Bilde 1 av Vækerøveien 118ABilde 2 av Vækerøveien 118A
Digital salgsoppgave
Vækerøveien 118A

0383 Oslo • Oslo kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 4 450 000

Fellesgjeld: kr 41 957Omkostninger: kr 17 219Totalpris: kr 4 509 176
Lys og fin 2-roms toppleilighet | Stor terrasse m/utsikt | Garasjeplass m/elbillader | Kort vei til butikk og off.komm.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
47 m²
Bruksareal (BRA)
47 m²
Fellesutgifter
kr 3 864 / Mnd
Prisantydning
kr 4 450 000
Omkostninger
kr 17 219
Fellesgjeld
kr 41 957
Totalpris
kr 4 509 176
Fellesformue
kr 8 286
Byggeår
1977
Tomt
Fellestomt 22175 m²
Oppdragsnummer
51230102
Visninger
Søndag 25. aug.
15:00 - 16:00
Mandag 26. aug.
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 450 000,-
Fellesgjeldkr 41 957,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 769,-
  
Totalpris kr 4 509 176
Eiendom
Vækerøveien 118A, 0383 OSLO, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 156 Orgnr. 948305097 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1977

Tomt
Fellestomt 22175 kvm

Prisantydning
4 450 000

Tilstandsrapport
Anticimex v/Thomas Grøvdal Wiik
Rapportdato: 19.12.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 41 957,- pr. 12.08.24
Andel fellesformue: kr. 8 286,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 450 000,- (Prisantydning)
kr 41 957,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 491 957,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 969,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 500 926,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 509 176,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 864,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader: kr. 3 764,-
Trappevask: kr. 100,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er også normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnadene hadde sist en økning på 15% fra 01.02.2024.

Felleskostnad inkluderer
TV-anlegg/bredbånd, energi/fyring, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, forretningsførerhonorar, kommunale avgifter mm.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Morten Kjølhamar

Beskrivelse
En lys og moderne 2-roms toppleilighet i grønne og rolige omgivelser. Leiligheten består av en lys og romslig stue med åpen kjøkkenløsning, soverom med god plass til dobbeltseng, garderobeskap og nattbord. Videre har leiligheten et romslig flislagt baderom med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Fra stuen er det utgang til en stor terrasse med fantastisk utsikt og gode solforhold.

Fra leiligheten er det få meters gange til dagligvarebutikk og bussforbindelse til Røa eller sentrum. Umiddelbar nærhet til fine turmuligheter langs Lysakerelven mot Nordmarka.
  
  • 2-roms toppleilighet
  • Stor terrasse på ca. 11 kvm med flott utsikt og gode solforhold
  • Moderne kjøkken fra 2018
  • Garasjeplass med elbillader
  • Ingen dokumentavgift
  • Umiddelbar nærhet til fine turområder
  • Kort vei til butikker og offentlig transport

Parkering
Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg med elbillader. Eier leier for tiden ut garasjeplassen med en måneds oppsigelsestid.

Lysejordet Borettslag har en avtale med Laddel om å levere og drifte en ladetjeneste med lastbalansering. Det er også etablert en basis infrastruktur, og løsningen balanserer kapasiteten mellom de som lader. Informasjon om elbillading finnes under Tema på borettslagets informasjonskanal Vibbo.

Det er godt med gjesteparkering i området.

Beliggenhet
Eiendommen grenser til idylliske rekreasjonsområder langs Lysakerelven med fine turstier til Bogstad og videre innover mot Nordmarka.

Svært hyggelig borettslag med flere lekeplasser rundt om på området, samt pent opparbeidede grøntområder med beplantning og sittegrupper. Akebakke på området om vinteren. Sats / Røa bad, et moderne badeland og treningssenter ligger en kort busstur unna.

Nedenfor Lysejordet, på "Sletta" finnes Lysejordet grendehus som kan leies av private til ulike arrangementer.

Umiddelbar nærhet til Rema 1000 (en trappe unna) på Lysejordet (som ligger på borettslagets tomt) og en kort gåtur til Nærbutikken Joker i Vækerøveien som er søndagsåpen. I gangavstand, eller en kort kjøretur unna ligger Røa senter og Røa Torg (ca. 5 min) der det er et bredt utvalg av servicetilbud, blant annet apotek, vinmonopol, post, stor dagligvare med ferskvaredisk, frisør,  blomsterforretning, kafé, bakeri, samt sushirestaurant m.m. Ellers er det kort vei til CC-Vest senter om man ønsker et utvidet tilbud av forretninger og tjenester.

Tomt
Fellestomt, 22175 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Området er barnevennlig med kun noen minutters bilfri skolevei til Lysejordet Skole som boligen sogner til. Kort avstand til både videregående- og ungdomsskole, samt flere barnehager. Området er lagt til rette for at barn og unge skal få en aktiv og innholdsrik fritid.

Offentlig kommunikasjon
Dette er et praktisk område med det gode kollektivtilbudet og kort reisevei inn til Oslo sentrum. Det er også enkel ferdsel med bil mot sentrumskjernen av Oslo. Nærmeste bussholdeplass er ca. 2 minutter fra boligen, hvor du har buss 42 "Tjuvholmen - Voksen Skog". På Røa har du øvrige buss - og T-baneforbindelser. Herfra vil du kunne ta T-bane 2 "Ellingsrudåsen- Østerås" som har flere avganger i timen og tar deg enkelt ned til Majorstuen på 12 minutter. Det er også kort vei til T-banestasjonen på Åsjordet og Bjørnsletta hvor du kan ta T-bane 3 "Kolsås - Mortensrud". På Røa har du også flere bussforbindelser og flybussen. I tillegg går Flytoget fra Lysaker Stasjon, som heller ikke ligger langt unna. For nærmere informasjon; se www.ruter.no.

Fritidstilbud
Man trenger ikke å dra langt fra boligen for å finne gode turmuligheter. Rett utenfor døren finner man en glimrende start på turen, med en flott sti langs Lysakerelven. Boligen har et godt utgangspunkt for rekreasjon og fritid, og ikke langt unna ligger marka klar med alle sine muligheter. Her er det et stort opplevelsespotensiale, med et terreng som tilbyr både smale og brede stier, samt turkombinasjoner for enhver smak. I retning Sørkedalen, Tryvann og Bogstadvannet finnes det fantastiske rekreasjonsmuligheter; sommer- som vinterstid. Flotte skiløyper tar deg enkelt inn i Nordmarka og Bærumsmarka. Kort vei til Bogstad badeplass og Bogstad Gård som er et populært utfartssted med kafé og diverse aktiviteter for barn. Kort vei til Wyllerløypa/ Tryvann alpinbakke som ligger kun 10 min. unna med bil. Det er også kort avstand til idrettsklubber som Røa, Ullern, Fossum og Njård. På Røa finner du dessuten treningssenteret EVO og Røa bad med svømmehall og Sats. Her er det fritidstilbud for alle og enhver!

Inneholder
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.

Utgang fra stue til balkong på ca. 10,9 kvm.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Thomas Grøvdal Wiik:

Bygning generelt
Boligbygg over 2 etasjer, samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendig fasader forblendet med pussede flater og trekledning. Vinduer med rammer og karmer av tre med 2-lags glass fra 2005 og 2011. Balkongdør med rammer og karmer av tre med 2-lags glass fra 2011. Slett entrédør med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
Bad
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
Overflater vegger: Det er riss/sprekker i veggfliser ved dusjsonen. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Sluk bør fornyes.
Avløpsrør (ink. sluk): Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres.
Kjøkken
Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
Tekniske anlegg, VVS anlegg
Hovedstoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er registrert jordete og ujordete stikkontakter i samme rom. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 3,7 kvm.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Kjøkken
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra 2018 med profilerte fronter. Benkeplater av laminat med underlimt oppvaskkum. Flislagte veggflater i sprutsonen mellom benkeplate og overskap. Her er det også montert godt med benkebelysning og stikkontakter. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel, komfyr, mikro plassert i overskap, samt oppvaskmaskin, vinskap og nedfelt platetopp. Ventilator med kullfilter plassert i overskap. Det er montert komfyrvakt.

Bad
Flislagt baderom fra ukjent årstall med gulvvarme. Baderommet er innredet med servant, speil med overlys, vegghengt baderomsmøbel, dusjhjørne med hånddusj og  skyvedører i glass, samt et vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.

Overflater
Gulvflater belagt med laminat.
Veggflater med malte flater.
Himlingsflater med malte flater.
Slette innerdører.

Takhøyde
Det er målt fra 2,35 til 2,38 meter takhøyde.

VVS og teknisk
Felles callinganlegg.

Mekanisk avtrekk på våtrom med avtrekksvifte tilkoblet felles avtrekkskanal.

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
Vannrør av kobber og plastrør.
Leilighetens stoppekran er plassert under kjøkkenbenk og nisje bak toalett.
Synlige avløpsrør i plast og støpejern.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 20.10.1982 som omhandler terrasseblokker.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 15.12.1975. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen, med unntak av:  Det er opprinnelig et kott på soverommet, som nå er tatt bort og omgjort til en del av soverommet.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Sikringsskap plassert i felles trappegang.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: ikke relevant
Er det synlig tegn på termiske skader: ikke relevant
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: nei

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: byggeår
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: nei
Forekommer det at sikringer løses ut: nei
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: nei
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: ja
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: nei
Fungerer hvitevarer som følger boligen: ja

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 864,- pr.mnd.
TV-anlegg/bredbånd, varmtvann, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, forretningsførerhonorar, kommunale avgifter m.m.
Herav:
Felleskostnader: kr. 3 239,-
Trappevask: kr. 100,-

Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader.

Styret har vedtatt å øke posten "felleskostnader" med 15% og "trappevask" med kr. 39 pr. mnd. med virkning fra 01.02.2024.
Estimerte totale felleskostnader etter kjente fremtidige økninger: kr. 3 864,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er også normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6 410 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer:  OBOS01-98208133659
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: kr. 12 531 920,-
Restløpetid: 16 år, 9 mnd
Terminer per år: 12
Rente: Flytende, 5,70%
Andel restsaldo: kr. 43 398,-
Andel kapitalkostnad: kr. 334,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskap for 2023
Sum driftsinntekter: kr. 10 973 281,-
Sum driftskostnader: kr. -12 127 073,-
Driftsresultat: kr. -1 153 792,-
Årsresultat: kr. -1 663 541,-

Årets resultat vises i resultatregnskapet som et underskudd og foreslås ført mot egenkapital.

Budsjett for 2024
Sum driftsinntekter: kr. 13 268 000,-
Sum driftskostnader: kr. -12 345 094,-
Driftsresultat: kr. 922 906,-
Årsresultat: kr. 226 906,-

I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr. 4 006 000,- til generelt vedlikehold.
Oslo Kommune har i sitt budsjettforslag for 2024 lagt til grunn en økning på 8 % for renovasjon og 20,3 % for vann- og avløp.
Lysejordet Borettslag har lån i OBOS-banken. Lånet har en flytende rente på 5,85 % pr. 16.04.2024. Gjenstående løpetid er 16 år.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 77342201

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 102 500,- Som sekundærbolig Kr. 3 969 000,-

Borettslag
Borettslag: Lysejordet borettslag, Orgnr: 948305097

Borettslaget består av 228 andelsleiligheter, og ligger i bydel Ullern i Oslo kommune.
Gårds- og bruksnummer: 28, 955 og 956.
Første innflytting skjedde i 1979. Tomten ble kjøpt i 1986.
  
  • Det kan kommuniseres med styret på vibbo.no/lysejordet, ved mail til lysejordet@styrerommet.no eller å legge henvendelser i postkassen utenfor styrerommet.
  • Styret kan nås på e-post lysejordet@styrerommet.no
  • Borettslaget har en avtale med ISS Eiendom. Det er vaktmester mandager og torsdager. I tillegg vil ISS Eiendom foreta all nødvendig plenklipping, brøyting, strøing, feiing m.m. når det er behov.
  • Styret har avtale med Anticimex om skadedyrbekjempelse, med NOHA om vedlikehold av brannslukningsapparatene i garasjen, og kontroll slokkeapparatene hvert 5 år i leilighetene. I tillegg har de en serviceavtale vedrørende kjøreport i garasjen med Came Norge AS. Avd: Asker og Bærum, serviceavtale med OneCo om elektro og nødlys, serviceavtale med Bryhn elektro på ventilasjonsanlegg og avtale med Niwi Miljøtiltak AS om renhold av avfallsbeholdere.
  • Borettslaget har avtale med Toma Security AS om vakthold. Dersom andelseier har behov for assistanse, kan vektertjenesten kontaktes på 22 20 70 00.
  • Lysejordet Borettslag har en avtale med Laddel om å levere og drifte en ladetjeneste med lastbalansering. Det er også etablert en basis infrastruktur, og løsningen balanserer kapasiteten mellom de som lader. I prinsipp har alle nå tilgang til å lade elbil på egen biloppstillingsplass. Informasjon om elbillading finnes under Tema på borettslagets informasjonskanal Vibbo. Bestilling ved henvendelse til styret på epost: lysejordet@styrerommet.no
  • Borettslaget har avtale med Ren Service AS (tidligere Økonomiske Løsninger AS) om renhold av fellesarealene.
  • Nøkler til garasjen og til inngangsdør i blokkene fås kjøpt ved henvendelse til styret. Garasjeporten kan også åpnes ved bruk av app PalGate.
  • Fellesvaskeriet er i underetasjene i terrasseblokkene, Vækerøveien 118,126 og 130. Hvert fellesvaskeri inneholder 2 vaskemaskiner og tørkerom. Til vaskemaskinene må det deponeres et kort til kr 100,-, som kan fylles på med ønsket beløp hos vaktmesteren. Regler for vaskerutinene er inntatt i Husordensreglene.

Utført vedlikehold og rehabilitering
2024
  • Brannportene i garasjeanlegget er gjenopprettet.
  • Arbeidene med utbedring av fukt i garasjen hadde oppstart våren 2024. Et større prosjekt som innebærer tre terrasser og to tak. Garasjeanlegget kan mulig maltes opp i 2025.
  • Utbedring av frittstående boder fortsetter, og forventes ferdige i 2025.
2023
  • Utskiftning av brannslukningsapparater
2022
  • Oppstart av rehabilitering/utbedring av de frittstående bodene. Arbeidet inkluderer fjerning av eternitttak og formodes ferdigstilt 2024.
  • Installering av ny kjøreport i garasjen.
2017
  • Rehabilitering av 9 store og 5 x ½ gavlvegger rekkehus/knottleiligheter.
  • Reparasjon av diverse murskader bygningsmasse.
  • Oppussing av diverse terrassekasser rekkehus (128-rekken).
  • Tak 122 B og 120 M-O korrigering av fall til sluk.
  • Utskifting av diverse beslag etasjeskiller rekkehus øvre og nedre vei.
  • Utskifting av endel lysarmatur i fellesarealer (LED).
  • Utskifting av slokkeapparater alle leiligheter (lovpålagt).
  • Diverse utskifting av kledning.
2016
  • Rehabilitering av 8 store og 8 x ½ gavlvegger rekkehus/knottleiligheter.
  • Reparasjon av diverse murskader bygningsmasse.
  • Utskifting av inngangsdører til oppgangene terrasseblokkene.
  • Fjerning av stein på diverse tak rekkehus.
  • Maling av murvegger kjeller-/garasjeetasjen blokkene.
  • Diverse snekkerarbeider og utskifting avkledning, utvendige gjerder.

Borettslaget har god vedlikeholdshistorikk, se vedlagt årsberetning for nærmere informasjon.

Planlagte større vedlikeholdsplaner i borettslaget
  • Det skal settes opp et inngangssystem/portsystem, slik som de har i Elvefaret borettslag. Det vil si at de ytterste portene borettslaget har blir erstattet med dette portsystemet, andre interne porter forblir slik de er i dag.
  • Rehabilitering av garasjeanlegget.
  • Ny membran på diverse terrasser.
  • Omtekking av tak.
  • Styret vurderer utskiftning av de store stuevinduene. Dette vil kreve låneopptak. 

Det må regnes med at fellesutgiftene uansett øker med prisindeksen.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,- og årskontingent dekkes gjennom felleskostnadene.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, men blir ofte avklart raskere enn dette.

Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten er kr. 7 981,-. Dersom forkjøpsretten benyttes bortfaller gebyret knyttet til forhåndsavklaring og det betales et likelydende beløp for å benytte forkjøpsretten.

Tekniske installasjoner
Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Dyrehold
Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget uten forhåndsgodkjenning fra styret.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjemaet:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Nei. Ikke utover det takstmann har kommentert i tilstandsrapport

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Forrige eier opplyste om at tidligere eier pusset opp badet i 2011 (uvisst om hvem som gjorde dette) - omfang uvisst. Nåværende eier byttet alle mosaikkflisene i dusjsonen grunnet løse fliser, og la et ekstra lag med smøremembran over eksisterende membran i dusj-sone og delvis ned i sluk. Dette ble utført høst/vinter 2023. Andre deler av badet er ikke rørt av nåværende eier.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Egeninnsats med bistand fra erfaren byggingeniør. Ikke rørt eksisterende membran, men kun lagt ekstra lag i dusjsonen for sikkerhetsskyld.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Lekkasje fra balkonger ned til naboer har blitt utbedret gjennom borettslaget.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn Gjennomført av faglærte gjennom borettslaget - selger sitter ikke på informasjon.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ble lagt ny membran og nytt terrassegulv sommeren 2022 i regi av borettslaget, grunnet lekkasje ned til leiligheter under. I følge tidligere eier ble det også rehabilitert/pusset opp terrassekasser i 2015 gjennom borettslaget.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært. Firmanavn Gjennom borettslag og Framelektro.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tidligere eier opplyser at oppgradert sikringsskap til automatsikringer med jordbryter i 2015. Tidligere eier hadde også elektriker ifbm med installasjon av nytt kjøkken i 2018 - framelektro.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. Det foreligger samsvarserklæring for installert elbillader i 2018.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Ladeboks installert i 2019 som medfølger garasjeplass.

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja. Det ble vedtatt på Generalforsamling 2023 at det skal utforskes mulighetene for å gjennomføre en kartlegging av energibesparende tiltak med 1. potensielt se på muligheten for å installere solcellepanel/andre effektive løsninger basert på kartlegging for å spare energi og 2. utskiftning av de store stuevinduene i blokk og rekkehus. Det skal også vurdere alternative varmekilder for husholdningene i lysejordet ved bortfall av strøm i nødsituasjoner, kun i kartleggingsfase og ingen investering vedtatt på noen av de overnevnte punktene, bedre enerigløsninger kan også bli kostnadsbesparende.

Tilleggskommentar
Ett av fire taklys på badet har ikke fungert siden hverken jeg eller forrige eier kjøpte leiligheten. Ingen av eierne har forsøkt å finne feil eller byttet lampe, da det ikke påvirker bruken. Det er bom i enkelte gulvfliser og veggfliser, samt sprekk i enkelte veggfliser. Det er også noen mindre bruksmerker i gulvet i kjøkken/stue.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Grunndata:
1977/23190-1/105  Registrering av grunn  
19.10.1977 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:465

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Det er besluttet at den nye kraftledningen mellom Hamang i Bærum og Smestad i Oslo skal legges som kabel i bakken. Det betyr at høyspentlinjen som når går igjennom borettslaget, skal tas bort. Det er forventet en oppstart av anleggsarbeidene i 2025/26 og at forbindelsen spenningsettes i 2030. Det må forventes noe byggestøy i perioden. Det vil være større anleggsarbeid for tunnelen ved innkjøringen til borettslaget (ved akebakken nedenfor butikken).

For mer informasjon se: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ny-kraftledning-mellom-hamang-og-smestad-skal-legges-som-kabel-i-bakken/id3031947/ og https://www.statnett.no/vare-prosjekter/region-ost/hamang-barum-smestad/nyhetsarkiv/vedtak-statnett-skal-bygge-kabel-mellom-hamang-i-barum-og-smestad-i-oslo/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3kjDjb5HVR22kQYOHgQ6MlE6AvF5zlbv9n9J1-q6e4Liyl3BpdllkXChs_aem_AeYZUtnNEtNcqv2jAOj_j5ppfObtv86_an30Wpoy8wjCYJ1n7-kOQWKslD9hWUETblolSFeEH3e1x_BWCaczOith

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 450 000,- (Prisantydning)
kr 41 957,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 491 957,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 969,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 500 926,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 509 176,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar per visning (Kr.3 500)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Gebyr utlysing forkjøpsrett (Kr.1 500)
Løfting av Finn-annonse 17/8 (Kr.1 253)
Grunnpakke borettslag (Kr.16 872)
Markedspakke premium (Kr.24 950)
Totalt kr. (Kr.62 975)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
51-23-0102

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Org. nr: 945064358
Karenslyst Allé 49
0756 Oslo
Tlf: 22 06 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Erik Høyem

Saksbehandlere
Erik Høyem
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 45 25 75 75 / E-post: erik@eie.no

Ida Lundøy Pedersen
Eiendomsmegler
Mob: 41 30 73 89
[/ E-post: ilp@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Vækerøveien 118A
For mer om objektet
Vækerøveien 118A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: