Bilde 1 av Roald Amundsens gate 100Bilde 2 av Roald Amundsens gate 100
Digital salgsoppgave
Roald Amundsens gate 100

4307 Sandnes • Sandnes kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Trones - Innbydende og lekker enebolig med 3 soverom | Betydelig oppgradert | Flott uteområde | Utsikt mot sjø | Garasje
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
173 m²
Bruksareal (BRA)
174 m²
Kommunale avgifter
kr 1 479 / Mnd
Prisantydning
kr 5 390 000
Omkostninger
kr 142 500
Totalpris
kr 5 532 500
Byggeår
1950
Tomt
Eiet tomt 683 m²
Oppdragsnummer
62230048
card-default

Peter Martinussen

Eiendomsmegler MNEF
Les om Peter
Prisantydningkr 5 390 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 126 250,-
  
Totalpris kr 5 532 500
Eiendom
Roald Amundsens gate 100, 4307 Sandnes

Matrikkel
Gnr. 111 Bnr. 758 i Sandnes kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 173 kvm, Bruksareal: 174 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1950

Tomt
Eiet tomt 683 kvm

Prisantydning
5 390 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Duo Takst AS Takstdato: 22.11.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 126 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 127 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 517 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 532 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 17 746 i årsgebyr for 2023. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer.

Eier
Food Euphoria AS v. Thesigan Sivalingam Naidoo

Beskrivelse
Vi har gleden av å kunne presentere Roald Amundsens gate 100 for salg.

Boligen har et moderne preg med en funksjonell og god planløsning, samtidig som den har en gjennomgående god standard. Boligen ble betydelig oppgradert i perioden 2021 - 2022 av tidligere eier.


Velkommen inn:
Det første du møter når du kommer inn er en lys og innbydende entré med god plass til å henge fra seg yttertøyet. Her er det laminat på gulvet, slette lysmalte vegger og dowlights belysning.

Åpen og luftig stue med laminat på gulvet, lysmalte vegger, downlights belysning og listefrie overganger mot tak. Stuen har en romslig størrelse som gjør det enkelt å møblere i flere soner. Med andre ord er det svært god plass til både spisebord og sofagruppe. Stuen har i tillegg store vindusflater i begge ender, som slipper inn mye naturlig lys og gjør dette et meget hyggelig sted å være. Flott utsikt mot sjøen.

Fra stuen er det utgang til både balkong samt en flott opparbeidet uteområde som kan by på både sol og utsikt mot sjø og fjell. Her får man hage med plen og beplantning, samt stor terrasseplatting og pergola.

Flott og innbydende kjøkken med god benke- og skapplass. Innredning har lyse og slette fronter. Her er det integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, mikroovn, oppvaskmaskin samt frittstående kjøle- og fryseskap. Alle hvitevarer medfølger handelen. Her er det downlights belysning og ekstra belysning under overskap som gir gode arbeidsforhold.

Praktisk gjeste-wc og teknisk rom like ved inngangsdøren. Rommet er innredet med vegghengt toalett, seksjon med vask og skuffer for oppbevaring, speil med overlys, håndkledtørker og aggregat for balansert ventilasjon.

2.etasje:
Gang med parkett på gulvet og lysmalte vegger.

Flott fliselagt bad med varme i gulvet og downlights belysning. Badet er innredet med baderomsinnredning med vask samt skuffer og skap til oppbevaring, vegghengt toalett, dusj samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Hovedsoverommet er romslig av størrelse og har laminat på gulvet, malte slette vegger og listefritt. Her er det god plass til dobbeltseng med nattbord på begge sider og garderobeløsning

Soverom 2 har også en romslig størrelse med laminat på gulvet og malte slette vegger.

Soverom 3 med laminat på gulvet og malte slette vegger.


Kjelleren er pt. leid ut. Rommene i kjeller er ikke godkjent til varig opphold og selger kommer ikke til å søke om dette. Videre utleie vil kjøper overta og evt. risiko dette kan medføre. Er for tiden utleid for kr. 11 500 + strøm. Leieboer har 3 måneders oppsigelsestid.

Entré/gang med laminat på gulvet og lysmalte vegger.

Kjøkken i lys utførelse med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har hvite fronter og mørk benkeplate. Innredningen har over- og underskap for oppbevaring. Hvitevarer som kombinert kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr medfølger i handelen.

Fliselagt baderom med varme i gulvet. Rommet er innredet med dusjhjørne, frittstående toalett, seksjon med vask og skuffer for oppbevaring og opplegg for vaskemaskin

Soverom/stue med laminat på gulvet og lysmalte vegger.

Soverom med laminat på gulvet og lysmalte vegger.

Kontor/bod med laminat på gulvet og lysmalte vegger.


Velkommen til en hyggelig visning i Roald Amundsens gate 100.

Parkering
Parkering i garasje.

Beliggenhet
Roald Amundsens gate 100 har en flott og meget sentral beliggenhet på Trones/Lura med kort avstand til både Sandnes sentrum og Forus. Det er perfekt å bosette seg her om en ønsker nærhet til kulturtilbud, matbutikker, skoler, barnehage og turmuligheter ved Rundeskogen samt bademuligheter ved stranden i Luravika. Det er også et veldig godt kollektivtilbud like ved boligen.

Sandnes sentrum byr på folkeliv og alt du trenger av servicetilbud. Her er det flere sjarmerende nisjebutikker og restauranter som er verdt et besøk. Kvadrat, et av Norges største kjøpesenter ligger en kort kjøretur unna boligen og det samme gjør kjøpesentrene Amfi Vågen og Bystasjonen som ligger i Sandnes sentrum. Er det flott vær så er det nydelig å sitte nede ved havnen og se utover vågen, eller ta noe godt å drikke ved bryggekanten eller gågata.

Sandnes er den perfekte by om du er glad i skog og mark. Her kan man gå fantastiske turer som Dalsnuten, Bjørndalsnuten og Vassfjellet med utsikt over byen og omegn.

Dagligvarehandelen kan gjøres på nærbutikkene Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du et større utvalg er Coop Obs på Kvadrat og Helgø Meny gode alternativer.

Bebyggelse
Bebyggelsen i området består hovedsakelig av eneboliger.

Tomt
Eiet tomt, 683 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger. Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Fra boligen er det kort avstand til både barneskole og barnehager. Nærmeste barnehage er Varatun barnehage. Nærmeste barneskole er Lura barneskole og nærmeste ungdomsskole er Giske ungdomsskole.

Offentlig kommunikasjon
Kort gåavstand til nærmeste bussholdeplass i Roald Amundsens gate 100 med hyppige avganger.

Inneholder
Velkommen til Roald Amundsens gate 100. Boligen går over tre plan og inneholder:

1.etg.: Entré/gang, wc/teknisk rom, stue/spisestue og kjøkken.
Loft: Gang, tre soverom, bad/vaskerom og bod.
Kjeller: Entré/gang, kjøkken, to soverom, kontor og bad/vaskerom.

Pent opparbeidet uteområde som går over to nivåer.
Platting og pergola.
Garasje på 18 kvm.

Byggemåte
Boligen er oppført i betong og trekonstruksjoner. Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Primærrom
Primærrom: 173 kvm
1.etg. - 66 kvm: Entré/gang, wc/teknisk rom, stue/spisestue og kjøkken.
Loft - 50 kvm: Gang, tre soverom og bad/vaskerom.
Kjeller - 57 kvm: Entré/gang, kjøkken, to soverom, kontor og bad/vaskerom.

Bruksareal
Bruksareal: 174 kvm

Boder
Bod i boligens 2.etasje.

Standard
Følgende TG2 og TG3 er hentet fra tilstandsrapport, datert 22.11.2023.

TG3:
Forstøtningsmurer/utvendig trapp:
Stedvis riss/sprekker/setning i forstøtningsmur. Deler av forstøtningsmurer kledd med sement plater i senere tid. Manglende forstøtningsmur øvre hage. Riss/avskalling i puss kjeller vange, mangelfull rekkverk. Manglende rekkverk i overgang garasje/trapp. Mangelfullt rekkverk kjeller vange. Utbedringskostnader: 150 000 - 300 000.

Rom under terreng:
Det er foretatt hulltaking i nedre del av vegg på kontor. Målinger i vegg gir variable fuktverdier. Ingen registrert fukt ved overflatemåling av veggplater. Anbefaler nærmere undersøkelser. Utbedringskostnader: 10 000 - 50 000.

Balkong/Terrasse:
Balkong i betong. Sprekk i trinn, setning i rekkverk trapp. Noe avskalling i overflater. Avskalling i betongdekker, noe korrodering i armering. Rekkverk målt til 79 cm, rekkverk er lavt i henhold til dagens referansenivå på 100 cm. Terrasse Manglende stormsikring av takoverbygg terrasse. Deler av søyler/treverk/terrassebord står i terreng, dette gir økt fuktbelastning på treverket. Noe ujevn og korte inntrinn i trapp i terrenget. Utbedringskostnader:
50 000 - 150 000.

Vinduer/dører:
Vinduer og dører med varierende alder og tilstand. Det ble registrert noe nedbrytning i enkelte karmer/overflater som er mye utsatt for sol og fuktighet, normal slitasje i pakninger og beslag. Merknader Manglende sikring av terrassedører 1. etasje. Estimert sikring 10000,-. Registrert fukt i gulv/vegg omliggende kjellerdør. Mangelfull tetting omliggende dør. Registrert trekk i stort stuevindu 1. etasje. Sig i enkelte vinduer og dører, påregnelig med justering. Ett vindu gikk ikke opp på befaringsdagen, enkelte klemte beslag i kjeller. Kondensering/soppdannelser i enkelte fuger ved vinduer i kjeller. Dette er tegn til kondensering i enkelte vinduskarmer, dette skyldes normalt for liten utskiftning av inneluften. Ingen registrert fukt. Normal tid før utskifting av vinduer/ aluminiums vinduer er 30 - 50 år. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengsler er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av tredører og aluminiumsdører er 20 - 40 år. Utbedringskostnader: 10 000 - 50 000.

Etasjeskille:
Etasjeskiller generelt har skjevheter/ retningsavvik, påregnelig normal iht. alder. Det er ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen. Overflater i normal stand iht. alder. Merknader: Stedvis noe spenninger i toppdekker. Skade i flis kjøkken i kjeller. Utbedringskostnader: Ingen umiddelbar kostnad.

Kjeller - Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med hvit slette overflater og grå laminert benkeplate. Kjøkkeninnredning fremstår stedvis slitt, begrenset tilkomst for kontroll på befaringsdagen. Utbedringskostnader: 10 000 - 50 000.

Kjeller - Bad/vaskerom:
Registrert fukt i veggoverflater i dusj, soppdannelser og misfarging i fuger. Hulltaking er ikke foretatt da tilstøtende konstruksjon til dusjsonen ikke er tilgjengelig. Det er ikke synlig membran/mansjett under klemring i sluk. Mansjett er ikke festet med skruer. Manglende lokalt fall til sluk i dusj, vannansamling omliggende slukrist ved spyling. Registrert fukt/svelling i innredning. Mekanisk avtrekk i ustand på befaringsdagen. Manglende deksel til lysarmatur. Stikkontakt dekker ikke utsparing i vegg. Justering av dusjdører må påregnes. Løs festet dusj garnityr. Svelling i dørlist. Manglende mansjetter rundt vannuttak for bereder.

TG2:
Drenering:
Drenering bør spyles/vedlikeholdes med jevne mellomrom (ca. hvert 10 år). Synlig fuktbeskyttelse på grunnmuren mangler klemlist. Registrert variable fuktverdier i nedre del av vegg på kontor i kjeller. Normal tid før vedlikehold av drenssystem med drensledninger er 1 - 5 år. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Terreng omliggende boligen er stedvis flatt. Det er risiko for vannansamlinger inn mot bygningen med påfølgende økt belastning på dreneringen. Iht NVE ligger eiendommen UTENFOR aktsomhets område for flom

Grunn/Fundament:
Det registreres riss/ sprekker i grunnmuren. Normal tid før reparasjon av plasstøpt betong er 15 - 40 år. Ujevn montering belegningsstein.

Radonsikring:
Det er ikke utført radonmålinger i boligen.

Yttervegger:
Utvendig kledning av nyere dato, normal slitasje, noe nedbrytning og tørkesprekker på de mest utsatte stedene. Stedvis riss/sprekk i pusset fasade. Riss/sprekk i sålebenk kjeller vegg. Lufting bak kledning er stedvis dårlig. Normal tid før beising av trekledning eller laft, beiset er 2 - 6 år. Normal tid før dekkbeising av trekledning eller laft, dekkbeiset er 4 - 8 år. Normal tid før maling av trekledning eller laft, malt er 6 - 12 år. Normal tid før maling av betong uten puss, malt er 8 - 16 år.

Renner og nedløp:
Takrenner og nedløp av plast. Det er ikke registrert skader eller tegn til unormal funksjon.

Takkonstruksjon:
Svai/nedbøy i takkonstruksjon, trolig oppstått ved pålegging av tyngre taktekking i senere tid. Det er registrert flyvehull etter treskadeinsekter i takkonstruksjonen, uvisst om det er aktivitet. Treverket anbefales behandlet om aktivitet skulle oppdages. Loftsluke er ikke isolert, kondensering kan oppstå ved bruksendring.

Taktekking og beslag:
Taket er tekket med betongtakstein, normal slitasje med noe mose i toppbelegget enkelte steder. Ubehandlet bly i overgang tak/vegg, registrert sprekk i bly. Normal tid før omlegging av betongtakstein er 30 - 60 år. Normal tid før utskifting av betongtakstein er 10 - 40 år. Det er ikke montert snøfangere ved takfot.

Ildsted:
Pipemur er kledd/tildekket utover det som er tillatt. Dette begrenser mulighet for kontroll av tilstand. Vannmerker i pipe/slemming på loft. Erfaringsmessig ser vi at teglsteinspiper ofte har et behov for rehabilitering etter Ca. 50 år. 

Toalettrom/Teknisk rom:
Toalettrom/teknisk rom Flis på gulv, sokkelflis og malt veggoverflater. Utstyr: Toalett, servant i innredning, fordelerskap for vann, håndkletørker, ventilasjonsaggregat og opplegg for vaskemaskin. Ingen registrert fukt ved overflatemåling. Merknad: - Sprekk i spyleknapp toalett. - Ikke synlig sluk i gulv. - Manglende ventildeksel eldre vindu. - Svelling i nedre del av sideplate innredning. - Gjenstående arbeid tilknyttet himling. 

Trapp:
Innvendig trapp antatt fra byggeåret, oppmalt og ilagt teppe i trinn i senere tid, normal slitasje. Merknad: - Manglende håndløper på vegg, lav høyde rekkverk.

Elektrisk:
Anlegget fra 2012/2021/2022, sikringsskap er plassert i entreer. 2 målere. Manglende kursfortegnelse og inndekning i skap loft.

Varmesentral:
Varmepumpe, luft til luft, ingen avvik registrert. Produksjonsår 2011. Normal levetid for varme gjenvinningsanlegg er ca. 12-15 år.

Ventilasjon:
Balansert ventilasjon montert i 2020. Ingen utilstrekkelig luftveksling registrert i øvre etasjer. Tg:1. Avtrekksvifte kjeller kommentert under våtrom kjeller. Det er synlig fuktighet/kondens på overflater i kjelleretasjen.

Loft - Bad/Vaskerom:
Det er ikke etablert noen drensåpning for synliggjøring av eventuell lekkasje fra innebygget sisterne. Sisteren tilgjengelig fra kott.

Innvendige dører:
Innvendige dører med varierende alder, stedvis noe brukslitasje i overflater.

Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ifølge Sandnes kommune foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
Det foreligger byggetillatelse, datert 25.mai. Årstall er ikke oppgitt i dokumentet.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming er basert på varmepumpe i stue og elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 17 746 i årsgebyr for 2023. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Forsikringer, strøm, tv, internett og kommunale avgifter.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 948 878,- Som sekundærbolig Kr. 3 415 959,-

Diverse
Planløsning i huset er endret ihht. godkjente tegninger mottatt av Sandnes kommune og fraviker fra disse. På tegningene består kjelleren av vaskekjeller og diverse boder. I dagens romsløsning består kjelleren av entré/gang, soverom, soverom/stue, kontor/bod, bad og kjøkken. På tegningene for boligens består 1.etasje av gang, dagligstue, spisestue, soverom, kjøkken, bad og wc. I dagen somløsning er etasjen innredet med gang, wc/teknisk rom, stue og kjøkken. På tegningene for 2.etasje er det to utleierom, tekjøkken, wc, barnerom og kleskott. I dagens løsning er etasjen innredet med tre soverom og bad. Det finnes ikke godkjente tegninger av pergola og terrasseplatting, så det er ikke byggemeldt. Kjøper bærer risiko for evt. konsekvenser tiltakene kan medføre dersom tiltakene var søknadspliktige. Selger kommer ikke til å søke om bruksendring i forbindelse med salget. Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Modernisering og påkostninger:
Kjeller oppusset i 2011. Endringer:
- Grovkjeller med lav takhøyde ble nedgravd (egen innsats) slik ny takhøyde per i dag er ca. 2,4 meter. Kjelleren ble innredet og har egen strømmåler og sikringsskap. Dette er ikke søkt om eller byggemeldt hos Sandnes kommune.

Hovedetasje oppusset i 2021:
- Utvendige vegger er isolert.
- Deler av elektrisk anlegg og ledninger.
- Sikringsskap og teknisk skap.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Kjøkkenhette i kjøkken med utvendig motor som er koblet til ventilasjonsanlegget.
- Nye vinduer og dører.
- Delvis nytt tak med spotter.
- Nytt gulv.
- Nyere kjøkken fra Ikea.

Loftsetasje er oppusset i 2022:
- Malte vegger.
- Nytt gulv.
- Oppusset bad.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1962/1873 Erklæring/avtale
Standardklausul vedtatt for bygn.rådet ved. fjerning av bygg
 

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.
1.etg. og loft er i dag utleid for kr 25 000,- + strøm pr mnd.
Kjeller er i dag utleid for kr 11 500,- + strøm pr mnd.
Leietakerne har 3 måneders oppsigelse.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Ifølge Sandnes kommune så er ikke privat avløpsledning separert. Det kan komme pålegg om separering.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Angi ønsket overtakelse i ditt bud.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 126 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 127 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 517 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 532 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke (Kr.3 900)
Tilstandsrapport (Kr.7 367)
Markedspakke (Kr.9 900)
Provisjon (Kr.40 000)
Relansering Finn (Kr.2 500)
Oppgjør (Kr.6 900)
Tilrettelegging (Kr.9 900)
Totalt kr. (Kr.80 467)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
62-23-0048

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandnes Eiendomsmegling AS
EIE Sandnes
Org. nr: 915667406
Eidsvollgata 47
4307 Sandnes

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Peter Martinussen

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Roald Amundsens gate 100
For mer om objektet
Roald Amundsens gate 100

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: