Bilde 1 av Sverre Iversens vei 21Bilde 2 av Sverre Iversens vei 21
Digital salgsoppgave
Sverre Iversens vei 21

0972 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD MOTTATT! Pen og lys 3-roms i 5. etasje | To balkonger | Garasjeplass med elbillader | Varmtvann inkl.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
84 m²
Bruksareal (BRA)
97 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
13 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
2 m²
Fellesutgifter
kr 7 911 / Mnd
Prisantydning
kr 3 100 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 808 000
Totalpris
kr 3 925 431
Fellesformue
kr 16 093
Byggeår
1973
Tomt
Eiet tomt 14505 m²
Oppdragsnummer
101240034
card-default

Kristian Kåstad Hansen

Eiendomsmegler | Salgsleder | Partner
Les om Kristian
Prisantydningkr 3 100 000,-
Fellesgjeldkr 808 000,-
Forkjøpsrettsgebyrkr 7 981,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 3 925 431
Eiendom
Sverre Iversens vei 21, 0972 OSLO

Matrikkel
Andelsnr. 145 Orgnr. 850274002 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 102 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 84 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 13 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 2 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1973

Tomt
Eiet tomt 14505 kvm

Prisantydning
3 100 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Pål Einar Sommeling Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 808 000,- pr. 13.03.24
Andel fellesformue: kr. 16 093,- pr. 13.03.24

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 100 000,- (Prisantydning)
kr 808 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 908 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 917 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 925 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 7 911,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnadene består av renter og avdrag fellesgjeld, vaktmester, trappevask, TV/internett, felles byggforsikring, forretningsførsel, strøm i fellesområder, varmtvann, kommunale avgifter og diverse drift og vedlikehold.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
Det gjøres oppmerksom på at begge lånene har avdragsfrihet fram til henholdsvis 01.12.2025 og 01.02.2025. Endringer på lånet er estimert til å utgjøre kr. 896,-

Sikringsordning fellesgjeld
Dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. For å forhindre dette er borettslaget tilknyttet en sikringsordning, som dekker borettslagets tap dersom noen andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Tore Ehnebom

Parkering
Det medfølger parkering i felles garasjeanlegg. Borettslaget har i tillegg rikelig med gjesteparkeringsplasser. Borettslaget tilbyr utendørs lading av ladbare kjøretøy på 4 semihurtigladestasjoner for beboere, gjester og andre. Andelseiere med egen parkeringsplass, kan også bestille egen lader.

Beliggenhet
Leiligheten er beliggende i bydel Grorud, midt på Romsås - i populære Røverkollen Borettslag. God intern beliggenhet på feltet, høyt og fritt beliggende, hvilket gir et flott og åpent utsyn samt at det gjør boligen lys og luftig. Veletablert og barnevennlig boligområde med lite gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til nærbutikk, skoler, barnehage, café, helsestudio, svømmehall m.m.

For den som er glad i friluftsliv er det kort vei til marka med flotte rekreasjonsmuligheter som blant annet lysløype, turveier, bade- og fiskevann m.m. Svarttjernparken ligger i nærområdet og har flotte bademuligheter med fin strandsone. I nærheten ligger også Humleby med sin nye fritidspark og kunstgressbane, her holdes det flere arrangementer. Det er et rikholdig tilbud av fritidsaktiviteter for både eldre og unge, som f.eks. gammeldans, pensjonistforening, bridgeklubb, speiderorganisasjon og musikkorps. Hvert år arrangeres det borettslagene i mellom ulike arrangementer. Romsås Cup er Romsåsfotballens stormønstring både for barn og voksne.

Fra boligen er det kort gangavstand til Lillomarka som er godt egnet for alle typer turer. Her finner du flere sportsstuer med servering, deriblant Lilloseter og Sinober. Lillomarka har dessuten et meget godt lysløypenett som gir utallige muligheter for skiturer om vinteren. Marka byr også på mange idylliske tjern og vann, som f.eks. Vesletjern og Steinbruvann. Alle tjern og vann er åpne for fisking, foruten drikkevannskildene. Hold deg i aktivitet ute i det fri eller benytt deg av et av de mange innendørs treningssentrene som finnes i området; Sats på Kalbakken, Actic og Stolt på Stovner. Idrettslaget Grei har kunstgressbane, ballbinge og klubbhus like ved. Aktivt fotball, innebandy, orienterings-og skimiljø. Det ligger også alpinanlegg på Årvoll.

De fleste butikker og servicetilbud finner du i nærheten, med blant annet Romsås senter som ligger like ved og huser servicefasiliteter som matbutikk, kiosker, caféer, helsestudio, svømmehall og bibliotek. I nærområdet ligger også Grorud senter med blant annet matbutikk, apotek, bank, vinmonopol mm. I tillegg er det kort vei til Stovner senter som har et godt utvalg av forretninger og servicetilbud innenfor de fleste bransjer. Stovner Senter ble i 2016 utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for nærområdets innbyggere.

I tillegg har Lørenskog Vinterpark SNØ åpnet, kun i kort avstand fra boligen. Dette er et stort innendørs vintersportanlegg, og visjonen er at vinterparken skal bli et internasjonalt samlingspunkt for vintersport. Det er planer om at anlegget i tillegg vil inkludere blant annet hotell, serveringssteder, bransjebutikker, undervisningslokaler samt en næringsklynge knyttet til kulde, vinter og snø. Anlegget vil være det eneste innendørs skianlegget i verden som har både alpint, free-style og langrennsløyper. Les mer om det spennende anlegget her: http://www.xn--sn-mka.no/forsiden/

T-banens linje 4 og 5 tar deg effektivt til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på ca. 20 minutter. I tillegg til T-banen er det gode bussforbindelser, fra leiligheten er det få minutter til nærmeste bussholdeplass med matebuss til Grorud. Fra Grorud er det bussforbindelser til store deler av Oslo og Akershus. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6.

Romsås er sentralt, men samtidig et rolig og barnevennlig boligområde!

Bebyggelse
Området består av blokkbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 14505 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Byggemåte
Boligblokken ble oppført i 1973/74, ferdigstilt i 1974 (GAB-register). Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak. Utvendig tekket med papp/membran.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:

- Bad/vaskerom Vannrør
TG 2 gjelder fordelerstokker for rør i rør system som er montert bak inspeksjonsluke i innkassing for vegghengt toalett, uten bruk av tett fordelerskap eller fuktsikring. Til informasjon har innkassing overløp til gulv med sluk (spalte under vegghengt toalett).
Lekkasjevann fra en eventuell lekkasje, vil derfor kunne ledes ut av konstruksjonen.

- Kjøkken - Vannrør
Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

- Overflater gulv
TG 2 gjelder laminatgulv som ikke er lagt etter leggeanvisning. Sammenføyninger (skjøter) ligger ikke i forbandt (spredning av skjøter) og er lagt rundt innredning. Glipper mellom gulvflater og innredning/sokkel samt rundt kjøleskap er synlig. Gulvflater bør fornyes.

- Øvrige rom - Overflater gulv
TG 2 gjelder kun laminatgulv i spisestue og i stue, som ikke er lagt etter leggeanvisning. Sammenføyninger (skjøter) ligger ikke i forbandt (spredning av skjøter). Gulvflater bør fornyes.

- Etasjeskiller - Skjevhetsmåling
Det er målt skjevheter i spisestue utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 19 mm. Det er målt mellom kjøkkeninnredning og tilstøtende vegg mot soverom. Målingene er foretatt i en
eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Elektrisk anlegg - El-anlegg Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.

Sammendrag av selgers egenerklæring:

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja. Det er montert ladeanlegg/ladeboks for hybridbil/el-bil på egen parkeringsplass (plass 3025) i parkeringshus like ved leiligheten.

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Nei. Det er nok foretatt radonmåling i borettslaget, men vet ikke når. Leiligheten ligger i 5.etasje i blokk med 8 etasjer.

Primærrom
Primærrom: 84 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 97 kvm

Boder
Det er lagringsplass i kjellerbod og bod i garasjeanlegget.

Standard
Entré:
Leiligheten ligger i 5. etasje med adkomst via trapp og heis. Inne i leiligheten blir du møtt av en lysmalt entré med fliser på gulvet og plass til yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med speilfront.

Stue:
Stuen blir leilighetens naturlige samlingspunkt. En romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Her er det god plass til sofagruppe med tilhørende bord og TV-møblement, samt annet oppbevaringsmøblement. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong på 13 kvm. med flott utsikt over nærområdet. Balkongen fungerer som en forlengelse av stuen og gjør at du kan nyte uteområdene fra tidlig vår til sen høst.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i adskilt løsning med adkomst fra gangen. Kjøkkenet har plass til stort spisebord hvor du kan dekke på og invitere inn til sosiale sammenkomster og hyggelige måltider. Pen kjøkkeninnredning fra IKEA med glatte fronter, benkeplater av laminat, oppvaskkum med ett-greps blandebatteri og ventilator over kokesonen. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Fra kjøkkenet er det utgang til liten luftebalkong.

Bad:
Helfliset baderom med varme i gulvet og downlights i himling. Baderommet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2014. Lys baderomsinnredning, speil med overliggende belysning, toalett og dusjhjørne med innefellbare dusjdører. I forbindelse med baderommet ligger også et praktisk vaskerom med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har to gode soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Stor walk-in garderobe med innredning. Det andre soverommet passer fint som et barnerom, gjesterom eller hva med et praktisk hjemmekontor?

Innvendige overflater:
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Malte flater og fliser.
Himling: Malte flater.

Teknisk:
- Vannrør av typen fleksi, kobber og typen rør i rør system
- Avløpsrør av typen PVC
- Felles varmtvann
- Automatsikringer

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises det til tilstandsrapport og egenerklæringsskjema som ligger vedlagt i komplett salgsoppgave. Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med disse før budgivning/kjøp.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 22.12.1976 som omhandler Boligblokk Sverre Iversens vei 21 - 23 - 25.
Det foreligger ferdigattest datert 28.10.2011 som omhandler Fasadeendring.
Det foreligger ferdigattest datert 17.05.2014 som omhandler Modernisering av bad

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Borettslaget har solcelleanlegg på garasjetaket, som produserer ca. 55.000 kWh per år. I tillegg har borettslaget en batteribank i samme bygg.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 7 911,- pr.mnd.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: HANBAN-93727003620
Restgjeld: 97 000 000,-
Restløpetid: 31 år
Avdragsfrihet til og med 01.12.2025
Rentekostnader: 5,55 %

Lånenr.: HANBA3-94927043003
Restgjeld: 90 963 888,-
Restløpetid: 31 år og 1 mnd.
Avdragsfrihet til og med 01.02.2025
Rentekostnader: 5,55 %

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 827 507,- Som sekundærbolig Kr. 3 144 530,-

Borettslag
Borettslag: Røverkollen Borettslag, Orgnr: 850274002

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Forkjøpsretten er sendt for utlysning for medlemmer og borettslaget samtidig med salget med meldefrist 19.03.2024, og vil være avklart 5 virkedager etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
I henhold til generalforsamlingsvedtak den 24. mars 1980 er det kun tillatt å ha ett dyr per leilighet. Er det ønske om flere dyr per husstand, skal det sendes skriftlig søknad til styret, som i kommunikasjon med dyregruppen skal ta stilling til dette. Dyrehold er etter registrering og undertegning av dyreegenerklæring tillatt etter følgende regler:

A. Ved anskaffelse av dyr må dette registreres hos dyregruppa med eget registreringsskjema. Dyreutvalget kan kreve dokumentasjon eller kopi av stamtavle for å ivareta hundelovens § 19 om godkjente hunderaser.

B. Det er båndtvang for katter og hunder på borettslagets område hele året. Lufting bør skje utenfor borettslagets område. Dersom uhellet er ute, må avføring fjernes umiddelbart.

C. Eier må sørge for at dyret har det bra, slik at dyret ikke utsettes for unødvendig stress med bjeffing, piping o.l., og også kan forstyrre naboer.

D. Det understrekes at føreren må ha full kontroll over dyret, og at all lufting og ferdsel skjer på eiers ansvar.

E. Alle hunder og katter skal føres i bånd på borettslagets område, også utenom båndtvangspe-rioder som myndighetene fastsetter.

F. Brudd på disse regler anses som lik brudd på husordensregler, og kan føre til at vedkommen-de eiers tillatelse til dyrehold blir vurdert på nytt. Ansvar for slike avgjørelser påligger borettsla-gets styre, i kommunikasjon med dyregruppen, og avgjørelsen kan ankes inn for borettslagets generalforsamling.

G. For å sikre at disse regler følges og for å inspirere til et godt dyreholdsmiljø, skal borettslaget ha et dyreholdsutvalg som har som formål å holde kontakt med borettslagets dyreeiere. Utval-get skal også vurdere eventuelle klagesaker og angi løsninger på uholdbare forhold. Borettslagets styre kan til enhver tid fungere som et slikt utvalg.

H. Alle dyreeiere må gjøre seg kjent med og følge lov om dyrevelferd, og beboere med hund skal følge lov om hundehold (hundeloven)

I. Alle hundeeiere skal møte opp på dugnader som borettslagets dyreutvalg arrangerer.

J. Planlegges det valpe- eller kattekull, skal dette søkes om på forhånd til dyregruppa.

K. Dersom det kommer berettigede og gjentatte klager på dyreholdet og brudd på husordensreglene, kan borettslaget kreve oppsigelse av dyreholdet

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.

1974/17374-1/105  Erklæring/avtale  
11.09.1974 
Bestemmelse om tilfluktsrom

1977/19907-1/105  Erklæring/avtale  
12.09.1977 
Bestemmelse om tilfluktsrom
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/42965-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  
16.07.1986 
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/1035588-2/200  Erklæring/avtale  
14.12.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:77  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:80  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:89  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:186  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:187  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:96 Bnr:188  
Bestemmelse om bruksrett til kjørbar atkomstvei.
Med flere bestemmelser
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra offentlig vei med private internveier. Offentlig vann og avløp med private stikkledninger på borettslagets tomt.

Regulering
Boligen er regulert til boligformål.
Reguleringsplan S-1882 er gjeldenede. Godkjent: 12.11.1973.
Kommunedelplan-17 Oslo er gjeldene. Godkjent: 22.04.2009.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 100 000,- (Prisantydning)
kr 808 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 908 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 917 181,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 925 431,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke borettslag (Kr.5 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 900)
Gebyr utlysing forkjøpsrett (Kr.7 981)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.15 714)
Provisjon (Kr.73 860)
Visningshonorar/overtagelse (Kr.3 000)
Markedspakke (Kr.18 500)
Avbestilling boligregi samme dag (Kr.985)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.152 340)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
101-24-0034

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
I Wergelands fotspor AS
EIE Råholt
Org. nr: 931610201
Gladbakkgutua 20
2070 Råholt
Tlf: 45 61 51 50

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler/Salgsleder/Partner Kristian Kåstad Hansen

Saksbehandlere
Kristian Kåstad Hansen
EIE Råholt
Eiendomsmegler/Salgsleder/Partner
Mob: 97 05 15 66 / E-post: kkh@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sverre Iversens vei 21
For mer om objektet
Sverre Iversens vei 21

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: