Bilde 1 av Ole Nordgaards veg 20BBilde 2 av Ole Nordgaards veg 20B
Digital salgsoppgave
Ole Nordgaards veg 20B

7049 Trondheim • Trondheim kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Innholdsrik enebolig på tre plan med fin beliggenhet på Steinan! I Gode solforhold I Flotte turområder I Like ved marka!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
167 m²
Bruksareal (BRA)
179 m²
Fellesutgifter
kr 1 200 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 603 / Mnd
Prisantydning
kr 6 330 000
Omkostninger
kr 174 500
Totalpris
kr 6 504 500
Byggeår
1980
Tomt
Eiet tomt 296 m²
Oppdragsnummer
97230245
card-default

Andreas Forsell Lund

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Les om Andreas
Prisantydningkr 6 330 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 158 250,-
  
Totalpris kr 6 504 500
Eiendom
Ole Nordgaards veg 20B, 7049 Trondheim

Matrikkel
Gnr. 80 Bnr. 266 i Trondheim kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 179 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1980

Tomt
Eiet tomt 296 kvm. Tomt opparbeidet med belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal og tretrapp på terreng.

Prisantydning
6 330 000

Tilstandsrapport
Se under pkt. diverse

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 330 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 158 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 159 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 489 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 504 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 19 232 pr. år Kr. 4 808,- pr. termin nr. 2 av 4 i 2023.

Eier
Trond Harald Bergstrøm Hilde Kristin Sakshaug

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ved Andreas Forsell Lund har gleden av å presentere Ole Nordgaards veg 20B! - Innholdsrik enebolig med fin beliggenhet på Steinan.

Eneboligen ligger i et stille og rolig område og nabolaget er barnevennlig. Her har du nærhet til skog og mark, samtidig er det kort vei til det meste. Alt av skoler, barnehager, dagligvare, treningssenter m.m. innen en 20 min. gangavstand. Kort vei til bussholdeplass.

Merk deg dette:
•Tre soverom, to bad hvorav ett har badstue, stue og separat kjøkken
•Stue i 1.etg. på 40 kvm. med utgang til fin terrasse og hage
•Eget praktisk vaskerom
•Varmepumpe fra 2023
•Stor hage med lite innsyn
•Meget gode solforhold
•Garasje i garasjerekke
•Nytt tak samt pipebeslag, takrenner og nedløp fra 2021
•Utvendig bod
•Steinbelagt inngangsparti
•Nærhet til skog og mark


Velkommen til visning!

Parkering
Boligen disponerer egen garasje med uttak for lading av elbil. Felles gjesteparkering i tilknytning til garasjeanlegg.

Det fremgår av vedtektene at garasjer i tilknytning til felles parkeringsplasser eies av 27 medlemmer. Tilhørende parkeringsplasser er gjesteparkeringsplasser for de samme eiendommene. Garasjene er knyttet til den enkelte eiendom og kan ikke avhendes separat. Drift- og vedlikehold av garasjer og parkeringsplasser er garasjeeierens ansvar. For mer info, se vedlagte vedtekter.

Det fremgår av vedtektene at Ole Nordgaards Veg 20B har bruksrett til garasjenr 123.

Beliggenhet
Boligen har en meget attraktiv beliggenhet i et tilbaketrukket og skjermet område på populære Steinan. Området grenser til Estenstadmarka som kan friste med herlig turterreng sommer som vinter. Kort veg til Estenstad dammen, en populær badeplass med flere fellesgriller.

Området gir godt grunnlag for aktiviteter med barna året rundt. I nærområdet til boligen finner du fotballbane og akebakke innen kort avstand, disse er hyppig brukt av barna i nabolaget. I tillegg har man her gangavstand til flere barnehager, Åsvang barneskole og Hoeggen ungdomsskole samt NTNU Dragvoll.

Kort vei fra boligen har du det meste av butikker og fasiliteter beliggende på Moholt. Her har du Moholt storsenter, som bl.a. kan by på møbelforretning, frisør og dagligvarebutikk. Av dagligvarebutikker i området finner man Coop Extra, Rema 1000 og Meny. Meny med tilhørende apotek,  blomsterbutikk og sushirestaurant befinner seg på Moholtsenteret. 3T treningssenter ligger strategisk plassert utenfor bomringen, samt CrossFit Moholt. Andre fasiliteter som kan nevnes er bensinstasjon, veterinær og legekontor.

Boligens beliggenhet er meget praktisk, da man har enkel tilgang til Omkjøringsveien både i nordlig og sørlig retning. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet. Det er gode kollektive muligheter fra Steinanveien og Lohove. Steinan bussholdeplass ligger mindre enn 400 meter fra boligen.

Tomt
Tomt opparbeidet med belegningsstein foran huset og hage bak huset.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller: Gang, bad/vaskerom boder og kjellerstue (ikke omsøkt, godkjent som disponibelt rom).
1. etasje: Entre, gang, kjøkken, stue, spisestue, vaskerom og toalettrom
2. etasje: Gang, bad og 3 soverom.
Utgang fra stue til terrasse.

Byggemåte
Boligbygg oppført i 1980. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Dreneringen er fra byggeår. Tre nedløpsrør for takvann er ledet ned i drensrør, mens det fjerde er avsluttet over bakkenivå ca. 1 m fra grunnmur. Tilnærmet flat tomt.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 167 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 179 kvm

Boder
Boligen har en utvendig bod oppmålt til ca. 6 m2.

Standard
1. ETASJE
Kjøkken
Marbodal kjøkkeninnredning fra 2000. Innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Kjøkkenet har nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med parkett. Vegg og himlingsflater i malte flater. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.

Vaskerom
Vaskerom oppgradert i 2017. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Malte veggflater. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt benkeplate med nedfelt utslagsvask med ett-greps armatur. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin.

Toalett
Gulvflate belagt med gulvbelegg, malte veggflater. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil på vegg.

2. ETASJE
Baderom
Baderom fra byggeår. Badet har flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger fra 1998. Takplater og panelbord i himling. Det er vegghengt servantinnredning med skuffer og dobbel ovenpåliggende servant med ett-greps armaturer. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med dusjarmatur. Badekar med vegghengt badekararmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling.

UNDERETASJE
Vaskerom
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme fra 2009. Malte veggflater og malt panel på vegger. Malte flater i himling. Vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur. Dusjkabinett med dusjarmatur. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling. Varmtvannsbereder plassert i hjørne. Infrarød badstue.

ØVRIGE ROM
Gulvflater belagt med parkett og gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i malte flater, malte tapetserte flater og malt panel. Profilerte innerdører og innerdører med glassfelt. Naturlig ventilasjon via ventiler. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Innvendig trapp av tre med rekkverk av tre.

Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen.
Kjeller: I kjellerstue er takhøyden målt til 2,13 meter og på bad er takhøyden målt til 2,16 meter.
1. etasje: I stue er takhøyden målt til 2,38meter og på kjøkken er takhøyden målt til 2,39 meter.
2. etasje: Takhøyden målt til 1,39 - 2,93 meter (skråtak).
Kjeller har en takhøyde lavere enn 2,2 meter.

ROM UNDER TERRENG
Underetasjen er innredet og har utlektede kjellervegger. Gulvflater belagt med gulvbelegg og heltre gulv. Vegg- og himlingsflater i malte flater, malt panel og panel. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

INNREDET 2. ETASJE
2. etasjen har en gulvflate på ca. 55 m2. Grunnet skråtak har loftsetasjen et målbart areal på 52 m2. Gulvflater belagt med laminat og gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i malte tapetserte flater og panel. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler samt mekanisk avtrekk i noen rom. Elektrisk oppvarming.

ILDSTEDER/SKORSTEINER INNVENDIG
Elementpipe fra byggeår. Peisovn med glassdør i stue fra 2016.

TEKNISKE ANLEGG | VVS ANLEGG
Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrør av kobber. Vanninntaksrør i kobber. Hovedstoppekran er plassert på bad/vaskerom i kjeller. Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert. Varmtvannsbereder på 200 L (fra 2008) plassert på bad/vaskerom. Varmepumpe i trapp. (ny i 2023). Mekanisk avtrekk (fra byggeår) for våtrom i kjeller, toalett i 1. etasje samt bad, gang og ett soverom i 2. etasje. Motor for mekanisk avtrekk er plassert under yttertak.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Megler har derimot mottatt en godkjent byggemelding datert 1979.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Megler har i forbindelse med byggemeldingen mottatt ytterligere saksdokumenter, med tilhørende byggetegninger. Tegningene er datert 1979. Disse tegningene er brukt til å sammenligne kjeller og 2. etasje.

Følgende avvik er oppdaget i kjeller:
Dagens kjellerstue er opprinnelig godkjent som disponibelt rom. Denne bruksendringen er søknadspliktig, men ikke omsøkt. Kjøper overtar risiko og ansvar tilknyttet dette avviket. Gang og bad stemmer med mottatte tegninger. Bodene som befinner seg i kjeller var opprinnelig en hel bod. Det å dele opp en bod i mindre boder er ikke en søknadspliktig endring.

Følgende avvik er oppdaget i 2. etasje:
Deler av soverom på 12 kvm var et kott. Det å innlemme kott i soverom er en bruksendring og er søknadspliktig. Dette er ikke omsøkt og kjøper overtar risiko og ansvar for dette. Etasjen for øvrig stemmer over ens med tegningene fra 1979.

Boligens første etasje er sammenlignet med tegninger stemplet 1984 og 1992, da det etter byggeår har blitt påført to tilbygg. Stuen er blitt utvidet, og det er opprettet en bod, inngangsparti og vaskerom. Dette arbeidet ble utført gjennom en godkjent søknad om tilbygg.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges
vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang kjeller.
Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Etter forenklet vurdering er det elektriske anlegget i tilstandsrapport gitt TG1. Det er gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert åpenbare avvik. Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-tilsyn av boligen anbefales det på et generelt grunnlag å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Selger opplyser i sin egenerklæring at det foreligger samsvarserklæring for deler (ikke hele) av det elektriske anlegget. Se egenerklæringen for mer informasjon.

Oppvarming
Elektrisk og vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 19 232 pr. år Kr. 4 808,- pr. termin nr. 2 av 4 i 2023.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
I forbindelse med tinglyst pliktig medlemskap i huseierlag, løper det en velforeningskontigent på kr 1 200,- per måned. I tillegg betaler de som eier garasjer i tilknytning til felles parkeringsplasser kr. 50,- pr. mnd. for strøm. Forretningsfører er Bonitas.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 477 587,- Som sekundærbolig Kr. 5 614 830,-

Diverse
Utdrag fra tilstandsrapport fra takstmann:
Boligens bygningsdeler kategoriseres med Tilstandsgrad fra 0-3.
På denne boligen er det ingen bygningsdeler som har TG 3, kun TG 1 og 2.
Bygningsdeler med TG 2 oppsummeres nedenfor for å gi en oversikt:

Bad 2. etasje
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble
ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 45,6 prosent, ved 20,9 celsius.

Vaskerom - 1. etasje:
- Ventilasjon: Ingen mekanisk ventilasjon. Forholdet fører til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.
- Overflater gulv: Det er ukjent om løsningen med rørgjennomføringer i våtsonen ved sluk er fullgod/vannsikker mot direkte vannbelastning/vanndamp. Ytterligere undersøkelser anbefales. 
- Fallforhold (gulv): Gulvet er flatt/ingen fall på gulvflater. Forholdet kan føre til vannansamlinger rundt sluket, i tillegg til at fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje.

Vaskerom/bad kjeller
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Rommet oppfyller ikke de krav som gjelder for våtrom. Det er ikke benyttet tettesjikt/membran i alle våtsoner. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på
våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.

Kjøkken
- Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
- Overflater gulv: Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale.

Øvrige rom
- Annet: Synlige fuktmerker i himling på stue er registrert. Det ble hverken påvist synlige skadesymptomer av større betydning, eller målt forhøyet trefuktighet i panel (piggmåling: 8 vektprosent). Eksakt årsak er ukjent, men bevegelse i grunn i tilbygg vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. Ukjent om følgeskader i veggkonstruksjonen er oppstått. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Rom under terreng (kjeller, sokkeletasje, underetasje)
- Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere bygningsdelene med en samlet helhetsvurdering basert på slitasjegrad, tilstand, konstruksjonstype og risiko. Hovedmomenter for helhetsvurderingen er: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje og det registreres avvik. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan endre seg med årstidene. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Relativ fuktighet ble målt til 85 prosent, ved 15,5 celsius. Tilstanden inne i resterende deler av konstruksjonen er ikke kjent. Eksakt årsak er ikke kjent, men svakheter med dreneringen vurderes til å være en medvirkende årsak. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.

Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som vurderes til å være en risikokonstruksjon. Det observeres innvendig dampsperre i veggkonstruksjonen, noe som erfaringsmessig er forbundet med forhøyet risiko for fuktproblematikk (innvendig dampsperre hindrer uttørking). Det bemerkes at oppbyggingen var i henhold til gjeldende byggeskikk/standarder på oppføringstidspunktet 

Krypkjeller - Under tilbygg i stue og inngangsparti/vaskerom
- Innvendig inspeksjon: Deler av krypekjelleren har redusert tilkomstmulighet og lar seg ikke undersøke tilstrekkelig, med den risiko dette innebærer. Det observeres skjevheter i gulv- og bærekonstruksjoner (forholdet kan indikere skjulte råteskader eller underdimensjoneringer). Det er skader/skjevheter på enkelte søyler, med denne risiko dette innebærer. Det er ingen dampsperre mot grunnen. Det ble ikke påvist synlige skadesymptomer av større betydning, men det ble målt moderat/forhøyet fuktinnhold i golvbjelke (piggmåling: 17 vektprosent). Tydelige tegn på skader er ikke påvist men skjulte skader kan ikke utelukkes. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan endre seg med årstidene. Det er registrert forhold som øker fuktbelastningen. Basert på alle ovennevnte opplysninger bør det gjennomføres ytterligere undersøkelser av fagkyndige for å kartlegge eksakt tilstand, årsakssammenhenger og hvilke tiltak som eventuelt skulle være nødvendig.

Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller - 1. etasje
- Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 12 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent. Tiltak kan iverksettes ved behov.

Tekniske anlegg, VVS anlegg  (sjekklistepunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Vannrør: Vannrør av kobber som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Avløpsrør: TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Fundamenter: Søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvis skjevheter. Tiltak anbefales.

Drenering
- Helhetsvurdering: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i underetasjen som tilsier funksjonssvikt. Se avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang.

For mer informasjon og den mer utfyllende tekniske standard, se vedlagte tilstandsrapport. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i denne.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja,  lekkasjer fra avløpsrør og drypplekkasje fra toalett 1.etg

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn 1. Magne Mobæk AS; 2. Rune Ekren VVS; 3. Ramsøskar Elektro AS
1. Bad: lagt membran, støp og varmekabler
2. Skiftet toalett 1.etg + skiftet avløpsrør fra bad 2.etg ned mot kjeller, nytt sluk vaskerom 1.etg;
3. Legging av varmekabler i vaskerom kjeller.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, av Magne Mobæk AS. Bad 2.etg.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja. kun faglært.
Utført av Rune Ekren VVS. Skiftet hovedstoppekran innvendig og satt inn vannmåler.
Stoppekran utvendig fungerer ikke.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Ja, trelist ved ildsted i gang fjernet. Ildsted siden flyttet til stua.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja, skjeve gulv og noe trege dører som blir ettergått jevnlig

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, i forbindelse med tilbygg stue en drypplekkasje i tak stue. Sprekk tettet og siden ingen lekkasje.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
 Ja, kun faglært. 1. Magne Mobæk AS; 2. Barliens Byggmesterservice; 3. Ross Snekkertjenester AS; 4. Profftak Trøndelag AS.

1. Skifte av vinduer bad og 2 soverom mot sør 1998, skifte av vinduer kjøkken 2000;
2. Skifte av vinduer stue 2006, skifte av ytterpanel vegg sør 2007;
3. Skifte av vinduer soverom mot nord og noe ytterpanel vaskerom 1.etg 2017; 4. i) Nytt tak samt pipebeslag og takrenner og nedløp, 2021; ii) Koblet på nedløp fra tilbygg mot vest til overløpsnett, høsten 2023

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. kun faglært.
1. Hostad Elektro; 2. Best Elektro; 3. Vintervoll; 4. Haugen Installasjon AS; 5. GK Elektro; 6. AC Senteret.

1. El-anlegg kjøkken oppgradert i forbindelse med skifte av kjøkkeninnredning;
2. Installasjon av varmepumpe 2014 (fungerer ikke lenger);
3. Utbedring i henhold til rapport fra TEN 2014;
4. Lagt varmekabler gang/vaskerom 1.etg;
5. Skiftet sikringsskap til dagens standard 2017;
6. Gammel varmepumpe skiftet ut med en ny, høsten 2023

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, 1, 2, 3 og 5.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. TEN mars 2014

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Zaptec PRO

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja. R20140048 vedtatt 28.jan 2016, planer for å bedre kollektiv tilbudet for området.

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja. Obligasjon NOK 20 000, 1989/31412-1/107.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Kott i 2.etg er fjernet og tatt inn i et soverom.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja. Boligsjekkrapport fra If, 2020.

Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja. Utredning av tilstand og forbedring av avløpssystem for Steinan huseierlag

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. Rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Rotteaktivitet utvendig i avløpssystemet i boligområdet. Boss har tilsyn jevnlig. Ingen aktivitet siste par år ved vår bolig.

TILLEGGSKOMMENTAR
Planlagt utskifting av påle under tilbygg høsten 2023 må utsettes til våren 2024 på grunn av tele i bakken.

Vi anbefaler alle interessenter å lese gjennom vedlagte egenerklæringsskjema, da det inneholder ytterligere informasjon.

Annet
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Løsøre og tilbehør som ikke følger med salget:
- Mikrobølgeovn på kjøkken
- Løs innredning i garderobeskap
- Veggmonterte tørkestativ

Vi gjør oppmerksom på tinglyst pliktig medlemskap i huseierlag.

Utdrag fra vedlagte årsmøtedokument:
Det er planlagt et nytt klatrestativ/lekeapparat på fellesområde. Det ble vedtatt en utvidelse av opprinnelig budsjett på kr 120 000,-, da dette ikke strekker til de lagte planene. Styret valgt å jobbe videre med å finne løsning for gravearbeid. Leie av gravemaskin eller anbud er muligheter. Styret skal også søke for tilskudd fra kommunen.

Garasjeeierforhold
Styret jobbet med kartlegging av garasjeeier forhold. Styret foreslår å legge dette som vedlegg til Vedtektene.

Vann/avløp
Arbeidsgruppa er av styret oppfordret til å videreføre sin innsats mht. overvåking og vedlikehold av huseierlagets felles avløpsnett. Etter årsmøte 2022 ble det igangsatt konkrete tiltak på trase 1 og 2. COWI ble valgt for å forberede anbud. Det ble utført geotekniske studier langs begge traseer. Det vises nødvendig med spunting langs trase 2 for sikkerhet og unngå setningsskader.

Et grovt overslag på ekstra kostnad for slik spunting er ca. 2 mill. Dette er langt utenfor det budsjettet som ble vedtatt i 2022. Styret har derfor i samarbeid med VA-gruppen valgt å ikke gå videre med prosjektering av en slik spunting, men har bedt Cowi gå videre med å utarbeide anbudsgrunnlag uten spunting etter opprinnelig plan. Begrunnelsen for dette er at det kan være billigere å utbedre eventuelle setningsskader på garasjene, eller i verste fall rive og sette opp nye garasjer. Anbud fra entreprenører vil ikke foreligge før det ordinære årsmøtet, og styret må derfor legge fram en ny sak om dette for et eventuelt ekstraordinært årsmøte når anbud på arbeidet har kommet inn. Da må det også vurderes om dette arbeidet i det hele tatt skal gjennomføres.

Brøyting
Brøyteavtale er inngått med Trondheim Liftutleie for sesongen 2023/2024. De står også for strøing når det er nødvendig. Styret hadde møte med brøyteren før og gjennom vinteren for å dele bekymringer og klager. Bortkjøring av snøen er tatt opp som løsning dersom det faller mye snø.

Huseierlagets økonomiske resultat i 2022
Huseierlaget hadde inntekter på kr 1 181 196,- i 2022, samt driftskostnader på kr 1 218 440,-.
Huseierlagets resultatregnskap for 2022 viser et resultat på kr 0, men tar da i betraktning en vedlikeholds avsetning på kr 139 097. Huseierlagets egenkapital pr. 31.12.22 utgjør kr 2 485 545 og inkluderer avsetninger til vedlikehold på kr 2 102 220. Huseierlagets bankbeholdning pr. 31.12.22 er kr 2 424 991.

Annen informasjon fra årsmøtedokumentente
I sine befaringer har Boss Skadedyr Service funnet flere tilfeller av skadedyr/rotter enn tidligere. Muligens har dette sammenheng med graving på div. kloakkledninger i 2022. Det oppfordres til å være oppmerksom på rotte-aktiviteter og melde dette direkte til Boss. Huseierlaget har en løpende avtale med Boss som inkluderer disse henvendelser. 

Vi anbefaler interessenter å lese gjennom de vedlagte årsmøtedokumentene. Ved spørsmål, ta kontakt med megler. Vedlegg det refereres til i årsmøtedokumentet, kan oversendes på forespørsel.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende tinglyste heftelser følger eiendommen:
1985/33919-1/107  Erklæring/avtale  
20.12.1985 
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING M.V.

1989/31412-1/107  Obligasjon  
04.12.1989 
BELØP: NOK 20.000
Panthaver: Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1206967
OBLIGASJON - FELLESOBLIGASJON FOR BORETTSINNSKUDD
BESTEMMELSER OM OPPTRINNSRETT
ANFØRT PRIORITET:
ETTER 85%AV LÅNETAKST

For spørsmål vedrørende de nevnte heftelsene, konferer med megler.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut, men melding om utleie skal gis til huseierlaget.

Vei/vann/kloakk
Boligen har private stikkledninger tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Utvendige vann- og avløpsledninger er fra byggeår. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Regulering
Eiendommen er regulert etter r0005d, med plannavn Steinan, Nordre gnr.80/3, Steinan Nedre, gnr.80/1 (16.8.1979). Det fremgår av mottatt reguleringskart at eiendommen er regulert til bolig. Eiendommen er i kommuneplanens arealdel 2012-2024, avsatt til boligbebyggelse-nåværende.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, med planID r20190030 - Strindamarka næranlegg. Hensikten med planforslaget er å legge til rette for å etablere ny skistadion, med stadionbygg, nye løyper, skilek og parkering, samt en adkomstløype fra Lohove. I tillegg vil planforslaget bidra til å sikre dagens turveger og skiløypetraseer for friluftslivet.

Vi gjør også oppmerksom på plannavn med planID r20140048. Hensikten med planen er å legge til rette for etablering av snuplass, holdeplass og hvilebod langs Steintrøvegen, for å betjene nytt busstilbud til området. For mer informasjon, konferer med megler.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Tilrettelegging (Kr.15 000)

Visningshonorar (Kr.2 690)

Provisjon 1% : (Kr.65 500)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
97-23-0245

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros-Eiendomsmegling AS
EIE Heimdal
Org. nr: 930815551
Heimdalsvegen 4
7080 Heimdal
Tlf: 73 20 02 10

Ansvarlig megler
Andreas Forsell Lund
EIE Trondheim
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 99 34 38 00 / E-post: afl@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ole Nordgaards veg 20B
For mer om objektet
Ole Nordgaards veg 20B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: