Bilde 1 av Harry Borthens vei 8ABilde 2 av Harry Borthens vei 8A
Digital salgsoppgave
Harry Borthens vei 8A

7040 Trondheim • Trondheim kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker leilighet | Stort bad | Moderne kjøkken | Flotte tur- & rekreasjonsmuligheter | "Alt" i nærheten!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Aksje
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
39 m²
Bruksareal (BRA)
49 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
10 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
7 m²
Fellesutgifter
kr 3 183 / Mnd
Prisantydning
kr 2 390 000
Omkostninger
kr 15 819
Fellesgjeld
kr 62 963
Totalpris
kr 2 468 782
Fellesformue
kr 34 054
Byggeår
1958
Tomt
Festet tomt m²
Oppdragsnummer
133240036
Prisantydningkr 2 390 000,-
Fellesgjeldkr 62 963,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Transportgebyrkr 2 688,-
Noteringsgebyr forretningsførerkr 3 193,-
  
Totalpris kr 2 468 782
Eiendom
Harry Borthens vei 8A, 7040 Trondheim, Etasje: 1

Matrikkel
Aksjebrevnr. 90 Orgnr. 921240643 i Trondheim kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Aksje

Arealer
Totalt BRA 49 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 39 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 10 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 7 kvm

Areal
Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 49 kvm, BRA-i: 39 kvm , BRA-e: 10 kvm , TBA: 7 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1/Sovealkove

Byggeår
1958

Tomt
Festet tomt
Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfaltert vei, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal og lekeplass.

Prisantydning
2 390 000

Tilstandsrapport
Takstmann:
Takstdato: 24.02.28
Utdrag fra Tilstandsrapporten fra takstmann:
Følgende byggedeler har fått tildelt TG2:

Våtrom - Bad: Ventilasjon
Tilluftsspalte er ikke etablert. Forholdet fører til redusert ventilering av rommet når døren er lukket. Tilluftsspalte bør etableres.

Våtrom - bad: Vannrør
Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Våtrom - bad: Overflater gulv
Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Forholdet indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne og være svekket mot ytre påvirkninger. Jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Det observeres stedvise sprekker/riss i enkelte flisefuger. Eksakt årsak er ukjent. Jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Våtrom - bad: Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer /tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Våtrom - bad: Fallforhold (gulv)
Det er ikke mulig å måle lokalfallet rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er ikke kjent om fallforholdet i sluksonen fører til tilfredsstillende avrenning av bruksvannet hvis kabinettet fjernes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Fallforhold utenfor sluksonen vurderes til å ikke være tilstrekkelig for å lede eventuelt lekkasjevann til sluk, og det er ikke påvist at tettesjiktet har tilstrekkelig oppkant ved dørterskel. Ved en eventuell lekkasje er det fare for at vann kan renne ut i tilliggende arealer og forårsaker skader

Våtrom - bad: Avløpsrør (ink. sluk)
Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Kjøkken: Ventilasjon
Kjøkkenventilator benytter kullfilter (ikke eget utkast) noe som kan medføre lavere effekt enn en konvensjonell avtrekksventilator. Ventilatoren er funksjonstestet, men effekten i en brukssituasjon er ikke kjent.

Kjøkken: Vannrør
Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Kjøkken: Avløpsrør
Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Kjøkken: Annet
Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet, noe som strider imot kravet for bygningsdelen. Forholdet påvirker brannsikkerheten. Tiltak må påregnes.

Etasjeskiller: Skjevhetsmåling
Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vannrør
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid. I følge huseier er det vedtatt i borettslaget om oppgraderinger av vann og avløpsrør vil bli utført.

Tekniske anlegg, VVS anlegg: Avløpsrør
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid. I følge huseier er det vedtatt i borettslaget om oppgraderinger av vann og avløpsrør vil bli utført

Se også Tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 62 963,- pr. 22.02.24
Andel fellesformue: kr. 34 054,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 2 390 000,- (Prisantydning)
kr 62 963,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 452 963,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 1 688,- (Transportgebyr)
kr 2 688,- (Transportgebyr)
kr 3 193,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
kr 7 569,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 460 532,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 468 782,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 183,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av aksjelaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene. Styreleder opplyser per januar 2024 at det ikke er noen vedtatte økninger i hverken fellesgjeld eller felleskostnader.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnader inkluderer forretningsførsel, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, betjening av fellesgjeld, elektroniske fellesavtaler, festeavgift, mm.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i aksjelaget.

Eier
Marie Neiman

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling v/Daniel Lanto har gleden av å presentere Harry Borthens Vei 8A - en lys og luftig leilighet i et populært område.

Leiligheten har en praktisk utforming som utnytter arealet godt. Deler av leiligheten ble oppgradert i 2020 med nytt gulv og et moderne kjøkken. Det er malt i tidsriktige farger, som sammen med de gode lysforholdene skaper en behagelig atmosfære.

Stuen har god plass til både sofa- og spisegruppe. Det er etablert en romslig sovealkove med plass til dobbeltseng, samt garderobeskap. Fra stuen er det utgang til sørvestvendt balkong, med gode solforhold.

Høydepunkter:
• Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
• Utvidet bad, meget romslig
• Varme i gulv på baderom
• Rikelig med bodplass
•  Kort vei til alt man måtte behøve
• Rolig og veletablert område
• Balkong, med gode solforhold

Velkommen til visning!

Parkering
Boligselskapet har parkeringsplasser og garasjer til leie. Ta kontakt med styret ved ønske om parkering.

Garasjer og parkeringsplasser leies av aksjeeierne. Selskapet bekoster vedlikehold, og garasjene inngår i selskapets forsikring. Styret tildeler parkeringsplass/ garasjeplass etter søknad. Som hovedregel skal ingen aksjeeier disponere mer enn 1 parkeringsplasser/ garasjeplass. Pris for leie av parkeringsplass reguleres i egen prisliste.

Beliggenhet
Servicefunksjoner:
På Lade er ikke servicetilbud en mangelvare. Her har du et rikt tilbud på alt fra store kjøpesentre og bransjeforretninger til restauranter, kafeer og dagligvare. Av kjøpesentre har du City Lade og Lade Arena med et utvidet tilbud på detaljhandel. I tillegg har du Ladetorget med bla. dagligvare, apotek og frisør. Det som er så ekstra fint er at alt du trenger i hverdagen er innen gangavstand.

Offentlig kommunikasjon:
Det er her et godt utbredt busstilbud med hyppige avganger. Buss nr. 20 går fra like ved leiligheten. Du vil også ha kort avstand til Lilleby togstasjon.

Skole og barnehage:
Lade skole har lenge hatt et godt omdømme for dyktige lærere og godt tilrettelagte dager for barna. Dette er per tidspunkt en grunnskole med 1.-10 trinn. Nye Lade skole er nå ferdig og skal være en barneskole for 750 elever, samt avdeling for 40 minoritetsspråklige elever og idrettshall. I første omgang skal det være skole for 1.-10. trinn, med endring til 1.-7.trinn når ny ungdomsskole på Lilleby står ferdig.
På Lade har du et utbredt tilbud av barnehager. Lade barnehager består av Korsvika, Østmarkneset og Stabburet barnehage. Her får du et barnehagetilbud som ønsker å få til en helhetlig oppvekst til det beste for de små. Det betyr at de 3 barnehagene jobber sammen om et felles pedagogisk grunnsyn. Ladestien barnehager består av Ladesletta og Tiriltoppen barnehage. Ladestien barnehager er grønt flagg-sertifisert, og begge barnehagene har relasjonsarbeid, vennskap og felleskap som viktigste fokus.

Treningstilbud:
Lade idrettsanlegg er byens største arena for fotballaktivitet. Her arrangeres årlig Scandia Cup, og er året rundt et populært mål for trening og gøyale aktiviteter. Idrettsanlegget har over tid blitt videreutviklet og forbedret, og holder nå bane for flere ballaktiviteter, som bla. basketball og volleyball. Ladestien er en ypperlig destinasjon for fine joggeturer. Om du foretrekker å trene innendørs har du flere gode treningssentre å velge mellom, som Impulse, 3T Leangen, Flex Gym, Fresh Fitness og CrossFit. Er du ikke redd høyder kan du prøve deg i klatreveggen på klatresenteret UTE.

Turmuligheter - Ladestien:
Langs sjøen kan du spasere langs idylliske Ladestien, som er et av de mest populære utfartsområdene i Trondheim. Ladestien passer utmerket til gå- og joggeturer, samt at deler av stien er velegnet til sykkel og barnevogner. Det finnes mange gode muligheter for rasteplasser, enten du besøker Sponhuset, Ladekaia Kafé eller setter deg på en av de mange bordene langs stien. Her finner du de fleste av Trondheims strender, som bla. Ringvebukta, Djupvika og Korsvika, og er ypperlige til bading. Det er også flere flotte gressområder for soling og rekreasjon, sandvolleyballbane, ballplasser og lekeplasser. Du kan også se flere krigsminner langs stien; rester etter underjordiske huler, fundament for kanonoppstillinger og løpeganger. Ladestien byr på den aller tidligste våropplevelsen i Trondheim. Dette er en utrolig fin turdestinasjon og byr på fine opplevelser og vakker natur med fantastisk utsikt utover fjorden - må oppleves!

Bebyggelse
Aksjeleilighet tilhørende Østmarka Boliglag beliggende på Østmarka, Trondheim kommune. Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfaltert vei, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal og lekeplass. Felles trappeoppgang med callinganlegg.

Tomt
Festet tomt,

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 1. etasje.
Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.
Leiligheten består av: Entré, bad, sovealkove og stue/kjøkken.
Utgang fra stue til terrasse.

Byggemåte
Leilighetsbygg oppført i 1958. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med metallplater. Etasjeskillere av betong. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 39 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, sovealkove og stue/kjøkken

Bruksareal
Bruksareal: 49 kvm

Boder
Bod i felles gang (5 m²) og to boder i kjeller(3 m² og 2 m²).

Standard
Kjøkken
Moderne kjøkken fra 2020 av merket IKEA. Det er åpen kjøkkenløsning. Innredningen har glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Automatisk vannstopper med fuktsensor. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Gulvflater belagt med laminat. Vegg og himlingsflater i malte flater.

Baderom
Baderom oppgradert i 2013 (ifølge tidligere tilstandsrapport). Badet har flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Det er malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning. Ovenpåliggende servant med armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Vegghengt skap ved speil. Dusjkabinett med dusjarmatur. Vegghengt toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksvifte i vegg. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert i hjørne.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malte flater. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.
Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. I stue, soverom og gang er takhøyden målt til 2,47 meter og på bad er takhøyden målt til 2,37 meter.

Terrasser / Platting på terreng
Utgang fra stue til vestvendt terrasse på 7 m2. Rekkverkhøyde er målt til 1,10 meter. Terrassen i betong- og metallkonstruksjoner med rekkverk av metall og glass. Gulvoverflater i synlig betong.

Tekniske anlegg | VVS anlegg
Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrør av kobber. Vanninntaksrør i kobber. Leilighetens stoppekran er plassert på bad. Synlige avløpsrør i plast og støpejern. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert. Automatisk vannstopper med fuktsensor på kjøkken. Varmtvannsbereder på 100L (fra 2017) plassert på bad. Mekanisk avtrekk på våtrom med avtrekksvifte.

For mer informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på bygget. Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Megler har mottatt byggemelding datert 1983 som gjelder ytterkledning, samt en godkjent byggetillatelse for balkonger med tilhørende tegninger. Det er også mottatt opprinnelige byggetegninger av bygget. I sammenligning mot byggetegninger er det er observert noen avvik, men disse er ikke søknadspliktige. Opprinnelig er leiligheten en 1-roms, bestående av entré/gang, baderom og kjøkken/stue. Baderom er utvidet ved å ta av gang. Det er også etablert en sovealkove. Balkongen er utvidet fra originale tegninger, men stemmer med de nyeste godkjente tegningene.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Sikringsskap med skrusikringer og automatsikringer plassert i gang utenfor leilighet.
Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Etter forenklet vurdering er det elektriske anlegget gitt TG1. Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten.

Oppvarming
Boligen varmes opp med elektrisitet.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 183,- pr.mnd.
Felleskostnader inkluderer forrettningsførsel, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, betjening av fellesgjeld, elektroniske fellesavtaler, festeavgift, mm.

Herav:
Felleskostnader drift kr. 2 186,-
Felleskostnad renter kr. 334,-
Felleskostnad avdrag kr. 160,-
Elektroniske fellesavtaler kr. 503,-

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 90517339937, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 22.02.2024: 6.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72
Saldo per 22.02.2024: kr. 14 882 301,-
Andel av saldo: kr. 62 964,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2023 ( siste termin 30.12.2041 )
Flytende rente

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Aksjelaget hadde i 2022 driftsinntekter på kr. 6 708 431,-, samt driftskostnader på kr. 5 755 189,- Dette ga et positivt årsresultat etter finansinntekter/kostnader på kr. 723 062,-

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Nuf Polisenummer: SP0004014154

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Aksjelag
Aksjelag: Østmarka Boliglag AS, Orgnr: 921240643

Boligen er en aksjeleilighet, og selve eiendommen eies av et aksjeselskap (Boligaksjeselskapet). Et boligaksjeselskap har flere likhetstrekk med borettslag. Kjøp av en aksjeleilighet innebærer at man kjøper en aksje i boligaksjeselskapet som gir borett til en bestemt bolig i eiendommen. Det påløper ikke dokumentavgift når man kjøper en aksjeleilighet, og leiligheten tinglyses ikke i Grunnboken. Din rettighet som eier registreres i stedet i aksjeeierboken. Boligaksjeselskaper reguleres av aksjeloven og deler av borettslagsloven, der §§ 1-5, 4-2, kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4. Eierne av aksjene får medbestemmelsesrett i boligaksjeselskapet sammen med de øvrige aksjonærene, innenfor rammene av aksjeloven, selskapets vedtekter og borettslagsloven.
Selve kjøpsavtalen er regulert av kjøpsloven, men en forutsetning for salget er at avhendingsloven gjelder så langt den passer. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse informasjon
Aksjelaget er ikke med i sikringsordning.
Kollektiv avtale med NTE.
Boligselskapet har ansatt vaktmester.
Grilling på veranda er tillatt, men kun med elektrisk grill eller gassgrill.

Det er kun vaskeriet i nr. 9 som fortsatt er intakt. Når det gjelder de øvrige vaskeriene er det mulig å sette inn egen maskin, det må da etableres egen strøm, fra egen leilighet. Da strømnettet i kjelleren har for lav kapasitet til å drive flere vaskemaskiner. De som i perioden før 01.01.08 hadde egen maskin kan fortsette med dette, det årlige beløpet er kroner 1000,- (dette ble vedtatt på generalforsamling 30. juni 2008, med virkning fra 01.01.08.

Fra årsmøtet i 2023
Styret i AS Østmarka Boliglag har våren 2023 engasjert TOBB til å utarbeide en vedlikeholdsplan «Plussplan» og energikartlegging av bygningsmassen. Styret vil fremover jobbe videre med planlegging av fremtidig vedlikehold, basert på hva som presenteres fra vedlikeholdsplanen og energikartleggingen fra TOBB. For mer informasjon om dette, se vedlagte årsmøtedokument.

Det ble vedtatt at styret skulle ta inn et ønske om oppføring av sykkelbod(er) og evt. utvidelse som en del av vedlikeholdsplanen fremover. Styret har også igangsatt arbeid for å etablere ladepunkter for elbiler. Det ble satt ned en egen arbeidsgruppe som skulle se på de mulige løsningene. Opparbeidelse av lekeplass tas også inn som en del av vedlikeholdsplanen/budsjettet. Lekeplassgruppa melder inn saker/behov fortløpende til styret.

Styret har initiert et samarbeid med Naturvernforbundet, hvor de jobber for å styrke de grønne verdiene i boliglaget. Prosjektet har mottatt støtte fra kommunen, blant annet til planting av frukttrær og dyrking av mat. Prosjekt har som mål å styrke boliglaget både sosialt, rekreasjons- og helsemessig, og i forhold til biomangfold, dyreliv, energi, gjenbruk osv. Det var et ønske å få forankret prosjektet i Generalforsamlingen og det ble i den sammenheng satt ned en prosjektgruppe som holder i dette. Gruppen ledes av en representant fra styret og konstituerer seg selv. Gruppen er åpen for alle lagets beboere.

For mer informasjon fra styret, se vedlagte årsmøtedokument.

Forretningsfører
TOBB

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Boliglaget praktiserer ingen form for forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold tillates så lenge de andre beboerne i oppgangen og styret samtykker til det. Aksjeeier plikter å undersøke før enheten bebos med dyr. Husdyrhold skal ikke være til ulempe for de andre beboerne i boliglaget. Beboere som holder dyr skal sørge for at de har kontroll på dyret, at dyret ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på boliglagets område.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. GK rør, Elektriker AS. Tidligere eier pusset opp badet på dugnad i 2013. Han oppgir ny flis og dør. Dør ble flyttet og jeg leide inn GK rør for å installere nytt kabinett i 2020, samt Elektriker AS for å installere ny vifte og termostat.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Tidligere eier krysset ja og oppgir at membran ble fornyet når ny flis ble lagt.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja.  Faktura for arbeidet utført i 2020.

Er arbeidet byggemeldt? Nei.  Tidligere eier sier at det ikke ble gjort store endringer, bortsett fra dør.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Elektriker AS, El-takst av Tekam. Ekstra stikkontakter. Tilkobling av vifte på bad, ny termostat, noen nye kurser.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Nei. Firma har hatt utfordringer. Jeg har derfor fått noen, men ikke alle papirer. Bestiller derfor Tekam, som skal se over det elektriske anlegget og skrive rapport.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Tekam skal kontrollere anlegget. Rapport blir vedlagt.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja.  Vedtatt planlagt bygging i Østmarkveien, ved sykehuset. Barnehage, Leiligheter, Rop-bolig og eldresenter.

Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Nei.  Det er vedtatt rørfornying, dette er allerede innbakt i felleskostnader. Arbeidet er påbegynt i høy-blokka.

For mer informasjon, se vedlagte egenerklæringsskjema.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende tinglyste heftelser følger boligen:
1957/510-5/107 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
31.01.1957
FESTETID: 60 år
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
ÅRLIG LEIE PR. KV. M
KR 0,42

1957/510-5/107 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
31.01.1957
FESTETID: 60 år
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
ÅRLIG LEIE PR. KV. M
KR 0,42
Gjelder feste

Aksjelaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader og andre krav aksjelaget kan knytte til andelseieren.


Festeavtale
Eierform: Festet tomt
Aksjelaget står på festet tomt. Konferer megler ved spørsmål.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Aksjelaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligblokker i 3 og 4 etasjer, garasjer og parkeringsplasser, park og grøntareal m.m. i reguleringsplan r519a.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende i kommuneplanens arealdel 2012 - 2024.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Vi gjør oppmerksom på følgende saker i området:
Saksnr. r20220026 - Østmarkveien, gnr/bnr 413/11,124,125, m.fl., Sjømannsveien, gnr 414/1, 4 og 6 og Gartnerhaugveien
Hensikten med planen er å tilrettelegge for offentlig tjenesteyting (helse- og velferdssenter, bofellesskap, rus- og psykiatriboliger, barnehage) og boliger. Det er varierende høyde på bebyggelsen innen planområdet. HVS-senter er planlagt i to etasjer pluss sokkel, blokkbebyggelsen vil variere mellom 3 - 4 etasjer, såhusbebyggelsen og bofellesskap er planlagt i 2-3 etasjer. Dokumentene megler har mottatt er en foreløpig planbeskrivelse og vi ønsker å gjøre oppmerksom på at det kan bli gjort endringer i dette. Dersom det ønskes mer informasjon om saken, konferer megler.

Saksnr. BYGG-22/82555 - Østmarkveien 26 C
Det er gitt igangsettingstillatelse (del1) for nytt boligbygg med 8 rus- og psykiatriboliger. I kommunens registre ser de tre byggene ut til å være bygd over to etasjer. Dersom det ønskes mer informasjon om saken, konferer megler.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 390 000,- (Prisantydning)
kr 62 963,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 452 963,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 1 688,- (Transportgebyr)
kr 2 688,- (Transportgebyr)
kr 3 193,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
kr 7 569,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 460 532,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 468 782,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.3 500)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Visningshonorar (Kr.2 690)

Provisjon - 1,46% (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 452 963,-) (Kr.34 894)

Markedspakke 2 (Kr.18 400)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
133-24-0036

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros- Eiendomsmegling Sentrum AS
EIE Trondheim sentrum
Org. nr: 831699132
Nedre Bakklandet 58 C
7014 Trondheim
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Daniel Lanto

Saksbehandlere
Daniel Lanto
EIE Trondheim sentrum
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 93 85 30 70 / E-post: dal@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Harry Borthens vei 8A
For mer om objektet
Harry Borthens vei 8A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: