Bilde 1 av Sør-Villen 24Bilde 2 av Sør-Villen 24
Digital salgsoppgave
Sør-Villen 24

8611 Mo i Rana • Rana kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 10 000 000

Omkostninger: kr 268 750Totalpris: kr 10 268 750
Rålekker enebolig med spektakulær beliggenhet og eiendom på 907 mål | Ekslusive og moderne løsninger | Fantastisk utsikt
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Landbrukseiendom
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
242 m²
Bruksareal (BRA)
301 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
59 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
67 m²
Kommunale avgifter
kr 53 / Mnd
Prisantydning
kr 10 000 000
Omkostninger
kr 268 750
Totalpris
kr 10 268 750
Byggeår
1920
Tomt
Eiet tomt 907000 m²
Oppdragsnummer
100240035
card-default

Ole Morten Grotnes

Eiendomsmegler MNEF | Daglig leder
Les om Ole
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 10 000 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-)kr 250 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 10 268 750
Eiendom
Sør-Villen 24, 8611 MO I RANA

Matrikkel
Gnr. 30 Bnr. 11 i Rana kommune

Boligtype
Landbrukseiendom

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 301 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 242 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 59 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 67 kvm

Areal
Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 301 kvm, BRA-i: 242 kvm , BRA-e: 59 kvm , TBA: 67 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1920

Tomt
Eiet tomt 907000 kvm

Prisantydning
10 000 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Børge Sandvik Takstdato: 13.08.24 14:37

Totalpris inkl. omkostninger
kr 10 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 251 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 251 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 268 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 630 pr. år

Eier
HAUGEN KURT HELGE

Parkering
Parkering i garasje og på egen tomt.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i Villen i Mo i Rana, ca. 13,9 kilometer øst for Mo sentrum. Den ligger høyt og landlig til, i ei frodig dalside med flott utsyn over store skog- og fjellområder. Utsynet er flott fra hele eiendommen, og det vakre landskapet breier seg ut i alle himmelretninger.

Eiendommen er et gårdsbruk, og det medfølger både innmark og store utmarksområder. Det som opprinnelig var hovedhuset på gården er fradelt, og kan sees på oversiktsbildene. Innmarka er til nå holdt i hevd med grasproduksjon. Utmarka har gran- og bjørkeskog, og har jaktrett på elg og småvilt.

Det er ca. fem kilometer til Gruben - et bydelsområde med store utviklingsplaner. Her ligger nye Gruben skole, og det går skolebuss som stopper ca. 400 meter fra huset. Ved Gruben er det også planer om å styrke områdeutviklingen med blant annet flere butikker og boligområder.

Bebyggelse
Bebyggelsen består av eneboliger og landbrukseiendommer.

Tomt
Eiet tomt, 907000 kvm

Eiendommen har en stor tomt som strekker seg over fire deler.

For mer informasjon om eiendommen, herunder tomten, skogsarealer m.v. henvises til vedlagte kart. Se punkt om konsesjon.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
1. etasje: Entré, toalettrom og bod.
2. etasje: Stue, kjøkken, 3 soverom, 2 bad, vaskerom og TV-stue.

Utleiedel: Entré, stue, kjøkken, soverom, bad og to boder.

Byggemåte
Boligbygg oppført i 1920. Ombygd 2015 og bygd nytt hus i 2021. Grunnmur av naturstein. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Pulttak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med asfaltpapp. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Varmepumpe samt peisovn i stue. Elektrisk oppvarming. Naturlig ventilasjon.

Boder
Gode oppbevaringsmuliheter i flere boder.

Standard
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3 fra takstmannen:
- Balkonger, terrasser, veranda østvendt helhetsvurdering grunnet rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring. Trappen har ikke rekkverk. Balkongen mangler fullverdig rekkverk, noe som medfører fare for liv og helse. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke balkongen dagens krav til sikkerhet. Om balkongen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000


Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 fra takstmannen:
- Bad uleiedel 1. etasje grunnet sluk under kabinett er ikke lett tilgjengelig for rengjøring. Forholdet kan medføre at ytterligere tiltak blir nødvendig når sluket skal renses.
- Sanitærutstyr og innredning bad utledel grunnet servant har sprekk i porselen. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved
behov.
- Overflater gulv bad utleiedel grunnet det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk bad utleiedel grunnet grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer /tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Fukt ti tilliggende konstruksjoner bad utleiedel grunnet med bakgrunn i at alle våtrommets vegger som er tilgjengelig for hulltaking er av heltre/massivtre er det ikke utført hulltaking/fuktmåling. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.
- Fallforhold gulv bad utleiedel grunnet lokalfall i sluksonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det vurderes at fallforholdet ikke fører til tilfredsstillende avrenning av bruksvannet i nedslagsfeltet. Tiltak bør iverksettes ved behov.
- Sanitærutstyr / innredning bad 2. etasje grunnet drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Det kan derfor ikke verifiseres om vanninstallasjonen er utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
- Overflater gulv bad 2. etasje grunnet det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk bad 2. etasje grunnet overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tilstanden kan kartlegges og nødvendige tiltak kan iverksettes.
- Sanitærutstyr / innredning bad 2. etasje grunnet drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Det kan derfor ikke verifiseres om vanninstallasjonen er utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk bad 2. etasje grunnet overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tilstanden kan kartlegges og nødvendige tiltak kan iverksettes.
- Overflater gulv vaskerom grunnet det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt.
- Ventilasjon kjøkken utleiedel grunnet ventilasjonen vurderes til ikke å være tilstrekkelig. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i rommet. Tiltak må påregnes.
- Overflater vegger kjøkken utleiedel grunnet veggflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
- Innredning kjøkken utleiedel grunnet kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje, men tiltak vurderes ikke som nødvendig.
- Overflater gulv grunnet det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov.
- Ventilasjon uleiedel grunnet lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer bør påregnes. Videre tiltak bør iverksettes ved behov.
- Overflater vegger utleiedel grunnet veggflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Veggflater har enkelte synlige skader. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov.
- Overflater gulv utleiedel grunnet gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
- Innerdører utleiedel grunnet dørbladet på bod kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
- Utvendig inspeksjon krypkjeller grunnet terrengfallet rundt krypekjelleren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra grunnmuren. Nedløpsrør drenerer ikke takvannet tilstrekkelig vekk fra grunnmuren. Det vurderes som sannsynlig at grunnmuren ikke har utvendig fuktsperre, noe som øker faren for fuktvandring og fuktbelastning i konstruksjoner under bakkenivå.
Alle ovennevnte forhold kan øke fuktbelastningen på grunnmur/krypekjeller, med den risiko dette innebærer. Gjeldende punkt bør sees i sammenheng med avsnitt om "innvendig inspeksjon". Tiltak må påregnes.
- Innvendig inspeksjon krypkjeller grunnet det observeres tilsig av fukt på grunnen. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet dampsperre mot grunnen. Synlige fuktmerker på takbjelker er registrert. Det ble målt betydelig høyt fuktinnhold i bjelkelag (piggmåling: 25,1 vektprosent). Det vurderes derfor at konstruksjonen med høy sannsynlighet har en pågående fuktskade som krever strakstiltak. Det er registrert forhøyede verdier av fuktighet i krypekjelleren. Det gjøres oppmerksom på at en komplett undersøkelse og kartlegging av tilstanden til konstruksjonene ikke er mulig uten destruktive inngrep. Erfaringsmessig er
krypkjellere en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.
- Innvendige trapper grunnet det er stedvis knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak kan iverksettes ved behov. Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet. Om trappen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.
- Varmtvannsbreder grunnet varmtvannsberederen kan ikke undersøkes på grunn av plasseringen (plassert på bad utleiedel). Tilstanden/type er ukjent, og en eventuell utskifting utløser større arbeider. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Fasader ink. kledning grunnet stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Forholdet kan gi forkortet levetid på nedre del av ytterkledningen. Jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
- Vinduer grunnet enkelte vinduer i utleiedel bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.
- Redskapsbod helhetsvurdering grunnet det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad. Kledningen har slitt overflatebehandling. Stedvise råteskader på kledningen er observert. Taket er kun inspisert fra bakkenivå. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.
- Garasje frittstående helhetsvurdering grunnet det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Kledningen har slitt overflatebehandling. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Kan gi forkortet levetid på ytterkledningen.
Taket er kun inspisert fra bakkenivå. Deler av overflatene i I garasje var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tungt/store mengder inventar. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.


For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Kommentarer hentet fra selgers egenerklæring:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Kurts byggservice as
- Nytte bad nytt hus

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Kurts byggservice as
- Nye bad 2015 og 2021

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Kurts byggservice as

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
- Rana kommune

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Haneseth rør co
- Alt av rør arbeid

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Fukt i kjeller rom under badet hybelleilighet

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Bernand Olsen as
- Nytt hus i 2021

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
- Eltim rana as
- Alt av elektrisk

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Elkontroll i 2023

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja

19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
- Ferdig attesten er under behandling

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
- Ja

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
- Er under behandling

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest for boligen, men selger opplyser om at den er til behandling hos Rana kommune.
Det foreligger tillatelse til ombygging av våningsbolig - Sør-Villen 24 datert 14.02.2020.
Det foreligger byggegodkjente tegninger på eiendommen datert 2019. Det er ikke samsvar mellom tegninger og dagebruk av eiendommen, edringer som er gjort er at det som idag benyttes som TV-stue er tegnet opp som et soverom.

Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen blir oppvarmet med elektrisitet, varmepumpe og vedovn.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Kr. 630 pr. år

De kommunale avgiftene fordelser seg over følgende satser:
- TIlsyn avløpsanlegg kr. 630,-

Det betales også et gebyr til HAF for husordensgebyr på kr. 6 232,- pr. år.
Det betales også et gebyr på kr. 3 758- for tømming av septik.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Etter opplysninger fra Rana kommune er det ikke registrert noe eiendomsskatt på eiendommen.

Forsikring med polisenummer
Klp

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig Kr. 11 744,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei. Privat tilknytning vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen strekker seg over et større område og reguleres etter Kommuneplanens arealdel. KA2023. Arealet der gjeldende bolig er oppført er regulert til spredt boligbebyggelse, nåværende, delareal 906.956 kvm av eiendommen er regulert til "Hensyn reindrift", delareal 816 510 kvm er regulert til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende. Delareal 906 956 er regulert til fysisk utforming av anlegg, delareal 680 203 er regulert til Byggeforbud rundt veg, bane og flyplass.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
Eiendommen omfattes ikke av unntakene i konsesjonslovens §4 og kjøper må således søke konsesjon ved avtaleinngåelse og kjøper betaler konsesjonsgebyret. Ved avgjørelsen av søknaden vil det blant annet legges særlig vekt på at kjøpers formål vil ivareta hensynet til bosettingen i området, om ervervet innebærer en driftsmessig god løsning, om kjøper anses skikket til å drive eiendommen, om ervervet ivaretar hensynet til helhetlig ressursforvaltning og kulturlandskapet og om den avtalte prisen tilgodeser en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Kjøper bærer risikoen for om konsesjon blir gitt. Dersom søknaden avslås og kjøper nektes konsesjon, forplikter kjøper seg til å selge eiendommen til noen som kan få konsesjon eller som kan erverve eiendommen konsesjonsfritt. Kjøper bærer det fulle ansvar for et eventuelt økonomisk tap ved salg av eiendommen til en lavere pris enn den opprinnelige kjøpesummen. Dersom årsaken til at konsesjon ikke gis er på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne.

Eiendommen er konsesjonsbelagt med bo og driveplikt.

Det er driveplikt på jordbruksareal med fulldyrka jord, overflatedyrka jord og innmarksbeite.

Driveplikten er personlig og gjelder for hele eiertiden.

Driveplikten kan oppfylles ved at eier selv driver jorda eller leier bort / forpaker bort jorda til andre som driver den.

Eiendommen har 15,2 dekar fulldyrka jord, 4,1 dekar overflatedyrka jord og 0,8 dekar innmarksbeite.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 10 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 251 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 251 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 268 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.9 900)

Visningshonorar (Kr.3 000)

Provisjon (Kr.100 000)

Markedspakke 1 (Kr.25 000)

Oppgjør (Kr.6 900)







Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
100-24-0035

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Polarsirkelen Eiendomsmegling AS
EIE Mo i Rana
Org. nr: 931568787
Nytorget 1
8602 Mo i Rana
Tlf: 75 15 15 14

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF Ole Morten Grotnes

Saksbehandlere
Ole Morten Grotnes
EIE Mo i Rana
Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 12 06 50 / E-post: omg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sør-Villen 24
For mer om objektet
Sør-Villen 24

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: