Bilde 1 av Spireaveien 7FBilde 2 av Spireaveien 7F
Digital salgsoppgave
Spireaveien 7F

0580 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Attraktivt og innholdsrikt rekkehus over tre plan - Solrike og idylliske uteplasser - Meget barnevennlig - Garasje.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Andel
Andelsnummer
29
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
137 m²
Bruksareal (BRA)
137 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
28 m²
Fellesutgifter
kr 7 719 / Mnd
Prisantydning
kr 8 900 000
Omkostninger
kr 17 471
Fellesgjeld
kr 538 000
Totalpris
kr 9 455 471
Fellesformue
kr 51 410
Byggeår
1968
Tomt
Eiet tomt 22714 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 84, bnr. 190
Oppdragsnummer
71240208
card-default

Fredrik Fonneland Lund

Eiendomsmegler | Partner
Les om Fredrik
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 8 900 000,-
Andel av fellesgjeldkr 538 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr BRL-skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRLkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
HELP Boligkjøperforsikringkr 8 250,-
  
Totalpris kr 9 455 471
Standard

Velkommen til det som kan bli deres rekkehusdrøm! Pent inngangsparti med hagedel og belegningsstein. Ved inngangspartiet er det mulighet for å plassere et hyggelig kafébord. Med sol fra tidlig morgen kan morgenkaffen nytes her ute.


1. ETASJE

Entré:

Via et overbygget inngangsparti med en liten trapp kommer du inn til boligens vindfang som ligger plassert i byggets 1.etasje. I gangen er det god plass til knaggrekker, sittebenk, kommode og lignende. Her er det også en stor skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaring av yttertøy.


I Spireaveien 7F vil du føle at det er godt å komme hjem og hyggelig å komme på besøk!


Kjøkken:

Gå videre inn fra gangen og du kommer rett inn til boligens kjøkken. Kjøkkenet er i en åpen løsning, men likevel noe tilbaketrukket fra stuen slik at det blir naturlige soneinndelinger. Vinduet på kjøkkenet gjør det hyggelig å lage dages måltider mens du titter ut mot grønne omgivelser. Innredningen har foliert fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er også opplegg for oppvaskmaskin på kjøkkenet. Det er mye skap- og benkeplass med bla. takhøye overskap. Det ble foretatt en kjøkkenfornying i 2012.


Ved kjøkkenet er det plass til et lite bord hvor frokosten kan nytes før du går løs på dagens gjøremål.


Stue og spisestue:

Innenfor kjøkkenet finner du boligens oppholdsrom. Rommet oppleves lyst og luftig med en god planløsning og store vindusflater. Her er det god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I stuen er det plassert en peisovn som gir en hyggelig atmosfære, og som varmer godt på kaldere dager. I stuen er det god plass til langbord hvor du kan ha storfamilien eller venner på besøk. Fra stuen er det utgang til markterrassen og hagen.


Markterrasse og hage:

Fra stuen er det utgang til en vestvendt markterrasse på ca. 28 kvm i trekonstruksjon. På markterrassen får du godt med plass til både loungmøblement, spisebord, beplantning og grill. Uteplassen blir som en ekstra stue på sommerstid. Beliggenheten gir gode solforhold på sommeren; her kan du nyte solen frem til ca. kl.19. Den flotte og frodige hagen utenfor markterrassen gjør det enkelt for barna å kunne boltre seg ute. Det er montert utebelysning og utestikk. Det er i tillegg montert markise som skjermer godt for solen på de varmeste dagene.


Vedr. hagen - hentet fra borettslagets vedtekter:

"Til hver andel har andelseier anledning til å benytte en del av fellesarealet som hage. Hageparsellene er begrenset av skilleveggene mot naboandelene og med en lengde på inntil 13 meter ut fra bygningens opprinnelige stuevegg. Der andeler har hageparseller som naturlig slutter mot for eksempel vei, eiendomsgrense eller lignende, skal det måles til eiendomsgrense, asfaltkant etc. Eventuelt gjerde, hekk, uthus etc. som andelseieren velger å sette opp etter søknad til Styret, eller som allerede finnes når vedtekten innføres, skal være innenfor den tilmålte hageparsellen."


Området er perfekt for barnefamilier med lite biltrafikk og støy, samt lekestativ like utenfor boligen.


2. ETASJE

Ta trappene opp fra oppholdsrommet og du kommer til boligens 2. etasje. Gangen er knutepunktet for alle rommene i etasjen.


Tre soverom:

Det er tre soverom praktisk plassert i samme etasje. Hovedsoverommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng. Videre er det mye oppbevaringsplass i en stor garderobeløsning langs den ene veggen.


De to andre rommene er også av god størrelse med plass til seng, oppbevaringsmøblement, kontorpult og lignende. Rommene er perfekt som barnerom, gjesterom og/eller kontor - alt etter ønske og behov.


Bad:

Lyst, flislagt bad med gulvvarme som ble pusset opp i 2004 av Bademiljø. På badet er det innredning med nedfelt servant, toalett og dusjvegger/hjørne.


Bod:

Det er en praktisk innvendig bod for oppbevaring på ca 2,3 kvm med dør inn fra gangarealet.


KJELLER

Ta trappene ned fra entreen og du kommer til boligens underetasje.


Rom benyttet som kjellerstue:

Innenfor gangen finner du rommet som benyttes som kjellerstue av nåværende eiere. Rommet er byggemeldt som uinnredet rom og således ikke godkjent for varig opphold. Nåværende eiere har innredet rommet med sofa, kommodeløsning og godstol. Det er i tillegg en peisovn her som bidrar til hygge.


Bad/vaskerom, praktisk toalett og badstue:

Bad/vaskeromsdel som er utstyrt med badekar, åpen dusj, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. Våtrommet er av eldre årgang og har passert vel og godt normal forventet levetid. Det er sluk under badekar som trolig er fra byggeår.


Innenfor badet finner du badstuen, en luksus ikke alle har i boligen sin. Badstuen inneholder plassbygde benker og badstueovn. Her kan man koble av i en hektisk hverdag.


Ved siden av badet ligger det også et praktisk toalettrom som består av toalett og servant.


To boder:

I underetasjen er det to boder med gode lagringsmuligheter.


Overflater:

Gulv: Gulv med parkett og laminat. Flislagt gulv i badene, vaskeromdel og i toalettrom. Det er også flislagt trapperom i underetasjen.

Vegger: Vegger med malt glassfiberstrie og malt panel. Flislagte vegger i badene.

Himling: Himlinger med malte flater og malt panel.


Fra selgers egenerklæringsskjema:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: Bademiljøeksperten.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovering, utvidelse av badet i januar 2003. Ble satt inn nytt vindu.Nytt toalett og vask på toalett i kjeller. Bademiljøeksperten hadde ansvaret for prosjektet.


Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?

Ja.

Firmanavn: Bademiljøeksperten.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovering av Bademiljøeksperten i 2003.


Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?

Nei.


Er arbeidet byggemeldt?

Nei.


Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?

Ja.

Kommentar: Høsten 2023 ble det tilbakeslag fra avløp og brunt vann i kjeller i forbindelse med uværet Hans.


Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?

Ja.

Kommentar: I etterkant av uværet Hans ble det konstatert fukt gulvet i kjellerstua. Dette er nå utbedret som en forsikringssak i regi av borettslaget.


Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?

Ja.

Kommentar: Skjeve gulv.


Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?

Ja.

Kommentar: Har av og til biller som kommer fram på vaskerommet i kjelleren.


Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?

Ja.

Kommentar: Hadde skjeggkre i 2021.Ble igangsatt tiltak av skadedyrfirma i regi av borettslaget. Har ikke sett noe skjeggkre siden.


Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja.

Kommentar: Utført kontroll av Hafslund Nett i 2016.


Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?

Ja.

Kommentar: Det er ladeanlegg men det må installeres boks i egen garasje.


Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?

Ja.

Kommentar: Ble utført i 2008 og i 2013.


Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?

Ja.

Kommentar: Kommer av og til biller inn på vaskerom i kjeller.


Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?

Ja.

Kommentar: Ble fjernet i 2021 av skadedyrsfirma.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Christian Blom Kjerulf, datert 2.7.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:   


Følgende har fått TG3 - store eller alvorlige avvik:

Utvendig > Utvendige trapper:

Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket.


Våtrom > Underetasje > Bad/ vaskerom > Generell:

Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Alt i alt er våtrommet av den alder og type oppbygging at det må påregnes oppussing om badet skal benyttes etter dagens vanlig brukerfrekvens. Bruk på dagens løsning gjøres på eget ansvar.


Boligen har fått følgende TG2 - avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Veggkonstruksjon:

Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Kledningen har fungert med begrenset lufting. Tilstrekkelig lufting etableres når utskifting skal foretas.


Innvendig > Overflater:

Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Parketten gir en del etter på gulv i 2. etasje. Årsak er ukjent. Generell knirk i gulvene. Avretting/ utbedring bør utføres når det skal legges nytt gulv.


Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:

Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.


Innvendig > Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger.


Innvendig > Rom under terreng:

Målingen viser verdier i grenseland. Videre oppfølging og overvåking må påregnes. I kalde måneder spesielt vil dette være viktig da rf stiger ved kaldere temperaturer.


Innvendig > Innvendige trapper:

Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Dette gjelder spesielt trapp ned til underetasjen. Håndllist og og justering av åpninger bør utføres.

Rett under 90cm høydekrav for gelender i 2. etasje.


Innvendig > Innvendige dører:

Dørene er fungerer fint. Men det gjøres oppmerksom på at enkelte dører kniper mot terskel/ karm. Justering bør påregnes


Innvendig > Andre innvendige forhold:

Påkostning ved sanering om vannrør skal skiftes. Sannsynlig at det er asbest i isolasjon rundt enkelte vannrør.


Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater vegger og himling:

Det er påvist noe slitte fuger og riss enkelte plasser. Årsak er ukjent, men kan være tegn på bevegelse og/ eller at tettesjiktet begynner å få funksjonssvikt.


Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater gulv:

Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er fall mot sluk. Men det er avvik fra datidens og nåtidens krav til fallforhold. Våtrommet fungerer med dette avviket.


Våtrom > 2. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.


Våtrom > 2. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning:

Det er påvist skader på innredning. Lokal utbedring må utføres.


Våtrom > 2. etasje > Bad > Ventilasjon:

Rommet har kun naturlig ventilasjon. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.


Spesialrom > Underetasje > Badstue > Overflater og konstruksjon:

Ingen avvik påvist utover alder. Det gjøres derfor oppmerksom på at utskifting av tekniske installasjoner kan ha kort restlevetid. Eldre utstyr, men fungerer i følge eier.


Tekniske installasjoner > Vannledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.


Tekniske installasjoner > Avløpsrør:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.


Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:

Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.


Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:

El. sjekk utført i 2016. Enkelte avvik ble påvist den gang, men ble utbedret av elektriker. Dokumentasjon på dette foreligger.

Sikringen kan løses ut av og til. En del av anlegget er gammelt og er trolig fra byggeår. Alt fungerer fint i følge eier, men på generelt grunnlag anbefales det en el. sjekk/gjennomgang av el. anlegget.


Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:  

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.


Øvrige punkter har i tilstandsrapporten fått TG1 og et punkt med TG0.


Byggemåte:

Rekkehus fundamentert med såle til antatt faste masser. Yttervegger i bindingsverks konstruksjon utvendig kledd med liggende og stående

kledning. Saltet med sperrekonstruksjon utvendig tekket med takstein. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Varierende alder. Fra 2022 og 1999. Vinduene fungerer fint og ingen avvik påvist utover normal bruksslitasje. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre(produsert i 2013).

  

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 137,0 m²

  • BRA-i: 137,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 28,0 m² 



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet er på 137 kvm og fordeler seg som følger:


Underetasje:

- BRA-i 43 m²: Kjellerstue, bod, bod 2, bad/vaskerom, badstue, toalettrom og trapperom.


1.etasje:

- BRA-i 48 m²: Entré, stue, kjøkken og trapperom.

- TBA 28 m²: Terrasseplatting


2.etasje:

- BRA-i 46 m²: Tre soverom, bad, trapperom og bod.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Sikringsskapet er plassert i bod utstyrt med automatsikringer.

El. sjekk utført i 2016. Enkelte avvik ble påvist den gang, men ble utbedret av elektriker. Dokumentasjon på dette foreligger.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Boligen har mursteinspipe. Peis i peisestuen og peisovn i stuen.

Forøvrig elektrisk oppvarming.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Oransje F er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Vannledninger:

- Bad i 2.etasje: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap for badet i 2. etasje.

- Innvendige vannledninger er av kobber og kobberrør med plastkappe. Hovedstoppekran plassert i trapperom. Stoppekraner for utevann er plassert i nabobolig.


Avløpsrør:

Det er avløpsrør av støpejern. Enkelte internrør av plast skiftet, av varierende alder.


Ventilasjon:

Boligen har naturlig ventilasjon. Tilluft via spalteventiler i vinduene.


Varmtvannstank:

Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Plassert i vaskeromdel.



Løsøre og tilbehør

Medfølger ikke:

- Fryseboksen som står i egen bod i kjeller.


Medfølger:

- Safen i den ene boden i kjeller blir stående ved salg og medfølger boligen.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

22714,00 m² eiet

Egen opparbeidet hage med plen og prydbusker. Belegningsstein på østsiden.



Parkering

Tilhørende garasje i felles rekkeanlegg.


Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr. For mer info se: www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.






Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger fint til i et veletablert, frodig og svært barnevennlig område på Refstad ved Løren. Spireaveien er en liten og rolig gate, med lite trafikk. Borettslaget har en fantastisk og sentral beliggenhet med gangavstand til både Økern T-bane og Løren T-banestasjon samt flere busslinjer. En kort spasertur unna finner du Løren som i de senere årene hatt en voldsom utvikling, og i dag fremstår som et moderne og barnevennlig boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud og andre fasiliteter.


Servicetilbud:

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet hos Rema 1000 i Sinsenveien, bare noen få minutters gange fra boligen. På Løren finner du flere butikker med bl.a. Meny, Rema 1000, Joker og grønnsakshandel. I tillegg finner du Kiwi i økern Torgvei.


Det er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud i nærheten. På Løren er det en hyggelig handlegate med ytterligere tilbud som blomsterbutikk, dyrlege, legesenter, Lørenklinikken, Min hudklinikk, Sterk trening og Zaga hårstudio. Europris City ligger i Lørenveien 38 og massasjetjenesten Squeeze finner du i Lørenveien 43. Det er også kort vei til det populære handelssentret Vinslottet.


Det er også et godt utvalg av flere restaurant- og take away-tilbud i umiddelbar nærhet. Dominos Pizza, Sanjay's, Umai Sushi, Kai Izakaya, Tiffanys, Peppes Pizza og gastropub på Løren Torg kalt Fryd Løren. For en hyggelig kopp kaffe er Kaffebrenneriet, Baker Nordby og Baker Hansen populære kafeer i området, samt Samson på Vinslottet.


Økern er i sterk utvikling med store planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Her sto Økern Portal ferdig i 2021 der det er kombinert kontorlokale med næringsvirksomhet, samt treningsstudio og flere spisesteder. Det er i tillegg to nyoppførte hoteller i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud og Storo storsenter et godt utvalg.


Les mer om nye Økern sentrum på: http://www.projectokern.com/


Ikke langt fra boligen bygges nå Norges største lokalsykehus, Nye Aker sykehus. Så skulle uhellet være ute så åpnet den nye sentrumslegevakten på Aker med døgnåpent apotek høsten 2023. Hit har du gangavstand!


For de som liker å holde seg i form er det også flere treningssentre i nærheten. Noen hunde meter fra boligen finner du Studio Jobbsprek på Økern Porat, ett av Norges fineste treningsentre! Her er det i tillegg barnepass på Rampesprek og utendørs løpebane på taket! Videre finner du både STERK treningssenter på Løren og Vinslottet (på Vinslottet har stert også privat legevakt, fastlege, fysioterapeut, kiropraktor m.m.) Evo åpnet nylig nytt treningssenter i Lørenveien og på Bjerke har du både treningssenteret Puls og Fitness 24/Seven holder døgnåpent treningssenter. Videre har du også SATS på Linderud, Hasle og Storo.


Skoler og barnehager:

Leiligheten sokner til Refstad skole. Nye Refstad skole har vært under oppføring og står nå klar til skolestart høsten 2024. Skolen ligger i umiddelbar nærhet til boligfeltet, kun noen minutters gange fra utgangsdøra. Les mer om den nye skolen her: https://refstad.osloskolen.no/


Nærmeste barnehage er Refstad barnehage og ligger 2 minutters gange fra boligen. Dette er en kommunal barnehage med 96 barnehageplasser.


Rett over Lørenbanen ligger Nybyen barnehage. Dette er en kommunal barnehage med 108 barnehageplasser.


Økernly barnehage ligger bare noen minutters gange fra boligen. Dette er en privat barnehage med 80 barnehageplasser.


Økern barnehage ligger også rett i nærheten og er en kommunal barnehage med 60 barnehageplasser.


Det er flere barnehager i nærområdene Refstad og Risløkka.



Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil, med hovedstadens rike utvalg av fasiliteter.


Kulturtilbud:

Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark ligger i gangavstand og består av kunstgressbaner, ny tuftepark, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.


For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.


Buss og T-bane:

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Lørenvangen (4 minutters gange). Her går buss nr. 23 og 24. Denne tar deg ned til Økern og videre mot Hasle, Tøyen, Kampen, Oslo S og ender ruten på Vippetangen.


Buss 23 og 24 går fra Lørenvangen i retning Lysaker og Simensbråten.


Det er under 10 min gange til Økern T-banestasjon, som er et kollektivknutepunkt. T-bane 5 mot Ringen bruker 9 min til Jernbanetorget og 12 min til Nationaltheatret. Fra børen T-bane går linje 4 mot Bergkrystallen går via Løren og bruker 8 min til Nydalen. Fra Lørenvangen går også Flybuss FB3 til Oslo Lufthavn og bruker ca. 50 minutter.


Bussholdeplassen på Aker Sykehus er ca. 10 min å gå fra boligen og stoppet på Sinsen ligger ca. 15 minutter fra boligen og her går buss nr. 31 døgnet rundt alle dager, samt buss nr. 58, 380 og 390 som har jevne avganger.


Tidsavstander med bil:

Med bil fra Refstad tar det ca.

10 min til Storo.

15 min til Oslo S.

34 min til Oslo lufthavn.



Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune.


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.


Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 7 719,- pr. mnd. og inkluderer:

Fibernett /TV, kommunale avgifter, utvendig forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold, renter og avdrag som betjener fellesgjeld.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

Felleskostnader 7.123,-

Påbygg kjøkken 137,-

Bredbånd 459,-


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 16 045 kwh. pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.


Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer som innboforsikring mm.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer: 89505420



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 2 223 365,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 8 448 787,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Borettslaget

Løren Borettslag, Orgnr: 848 712 612

Forretningsfører: OBOS forkjøp


Borettslaget består av 55 andelsleiligheter.


Dyrehold:

a. Dyrehold er tillatt men skal ikke være til sjenanse for naboene.

b. Eieren er fullt ansvarlig for skade som dyret påfører person eller eiendom i borettslaget.

c. Hunder skal ikke løpe løs rundt på borettslagets eiendom.

d. Alle hannkatter skal kastreres.


Styrets arbeid 2023/2024

Også i inneværende år har styret vært godt arbeidende styre. Vi har hatt minst ett månedlig møte, hvis nødvendig to i tillegg til saksbehandling mellom møter. Særlig vil vi innledningsvis nevne økonomi, vedlikehold, ekstremvær og følgene av det samt sluttføringer av utbyggingssaker som særlig arbeidskrevende denne perioden.


Økonomi og vedlikehold

Styret har hatt et ønske om å forsøke å holde felleskostnadene lavest mulig, men likevel skaffe handlingsrom til nødvendig vedlikehold. Vi har hatt en betydelig økning av kommunale avgifter, samt økte rentekostnader. Av tiltak kan vi nevne at vi har reforhandlet lånet og oppnådd en liten rentefordel (0,06%). Vi har reforhandlet internettavtalen og oppnådd en frosset pris og en reduksjon i forhold til inflasjon. Parkeringsutleieprisene er skrudd opp.


Sist generalforsamling drøftet vi behovet for beising og om det i sin helhet skulle settes bort eller om beboere skulle gjøre det selv. Vi landet på det første og satte av 3 millioner til beising. Med Ane Qvigstad fikk vi ekspertise inn i styret som medførte at vi utsatte beising, da produktene vi brukte ved siste runde tilsier at vi kan vente ytterligere ett til to år før vi beiser. Derimot er det flere utfordrende murpartier i borettslaget som bør utbedres. Vi hadde derfor en befaring med vaktmestertjenesten vår med mål om utbedringer allerede sist høst. Grunnet bemanningsproblemer hos vaktmestertjenesten måtte det utsettes. Dette arbeidet må gjøres i år.


Etter ekstremværet Hans og påfølgende «Lillehans» fikk flere enheter problemer med vann/fukt i kjellere. Tre enheter i Spireaveien fikk tilbakeslag fra avløp og brunt vann inn i sine kjellere. Andre enheter både i Liljeveien 25, 18, Ribstonveien 25 og 27 har fukt i kjellere hvor vanninntrenging fra grunnen er årsaken, altså overvanns- og dreneringsproblematikk. Borettslaget gjennomførte som kjent et stort dreneringsprosjekt i 2015/16. Styret har forsøkt å finne årsaksforhold til dagens fuktproblemer for å kunne utbedre og hindre fukt ved nye ekstremvær. Noen gjennomførte tiltak er ikke ferdig evaluert og ytterligere planlagte tiltak måtte utsettes, alt grunnet bemanningsproblematikk. Det vil bli tatt opp igjen så fort mulig. Styret har etter beste evne forsøkt å bistå enheter med fuktproblemer i forhold til forsikringsselskapet vårt. Det har vært utfordrende og er delvis ikke løst enda. Vi har også hatt møter med kommunen om overvannsproblematikk og avløp i vårt område. Vi håper å kunne finne årsakene til fuktproblemene og mulig løsninger uten store gravearbeider. Fuktproblematikk betyr at det er vanskelig å forutsi borettslagets utgifter til vedlikehold og utbedringer.


Som en konsekvens av ekstremværet har styret gått til innkjøp av lensepumper for å øke beredskapen.


Av øvrige vedlikeholdstiltak kan nevnes utbedring av tre terrasser. Tiltakene var nødvendige delvis grunnet feilkonstruksjoner og understreker behovet for god oppfølging og kontroll når enheter velger å bygge ut om stue- eller kjøkkenside. Også i år har de i styret som var ansvarlige for å følge opp utbyggingssakene i Spireaveien 7 og 19 hatt mye å gjøre. Vi håper senere utbyggingssaker vil være enklere for beboere som ønsker og bygge ut og styrer som skal følge opp, slik at borettslaget som helhet unngår vedlikeholdsutgifter pga feil.


Fire enheter har meldt problemer med fuglereder. Arbeid med utbedring før årets hekkesesong starter er igangsatt.


Dugnader

Det har som tidligere år blitt gjennomført to dugnader - en vårdugnad med kaffe og vafler og en høstdugnad.


Løpende arbeid

Vi har hatt diverse løpende arbeid. I tillegg til møter med kommunen angående vann- og røropplegg til ny skole, har vi fulgt opp mastesaken og vi har hatt befaring og fulgt opp arbeid med at kommunen ønsker å overta deler av borettslagets eiendom (mer informasjon på generalforsamlingen.)


Det vurderes å male hele borettslaget i 2023/24, kostnaden er fortsatt ukjent.


Større vedlikehold og rehabilitering:

2022: Søppelskur - noen nye, oppgradet kapasitet.

2020: Fiberanlegg - nytt anlegg.

2020: Fornyet avløpsrørene i hele borettslaget.

2019: Elbil ladeanlegg - Nye garasjer inkl. styrebod. 16A dedikert strømkurs til hver garasje, betonggulv og elektriske porter. Felles utelys med tidsstyring.

2019: Lekeplass -Oppgradering med nytt lekestativ og dumpe.

16/17: Nye garasjer - Nye garasjer inkl. styrebod. 16A dedikert strømkurs til hver garasje, betonggulv og elektriske porter. Felles utelys med tidsstyring.

15/16: Nytt dreneringsanlegg, nye trapper - Ny drenering med isolering (isodren) og nytt dreneringsanlegg på alle bygg. Nye betongtrapper og rekkverk på alle bygg. Nye terrasser og skillevegger på alle bygg. Byttet utvendig stengeventil på alle bygg med forbedret tilgjengelighet til ventil (gategutt). Nytt nedgravd coax-anlegg (TV/Internett) på alle bygg. Trekkerør for framtidig fiber lagt til rette for alle bygg. Nedgravd trekkerør for strøm til garasjene. Slemming og tetting av grunnmur der det var mangelfullt. Skifte/utbedring av gamle kumlokk der det var nødvendig Tømming av slam i drenskummer.

13/14: Bytte av tak, kledning. Takene byttet på alle hus. Ny kledning og isolasjon på inngang/kjøkkensiden. All kledningen malt og gavlvegger vasket. Skiftet stengeventiler og trykkregulatorer på rekkenes hovedinntak for vann. Tiltak mot høye radonverdier ble iverksatt vinteren 2013/14.

2009: Vedlikeholdsplan m.m. - Utarbeiding av vedlikeholdsplan og avtale med Get om digital-TV, samt avtale med Anticimex om skadedyrbekjempelse.


For vedlikehold lenger bak i tid se årsmøtedokumenter.


Husordensregler, vedtekter og årsmøtedokumenter kan fås ved henvendelse til megler.



Sikringsordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i [sikringsordning.leverandør]. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 29 522 135,- pr. 19.06.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 538 000,- pr. 01.06.2024.

Andel fellesformue er kr. 51 410,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Borettslaget har et felles lån med følgende betingelser pr. 19.6.2024:

Lånenummer: OBOS03-98207875147

Total gjeld: 29.522.135,-

Andel gjeld: 537.085,-

Kapitalkostnad pr. mnd: 3.317,-  

Rentesats: Flytende rente på 5,74%

Terminer pr. år: 12

Type lån: Annuitetslån

Flytende rente



Årsregnskap

Regnskap for 2023 viser et overskudd på kr. 481.327.

Budsjett for 2024 viser et overskudd på kr. 206.999.


Driftskostnadene er lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at prosjekt med maling av boligene ikke ble utført i 2023.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.


Forkjøpsretten er sendt for utlysning for boligbyggelagets medlemmer samtidig med salget, og vil være avklart 5 virkedager etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et gebyr til den som benytter forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger følgende:

- Ferdigattest for oppføring av rekkehus med garasjer, Spireaveien 7A - G, datert 26.5.1972.

- Ferdigattest for tilbygg vindfang til rekkehus, datert 19.9.1977.


Det er mottatt opprinnelige byggetegninger og byggetegninger i forbindelse med utvidelse av inngangspartiet og vaskerommet. På de opprinnelige byggetegningene datert 12.8.1976, vises det at kjellerstuen ble byggemeldt som uinnredet rom, og er følgelig ikke godkjent for varig opphold. Arealet er medtatt i tilstandsrapporten. Evt. søknad om godkjenning av tiltaket i tråd med dagens bruk skjer for kjøpers regning og risiko. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell ulovlighetsoppfølging fra kommunen sin side. Det er etablert badstue og bad der det opprinnelig var vaskerom. 1.- og 2.etasje er i samsvar med byggetegningene.


Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.



Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig iht. reguleringsplan S-1169, datert 6.9.65.


Plansaker:

Saksnummer 201610267 - Undervisningsbygg Oslo KF ønsker å å legge til rette for etablering av flerbrukshall og ny ishall med tilhørende infrastruktur, flere idrettsflater og aktivitetsområder i Løren idrettspark med omkringliggende friområde og torg/møteplass. Planen skal sikre turvei og åpning av Refstadbekken/våtmarkssig innenfor planområdet. Status: 03.03.2024 - planforslag til politisk behandling er registrert på sak.


Saksnummer 201607804: Eiendoms- og byfornyelsesetaten foreslår å omregulere Økern torgvei 6 m.fl. fra torg, turvei/skiløype til bolig, forretning, bevertning, skole, barnehage, grønnstruktur og tilhørende samferdselsanlegg. Hensikten med planen er å transformere planområdet til et nytt boligområde med fire boligkvartaler, ca. 900 nye boliger, ny ungdomsskole med flerbrukshall, barnehage, samt en ny park på 40 daa.


Saksnummer 202213600: Saken gjelder Økernveien 224 med flere - Oppføring av parkby. Økernveien 224 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av parkby - Bjerke Syd - Bjerke Parkbyen. For ytterligere informasjon se plan- og bygningsetatens hjemmeside.


Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/


Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.



Rettigheter og heftelser

Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 2232, tgl. 31.01.1974 - Obligasjon

Beløp: 2 029 500
Panthaver: OSLO BOLIG OG SPARELAG AL
Orgnr: 7 279 778


Dnr. 12174, tgl. 13.09.1967 - Elektriske kraftlinjer

Med flere bestemmelser
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 12195, tgl. 13.09.1967 - Erklæring/avtale

Overført fra gnr 124 bnr 144.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk


Dnr. 11016, tgl. 29.07.1968 - Best. om vann/kloakkledn.

Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 13976, tgl. 02.09.1969 - Erklæring/avtale

Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. div.
seksjoner
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet


Dnr. 14166, tgl. 29.06.1976 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


Dnr. 16320, tgl. 27.07.1977 - Skjønn

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 923325, tgl. 11.01.1968 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:

GNR 84 BNR 191
GNR 124 BNR 144


Dnr. 17263, tgl. 04.12.1965 - Registrering av grunn

Registrering av grunn


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 8 900 000,-

Andel fellesgjeld kr 538 000,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr BRL-skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument BRL kr 500,00,-

Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) kr 7 981,00,-

HELP Boligkjøperforsikring kr 8 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 9 455 471,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Av denne summen utgjør kr. 538 000,- andel fellesgjeld som vil følge andelen, men som ikke skal innbetales med oppgjøret. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten og styrets godkjennelse er avklart.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 0,800 % av salgssummen inkl. mva


Tilrettelegging: 15 600,00

Grunnpakke borettslag: 16 300,00

Markedspakke Premium: 27 500,00

Visningshonorar: 3 450,00

Oppgjørsgebyr: 8 300,00

Gebyr for utsatt betaling: 3 500,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240208

Ansvarlig megler: Fredrik Fonneland Lund


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Spireaveien 7F
0580 OSLO
Spireaveien 7F

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: