Bilde 1 av Orrevegen 17Bilde 2 av Orrevegen 17
Digital salgsoppgave
Orrevegen 17

7088 Heimdal • Trondheim kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Fin og innholdsrik 5-roms leil. med topp- og endebeliggenhet. Nærhet til Heimdal sentrum og marka!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
4 soverom
Etasje
4
Internt bruksareal (BRA-i)
89 m²
Bruksareal (BRA)
101 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
12 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
8 m²
Fellesutgifter
kr 5 371 / Mnd
Prisantydning
kr 3 050 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 65 613
Totalpris
kr 3 133 044
Fellesformue
kr 12 568
Byggeår
1971
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
97240004
card-default

Andreas Forsell Lund

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Les om Andreas
Prisantydningkr 3 050 000,-
Fellesgjeldkr 65 613,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
  
Totalpris kr 3 133 044
Eiendom
Orrevegen 17, 7088 Heimdal, Etasje: 4

Matrikkel
Andelsnr. 144 Orgnr. 952254308 i Trondheim kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 101 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 89 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 12 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 8 kvm

Areal
Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 101 kvm, BRA-i: 89 kvm , BRA-e: 12 kvm , TBA: 8 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1971

Tomt
Fellestomt eid av borettslaget.

Prisantydning
3 050 000

Tilstandsrapport
Tilstandsrapporten fra takstmann er bygd opp slik at det er flere sjekkpunkter på hvert rom. Alle sjekkpunktene blir klassifisert med en egen tilstandsgrad. Denne leiligheten har TG1 og TG2 på de fleste bygningsdeler. Sjekkpunktene som har fått TG 2 er listet opp nedenfor:

Vaskerom
- Helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen: På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Det ble registrert slitasje, elde og lignende avvik på synlige overflater. Det er ingen sluk i rommet, noe som gjør at gjeldende krav for våtrom ikke er oppfylt. Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn av våtrommet, slik at nødvendige tiltak kan iverksettes. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak i fremtiden. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 39 prosent, ved 24 celsius.

Bad
- Helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen: På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Det observeres avvik i utførelsen av overgang sluk/membran, noe som medfører risiko for lekkasje/utettheter. Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg. Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn av våtrommet, slik at nødvendige tiltak kan iverksettes. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak i fremtiden. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 39 prosent, ved 24 celsius.

Kjøkken
- Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
- Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Toalettrom (ikke våtrom)
- Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
- Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom
- Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader(soverom). Eksakt årsak er ukjent. Jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Tekniske anlegg
- Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.
- Avløpsrør: Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.

Elektriske anlegg
- Forenklet vurdering: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Se også Tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 65 613,- pr. 19.02.24
Andel fellesformue: kr. 12 568,- pr. 19.02.24

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 050 000,- (Prisantydning)
kr 65 613,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 115 613,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 124 794,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 133 044,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 371,- pr. mnd.

Sikringsordning fellesgjeld
Dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. For å forhindre dette er borettslaget tilknyttet en sikringsordning, som dekker borettslagets tap dersom noen andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Sikringsordningen er levert av Klare Finans AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Goran Vezmar Jasminka Vezmar

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ved Andreas Forsell Lund har gleden av å presentere Orrevegen 17! En innbydende og attraktiv 5-roms leilighet i Søbstadmyra borettslag med beliggenhet i toppetasje. Barnevennlig området med korte avstander til skole/barnehage, kollektivtilbud og dagligvarehandler.

Vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på følgende:
- Sjelden mulighet for kjøp av 5-roms på Heimdal.
- Attraktivt borettslag i trygt og barnevennlig området.
- Kjøkken fra 2012 med mye skap - og benkeplass.
- Tidløse fargevalg
- Oppusset bad fra 2020 med gulvvarme.
- Det medfølger to boder.
- Balkong med lite innsyn og gode solforhold.
- Eget vaskerom med gode oppbevaringsløsninger.

Velkommen til visning!

Parkering
Borettslaget har 25 garasjer og 45 parkeringsplasser med motorvarmer som leies ut til beboerne. Det betales innskudd for både garasjer og motorvarmere. Ledige garasjer tildeles av TOBB etter hvert som nøklene leveres inn. Ansiennitet beregnes etter mottatt søknad. Boligselskapet har opparbeidet 9 stk ladepunkt for elbil/hybridbil.

Beliggenhet
Leiligheten og borettslaget ligger på Heimdal, sør for bykjernen. Heimdal er generelt sett et rolig og boligpreget område, men likevel med god tilgang til fasiliteter som skoler, barnehager, butikker og offentlig transport.

Heimdal har et mangfoldig utvalg av butikker, som Rema, Extra og Bunnpris, kjøpesentre som City Syd og Tiller Torget, og mindre markeder som Eurasia og Nor Asiamat Dagligvare. 

Området sogner til Stabbursmoen Barneskole og Huseby Ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Heimdal Videregående skole og Cissi Klein videregående skole. Helsefasiliteter som legekontorer, tannklinikker og apotek i Heimdal.

Heimdal har et mangfold av fritidsaktiviteter og idrettsfasiliteter, inkludert idrettshaller, svømmehaller, fotballbaner og treningsstudioer for alle aldersgrupper. For barn og voksne finnes det flere veletablerte idrettsforeninger som tilbyr fotball, håndball, ski m.m. Huseby svømmehall er åpent for ordinært publikumsbading, og tilbyr også vanngym og babysvømming. Saupstad skistadio er åpent hele året for vinteraktiviteter og sommeraktiviteter. Nærmeste treningssentre er 3T-Saupstad og EasyFit Heimdal. Det er også nært tilgang til naturområder på Granåsen og Bymarka som egner seg for fotturer, sykling og andre utendørsaktiviteter. Av kulturelle tilbud kan Heimdal tilby ulike kulturelle arrangementer og institusjoner, som biblioteker, kunstgallerier, teatre og lokale arrangementer som konserter og festivaler.

Området er godt betjent av offentlig transport, inkludert busser og tog, som gir enkel tilgang til sentrum av Trondheim og andre nærliggende områder. Heimdal sentralstasjon har flere avganger inn til sentrum og direkte inn til Trondheim Lufthavn Værnes. Nærmeste bussholdeplass er Skyttervegen med metrobussen 2 som har hyppige avganger hver time, og kjører gjennom sentrum mot Strindheim.

Tomt
Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfaltert vei, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper, og biloppstillingsplass. Felles trappeoppgang med callinganlegg.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Området sogner til Stabbursmoen Barneskole og Huseby Ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Heimdal Videregående skole og Cissi Klein videregående skole. Nærmeste barnehager er Skyttervegen barnehage, Kongsvegen barnehage og Saupstad barnehage.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 4. etasje. Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av: Entre/gang, 4 soverom, toalettrom, bad, vaskerom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til balkong.

Byggemåte
Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfaltert vei, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper, og biloppstillingsplass. Boligbygg oppført i 1971. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasader av murverk. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Bruksareal
Bruksareal: 101 kvm

Boder
Leiligheten inneholder  en bod i kjeller oppmålt til 7 kvm og en bod utenfor leiligheten oppmålt til 5 kvm.

Standard
Vaskerom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg, malte veggflater og flater i himling. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin.

Baderommet eksakte byggeår er ukjent, men vurdert til å være delvis oppgradert i 2006 basert på datomerking i sluk. Overflater er oppgradert i 2020 etter dokumentasjon. Flislagt gulv med varme, og flislagte vegger, malte himlingsflater. Vegghengt servantinnredning med speil og overlys. Dusjhjørne med dører og vannrør av kobber. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg.

Kjøkkenet er fra IKEA med byggeår i 2012 ifølge huseier. Glatte fronter og benkeplate av laminat, med nedfelt vaskekum og ett-greps kjøkkenarmatur. Videre innredet med benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Vegg og himlingsflater i malte flater. Ventilator i overskap, vannrør av kobber, synlige avløpsrør av plast og støpejern.

Toalettrom har gulvflater belagt med laminat, malt panel på vegger og flater i himling. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast og støpejern. Naturlig avtrekksventil på vegg.

Øvrige rom som stue, gang og soverom har gulvflater belagt med laminat, vegg- og himlingsflater i malte flater, malte tapetserte flater og malt panel.
Profilerte innerdører og innerdører med glassfelt. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 15.11.1971.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest. Megler har ikke mottatt midlertidig brukstillatelse.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 14.01.1970. Det er ikke foretatt noe søknadspliktige endringer. Et soverom er opprettet ved å ta deler av arealet til stuen. Da stuen allerede er primærrom, dvs. rom som er godkjent for varig opphold, er ikke tiltaket søknadspliktig.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang utenfor leilighet. Boligen har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

Følgende spørsmål er stilt til eier/selger:
Foreligger det eltilsynsrapport fra de siste fem år: Ukjent
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Ukjent
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Ja
Fungerer hvitevarer som følger boligen som tiltenkt:

Er det synlige tegn til merker på kontakt (plugg) til varmtvannsbereder: Nei
Er det synlige tegn på varmeskader (termiske skader): Nei
Er det synlige tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei

Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr. 5 371,- pr.mnd.
Renter, drift, avdrag, vedlikehold, vasking korridor, elektroniske fellesavtaler, forsikring og kommunale avgifter.

Herav;
Felleskostnad renter kr. 345,-
Felleskostnad driftsdel kr. 3 795 ,-
Felleskostnad avdrag kr. 475,-
Vasking korridor kr. 147,-
Tillegg elektroniske fellesavtaler kr. 609,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 90517238650, Handelsbanken
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 19.02.2024: 6.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23
Saldo per 19.02.2024: 5 462 500
Andel av saldo: 31 965
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.06.2035 )
Flytende rente

Lånenummer: 90517238669, Handelsbanken
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 19.02.2024: 6.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23
Saldo per 19.02.2024: 5 750 000
Andel av saldo: 33 648
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.06.2035 )
Flytende rente

Avtale om IN-ordning er vedtatt, IN-avtaler er ikke signert.

Det tas forbehold om at nylig varslede renteendringer er registrert. Hvis oppgitte dato for 1. termin avdrag er passert, betyr dette at det betales løpende avdrag på lånet. Datoen er ikke nødvendigvis tidspunktet for 1. avdrag. Hvis oppgitte dato for 1. termin avdrag er fram i tid tilsvarer dette tidspunktet for 1. avdrag etter en avdragsfri periode. Endringen i månedlige felleskostnader etter avdragsfri periode er beregnet med utgangspunkt i dagens rentenivå og nedbetalingsordning. Vi gjør oppmerksom på at økning av felleskostnadene pga av oppstart avdrag vanligvis starter noen mnd før forfall på avdraget så pengene er på konto når avdraget skal betales. Vi viser for øvrig til vedlagte regnskap for laget.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2022 var tilsammen kr. 10 348 426,-
Driftskostnader i 2022 var tilsammen kr. 10 059 893,-
Årsresultatet i 2022 etter finans - og skattekostnader gikk med overskudd på tilsammen kr. 26 598,-

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86494034

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 815 029,- Som sekundærbolig Kr. 3 097 108,-

Borettslag
Borettslag: Søbstadmyra borettslag, Orgnr: 952254308

Forretningsfører
TOBB

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Dyrehold
Det er søknadsplikt for alle typer dyrehold, unntatt er typiske innedyr som fisker, hamster og lignende. Borettslaget godtar ikke dyr som av allmennheten regnes som farlig eller kan virke truende/støtende på folk flest. Dyreholder er ansvarlig for skader forårsaket av sitt dyr. Her må det nevnes spesifikt at katteeiere spesielt, må regne med å måtte dekke borettslagets utgifter til ny sand hvis katten urinerer eller legger igjen ekskrementer i en eller flere av sandkassene. Dyreholder må fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate seg. Dette skal skje umiddelbart. Husk å ha med pose! Ved lufting av hund/katt bør man, så sant det er mulig, oppsøke områder utenfor borettslagets grenser. Hunder og katter må holdes borte fra barnas sandkasser. Hunder skal føres i bånd inne på borettslagets område, og det skal føres tilsyn med katter den tiden de er ute. Dette gjelder til alle døgnets tider. Hund skal ikke luftes av barn som ikke til enhver tid har full kontroll over dyret. Katter skal bruke enten halsbånd, eller være id-merket. Dyreholder som forlater dyret over flere dager uten tilsyn kan bli fratatt godkjenningen for sitt dyr. Dyreholdsreglene er en del av ordensreglene, og en overtredelse av dyreholdsreglene er å anse som et vesentlig brudd på ordensreglene.

Diverse
Utdrag fra selgers Egenerklæringsskjema:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært. Dejan Kovac la ny flis og dusj for 2 år siden.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun av faglært. Aalmo elektro kontrollerte strøm og vann i november 2023.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Aalmo elektro november 2023.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Aalmo elektro vi har kontroll 1 gang til år.

Se også Egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Regulering
Eiendommen er regulert etter reguleringsplan r1086c vedtatt 24.06.198. Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i mur og betong, med arealer for kjøretrafikk, parkering og felles avkjørsel. Eiendommen er også omfattet av Kommuneplanens arealdel 2012-2024.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 050 000,- (Prisantydning)
kr 65 613,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 115 613,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 124 794,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 133 044,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Tilrettelegging (Kr.15 000)

Visningshonorar (Kr.2 690)

Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 118 000,-) (Kr.25 000)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
97-24-0004

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros-Eiendomsmegling AS
EIE Heimdal
Org. nr: 930815551
Heimdalsvegen 4
7080 Heimdal
Tlf: 73 20 02 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF/ Partner / Daglig leder Andreas Forsell Lund

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Orrevegen 17
For mer om objektet
Orrevegen 17

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: