.


Dnr. 940658, tgl. 01.09.2023 - Bestemmelse om vann/kloakk

Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler

Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 6458, tgl. 02.02.2000 - Grensejustering

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 15450, tgl. 24.08.1973 - Erklæring/avtale

Panterett til sameiet som sikkerhet for fellesutgifter for NOK 5,000 med prioritet etter inntil 90% av forsikringsrådets takst


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Leietaker skal styregodkjennes jf. pkt. 2-3 i vedlagte vedtekter.

.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Konsesjon og odel

Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Det hviler ikke odel på eiendommen.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 6 100 000,-

Andel fellesgjeld kr 213 507,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 157 820,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 9 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 6 481 817,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1% av salgssummen inkl. mva (minimum 55 000 inkl. mva)


Tilrettelegging: 15 900,00

Grunnpakke sameie: 19 690,00

Markedspakke Premium: 24 900,00

Visningshonorar/overtakelseshonorar pr stk.: 3 000,00

Oppgjørshonorar: 7 900,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 4240032

Ansvarlig megler: Anine Rosasco Flaathen


EIE Valkyrien

Valkyrien Eiendom AS

NO 930 299 308 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Kruttverkveien 30B
1168 OSLO
Kruttverkveien 30B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: